Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

MÍLIE NA VÍČKU FOTO

OBSAH

Mílie na očním víčku

Pokud se mílie objeví na vnější části očního víčka, je pravděpodobné, že jsou těsně pod povrchem kůže, protože kůže očních víček je velmi tenká. Díky tomu se zdá, že se dají snáze odstranit, a mnoho lidí je pak odstraňuje pinzetou. To je však asi jedna z nejhorších metod, která je možná udělat, protože takto dochází ke vzniku nebezpečí a poškození či zánětu. A už vůbec nikdy by se neměly odstraňovat mílie, které se nacházejí na vnitřní straně víčka.

Mílie na očním víčku – foto

Zde je několik fotografií, kde je možné vidět mílie na očním víčku.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem MILIE PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zina.

Dobrý den, podstoupila jsem plastiku horních víček, téměř okamžitě po operaci se mi vytvořily v místech stehů malé puchýřky a zůstaly i po jejich vyjmutí, lékař tvrdí, že to jsou milie, které jsou běžnou pooperační komplikací a jdou lehce odstranit, bohužel mi je odstranit odmítl. Za jak dlouho po operaci si mohu dát tyto velmi nepříjemné a nevzhledné bouličky dát odstranit a jaká je cena za odstranění, mám jich na každém víčku alespoń 10.
Děkuji za odpověď Zina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zajděte na kožní a nechte si tento projev pořádně vyšetřit nezávislým lékařem. Pokud to jsou milie, tak je možné je odstranit měsíc po operaci víček. Pokud to nejsou milie a jde o následek plastické operace, tak je na místě reklamace.

Zdroj: diskuze Milie po operaci horních víček

Mílie na očním víčku

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie na očním víčku.

Zdroj: Mílie

Poradna

V naší poradně s názvem PROBLEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiri.

Tak rok urcite muzete me priblyzit co to je? Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Myslím si, že to jsou neškodné mílie. Přikládám seznam několika článků, ve kterých se dovíte co jsou mílie, proč vznikají a jak je odstranit: www.ceskyprehled.cz/…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Problem

Mílie v obličeji

Mílie je zrohovatělé zrnko rohoviny, které se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie se nerovná akné, vyžaduje tudíž jinou péči než akné. Někdy jsou mílie označovány jako nějaká forma podkožního akné.

Mílie v obličeji – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie v obličeji.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Mílie na rtu

Mílie jsou ve skutečnosti malé cysty, které se objevují ve formě kuliček pod kůží. Existují dva typy mílií, a to primární a sekundární. Některé rtěnky, balzámy na rty a výrobky, které mají pomoci s rozpraskanými rty, mohou být příčinou malých bílých mílií, které se objevují kolem rtů. Existuje mnoho přípravků určených na odstranění mílií kolem rtů. Velmi vhodné je vystavování se slunečnímu záření, které působí pozitivně při odstranění milií.

Mílie na rtu – foto

Zde je možné vidět mílie na rtu.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Tak zkuste jinou bázi opalováku. Některé nosiče ochranného faktoru můžou ucpávat póry a pak se dělají bílé pupínky. Zkuste místo krému třeba olejovou formu nebo jiný druh krému. Také je třeba rozlišit, jestli bílé pupínky nejsou třeba mílie. Mílie jsou takové bílé kuličky pod kůží a krémy nezpůsobují jejich tvorbu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel IRČA.

Děkuji za radu. Milie to určitě nejsou. Spíš to chce lehčí bázi opalovacího prostředku. Vyzkouším jinou formu.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Mílie

Maličké podkožní kuličky, které nejdou vymáčknout, to jsou mílie. Mílie je zrohovatělé zrnko rohoviny, které se tvoří v podkoží většinou okolo očí, ale i jinde na obličeji. Pozor, mílie nejsou klasické akné a potřebují jinou péči než akné. Někdy jsou mílie označovány jako nějaká forma podkožního akné.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Mílie u novorozenců

Mílie postihují 30–50 % novorozenců. Vznikají retencí keratinu a mazu v pilosebaceózní jednotce. Jde o epidermální cystičky odvozené z pilosebaceózního folikulu, která jsou většinou lokalizovány při jeho ústí. Během několika týdnů jsou samovolně odloučeny a dochází k jejich úplnému vyhojení. Klinicky se mílie jeví jako jednotlivé nebo mnohočetné, 1–2 mm velké, bílé nebo žlutavé hladké papuly, lokalizované na tvářích, nose, bradě a čele. Vzácněji se mohou vyskytovat na trupu a končetinách. Někdy je obtížné odlišení mílií od novorozenecké hyperplázie mazových žláz.

Mílie u novorozenců – foto

Zde je několik fotografií, kde je možné vidět mílie u novorozenců.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Poradna

V naší poradně s názvem MILIE PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zajděte na kožní a nechte si tento projev pořádně vyšetřit nezávislým lékařem. Pokud to jsou milie, tak je možné je odstranit měsíc po operaci víček. Pokud to nejsou milie a jde o následek plastické operace, tak je na místě reklamace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zina.

Dobrý den Kamčo, děkuji vám za odpověď, navštívila jsem jiné pracoviště, kde mi předepsali mast s antibiotiky i antibiotika, bohužel se stav nelepší, takže si zajdu ještě na kožní, je to strašné martýrium a beznaděj. Zaplatila jsem nemalé peníze a výsledek je příšerný a přístup operatéra neskutečný.

Zdroj: diskuze Milie po operaci horních víček

Fotografie mílie

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Diskuze

V diskuzi JAK SE ZBAVIT MILII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,mám problem,mám na tvaří tukovou bouličku které nejdou vymáčknout.prý se tomu nazívá mílie které nejdou vymačknout .může te mi prosím porad'itjak se toho zbavit?nebo kam se obratit?Děkují S pozdravem Horká.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak se zbavit milii

Mílie na tváři

Mílie jsou malé, tvrdé, bílé hrbolky, které se objevují na obličeji. Mohou se objevit u dětí, dospělých i dospívajících. Jedná se o benigní hrbolky, které jsou neuvěřitelné tvrdé a jsou na obličeji po dobu několik týdnů až měsíců, může se stát, že i po delší dobu. Dalo by se říci, že nejsou škodlivé, ale jejich odstranění je velmi nesnadné. V podstatě se vůbec jejich odstranění nedoporučuje, protože by mohlo dojít k poškození pokožky. Většina lidí si je plete s akné, ale není to totéž. Jedním z nejjednodušších způsobů určení, zda jde o mílie, je jejich citlivost. Na rozdíl od akné jsou mílie poměrně pevné a tvoří se především kolem očí nebo v těch částech obličeje, kde nejsou aktivní mazové žlázy.

Mílie na tváři – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie na tváři.

Zdroj: Domácí rady na mílie

Diskuze

V diskuzi BRADAVICE NA OČNÍM VÍČKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava.

co takhle něco jako bradavice na očním víčku, no mám z toho bobíky, nebo´T KAŽDÝ lékař radí něco jiné. Jeden normal odstranit, druhý - asistence očního lékaře, třetí biopsie. No tak si vyber

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bradavice na očním víčku

Jak odstranit mílie

Zde je video, které se zaměřuje na odstranění mílií.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Diskuze

V diskuzi VYRÁŽKA NA OČNÍM VÍČKU I POD OKEM,KTERÁ STRAŠNĚ SVĚDÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

Dobrý den,prosím o radu.Z ničeho nic se mi na očním víčku objevila nějaká vyrážka,která svědí.Následným rozdráždění za neustálého tření si vyrážky se mi rozšiřila i pod oko a stále to postupuje dál.Již třetí den jsem se to snažila nechat v klidu,ale spíše se to zhoršuje.Nevíte co to muže být a hlavně z čeho?Kosmetiku mám několik let pořad stejnou.A jak to začít léčit.Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vyrážka na očním víčku i pod okem,která strašně svědí.

Mílie na tváři

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie na tváři.

Zdroj: Mílie

Diskuze

V diskuzi FLEKY TMAVÉ U VNITŘNÍCH OKRAJŮ OČÍ,U KOŘENE NOSU,PŘECHÁZEJÍ AŽ POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Chochelová Věra.

prosím o sdělení možné příčiny a jeji řešení



děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

dobrý den

Zdroj: diskuze fleky tmavé u vnitřních okrajů očí,u kořene nosu,přecházejí až pod oči

Mílie a kosmetické studio

V kosmetickém studiu běžně dokážou pomoci a mílie odborně a pod lupu napíchnou, vymáčknou je a pak místo desinfikují. Vše probíhá naprosto sterilně a i hojení bývá rychlejší, než při domácím preparování milií. Mílie se tak často netvoří, takže než si vytvořit na obličeji nepěkné boláky, tak je lepší jednou za čas si to nechat odborně vyndat v kosmetickém studiu.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Mílie

Mílie se vyskytují v těch oblastech těla, kde jsou žlázy. Mílie jsou podobné akné. Cysty jsou 1 až 2 milimetry velké a jedná se o výrůstky na keratinu, který způsobuje jejich tvorbu zejména v oblasti očí. Mohou se vyskytovat i v jiných částech těla, například na genitálu.

Zdroj: Bílé kuličky pod kůží jsou mílie

Fotografie mílií

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět mílie.

Zdroj: Mílie, nebo podkožní akné?

Mílie u novorozenců

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u novorozenců.

Zdroj: Mílie

Mílie u kojenců

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u kojenců.

Zdroj: Mílie

Mílie u dětí

Zde je několik fotografií, na kterých jsou vidět mílie u dětí.

Zdroj: Mílie


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP