Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

NÁPLAST NA CUKROVKU

OBSAH

Čím se liší kapsaicinová a uhlíková náplast

Kapsaicinová náplast:

  • lehce se stříhá na požadovanou velikost i tvar;
  • není vhodná při alergiích na kapsaicin;
  • je velmi tenká, snadno ji skryjete pod oblečením;
  • účinnou složku tvoří kapsaicin a 7 dalších přírodních látek – výtažků z rostlin.
Uhlíková náplast:
  • nedá se stříhat ani tvarovat – její rozměr 13,3 x 10 cm nijak neupravíte;
  • nevadí alergikům;
  • polštářek s uhlíkovou vrstvou je silnější a pod těsným oblečením může být vidět;
  • skládá se pouze z aktivního uhlíku, železitého prášku, soli a vody.

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Diskuze

V diskuzi DETOX PHARMA RECENZE NÁPLASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lída.

Mám na jednom chodidle lupenku. Je možné použít jednu náplast,nebo nalepit druhou náplast jinde.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Veronika.

Taky mám palmoplantární psoriázu a detoxikační náplasti jsem použila i na místech, kde se mi kůže olupuje. Normálně jsem je snesla. Zkuste to taky a podle pocitů to když tak sundejte a používejte jen na zdravé noze, kdyby vás to nějak dráždilo.

Zdroj: diskuze Detox pharma recenze náplasti

Náplast na kuří oka

Náplastí na kuří oka je celá škála. Vhodné jsou hydrokoloidní náplasti, které urychlují odstranění kuřího oka. Tlumí bolest při došlapu v obuvi. Hydrokoloidní polštářek změkčuje kuří oko, napomáhá tak k jeho hojení a regeneraci kůže. Tvar náplasti umožňuje lepší přilnutí a přizpůsobení se vaší pokožce. Náplast je průsvitná, takže můžete sledovat ránu i její okolí. Výše popsané náplasti zakoupíte například pod názvem Cosmos – Náplast na kuří oka.

Nová celohydrokoloidní náplast Cosmos „Na kuří oka Twin tec“ se dvěma vrstvami hydrokoloidů je určena pro dvojí ochranu a účinnou léčbu kuřího oka. Mírní tlak a bolest, je diskrétní a prodyšná, snadno se odstraňuje. Je voděodolná. Více se těchto produktech dozvíte zde.

Tento typ náplastí je dostupný v lékárnách nebo prodejnách se zdravotnickými prostředky.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ NEHTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Dobrý den na konci roku 2015 mi byl odstraněný celý nehet,,palec u nohy jelikož se mi pod nehtem dělal hnis který jsem pak po zmáčknutí nehtu vymáčkla a vytekl.Nehet odstranili a zjistili že jsem tam měla plísen.Nehet léčím.Doktor mi napsal nějakou vodičku Batrafen a na nehet si to kapu.Je duben 2016 a nepřipadá mi že by mi rost nový nehet kousíček tam mám ale od spodu pod tím nehtem opět něco je.Za chvilku bude léto a budu nosit žabky,pantofle a opravdu se budu stydět za ten nehet.Jak pokračovat v léčbě a nebo čím to v létě zamaskovat.Jedeme k moři tak se budu stydět.Díky za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lula.

dej si na nehet naplast a řikej že maš boruvku, že ti na něj něco spadlo, nebo že ti kvuli tomu už odpadl

Zdroj: diskuze Odstranění nehtu

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi JAK SE UŽÍVÁ JABLEČNÝ OCET NA NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

mám cukrovku typu 2 a píchám si inzulín.pomuže mi jablečný ocet aspon trochu snížit cukr a jak to mám užívat. děkuji za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se užívá jablečný ocet na na cukrovku

Bioslim na cukrovku

Pokud užíváte nějaké léky na cukrovku, musíte být pod lékařským dohledem. Trpíte-li cukrovkou a začnete s užíváním Bioslimu příliš brzy, může dojít k dramatickému snížení cukru v krvi, proto tento přípravek používejte vždy jen po předchozí domluvě s lékařem. Obvykle je lepší začít užívat léky v malém množství a to pak zvyšovat podle potřeby než riskovat zbytečně vysoké dávkování léků.

Zdroj: Bioslim při diabetes

Diskuze

V diskuzi NÁPLAST S ALOBALEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRENA DOLEŽELOVÁ.

Měla jsem velké bolesti bederní páteře. Kamarádka mně nalepila na bolestivé místo kousky alobalu a dva dny jsem bez potíží - vůbec jsem nemusela užívat léky na bolest. Irena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena Vašková.

Alobal fakt i na mne učinkuje,dnes poprvé, ostruha bolí méně,takže budu si do alobalu občas balit i záda,v kříži! Díky za radu!

Zdroj: diskuze Náplast s alobalem

Rybí tuk na cukrovku

Podle posledních průzkumů bylo zjištěno, že pokud se k lékům proti diabetu užívá ještě jedna tobolka rybího tuku, tak se tím výrazně zvyšuje léčivý účinek těchto léků a lépe se pak léčí diabetes mellitus.

Zdroj: Rybí tuk z Norska v Omegamarine forte +

Poradna

V naší poradně s názvem MŮŽOU SE JÍST JAHODY NA LÉKY NA CUKROVKU II TYPU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta Sanitrníková.

dobrý den.můžu jíst jahody na cukrovku 2 typu. děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jahody spadají do kategorie potravin s nízkým glykemickým indexem, protože rychle nezvyšují hladinu glukózy. Můžete je jíst, aniž byste se musela bát zvýšení cukru v krvi, když máte cukrovku. Nejezte ale velké množství naráz. Rozdělte si tuto pochoutku na celý den a když máte chuť, snězte 2, 3 jahody co půl hodiny.

Zde je seznam vlastností jahod, kterými pozitivně ovlivňují průběh diabetu:

Jíst jahody samotné je zdravé, protože mají nízký obsah kalorií. V průměru má jeden šálek jahod asi 46 kalorií. To je užitečné, pokud sledujete svou váhu. Udržování zdravé váhy může přirozeně snížit hladinu cukru v krvi a snížit riziko komplikací s cukrovkou.

Jahody jsou také dobrým zdrojem vlákniny. Jeden šálek celých, čerstvých jahod obsahuje asi 3 gramy vlákniny což je zhruba 12 procent doporučené denní dávky. Konzumace vlákniny je důležitá, pokud máte cukrovku, protože pomáhá zpomalit vstřebávání cukru. Vláknina nejen zlepšuje hladinu cukru v krvi, ale může vám pomoci cítit se lépe. Vláknina také přispívá ke zdravé regulaci hmotnosti.

Mezi další důležité živiny a vitamíny nalezené v jahodách patří vitamin C a hořčík. Podle výzkumu může hořčík zlepšit inzulínovou rezistenci, snížit riziko diabetu typu 2 a zlepšit kontrolu diabetu. Vitamin C je spojován s nižším rizikem vzniku diabetu typu 2 a je-li užíván po jídle, může přispět ke snížení špiček cukru v krvi. Vitamín C dokonce může pomoci zmírnit některé komplikace diabetu, jako je vysoký krevní tlak.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Můžou se jíst jahody na léky na cukrovku ii typu

Bradavice na jazyku

Bradavice se na sliznicích objevují jen velmi, ale skutečně velmi, vzácně. Pokud již jsou a na svém místě výskytu vadí, tak se odstraňují excizí - vyříznutím. Radili jsme se společně s kolegy a usoudili jsme, že ve Vašem případě půjde spíše o aft, který se může na jazyku vytvořit, právě na jeho špičce. Aft je malá zduřeninka jazyka, vyhrocená do špičky, která má většinou bílou šošolku. Afty na jazyku vznikají jako reakce na hormonální nebo vitamínovou nerovnováhu. Aft na jazyku bolí při mluvení nebo při jídle. Afty obvykle do týdne spontánně zmizí. Pro zmírnění nepříjemných pocitů je vhodné potírat aft na jazyku tinkturou JOX – roztok, anebo na několik hodin Vás také bezpečně před bolestí z aftu ochrání nová moderní náplast na afty. Náplast na afty je malinká jemňoulinká organická fólie, která je navíc napuštěna léčivým roztokem, který urychlí hojení aftů. Fólie z náplasti na afty se v ústech vlivem slin rozpustí asi za 3 hodiny. Po umístění náplasti na aft na jazyku, fólie samovolně přilne a překryje celý aft na jazyku a ten je pak chráněn před agresívními látkami z jídla nebo pití.

Zdroj: Bradavice na jazyku alias afty

Poradna

V naší poradně s názvem ZARŮSTÁNÍ NEHTŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Beránková D..

Dobrý den, po úraze mám problém se zarůstáním nehtů. Můžete mi, prosím, poradit o jakou náplast se jedná?

Děkuji

Ing. Danica Beránková

viz článek:

Léčba zarůstání nehtů

Metoda pomocí náplasti

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tato náplast se bohužel nedá koupit v ČR. Je možné si ji objednat v zahraničím internetovém obchodě a nechat si ji zaslat do ČR. Tady je odkaz na objednání: www.amazon.co.uk/Dr-…
V českých lékárnách jde koupit podobná sada na nehty Canespor, která je ale primárně určena k léčbě plísně nehtů. Ta obsahuje mast a náplasti, které společně nehet naleptají, čímž dojde k jeho změkčení a k omezení tlaku na boční hrany.
Pokud je Váš stav následkem úrazu a dříve se zarůstání neprojevovalo, tak doporučuji spíše návštěvu praktického lékaře, který může místo vyšetřit a případně doporučit obnovovací plastiku nehtového valu. Toto řešení obvykle vede k trvalému odstranění těchto obtíží.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zarůstání nehtů

Levná antikoncepce

Druhů antikoncepce je v České republice na výběr celá škála, přičemž některé jsou účinnější, jiné méně. Stejně tak platí, že použití některých může být dražší.

Srovnání jednotlivých forem na trhu:

  • injekce – průměrná cena za měsíc: 65–100 Kč
  • tablety – průměrná cena za měsíc: 83–270 Kč
  • implantát – průměrná cena za měsíc: 140 Kč
  • náplast – průměrná cena za měsíc: 300–400 Kč
  • nitroděložní tělísko hormonální – průměrná cena za měsíc: 85–100 Kč
  • nitroděložní tělísko nehormonální – průměrná cena za měsíc: 60 Kč
  • spermicidní přípravky– průměrná cena za měsíc: 250–300 Kč
  • kondom – průměrná cena za měsíc: 150–250 Kč (dle sexuální frekvence)
  • přerušovaná soulož – zdarma
  • metoda plodných a neplodných dnů – zdarma

Zdroj: Druhy antikoncepce

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kropáčová Jana.

Jsem po operaci laparoskopicé žlučníku. Po 3 dnech jsem byla propuštěna. Mám 4 vpichy v břiše zašité a přelepené. Mohu si lepenky sundat a osprchovat rany. N a vyndání stehů jdu za 5 dní. .

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Po třech dnech od laparoskopické operace můžete náplast odlepit a krátce se osprchovat. Jemně omýt mýdlem a žádné dlouhé cachtání ani nahřejvání horkou vodou. Koupání ve vaně je moźné až po čtyřech týdnech.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dieta po laparoskopické operaci žlučníku

Test na cukrovku z moči

DiaPhan pro sebetestování jsou proužky pro diabetické pacienty určené ke sledování dvou základních analytů, kterými jsou glukóza a ketony. Glukóza patří mezi fyziologické součásti moči. Zvýšené vylučování glukózy do moči je průkazným příznakem diabetu. Druhou sledovanou složkou jsou ketony, jejichž detekce v moči je velmi důležitá pro včasné rozpoznání významných změn látkové výměny. Produkty pro sebetestování se vyznačují jednoduchostí metody, srozumitelností návodu a snadným použitím.

Dávkování a způsob užití

Nejprve si připravte moč, ve které test provedete. Těsně před provedením testování vyjměte proužek z obalu a poté ho svisle ponořte na 1–2 vteřiny do moči. Položte proužek na vodorovnou, suchou, čistou a nesavou podložku. Po 60 vteřinách vyhodnoťte zabarvení reagenční zóny srovnáním s barevnou stupnicí na štítku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi MED SE SKOŘICÍ NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Dobrý den, chtěl bych vyzkoušet med se skořicí, mám diabet 2typu,beru 2x denně Siofor 850, můžete mi poradit jak a v jaké kombinaci med se skořicí UŽÍVAT? DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mašlonka Leo.

mam cukrovku druheho typu picham si inzulin v davce 30 slyšel jsem že na cukrovku kladně působi med se skořici můžu ho konzumovat v davce dvě kavove lžíčky medu s michat s půl lžičkou skořice v teple vodě a na lačno vypit?

Zdroj: diskuze Med se skořicí na cukrovku

Jak působí čaj z bobkového listu na cukrovku

Bobkový list obsahuje asi 3 % silic, glykosidy, partenolid, éterické oleje, třísloviny a hořčiny a je prospěšný při cukrovce 2. typu, kdy snižuje hladinu cukru v krvi. Byliny obecně mívají příznivý vliv na náš organismus, a to platí i o bobkovém listu, ovšem nic se nesmí přehánět. A samotné byliny bez úpravy životního stylu vám nepomohou.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka

Diskuze

V diskuzi DETOXIKAČNÍ NÁPLASTI - TAK NEVÍM... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Papus.

Možná jsem něco špatně pochopil, ale mám pocit, že někdo nalepil čajový pytlík na náplast a prodává to jako "všelék od tibetské kozy". No uznejte... je to čistě přírodní, čaj by měl mít detoxikační účinky a když se to nechá celou noc louhovat na zpocených nohách, tak to zhnědne.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detoxikační náplasti - tak nevím...

Další čaje na cukrovku

Na cukrovku 2. typu se doporučuje například přírodní bylinný čaj Diamel.

Přírodní čaj na cukrovku je vytvořen z osmi vhodně zkombinovaných přírodních bylin, které pomáhají při diabetu, ale také pomáhají odbourat cholesterol. Účinné přírodní látky působí zevnitř a pomáhají nastartovat proces přirozené regenerace. Přírodní medicína používá několik bylin ke zmírnění poruch metabolismu cukrů. Tato čajová směs je vyrobena z 8 nejlepších bylin, které příroda nabízí. Byliny ve vzájemné spolupráci podporují metabolismus cukrů, snižují hladinu cukru v krvi a regenerují buňky slinivky. Slinivka reguluje hladinu inzulinu v těle. Čaj obsahuje účinné látky, které podporují vyplavování nežádoucích sloučenin z těla a omezují tak příznaky diabetu a přidružených onemocnění.

Příprava: Do šálku nasypte 1–2 čajové lžičky směsi a zalijte 3 dl vařící vody. Nechte 10 minut odstát, sceďte a bez přidání sladidel popíjejte!

Doporučená denní dávka: 1–2 sklenice nalačno nebo mezi dvěma jídly. Při užívání doporučujeme neustále kontinuálně monitorovat hladinu cukru v krvi, přestávka není nutná. Pokud se během kúry objeví neobvyklé pocity, je nutné kúru přerušit a obrátit se na odborníka.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem PRŮJEM JAK LÉČIT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav.

Mám v souvislosti užíváním léku na cukrovku průjem a to čím silnější lék tím častější a vytrvalejší průjem. Poraďte a odpobvězte. .- Děkují

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Takové zažívací problémy včetně průjmu způsobuje například lék na cukrovku Siofor. Pro zmírnění těchto následků je dobré si dávky léku rozdělit na ještě menší dávky, třeba na 6 dílů a ty pak užívejte společně s jídlem během dne. Když to nepomůže, tak kontaktujte svého diabetologa, aby Vám upravil medikaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Průjem jak léčit

Co pomáhá na kuří oka

Zrohovatělou kůži lze odstranit seškrábáním po horké koupeli, nebo můžete použít masti obsahující látky, které rozpouštějí zrohovatělou kůži (například kyselina salicylová). Rizikem u tohoto defektu je, že se neléčená kuří oka mohou zanítit. V případě, že se defekt nebude hojit, musíte počítat s vyříznutím na chirurgické nebo dermatologické ambulanci.

Pokud si chcete od kuřích ok pomoci sami, máčejte nohu v teplé vodě nebo v kyselině salicylové (koupíte v lékárně) do té doby, než kůže na kuřím oku zbělá. Poté odumřelou kůži lehce odstraňte nožíkem či žiletkou a zalepte náplastí. Po čtyřech dnech náplast odkryjte a postup opakujte do vyléčení. V lékárně lze zakoupit i speciální náplasti napuštěné kyselinou salicylovou, které mohou být na postiženém místě nalepeny, tudíž působí celý den.

Zdroj: Kuří oko na plosce nohy

Bioslim na hubnutí

Nejprve je potřeba upozornit na některé skutečnosti, které nejsou všeobecně známé. První a nejdůležitější z nich je uvědomit si, že dieta při cukrovce je součástí její léčby, a proto bychom neměly skladbu jídelníčku podceňovat. Většina jedinců trpí cukrovkou typu 2, jejíž stav se dá ovládat i bez použití léků, tedy pokud je správně dodržována a kontrolována dieta a výživné programy proti obezitě. Cukrovka se obvykle primárně léčí medikamentózně. Léky na cukrovku však zvyšují míru srdečních onemocnění a snižují možnost přežití díky srdečním nemocem.

Zdroj: Bioslim při diabetes

Jaký test cukrovky nabízí lékárna

V lékárnách se nabízí výše popsané testy, kromě těhotenského testu na cukrovku. V lékárně Dr. Max nabízí i GlucoLab 50 testovacích proužků + glukometr GlucoLab zdarma.

Kvalitní glukometr GlucoLab tak získáte za cenu testovacích proužků. Glukometr je certifikován značkou CE a schválen pro použití v zemích Evropské unie. Špičkovou kvalitu glukometru dokládá také jeho schválení americkou FDA. Balení obsahuje testovací proužky (50 ks – 2 tuby), glukometr GlucoLab, pouzdro glukometru, uživatelskou příručku, odběrové pero, zápisník měření, záruční registrační kartu, baterie, lancety (1 balení po 25 kusech).

Výhody:

  • automatické kódování proužku
  • moderní biosenzorová technologie
  • extrémně levné testovací proužky
  • přesné měření
  • jednoduché ovládání
  • kontrola a zobrazení okolní teploty
  • rychlé zobrazení výsledku do 5 sekund
  • rozdělení výsledků: před a po jídle či po pohybu
  • až 100 uživatelských profilů
  • velký čitelný displej
  • paměť na 250 výsledků
  • 36 měsíců záruka

Glukometry k domácímu použití jsou určeny především pro diabetiky. Píchnou se do prstu, namočí do krve testovací proužek, strčí jej do přístroje (glukometru) a ten ukáže hladinu cukru. Samozřejmě na jedno použití je tento přístroj drahý.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Kapsaicinová hřejivá náplast 12 x 18 cm (1 ks)

Kapsaicinová hřejivá náplast se užívá při bolesti svalů, ramen, zad, beder, dále jako podpora při bolestivých příznacích svalového a kloubového revmatismu, ischiasu, ústřelu, zánětu. Uvolní svaly a hřeje až 10 hodin, přičemž pomáhá zmírňovat bolest.

Složení

Capsicum extract 2,89 %, mentol 7,8 %, kafr 9,6 %

Použití

Kapsaicinová náplast se používá jako podpůrná léčba bolestivých příznaků svalového a kloubového revmatismu, ischiasu, ústřelu (lumbago), zánětů ramenního pletence (periarthritis humeroscapularis), bolestí v důsledku svalového přetížení a bolestí při poúrazových stavech.

Účinné látky

Capsicum extract 2,89 %, mentol 7,8 %, kafr 9,6 %

Dávkování

Použití pro dospělé a děti nad 12 let: Náplast se aplikuje na vodou a mýdlem omytou a dokonale vysušenou kůži. Po sejmutí ochranného krytu se přiloží na postižené místo a přitlačí, až dokonale přilne. Nejpozději po osmi hodinách se z kůže odstraní. Pokožka se omyje mýdlem. Aplikujte na postižené místo dle potřeby, ne však více než tři náplasti denně po dobu maximálně 7 dnů. Další aplikace náplasti na stejném místě se provádí zpravidla po týdenní až 14denní přestávce. Ošetřené místo se nepřekrývá dalším obvazem a nezahřívá se.

Capsicolle náplast je okamžitá a 100% přírodní pomoc při bolesti zad, svalů i kloubů. Jednoduše ji nalepíte na bolavé místo a do 20 minut cítíte úlevu a příjemné teplo, které trvá až 8 hodin. Kapsaicinová náplast účinně a dlouhodobě pomáhá při bolestech svalů a kloubů, revmatismu, ischiasu i svalové únavě.

Výhody použití:

  • skládá se z 8 čistě přírodních látek – od kapsaicinu a mentolu po kafr;
  • náplast je vhodná pro dospělé a děti od 12 let;
  • lehce ji nastříháte na požadovanou velikost i tvar;
  • měkce přilne k pokožce i na kloubech;
  • je tenká, diskrétní a bez zápachu.

Postup

Nejprve vodou a mýdlem omyjte místo, na které chcete nalepit hřejivou náplast, a pečlivě jej osušte. Poté sejměte ochranný kryt náplasti, náplast přiložte a mírně přitlačte. Nejpozději po 8 hodinách náplast sejměte. Nepoužívejte více než 3 náplasti denně po dobu maximálně 7 dnů. Na stejné místo náplast aplikujte po týdenní až čtrnáctidenní přestávce.

Kontraindikace

Hřejivou náplast nepoužívejte při alergii na kapsaicin nebo na jiné složky přípravku, bude pro vás vhodnější uhlíková náplast. Nepoužívejte při kožních onemocněních, poranění a poškození kůže.

Jen ojediněle dochází ke vzniku alergických reakcí. Při výskytu kopřivky kapsaicinovou náplast nepoužívejte a vyzkoušejte uhlíkovou náplast.

Náplast nesmí přijít do styku se sliznicemi (zejména sliznice očí). Po každé manipulaci s náplastí si omyjte ruce mýdlem a teplou vodou, nepoužívejte se zahřívací poduškou. Náplast neaplikujte alespoň 1 hodinu před koupáním a těsně po koupání.

Složení kapsaicinové hřejivé náplasti

Hlavní účinnou složku hřejivé náplasti tvoří kapsaicin, přírodní látka získávaná z vybraných druhů paprik. Kapsaicin patří mezi tradiční součásti indiánského léčitelství i moderní medicíny. Podporuje krevní oběh, likviduje bakterie, zrychluje metabolismus, prohřívá pokožku a tiší bolest.

Obsah v náplasti 2,89 %

Olibanum / kadidlo pravé – je vonná pryskyřice používaná přes 5000 let při léčbě zánětů, bolestí a ke svalové relaxaci.

Obsah v náplasti 12,5 %

Camphor / kafr – je látka získávaná z dřeva kafrovníku. Prokrvuje kůži, urychluje hojení, hřeje a tiší bolest, pomáhá při revmatu.

Obsah v náplasti 9,6 %

Menthol / mentol – je součástí silice máty peprné s lokálními anestetickými účinky. Při kontaktu s pokožkou příjemně chladí.

Obsah v náplasti 9,6 %

Asafoetida / Čertovo lejno – toto koření s metaforickým názvem podporuje detoxikaci, zlepšuje funkci lymfatického systému, léčí záněty a výrazně zahřívá.

Obsah v náplasti 7,5 %

Cinnamomum / skořicovník – je tradiční čínskou medicínou hojně využívaný strom, který pomáhá zejména v boji s revmatismem.

Obsah v náplasti 5 %

Rehmannia / rémanie – tento kořen trvalky pomáhá při kopřivce, ekzémech, revmatu i artritidě. Je součástí čínské a ajurvédské medicíny.

Obsah v náplasti 5 %

Belladonna / rulík zlomocný –extrakt z jedovatého rulíku zmírňuje bolest svalů a kloubů, pomáhá při přetížení a léčbě poúrazových stavů.

Při dlouhodobém sezení u počítače zažil bolesti v bedrech nebo v kříži asi každý z nás. Přesně pro podobné chvíle se skvěle hodí kapsaicinová náplast. Malou hřejivou náplast snadno schováme do šuplíku, notebookové brašny nebo do kabelky. Jakmile ucítíme povědomé tuhnutí za krkem nebo pnutí v zádech, rozbalíme obal, nalepíme náplast na bolavé místo a do 20 minut přichází úleva. Bez léků, čistě přírodní cestou a za pár korun. Kapsaicinovou hřejivou náplast přitom snadno skryjeme pod oblečením a díky dlouhodobému účinku ji na sobě můžeme mít až 8 hodin.

Princip hřejivých náplastí není ničím novým. Složky kapsaicinové náplasti, ve které kromě kapsaicinu najdeme například i mentol, kafr, kadidlo nebo rémanii, se při léčbě poranění a k úlevě od bolesti používají déle než 5000 let.

Inovaci přinesla až moderní uhlíková náplast, která je také 100% přírodní, ale neobsahuje kapsaicin a další látky, na které bývají někteří lidé přecitlivělí nebo alergičtí.

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Jak můžu snížit vysokou cukrovku

Rotinal je přírodní přípravek s jedinečnou kombinací aktivních látek, které přirozeným způsobem pomáhají při prevenci a léčbě cukrovky 2. typu a přispívají k udržení hladiny cukru v krvi.

Jednotlivé složky v přípravku Rotinal se svým působením vhodně doplňují a přirozeným způsobem pomáhají:

  • při léčbě a prevenci cukrovky 2. typu;
  • během aktivní léčby cukrovky 2. typu;
  • k udržení hladiny cukru v krvi;
  • příznivě ovlivňují harmonizaci energetické bilance organismu v průběhu léčby.

Další pomocí při diabetu je zbavení se viscerálního tuku specializovaným jídelníčkem, z čehož vyplyne produkce správného množství inzulinu a snížení inzulinové rezistence.

Zdroj: Bobkový list a cukrovka

Značky a názvy antikoncepce pro ženy

Několik příkladů nejznámějších přípravků:

  • Anteovin (bifázické – dvoufázové) – cca 200 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Cilest (monofázické) – cca 350 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Gracial (bifázické – dvoufázové) – cca 550 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Chloe (monofázické) – cca 400 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Jeanine (monofázické) – cca 750 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Mercilon (monofázické) – cca 450 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Tri-Minulet (trifázické) – cca 450 Kč za balení 3 blistrů po 21 tabletách (3 měsíce)
  • Tri-Regol (trifázické) – cca 300 Kč za balení 3 blistrů po 21 nebo 28 tabletách (3 měsíce)
  • Postinor 2 – „pilulka po“ – cena se pohybuje kolem 450 Kč
  • Implanon – implantát – stojí cca 4 500–5 000 Kč a vydrží 3 roky (starší přípravek)
  • Norplant – implantát – starší produkt, který se skládá celkem ze šesti tyčinek, je o něco dražší, ale vydrží 5 let
  • Evra – náplast – cena se pohybuje kolem 1 000 Kč u balení na 3 měsíce
  • Multiload-Cu 375 (bez uvolňování hormonů) stojí kolem 800 Kč bez aplikace
  • Mirena uvolňující hormon levonorgestrel (20 µg/24hodin) stojí včetně aplikace cca 6 000–6 500 Kč
  • spermicidní látky – dostupné jsou v různých formách, jako jsou krémy, želé, pěny nebo globule; aplikují se cca 5 minut před pohlavním stykem co nejhlouběji do pochvy; doporučuje se jejich používání společně s bariérovými druhy antikoncepce; cena se pohybuje nejčastěji mezi 100–300 Kč; například přípravek Pharmatex v podobě krému stojí 200–250 Kč za 72 g; v podobě globulí pak také 200–250 Kč za 10 globulí;
  • kondom – ceny se pohybují mezi 20 až 80 Kč za 3 kusy
  • přerušovaná soulož – cena – zdarma

Zdroj: Druhy antikoncepce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP