Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POTRAVINY PODPORUJICI PRO RUST DETI

OBSAH

Aloe Vera

Aloe vera je protizánětlivá bylina, která stimuluje pokožku hlavy a podporuje růst vlasů nebo opětovný růst vlasů. Nejčastěji ji najdeme v šamponech, kondicionérech, ale i v jiných přípravcích. Aloe vera je bezpečný přírodní lék.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍNY PRO RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bety.

co použivat na růst řas

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Vitamíny podporující růst řas jsou stejné jako pro podporu růstu vlasů. Na podporu růstu vlasů a řas nejlépe funguje toto: dobrá bílkovinová strava (například Smacker), pak hodně kolagenu (například Colafit) a pak především Zinek - 30mg každý den po posledním jídle.
Neoficiálně na růst řas působí i léky na Glaukom, například kapky Lumigan.

Zdroj: diskuze Vitamíny pro růst řas

Potraviny s vitamínem A

Vitamín A je užitečný pro zdravý vzhled pokožky. Nízkotučné mléčné výrobky, např. jogurt, jsou těmi nejlepšími potravinami, jak získat vitamín A. Jogurt totiž navíc obsahuje acidophilus, což je bakterie, která podporuje střevní zdraví. A zdravý trávicí systém je předpokladem zdravé kůže.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Ginkgo biloba

Ginkgo biloba nepatří mezi nejvíce používané byliny pro růst vlasů, ale má potenciál napomáhat růstu vlasů. Zlepšuje krevní oběh, což může následně podpořit rychlejší růst vlasů. Tato bylina se objevuje v šamponech nebo ji lze užívat perorálně ve formě tablet, či dokonce ve formě tinktury. Ginkgo biloba není určena těhotným ženám, také by se neměla míchat s analgetiky, protože s nimi může nepříznivě reagovat. Je třeba být opatrný, aby se zabránilo nežádoucím účinkům!

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LATKA NA RUST ČLOVEKA 40 ROKOV BYLINK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Viera, Čonkovs.

Dobry den prosim mate nrjake bylinky na rust do vysky človeka mam 40 rokov dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Růst těla v dospělosti bohužel ničím obnovit nedokážeme, ani bylinkami a ani léky. Růst je u člověka definitivně ukončen ve věku 25 let. Pak už se tělo jen zmenšuje až do smrti. Nelamte si z výškou hlavu, přijměte to a pamatujte si, co je malé to je krásné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Latka na rust človeka 40 rokov bylink

Potraviny s vysokým obsahem antioxidantů

Potraviny s vysokým obsahem antioxidantů aktivně přispívají ke zdravé a čisté pleti. Antioxidanty jsou obsaženy například v borůvkách, jahodách, švestkách a ostružinách. Antioxidanty jsou živiny a enzymy, které inhibují a opravují poškozenou tkáň tím, že brání volným radikálům, nestabilním molekulám, které poškozují buňky v těle, v zahájení procesu oxidace (během oxidace mohou být buňky v obličejové tkáni poškozeny kyslíkem). Antioxidanty rovněž chrání pokožku před sluncem a minimalizují případy hnědých skvrn.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem ÚČINKY BRAMBORY NA RŮST ŘAS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Máte někdo zkušenosti s bramborem na růst vlasů a řas? Někde jsem slyšela, že je dobré si vlasy opláchnout vodou z vařených brambor.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samotná brambora přímo na vlasy ani na řasy neúčinkuje. Brambora v sobě však obsahuje minerální látky, například draslík a chrom, které příznivě mohou ovlivnit kvalitu vlasů a řas. Takže chceme-li podpořit kvalitní růst vlasů, mohlo by pomoci jedení brambor.
Co se týče vody z vařených brambor, tak je dobrá na oplachy vlasů po mytí šampónem a na koupel vysušených a rozpraskaných rukou. Voda z vařených brambor nesmí být osolená ani jinak okořeněná a musí být vychladlá. Voda z vařených brambor vlasům dodá hezký lesklý vzhled. Na ruce působí voda z brambor hydratačně, zjemní je a odstraní jejich vysušení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Účinky brambory na růst řas

Zdravé oleje

Zdravé oleje promazávají pokožku, která tím dostává zdravější celkový vzhled. Tyto oleje obsahují esenciální mastné kyseliny a udržují všechny živiny z procesu použití k jejich vytvoření. Zdravé oleje jsou lisované za studena, tzn. vyráběny procesem, který zahrnuje pouze lisování, vytápění a stáčení. Jedna až dvě polévkové lžíce denně stačí k získání živin bez přidání nadbytečných kalorií.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Potraviny s esenciálními mastnými kyselinami

Esenciální mastné kyseliny přispívají k projasnění kůže, protože udržují zdraví buněčné membrány. Buněčné membrány blokují škodlivé látky, umožňují však živinám přes tyto škodlivé látky projít. Esenciální mastné kyseliny podporují nejen mladistvý vzhled pleti, ale chrání také před poškozením tepen a srdečním onemocněním, které může vést k poškození kožních buněk. Esenciální mastné kyseliny jsou nejlépe známé jako omega-3 mastné kyseliny a omega-6 mastné kyseliny. Nalézají se v rybách (nejvíce losos), lněných semínkách a ve vlašských ořeších.

Zdroj: Potraviny podporující čistou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMOVNÍK PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak staré děti mohou využívat sirup z rýmovníku? Všude uvádíte, že je pro děti vhodný, ale nedočetla jsem se od kolika let popř. měsíců.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Rýmovník můžete podávat dětem starších 12 měsíců. Pro malé děti ve věku rok a více se rýmovník dává žvýkat jako celý list přímo do úst. Také se s úspěchem aplikuje jako čaj z rýmovníku, kdy se do vroucí vody o objemu 2 hrnků dají 4 lístky rýmovníku a vše se vaří do doby, než se vyvaří polovina vody. Pak se nechá trochu vychladnout, osladí se medem a nechá se dítěti popíjet.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýmovník pro děti

Co způsobuje zavodnění organismu

Příčiny zavodnění jsou různé, může se jednat o hromadění soli v organismu, konzumaci nadměrného množství soli nebo cukru v potravě, zadržování vody v těle v těhotenství nebo před menstruací, překyselení organismu, špatnou funkci lymfatického systému, nedostatečný pitný režim, konzumaci alkoholu, nevhodnou hormonální antikoncepci, ale také o nemoci, jako je cirhóza jater, onemocnění ledvin, srdeční choroby nebo vysoký krevní tlak.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Rozmarýn

Rozmarýn se používá k dosažení delších a zdravějších vlasů, neboť stimuluje pokožku hlavy a odstraňuje lupy. Rozmarýn je bezpečný pro většinu lidí. Vařením rozmarýnu docílíme vytvoření domácí masky na vlasy, kterou pak za chladného stavu můžeme použít jako přípravek pro růst vlasů. Tato rostlina je často používaná i jako přírodní barva na vlasy, a to zejména pro lidi s tmavými nebo šedivými vlasy. Nedoporučuje se konzumace rozmarýnu ve vysokých dávkách, v některých případech je jeho konzumace vyloučena zcela, aby nedošlo k interakci s léky nebo jinými bylinami.

Mezi další byliny, které se používají pro růst vlasů, patří kopřiva v kapslích nebo v přírodní formě. Kopřivové čaje nebo tinktury se dříve používaly pro stimulaci nohou, ale někteří „bylinkáři“ naznačují, že má dobrý efekt také pro růst vlasů. Pro dosažení maximálního výsledku by se měla tobolka kopřivy užívat 3x denně. Kopřivový roztok je pak vhodné nanášet na vlasy po každém umytí šamponem. Použití kopřivy se nedoporučuje těhotným ženám, lidem užívajícím léky a samozřejmě lidem alergickým na tuto rostlinu.

Zdroj: Bylinky podporující růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Dekuju ale to us mam zasebou us to trva 3roky a nevym jal dal je to hrozne a muzu se zeptat na co je presne ten ARGINMAX dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

ArginMAX je preparát podporující chuť k sexu, zintenzivňuje prožitky a učiní vás více nadrženým. Vzhledem k vašemu přání omezit předčasnou ejakulaci si myslím, že bude spíše na škodu, než k užitku. Navíc ve 24 letech nepoznáte prakticky žádný účinek, neb vaše tělo je dostatečně zasobováno hormony, které jsou tímto preparátem stimulovány.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Potraviny, které obsahují síru

Důležité je vědět, že síra se dá doplnit i jinými přírodními zdroji, nejen pomocí MSM. Síra se dá získat z mnoha potravin naší stravy. Potraviny bohaté na síru jsou vaječné žloutky, česnek, cibule, brokolice, květák, ředkev a klíčky. Pro zajištění zdravého růstu vlasů se také musí dodržovat vyvážená strava, také správná úroveň stresu, dostatek spánku v noci za úplné tmy, dostatečný pitný režim a vyhnout se používání chemikálií na vlasy.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Poradna

V naší poradně s názvem MUŽI - PLEŠATOST, LYSINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Hanousková.

Dobrý den,
pomohla by derivační koupel na podporu růstu vlasů, plešatost, lysiny apod. u muže? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nijak zvlášť. Vlasy každého muže v sobě mají zakódováno, kdy přesně mají přestat růst a nic jim v tom zatím nedokáže zabránit. Derivační koupel v tomto ohledu pomáhá prokrvením pokožky vlasaté části hlavy a tím může prodloužit přežití vlasů, které měly již přestat růst a to tím, že podpoří přísun stavebních látek pro růst vlasů během prokrvení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Derivační koupel video

Potraviny na odvodnění

V první řadě je třeba snížit příjem soli a výrobků s jejím vyšším obsahem (například uzeniny nebo instantní polévky). Dále je důležité snížit příjem cukrů. Skvělým diuretikem je meloun, okurka či kořenová zelenina (celer, petržel a pastinák). Proto při odvodňování tyto potraviny do svého jídelníčku zařazujte co nejvíce. Dobrým pomocníkem pro odvodnění jsou i obyčejná jablka, která navíc pomáhají upravovat peristaltiku střev.

Na odvodnění se doporučují i bylinné čaje a výtažky z bylin. Rostliny, které se využívají k odvodňování, jsou kopřiva dvoudomá, bříza bradavičnatá, smetanka lékařská, přeslička rolní, pýr plazivý, ale také černý rybíz, černý bez nebo brusinka obecná.

Další diuretické potraviny: cibule, fazole, listová zelenina, ananas, petržel, hrozny, chřest, česnek, kofein, čaj a čokoláda. Také konzumace potravin bohatých na draslík může pomoci při odvodnění, mezi takovéto potraviny řadíme maso, brokolici, hrách, brambory, rajčata, sladké brambory, švestky, kiwi, banány, citrusové plody, meloun a meruňky. Dalším vynikajícím zdrojem draslíku je mléko, jogurt a ořechy.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, mám doma také čivavu, fenečku, v březnu jí budou 3 roky. Ta moje čivava je dost vybíravá, nejraději má jídlo vařené, hustou polévku, např. masíčko (kuřecí, hovězí, vepřové.) se zeleninou, vajíčko - stačí 1/2 na den , rýži, nudle, oves.vločky, brambůrek. Ale i tak mám doma granulky, pro malé plemena, některé jsou přímo pro čivavy. Nad kapsíčkama, paštičkama, atd. ohrnovala nos, čichla a odešla, radějí hladověla. Jinak když si najdete web.stránky , která je věnovaná čivavám, tam je o tomto plemenu úplně všechno, také jsem zpočátku nevěděla co s tím malým štěnětem, byl to dárek, pro mě ten nejkrásnější.

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Potraviny bohaté na selen

Mezi nejbohatší zdroje selenu patří para ořechy, dary moře, drůbež a maso a zejména vnitřnosti (ledviny, játra, slezina a slinivka). Celá zrna, ovesné vločky a hnědá rýže mohou také obsahovat významné množství selenu – závisí to na obsahu selenu v půdě, v niž byly pěstovány.

 

Zdroj: Selen na rychlejší růst vlasů

Jak se zbavit nadbytečné vody v těle

Smetanka lékařská by měla být pevnou součástí všech dlouhodobě používaných diuretických směsí, protože díky svému poměrně vysokému obsahu draslíku napomáhá předcházet hypokaliémii způsobené nadměrným užíváním diuretik a vedoucí k poškození ledvin. Užíváte-li bylinné směsi diuretických bylin, je třeba dodržovat pevně pitný režim, kromě čaje pít také čistou vodu, případně vodu minerální, aby se předešlo nedostatku minerálů, který by mohlo dlouhodobé užívání bylinných čajů způsobit. Na baleních těchto čajových směsí často toto upozornění není, ale je zapotřebí brát v úvahu, že kúra by nikdy neměla trvat více než 10 dnů s následující dvoutýdenní přestávkou a za důsledného dodržování pitného režimu.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Potraviny bohaté na selen, selen v potravinách

Mezi nejbohatší zdroje selenu patří para ořechy, dary moře, drůbež a maso a zejména vnitřnosti (ledviny, játra, slezina a slinivka). Celá zrna, ovesné vločky a hnědá rýže mohou také obsahovat významné množství selenu – závisí to na obsahu selenu v půdě, v niž byly pěstovány.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Zavodněný organismus

Aby nedocházelo k přílišnému zavodnění organismu, je důležité vyhýbat se nadměrnému solení, omezit příjem cukrů, jíst dostatek potravin s obsahem draslíku a dostatečně pít. Rychlé odvodnění organismu s sebou nese jistá rizika, proto by mělo být prováděno pouze na doporučení lékaře a pod lékařským dohledem. A to nejen při odvodňování pomocí léků. Měli byste se poradit i o užívání volně dostupných bylinných produktů, které slouží k odvodnění organismu. Odvodnění by rozhodně nemělo sloužit jako prostředek pro rychlé zhubnutí. Nejenže svoji hmotnost získáte během pár týdnů nazpět, ale ještě nějaká kila navíc naberete. Při odvodnění organismu je důležitý pravidelný pitný režim. Na nedostatek přijímaných tekutin totiž tělo reaguje zadržováním vody, kdy si tvoří zásoby na horší časy. Proto je vhodné pít dostatek neperlivých vod.

Zdroj: Potraviny podporující odvodnění těla

Zkušenosti s podporou růstu vlasů

Růst vlasů nelze ani urychlit, ani zpomalit. Člověk má průměrně asi 100 000 vlasů, světlovlasí lidé mají vlasů více, zrzaví naopak nejméně. Růst vlasů začíná v časném stadiu embryonálního vývoje, kdy se vytváří vlasový váček. Počet a druh váčků je dán již při narození a nedá se ničím ovlivnit. Růst vlasů ovlivňují hormony, dědičné dispozice, výživa, nemoci a faktory související s nervy.

Zdroj: Jak podpořit růst vlasů

MSM na genetickou plešatost

Bylo zjištěno, že lidé, kteří podstoupili transplantaci vlasů, tak u nich MSM vyvolává rychlejší růst vlasů. U MSM také bylo prokázáno účinné zpomalení genetické plešatosti.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP