Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PELING Z KÁVY

OBSAH

Mletí kávy

Pro každý způsob přípravy kávy je důležité mít jinak umleté kávové zrno. Pro přípravu tzv. turecké kávy je nejvhodnější pudrová konzistence. Jemně mletá káva je ideální pro přípravu espresa. Velmi hrubě mletá kávová zrna se hodí pro přípravu kávy překapávané. Ale pozor! Pokud necháte kávu mlít příliš dlouho, káva se může připálit a zhořknout. Obecně platí pravidlo, že čím rychlejší je způsob přípravy kávy, tím by měla být konzistence jemnější. Ideální je mlít kávová zrna těsně před přípravou kávy, pak se dokonale rozvine chuť a aroma.

Zdroj: Jak připravit šálek dobré kávy

Diskuze

V diskuzi PRAŽENÍ KÁVY DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jirka.

no musím říct, že mletí kávy je dost důležitá věc a dost změní chuť kávy v lepší.. měl jsem tříštivý mlýnek jako první, po čase nahrazen s mlecími kameny a perfektní a ještě k tomu mnou upraženou kávu, to je lahoda potom.. pokud máš zkušenosti s pražením kávy doma, tak se ozvi..www.facebook.com/gro…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pražení kávy diskuse

Zelená káva užívání

Extrakt ze zelené kávy lze zakoupit jako tobolky či tablety, také je možnost zakoupení v různých dávkách, většinou je doporučená dávka 400mg dvakrát denně. Zatím nejsou známé žádné vedlejší účinky zelené kávy. Ovšem kofein přítomný v zrnech zelené kávy, může mít podobný účinek jako šálek silné kávy, což může u některých lidí způsobit nervozitu. Jako u každého doplňku stravy je dobré poradit se svým lékařem, před zahájením užívání doplňků ze zelené kávy, hlavně v případech, když víte, že jste citlivý na kofein nebo léky.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Vydírače peněz a je to!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Vyhozené peníze !!!! Souhlasím s předešlými příspěvky - je to jen další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout z lidí nemalé peníze! Green - Coffe a "zázračné" zhubnutí = po měsíci ani kilo a vrácení peněz - podvod. Naletěla jsem a stydím se.

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Cena zelené kávy

Zde můžete vidět cenu zelené kávy.

Zdroj: Jak správně hubnout se zelenou kávou

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Příde hlúpý, on to kůpí........ je to stejná pitomost, jako všechny ostatní "zázračné" přípravky na hubnutí. Užívám to tři týdny a utloukla bych se po sladkém. Jezdím pravidelně na kole a střídám to s chůzí s treking hůlkami. Výsledek je nulový. Divím se sama sobě, že jsem nalatěla na ohrkané reklamní bláboly.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Viktorie.

Vyhozené peníze krávě pod ocas!!! Další reklamní podvod a způsob jak vytáhnout nemalé peníze!!!! A to hooodně hlídám strávu, piji denně 2 litry vody apod. Silně pochybuji o tom že někdo napíše že zhubl/la. Prodejce těchto produktů bych zavřela na 100 let – podvodníci!!!
Nekupujte tento šmejd!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva jako lék

Pokud hodláte pomocí zelené kávy zhubnout, tak je třeba začít vnímat každý takový šálek jako léčivý lektvar a ke kávě se i jako k léku chovat. Znamená to tedy, že je třeba lektvar z kávy užívat pravidelně a konstantním množství. Nejlepší skladba je jeden šálek ráno, druhý po obědě a třetí při večeři. Kdo by po večerním šálku nespal, tak večerní šálek zelené kávy přesune na pozdní odpoledne. Tento časový rytmus je třeba dodržet, neboť kofein ovlivňuje průběh spalovacích biorytmů v těle a při této časové skladbě se dosahuje nejlepších výsledků u hubnutí. Šálky kávy by měly být připravovány ze stále stejného množství mleté nebo instantní kávy.

Zrnka kávy

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Poradna

V naší poradně s názvem JÍDELNÍČEK PŘI DNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Zetková.

mohu při dietě dna pít jeden šálek kávy denně, jíst kuřecí maso!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Káva se při dně doporučuje, protože stimuluje ledviny k vylučování moči a tím i rychlejšímu vyplavování kyseliny močové. Kuřecí maso můžete jíst i když máte dnu. Množství kuřecího masa omezte na jednu porci jednou za dva dny. V ostatní dny můžete maso ve své stravě nahradit fazolemi, tofu nebo vejci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jídelníček při dně

Kávový krém

Ingredience: 1 vanilkový pudink, 250 g másla, 1 porce kapučína, 2 lžičky kávy, 1,5 dl mléka, cukr

Technologický postup: Nejprve uvaříme kávu ze dvou lžiček mleté kávy, které zalijeme 1 dl vody. Do mísy nasypeme pudink, který ušleháme v mléce, do kterého přidáme 3 lžíce vychladlé kávy a cukr. Krém by měl zhoustnout a do takto připraveného krému zašleháme máslo a porci kapučína (sypký prášek). Vyšleháme do hladka – hotový krém by měl být pevný.

Zdroj: Štafetky

Diskuze

V diskuzi VÝTAŽEK ZE SEMEN ZELENÉ KÁVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Souhlasím s Gábinou.Užívám 2týdny,váha nešla dolů ani o deko a sladké bych jedla od rána do večera.Stydím se někomu přiznat,že jsem na to naletěla a ještě za takové peníze!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gábina.

Taky raději mlčím :) Kámoška by se mě zeptala, jestli nemám švába na mozku :D

Zdroj: diskuze Výtažek ze semen zelené kávy

Zelená káva, kde ji koupit?

Zelená zrnka kávy, která se pro výrobu zelené kávy používají, jdou těžko odtrhnout od kávovníku, a proto je sběr zelené kávy prováděn ručně, podobně jako vzácný čaj. Tím je omezeno množství takto produkované zelené kávy. Není tedy možné si zelenou kávu koupit kdekoliv v sámošce, ale je třeba navštívit specializovanou prodejnu kávy, kde zelená káva bývá k dostání. Nejlepší jsou prodejny s vlastní pražírnou, kde vám kávu i na počkání upraží. Tím dostanete naprosto prvotřídní kvalitu. O kávě jak je známo, tak nestárne, dokud není vypražená. Po vypražení je každý den znát na její chuti i účincích. A ptáte-li se jestli koupit zelenou kávu jako zrnkovou anebo jako instantní, tak platí předešlé pravidlo o stárnutí kávy. Zelená káva bude nejdokonalejší právě upražená a namletá těsně před přípravou vašeho oblíbeného šálku.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy

Diskuze

V diskuzi PEELING se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana.

holky zkousely jste nektera www.dotankoch.sk/mar… ? Ohlasy jsou dobre, ale prece jen je to dost penez..:-(

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Terezageko.

Dobrý den.
Já za sebe ještě mohu doporučit tento ze zelené kávy od Larens www.tvaratelo.cz/mas…
Já ho používám na strie a super.

Zdroj: diskuze Peeling

Zelená káva cena

Extrakt ze zelené kávy, který je účinný i při hubnutí, je nejlepší zakoupit v kapslích. Zde je uveden odkaz obchodu, kde se dá extrakt ze zelené kávy bezpečně koupit: zelená káva cena.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JUDr.František Koloc.

Vážení přátelé. Já jsem 60 kapslí t.j.400mg onoho zázraku obdržel na dobírku za necelých 900,- Kč !!!!!!!!!!! Jak je to možné, nevím.A že bych byl spokojený s výsledky užívání, nemohu říci.Bohužel ač vysokoškolského vzdělání, sám se musím pokládat za blba.Všem hezký pozdrav a jsem komukoliv k dipozici. Sám jsem zkusil jak chutná lidská blbost. Mohl jsem mít na dva měsíce krmení pro svého psa a krmení kvalitního. FrK.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Babička má cukrovku a bere zelenou kávu v tabletkách a na DIA ji teda pochválili.

Zdroj: diskuze Zelená káva

Výhody zelené kávy

Přestože si většina lidí dokáže představit výrobu kávy z pražených mletých zrnek, což je naprosto pochopitelné, ale jen málo lidí si uvědomuje její zdravotní přínos, který je převzat ze zelených kávových bobů, a který umocní vaše hubnutí během několika týdnů.

Zdroj: Na co je dobrá zelená káva

Diskuze

V diskuzi KÁVOVÝ KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanche.

Nenašla jsem nic o kavovém klystýru. Jak se dela kolik kávy, jakou atd. Prosím někoho kdo ví, ať dá vědět. Děkuji Blanche

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimir.

Googlite KAVOVY KLYSIR or GERSON COFFEE ENEMA
Je plno. Mam prvy za sebou. 3 stol lyzice mletej kavy kvalitnej. Vraj lepsie organic? Zovriat 1 L destil vody z lekarne ci z vodovodu ale odstat 5-8 hodin = chlor fuc.
Nerobit na noc lebo stimuluje energiu. Ocedit a chladit na 37-43 st C. Drzat v sebe 15 minut lebo pecen jatra kazde 3 minuty cisti krv. Detox, depresie, zlepsi krv od parazitov... Dr Ogulov: 13 dni po sebe a muz s plno lipomami sa ich plne zbavil. Budem robit 2x v tyzden.

Zdroj: diskuze Kávový klystýr

Co ještě nevíte o přípravě kávy?

  • Své aroma a chuť si mletá pražená káva uchová nejlépe, když ji budete skladovat v těsnících porcelánových, skleněných nebo kovových dózách při teplotě 2-4 stupně Celsia (ideálně v chladničce).
  • Věděli jste, že u správného espresa nesmí chybět tzv. čepička z husté pěny na povrchu? Pěna by se na šálku kávy měla udržet i po zamíchání lžičkou.
  • Kvalitu espresa si můžete vyzkoušet i tzv. cukrovým testem – sypký cukr by se měl na pěně kávy udržet cca 10vteřin.
  • Káva z tvrdé vody je hořká! Tvrdá a velmi tvrdá voda (oblasti s tvrdostí vody III a IV) není vhodná k přípravě kávy. Vápník rozpuštěný ve vodovodní vodě váže citlivé aromatické látky kávy, takže káva chutná hořce.

Zdroj fotografií: Tschibo a Nespresso

Zdroj: Jak připravit šálek dobré kávy

Diskuze

V diskuzi ZELENÁ KÁVA PODVOD V LÉKÁRNÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Láďa.

Rozhodně je lepší užívat zelenou kávu v tabletách nežli ji pít. Můžete si tak vychutnat během dne skutečnou praženou kávu a nepřemáhat se chutí zelené kávy, která spíš chutná jako čaj a navíc v tabletách je více extraktu ze zelené kávy a je tedy účinnější na detoxikaci i hubnutí.Souhlasím ale s tím, že sedět u televize, jíst a čekat, že vše přijde samo, je nesmysl. Musíme se trochu víc pohybovat a píc více tekutin,pak to bude učinkovat jako toúčinkuje u mne. Za měsíc bez problému 5 kg-nic násilného, vše postupně. Hlavně tablety užívat tak 20-30 minut před jídlem 2-3 x denně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Halina.

Zdravím všechny musím říct ,že jsem věčná dietářka a vyzkoušela jsem všechno možné i Zelenou kávu nejenom ,že mi vůbec nepomohla ,ale navíc mi po ní bylo špatně . Nakonec jsem se obrátila na výživovou poradkyni a musím říct jsem nad míru spokojená jak s přátelský přístupem tak i světe div se mám už 15 kg dole cca po 3 měsících :) Cítím se daleko lépe a všem mohu jen doporučit . Tak jukněte mě moc pomohla www.centrum-redukce-…

Zdroj: diskuze Zelená káva podvod v lékárnách

Co je zelená káva

Zelená káva je káva vyráběná ze zrn, respektive semen kávovníků, která se suší a posléze praží a melou. V případě zelené kávy je proces pražení vynechán. Nejedná se tedy o speciální druh kávy, ale zelená káva vzniká speciálním způsobem přípravy. Zelená káva je zdravější a také obsahuje kyselinu chlorogenovou, takže pokud se člověk hýbe, tak zelená káva podpoří spalování tuků. Samotné pití této kávy vám však s úbytkem kil nepomůže, vždy musíte upravit jídelníček a zařadit do svého režimu pravidelný pohyb.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Zelená káva tablety

Zelená káva tablety jsou speciálně upravenou variantou oblíbeného výtažku ze zelené kávy, který se využívá po celém světě na podporu hubnutí.

Zde můžete vidět cenu tablet zelené kávy.

Zdroj: Zelená káva na hubnutí

Profi mlýnek na kávu

Profesionální mlýnek na kávu je jedním z nejdůležitějších příslušenství pro správnou přípravu kávy. Ať už si připravujete kávu jako espreso, v překapávači, moka konvici nebo french pressu, čerstvé a správné namletí kávy v kávomlýnku vám pomůže k dokonalému výsledku. Na našem trhu je široká nabídka těchto profesionálních mlýnků, stačí si jen vybrat.

Zdroj: Mlýnek na kávu

Nebezpečí u zelené kávy

Zelená káva je výrazně zdravější než její tradiční pražená verze, ale má samozřejmě i své nedostatky. Ocení ji totiž zejména ti, kteří ji chtějí využít pro hubnutí či detoxikaci, milovníci kávy coby nápoje z ní rozhodně tak nadšení nebudou. Tato káva postrádá ono aroma, které je na kávě tak okouzlující, a také její chuť není lahodně a sofistikovaně nahořklá, ale spíše kyselá. Gurmánský zážitek tedy v zelené kávě raději nehledejte. Kofein přítomný v zrnech zelené kávy může mít podobný účinek jako šálek silné kávy, což může u některých lidí způsobit nervozitu. Jako u každého doplňku stravy je dobré se před zahájením užívání doplňků ze zelené kávy poradit se svým lékařem, a to hlavně v případech, když víte, že jste na kofein citliví.

Zdroj: Jak správně hubnout se zelenou kávou

Mletí kávy

Při přípravě kávy je nejlépe umlít pouze tolik kávy, kolik se přímo spotřebuje – mletá káva si nedokáže dlouho držet své aroma, které rychle ztrácí (asi do 15 minut po umletí). Káva vydrží opravdu čerstvá pouze několik dní, maximálně týdnů. Pražená káva je tepelně opracovaný produkt. Obsahuje těkavé látky a oleje, které na vzduchu i v různých atmosférách žluknou. Většina prodávaných káv jsou tak již žluklé, vyčpělé kávy. Ať se jedná o obyčejné nejlevnější kávy typu robusta, tak i kávy renomovaných značek, na které lidi nedají dopustit. Káva je močopudná a dehydratuje organismus, takže je vhodné ji servírovat společně se sklenicí čisté vody.

Orientační hrubost mletí:

  • velmi jemné (na prach) – arabská káva (džezva)
  • jemné – espreso
  • střední – dle potřeby
  • hrubé mletí - moka, turecká káva

Turecká moka je všeobecně asi jedna z nejsilnějších, co se obsahu kofeinu týče. Přestože je silnější, je její chuť kultivovanější než u českého turka. Český turek znamená přípravu kávy, se kterou se nikde ve světě moc nesetkáte, tato příprava kávy je velmi nešetrná a prudkým spařením kávy se uvolňují třísloviny, které mají za následek mírně nakyslou až řezavou chuť kávy.

Zdroj: Mlýnek na kávu

Produkty

Produkty ekologického zemědělství, bezlepkové potraviny, zdravá výživa, čerstvé ovoce a zelenina, redukční diety, zdravé stravování, nižší glykemický index, dia výrobky, minerály a stopové prvky, čaje sypané a sáčkové, pražírna kávy, fairtradová káva a plantážní kávy, ochucené čaje a kávy.

Pozor bylinky od otce Pleskače musí mít označení ROSA CANINA!

Zde poštovní adresa firmy:

  • ROSA CANINA
    Mgr. Ing. Adolf Jiří Pleskač
    V Brance 292-3
    664 71 Veverská Bítýška
  • E-mail na otce Pleskače: rosa.canina1@seznam.cz
  • Telefon na otce Pleskače: 549 420 289
  • Mobil: 731 235 675

Zde naleznete odkaz na online dotazy na otce Pkeskače.

Zdroj: Rady otce Pleskače

Je zelená káva zelená?

Mnoho lidí si myslí, že zelená káva je po uvaření zelená, ale není to pravda. Zelená káva je nazývána zelenou proto, že se k její výrobě používají nedozrálé zelené plody kávy. V takových plodech je již téměř zcela vyvinuto semeno, které se z plodu vyndá, usuší a následně upraží, čímž vznikne hnědé až černé zrnko, které je vzhledově srovnatelné s běžnou kávou. Zelená káva má obvykle zrnka o něco menší, než je zvykem, protože se sbírá ještě ne zcela dozrálá. Nápoj, nebo léčivý lektvar ze zelené kávy je hnědý a vypadá jako kterákoliv jiná káva.

Zdroj: Zhubnout pomocí kávy


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP