Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

DIKLOFENAK ZKUŠENOSTI

OBSAH

Diklofenak

Diklofenak je nesteroidní protizánětlivý lék (antirevmatikum), který se používá u akutních i chronických zánětlivých nebo degenerativních onemocnění kloubů a páteře (například u revmatoidní artritidy nebo osteoartrózy). Zmírňuje projevy mimokloubního revmatismu, pooperačních a poúrazových zánětů. Dále se využívá jeho analgetických a antipyretických účinků. Obsahuje enterosolventní tablety diclofenacum natricum. Lék patří do skupiny léčiv, která se nazývají nesteroidní protizánětlivé léky (NSAID).

Účinky

Používá se obvykle na bolestivé poúrazové stavy s projevy otoku nebo zánětu.

Na doporučení lékaře se přípravek dále užívá u těchto onemocnění:

  • akutní artritida (zánětlivé postižení kloubů) včetně záchvatů dny;
  • chronická artritida (zvláště revmatoidní artritida);
  • ankylozující spondylitida (Bechtěrevova choroba) a další spondylartritidy (zánětlivá kloubní onemocnění postihující především páteř);
  • bolestivé stavy na podkladě degenerativních onemocnění kloubů a páteře (osteoartróza a spondylartróza);
  • mimokloubní revmatismus (revmatismus měkkých tkání).

Použití a dávkování

Používá se u bolestí různého původu a lokalizace (bolesti zubů, hlavy, svalů, bolesti v zádech, bolesti při menstruaci (dysmenorea), bolesti doprovázející zánětlivá onemocnění, bolesti vzniklé v souvislosti s úrazem). Lze jej použít i u bolestí doprovázejících chřipku a nachlazení, protože vedle analgetického účinku současně snižuje zvýšenou tělesnou teplotu.

Obvyklá dávka pro dospělé je 25–50 mg (tj. 1–2 tablety nebo dražé) 1–3krát denně. Obvyklá dávka pro děti ve věku 1–6 let je 0,5–3 mg/kg/den, podaná ve 2–3 dílčích dávkách. Obvyklá dávka pro děti starší 6 let je 2 mg/kg/den, podaná ve 2 dílčích dávkách.

Čípky se podávají dospělým a mladistvým starším 15 let v dávce 50 mg (= jeden čípek) 1krát denně (v případě potřeby 2krát denně) maximálně po dobu 2 dnů. Jakmile je to možné, přechází se na podávání formou tablet. Ve formě čípků má rychlejší nástup účinku (obvykle do 30 minut) a je vhodný především na noc.

Cena

Zde můžete vidět cenu tablet Diclofenak a gelu Diclofenak.

Mast Diclofenak není na našem trhu dostupná. Zde můžete vidět příbalový leták produktu Diclofenak duo.

Zdroj: Lék na bolest zad bez předpisu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Lék Xarelto a Tramadol Mylan by společně neměly dělat žádné komplikace. Tramadol Mylan je k dostání jen na lékařský předpis, takže informujte předepisujícího lékaře o tom, že užíváte Xarelto, aby mohl rozhodnout o nejlepší variantě přímo pro vás. Z volně prodejných léků na bolest nesmíte společně s Xareltem užívat nesteroidní antirevmatika, to je například kyselina acetylsalicylová, ibuprofen, naproxen, diklofenak a indometacin.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana Marešová.

Dobrý den, diklofenak nesteroidní antirevmatikum? Když jsem rok brala xarelto, netušila jsem, že nesmím alkohol ani léky na bolest, takže jsem určitě něco popíjela i zobala léky jako třeba: diklofenak duo, tramadol, rivotril a musím i přiznat, že v docela vysokých dávkách a nic se nestalo ;)

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Cena

Zde naleznete srovnání cen produktu Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Poradna

V naší poradně s názvem ARTHRONEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Žáček.

Na bolesti kloubů jsem užíval ArthroNEO ve spreji, který mi došel. V lékarnách
jej nemůžu sehnat. Velmi mi pomáhal po zvýšené námaze. Je mi 78 let a jsem stále
velmi aktivní. Rád bych tohoto pomocníka opět užíval, ale nemůžu jej sehnat. Proto se obracím na Vás o pomoc, kde jej koupím. Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

ArthroNEO je možné koupit jen na internetu prostřednictvím oficiálních stránek výrobce: www.arthroneo.com/cz2/
ArthroNEO je poměrně drahý přípravek. Levnější řešení je možné koupit v lékárně, například gel s léčivou látkou diklofenak má prokázané účinky, na které se můžete spolehnout a stojí zlomek ceny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze ArthroNEO

Vysazení

Terapie rilmenidinem by nikdy neměla být náhle přerušena; dávka by se měla snižovat postupně.

Zdroj: Rilmenidin zkušenosti

Azitromycin Sandoz a Paralen

Současné užívání léků Azitromycin Sandoz a Paralen se nevylučuje. Je možné užívat i probiotika. Probiotika užívejte minimálně 2 hodiny od požití antibiotik.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem ZAKÁZANÉ POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana zbornikova.

mohu poprosit poradit? dnu? 330 kys močova bolesti kloubu ruky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kyselina močová 330 mikromol na litr je hodnota pořád ještě dobrá. Sice jde o zvýšenou hodnotu, ale není třeba zavádět speciální léčbu. Ve svém jídelníčku trochu snižte konzumaci nevhodných potravin - maso, vnitřnosti, houby, kakao a pijte alespoň 3 litry čisté vody. Každý půl rok si nechte vyšetřit krev na množství kyseliny močové. Na bolest používejte masti Aulin nebo Voltaren, popřípadě čípky s obsahem látky diklofenak. Rovněž se objednejte k ortopedovi, aby zjistil pravou příčinu bolesti ve vaší ruce.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zakázané potraviny

Zkušenosti

Rozex nebo Rosalox jsou krémy určené k léčbě rosacey (růžovky). Rozex je pouze na lékařský předpis. Dle zkušeností je krém účinný na léčbu růžovky. Průměrná doba léčby je 3 až 4 měsíce. Růžovka je dermatitida, která vypadá jako akné, ale objevuje se až ve středním věku. Častěji jí trpí ženy, ale u mužů má horší průběh. Vyskytuje se především v obličeji a zasahuje nos, tváře, čelo i bradu. Projevuje se nejprve zčervenáním kůže a poté se zarudlá a napjatá pokožka pokryje otoky a hnisavými puchýřky. Vyskytuje se ve střední a severní Evropě u 10 % pacientů keltského typu. Jde o světlovlasé až rusovlasé ženy, s jemnou světlou kůží, modrýma očima, fototypem I–II a ve věku okolo 40 let. Rozex gel není v České republice zaregistrovaný.

Zdroj: Rozex

Diskuze

V diskuzi ARTRÓZA PALCE U NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marian.

Rozhodně studené a mazat 3-4krát denně protizanetlivou mastí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marian.

Dobrý den,také mám artrozu 3stupne na palci na levé noze,pan doktor mi říkal,že to mám od dny,a že mě čeká oprace,v dubnu jsem dostal dotoho kloubu antibaktetialni zánět,prostě hodně sem ten kloub namohl,zak mě dal opich a ještě nejakou látku tam pichnu,upřímně řečeno bolelo to strašně,ale druhý den v uvozovkách bylo po bolesti,půl roku sem měl da se říct úplný pokoj,v září to samí,muj lékař mi dal inijekci proti bolesti a diklofenak a mast dolgit,ale jesli můžu poradit,daval sem si nato nastrouhaný brambor nato igelit a z lehka ovázal gazou pres noc to opravdu bolest srazí

Zdroj: diskuze Artróza palce u nohy

Azitromycin a alkohol

Při užívání Azitromycinu se konzumace alkoholu nedoporučuje. Také se doporučuje abstinence cca týden po doužívání antibiotik, mohlo by vám být po alkoholu špatně. Malé množství alkoholu by nemělo být na škodu.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Poradna

V naší poradně s názvem ŘEDĚNÍ KRVE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František K..

Beru Eliquis 5 mg.
Můžu používat gel Woltaren, nebo Olfen na bolest ruky - lokte ?
Můžu léčit oči injekcemi Eylea léčby ?
MOHU BRÁT GINKO BILOBA 40 MG.a LUTEIN 40MG ?
DĚKUJI

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Gely proti bolesti aplikované lokálně na bolavé místo s obsahem diklofenaku (Voltaren, Olfen) se mohou bezpečně použít, i když užíváte léky na ředění krve, jako je například Eliquis. Bylo zjištěno, že při lokální aplikaci na kůži se do krevního oběhu dostane pouze 6% diklofenaku, oproti 100%, když se užije ústy. Diklofenak zesiluje účinky léků na ředění krve a zvyšuje riziko krvácení.
Přípravek Eylea je určen pouze pro intravitreální injekci. Přípravek Eylea musí být podáván pouze kvalifikovaným lékařem, který má zkušenosti s aplikací a sám zhodnotí interakce s dalšími léky, které užíváte a zhodnotí rizika a přínosy lécby ve vašem konkrétnm případě. Podle zkušeností z praxe existují známé interakce u lidí nad 60 let, které se projevují zvýšeným krevním tlakem, bradykardií, benigní adenomem, anémií, dilatací aorty, afty, artralgií, astenií, bazaliomem a poruchou močového měchýře.
U produktů s ginkgo biloba bylo hlášeno, že v některých případech způsobují krvácení a jeho užívání s jinými léky, které mohou také způsobit krvácení, jako je Eliquis, může toto riziko vzrůst. Možná budete potřebovat úpravu dávky nebo častější sledování ze strany svého lékaře, abyste mohl bezpečně užívat oba léky. Proto tento doplněk stravy prodiskutujte s lékařem, který vede léčbu Eliquisem, aby po prvním týdnu společného užívání udělal kontrolní test srážlivosti krve.
Lutein s Eliquisem se nijak neovlivňují. Nebyly zjištěny žádné interakce mezi luteinem a Eliquisem. To však nutně neznamená, že neexistují žádné interakce. Vždy se poraďte se svým lékařem na kontrolním testu srážlivosti krve.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Eliquis a alkohol

Azitromycin Mylan v těhotenství

Azitromycin patří mezi antibiotika volby v těhotenství.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi PODĚLTE SE O SVÉ ZKUŠENOSTI SE ZELENOU KÁVOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta Š..

Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou. Sama začínám a hodlám své statistiky postupně zveřejňovat na www stránkách. Zatím tomu totiž příliš nevěřím. Pokud máte zájem, pošlete mi své recenze na www.zelena-kava.nazo… Moc děkujuuu :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Podělte se o své zkušenosti se zelenou kávou

Cena

Cenu potravinového doplňku Neuritogen 30 tablet naleznete zde.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Díky za váš příspěvek. Jsem alergická hodně, bohužel i na některé potraviny. Měla bych zájem o InPure, protože jsem již 4 týdny nemocná, nejprve viroza, pak střevní problémy, bolesti břicha, plynatost, krvácení, ted opet kašel, atd. nemohu se z toho dostat . Vyšetření ukázalo jen vyšší AST O,91, cholesterol ( jím zdravě ! nekouřím, nepiju ani kavu), a hodne vysoké ECP.

Můžete mi prosím poradit, kde ho koupím ?

Díky moc, Eva

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Azitromycin na chlamydie

Pokud užíváte perorálně Azitromycin Sandoz, tak působí systémově, to znamená na všechna místa, kde by chlamydie mohly být přítomny.

Zdroj: Azitromycin - zkušenosti

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Renata.

Já mám zkušenosti s kliniku horní počernice dobrou… Měla jsem problémy se zrakem asi rok a na klinice jsem se problému zbavila. Takže já jsem spokojená…

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Nežádoucí účinky

Nebyly popsány nežádoucí účinky u doplňku stravy Vironal.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Diskuze

V diskuzi MÁTE NEKDO ZKUŠENOSTI Z BĚLÍCÍ PÁSKAMI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata Králová.

Našla jsem prodávat bělící pásky na stránkach www.bilychrup.cz a zajímá mě jestli má někdo s podobnou procedůrou zkušenosti.. Zdá se mi to jako dobrá nabídka.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Máte nekdo zkušenosti z bělící páskami?

Údaje získané testováním na zvířatech

Při experimentech na potkanech, králících a na ovcích byly prokázány antitrombotické vlastnosti.

Zdroj: Zkušenosti s forskolinem

Zkušenosti s lékem Prozac

Přípravek Prozac obsahuje molekulu fluoxetin. Je prvním vynalezeným lék ze skupiny SSRI v roce 1987, funguje dobře, bohužel je po něm příbytek na váze.

Zdroj: Prozac

Cipralex zkušenosti padání vlasů

U jednoho pacienta ze sta se může vyskytnout zvýšené padání vlasů a může dojít až k úplné ztrátě vlasů.

Zdroj: Nežádoucí účinky Cipralexu

Dávkování

Dospělí 2 až 7 kapek 1–3x denně. Děti od 12 let 7kapek denně, děti od 3 let 2 kapky denně. Po třech týdnech užívání následuje jeden týden pauza.

Dle zkušeností před upotřebením důkladně protřepejte (asi 21x), tím dojde k dynamizaci informačních složek a účinnost přípravku se zvýší. Během regenerace se doporučuje zvýšit příjem tekutin. U chronických stavů se podávají minimální dávky, u akutních maximální. Při případném přechodném zhoršení u chronických stavů a při celkové regeneraci se sníží dávky na minimum, případně se podává sirup po kapkách, někdy i v delších intervalech než 1 den. Po zlepšení se opět zvýší dávkování. V užívání se nepřestává, neboť se jedná o zpětný regenerační proces, při kterém se mohou objevit příznaky dřívějších onemocnění. Tento jev je pouze pozitivní regenerační reakce. Ve vážných případech se doporučuje předchozí konzultace s lékařem.

Doporučuje se spotřebovat do 3 měsíců po otevření.

Zdroj: Zkušenosti s Vironalem

Co je to Neuritogen

Neuritogen 30 tablet je doplněk stravy s obsahem kurkuminu, resveratrolu, extraktu z Mangifera indica a vitaminů B2, B6 ve formě s usnadněným vstřebáváním.

Zdroj: Neuritogen zkušenosti

Tezeo 40 - léková skupina

Tezeo patří do skupiny antagonisté angiotensinu II, ATC C09CA07 a název této ATC skupiny je TELMISARTAN.

Účinná látkou přípravku Tezeo 40 je TELMISARTAN (TELMISARTANUM).

Zdroj: Tezeo 40 zkušenosti


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP