Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PETROLEJ NA LUPY

OBSAH

Petrolej na rány

Petrolej se také hojně používá jako desinfekce a zastavovač krvácení při poranění – na řezné rány a různá povrchová zranění.

Petrolej na bolest v krku

V nedávných dobách se petrolej používal k léčbě bolesti v krku máčením pírka v petroleji a lechtáním s ním v krku. Takto nanesený petrolej vydesinfikoval sliznici v krku podobně, jako to umí například jód. Dnes by se dal petrolej do krku místo pírka aplikovat pomocí malého rozprašovače.
Jiný recept, jak použít lékařský petrolej na bolest v krku, je dát do úst lžičku cukru, na kterou se nakapalo pár kapek petroleje. Cukr nechat postupně rozpouštět a polykat. 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ml007.

Tak pořád všichni sháněli bílý, čištěný nebo lékárenský petrolej a nám se ho po dlouhých peripetiích podařilo dovézt z Moldávie a uvést do prodeje. Problém je ten, že petrolej nikdo nebude letecky přepravovat a jestli danit a platit clo za doplněk stravy nebo za palivo :-) Jedná se o čištěný petrolej s výluhem z mladého ořešáku Todicamp (Todikamp), který odebíráme přímo od syna léčitele Todika. Je to ten preparát, který ve svých knihách hodně propaguje ruský léčitel G.P. Malachov drive.google.com/ope… ... W5LcF9pUHM. Máme k němu i hodně dalších informací, dokumentů atd. Založil jsem pro tyto účely i informační web www.lekarenskypetrol… , kde chceme shromažďovat informace a zkušenosti s jeho používáním. Produkt je ke koupi na www.foxylife.cz a zatím sbíráme zkušenosti. Během prvního měsíce zatím vyléčena vlastní a 3 cizí prostaty :-), zmírnění bolestí nohou a výrazné zlepšení křečových žil :-) nasazeno i při onkologických problémech, vypadá zatím slibně, výsledky na sebe snad nenechají dobře čekat. Výrobce Andrej Todika nám poskytuje i protokoly na jednotlivé nemoci a také recenze od uživatelů. Níže uvádím jednu z nich.

"Mozkový nádor ( recenze uživatelů)
Dobrý den, Andrey!
Po měsíci příjmu Todikampu dle vašich instrukcí, u mé dcery Naděždy, došlo k významnému zlepšení. Na druhý den přestala užívat léky proti bolesti, záchvaty se neopakovaly, po dvou týdnech užívání léku seděla bez podpory, a předtím, než začala přijímat Todikamp, byla upoutána na lůžko po dobu pěti měsíců !!!
dceřina diagnóza - mozkový nádor (prostřední komory). Bolesti hlavy se postupně zmenšují, normalizuje se chuť k jídlu, zvracení není. Po měsíci příjmu Todikampu sama stojí! !!!! Čtyřicátým dnem ... sama chodí!!! Pobolívají paty a nohy! Bolesti hlavy jsou skoro ty tam! A pokud existují, jsou menší. DOBRÁ CHUŤ K JÍDLU! Zvracení ŽÁDNÉ! ... Todikamp dělá divy! .. Děkuji moc! Naděžda, Ceadir-Lunga Moldavsko, květen 2010".
Přeji všem krásné dny. Kdo má zájem o další informace, kontakty na mne (Miloš Liška) jsou na stránkách FOXYLIFE.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Historie petroleje

Petrolej se hojně vyrábí od roku 1846, ale skutečně populární se stal až o několik let později a jen díky práci několika chemiků ze vzdálených koutů světa. Petrolej Gaslight je společnost, která byla založena v roce 1851 a byla první společností na světě, která začala prodávat petrolej pro komerční i domácí použití.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anička.

Petrolej lékařský kupujeme na petroleumd5.euweb.cz (je v homeopatické formě, příjemně chutná a pohodlně užívá). Je to opravdu zázračný všelék, užíváme jej celá naše rodina a doporučuji jej všem!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jitka.

Zdravím, také jsem tam napsala, ale zatím se mi nikdo neozval, fungují ještě? Děkuji za odpověď. J*

Zdroj: diskuze Petrolej lekařský

Petrolej jako lék

Ačkoli je petrolej smrtelný při požití, byl použit v průběhu dějin k léčbě řady onemocnění. Lidové léčitelství vidí petrolej jako silný protijed na hadí uštknutí a je také často používán k zabíjení vší. Petrolejový postřik je účinný zabíječ volně žijících komárů například ve stromech nebo jiné vegetaci. Jako aerosolový insekticid je petrolej hojně užíván v tropických oblastech jako prevence před komářím hmyzem. V rozvojových zemích s omezeným přístupem k medicíně, je petrolej často používán jako náhrada za alkohol a ošetřují se s ním rány a popáleniny. Lékařský petrolej dále zastavuje krvácení a také se s ním léčí atletická noha anebo hemeroidy.
 

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Zdravím všechny, kteří shánějí nebo potřebují kvalitní petrolej, resp.petrolej + ořech bio tinktura originální výrobek z Moldavie. www.todikamp.cz nebo pište na petra@todikamp.cz nebo tel +420 775565707.
Mnoho zdravých dní plných radosti.
Petra

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Re: Re: léčivý petrolej

Lékařský petrolej a babské rady

Petrolej na artritidu

Namočte citron v petroleji na jeden týden a pak přeceďte. Toto petrolejové tonikum lze použít na masáže kloubů postižených artritidou. Obvykle se masíruje dvakrát denně do ustoupení bolestí.
Další recept jak použít lékařský petrolej na artritidu mluví o tom, že se má smíchat petrolej se solí a takto pak nanášet na bolestivé klouby, na revmatoidní bolesti v kloubech a na namožené nebo bolestivé svaly. Říká se tomu petrolejová mast na rány a bolesti a hojně se používá v Indii, v Číně a na Dálném východě.

Petrolej na plíseň i ve vlasech i na lupy

Petrolej zlikviduje atletickou nohu a trichofycie. Atletická noha není nic jiného, než namožený nehet na palci nohy od častého běhání nebo chůze, pod kterým se utvořila plíseň. Trichofycie je plísňová infekce kůže, která se může vyskytnout jak u lidí, tak i u domácích zvířat, jako ovce, různý domácí dobytek, psi a kočky. Trichofycie je plísňové onemocnění vyvolané houbami rodu Trichophyton a Microsporum. Tyto plísně mohou vyvolávat charakteristické olupování kůže známé jako lupy ve vlasech, které petrolej dokáže léčit. Pravidelné používání petroleje na takto postižená místa dokáže zcela uzdravit od těchto typů povrchových plísní. Trichofycie postihují nejčastěji vlasaté a vousaté nebo chlupaté části pokožky, kde tvoří typické červeně ohraničené růžové olupující se fleky, někdy mokvající.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Poradna

V naší poradně s názvem ČIŠTĚNÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

kde ho sehnat a za jakou cenu?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Čištěný petrolej se jmenuje salónní petrolej a je zbaven nežádoucích látek, které vytvářejí nechtěný zápach při jeho spalování. Salónní petrolej je vhodný do petrolejových lamp a petrolejových kamen. Obvykle se dá koupit v potřebách pro stanaře nebo karavanisty. Na internetu zatím moc k nabídek není, ale zde jsou některé nabídky na salónní petrolej a také jeho cena: www.zbozi.cz/?q=petr…
Napište Bohumile, jestli je to to, co jste měl na mysli!

Zdroj: diskuze Čištěný petrolej

Obvyklé použití petroleje

Petrolej se používá především pro vytápění a jako aditiva při tankování vozidel. Až do doby než byla vynalezena elektřina, byl petrolej hlavním zdrojem osvětlení, jako známé petrolejové lampy nebo domácí petrolejové lucerny. Dnes petrolej ke svícení používají Amishi ve spojených státech. V civilizovaném světě je petrolej považován za příliš nebezpečný při použití v uzavřených prostorách, a jeho použití jako světelný zdroj je odrazeno mnoha zdravotními institucemi. Petrolejové ohřívače jsou populární v Asii, kde petrolej je snadno dostupný ve venkovních zásobovacích skladech, kde se prodává jako alternativní palivo pro kempinková kamna.
Petrolej se také používá jako primární zdroj paliva pro mnoho typů letadel, včetně raket, ve kterých je petrolej smíchán s kapalným kyslíkem, aby se dosáhlo dostatečného množství zdrojů tepla. Zatímco oficiálně nejsou žádné automobily, které mohou běžet jen na petrolej, tak mnoho lidí používá petrolej k tankování buď, aby prodloužili životnost jejich benzínu, nebo aby benzín v zimě nezamrzl. Je důležité si uvědomit, že petrolej je nestálý a těkavý jako benzín, proto by se s ním mělo zacházet po celu dobu s velkou opatrností před požárem.

Zdroj: Petrolej jako lékařský prostředek

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jozef.

prosim vas nemate nikto na predaj cisty petrolej alebo niekoho kto ho predava alebo ma. Vopred dakujem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eda.

Homeopatický lékařský petrolej Petroleum D5 v prvotřídní kvalitě k dostání zde: petroleumd5.euweb.cz

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky

Lupy v obočí

Lupy v obočí souvisejí s potravinovou intolerancí na mléko. Další příčinou vzniku lupů v obočí může být i lepek.

Léčba spočívá v dodržování bezmléčné a bezlepkové diety, čímž se lupů v obočí úplně zbavíte.

Zdroj: Jak si poradit s lupy

Diskuze

V diskuzi LUPY A SVĚDÍCÍ POKOŽKA HLAVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

S lupy mám potíže už moc dlouho a nic na ně nepomáhá, ale poslední rok mě šíleně svědí pokožka hlavy - tak hrozně, že se i v noci budím bolestí rozdrápané pokožky hlavy....
Vyzkoušela jsem už spoustu šamponu proti lupům, i šampon od kožní i nějaké babské rady (oliv olej a vajíčko, acylpyrin do šamponu) ale nic nezabralo na delší dobu. Vše funguje tak týden dva a pak sjem na to stejně, ba ještě hůře. nyní je to opravdu hrozné!!! Nespím půl noci,protože se budím tím, jak si drápu hlavu. Poradí někdo něco, co mám doma a co půjde použít ihned, bez nákupu drahých prostředků? I tak jsem už v těch speicálních šamponech nechala hromadu peněz a ty nemám....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý den.
Mám 16ti letého syna,kterého trápí už 2 roky lupy. Vyzkoušely jsme různé speciální šamponý na lupy, vajíčkový zábal a nic nepomáhá.
Může někdo poradit?Děkuji

Zdroj: diskuze Lupy a svědící pokožka hlavy

Jaké jsou příznaky lupů?

Člověk trpící lupy projevy tohoto onemocnění jen těžko skrývá. Lupy se projevují tvorbou žlutých či bílých šupinek, a to zejména na mastné části pokožky hlavy. Někdy může dojít k zarudnutí postižené oblasti kůže.

Zdroj: Lupy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKAŘSKÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kotíková.

Prosím o sdělení, kde si petrolej mohu objednat. Děkuji. Kotíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Homeopatikum Petroleum D5 se dá objednat tady: petroleumd5.sweb.cz
Cena je 239 za 100 ml.

Zdroj: diskuze Lékařský petrolej

Šampon na lupy – cena

Zde jsou uvedeny různé druhy šamponů proti lupům a jejich ceny.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ JAKO LÉKAŘSKÝ PROSTŘEDEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den , prosím , kde je možné zakoupit lékárenský petrolej- todikamp ? Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Petrolej jako lékařský prostředek

Původ petrolejové barvy

Původ petrolejové modré není jasný, jedna teorie říká, že je pojmenována po modrozeleném odstínu nezpracovaného petroleje. Petrolej je produkt získaný frakční destilací ropy, s teplotou varu 150 až 275 °C (uhlíkové řetězce od C12 do C15). Petrolej byl poprvé připraven roku 1846 Abrahamem Gesnerem. Jindy je petrolejová modrá barva popisována jako šedší modrá s kapkou zelené. Anglicky se petrolejová barva řekne petrol color. Petrolejová barva je modřejší, blíží se tmavé námořnické modré, ale je v ní trocha zelené a může být i trochu „špinavá“.

Zdroj: Petrolejová barva

Diskuze

V diskuzi PETROLEJ LEKARSKY KVALITNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarča.

Vím,že homeopatický petrolej(jestli je lékařský ???nevím-ale asi ano) se dal sehnat v Polsku.
Slyšela jsem také,jak je účinný na rakovinu.
Také se dá využít terapie EFT - viz internet.
Držím palce ! J.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zuzana albrechtová.

děkuji za zprávu:)zu

Zdroj: diskuze Petrolej lekarsky kvalitny

Co způsobuje lupy?

Přesná příčina tvorby lupů není známa. S největší pravděpodobností jsou lupy způsobeny kombinací nadprodukce kožního mazu a Malassezia, což je typ kvasinek, které se objevují na hlavě. Jako další příčina se uvádí příliš časté mytí nebo šamponování pokožky či vlasů. Spouštěčem může být i stres, únava, akné, nezřídka může být toto onemocnění zapříčiněno alkoholem nebo změnami počasí (střídání tepla a zimy).

Zdroj: Lupy

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michalina.

Dobrý den, mám na prodej petrolej z Ukrajiny, který jsem koupila od paní/slečny také doporučení k léčení. Objednala jsem na více stranách tak mám navíc mohu Vám ho nechat jestli je to aktualní 627,-.250ml. S pozdravem Baloushová

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Co na lupy nabízí lékárna?

V lékárnách existuje celá škála výrobků určených k boji proti lupům. Jsou zde produkty, jako šampony, kondicionéry a další možné prostředky, které jsou určeny k zastavení tvorby lupů. Dalo by se říci, že škála výběru je velká. Takže se není třeba obávat.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech

Lupy ve vlasech – projevy

Ložiska ekzému z mazových žlázek jsou zažloutlá nebo načervenalá. Kůže mívá šedobílý a mastný vzhled, který je nápadný i ve vlasové části. Postupně vznikají drobné šupinky, rozšiřuje se zarudnutí. V těžších případech se vyskytují nánosy šupin a vznikají krusty (strupy), kůže intenzivně svědí. Ve vlasové části hlavy jsou pak patrné nánosy šupin, které nutí pacienty k seškrabování. Tím se opakovaně dráždí pokožka hlavy a dochází k dalšímu zhoršování ekzému. Posléze jsou na vlasech zachyceny velké mastné „lupy“, které se obtížně odstraňují.

Zdroj: Jak na lupy ve vlasech

Jaké jsou možné komplikace lupů?

Rizika můžete minimalizovat dodržováním léčebného plánu, který vytvoří dermatolog přímo pro vás. Mezi komplikace lupů lze zařadit například sekundární bakteriální infekce.

Zdroj: Lupy

„Lupy v uších u psů“

Nahromaděný ušní maz, velké množství uvolněných buněk, nálepy atd. mohou pro laika působit také jako lupy v uších. U nemocí uší je zapotřebí hledat primární původce zánětů, což mohou být parazité (např. původci ušního svrabu Otodectes cynotis, Sarcoptes scabiei, dále Demodex vyskytující se častěji na boltci či larvy sametek sídlící často v kožní duplikatuře ucha), plus zhodnotit výskyt cizích těles, poranění, alergií,endokrinologických onemocnění, atd. Léčba závisí na příčině – na trhu je řada otologických přípravků s antibakteriálními, antimykotickými, antiparazitárními účinky, atd. Po včasném určení správné příčiny je terapie zpravidla úspěšná.

Zdroj informací: Nemoci psa a kočky I.díl, autor: Miroslav Svoboda, David F. Senior, Jaroslav Doubek, Jiří Klimeš a kol.

Zdroj: Šupinatění kůže - "lupy" u psa

Lupy a mastné vlasy

Oslabená imunita pokožky a narušení jejího přirozeného pH může vyvolat vznik lupů a mastných vlasů.

V takovém případě se k léčbě používá vhodný a silný antioxidant, který eliminuje negativní dopad volných radikálů. Je to zdánlivě nepotřebný doplněk, avšak ve finále plní antioxidant významnou funkci. Vyzkoušejte například přeliv na vlasy, který se aplikuje po jejich umytí a jehož složení je: 300 ml vody, 2 lžíce octa. Bakteriím a plísním se totiž v kyselém prostředí velmi špatně daří. Tímto jednoduchým způsobem lze tedy alespoň dočasně vyrovnat pH v pokožce.

Zdroj: Jak si poradit s lupy

Běžné příznaky lupů

Mezi běžné příznaky patří:

  • suchá, bílá, šupinatá pokožka;
  • svědivost pokožky;
  • mastná, žlutá a loupající se pokožka;
  • široké a vyvýšené strupy na pokožce;
  • zarudnutí, teplota nebo otok;
  • kožní léze.

Zdroj: Lupy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Err-cist_db udaje(titul, admins, 0)
Err-cist_db udaje(jmeno, admins, 0)
Err-cist_db udaje(prijmeni, admins, 0)


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP