Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PETROLEJ NA BOLEST V KRKU

OBSAH

Petrolej na rány

Petrolej se také hojně používá jako desinfekce a zastavovač krvácení při poranění – na řezné rány a různá povrchová zranění.

Petrolej na bolest v krku

V nedávných dobách se petrolej používal k léčbě bolesti v krku máčením pírka v petroleji a lechtáním s ním v krku. Takto nanesený petrolej vydesinfikoval sliznici v krku podobně, jako to umí například jód. Dnes by se dal petrolej do krku místo pírka aplikovat pomocí malého rozprašovače.
Jiný recept, jak použít lékařský petrolej na bolest v krku, je dát do úst lžičku cukru, na kterou se nakapalo pár kapek petroleje. Cukr nechat postupně rozpouštět a polykat. 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi NA BOLEST V KRKU - ČOKOLÁDA! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Leo.

Na bolest v krku je skvělá čokoláda. Pokud vás škrábe v krku, zkuste čokoládu. Theobromine, který obsahuje kakao, totiž potlačuje nervové senzory a tím mírní bolest v krku. Čokoláda prvotní příčinu bolesti v krku (nějaké bakterie) to sice nevyléčí, ale zmírní to bolestivé pocity.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na bolest v krku - čokoláda!

Historie petroleje

Petrolej se hojně vyrábí od roku 1846, ale skutečně populární se stal až o několik let později a jen díky práci několika chemiků ze vzdálených koutů světa. Petrolej Gaslight je společnost, která byla založena v roce 1851 a byla první společností na světě, která začala prodávat petrolej pro komerční i domácí použití.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU PO PŘÍPRAVKU FORTRANS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladislava Bílá.

Ve čtvrtek jsem byla na kolonoskopií a pak jsem měla bolest v krku a hučení v uších. Bolest v krku se stále zhoršuje a nemohu spát, polykat. Už jsem použila zatím verde, kloktala šalvějí, ale je to čím dál horší. Děkuji za odpověď. Bílá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bolest v krku asi nebude přímo souviset s kolonoskopií ani s přípravou na ni pomocí přípravku Fortrans. Nejspíše jste se nakazila infekcí, která se projevila zánětem v krku. Tantum Verde je skvělý pomocník, ale je slabý. Mnohem účinnější je kloktadlo nebo sprej Jox. Ten obsahuje koncentrovaný jód, který bezvadně dezinfikuje krk i dutinu ústní. Jestli chcete opravdu účinný lék, tak pak jedině po vizuální kontrole v ordinaci ORL.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku po přípravku fortrans

Petrolej jako lék

Ačkoli je petrolej smrtelný při požití, byl použit v průběhu dějin k léčbě řady onemocnění. Lidové léčitelství vidí petrolej jako silný protijed na hadí uštknutí a je také často používán k zabíjení vší. Petrolejový postřik je účinný zabíječ volně žijících komárů například ve stromech nebo jiné vegetaci. Jako aerosolový insekticid je petrolej hojně užíván v tropických oblastech jako prevence před komářím hmyzem. V rozvojových zemích s omezeným přístupem k medicíně, je petrolej často používán jako náhrada za alkohol a ošetřují se s ním rány a popáleniny. Lékařský petrolej dále zastavuje krvácení a také se s ním léčí atletická noha anebo hemeroidy.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ml007.

Tak pořád všichni sháněli bílý, čištěný nebo lékárenský petrolej a nám se ho po dlouhých peripetiích podařilo dovézt z Moldávie a uvést do prodeje. Problém je ten, že petrolej nikdo nebude letecky přepravovat a jestli danit a platit clo za doplněk stravy nebo za palivo :-) Jedná se o čištěný petrolej s výluhem z mladého ořešáku Todicamp (Todikamp), který odebíráme přímo od syna léčitele Todika. Je to ten preparát, který ve svých knihách hodně propaguje ruský léčitel G.P. Malachov drive.google.com/ope… ... W5LcF9pUHM. Máme k němu i hodně dalších informací, dokumentů atd. Založil jsem pro tyto účely i informační web www.lekarenskypetrol… , kde chceme shromažďovat informace a zkušenosti s jeho používáním. Produkt je ke koupi na www.foxylife.cz a zatím sbíráme zkušenosti. Během prvního měsíce zatím vyléčena vlastní a 3 cizí prostaty :-), zmírnění bolestí nohou a výrazné zlepšení křečových žil :-) nasazeno i při onkologických problémech, vypadá zatím slibně, výsledky na sebe snad nenechají dobře čekat. Výrobce Andrej Todika nám poskytuje i protokoly na jednotlivé nemoci a také recenze od uživatelů. Níže uvádím jednu z nich.

"Mozkový nádor ( recenze uživatelů)
Dobrý den, Andrey!
Po měsíci příjmu Todikampu dle vašich instrukcí, u mé dcery Naděždy, došlo k významnému zlepšení. Na druhý den přestala užívat léky proti bolesti, záchvaty se neopakovaly, po dvou týdnech užívání léku seděla bez podpory, a předtím, než začala přijímat Todikamp, byla upoutána na lůžko po dobu pěti měsíců !!!
dceřina diagnóza - mozkový nádor (prostřední komory). Bolesti hlavy se postupně zmenšují, normalizuje se chuť k jídlu, zvracení není. Po měsíci příjmu Todikampu sama stojí! !!!! Čtyřicátým dnem ... sama chodí!!! Pobolívají paty a nohy! Bolesti hlavy jsou skoro ty tam! A pokud existují, jsou menší. DOBRÁ CHUŤ K JÍDLU! Zvracení ŽÁDNÉ! ... Todikamp dělá divy! .. Děkuji moc! Naděžda, Ceadir-Lunga Moldavsko, květen 2010".
Přeji všem krásné dny. Kdo má zájem o další informace, kontakty na mne (Miloš Liška) jsou na stránkách FOXYLIFE.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Bolest v krku při polykání

Bolest krku při polykání provází četná onemocnění, od počínající rýmy až po závažné choroby. Bolest v krku při polykání trápí častěji děti než dospělé. Jakou nemoc může bolest v krku značit? Může to být: mononukleóza, angína, zánět jícnu, zvětšená krční mandle, čepy na mandlích, laryngitida, zánět hrtanu, zánět nosohltanu, afty v krku, spála.

Zdroj: Bolest v krku

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST V KRKU U DÍTĚTE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiřina.

Prosím o radu. Me 6ti lete dítě má spalovou angínu a velkou bolest v krku ... problém polknout cokoliv.
Máme antibiotika ale chtěla bych mu nějak pomoci od bolesti krku .... existuje nějaká babska rada? Zábaly krku? Nějaká bylina atd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Použijte spray Tantum Verde www.zbozi.cz/hledani… Ten obsahuje znecitlivující látky a zmírní bolest v krku. V jídelníčku pak během bolestí na místo klasické stravy volte raději vývary s měkkou zavářkou a kousky měkkého masa. Typicky písmenková polévka bude to nejlepší než se dítěti trochu uleví. Antibiotika účinkují rychle a do dvou tří dnů bude bolest mnohem mírnější.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest v krku u dítěte

Příznaky

  • zarudnutí, pálení nebo bolest v krku vystřelující někdy do uší;
  • ztížené, bolestivé polykání;
  • pocit „knedlíku“ v krku;
  • chrapot;
  • zvětšené krční uzliny.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anička.

Petrolej lékařský kupujeme na petroleumd5.euweb.cz (je v homeopatické formě, příjemně chutná a pohodlně užívá). Je to opravdu zázračný všelék, užíváme jej celá naše rodina a doporučuji jej všem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Zdravím, také jsem tam napsala, ale zatím se mi nikdo neozval, fungují ještě? Děkuji za odpověď. J*

Zdroj: diskuze Petrolej lekařský

Obvyklé použití petroleje

Petrolej se používá především pro vytápění a jako aditiva při tankování vozidel. Až do doby než byla vynalezena elektřina, byl petrolej hlavním zdrojem osvětlení, jako známé petrolejové lampy nebo domácí petrolejové lucerny. Dnes petrolej ke svícení používají Amishi ve spojených státech. V civilizovaném světě je petrolej považován za příliš nebezpečný při použití v uzavřených prostorách, a jeho použití jako světelný zdroj je odrazeno mnoha zdravotními institucemi. Petrolejové ohřívače jsou populární v Asii, kde petrolej je snadno dostupný ve venkovních zásobovacích skladech, kde se prodává jako alternativní palivo pro kempinková kamna.
Petrolej se také používá jako primární zdroj paliva pro mnoho typů letadel, včetně raket, ve kterých je petrolej smíchán s kapalným kyslíkem, aby se dosáhlo dostatečného množství zdrojů tepla. Zatímco oficiálně nejsou žádné automobily, které mohou běžet jen na petrolej, tak mnoho lidí používá petrolej k tankování buď, aby prodloužili životnost jejich benzínu, nebo aby benzín v zimě nezamrzl. Je důležité si uvědomit, že petrolej je nestálý a těkavý jako benzín, proto by se s ním mělo zacházet po celu dobu s velkou opatrností před požárem.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zdravím všechny, kteří shánějí nebo potřebují kvalitní petrolej, resp.petrolej + ořech bio tinktura originální výrobek z Moldavie. www.todikamp.cz nebo pište na petra@todikamp.cz nebo tel +420 775565707.
Mnoho zdravých dní plných radosti.
Petra

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Re: Re: léčivý petrolej

Jak léčit pooperační bolest v krku

Poranění při intubaci a tím i bolest v krku po operaci samozřejmě připadají v úvahu. Doporučuje se návštěva lékaře ORL, pokud bolesti přetrvávají. V době hospitalizace se tyto bolesti a nepříjemné stavy řeší individuálně. Obecně se po intubaci s projevy poškození sliznice, jako je pálení, bolest v krku, poruchy polykání, poruchy hlasu, používají Priessnitzovy obklady, inhalace, eventuálně kortikoidy.

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

kde ho sehnat a za jakou cenu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čištěný petrolej se jmenuje salónní petrolej a je zbaven nežádoucích látek, které vytvářejí nechtěný zápach při jeho spalování. Salónní petrolej je vhodný do petrolejových lamp a petrolejových kamen. Obvykle se dá koupit v potřebách pro stanaře nebo karavanisty. Na internetu zatím moc k nabídek není, ale zde jsou některé nabídky na salónní petrolej a také jeho cena: www.zbozi.cz/?q=petr…
Napište Bohumile, jestli je to to, co jste měl na mysli!

Zdroj: diskuze Čištěný petrolej

Kdy vzniká bolest v krku

Příčinou bolesti v krku jsou viry, bakterie, mykotické infekce, alergie, suchý vzduch, podrážděná sliznice, znečištěné ovzduší nebo tabákový kouř. Při virové infekci bývá nástup rychlý, ale obtíže také rychleji odeznívají. Bakteriální infekce má těžší průběh, způsobuje velmi silnou bolest v krku, přítomny jsou velké obtíže při polykání.

Zdroj: Co na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

prosim vas nemate nikto na predaj cisty petrolej alebo niekoho kto ho predava alebo ma. Vopred dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky

Proč mě bolí v krku?

Bolest v krku není sama o sobě nemocí, ale příznakem onemocnění. Pocit škrábání a pálení, který začíná vzadu v ústech a šíří se dolů k hrtanu, je vesměs vyvoláván zánětem. Je-li sliznice v krku podrážděná nebo napadená infekcí, organismus odpoví tím, že vyšle do postižené oblasti více krve, která přináší bílé krvinky a jiné obranné prostředky ke zvládnutí infekce; následkem je zarudnutí, zduření a bolest v krku.

Zdroj: Babské rady na bolest v krku

Diskuze

V diskuzi SILNĚ BOLESTI V JEMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Ahoj bolí mě v krku už asi tejden možná že díl SOU to silně bolesti při polikani vistreluje bolest do ucha a cítím v rku knedlík bojím se aby to nebyla rakovina. Jaký bolesti v rku má rakovina teploty nemám a ani nechraptim

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tobias.

ahoj.. Bolí mě jeden den v krku a mám u hltanu něco jakoby rozřízlého s šedivým obarvením... bojím se aby to nebyla rakovina .... bolí jen při polikání

Zdroj: diskuze Silně bolesti v jemu

Narkóza a nachlazení

Pokud je operace plánovaná, vždy se lékaři snaží, aby byl před ní pacient bez akutních infekcí dýchacího traktu (bolest v krku před operací). Pokud má pacient bolest v krku již před operací, je nutné informovat o tomto stavu lékaře a operace bude odložena. Pokud se jedná o neočekávanou operaci (například po autonehodě), tak se žádné nachlazení neřeší.

Zdroj: Bolest v krku po narkóze

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKAŘSKÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kotíková.

Prosím o sdělení, kde si petrolej mohu objednat. Děkuji. Kotíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Homeopatikum Petroleum D5 se dá objednat tady: petroleumd5.sweb.cz
Cena je 239 za 100 ml.

Zdroj: diskuze Lékařský petrolej

Hleny v krku

Hleny v krku jsou příznakem nachlazení a zánětů dýchacích cest. Hleny v krku trápí i alergiky (astmatiky) a silné kuřáky. Vykašlávání hlenů z krku ve společnosti je neestetické, ale rovněž nezdravé (kapénková nákaza). Existují farmaceutické přípravky pro rozpouštění hlenů a snadné vykašlávání. Ale hlenů v krku je možno se zbavit i přírodní cestou. Pomůže med, tymián, viola vonná, hluchavka bílá, cibule a šalvěj lékařská.

Zdroj: Bolest v krku

Bolest v krku při polykání

Bolest v krku při polykání bývá často způsobena sezónními virózami, angínou, chřipkou, nachlazením nebo laryngitidou a může být provázena chrapotem. Pokud je bolest při polykání dlouhodobá a člověk nemá žádné jiné potíže, to znamená, že je bez teplot, může se jednat o těžký zánět horní části jícnu, nádor hrtanu, jícnu nebo hrtanové příklopky. V tomto případě je nutné navštívit praktického lékaře nebo lékaře na oddělení ORL. Další možností může být i alergie.

Zde můžete vidět zarudlý krk.

Zdroj: Jak na bolest v krku

Lékařský petrolej a babské rady

Petrolej na artritidu

Namočte citron v petroleji na jeden týden a pak přeceďte. Toto petrolejové tonikum lze použít na masáže kloubů postižených artritidou. Obvykle se masíruje dvakrát denně do ustoupení bolestí.
Další recept jak použít lékařský petrolej na artritidu mluví o tom, že se má smíchat petrolej se solí a takto pak nanášet na bolestivé klouby, na revmatoidní bolesti v kloubech a na namožené nebo bolestivé svaly. Říká se tomu petrolejová mast na rány a bolesti a hojně se používá v Indii, v Číně a na Dálném východě.

Petrolej na plíseň i ve vlasech i na lupy

Petrolej zlikviduje atletickou nohu a trichofycie. Atletická noha není nic jiného, než namožený nehet na palci nohy od častého běhání nebo chůze, pod kterým se utvořila plíseň. Trichofycie je plísňová infekce kůže, která se může vyskytnout jak u lidí, tak i u domácích zvířat, jako ovce, různý domácí dobytek, psi a kočky. Trichofycie je plísňové onemocnění vyvolané houbami rodu Trichophyton a Microsporum. Tyto plísně mohou vyvolávat charakteristické olupování kůže známé jako lupy ve vlasech, které petrolej dokáže léčit. Pravidelné používání petroleje na takto postižená místa dokáže zcela uzdravit od těchto typů povrchových plísní. Trichofycie postihují nejčastěji vlasaté a vousaté nebo chlupaté části pokožky, kde tvoří typické červeně ohraničené růžové olupující se fleky, někdy mokvající.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Pálení v krku při polykání

Bolest při polykání má prakticky stejné důvody jako bolest v krku – může se jednat o sezónní virózy, nachlazení, chřipku, angínu nebo třeba zánět hrtanu (laryngitidu). V některých případech ale bolest v krku chybí a je přítomna pouze při polknutí. To se může stávat u nádorů v oblasti krku, zejména nádoru jícnu nebo nádoru hrtanu nebo hrtanové příklopky (epiglotis). Může se tak ale dít i u zánětu horní části jícnu. Pacient, který má tyto bolesti delší dobu, by měl vyhledat lékaře. To samé platí také pro pacienty, kteří se o svůj zdravotní stav obávají a mají alergii.

Zdroj: Pálení v krku

Co značí bolest jazyka vzadu u kořene

Bolest jazyka vzadu u kořene může signalizovat počáteční virové nebo bakteriální onemocnění krku a mandlí. Pokud obtíže neodezní, je lépe kontaktovat svého ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Bolest jazyka

Přírodní a doplňková léčba

Multivitaminy a minerály, Panthenol, bylinné čaje s protizánětlivým účinkem a homeopatika.

Zdroj: Co na bolest v krku


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP