Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PLÍSŇOVÉ INFEKCE

OBSAH

Plísňové infekce

Manganistan draselný inhibuje plísňové infekce. Mykóza nohou se například projevuje svěděním nebo pálením vyskytujícím se obvykle mezi prsty. Také dochází k zarudnutí nebo šupinatění kůže, což vyvolává pocit pálení nohou. Tyto příznaky jsou použitím hypermanganu zlepšeny, jelikož dochází k inhibici růstu plísní. Stačí postiženou nohu ponořit do roztoku manganistanu draselného po dobu 15 minut. Tato aplikace se provádí dvakrát denně po dobu tří týdnů. Vedlejší účinek manganistanu draselného zahrnuje dočasné zhnědnutí nohy.

Zdroj: Hypermangan – použití

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNI VARLAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomaš.

můžete mi prosim napsat na muj email. jak jste stim problémem nakonec dopadnul? mam ten samy problém téměř už rok.začalo to po lečbě plisnove infekce na tříslech-tose vylečilo pomoci tablet PROKANAZOL. ale svěděni na třislecha va pytliku zustalo a nemužu se toho zbavit. děkuji tomaš

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Určitě nejrychlejší způsob, jak se svědění zbavit, je vyšetření u kožního lékaře a zvolení účinné léčby. Sám můžete vyzkoušet rady, které u některých lidí tyto problémy pomohly vyřešit. Vyzkoušejte jednou denně natřít celou oblast isopropylalkoholem (volně prodejný v lékárně) a na noc zaprášit dětským zásypem. Taktéž nechte celou oblast opalovat sluníčkem. Experimentujte se spodním prádlem, zkuste slipy, které oddělují šourek od třísel (vidět jsou například zde: andrew-christian.heu… ) Alternativně můžete zkusit natřít oblast třísel a šourku mastí Flucinar nebo Kalciovou mastí (vše volně prodejné v lékárně).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Diagnóza plísně

Plísně, které způsobují infekci nehtů, se nacházejí v našem prostředí, protože se mají rády teplo a vlhko. Normální zdravý nehet není infikován tak snadno, ve většině případů vzniku plísňové infekce za to může oslabení imunitního systému, různé nemoci nebo poranění nehtu. Rozpoznání plísně je jednoduché, protože je změněna barva nehtu, který se může také začít drolit. Pokud máte plísňovou infekci, tak je nutná léčba. Lékař diagnostikuje plísňovou infekci pod mikroskopem ze vzorku nehtu nebo za použití plísňové kultury.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem ZVÝŠENÁ HODNOTA CRP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nevyjel.

Dobrý den,
při kontrole u lékaře mi kromě jiného zjistili zvýšenou hodnotu CRP tj. 7,7
ale nic mi neřekli. Přesto bych chtěl vědět jestli tato zvýšená hodnota
je ještě akceptovatelná nebo je nutné požadovat antibiotika. Pravdou je,
že mi mírně bolí v krku a hlavně mi delší dobu bolí zub (asi dásno).
Děkuji za radu
Jaroslav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hladiny mezi 3 mg / l až 10 mg / l jsou mírně zvýšené a obvykle jsou důsledkem chronických stavů, jako je cukrovka, hypertenze nebo faktory životního stylu, včetně kouření tabáku a sedavosti. Mírně zvýšené hladiny CRP mohou být také způsobeny revmatoidní nebo infekční artritidou, ke které dochází při infikování kloubu.
Zpozornět je třeba až u hodnot hladiny CRP nad 10 mg / l. To už jsou významně zvýšené hladiny CRP, ke kterým obvykle dochází u závažných infekcí, jako jsou bakteriální nebo plísňové infekce. U přibližně 80 procent případů s hodnotou hladiny CRP vyšší než 10 mg / l, je na vině infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zvýšená hodnota CRP

Plíseň na nehtech u nohou

Nejchoulostivějším místem na vznik plísňové infekce nehtů na nohou je poškozený povrch pokožky nebo nehtu, Ten se poškodí neustálým tlakem pracovní obuvi, sportovní obuvi nebo zraněním. Plísňová infekce nehtů má typický průběh, který začíná na předním a bočním okraji nehtu. Ze vstupní části se patogen šíří stále dál dozadu ve směru nehtového valu, dokud není celý nehet zasažen. Pokud není léčena plísňová infekce, tak to většinou povede k celkovému zničení nehtu. Plíseň nehtů se někdy hojí sama, ale je tu riziko šíření na kůži, na jiné nehty nebo přenos na někoho jiného. Nejčastěji při plísni nehtů na noze se objevuje i bolest při běhu.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem ZAPLÍSNĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomáš.

Dobrý den. Již několik let trpím plísní v organizmu. Projevuje se zejména svěděním až pálením a řezáním v oblasti uvnitř a okolo konečníku, především ráno a po stolici. Mírná úlevy nastane po osprchování a omytí mýdlem, lépe toaletním. Dále žluto-hnědý povlak na jazyku, svědění chodidel (viz foto) a ostatní příznaky, spojené s plísní v těle - chronická únava, bolesti hlavy, atd.. Doktor urolog prozkoumal pod mikroskopem vzorek mého spermatu a diagnostikoval plíseň aspergillus. Léčba - přísná bezsacharidová strava, viz článek, Nystatin 2x2, koloidní stříbro, potravinové doplňky (zejména vitaminy), křemelina, podpůrné prostředky od ADVANCE nutraceutics (Candix, DetoxActive, Probio24..). Je pravda, že průběh vymírání kvasinek probíhal dle výše popsaného, velice se mi ulevilo.., ovšem po cca 2 měsících se veškeré příznaky vrátily a to v ještě horší podobě. Jedna známá mi poradila, že má problémy po koupání v bazénu, zvykla si vložit po koupání do vagíny tobolku se směsí laktobacilů, to ji pomáhá. Uvažuji o něčem podobném, bude mít podobný postup efekt v konečníku ? Tam jsou problémy nejmarkantnější ! Nebo použít česnek ? Nerad bych si ublížil.. A co zkusit "chytrou houbu - Pythium oligandrum"..? Asi také přímo do konečníku formou masti..., nebo si z prášku udělat sedací koupel..? A k tomu užívat doplňky na odkyselení organizmu..? Uvítám každou dobrou radu (pokud možno osvědčenou) na toto téma. Předem děkuji..!
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vaše problémy budou nejspíše souviset s oslabeným imunitním systémem. Zkuste navštívit lékaře imunologa. Nejlepší by bylo, kdybyste získal doporučení v tomuto vyšetření od svého dosavadního lékaře, který dobře zná váš stav a může imunologovi lépe popsat, na co se má zaměřit. Existuje řada léků podporujících imunitu, které vám lékař imunolog může poskytnout. Lepší imunita vám pomůže lépe zvládat nové plísňové infekce a nedovolí jim rozvinout se.
Před tím, než si začnete zkusmo cokoliv strkat do konečníku, tak raději vyzkoušejte klystýr vlažnou vodou každý den. Rovněž si pokaždé omyjte konečník bezprostředně po vyprázdnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zaplísnění

Preventivní opatření proti plísni nehtů

Každý, kdo již někdy trpěl mykózou nehtů, tak je stále ohrožen, protože může dostat plíseň nehtů znovu. Doporučuje se pravidelné prozkoumávání nehtů, ke zjištění zda už nevznikají nějaké další nové příznaky plísňové infekce.

Hygiena proti plísni nehtů

  • Do veřejných míst, jako jsou bazény, sauny, hotelové pokoje, choďte jen v pantoflích.
  • Pravidelně měňte ručníky a perte je aspoň při 60°C.
  • Na sušení nohou používejte pouze vlastní ručníky.
  • Ujistěte se, že máte suché nohy, hlavně mezi prsty.
  • Používejte tenké, prodyšné bavlněné ponožky, ve kterých se nohy tak snadno nepotí.
  • Měňte své ponožky denně.
  • Své boty měňte jak je to možné.
  • Pravidelně dezinfikujte svou obuv.

Zdroj: Onychomykóza je nejčastější onemocnění nehtů

Poradna

V naší poradně s názvem BRADAVICE U PSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka Richtrova.

Dobrý den ,měla bych dotaz ,muj pes měl bradavici kousek od čumáku,jenže přišel pán a myslel si že je to klíště a utrhl jí to,muže se něco stát?!Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Hrozí zde infekce kůže, protože pejsek čichá všude kolem a může si ránu infikovat.
Kupte v lékárně desinfekční roztok Solutio Novikov a tím ránu potřete. Vytvoří se tak zelená ochranná vrstva, která zabrání vniku infekce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bradavice u psa

Oportunní infekce

Vznikají v případě neléčené nákazy virem HIV. Mezi ty nejčastější patří kandidóza (kvasinková infekce), kryptokokóza (houbové onemocnění, které postihuje plíce, srdce nebo mozek), toxoplazmóza (původcem je prvok, infekce vede k zánětu mozku a míchy) nebo kryptosporidióza (průjmové onemocnění, pacient hubne a trpí nechutenstvím).

Zdroj: Infekce HIV

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Novotoný.

Dobrý den,

Už nějakou dobu mam silně nemocnou pokožku ve vlasech. Sucha odumřela bíla pokožka kterou odlupuju ne po častech ale po KUSECH o velikosti 1 cm i s vlasy což mi děla velký problém, protože denně přijdu o stovek vlasů. Nevím co s tím dělat a budu rád za každou radu.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Dobrý den, Michale,

je nutné obratem navštívit dermatologa pro přesnou diagnózu. Z popisu bychom to tipovali na plísňové onemocnění, ale rozhodně osobní konzultace u lékaře řekne víc.

S pozdravem, Zdravi-lecba.cz

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi KVASINKOVÁ INFEKCE U MUŽŮ FOTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marek richter.

Mám kvasinkovou infekci penisu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kvasinková infekce u mužů foto

Virové příznaky ušní infekce

Symptomy virové infekce ucha závisí na tom, v které části ucha se infekce nachází.

U dospělých symptomy zahrnují:

  • horečku
  • bolest uší
  • ztrátu sluchu
  • pocit zablokování ucha
  • závrať

Příznaky u kojenců jsou:

  • popudlivost
  • potíže se spánkem
  • tahání uší
  • horečka
  • výtok z uší
  • ztráta rovnováhy
  • známky sluchových obtíží

Zdroj: Virová nebo bakteriální infekce ucha

Diskuze

V diskuzi LÉČBA KVASINKOVÁ INFEKCE NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Na kvasinky výborně zabírá sucho. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu. Nepoužívat mýdlo, jen vodu. A vyléčí se to výborně. Jen se musí hlídat, aby to bylo v suchu pořád, i v noci. Pokud se střídá vlhko a sucho, to pak nemá vůbec smysl. Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Dobrý den, ve Vašem článku léčba kvasinkové infekce na žaludu píšete. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu.Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu. Bohužel žádný takový návod se mne nepodařilo dohledat. Nebylo by možno dát např. odkaz, nebo popsat vlastní provedení.
Děkuji Tomáš

Zdroj: diskuze Léčba kvasinková infekce na žaludu

Inkubační doba HIV

Inkubační doba HIV po nakažení je 3–8 týdnů, kdy přibližně u 50 % infikovaných dochází k příznakům primoinfekce, to znamená akutní HIV infekce. Ta obvykle vypadá jako chřipkové onemocnění.

Zdroj: Infekce HIV

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA SRSTI ŠTĚNĚ POMERAIN PROSÍM O RADU :( !! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Denisa.

Dobrý den mám velikou prosbu před týdnem jsme koupili stěně Pomerain je mu jeden měsíc a cca dva dny mu mizí srst v okolí cumaku a brady :( majitelka uváděla ze pes je zdravý bez problému a jeho vrstevníci ani matka žádný problém nemají a viděli jsme je také .. v příloze zasilam fotku naše veterinarka dnes dala dvě injekce na alergii ze to muže bejt z jídla ale máme strach ze to bude závažnější prosím o radu ! Děkuji
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Andy.

Já Vás nechci strašit,ale připomíná to hodně plísňové onemocnění....dle fotky. Bylo by dobré udělat urychleně testy a ještě rychleji začít léčit.Doufejme,že máte na léčbu dost peněz...Zároveň ale doufám,že to plíseň nebude!Kolik že je tomu štěňátku prosím?

Zdroj: diskuze Ztráta srsti štěně Pomerain prosím o radu :( !!

Léčba virové infekce ucha

Léčba virové infekce ucha závisí na typu ušní infekce, například infekce středního ucha nebo infekce vnitřního ucha.

  • Léky proti bolesti pomáhají se zmírněním bolesti, která přichází s ušní infekcí.
  • Ústní nebo nosní spreje pomáhají zabránit šíření infekce z nosu či úst do ucha.
  • Odstranění nahromaděné tekutiny ve vnitřním uchu lze provést pomocí Myringotomu.

Preventivní opatření:

  • Vyhněte se prudkému foukání z nosu během nachlazení či infekce dýchacích cest.
  • Kojencům by mělo být podáváno mléko a strava správným způsobem (dle hygienických zásad), aby nedošlo k infekci Eustachovy trubice.
  • Posilte svůj imunitní systém pomocí vitamínových a minerálních doplňků.
  • Pokud si všimnete příznaků ušní infekce, měli byste vyhledat lékaře, který stanoví léčbu.

Zdroj: Virová nebo bakteriální infekce ucha

Poradna

V naší poradně s názvem CRP A LYMFATICKÝ OBĚH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý večer,

mam už 5let problémy s lymfamy.Mam doma masážní kalhoty,které denně používám.
Nyní mam ale problém.Mam zvýšenou hladinu CRP 17.Zajímalo by mě,jestli s touto hodnotou můžu provádět masáž v lymf.kalhotech a jestli hodnota může být zvýšená díky právě mému problému .



děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

CRP je předevšim ukazatel zánětu v těle. Bakteriální infekce zvýší CRP na vysoké hodnoty nad 100. Virová infekce naopak pod 100. Mírně zvýšené CRP 10 až 20 může ukazovat na problém se srdcem nebo cévami. Pro správnou odpověď, zdali provádět lymfatickou masáž nebo ne, bude zapotřebí nejdříve zjistit příčinu zvýšeného CRP. Proto bude nejlepší, když se na dalším postupu dohodnete se svým lékařem, buď s praktickým lékařem a nebo s kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Crp a lymfatický oběh

Léčba viru HIV

V současnosti se používá kombinovaná léčba, která neničí virus, ale značně brzdí jeho množení, čímž prodlužuje bezpříznakové období infekce, zkvalitňuje život pacienta a oddaluje stadium AIDS. Neustále se objevují nové a ještě účinnější terapie. Vzhledem k vysoké variabilitě viru HIV nebylo dosud možné připravit takovou vakcínu, která by byla účinná vůči všem druhům infekce HIV v lidské populaci.

Zdroj: Infekce HIV

Poradna

V naší poradně s názvem IVETAAZDENEK@EMAIL.CZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Prosím o radu jak se dělá čaj z olivových lístku dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na čaj z olivových lístků
Vezměte 10-20 zralých nepoškozených olivových listů ze zdravé rostliny. Důkladně je opláchněte ve vodě a mírně osušte. Mokré lístky umístěte na suchém a chladném místě po dobu 3 až 7 dní, dokud nebudou zcela vysušeny. V případě potřeby pak vezměte 10 až 15 sušených olivových listů na šálek vody a dejte je do nádoby vařit na 5 minut. Sejměte z plotýnky a nechte ještě listy plavat v převařené vodě po dobu 2-3 minut, dokud tekutina nedostane krásnou zlatavou barvu, pak teprve podáváme. Můžete přidat cukr, pokud si přejete. Čaj se dá pít teplý, ale vynikající je i studený.
Ještě zmíním léčivé účinky:
- snižuje krevní tlak
- snížuje predispozice ke krevním sraženinám (posiluje účinky Warfarinu)
- léčí cukrovku
- léčí infekce virové, bakteriální a plísňové

Zdroj: diskuze Ivetaazdenek@email.cz

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Virová infekce ucha

  • Může zasáhnout jakoukoli část ucha.
  • Není tak častá jako bakteriální infekce.
  • Může být způsobena působením viru nebo může dojít k systémovému virovému onemocnění, jako je například chřipka nebo nachlazení.
  • Uši jsou náchylné k sekundární infekci z horních cest dýchacích, díky Eustachově trubici, která spojuje uši s nosohltanem.
  • Všechny infekce nosních nebo ústních dutin mají potenciál šířit se do uší přes Eustachovu trubici.
  • Děti jsou ve srovnání s dospělými náchylnější na infekci Eustachovy trubice.

Zdroj: Virová nebo bakteriální infekce ucha

Jak dlouho trvá rotavirová infekce

Většina rotavirových infekcí trvá zhruba 3 až 9 dnů a jejich průběh bývá obvykle nekomplikovaný. V některých případech vede infekce až k těžké dehydrataci, která může v krajních případech skončit i smrtí. Téměř každé čtyřicáté dítě s rotavirovou infekcí je nutné hospitalizovat a zavést mu nitrožilní výživu.

Zdroj: Rotaviry u dětí

Močová infekce v klasifikaci MKN-10

Mezinárodní statistická klasifikace nemocí rozlišuje tyto močové infekce:

  • akutní x chronická;
  • asymptomatická x symptomatická;
  • horní (pyelonefritis) x dolní (uretritis, cystitis, prostatitis);
  • pyelonefritis – akutní nebo chronický zánět ledvinového intersticia;
  • uretritis, cystitis – povrchní zánět sliznice močových cest;
  • nekomplikovaná, komplikovaná a jiná patologie močových cest – konkrementy, vezikoureterální reflux, nebo přidružené onemocnění diabetes mellitus, imunodeficience.

Zdroj: Močová infekce


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP