Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POPÁLENINY

OBSAH

Co je to kalciová mast

Kalciová mast je multifunkční mast určená na problematickou suchou pleť. Kalciová mast se používá na drobná poranění pokožky, na nehnisavá zranění, praskliny, popáleniny a jejich ošetření. Výborně pokožku promašťuje a regeneruje a má hojivé účinky.

Zdroj: Kalciová mast

Poradna

V naší poradně s názvem VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Višněvského balzám se nehodí na léčení popálenin ani spálenin od slunce. Uplatnil by se zde jen tehdy, když by se při hojení tkáň zanítila nějakou infekcí, tak pak by višňák pomohl na zhojení toho zánětu. Na popáleniny zabírá výborně Panthenol, který kůži rychleji regeneruje a zrychlí její obnovu po spálení.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Drahomira.

Pozor i na chemické popáleniny, louh a čistící prostředky.

Zdroj: diskuze Višňák mast

Použití zeleného jílu na pokožku

  • akutní i chronická zánětlivá onemocnění, hnisavé kožní projevy
  • křečové žíly
  • lupénka, vyrážky, svědění, bradavice
  • péče o pleť, regenerace, celkové omlazení pokožky
  • péče o vlasy, regenerace, proti lupům
  • popáleniny

Zdroj: Přírodní jíl na pokožku obličeje

Diskuze

V diskuzi VIŠŇÁK MAST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel SOREIA.

Dobrý den,
hodí se višňák mast na popáleniny?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka.

Dobrý deň, potrebovala by som poradiť, možem použiť Višnovkého balzám na staršie popáleniny ? Mám ju na tvári a vobec nič mi na to nepomáha, ani aloe vera. Za odpoveď ďakujem.

Zdroj: diskuze Višňák mast

Obinadlo na popáleniny

Obinadlo na popáleniny je vyráběno z netkané textilie potažené hliníkem a je kombinované se savou netkanou textilií. Toto obinadlo se používá k podkládání při léčbě otevřených velkoplošných popálenin. Obinadlo dobře odsává tekutinu a jeho hladký povrch se nelepí na ránu. Tímto způsobem je zajištěn klid při hojení a při šetrné výměně obvazu, čímž se pozitivně ovlivňuje průběh hojení.

Zdroj: Obinadlo

Aloe vera

Dalším řešením je Aloe vera. Mnoho lidí používá Aloe vera na popáleniny a podráždění kůže, ale může být také použito na snížení zánětu a zrohovatělou kůži, zároveň však dokáže kůži zesvětlit. Aloe vera bez obav používejte dvakrát denně, má velmi uklidňující účinky a kůži nedráždí.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Diskuze

V diskuzi POPÁLENINY ČESNEKEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora.

Dobrý den.
někde jsem četla jak na bradavice platí česnek s octem tak jsem si to na noc dala a ráno jsem měla kůži uplně bílou a zcvrklou. Poradíte mi c s tím? Zmizí to samo? Myslím tu kůži...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Popáleniny česnekem

Venkovní a manuální práce

Zeptejte se svého zaměstnavatele, které činnosti vyžadují ochranné brýle. Mějte se na pozoru při používání takových strojních zařízení, jako jsou úhlové brusky a vrtačky, také dbejte opatrnosti při práci s chemikáliemi, které mohou způsobit ošklivé popáleniny.

Zdroj: Ochrana očí

Běžně používané léky

Gelová forma aloe vera je běžně používaným rostlinným lékem. Aloe vera je léčivá bylina, která se používá po staletí k léčbě takových kožních onemocnění, jako jsou popáleniny, různá podráždění kůže a rány. Rostlina aloe vera má masité listy obsahující léčivé složky a antimikrobiální vlastnosti podporující regeneraci tkání. Přípravky z aloe by však perorálně neměly užívat těhotné ženy.

Zdroj: Byliny na kopřivku

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA ARNIKOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Rulc.

Prosím o konkrétní zaslání receptu na domácí výrobu arnikové masti,arniku květ mám

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mast z arniky se doma udělá tak, že smícháme arnikovou tinkturu s čištěnou lékařskou vazelínou v poměru 20 ml tinkrury na 150 g vazelíny. Vše se dobře promíchá a uloží na temné a chladné místo. Arnika v této masti se dá ještě obohatit o léčivou mast Dermazulen a mast Heparoidi - oboje se dá koupit v lékárně. Takto zkombinované léčivé účinky arniky a azulenu jsou výborné na modřiny, podlitiny, bolavé svaly a naraženiny, ale také na popáleniny. Mast vydrží stabilní několik týdnů. Zde je recept na výrobu tinkrury z arniky www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Výroba arnikové masti

Chemické látky

Chemické popáleniny jsou další příčinou poškození očí. Mezi chemikálie používané v domácnosti patří například herbicid rostlinného spreje, louh sodný, bělidla a mnohé další domácí prostředky. Alkalické látky způsobují více škody než kyselina, protože se dostanou do očí rychleji. V případě zasažení oka kapalinou nebo chemikálií musíte co nejrychleji oko vymýt, stačí chladnou vodou z vodovodu, nezapomeňte opláchnout i kontaktní čočky, tedy pokud je používáte.

Zdroj: Ochrana očí

Poradna

V naší poradně s názvem LEUKOCYTY B-WBC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ČENĚK.

Je hodnota 11,4, která má limit 10,0 již nebezpečná? Co bych měl učinit, abych se dostal na hodnotu 4,0-10,0?
Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Leukocyty jsou bílé krvinky, které pomáhají bojovat s infekcemi. Vyšší než normální počet bílých krvinek se nazývá leukocytóza. Mohou ji způsobit:
- Některé léky;
- Kouření cigaret;
- Operace nebo odstranění sleziny;
- Infekce, nejčastěji způsobené bakteriemi;
- Zánětlivé onemocnění (jako je revmatoidní artritida nebo alergie);
- Leukémie nebo Hodgkinova choroba;
- Nadměrný fyzický nebo emoční stres (jako je horečka, zranění nebo operace);
- Problémy se štítnou žlázou;
- Poškození tkání (například popáleniny).
Ke kontrole leukocytózy se obvykle provádí kompletní krevní obraz a jedině léčba základního stavu může snížit počet bílých krvinek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Leukocyty B-WBC

Laserové terapie v minulosti

Dříve bylo laserové ošetření využito jen jako chirurgická technika. Pomocí laseru se vyráběla nová kůže z primární vrstvy. Laserová terapie se liší od běžného způsobu laserů, což znamená, že minimálně zraňuje nebo způsobuje minimální popáleniny kůže. Laserová léčba také obsahuje laserový ohřívač. Tento ohřívač je umístěn nad horní částí hlavy a díky tomu je efektivním řešením proti řídnutí vlasů.

Zdroj: Jak zastavit plešatění

Aloe Vera

Aloe vera se používá k místní aplikaci k léčbě různých kožních problémů, jako je vyrážka od svrabu a ekzém. Může pomoci zmírnit různé kožní problémy, jako jsou rány a popáleniny. Gel z aloe vera můžete použít jako jeden z přírodních domácích léků na svrab. Nejprve musíte vzít list aloe vera, důkladně ho omýt, rozříznout list nožem a extrahovat z něj gel. Poté můžete tento gel smíchat s kokosovým olejem a aplikovat na vyrážky jako zklidňující prostředek na svrab. Aloe vera sice svrab nezabije, ale pomůže zmírnit kožní projevy, které svrab doprovázejí.

Zdroj: Domácí lék proti svrabu

Účinky alobalu

Hliníková fólie má léčivé vlastnosti, které jsou obvykle využívány u tradičních léčitelů v Rusku nebo v Číně. Použití hliníkové fólie na popáleniny, bolesti svalů, zad a mnoho dalších obtíží už není žádnou novinkou. I lékaři potvrzují vynikající výsledky při využití hliníkové fólie. Může jít o dokonalou náhradu chemických látek a drahých léků. Obyčejný alobal dokáže eliminovat popáleniny, bolesti svalů, zad, krku, ramen, kolen, nohou, kloubů, jizev po operaci a má i protizánětlivé účinky.

A jak na to? Postižené místo pořádně zabalte do alobalu a nechte hodinu v klidu. Látky se aktivují a alobal začíná léčit. Takový hliníkový zábal můžete opakovat i několikrát denně. Uvidíte, že se vaše obtíže velmi brzy srovnají. Celé tajemství spočívá v tom, že energie, která proudí v biologicky aktivním bodu, cestuje k meridiánu a zpět takzvanými bioproudy, které procházejí naším organismem.

Lékaři se k novému léčení pomocí „stříbrného můstku“ zatím nevyjádřili. Vzhledem k tomu, že se na první pohled jedná o nevinnou metodu, která by neměla nijak ublížit, můžete si stříbrný můstek vyrobit a na vlastním těle ho při zdravotních problémech vyzkoušet.

Zdroj: Stříbrný můstek z alobalu návod

Soda bikarbona a její účinky

Tabletovanou jedlou sodu mohu doporučit všem, kteří mají problémy s pálením žáhy a stoupání žaludečních šťáv do dutiny ústní. Jedlá soda vyrovná překyselenost žaludku a odstraní tyto problémy. Dále se dá sypká soda použít jako bezvadný lapač pachů v chladničce (jeden prášek do pečiva na jeden měsíc). V kosmetice se používá také sypká jedlá soda rozmíchaná ve vodě jako čistící pleťová voda. Na popáleniny je rozmíchaná soda ve vodě také dobrá, protože zmírňuje bolest při popáleninách od slunce, požahání kopřivami a nebo po bodnutí hmyzem. Dále se rozmíchaná soda s vodou dobře uplatní jako ústní voda na afty. Když se prášek sody vmasíruje do vlasů, tak se tím dají omezit lupy.

Zdroj: Použití sody bikarbony

Jak pomáhá alobal proti bolesti

Podle alternativní medicíny může léčba alobalem nahradit některé léky. Tím, že přiložíte alobal na postižené místo, aktivujete takzvaný meridián, což má pozitivní vliv na daný orgán.

Alobal může úspěšně a rychle zmenšit bolesti páteře, krku, ramen, kolen, chodidel, kloubů či svalů. Dokonce léčí pooperační jizvy a popáleniny, revmatoidní artritidu, dnu a pomáhá i při odstraňování váčků pod očima.

Léčba bolesti alobalem

Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je důležité udělat dvoutýdenní přestávku. Pokud budou obtíže přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolest nezmizí.

Zdroj: Alobal na bolest

Rychlý rádce při potížích na cestách:

Obtíže Přípravek
Nevolnost a zvracení během cesty Kinedryl, Travel gum 20
Bolest hlavy, zubů, trauma, menstruační bolesti Valetol
Žlučová a ledvinová kolika Algifeln, Spasmoveralgin
Horečka - dospělí Acylpyrin, Acylpyrin eff (šumivý)
Horečka - děti Coldrex Junior
Nachlazení a chřipka Acylpyrin + C
Bolest v krku Neoangin, Florsalmin ke kloktání
Bolest zad Veral gel
Dezinfekce Betadine, Peroxid vodíku, 3 %
Popáleniny Panthenol, calcium pantotenát
Pálení žáhy, překyselený žaludek Rennie, Helicid, jedlá soda
Kožní alergie, štípnutí hmyzem Fenistil gel
Alergie Claritine, Zirtec
Průjem Smecta, Carbofit, Loperon, Endiaron
Zácpa Aloe vera šťáva, Regulax
Ucpaný nos Nasivin, Mar - mořská sůl
Oči zánět Opthalmo-septonex
Oči cizí těleso Opthal
Kašel Helixir

Zdroj: Focus Agency

Zdroj: Osobní lékárnička na cesty

Jak bělit kůži rychle a přirozeně?

Nadměrné slunění se může projevit několika škodlivými účinky. Tím, že se správně nechráníte před slunečními paprsky, si můžete přivodit nejen úpal, ale i problémy s kůží, popáleniny, skvrny a nerovnoměrné zbarvení. Nechtěné zbarvení pokožky však mohou způsobit i jizvy. Chcete-li tyto problémy odstranit, zkuste nejprve bělit pleť přirozeným způsobem, protože krémy a hydratační přípravky nabízené na trhu často obsahují nebezpečné chemikálie.

Důležitá je však i prevence. Chraňte svoji pleť před nadměrným slunečním zářením. Sluníčko dodá vaší kůži zdravější barvu, ale všeho moc škodí.

Jestliže budete používat k zesvětlení pleti potraviny obsahující vitamín C, dejte pozor na možné podráždění kůže. Mnohem účinnějším a bezpečnějším prostředkem na bělení kůže je lékořicový extrakt. Je známý po celá staletí, zejména v asijských zemích, jako vzácný prostředek užívaný ženami ke zkrášlení pleti. Většina v současnosti dostupné kosmetiky s obsahem lékořice obsahuje kromě typické chemické směsi i jiné aktivní složky.

Zdroj: Přirozené zesvětlení kůže

Výhody ricinového oleje v péči o pleť

  • Používá se proti plísňovým infekcím kůže, zamezuje růstu plísní, je účinný proti svědění.
  • Velmi účinný je v péči o nehty, které jsou popraskané z důvodu plísňové infekce. Aplikace ricinového oleje na nehty se doporučuje na noc.
  • Ricinový olej je užitečnější než komerční pleťové vody. Často se používá pro dosažení jemné, hladké a lesklé pleti po holení.
  • Ricinový olej obsahuje vitamín E a další antioxidanty, takže při pravidelné aplikaci zvyšuje proces hojení drobných poranění, jako jsou povrchové popáleniny prvního stupně, oděrky nebo škrábance.
  • Ricinový olej obsahuje mastné kyseliny, které jsou vhodné při léčbě omrzlin.
  • Pravidelná aplikace ricinového oleje je vhodná na suchou pleť. Doporučeno je jeho používání přímo po koupeli. Zároveň se jedná o levnější a účinnější produkt, než jsou některé komerční krémy určené na hydrataci.
  • Často se používá na popraskané paty a chodidla.
  • Také může být použit na popraskané ruce nebo rty, protože obnovuje jejich vlhkost a jemnost.
  • Má velmi dobré výsledky při léčbě kuřích ok, bradavic nebo mateřských znamének.
  • Ricinový olej je zároveň vhodný na odstraňování tmavých kruhů pod očima, ale také na léčbu opruzenin u kojenců.

Zdroj: Výhody ricinového oleje

Je pravda, že alobal léčí

Léčení alobalem je používáno mnoha lékaři po celém světě, kteří v něm vidí jednoduchou metodu, jak tělo zbavit četných zdravotních neduhů. Alobal je sice jen tenká hliníková fólie, ale dokáže odstranit množství každodenních problémů. Používá se jako doplněk k léčbě.

Použití

Léčba únavy a nespavosti: Použití alobalu na odstranění únavy je již prověřenou metodou, která si získala mnoho příznivců. Je ideální použít proužky alobalu, které se před použitím umístí na 2–4 hodiny do mrazáku. Následně se aplikují na obličej, konkrétně na tváře nebo oční víčka. Alobal by měl být na tváři tak dlouho, dokud neucítíte, že jsou svaly odpočaté a uvolněné. Po aplikaci by se měly příznaky únavy i nespavosti vytratit.

Zklidnění bolestivých kloubů: Alobal se používá pro léčbu bolestivých svalů a kloubů, a to zejména při artritidě, dně, ischiasu nebo bolestech paty. Pokud chcete z této léčebné metody vytěžit maximum, obalte bolestivé místo alobalem a ten následně jemně oviňte lékařským obvazem. Alobalový zábal aplikujte vždy ideálně přes noc, ale pokud budete v klidné poloze, můžete ho využít i přes den. Tento postup je třeba provádět po dobu 10–12 dnů. Pak je nutné dát 2 týdny pauzu. Pokud bude bolest přetrvávat, léčbu opakujte pravidelně, dokud bolesti nezmizí.

Alobal na popáleniny: Prvky v alobalu pomáhají zklidnit popáleniny. Ideální postup je umístit popálené místo pod tekoucí ledovou vodu, následně místo osušit měkkým hadříkem a aplikovat mast na popáleniny. Poté se na spálené místo položí sterilní gáza a ta se obalí alobalem. Aby alobal nepadal, je vhodné ho zajistit lékařským obvazem. Alobal je vhodné nechat působit tak dlouho, dokud bolest neustane.

Fantomová bolest: Fantomová bolest je popisována jako bolest chybějících orgánů nebo končetin po amputaci. Ačkoliv již pacient amputovanou končetinu nemá, může mít pocit, jako by končetinu měl a cítil v ní nepříjemnou bolest, od mravenčení až po silné bolesti. Jednou z účinných terapií je právě hliníková fólie. Postiženou končetinu je ideální obalit alobalem a zajistit lékařským obvazem. Teprve když bolest ustane, může se alobal odstranit.

Chřipka a nachlazení: Odpovědí na chřipkovou sezonu nemusí být antibiotika a jiné léky od doktora, dokonce i zde může pomoci hliníková fólie. Nachlazení a začínající chřipku lze zastavit nebo vyléčit tím, že nohy obalíte v 5–7 vrstvách alobalu. Nohy by měly být takto obalené po dobu 1 hodiny. Následně jim dopřejte 2hodinovou pauzu, aby mohly dýchat, a hned poté postup opakujte, opět s 5–7 vrstvami alobalu. Následně udělejte další 2hodinovou přestávku a zábal opakujte ještě jednou. Tento postup dodržujte po dobu 7 dnů a chřipka či nachlazení by měly zmizet. Samozřejmostí je dostatek odpočinku a dostatečný příjem tekutin.

Zdroj: Alobal na bolest


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP