Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POPIS ČERVENÉ VYRÁŽKY

OBSAH

Příznaky vyrážky

Symptomy a příznaky vyrážky z vířivky se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy.

Povrchovou folikulitidu mohou způsobit malé červené rány v klastrech, které se vytvářejí okolo vlasových folikulů.

Hluboká folikulitida je vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celý vlasový folikul.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Diskuze

V diskuzi PES ČÍVÁVÁ POPIS A POTRAVINY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonin Vaněk.

Mám stěně čívavu 7měsícu nevim jaké potraviny jsou pro něj nejlepší již jsem vyskoušel nekolik chřupek i kapsiček ale vetšínou mu nic nechutna

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri Sticka.

Dobry den napiste mi do mailu poradim na 100% Jirka

Zdroj: diskuze Pes čívává popis a potraviny

Popis červené vyrážky

Nebezpečné je celkové zarudnutí kůže těla (takzvaná erytrodermie), ke kterému došlo rychlým rozšířením z jednoho zarudlého místa nebo splynutím více zarudlých míst. Jedná se o zánětlivý proces vyvolaný různými kožními infekcemi, ekzémem, lupénkou, alergickou nebo toxickou reakcí na léky a podobně, rozšířenými (a tedy zkomplikovanými) na celé tělo. Pacientovi hrozí ztráta iontové a proteinové rovnováhy, je proto nutné být pod dohledem v nemocnici. Většina vyrážek je však pouze lokálního a méně závažného charakteru. Mohou být od sluníčka, poštípání hmyzem, roztoči a jinými parazity, po poranění holicím strojkem. Takové vyrážky brzy samy vymizí a není třeba je nijak ošetřovat. Pro zklidnění pokožky po opalování nebo popálení můžete použít například mléko nebo sprej s panthenolem. Proti sviluškám (sametkám), které trápí především zahrádkáře, doporučujeme požívat repelenty nebo Tea tree oil i preventivně v místech, kde nejvíce přiléhá oblečení. Řada vyrážek může být infekčního původu (bývá většinou horečka), zvláště u dětí se doposud setkáváme s planými neštovicemi, proti dalším exantémovým nemocem jsou totiž děti již od raného věku očkovány, a tak zarděnky nebo spalničky patří téměř do minulosti. Při oslabení imunitního systému nelze však ani tyto nemoci zcela vyloučit. Tato onemocnění ohrožují člověka hlavně svými komplikacemi (zápal plic, zánět mozkových blan a podobně). Pravé neštovice dostat určitě nemůžeme, tato zákeřná choroba byla ze světa díky očkování vymýcena.

Zdroj: Červená vyrážka po celém těle

Diskuze

V diskuzi VAKCINA SILGARD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katerina Amiourova.

Ovšem do května zemřely v USA 3 pacientky a do 6. září dalších 8. obeslala jsem celou kauzu, jíž se zabývá Judicial Watch českým organizacím gynekologů a pediatrů a jediná odpověď, která přišla, byla výhružná. Na vyžádání zašlu celý článek s odkazy na zdroje i s odpovědí SUKLu a hlavním argumentem vypovídajícím o nepoctivosti výrobce.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martina.

Uveďte, prosím, více informací o okolnostech a časové souslednosti, jakož i podrobnější popis příznaků. Děkuji.

Zdroj: diskuze Re: vakcina Silgard

Svědivá vyrážka u dětí

Svědivé vyrážky mohou vypadat i jako shluky červených nebo fialových skvrn, pupínků nebo puchýřů na kůži, které se mohou objevit v kterémkoli věku kdekoli na těle. Mohou být místní nebo mohou postihnout celé tělo dítěte. Někdy jsou doprovázeny teplotou a svěděním, většinou bývají přechodné. Příčinou může být infekce, podráždění kůže, alergická reakce na jídlo, na léky, na rostliny nebo na kousnutí hmyzem.

Příznaky

Příznaky mohou být nejrůznější; některé vyrážky se projevují puchýři, u jiných se tvoří ploché, bezbarvé skvrny nebo drobné pupínky, ploché a vystupující skvrny nebo růžové až červené pupínky, které jsou typické pro kopřivku. Někdy se mohou tvořit otevřené boláky.

Co s tím dělat

Jakmile se podaří určit diagnózu, začne lékař řešit primární příčinu vyrážky, například infekci. K běžným lékům tlumícím příznaky vyrážky patří antihistaminika, která zmírňují svědění, a uklidňující masti nebo roztoky proti svědění a nepříjemným pocitům.

Obrázky

Takto vypadá svědivá vyrážka u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Červené oči

Červené oči, můžou být příznakem většího problému například i uvnitř oka. Pokud máte trvale červené oči, tak namísto nevhodné léčby očními kapkami Visine, raději navštivte svého očního lékaře a poraďte se o vhodné léčbě.


Zdroj: Oční kapky Visine při léčbě červených očí

Poradna

V naší poradně s názvem STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

PROSÍM o zobrazení stříbrného mustku, popis není moc srozumitelný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je video návod, podle kterého lze vytvořit můstek z alobalu pro bělení zubů. youtu.be/7J_zQqNGC-w

Zdroj: diskuze Stříbrný můstek z alobalu návod

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Jak na červené žilky v oku

Poradna

V naší poradně s názvem CIPRALEX A MILOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Dobrý den, využívám anonymity a posílám dotaz ohledně problémů v intimní oblasti. Už dva roky beru Cipralex, přes rok Triticco (středně těžká deprese), psychika je nyní stabilní, bohužel, s užíváním AD téměř vymizely přirozené touhy, pocity atd. které má čas od času každý. Zpočátku mi to nevadilo, byla jsem sama. Teď mám však svůj první vážnější vztah (jeden kratičký byl, ale v platonické rovině), sedíme si, přitahujeme se, bohužel, pokus o první milování (po téměř půl roce), skončil nezdarem. Další pokusy nedopadly o nic lépe. Myšlenky by byly, nějaká touha se na chvíli podaří vzkřísit, ale tělo prostě nereaguje a mozek po chvíli také ne. Takže se nevzruším, neuvolním, tento okamžik je pak pro mne bohužel fyzicky opravdu nepříjemná a bolestivá záležitost - dále se není možné dostat (zkoušeli jsme i povzbuzující l. gel - žádný účinek) a nadto se jako reakce na bolest dostaví znechucení z takové činnosti. Nečekám, že poprvé to bude hned úžasné, ale trápí mne absence "pomocných projevů." S přítelem hodně komunikujeme, je velmi chápavý a trpělivý, hledáme, co by dokázalo pomoct. Vztah oba chápeme trochu jinak, milování je pro nás není základ vztahu, ale samozřejmě jeho přirozenou součástí, takže tragédii z mé "nemohoucnosti" :) neděláme. Budu se ptát své ženské lékařky i psychiatričky, bohužel se k nim dostanu až za dlouho. Byla bych ráda za radu v této oblasti, sháním pomoc, kde se dá. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš dotaz je velice zajímavý, a zaslouží si detailnější popis, než v prosté diskusi, takže odpověď na Vaši otázku naleznete zde: www.ceskaordinace.cz…

Zdroj: diskuze Cipralex a milování

Příznaky

Mezi příznaky vyrážky patří akné, ekzémy, lupénka nebo seboroická dermatitida. Spouštěcím mechanismem může být suché, chladné počasí, nebo naopak extrémně horké počasí (potničky) a emocionální stres, nervozita, frustrace.

Nesmíme zapomenout na to, že i nežádoucí účinky léků mohou způsobit vyrážku. Velmi vzácný a závažný je typ generalizované červené vyrážky, takzvané toxické epidermální nekrolýzy, která se objevuje po užití oxidu siřičitého. Toxická epidermální nekrolýza odděluje kůži, čímž způsobuje tvorbu tekutiny, což je projev totožný s reakcí na popálení. Užití některých léků může způsobit právě toxickou epidermální nekrolýzu.

Lékařské ošetření je závislé na projevujících se příznacích. Včasnou léčbu vyžaduje vyrážka, při níž dochází k dušnosti nebo vysokým horečkám, neléčená totiž může způsobit další problém, například závažnou alergickou reakci nebo infekci.

Zdroj: Vyrážka

Diskuze

V diskuzi HŘEBÍČKOVÝ OLEJ NA SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den,můžete mi poradit jak použit hřebíčkovi olej proti svrabu? prosím popis na ředění a jak částo a jak to používat.děkují pěkně za odpověď.Gábina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Gábina.

Dobrý den,vzhlederm k tomu, že jsme se nakazili svrabem,moc prosím poradit jak namýchat řebíčkoví olej a jak léčt svrab tímto olejem.Moc prosím poraďte nám,jsme z toho velice nešťastní.Užíváme krém od lékařky,ale rádi bychom to chtěli léčit i timto olejem.děkují moc za pochopení a za radu.
S přáním hezkého dne Gábina

Zdroj: diskuze Hřebíčkový olej na svrab

Mladý ječmen – popis

Mladý ječmen je k dostání ve formě instantního nápoje. Ten lze získat usušením a semletím výhonků mladého ječmene či lisováním výhonků na šťávu. Velmi kvalitní výhonky ječmene jsou získávány ze sopečných půd v Austrálii a USA. Užívání mladého ječmene není sezónní záležitostí. Vědci studují pozitivní účinky mladého ječmene více než 30 let. Mladý ječmen obsahuje široké spektrum živin, které přispívají k ozdravění organismu a k prevenci před nežádoucími vlivy prostředí. Je vhodný pro osoby každého věku a pohlaví. Neobsahuje lepek, a proto jej mohou užívat i celiatici. Pro vysoký obsah enzymů je oblíbený i u diabetiků.

Zdroj: Mladý ječmen

Diskuze

V diskuzi STŘÍBRNÝ MŮSTEK Z ALOBALU NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan Klas.

Popis na výrobu stříbrného můstku je totálně nesrozumitelný. Jestli takto i funguje tak to potěš koště.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Stříbrný můstek z alobalu návod

Červené žilky v očích – foto

Zde je několik fotografií, na kterých je možné vidět červené žilky v očích.

Zdroj: Domácí léčba červených žilek v očích

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ DESTILACE SILICE - RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

K domácí destilaci silice potřebujete dvě varné baňky o obsahu 1000 ml, dále pak chladič, baňku na jímání destilátu 200 ml, skleněné trubice na propojení, alonž, dělící nálevku, stojany, svorky, držáky, síťky, kahany a hadičky.
Aparatura pro destilaci silice s vodní parou se skládá z vyvíječe páry, reaktoru, sestupného chladiče a cílové kádinky. Vyvíječ páry je tvořen frakční baňkou naplněnou 500 ml vody a v ústí také opatřenou svislou pojistnou trubicí. Ta má zabránit nasátí destilačního zbytku do vyvíječe páry při poklesu teploty a také výbuchu destilační aparatury při přehřátí. Pojistná trubice musí být dlouhá 40 cm. Z vyvíječe se pára vede do reaktoru, což je druhá frakční baňka, ve které je rozmixovaná máta s 80 ml vody. Spojovací trubička od vyvíječe páry musí končit u dna reaktoru, tak aby procházející pára byla přivedena pod hladinu směsi vody a drtě z máty. Z reaktoru je odpar dále veden do sestupného chladiče a nakonec do cílové kádinky. Na začátku destilace je vhodné předehřát kahanem i reaktor na teplotu varu. V průběhu destilace se pak už zahřívá k varu jen vyvíječ páry. Výsledný destilát se přelije do dělicí nálevky a po několika minutách stání se oddělí pravá domácí silice, která je v horní vrstvě.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tonda.

Děkuji za dokonalý popis. AH

Zdroj: diskuze Oleum menthale piper

Projevy petechie

Většina lidí má na těle červené skvrny o velikosti špendlíkové hlavičky. Tyto skvrny nepředstavují problém. Jestliže se však objeví petechie, která má červené nebo fialové zbarvení skvrn, dochází k jejímu šíření po celém těle během několika hodin. Růst a šíření těchto míst vyžaduje okamžité lékařské ošetření, protože je těžké indikovat vnitřní krvácení. Petechie bývá způsobena krvácením na povrchu kůže, typicky se nachází na dolních končetinách, ale může se rozšířit i na jiné části těla. To je zapříčiněno vsakováním krve do pokožky, což dodává petechii načervenalý nádech. Petechie se objevuje většinou u malých dětí, ale věk není žádnou překážkou. Příčiny jsou různé. Obvykle může být způsobena v důsledku poranění, onemocněním imunitního systému, poruchou srážlivosti krve, stejně tak ale chemoterapií. Také léky mají vliv na vznik petechie, zejména aspirin a kortizon. Léčba petechie nevyžaduje žádné léky, je léčena pouze infekce nebo daná porucha. Účinné jsou však chladné obklady, které snižují krvácení a zároveň vzhled vyrážky.

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Pokud chceš složení Colonixu, tak mi napiš na e-mail, mám ho a pošlu Ti ho.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

dobrý den,také bych ráda věděla složení Colonixu,nikde není podrobnější popis,vypadá to,jak když ho výrobce tají.



díky

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Recept na přípravu

Bulvy červené řepy (nejlépe v bio kvalitě) omyjte, oloupejte nožem a nakrájejte na větší kostky. Kostky vložte do odšťavňovače, poté už je domácí šťáva z červené řepy připravena ke spotřebě. K pročištění organismu se doporučuje pít týden až 10 dní 3x denně 50 až 100 ml čerstvě vylisované šťávy. Pokud máte zahrádku, můžete si vypěstovat vlastní bulvy. Červená řepa není náročná na pěstování.

Zdroj: Jak často se může užívat štáva z červené řepy

Diskuze

V diskuzi ŽENSKÉ GENITÁLIE POPIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alexis.

Velmi podrobný článek :) Ještě k tomu přidala něco o labioplastice ( www.labioplastika-pr… ), která spočívá v tom, že pohlavní orgány se dají esteticky upravovat (perineoplastika a vaginoplastika se používají nejen v estetických účelech, ale spíš zdravoptnických

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ženské genitálie popis

Červené fleky na prsou

Červené fleky na prsou mohou být způsobeny alergií na slunce. Sluneční alergie se u citlivých jedinců projevuje výsevem červených fleků na kůži, někdy červených krupiček, a to na hrudi nebo jiném místě těla. Prevencí je ochrana před sluncem.

Zde se můžete podívat, jak vypadá alergie na slunce.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Příznaky vyrážky z vířivky

Symptomy a příznaky povrchové folikulitidy se mohou lišit v závislosti na druhu nákazy. Buď se jedná o červené, malé rány v klastrech, které se objevují kolem vlasových folikulů. Nebo jde o puchýře zaplněné hnisem, které po tlaku praskají a svědí. V okolí ložiska se objevuje zčervenání až zanícení okolní kůže.

Hluboká folikulitida je pak vyrážka, která začíná hluboko v kůži kolem folikulu a trápí celkový vlasový folikul. Symptomy a příznaky zahrnují: značný otok, bolest, zhnisané puchýře, po rozsáhlé infekci se mohou tvořit jizvy.

Zdroj: Vyrážka z vířivky

Ošetření dětské vyrážky

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. Zevšeobecnit lze snad jen to, že nejprve se volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazena až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé, vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud máte podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neotálejte!

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Červené fleky po akné

Červené fleky na kůži po akné vznikají v důsledku hojení infekčních ložisek. Výskyt a trvání je vždy individuální, záleží na rozsahu akné.

V tomto případě ruka lékaře není nezbytná, problémy s poškozenou pletí lze řešit i bez odborného dohledu, v teple domova, a to biolampou. Aknózní pleť se dvakrát denně po dobu 10–15 minut vystavuje polarizovanému světlu biolampy, výsledky by měly být patrné do 14 dní.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Červené fleky na jazyku

Příčinou červených fleků na jazyku může být potravinová alergie. Lidé, kteří jsou alergičtí na některé potraviny, například vejce, mléko či burské oříšky, trpí tvorbou fleků při konzumaci konkrétních potravin. Někdy může dojít k žaludeční nevolnosti.

Zde se můžete podívat na fotografie, jak vypadají červené fleky na jazyku.

Léčba potravinové alergie patří vždy do rukou lékaře, který posoudí stav a vybere vhodnou léčbu.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Léčba petechie

Každá nemoc se léčí svým určitým způsobem. U tohoto problému lze zevšeobecnit snad jen to, že se nejprve volí jiná léčba než léčba kortikoidy, která je vyhrazena až pro případy, kdy nic jiného nezabírá. Na zánětlivé vyrážky jsou vhodné studené obklady. Teplé, vysýchavé obklady působí překrvení kůže, tlumí svědění a zmenšují mokvání. Rozlišovat musíme i jednotlivé lékové formy – masti, krémy, pudry, roztoky, emulze a podobně. Na každou nemoc se hodí něco jiného, poraďte se proto raději se svým praktickým nebo kožním lékařem. Pokud máte podezřele mokvající vyrážku, s návštěvou lékaře neváhejte!

Zdroj: Petechie – červené skvrny na kůži


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP