Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PODZIMNÍ DETOXIKACE

OBSAH

Na podzim jsou důležitá probiotika

Probiotický doplněk, jako acidophilus nebo bifidophilus, je důležitý pro obnovu přátelských bakterií ve střevním traktu. Zdravé množství přátelských bakterií je zásadní podmínka pro očistu těla a zdravý imunitní systém.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Recept proti parazitům ve střevě (škrkavky, tasemnice, roupy)

Pokud je podezření, že se ve střevě vyskytují paraziti, tak se pije čaj vyrobený z černých slupek vlašských ořechů a dále se přidává pelyněk a hřebíček. Tento nápoj vyčistí tlusté střevo od parazitů, když se užívá denně po dobu tří měsíců a funguje i jako domácí léčba roupů.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem DETOXIKACE JATER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

je možné po dobu detoxikace konzumovat se štávami také psylium???

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psylium je dietní vláknina, která zkracuje dobu pohybu stravy v trávicím traktu. Z tohoto pohledu je užívání Psylia během detoxikační kůry nevhodné, protože během detoxikace se zpravidla omezují energetické potraviny a pokud by se ještě takto urychlilo trávení, tak by mohla hrozit podvýživa.
Psylium je ale nesmírně vhodné užívat okamžitě po skončení detoxikace, kdy obohatí stravu o zdravou vlákninu. Psylium a hemerojdy - psylium pomáhá také proti vzniku a rozvoji hemorojdů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Detoxikace jater

Proč podzimní detoxikace

V čínské medicíně je podzim časem kovu s důrazem na mysl a dech. Proto jsou v centru pozornosti v tuto dobu plíce a tlusté střevo, protože umožňují přijmout životní energii a uvolňují tu, co není potřebná. Emocionální stav bude v tuto dobu přímo ovlivňovat plíce a bude se snažit přes tento orgán uvolňovat zadržované emoce nebo žal. Uvolňování se pak projevuje jako nadměrná tvorba hlenu v plicích, alergie, kašel, zánět průdušek, infekce vedlejších dutin nosních a ušních, astma, kožní problémy a ekzémy, bolesti hlavy, únava, plynatost a nadýmání, také zácpa, průjem a kolitida. Jak tělo zpomaluje, tak se bude snažit vyloučit jakýkoli přebytek toxinů, které se nahromadily v systému přes více aktivní letní měsíce, a pokusí se o jejich cestu ven přes vylučovací systém, tlusté střevo, ledviny, plíce anebo přes kůži.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Jak provést podzimní řez

Na rozmezí léta a podzimu stromek ostříhejte způsobem, že všechny výhonky, které od jara vyrostly, zkrátíte o 1/3. Dále odstraňte také všechny nahuštěné, slabé nebo příliš silné výhonky.

Zdroj: Podzimní řez broskvoní

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše Hofmanová.

Dobrý den,mám doma Chlorellu japan forte a už jsem jí užívala dříve ale nedobrala.žádné vedlejší účinky jsem neměla.chtěla jsem jí dobrat,ale dnes už po třetí co jsem si před jídlem chlorellu vzala přišla náhlá nevolnost,plynatost a okamžité nafouknutí břicha.chci se zeptat jestli nedošlo k náhlé reakci na chlorellu.předem děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

To je možné, protože takové příznaky bývají u lidí při začátku detoxikace chlorellou. Zkuste snížit dávku a opatrně pokračujte.

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Sviluška podzimní = sametka podzimní

Někdy je za svilušku nesprávně považována nápadně červená sametka podzimní. Sametka je však roztoč příbuzný klíšťatům a dokáže nepříjemně potrápit všechny teplokrevné živočichy, včetně člověka. Je pouhým okem téměř neviditelná, měří totiž necelou polovinu milimetru. Obě pohlaví jsou přibližně stejně velká, mají oranžovou barvu, osm nohou a tělo ve tvaru osmičky. Teprve pod mikroskopem je vidět, že tělo je hustě porostlé chloupky – sametovým kožíškem, podle kterého získal roztoč svůj název. Dospělci žijí v půdě, do níž samička klade na jaře (až do deseticentimetrové hloubky) vajíčka, z nichž se líhnou larvičky. Ty vylézají z půdy a na trávě či nízkých keřích číhají na svého hostitele.

Foto svilušky sametové (sametky podzimní)

Zde jsou vidět fotografie, na kterých je vidět sametka podzimní.

Zdroj: Sviluška

Poradna

V naší poradně s názvem ŘÍZKOVÁNÍ KANADSKÝCH BORŮVEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Dobrý den všem,
začal jsem pěstovat kanadské borůvky a nám docela plodné podzimní odrůdy.Prosím o radu jak se dají namnožit domácím,zahradním zpúsobem.
Děkuji,Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Tady je návod na množení kanadské borůvky: diskuze.ceskenapady.…

Zdroj: diskuze Kanadské borůvky množení

Význam detoxikace

Detoxikace je očistný ozdravný proces, během něhož se tělo zbavuje jedovatých zplodin. Díky detoxikaci se zbavíme nadbytku solí a usazenin, zmenšíme tukové zásoby, pročistíme krev a posílíme takzvané detoxikační orgány (játra, plíce, střevo, ledviny a kůži). Rovněž pročistíme lymfatický, kapilární a cévní systém v těle. Detoxikaci je vhodné provádět v březnu nebo dubnu, kdy je síla jater nejsilnější.

Zdroj: Důkladná detoxikace jater na 3 dny

Diskuze

V diskuzi LICHEN PŘÍRODNÍ LÉČBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit účinný způsob provedení detoxikace organismu děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lichen přírodní léčba

Očista těla

Například sedmidenní očista těla, kdy se pije jen šťáva z oblíbeného ovoce nebo zeleniny, je v časném podzimu prospěšná pro revitalizaci celého zažívacího systému. Čerstvé ovoce a zelenina by měly být konzumovány jako čerstvý džus, který si zachovává přirozené enzymy a živiny. Několikadenní půst umožňuje tělu, aby si odpočinulo od zátěže při trávení a neustálého vynakládání energie na vyčištění životně důležitých orgánů a krve od nahromaděných toxinů. K tomu můžou pomoci i klystýry nebo výplachy střev – colonoterapie, které uvolní nahromaděné odpady ze střeva. Také pití kávy ve spojení s klystýrem je zvláště účinné při vypuzování usazeného hlenu a stimuluje také tok žluči. Klystýry mohou také snížit horečku tím, že odstraní - odplaví patogeny, které má horečka zneškodnit.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Poradna

V naší poradně s názvem SEDMIDENNÍ DETOXIKAČNÍ PLÁN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den, mohu poprosit o plán 7denni detoxikace. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Plán na první den
První den detoxikačního plánu začíná očistou střev. Lze použít například projímadlo Glauberovu sůl (epsomská sůl). Přidejte dvě až čtyři čajové lžičky soli (10 až 20 gramů) do 250 mililitrů vody. Může chvíli trvat, než se všechny krystaly rozpustí. Ale nečekejte příliš dlouho.
Sůl chutná velmi hořce. Chcete-li to zmírnit, stačí přidat trochu citronové šťávy. Poté slanou vodu po malých doušcích všechnu vypijte. Je také dobré mít připravenou sklenici vody k následnému vypláchnutí úst. Účinky se obvykle dostaví za hodinu, někdy až za tři. Připravte se, že následující hodiny strávíte převážně na WC, a proto si na to zvolte vhodný den, kdy budete moct být doma.
Mimo této slané vody v prvním dni nic jiného nejezte ani nepijte. Nepropadejte pocitu trýznění, bavte se tím a dělejte lenošivé zábavné činnosti.

Druhý den
Nejdůležitější věcí pro druhý den, jsou tekutiny. Tekutiny je důležité doplňovat i mimo tento režim, ale po prvním detoxikačním dni je to zcela zásadní. Během celého druhého vypijte tři litry neperlivé vody a neslazených bylinkových čajů.
Druhý den je na jídelníčku i zelenina a žďabet ovoce. Zelenina se podává syrová, vařená nebo ve formě polévek a smoothies. Ovoce je v tento den povoleno jen v miniaturním množství, protože obsahuje fruktózu.

Třetí den
Třetí den našeho 7denního detoxikačního plánu patří vyvážené zásadité stravě. Polovinu talíře bude tvořit zásodotvorná zelenina. K tomu přidejte dostatek bílkovin (20 až 35 gramů čisté bílkoviny na hlavní jídlo) v podobě ryb a ořechů. Ryby připravujte v troubě nebo na kontaktním grilu.
Během dne vytvořte tři talíře, které postupně zkonzumujte. mezi hlavními jídly si dejte malý kousek vhodného ovoce. Dodržujte pitný režim z druhého dne.

4. až 7. den
Čtvrtý den se tělo již dostatečně zotavilo z očisty střev. Od čtvrtého dne v našem plánu přibyde dostatek pohybu. Věnujte v každém dalším dni 60 minut lehkému až středně těžkému cvičení. Ideální je zejména jóga, kdy cvičení nejen zpevní tělo, ale pomůže i vypnout a uvolnit se. Ve čtvrtém dni a ve všech dalších konzumujte jídlo podle předpisů z třetího dne a dodržujte pitný režim ze druhého dne.

Bližší informace včetně jídelníčku zjistíte v našem článku plán detoxikace na 7 dní: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Detoxikační jídelníček

Štípnutí sviluškou – sametkou podzimní

Larvy sametky podzimní (nesprávně svilušky podzimní), napadající zvířata i lidi, na rozdíl od klíšťat nesají krev. Mají jinou metodu: larva se rychle pohybuje a vyhledává místa s tenčí pokožkou, kožní řasy, případně se zavrtá tam, kde k tělu těsně přiléhá spodní prádlo. Parazita není vidět, a jakmile se vám dostane do kůže, nanese do ranky trávicí enzym, který způsobuje úporné svědění. Pod kůží pak larva žije minimálně tři dny. Svými slinami naleptá kůži hostitele, saje a prospívá a může vyvolat onemocnění zvané trombikulóza, takzvanou podzimní vyrážku. Po třech dnech larva odpadne a pak opět pod zemí pokračuje ve svém vývoji k nymfě (která je slepá). V poslední fázi vývoje sametka jako dospělec od listopadu do jara přezimuje v půdě.

Foto štípnutí sviluškou sametovou (sametkou podzimní)

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět štípnutí od sametky podzimní.

Zdroj: Sviluška

Diskuze

V diskuzi BÍLÝ PETROLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana albrechtová.

ahoj...prosím MOC ...sháním pro kamaráda,který má rakovinu sleziny bílý petrolej...poradí nám někdo kde a za kolik ho seženeme? moc díky předem za radu...zu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Já na detoxikaci organismu používám tzv. detoxikační vaničky www.zdravi-sport.cz/… Vyčistí nejen tělo ale i mysl. Jsem zatím spokojený.

Zdroj: diskuze Bílý petrolej

Automatická přirozená detoxikace organizmu

Alergie, nachlazení, horečky a chřipky jsou prastarý přirozený způsob, kterým se tělo přirozeně zbavuje toxických odpadů, které se obvykle nacházejí v trávicím traktu. Rafinované a průmyslově zpracované potraviny bohaté na bílkoviny, dále pasterizované mléčné výrobky, tučné maso, bílá mouka, cukr, sůl a hydrogenované tuky (jedovatý transmastný ztužený tuk), mohou být těžko stravitelné a často ulpívají na sliznici tlustého střeva, kde vytváří anaerobní kyselé prostředí, které je ideální pro škodlivé bakterie, viry a parazity.
Nejlepší detoxikace jsou celozrnné obiloviny, zelenina a ovoce
Nestrávená potrava a škodlivé mikroby dráždí tkáně, což způsobuje zánět a nahromadění hlenu v trávicím traktu. Pokud není ze střev vyloučen včas, tak si bude tento toxiny obtěžkaný hlen nakonec dělat cestu ven přes dutiny a plíce. Jak tedy správně vyloučit tento hlen rychle ze střev? Jednoduše, více přirozené stravy, která obsahuje nerozpustnou vlákninu například nezpracované organické celozrnné obiloviny, zelenina a ovoce, tak to všechno dokáže v těle zneškodnit tento trávicí odpad z jídla do 24 hodin po jídle. Pro většinu lidí by takto krátká doba znamenala tolik odpadu, že by to vydalo na tři stolice denně. Typická strava západní civilizace totiž může trvat až 72 hodin než bude zpracována trávicím traktem. To znamená dostatek času pro start různých nemocí.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gina.

Dobrý den, ta alespoň, že se s tím dá něco dělat a jsou tady způsoby, jak i přesto žít normální a kvalitní život. Jen si za to člověk trochu připlatí no. Jinak v článku píšete o mikropigmentaci. Vždycky jsem si myslela, že se jedná o tohle www.radchenko.cz/per… Ale asi jsem si to spletla s permanentním make-upem rtů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jane.

Je to čím dál lepší :) je to alpine white řada... Já to mám asi geneticky, máme to v rodine :/ bílé skvrnky taky asi genetika

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu na rtu

YouTube stříhání broskvoní

Zde můžete názorně vidět stříhání broskvoní.

Zdroj: Podzimní řez broskvoní

Diskuze

V diskuzi ZTRÁTA PIGMENTU NA RTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gina.

Dobrý den, ta alespoň, že se s tím dá něco dělat a jsou tady způsoby, jak i přesto žít normální a kvalitní život. Jen si za to člověk trochu připlatí no. Jinak v článku píšete o mikropigmentaci. Vždycky jsem si myslela, že se jedná o tohle www.radchenko.cz/per… Ale asi jsem si to spletla s permanentním make-upem rtů.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel KatkaK.

A zabírá to? Z čeho ty skvrnky vlastně jsou?

Zdroj: diskuze Ztráta pigmentu na rtu

Detoxikační citronová kúra

Tato kúra je výborným přírodním prostředkem na vyčištění organismu.

Potřebujeme 3 dl čisté neperlivé vody a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy (nejlépe v bio kvalitě).

Postup: obě ingredience smícháme, nápoj popíjíme 3x denně po douškách po dobu 14 dní.

Zdroj: Detoxikace citronem

Význam detoxikace

Pokud začínáte s hubnutím a změnou životního stylu, správně zvolená detoxikace vám může usnadnit spalování tuků. Proč? Protože pročištěný organismus se s hubnutím vypořádává o mnoho lépe než organismus zhuntovaný nezdravými pokrmy, alkoholem či kouřením. Očista může metabolismus doslova nakopnout a tuky tak budou mizet rychleji. Je třeba však podotknout, že očista hubnutí pouze podporuje, jeho základem stále zůstává dodržování zásad zdravé stravy a pravidelný pohyb. Než začnete s detoxikací, měli byste se ujistit, že vám to váš zdravotní stav dovoluje. Jakoukoli detoxikační kúru byste tedy měli konzultovat se svým lékařem.

Zdroj: Detoxikační čaj

Vaše pokožka se více mastí:

Pleť může být po létě podrážděná, trpí rozšířenými póry a produkuje více mazu. Podzim je ideální pro zklidnění podrážděné pleti a její regeneraci. I ve studených dnech potřebuje mastná pleť dostatečnou hydrataci. Proti lesku mohou pomoci zmatňující séra a krémy. Lehké hydratační prostředky používejte hlavně přes noc.

Zdroj: Podzimní péče o pleť

Podzimní typ

Podzimní typ se rozzáří teplými tóny krásně zbarvených listů stromů. Sytá zeleň, vínová červeň, zlatavě žluté tóny. Pleť tohoto typu je teple béžová, průsvitně světlá, pokožka v tónu slonové kosti nebo šampaňského, s pihami i bez nich. Rty jsou přirozeně sytě červené, oči tmavohnědé, někdy i modré. Vlasy u tohoto typu jsou hodně výrazné rezavé, červené, měděné, blond, hnědé do rezava, barva vždy s červeným nebo zlatým nádechem. Tyto typy mají většinou husté vlasy, a proto účes dobře drží, rozhodující však bude správný sestřih. Nedoporučuje se barvení do světlého odstínu vlasů, jako je platina a světlá blond. Vhodné barvy u tohoto typu jsou teplé, zemité, těžké, tmavší odstíny padajícího listí.

Zdroj: Barevná typologie

Jak střeva přirozeně očistit od toxinů

Nachlazení, chřipka a příznaky alergie jsou pokusy těla očistit se od toxinů. Vezmeme-li léky, které jsou navrženy tak, aby potlačily tyto příznaky, pak tělo nemůže svou detoxikaci správně dokončit a později z toho vznikají vážné problémy. Například antibiotika nerozlišují mezi škodlivými bakteriemi a ničí i prospěšné bakterie ve střevech, které jsou nezbytné pro zdravý imunitní systém. Naštěstí existují byliny, které bezpečně pracují s tělem a stimulují ho k uvolňování toxinů přes dýchací a trávicí systém, přičemž zároveň zmírňují příznaky a zároveň umožňují tělu léčit se přirozeně. Jedny z velmi efektivních bylinných kapek se skládají z pískavice, divizny, vodního konopí a z křenu. Vodní konopí (Eupatorium perfoliatum) je rostlina z čeledi složnokvětých a v anglosaských zemích se jí říká Bonesetter, což přibližně znamená ranhojič, ten, který dává kosti na místo. U nás je k dostání v lékárnách jako léčivé homeopatikum pod názvem Eupatorium perfoliatum. Tyto bylinné kapky jsou obzvláště vhodné po dobu celé alergické sezóny nebo při nachlazení a chřipce. Na podzim, kdy čerstvé ovoce a zelenina nejsou tak hojné a chladnější počasí nás nutí jíst teplejší potraviny, jako jsou maso polévky a kořenovou zeleninu, se můžeme vyhnout toxickému hromadění a následnému onemocnění tím, že doplníme trávicí probiotické enzymy a provedeme aktivně očistu tlustého střeva.

Zdroj: Podzimní detoxikace omlazuje tělo i mysl

Vaše pokožka je suchá a šupinatá:

UV paprsky narušují nejen vrchní vrstvu pokožky, ale pronikají i do jejích vnitřních struktur. Následkem toho se pleť může více vysušovat a kožní buňky se nestačí regenerovat, dříve se odlupují, pokožka může pálit a je citlivější. Řešením je používání přípravků určených pro suchou a citlivou pleť s vysokou regenerační schopností.

Energy CYTOVITAL

Energy CYTOVITAL RENOVE

hydratační sérum 50 ml - bioinformační krém

Zdroj: Podzimní péče o pleť


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Jana Válková

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP