Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODPORA

OBSAH

Účinky Sanogelu

  • Rychlá likvidace jedů jakéhokoliv původu, ochrana slinivky břišní proti působení toxinů, podpora vstřebávání a vylučování.
  • Ochrana jater proti poškození toxiny zevního a vnitřního prostředí, podpora syntézy bílkovin, hormonů a vitamínů.
  • Absorpce patogenní mikroflóry a pohlcování jejích toxinů, potlačení příznaků průjmů v krátké době.
  • Vyčištění hlavního zdroje vody v organismu, imunizace organismu proti virovým a bakteriálním onemocněním.

Zdroj: Sanogel na detoxikaci organismu

Diskuze

V diskuzi HOMEOPATIKA PODPORA SRDCE,VYSOKÝ KREVNÍ TLAK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Štíbrová.

Prosím jaká homeopatika mi pomohou též na cukrovku a neuropatii,děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Homeopatika podpora srdce,vysoký krevní tlak

Podpora trávení

Šťáva z Aloe vera slouží jako účinná léčba zánětlivých střevních onemocnění. Aloe vera může jednak pomoci s detoxikací střev, jednak snížit střevní mikroorganismy (kvasinky). Šťáva z Aloe vera může podpořit vaše celkové zdraví, pomůže vám s mnoha zdravotními problémy, od pálení žáhy až k zácpě.

Zdroj: Jaké jsou výhody pití šťávy z Aloe vera?

Diskuze

V diskuzi DERIVAČNÍ KOUPEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lily.

Jsem na tom stejne, pokud budes mit zajem, napis mne na email, mozna nam vzajemna podpora pomuze.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martinka Svobodná.

Ahojky , dovoluji si zeptat se , jak se vám daří ohledně derivačky zda jste vytrvala a jaké máte vysledky
moc děkuju za odpověd
zdraví Martina

Zdroj: diskuze Derivační koupel

Psychická vyrovnanost

Stresové situace se podepíší na lidském organismu i v podobě řídnutí vlasů. Vše souvisí se vším, proto se vyvarujte stresové zátěži a relaxujte v přírodě na čerstvém vzduchu. Dojde k celkovému prokrvení organismu, což bude mít blahodárné účinky na vaši psychiku, potažmo na vaše vlasy.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem GINKGO BILOBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, mám částečně zúžený oční nerv. Očním lékařem mi byla doporučena podpora lečby vytažky z ginkgo biloby. Mám na zahradě strom ginkgo biloby. V průběhu dne sním několik čerstvých listů. má toto užívání listu pro organismus nějaký význam. Děkuji za odpověď Petr.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Pojídání listů ginkgo biloba má také blahodárné účinky, ale je nepraktické, protože se do těla dostávají i škodliviny z okolního prostředí, které na listy ulpěly během vegetace. Potom také čerstvé listy nejsou k dispozici po celý rok a úspěch léčby je založen na pravidelném a dlouhodobém užívání. Proto je lepší listy nasušit, uskladnit a pak použít některý z výše uvedených receptů na použití, během celého roku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ginkgo biloba

Jak dlouho to vydrží

Maska Skindulgence byla vytvořena jako podpora vaší běžné péče o pleť. Skindulgence 30minutový nechirurgický facelift má být používán jako zlepšení, nikoli jako náhrada vašeho programu péče o pokožku. Přípravek by se měl využívat každý druhý den, a to prvních 90 dní, poté 2x týdně pro udržení dosažených výsledků.

Cena pleťové masky Skindulgence.

Zdroj: Maska Skindulgence

Diskuze

V diskuzi PARAZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Keding.

Ano je 21. století a mizerná kvalita potravy, chodíme na kebab, na sushi, na čínské nudle....Myslíte, že zelenina ve fast foodech je dokonale očištěna a to samé syrové ryby a maso? Nemyslím si, bylo by vše o jiné kvalitě a ceně. Mám doma 2 odčervené psi ano mohou být přenašeči i když jsou sami odčerveni denně se hrabou ve všem možném, ale to, že přenost je hlavně od psů jé nesmysl. Za plno problémů může tato doba a lidé. Škrkavku a podobného parazita získáte jen od psa ? Omyl! Stačí jit někam na návštěvu, kde neni dobře očištěná zelenina, nebo si dát jen kebab se zeleninou, kde malé vajičko škrkavky není na pohled oka znatelné a přilne hlavně na zeleninu, ovoce, syrové ryby atd... ohledně tasemnice je zase rizikový tatarák, jsme tvorové jako zvířata parazitu máme vsobě mnoho i bakterii které maji ochranný učel, nebo naopak. Jednou za rok by se měl každý člověk odčervovat je to zároveň podpora dobré imunity a nebudete na chřipky, anginy atd.. tak náchylní ....Sama mám škrkavku a bojuju s ní mám na ni dva druhy leku které zapiji čistou štávou z grepu jsou to sice křeče do břicha a zvýšené vyprazdnování, ale věřim, že se mi časem uleví.....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Silvia.

ahoj, napíš mi prosím, ako sa cítiš, v akom štádiu je škrkavka. Tiež ju mám. ďakujem. sandraborova@gmail.com

Zdroj: diskuze Paraziti

Podpora trávení

Citrony zmírňují příznaky poruch trávení, jako je pálení žáhy, nadýmání, plynatost a křeče. Pravidelné pití citronové vody čistí střeva, což vede k eliminaci zácpy a průjmu. Čajová lžička citronové šťávy do sklenice s vodou pomáhá zmírnit pálení žáhy. Šťáva ze tří až čtyř citronů vede ke zmírnění bolesti a snižuje krvácení při silné menstruaci. Je dobré mixovat citronovou šťávu se studenou nebo teplou vodou. Vyhněte se však extrémně horkým nápojům, mohly by poškodit žaludeční sliznici.

Zdroj: Výhody citronové vody

Diskuze

V diskuzi DERMATOLOGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Rayleen.

Ano, na Kostarice bylo úžasně. Určitě se budeme chtít vrátit. Tentokrát jsme trávili většinu času na plážích a podnikali výlety z jednoho místa. Příště bychom chtěli strávit více času cestováním, třeba i po okolních zemí. Měsíc je tak krátká doba..! Kdyby moře a sluníčko bylo dostačujícím lékem, určitě by ale i ten měsíc stačil na zlepšení. Teď budu muset vytáhnout do boje a nic neodkládat tím spíš, že mám před sebou státní zkoušky, stěhování a pravděpodobně i změnu zaměstnání. To dá člověku zabrat chtě nechtě a nerada bych, aby došlo k dalšímu zhoršení. Nechci chodit k nikomu jen tak naslepu, zkusím MUDr. Divišovou, a uvidím, jestli pak budu o něco chytřejší.. Uvažovala jsem také o Pražském dermatologickém centru, nebo Centru zdravých vlasech na Vinohradech,.. Obě místa se prohlašují za vysoce specializovaná pracoviště a podle toho také vypadá ceník jejich služeb. Mám pochybnosti, protože jsem se setkala s řadou velmi negativních názorů na tyto kliniky,.. na druhou stranu mě nenapadá kam jinam bych měla jít, když ne sem.. Nemáte s nimi nějakou osobní zkušenost ?!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JJ.

Dobry den, je potreba si uvedomit, ze u rady klinik se setkate jak s dobrymi, tak i negativnimi ohlasy. Vetsina negativnich reakci se tyka dermatologickych ordinaci statnich lekaru, jejich zajem je omezen na vyrizeni Vaseho problemu v co nejkratsi dobe. V prvni rade je potreba spravna diagnostika problemu, podle toho pak muzete patrat po pricinach. Externe aplikovane pripravky jsou vzdy mene ucinne a jejich efekt je omezen. Naopak podpora zdravi zevnitr je dulezitejsi, presto je dobre obe tyto formy propojit. Zkuste se objednat v Prazskem dermatologickem centru anebo ve Vinohradske nemocnici se snazte dostat k prof. Arenbergerovi. Pokud se Vam to nepovede, pak nema smysl jit k nikomu dalsimu z jejich teamu. V pripade, ze vyzkousite vsechny moznosti, doporucuji jeste soukrome poradenske centrum se specializaci na vlasy a vlasovou pokozku Hair Centrum Praha.

Spravna diagnostika je ale klic k reseni problemu, napr. lupenka je nasledkem spatne geneticke informace bunek s moznym propuknutim v jakemkoli veku, seborhoicka dermatitida je zapricinena premnozenim kvasinek, atopicky ekzem - pricina bohuzel neznama, ale je rada spoustecich mechanismu, dale muze jit o lokalni podrazdeni pokozky, onemocneni v dusledku hormonalni disbalance (tady je potreba se zamerit na ledviny) ... atd. Navic u koznich problemu, podobne jako u mnoha dalsich onemocneni je dulezita skladba jidelnicku.

Zdroj: diskuze Dermatologie

Koenzym Q10

Také je výjimečná kombinace L-Carnitinu, chromu a Koenzimu Q10, která je určena primárně k rychlé redukci tukové tkáně a podpoře sportovního a fyzického výkonu. Koenzym Q10 posiluje srdeční sval a zabraňuje vzniku rychlé únavy a také zrychluje regeneraci po namáhavém fyzickém výkonu. Koenzym Q10 je pro člověka nepostradatelný a jeho doplňování je vhodné zejména u starších osob, psychicky a fyzicky zatížených jedinců nebo sportovců. Hlavní výhody Koenzimu Q10 jsou rychlé odbourávání tuků a podpora srdeční činnosti a imunity.

Zdroj: Karnitin a chróm na zrychlení metabolizmu

Podpora růstu

Chcete-li podpořit růst a zdraví osoby, která roste, měli byste obohatit její jídelníček. Jídelníček by měl obsahovat v dostatečném množství následující plodiny a rostliny.

Čerstvé potraviny vhodné pro růst jsou:

  • mandle;
  • mrkev;
  • třešně;
  • jablka;
  • hrušky;
  • fíky;
  • datle;
  • lískové ořechy;
  • vlašské ořechy;
  • pomeranče;
  • mandarinky.

Hlavní jídlo by mělo často zahrnovat:

  • vařený mangold;
  • vařenou mrkev;
  • vařený špenát;
  • ovesné vločky;
  • celozrnné pšeničné klíčky;
  • ječmen;
  • pohanku.

Velmi vhodná je i petržel, která se přidává do salátů čerstvě nasekaná.

Zdroj: Doplňky pro správný růst

Několik informací o léčivých účincích rakytníku

Rakytník řešetlákový není jen součástí olejů, ale lze si jej pořídit i v mnoha dalších podobách. K dispozici tak máte rakytníkové masti, různé potravinové směsi, případně některé nápoje (čaje, likéry, šťávy a podobně). Jejich léčivé účinky jsou přitom vskutku univerzální...

Podpora imunitního systému – Imunita je nejdůležitější v tom, abychom se vyvarovali různých nemocí a dalších problémů. Právě rakytník posiluje odolnost organismu proti chorobám, infekcím i stresu.

Pozitivní vliv na zažívání – Klíčová je také podpora činnosti jater a slinivky, případně tvorby žluči a trávicích enzymů. Zároveň je důležitá schopnost léčit žaludeční vředy. Doplňme ještě zlepšenou peristaltiku střev a kladné působení při vzniku hemoroidů.

Pomoc při léčbě rakoviny – Užívání rakytníku se doporučuje při ozařování rakoviny, přičemž dobře působí zvláště při rakovině zažívací soustavy či děložního čípku. Navíc byly objeveny jeho celkové protinádorové účinky.

Mnohé další kladné vlivy – Rakytník je vhodné užívat při průjmech, kožních problémech nebo revmatismu. Pozitivně působí i na činnost plic, reguluje krevní oběh, brání vypadávání vlasů, a navíc umí čistit lidský organismus od toxických zplodin.

Zdroj: Rakytník a Warfarin

K čemu je lék Otivet

Lék Otivet se používá k čištění zevního zvukovodu psa nebo kočky. Přípravek rozpouští maz a nečistoty, čímž eliminuje počet bakterií a kvasinek ve zvukovodu. Jeho účinky jsou protizánětlivé, zvláčňují sliznici zvukovodu, nevysušují.

Kvalitní přípravek by měl působit v následujících na sebe navazujících etapách:

1. Fáze čištění a odstraňování nežádoucího materiálu:

  • změna pH na mírně kyselé – Otivet obsahuje kyselinu mléčnou
  • rozpouštění ušního mazu – Otivet obsahuje propylenglykol
  • keratololytický, hydratační efekt a podpora hojení – Otivet obsahuje allantoin
  • protisvědivý účinek – Otivet obsahuje pupalkový olej (eikosanoidy)
2. Fáze dezinfekční: Otivet obsahuje chlorhexidin

3. Fáze obnovy přirozené funkce (fáze hojení):

  • zajištění optimální hydratace kůže – Otivet obsahuje minerální olej a kyselinu mléčnou
  • efekt keratoplastický, rychlejší obnova epidermis – Otivet obsahuje allantoin a propylenglykol

Zdroj: Otivet

Padání vlasů v přechodu

Vypadávání vlasů u žen související s hormonální činností je vzácnější, ale může se objevit. Toto vypadávání je slabší a je způsobeno selháním ženské produkce estrogenu. Vypadávání vlasů může též způsobit ovariální tumor nebo menopauza. Většinou dochází ke ztrátě vlasů na vršku hlavy, ale hustota vlasů ve spánkové a týlní oblasti zůstává nezměněna. Vlasy u žen bývají velmi tenké, holá místa a plešatost se vyskytují jen ve vzácných případech. Tento jev postihuje téměř 40 % žen, a to přibližně od 50 let. V této době také dochází ke snížení produkce ženských pohlavních hormonů (estrogenů) v souvislosti s menopauzou a může tak převažovat mužský pohlavní hormon (androgen). U žen pak tyto androgeny zkracují životní cyklus jednotlivých vlasů. K androgenní alopecii může vést i užívání hormonální antikoncepce nebo lokálně podávaných přípravků s estrogenem.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Vitamíny na růst vlasů

  • Vitamíny B-komplexu – nejdůležitější vlasové vitamíny, které zabraňují vypadávání vlasů a chrání před UV zářením. Nedostatek těchto vitamínů se projevuje výskytem lupů a zvýšeným maštěním vlasové pokožky. Zdroj: všechny tyto vitamíny jsou obsaženy v přípravku Pangamin, dále je můžeme najít v luštěninách, obilninách a vnitřnostech, také ve vajíčku a mléčných výrobcích, květáku, hroznech.
  • Vitamín A – pomáhá redukovat nadměrnou funkci mazových žláz. Zdroj: mrkev, rybí tuk, játra, zelí, brokolice, kukuřice.
  • Vitamín C – důležitý antioxidant nejen pro zdraví vlasů, ale celého těla. Zdroj: černý rybíz, zelená a červená paprika, brokolice, kiwi, jahody, kedlubny, pomeranče, čínské zelí, mandarinky.
  • Vitamín E – dodává vlasům hebkost. Zdroj: máslo, mléko, sója, burské oříšky, olej z pšeničných klíčků.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Séra na podporu růstu vlasů

Nanogen Sérum na podporu růstu vlasů pro ženy

Účinné sérum pro ženy obsahuje nejvyšší hladinu růstových faktorů dostupných bez receptu či potřeby konzultace. Vědecky testované složení výrazně zlepšuje vlasovou kondici a udržuje zdravý růst vlasů.

Obnovuje a podporuje zdravý růst vlasů, ochraňuje folikuly před poškozením volnými radikály, udržuje vlasové růstové signály v přirozené rovnováze.

Bioaquanol H regulátor vlasového růstu

Vysoce účinný regulátor růstu vlasů s obsahem kyseliny hyaluronové, extraktů z chrupavky a řady vitaminů. BIOAQUANOL H právě takové látky obsahuje a při pravidelné aplikaci navodí normální stav v pokožce a obnoví tak růstový cyklus vlasů. Dále BIOAQUANOL H zlepšuje absorpci vody v pokožce, zvyšuje pevnost a vláčnost vlasů a odstraňuje výskyt lupů.

Příklady sér.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Několik možností bez umělých řas

Zcela novou unikátní metodu prodlužování řas speciálními kapičkami nabízí oční klinika DuoVize v Praze. Kapky s obsahem látky Bimatoprost se po dobu 6–10 týdnů pravidelně každý večer po odlíčení aplikují ke kořeni řas horního víčka. Jedná se o látku, která se v očním lékařství již několik let používá ke snížení očního tlaku, zatímco prodloužení řas se původně projevilo jako vedlejší efekt léčby. Působením aktivních látek obsažených v kapkách dochází k prodloužení přirozených řas (nejde tedy o řasy umělé, ale je to podpora růstu řas), proto také není výsledek patrný okamžitě, nýbrž asi po třech až čtyřech týdnech po aplikaci. Řasy pak rostou nejen delší, ale i tmavší a silnější. Výsledný efekt vydrží šest až osm měsíců, pak řasy vypadají a jsou nahrazeny novými. Poté je třeba určitou dobu v aplikační kúře pokračovat. „Prodlužování řas lumiganem používá již déle než rok i moje šestnáctiletá dcera a všechny sestry a lékařky z naší kliniky,“ uvádí MUDr. Josef Hycl, CSc., z oční kliniky DuoVize. Naznačuje tím bezpečnost použití výrobků i u osob mladších 18 let. Avšak o vhodnosti používání přípravku musí především rozhodnout oční lékař. Podmínkou pro začátek terapie je proto oční lékařské vyšetření, které prověří stav očí a vyloučí chronické oční záněty či oční vady, při kterých nelze kapky doporučit. Balíček služeb, který zahrnuje lékařské vyšetření, poučení, zácvik aplikace a vlastní preparát na dobu 12–16 týdnů, je k dostání v ceně 2 900 Kč. Takže podpora růstu řas tímto způsobem funguje!

Upozornění:

Přípravek Lumigan je lék s možnými vedlejšími účinky. Doporučujeme proto nakupovat tento výrobek výhradně v lékařské ordinaci, nikoli na internetu anebo dokonce "použité". Více informací najdete na SÚKL.

Renokin Lash Lash

Zdroj: Prodloužené řasy pro svůdný pohled vašich očí

Masky na vlasy s podporou růstu

Základem vlasových masek je olivový olej. Pokud jej doma nemáte, určitě si ho pořiďte. Je vhodný nejen v kuchyni, ale stane se vám pomocníkem také v koupelně. Připravit si z něj můžete hned několik regeneračních masek na vlasy.

Kávová maska

Ingredience: jeden žloutek, olivový olej (3 lžíce), mletá káva (2 lžíce)

Postup: Vše důkladně promíchejte a naneste po celé délce vlasů. Nechte působit 20 minut a poté důkladně smyjte vlažnou vodou (aby se vajíčko nesrazilo).

Banánová maska

Ingredience: čerstvý banán (1 kus), med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce)

Postup: Banán rozmixujte a v misce smíchejte s medem (ne zcukernatělým) a olejem. Zcukernatělý med je potřeba nejdříve rozehřát. Na vlasech nechte dvacet minut působit a poté vymyjte.

Medová maska

Ingredience: med (1 lžíce), olivový olej (1 lžíce), jeden žloutek

Postup: Výše uvedené ingredience smíchejte dohromady a naneste na 20 minut na suché konečky vlasů. Směs poté vymyjte vlažnou vodou a vlasy umyjte šampónem. Nakonec naneste kondicionér, který opět nechejte působit alespoň dvě minuty. Důkladně opláchněte, aby vlasy nebyly mastné.

Zdroj: Podpora růstu vlasů pro ženy

Co je to cyklická výměna vlasů

V průběhu života se vlasy několikrát vymění. Tento proces začíná již v průběhu embryonálního vývoje. Všechny typy vlasů určitou dobu rostou, poté vypadávají a jsou nahrazeny další vlasovou generací. Takzvaná cyklická výměna vlasů probíhá ve třech fázích. Během života je ve kštici zhruba 80–90 % vlasů v aktivní fázi růstu, v takzvaném anagenu, 1 % ve fázi odpočinku, tedy v takzvaném karagenu, a 10–20 % ve fázi zániku, v takzvaném telogenu. Složení vlasu společně s jeho výměnou však podléhá přirozenému stárnutí a poměr vlasů anagenních a telogenních se postupně mění. Samotný vlas je díky své přirozené struktuře značně odolný. Tvoří jej z 60–90 % keratin (nerozpustná bílkovina tvořící ochranný obal, 30 % voda dodávající vlasům pružnost, 2 % barvivo melanin, 9 % lipidy, dále aminokyseliny podporující pevnost a lesk vlasů a stopové prvky zinek, měď, síra, selen...). Dědičnost tedy ovlivnit nemůžeme, zevní podmínky, mezi něž patří znečištěné životní prostředí, počasí se změnami teploty a vlhkosti však ano! Pokud tyto nepříznivé vlivy působí dlouhodobě a pravidelně, mohou přirozený proces stárnutí vlasu výrazně urychlit.

Zdroj: Podpora růstu vlasů

Pro koho je maska určená

Maska Skindulgence je bezpečná a efektivní pro všechny typy pleti. Vyskytují se nicméně vzácné případy, kdy lidé mají alergii na jednu ze složek systému. Hlavní složkou přípravku je aloe vera, na kterou má alergii 1 z 200 000 lidí. Kdokoli, kdo má přecitlivělou pokožku, by měl nejdříve vyzkoušet přípravek na zápěstí, než jej nanese na obličej. Pokud cítíte svědění, použijte více hydratačního krému. Pokud vaše pokožka zarudne nebo bude svědění silnější, přestaňte přípravek používat.

Masku Skindulgence mohou používat mladí i dospělí, prostě lidé jakéhokoli věku. Mladší zákazníci mohou systém používat spíše jako prevenci než pro výrazně viditelné výsledky. Obecně ale lidé kolem 30–40 let začínají pociťovat stárnutí pokožky a chtějí si proto zachovat mladý vzhled po dlouhou dobu. Maska Skindulgence je vytvořena jako podpora vaší současné péče o pleť. Pokud již pravidelně používáte některé ze Skindulgence výrobků, víte, jak důležitá je péče o pleť. Používejte dále svou oblíbenou řadu kosmetiky, denní a noční krémy a produkt Skindulgence – 30minutový nechirurgický facelift – využívejte jako zlepšení, nikoli coby náhradu vašeho tradičníhi programu péče o pleť.

Zdroj: Maska Skindulgence


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP