Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODMÍNKY

OBSAH

Collaguard velikost

Collaguard je v České republice dostupný v 7 velikostech:

  • Collaguard 3,6 x 1,8 cm
  • Collaguard 4,5 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 4,5 cm
  • Collaguard 9 x 9 cm
  • Collaguard 15 x 10 cm
  • Collaguard 20 x 15 cm
  • Collaguard 30 x 20 cm

Collaguard lze skladovat v běžném prostředí při pokojové teplotě. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky. Collaguard obdržíte na doporučení vašeho lékaře v lékárně.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi ČASOPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnjelikaPerlita.

Ahoj, zasílám odkaz na časopis, který se zabývá pouze kosmetikou a líčením. Zdarma můžete přečíst zde: cs.publero.com/titul…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dragon.

tak těmhle stránkám se raději vyhněte...pokud si nepřečtete obchodní podmínky, zapláčete

Zdroj: diskuze Časopis

Prevence

Impetigo je onemocnění, které nejčastěji postihuje děti, jelikož dětské kolektivy skýtají ideální podmínky pro šíření těchto bakterií. K přenosu dochází prostřednictvím tekutiny, která vyteče z vytvořených puchýřů. Kvůli častému vzájemnému kontaktu mezi dětmi se infekce šíří obvykle poměrně velkou rychlostí. Pozor, nebezpečný není jen osobní kontakt s dítětem trpícím impetigem, ale také s jeho osobními věcmi, jako jsou různé hygienické pomůcky, ručníky, hračky. Proto je potřeba dodržovat hygienické podmínky a nepůjčovat si s ostatními dětmi ani oblečení, ani žádné jiné věci, kterých se dotýkaly. Dětský imunitní systém je v porovnání s imunitním systémem dospělých poměrně málo vyvinutý a bakterie mají větší šanci organismus poškodit.

Zdroj: Impetigo u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otakar.

Dobrý den prosím o radu ,predepsali mi warfarin mam cukrovku 2 typ pri omezeni určitých druhu zeleniny a potravin se mi zdvihl cukr zadal sem lékaře o zamenu warfarinu a on mi to zamitl ze nesplnuji podmínky pro pojišťovnu nechápu co to je za podmínky kdyz nestačí ze mam cukr skoro porad kolem 10,a občas modriny nebo krvavé oko prosim jestli mi můžete poradit co stim.mam delat dekuji otakar

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšené hodnoty cukru v krvi určitě nebudou vlivem diety nutné pro léčbu Warfarinem. Při Warfarinu musíte hlídat příjem vitamínu K. Mezi potraviny s vysokým obsahem vitamínu K patří především zelenina a ta pramálo ovlivňuje krevní cukr. Váš problém s vysokým cukrem a krvácením bude v nepochopení dietních opatření. Cukrovku snížíte tím, že omezíte sladká jídla a slazené nápoje, mlsání a pití alkoholu a budete jíst během dne jen malá jídla, ale dopřejete si je vícekrát denně. Tohle opatření nijak neovlivní účinky Warfarinu, pakliže v oněch malých jídlech nebudete konzumovat mnoho zelené zeleniny a úplně vyřadíte grepy (velký hořký pomeranč). Bylo by dobré si popovídat o svém jídelníčku se svým lékařem, ať praktickým lékařem a nebo s tím, od kterého máte recept na Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin nežádoucí účinky

Správná teplota pro pěstování Dendrobium

Tato rostlina požaduje po pěstiteli teplé pokojové podmínky, což znamená, že by rozhodně upřednostnila podmínky v teplém skleníku. Teplota v okolí těchto rostlin by měla být vyšší než 20°C ve všech dobách, ale zkušenosti ukazují, že mohou vydržet několik nocí kolem 16°C. Ale pokud možno, je lepší se tomuto vyhnout. Mírný pokles teplot pro ně často stimuluje dobu rozkvětu.

Zdroj: Orchidej Dendrobium

Diskuze

V diskuzi OZAŘOVÁNÍ PROSTATY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel McCoy.

Protonové centrum je 1.
100% profesionálové.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel František Červený.

Vážení, byla mi identifikovaná rakovina prostaty. Je možné absolvovat protonovou léčbu ve vašem zařízení? Jaké jsou podmínky? Děkuji.

gsm 737871018

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Ozařování prostaty

Cena

Zdarma jsou v České republice očkováni všichni senioři a zaměstnanci domovů důchodců a podobných institucí, dále všechny osoby starší 65 let mimo tyto instituce a všichni lidé včetně dětí, kteří trpí chronickým onemocněním srdce, cév, dýchacího systému, ledvin a cukrovkou.

Lidé pojištění u VZP můžou požádat zdravotní pojišťovnu o proplacení. Když pojištěnec splní požadované podmínky, tak dostane cenu očkování zpět. Jaké podminky je třeba splnit, je uvedeno zde: VZP proplácí očkování proti chřipce - podmínky.

Očkovací látky na našem trhu: Bergrivac, Daronrix, Fluarix, Fluad, Focetria, Inflexal V, Influvac, Optaflu, Vaxigrip.

Cena očkovacích látek a jejich nabídka v lékárnách se každoročně liší, je třeba informovat se u ošetřujícího lékaře.

Zdroj: Očkování proti chřipce

Poradna

V naší poradně s názvem ORCHIDEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdena.

Dobrý den,chtěla bych se zeptat proč mi květ orchideje roste směrem do listu a pak se zlomí.Už se mi to stalo 2x.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Za to můžou fyziologické podmínky rostliny. Nejčastější příčinou bývá zálivková voda, která se orchidei nelíbí. Zkuste ji zalévat vodou dešťovou.

Zdroj: diskuze Orchidej

Přirozené podmínky pro brambořík

Aby bylo pěstování bramboříku úspěšné, je potřeba se co nejvíce přiblížit jeho přirozenému prostředí. Daří se mu v chladných teplotách, kdy noční se pohybuje kolem 5 °C a denní kolem 16 °C. Brambořík má rád světlo a nejlépe uděláte, umístíte-li jej v blízkosti jižního okna nebo na okenní parapet směrem na východ nebo západ.

Zdroj: Jak pěstovat brambořík

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

O nakupování na internetu

Je třeba si uvědomit, že se můžete setkat s neseriózním prodejcem. Proto je vždy nutné velmi pečlivě číst smluvní podmínky, reklamní a přepravní řad a další materiály. Je žádoucí vědět, jaká práva máte v případě nespokojenosti či jaké podmínky si určuje prodejce.

Prodejce může přistoupit k uzavření smlouvy různými formami. Nejčastěji se tak děje vyplněním závazné objednávky. Nenechte později smlouvu měnit. I o to se někteří prodejci pokoušejí.

Další problémy vás mohou čekat, pokud se z různého důvodu rozhodnete zboží reklamovat. Měli byste vědět, že máte ze zákona právo odstoupit od smlouvy 14 dní od převzetí zboží. Zde jsou kontaktní informace na místo, kde vám poradí, jak nejlépe provést reklamaci koupeného zboží na internetu a jaká jsou vaše práva.

Zdroj: Inparfumerie.cz

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Prejzková.

Prosím o podmínky odeslání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kefírová houba

Podmínky pro pěstování orchidejí

  • hodně světla, ale ne přímé odpolední slunce (i když Dendrobium má rád více slunce);
  • vysoká vlhkost;
  • neustálé proudění vzduchu kolem kořenů;
  • pravidelné období sušení kořenů, střídající se s máčením;
  • teplota 20-25⁰C.

Čím dříve vytvoříte tyto podmínky v místě, kde chcete orchideje pěstovat, tím větší úspěch a hezčí květy budete mít. Většina orchidejí jsou prodávány v levných, plastových květináčích s kořeny obalenými v nasákavém mechu. Je zřejmé, že toto porušuje dvě hlavní pravidla k úspěšnému růstu. Nemají žádný průchod vzduchu kolem kořenů a zároveň kořeny nikdy nemají šanci zcela vyschnout. Pak je zánik této rostliny, která nemůže být okysličena, nevyhnutelný. Orchidej má své kořeny určené k velmi rychlému přijímání vody a okysličování, neumí přijímat živiny z půdy.

Zdroj: Jak na pěstování orchidejí

Poradna

V naší poradně s názvem VANIQUA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jindriska.

Chci se zeptat, ktery lekar muze predepsat krem Vaniqua. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Vaniqa může předepsat kterýkoliv lékař. Lék není hrazen z veřejného zdravotního pojištění a tudíž nejsou ani žádné podmínky pro jeho předepisování. O předpis můžete požádat svého praktického lékaře i gynekologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dotaz

Co to vlastně je kolaudace

Kolaudace je úřední proces příslušného stavebního úřadu, jehož kladným rozhodnutím je povoleno užívat stavbu k účelům, o které bylo žádáno stavebním povolením. Při kolaudaci zaměstnanec stavebního úřadu kontroluje, zda byla stavba provedena tak, jak bylo uvedeno v územním rozhodnutí a stavebním povolení, zda byly dodrženy všechny podmínky, zda stavba byla postavena dle projektové dokumentace, zda stavba nebude ohrožovat zdraví osob ani životní prostředí.

Zdroj: Co je kolaudace

Poradna

V naší poradně s názvem ELIQUIS 5MG DÉLKA LÉČBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miláčková Miluše.

Lékařka mě vysvětlila, že tento lék pravděpodobně budu muset užívat doživotně. VZP ale proplácí jen rok. Později bych měla lék na předpis platit plnou cenou? Momentálně mi v lékárně řekli 3600,- Kč ‍ každý 3 měsíce? Jsem v důchodu, děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Eliquis je velmi drahý lék. Cena za 168 tablet Eliquisu 5 mg je bez přispění pojišťovny 5500 Kč. S přispěním od pojišťovny se doplácí 1800 Kč. Navíc se u tohoto léku často mění podmínky, za kterých pojišťovna přispívá. V současnosti existuje jedna z podmínek, která umožňuje roční příspěvek od pojišťovny pro pacienty s významnou trombofilií. Využijte zatím výhody, kdy vám pojišťovna na tento lék přispívá a za rok uvidíte jaké budou podmínky. Existují ještě další léky s podobnými účinky, jako má Eliquis, které nejsou tak drahé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Už bez xarelta

Collaguard složení

Collaguard je bezpečný prostředek. Skládá se výlučně ze 100 % kolagenu, obsahuje 4 mg kolagenu na 1 cm2. Collaguard se velmi dobře používá díky svým vlastnostem. Nevyžaduje žádné speciální skladovací podmínky, neulpívá, nelepí se, membránu je možné rolovat pro laparoskopické zavedení, umožňuje přesné umístění a dobře přilne ke tkáním. Collaguard má hemostyptický účinek. Zcela se vstřebává během 3–5 týdnů, a proto nemusí být odstraněn při další operaci. Výhodou Collaguardu je minimální riziko reakce organismu na cizí těleso.

Zdroj: Collaguard

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ,KEFÍROVÁ HOUBA-ZDRAVÝ NÁPOJ NABÍZÍM 40,- KČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomira.

Pěkný den paní Rumíšková,
napište mi na můj e-mail radomira.r@seznam.cz
Domluvíme se na os.předání.

S pozdravem
Radomíra

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

Dobrý den,
měla bych zájem o Tibetskou houbu, napište mi prosím, jak ji zasíláte a platební podmínky, děkuji za odpověď, Alena

Zdroj: diskuze Tibetská,kefírová houba-zdravý nápoj nabízím 40,- Kč

Skladování česneku

Chcete-li česnek konzumovat hned po vytažení ze záhonku, nic vám v tom určitě nebrání.

Pokud jste česnek správně vysušili a připravili k uskladnění a dodržujete správné podmínky skladování, vydrží vám svěží po dobu několika měsíců.

Podmínky skladování

  • Česnek musíte skladovat v suchu – ideální nádoby pro skladování jsou proutěné koše, hliněné květináče, síťové tašky nebo například papírové pytle. Nádoba musí být dobře větratelná a neustále suchá. Dobrým nápadem pro vás může být použití starých punčochových kalhot, které zavěsíte ke stropu, jednotlivé paličky česneku od sebe oddělíte uzlem a postupně si budete potřebný česnek odstřihávat.
  • Dalším faktorem, který ovlivní životnost vámi vypěstovaného česneku, je teplota a vlhkost. Ideální teplota pro skladování je 13 až 18 °C a vlhkost kolem 60 %. Nižší vlhkost může vést k vysušení stroužků česneku a vyšší vlhkost pak k uhnívání a plísním.
  • V neposlední řadě byste měli vědět i to, že světlo úspěšnému skladování vašeho česneku také nepřidá, proto využívejte tmavá místa.

Bude-li skladování úspěšné, můžete na jaře jednotlivé stroužky použít k výsadbě a startu do nové úrody.

Pokud vám vaše domácnost a podmínky nedovolí uchovat si česnek po celou zimu v přijatelných podmínkách, můžete zvolit další způsoby uskladnění, a to například v chladničce nebo mrazničce.

Zdroj: Sklizeň, sušení a skladování česneku

Poradna

V naší poradně s názvem PARKINSONOVA CHOROBA KDE JSOU LÁZNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav.

Ošetřujcí lékař mi řekl abych zkusil lázně,protože se mi zhoršuje pohyb(otáčení)
a celkově cítím zpomalení pohybu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výše doplatku na lázně je vždy individuální a rozhoduje o tom zdravotní pojišťovna. Způsob, jak zjistit podmínky financování ve vašem případě, je promluvit si o lázních se svým praktickým lékařem, který pak kontaktuje pojišťovnu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Parkinsonova choroba kde jsou lázně

Dotace na chov včel

Dotace na opatření v oblasti včelařství jsou určeny pro chovatele včel registrované u Českomoravské společnosti chovatelů, a.s. Podmínky poskytnutí dotace upravuje nařízení vlády č. 197/2005 Sb., o stanovení podmínek poskytnutí dotace na provádění opatření ke zlepšení obecných podmínek pro produkci včelařských produktů a jejich uvádění na trh, ve znění pozdějších předpisů, nařízení Evropského parlamentu a Rady (EU) č. 1308/2013 ze dne 17. prosince 2013, kterým se stanoví společná organizace trhů se zemědělskými produkty a zrušují nařízení Rady (EHS) č. 922/72, (EHS) č. 234/79, (ES) č. 1037/2001 a (ES) č. 1234/2007, v platném znění, a nařízení Komise (ES) č. 917/2004 ze dne 29. dubna 2004, kterým se stanoví prováděcí pravidla k nařízení Rady (ES) č. 797/2004 o opatřeních v oblasti včelařství, v platném znění. Dotací ve včelařství je i nadále velké množství a všechny informace o podávání požadavků chovatelů včel na poskytnutí dotace naleznete na webových stránkách Českého svazu včelařů, o.s..

Zdroj: Chov včel

Výhody masti a účinky

Mast Priessnitz při masáži dokáže díky obsahu transmitteru rychle ulevit Vašim ztuhlým a bolestivým místům. Konzistence tohoto emulzního tělového krému vytváří optimální podmínky aplikace s výbornou roztíratelností a vstřebatelností. Krém si uchovává méně prodyšný charakter, který významně prodlužuje hřejivý účinek.

Mast na žíly Priessnitz obsahuje kapsaicin, což je rostlinný alkaloid, který stimuluje receptory nervových zakončení, a tím prohřívá organismus. Přispívá k podpoře krevní cirkulace a zvýšení rychlosti metabolismu. Další složkou masti je kafr, který prokrvuje pokožku, po vmasírování pozitivně působí na ztuhlá a bolestivá místa. Mast též obsahuje boswellii, což je jedinečný strom rostoucí v Indii, severní Africe a na Středním východě. Tato rostlina má významné účinky v medicíně, neboť extrakt z kůry obsahuje řadu biologicky účinných látek.

Zdroj: Mast na žíly Priessnitz


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP