Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PORUCHY

OBSAH

Ošetření a léky

Žádné ošetření nemůže změnit průběh Huntingtonovy choroby. Ale určité léky mohou zmírnit některé pohybové projevy a psychiatrické poruchy. Zásahy mohou pomoci osobě přizpůsobit se změnám schopnosti po určitou dobu. Medikamenty určené k léčbě některých příznaků však způsobují nežádoucí účinky, které mohou zhoršit jiné symptomy. Proto musí být léčba cílená, plánovaná a pravidelně přezkoumávaná.

Léky na poruchy hybnosti

  • tetrabenazi
  • antipsychotika

Léky na psychiatrické poruchy

Léky k léčbě duševních poruch se liší v závislosti na onemocnění a příznacích:

  • antidepresiva
  • antipsychotika
  • náladové stabilizační léky

Další druhy léčby

  • psychoterapie
  • logopedie
  • fyzikální terapie
  • pracovní terapie

Zdroj: Huntingtonova nemoc

Poruchy lymfatického systému

Mezi poruchy lymfatického systému patří lymfedém. Lymfedém je onemocnění, při kterém se lymfa hromadí v měkkých tkáních těla. Lymfa je tekutina obsahující bílé krvinky, které brání průniku choroboplodných zárodků. Příznaky lymfedému se nejčastěji projeví na rukou nebo nohou. Příčinami lymfedému bývají infekce, rakovina, genetické předpoklady, odstranění mízních uzlin. Léčba pomáhá kontrolovat příznaky a je kombinována s cvičením, kompresí postižené části, péčí o pleť a masážemi.

Zdroj: Lymfatický systém

Poradna

V naší poradně s názvem TEBOKAN A ALKOHOL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František.

Dobrý den,
užívám 2 pilulky denně Tebokan 40 mg. Mohu zapíjet jídlo pivem? Mohu dát třetinku něčeho ostřejšího (do 45%)?

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tebokan obsahuje hlavně extrakt z jinanu dvoulaločnatého (Ginkgo biloba), který se užívá k léčbě příznaků poruchy paměti, poruchy pozornosti, snížené schopnosti soustředění a emoční lability. Ačkoliv není známa žádná interakce mezi Ginkgem a alkoholem, tak přesto pití alkoholu v tomto případě nelze doporučit, neboť alkohol zhoršuje všechny zde vyjmenované příznaky. Jedno pivo denně neuškodí, ale vyšší dávky alkoholu s denní pravidelností je již problém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Tebokan a alkohol

Noční děsy

Noční děsy jsou poměrně častou příčinou neklidného spaní. S léčbou zde neurologům pomáhají psychologové. Poruchy dýchání ve spánku zase může vyřešit chirurgické odstranění nosních a krčních mandlí. Lékaři ale zdůrazňují, že dětské problémy souvisejí s růstem, s tím, jak dozrává nervová soustava.

autor: Jakub Vinš

Zdroj: Poruchy spánku

Poradna

V naší poradně s názvem PORUCHY JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ivana Králová.

Můj 75letý otec má tmavě červený jazyk a neustále ho samovolně vyplazuje aniž by to sám registroval.Mate s tím někdo nějakou zkušenost?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za nevědomé vyplazování jazyka může třeba parkinsonova choroba. Abyste zjistili pravou příčinu a našli účinou léčbu, tak vyhledejte ordinaci geriatra a tam s otcem dojděte. Geriatr je lékař specializující se na nemoci stáří a dokáže vás správně nasměrovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poruchy jazyka

Menopauzální index

Pro hodnocení závažnosti klimakterických potíží byl stanoven takzvaný menopauzální index, přičemž se hodnotí 10 příznaků syndromu: návaly horka, návaly potu, předrážděnost, poruchy spánku, závratě, poruchy soustředění, depresivní stavy, bolesti kloubů, bolesti hlavy, bušení srdce.

Dělení a bodování:

  • lehký syndrom – do 20 bodů
  • střední syndrom – do 35 bodů
  • těžký syndrom – více než 35 bodů

Zdroj: Výkyvy menstruačního cyklu

Diskuze

V diskuzi RADY PROTI VYPADAVANI OBOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Franta.

dobry den.je mi 35let a druhym rokem mi neroste oboci. mam ho jen do pulky na kazde strane.Zkusil jsem nejake vytazky z bylinek,avsak bezvysledne.Prosim poradte.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, vypadávání obočí z vnější strany obličeje jsem našla pod příznaky poruchy štítné žlázy před 14 dny. Příznak může souviset i s něčím jiným, nebo s ničím. Je potřeba hledat, číst, pídit se. Zdraví a kráse zdar.

Zdroj: diskuze Rady proti vypadavani oboci

Spánek a stres

Roli hraje také stres. Z lékařských statistik vyplývá, že 10 % až 15 % lidí má spánek narušený pravidelně. V dnešní době mají nejčastěji potíže se spánkem lidé, kteří jsou skutečně vystaveni psychickému napětí a hlavně dlouhodobému a nepřetržitému stresu. Frekvence nespavosti skutečně stoupá a těch 15% oficiálních je skutečně špička ledovce.
Špatný spánek může ukazovat i na závažné poruchy nebo na jiné zdravotní problémy. Ne vždy je nutné vyhledat odborníka. Někdy pomůže pár jednoduchých pravidel, jindy praktický lékař.

Zdroj: Poruchy spánku

Poradna

V naší poradně s názvem OSTROPESTŘEC A JEHO NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Svarcova Zuzana.

Dobry den muze vyvolat uzivani tohoto caje poruchy spanku? Zacala jsem po par dnech jeho uzivani trpet nespavosti.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Konkrétně s tím, že by ostropestřec způsoboval nespavost, se doposud nikdo vážně nezabýval. To ale neznamená, že to ve vašem případě tak nemůže být. Jediný způsob jak to ověřit, je na týden úplně vysadit jeho užívání a zhodnotit změny. Rovněž by mohlo pomoci užívat ostropestřec jen ráno a třeba i dopoledne, ale po obědě a po zbytek dne již ne. Jinak ostropestřec je léčivý a má prokázány léčivé účinky na cukrovku a na některá onemocnění jater. Zároveň má i nežádoucí účinky a to především na léčbu léky, které se matabolizují pomocí cytochromu P450 2C9 (CYP2C9). Mezi tyto léky patří například Diazepam a Warfarin.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec vedlejší účinky

Diabetes mellitus

Cukrovka jinak taky známá jako diabetes mellitus je chronickým onemocněním. Pro diabetes je typické, že se jedná o trvalé onemocnění, pokud jedince postihne, nelze se z ní vyléčit.

Při cukrovce dochází k poruše přeměny glukózy, což způsobuje nedostatek inzulínu. Cukrovka vede ke zvýšené hladině glykémie, ke změně metabolizování bílkovin, tuků a cukrů v lidském těle, také může způsobit neuropatii a mikroangiopatii.

Neuropatií způsobenou cukrovkou se myslí poškození některých nervů, hlavně jejich struktury a funkce. Diabetickou neuropatii doprovází poruchy srdeční frekvence a krevního tlaku, poruchy trávicího systému, poruchy vyprazdňování žaludku i močového měchýře, poruchy erekce, pocení v horní části těla, poruchy funkcí zornic i poruchy vylučování hormonů.

Mikroangiopatií se myslí poškození krevních cév, které pak komplikuje krevní průtok v těle. Může vést ke slepotě, selhávání ledvin, dokonce i k amputaci končetin.

V některých případech diabetes může provázet řada dalších onemocnění, jako je například retinopatie (změny sítnice a jejích cév, které mohou vést až k úplné slepotě), onemocnění a selhávání ledvin, poškozování nervů, makrovaskulární onemocnění, zvýšený tlak, zvýšené hladiny cholesterolu v těle, obezita.

Zdroj: Cukrovka

Poradna

V naší poradně s názvem TESTOSTERON se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslav Horák.

Dobrý den, chtěl jsem se zeptat, jak poznat poruchu tvorby testosteronu, hledal sem hodně na internetu, moc jsem toho nenašel, je mi 17 lel a nezazmenávám na sobš od svých 15 let žádné změny, jen jsem vyrostl, prosím poraďte co dál. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro 100% určení poruchy testosteronu je zapotřebí laboratorní vyšetření krve. Jen tak se dá zahájit substituční léčba testosteronem. O odběr můžeš požádat buď dorostového lékaře a nebo také na oddělení urologie, kde mají bohaté zkušenosti s lidmi s nedostatkem tohoto hormonu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Testosteron

Mrtvice

Nepříjemné pocení může doprovázet jako jeden z mnoha příznaků rovněž některá neurologická onemocnění. Jde například o poškození hypotalamu, mozkovou ischemii (mrtvice a infarkty), poruchy autonomního nervového systému, epilepsii.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Spánková apnoe

Spánková apnoe zaměstnává především plicní specialisty. Spánková apnoe je nemoc, při které se objevují výpadky v pravidelném dýchání, a mozkovým buňkám se pak nedostává kyslík a odumírají. Dokud lékaři tuto nemoc neznali, umírali na ni lidé už ve čtyřiceti nebo padesáti letech. Ani dnes ale velká část lidí s „apnoí“ o své nemoci neví. Jsou ve dne unavení, ospalí, ale netuší, že v noci mají tyto pauzy.
Spánkoví experti řeší i poruchy, které jsou na první pohled ještě záhadnější. Jedná se o poruchy vědomí, pacient je schopen vykonávat racionální činnost, ale paměť na ty okamžiky racionální činnosti de facto nevštěpuje nic z toho, co se v tu chvíli děje. Dříve tito pacienti končili v psychiatrických léčebnách, ale dnes se dají léčit, jelikož existuje řada léků a metod, díky kterým se specialistům daří potíže zvládnout.

Zdroj: Poruchy spánku

Diskuze

V diskuzi PORUCHY SPANKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

Pri usnuti cca po peti minutach vzbuzeni a zmatenost jakokdyz se mam dostavat z bezvedomi,po dvou minutach vse odezni a mohu spat az do rana.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Josef.

Pri usnuti cca po peti minutach vzbuzeni a zmatenost jakokdyz se mam dostavat z bezvedomi,po dvou minutach vse odezni a mohu spat az do rana.
Prosim o radu.

Zdroj: diskuze Poruchy spanku

Umístění centra

Centrum je akreditováno Českou společností pro výzkum spánku a spánkovou medicínu.

Kontakty

VEDOUCÍ CPSB:

  • prim. MUDr. Vratislav Sedlák, Ph.D.

Tel.: 495 834 771

E-mail: vratislav.sedlak@fnhk.cz

Neurologická klinika

Ordinační doby a kontakt k objednání:

Poradna pro poruchy spánku:

  • pátek: 8:30–13:30 hod.

Objednání:

  • denně 8:00–12:00 hod.

Tel.: 495 835 260

Adresa

Neurologická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Psychiatrická klinika

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy spánku a biorytmů:

  • středa: 7:00–15:30 hod.
  • čtvrtek: 8:00–16:30 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Soňa Kutílková od 8:00 do 14:00 hod.

Tel.: 495 834 932

Adresa

Psychiatrická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Plicní klinika

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy dýchání ve spánku:

  • pondělí–čtvrtek: 8:00–14:00 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Kateřina Žohová.

Tel.: 495 834 775

Adresa

Plicní klinika FN a LF UK (Plicní pavilon budova č. 14)

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy dýchání ve spánku:

  • úterý: 12:30–14:00 hod. – konzultace
  • středa: 09:00–14:00 hod. – vyšetřování nových pacientů
  • čtvrtek: 12:30–14:00 hod. – konzultace

Objednání:

  • středa: 9:00–13:30 hod.

Tel.: 495 833 168

Adresa

Klinika otorinolaryngologie FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Diskuze

V diskuzi PŘERUŠENÍ OZAŘOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Winklerová.

Dobrý den .
Chodím na ozařování. Mám za sebou jeden týden a další čtyři před sebou. Ale teď jsem již čtyři dny a vypadá to ještě minimálně na jeden den,vynechala z důvodu poruchy přístroje. Zajímalo by mě,jestli to nemůže mít negativní vliv na léčbu.
Děkuji za odpověď
Zuzana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přerušení ozařování

Psychiatrická klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy spánku a biorytmů

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch spánku a biologických rytmů, jako je:

  • insomnie;
  • hypersomnie;
  • poruchy rytmu spánek-bdění;
  • narkolepsie;
  • poruchy spánku spojené s tělesným nebo duševním onemocněním;
  • poruchy rytmů spánku a bdění;
  • parasomnie (noční děsy, noční můra, somnambulismus);
  • jiné poruchy spánku a biologických rytmů;
  • psychické komplikace poruch dýchání ve spánku.

Vyšetřovací metody:

  • psychiatrické vyšetření standardní a speciální;
  • somnologické vyšetření;
  • aktigrafie (vyšetření biologických rytmů).

Terapie a expertní činnost:

  • speciální psychoterapie;
  • farmakoterapie poruch spánku a biologických rytmů;
  • terapie rezistentních poruch spánku u duševních poruch;
  • expertní poradenství u poruch dýchání ve spánku.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy spánku Psychiatrické kliniky FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista před odesláním do specializované poradny Psychiatrické kliniky vybaví pacienta dokumentací obsahující:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikálního vyšetření pacienta;
  • zprávu o vyšetření u spádového psychiatra.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pokud z výše uvedených vyšetření a výsledků vyplývá, že má pacient závažné kardiální nebo respirační onemocnění, obezitu s BMI nad 30, podezření na apnoické pauzy a současně potíže s denní spavostí, je prvotní objednání vhodnější v Poradně pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy spánku a biorytmů:

  • středa: 7:00–15:30 hod.
  • čtvrtek: 8:00–16:30 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Soňa Kutílková od 8:00 do 14:00 hod.

Tel.: 495 834 932

Adresa

Psychiatrická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Diskuze

V diskuzi MUŽU BYT TEHOTNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie jendriskova.

Dobry den mam dotas mnela sem dostat mesicky tenhle mesic 12 .5 ale nedostala sem to mam poruchy takze pokažde to jinač dostanu mam słabe spineni po pohlavnim styku. A poboliva mne pod bŕichem a citim se unavene mužete to byt nejaky pŕiznak tehotenctvi dekuji za každou radu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Mužu byt tehotna

Poruchy spánku

Vegetativní reakce s nadměrným pocením doprovází i obstrukční spánkovou apnoi. Zde je hlavním příznakem chrápání a nekvalitní spánek, přerušovaný opakovaně krátkými epizodami probuzení. Lidé se budí bez pocitu odpočinku, jsou dlouhodobě unavení, usínají během dne a potí se.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Úzkostné poruchy

V obraze generalizované úzkostné poruchy dominuje nervozita, úzkost, napětí a tělesné příznaky, jako je třes, svalové napětí, závratě, nevolnost od žaludku, bolesti hlavy, bušení srdce a také pocení. Většinou je zhoršen spánek, zejména večer se v hlavě honí řada starostí. Stav je velmi proměnlivý a většinou trvá léta. Paradoxně se u řady lidí potíže zhoršují, když nemají co dělat, například o dovolené nebo o víkendu. Léčbou volby je psychoterapie, ať už individuální nebo skupinová. Důležitý je také nácvik relaxace. Vysoce účinná je kognitivně behaviorální terapie, která pacienta učí postupně kontrolovat obavy, zvládat úzkost a tělesné příznaky a systematicky řešit životní problémy.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Další poruchy při poklesu melatoninu

Změna úrovně hladiny a produkce melatoninu byla zjištěna u různých psychiatrických poruch, jako jsou deprese, sezonní afektivní porucha, bulimie, anorexie, panická porucha, schizofrenie, syndrom změny časových pásem.

Zdroj: Melatonin je lék nejen na spaní

Je syndrom neklidných nohou spojený s ADHD?

Studie ukazují, že existuje nějaký vztah mezi nekvalitním spánkem a ADHD, ale také mezi syndromem neklidných nohou a ADHD. Syndrom neklidných nohou způsobuje pocit únavy, tíhy v nohách a někdy i v pažích. Tento pocit vytváří neodolatelné nutkání jimi pohybovat. Syndrom neklidných nohou způsobuje poruchy spánku a denní ospalost. Lidé se syndromem neklidných nohou a následnými poruchami spánku se cítí nepozorní, náladoví a hyperaktivní, což jsou vlastně symptomy ADHD. Vzhledem k tomuto a dalším nálezům někteří výzkumníci věří, že lidé se syndromem neklidných nohou a určitá skupina lidí s ADHD může mít společné dysfunkce neurotransmiteru dopaminu. Syndrom neklidných nohou je diagnostikován Polysomnogramem nebo spánkovou studií. Léky mohou pomáhat jak na syndrom neklidných nohou, tak i na ADHD.

Zdroj: ADHD a poruchy spánku

Neurologická klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy spánku
  • Spánková laboratoř

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch spánku a biologických rytmů, jako je:

  • narkolepsie, hypersomnie;
  • insomnie;
  • abnormální pohyby ve spánku (syndrom neklidných nohou, periodické pohyby končetin ve spánku, bruxismus a další);
  • noční epilepsie;
  • noční bolesti hlavy;
  • parasomnie (noční děsy, noční můra, somnambulismus);
  • poruchy spánku spojené s neurologickým onemocněním.

Vyšetřovací metody:

  • neurologické vyšetření standardní a speciální;
  • polysomnografické vyšetření;
  • video-EEG;
  • test mnohočetné spánkové latence (MSLT).

Terapie a expertní činnost:

  • terapie a expertní činnost u poruch spánku;
  • terapie poruch spánku u neurologických onemocnění.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy spánku Neurologické kliniky CPSB FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista před odesláním do specializované poradny Neurologické kliniky vybaví pacienta dokumentací obsahující:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikálního vyšetření pacienta;
  • zprávu o vyšetření u spádového neurologa nebo psychiatra.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pacienty lze objednat pouze do Poradny pro poruchy spánku, nikoli přímo do spánkové laboratoře!

Pokud z výše uvedených vyšetření a výsledků vyplývá, že pacient má závažné kardiální nebo respirační onemocnění, obezitu s BMI nad 30, podezření na apnoické pauzy a současně potíže s denní spavostí, je prvotní objednání vhodnější v Poradně pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy spánku:

  • pátek: 8:30–13:30 hod.

Objednání:

  • denně: 8:00–12:00 hod.

Tel.: 495 835 260

Adresa

Neurologická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Plicní klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy dýchání ve spánku

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch dýchání ve spánku, jako je:

  • prostá a habituální ronchopatie (chrápání);
  • hypopnoe a apnoe obstrukčního, smíšeného a centrálního původu;
  • porucha dýchání nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN);
  • porucha dýchání nemocných s bronchiálním astmatem;
  • porucha dýchání nemocných s plicní fibrózou;
  • porucha dýchání nemocných s kyfoskoliózou;
  • Pickwickův syndrom.
Vyšetřovací metody:
  • plicní vyšetření;
  • somnografie (spánková polygrafie);
  • polysomnografie.
Terapie a expertní činnost:
  • nastavení ventilační léčby (CPAP, BIPAP);
  • oxygenoterapie (koncentrátorem kyslíku nebo tekutým kyslíkem);
  • farmakoterapie přidružených plicních chorob;
  • expertní poradenství při posouzení indikací operačních řešení poruch dýchání metodami otorinolaryngologie nebo stomatologické chirurgie.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista zajistí před odesláním pacienta s podezřením na poruchu dýchání ve spánku do specializované poradny Plicní kliniky:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikální vyšetření pacienta;
  • popis vyšetření EKG a RTG srdce a plic (provedené v posledním roce);
  • vyšetření u spádového plicního lékaře nebo alergologa včetně spirometrie.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pacienty lze objednat pouze do Poradny pro poruchy dýchání ve spánku, nikoli přímo do spánkové laboratoře!

Předcházejí-li poruchám spánku cévní mozkové příhody, poruchy kvality spánku, usínání, psychické a/nebo neurologické poruchy, je prvotní objednání vhodnější v poradnách pro poruchy spánku Psychiatrické nebo Neurologické kliniky FNHK.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy dýchání ve spánku:

  • • pondělí–čtvrtek: 8:00–14:00 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Kateřina Žohová.

Tel.: 495 834 775

Adresa

Plicní klinika FN a LF UK (Plicní pavilon budova č. 14)

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP