Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

COLOSTRUM S WARFARINEM

OBSAH

Kolostrum pro děti

Pro děti je určený MultiIMUN Colostrum, je od tří let a obsahuje i probiotika. Čisté kolostrum v tekuté formě je nejlepší od firmy LR – Colostrum Direct, ale je dražší. Ovšem kdo jej používá, tak chválí. Vydrží 14 dní od otevření při použití 1 lžíce denně.

Zdroj: Colostrum

Diskuze

V diskuzi WWW.COLOSTRUM SUPER se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek Chladek.

Colostrum Super vliv na cukrovku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Www.colostrum super

Colostrum Direct

Colostrum Direct 125 ml je tekutý doplněk stravy od firmy LR obsahující odtučněné kolostrum zbavené kaseinu.

Složení: kravské kolostrum (mlezivo), odtučněné a zbavené kaseinu.

Doporučené dávkování: jedna polévková lžíce denně (1 lžíce = 8 ml), užívejte samostatně nebo zapijte ovocnou šťávou. Nemíchejte s teplými nápoji.

Upozornění: Nepřekračujte doporučené denní dávkování. Výrobek neslouží jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Udržujte mimo dosah malých dětí. Skladujte v suchu a v chladu. Po otevření uchovávejte v ledničce a spotřebujte do 16 dnů od otevření.

Nevýhodou je doba expirace po otevření, výhodou tekutá forma pro děti, seniory a nemocné. Příjemná je i nižší cena než u předešlé varianty Colostrum Compact 60 kapslí.

Zdroj: Colostrum

Poradna

V naší poradně s názvem COLOSTRUM A WARFARIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

Moc prosím o radu....mohu užívat colostrum, když užívám warfarin?...........děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Colostrum nijak neovlivňuje účinky Warfarinu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colostrum a warfarin

Příznaky předávkování Warfarinem

Warfarinem se lze snadno předávkovat. Staří lidé dlouhodobě užívající Warfarin si mohou brát vyšší dávky, než jim lékař předepsal, a pak jim hrozí krvácivé projevy. Nejprve se u nich tvoří velké modřiny při jakémkoliv poranění (stačí slabý náraz), může se objevit krev v moči, krev ve stolici a častější krvácení z nosu. U těžkého předávkování může dojít k vnitřnímu krvácení a ke smrti.

Při předávkování Warfarinem je nutno jej ihned vysadit. Jediný lék, který při předávkování Warfarinem alespoň trochu funguje, je vitamín K (preparát Kanavit). Je-li potřeba rychle upravit narušená srážlivost, podává se pacientovi krevní plazma transfuzí.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Warfarin a pivo

Při léčbě warfarinem je povoleno obecně vypít 0,5 l piva za den. Větší množství zvyšuje účinek warfarinu a riziko krvácení. A pozor, jedno 12° pivo má energetickou hodnotu 990 kJ, čemuž odpovídají například 2 krajíce chleba po 50 g.

Nealkoholické pivo neobsahuje žádný vitamin K a mizivé množství alkoholu, neovlivňuje tudíž léčbu warfarinem.

Zdroj: Warfarin a alkohol následky

Diskuze

V diskuzi KOZI KOLOSTRUM DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucasice.

Já ho dávám dceři a nemocná nebyla ani nepamatuju. A to byla ve školce furt marod.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lucasice.

Kozí kolostrum je perfektní. Začala jsem ho dávat malé kvůli tomu, že byla ze školky věčně nemocná doma a jsem strašně spokojená.

Zdroj: diskuze Kozi kolostrum diskuze

Zkušenosti

Díky kolostru mizí opakované nemoci jako chřipky, angíny, virózy, v zažívacím traktu se neusazují škodlivé bakterie (původci žaludečních vředů i některých typů rakoviny žaludku), lépe se hojí rány, regenerují svaly a nervy, je zpomalen proces stárnutí (kolostrum obsahuje růstové faktory), byly zaznamenány úspěchy při léčbě infekčních průjmů, lze rychle obnovit žádoucí střevní flóru po léčbě antibiotiky, podpořit léčbu alergií, atopického ekzému, astmatu a dalších onemocnění.

Zdroj: Colostrum

Diskuze

V diskuzi CO ZKUSIT ALOE A COLOSTRUM... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Cetla jsem velmi zajimave stranky, snad pomuzou: www.aloeveragel.estr…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Co zkusit Aloe a Colostrum...

Kdy přestat užívat Warfarin před kolonoskopií

O přerušení léčby Warfarinem z důvodu plánované kolonoskopie musí vždy rozhodnout lékař, který vede léčbu Warfarinem. Musí zde zvážit a vyhodnotit rizika, která sebou nese případné přerušení léčby a rizika krvácení z plánovaného výkonu. Warfarin je lék, který brání vzniku sraženin a umožnuje tak žít pacientovi delší život. Zároveň Warfarin zesiluje krvácení. Pacient, kterému byla doporučena kolonoskopie, musí vždy informovat lékaře, že užívá Warfarin. Lékař pak rozhodne, jaké úkony při kolonoskopii provede. Pokud se jedná o pouhé prohlédnutí střev, tak je zde riziko krvácení jen nízké a léčba Warfarinem se přerušovat nemusí. Pokud jde o kolonoskopii, při které bude docházet k odebrání tkáně, tak zde již musí přijít na řadu rozhodnutí lékaře vedoucí léčbu Warfarinem a jeho plán na přizpůsobení dávkování Warfarinu. Obvyklá doba přerušení léčby Warfarinem je pět dní před plánovanou kolonoskopií.

Zdroj: Kolonoskopie a Warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A MED se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Peli.

Je možno při léčbě warfarinem jist med.Začali jsme antikoagulační léčbu warfarinem.Nikde jsem to nenašla.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

U Warfarinu je třeba hlídat příjem vitamínu K ve stravě a udržovat jeho stabilní příjem každý den. Z tohoto pohledu je med vůči Warfarinu neškodný, protože neobsahuje žádný vitamín K.
Med je přírodní lék a mezi jeho účinky patří zpomalení srážení krve. Warfarin také zpomaluje srážení krve. Med s Warfarinem tedy může zvýšit riziko krvácení.
Med se metabolizuje v játrech a používá k tomu cestu označenou CYP3A4. Warfarin také používá tuto cestu. Je-li tato cesta přetížena, tak trvá déle, než se všechny látky dostanou na řadu a do té doby dále účinkují. Zdržení na této cestě může zavinit, že Warfarin může zůstat v těle i v čase, kdy se má užít nová dávka. To může způsobit náhlé předávkování a zvýšit riziko krvácení.
Kolik medu je při Warfarinu ještě bezpečné a kolik již ne se nikde neuvádí. Zdravým úsudkem lze odhadnout, že jedna lžíce medu denně nic nezkazí. 10 lžic již může znamenat naplnění některých z uvedených rizik.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a med

Kešu ořechy a Warfarin

Pistácie ve 100g obsahují 26 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobrý večer, jaké léky od bolesti (páteř) mohu užívat při léčbě warfarinem?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Léky proti bolesti, které můžete užívat společně s Warfarinem jsou Tramal, Panadol, Paralen, Novalgin a Tralgit.

Při Warfarinu nesmíte užívat Ibalgin, Ibuprofen, Brufen a další nesteroidní antirevmatika. Stejně tak ani Anopirin, Acilpirin, Dextrometorfan, Acylcoffin, Superpyrin, Aspirin, Nurofen, Voltaren, Veral, Dicloreum a Diclofenac.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Dieta při antikoagulační léčbě

Dieta při léčbě Warfarinem (při terapii Warfarinem) by měla mít spíše nižší a stabilní obsah vitaminu K. Především je ale důležité, aby množství vitaminu K bylo stabilní na určité hodnotě a nekolísalo při podávání Warfarinu. Právě kolísání obsahu vitaminu K může pacienty nejvíce ohrozit. V takovou chvíli se totiž skokově mění srážlivost krve a hrozí tvorba krevních sraženin. Strava by měla být vyvážená, pestrá a neměla by pacientům působit stresovou zátěž.

Zdroj: Dieta při Warfarinu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Dopbrý den. Mohu při léčbě Warfarinem užívat Biofenac při bolestech kloubů.?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Biofenac obsahuje účinnou látku Aceclofenacum, u kterého jsou bohužel hlášeny případy krvácení při léčbě Warfarinem. Biofenac proto nelze doporučit společně s Warfarinem. Na bolest kloubů bude ve vašem případě vhodnější volně prodejný Amoxen Gel a Nalgesin S a nebo pak silnější léky na předpis Celebrex nebo Aclexa. Zkuste se zastavit na ortopedii, aby vám pomohli zjistit příčinu bolestí vašich kloubů a podle výsledků vyšetření se zároveň dohodněte na nejlepším léku proti této bolesti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba warfarinem

Colostrum Compact

Colostrum Compact 60 kapslí je šetrně zpracovaný prémiový produkt firmy LR.

Složení: 77 % prášku z kravského kolostra (prášek z kravského kolostra, odtučněný), želatina, dělicí prostředek (soli hořčíku jedlých mastných kyselin), barvivo (oxid titaničitý).

Doporučené dávkování: 2x denně 1 kapsle, zapijte vodou. Nezapíjejte teplými nápoji.

Upozornění: Nepřekračujte doporučené denní dávkování (2 kapsle/den). Výrobek neslouží jako náhrada pestré a vyvážené stravy. Ukládejte mimo dosah malých dětí. Skladujte v suchu a chladu.

Jedná se o cenově náročnější variantu, u které máte zaručenou kvalitu. Vysoká kvalita kolostra od firmy LR je dána tím, že jsou všechny výrobní kroky podstupovány kompletně v Německu a jsou důsledně kontrolovány.

1. kontrola: kvalita suroviny

LR používá výhradně mlezivo z prvních hodin po porodu, a to od krav z německých chovů. Pro účely produktu se používají pouze přebytky mleziva, tedy pouze to, co telátka nevyužijí. Každá šarže produktu je zpětně vysledovatelná až k výrobnímu statku.

2. kontrola: kvalita zpracování

Kompletní zpracování syrového mleziva probíhá pod přísnou kontrolou LR. Všechny kroky dodatečně kontroluje také nezávislý SGS INSTITUT FRESENIUS. Zaměřuje se nejen na zpracování, ale také na provoz.

3. kontrola: kvalita hotového produktu

Každá výrobní šarže LR je obsáhle prověřována. Zaměřuje se na mikrobiologické a fyzikální parametry, stejně jako na koncentraci hodnotných látek. Totéž opakovaně kontroluje také SGS INSTITUT FRESENIUS, a to nezávislými laboratorními analýzami a skrytými testovacími nákupy.

Zdroj: Colostrum

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Vobrová.

prosím, mohu užívat při léčbě warfarinem olej z vlašských ořechů,cholin bitartrát, ořešák černý.......mockrát vám děkuji....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, můžete, ale jen s vědomím lékaře. Je to proto, že vámi zmíněné věci ovlivňují účinky Warfarinu a bude potřeba zkontrolovat srážlivost krve po započetí jejich konzumace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky a Warfarin

Colostrum Super

Colostrum Super je unikátní kombinace kolostra, syrovátkového proteinu, izoflavonoidů a zinku, která chrání buňky před oxidativním stresem (před volnými radikály) a podporuje normální funkci imunitního systému.

Složení: kolostrum 250 mg, syrovátkový protein 50 mg, výtažek z jetele (minimálně 20 % izoflavonoidů) 40 mg, zinek 15 mg (150 %).

  • Syrovátkový protein: Tento protein obsahuje velmi vysoké množství laktoglobulinů, laktalbuminů a laktoferinů. Syrovátka je dnes ceněna pro svou vysokou biologickou hodnotu.
  • Izoflavonoidy: Tyto látky podobné vitamínům se také někdy souhrnně označují jako vitamín P. Vyskytují se zejména v ovoci a zelenině. Mezi jejich nejbohatší zdroje patří citrusové ovoce, jahody, maliny, ostružiny, borůvky, višně a švestky, pohanka, šípky, rajčata, paprika a mrkev. Obvykle doprovázejí vitamín C, zvyšují jeho vstřebatelnost a účinnost. Příznivě ovlivňují srdečně-cévní funkce a podporují pevnost kostí.
  • Zinek: Jde o nezbytný minerální prvek, přestože je v lidském těle zastoupený v relativně malém množství (tělo dospělého člověka obsahuje přibližně pouhé 2 g zinku), ale má neobyčejně významný vliv na celý organismus. Napomáhá správné funkci imunitního systému, chrání před oxidací, má příznivý vliv na plodnost, zrak, kůži, vlasy, nehty a kosti. Je obsažený jak v živočišné stravě (játra, mléko, tmavé maso, vaječné žloutky, ústřice), tak ve stravě rostlinné (celozrnné pečivo, ořechy, dýňová semena a fazole).

Doporučená denní dávka: 1–2 tobolky.

Balení: 20 tobolek.

Cenově dostupná varianta, ovšem s menším počtem tobolek.

Zdroj: Colostrum

Poradna

V naší poradně s názvem LÉKY KTERÉ SE NESMÍ UŽÍVAT S WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Božena.

Dobrý den,
měla bych na Vás prosbu, zda by bylo možné oznámit mi léky které se spolu s Warfarinem nesmějí užívat. Obvodní lékařka mi warfarin předepsala k užívání, ale bohužel o lécích které se společně s Warfarinem nesmí používat, to mi neřekla.
Děkuje a zdraví Vás Božena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin se nemá rád s mnoha léky. Obecně není vhodné při léčbě warfarinem používat jiné léky, které taktéž působí proti srážení krve. Mezi ně patří acylpyrin a ibuprofen. Warfarin může být nebezpečný a život ohrožující, když některý další léčivý přípravek změní sílu jeho účinku. Abyste předešla těmto komplikacím, tak se vraťte ke své obvodní lékařce a prodiskutujte s ní každý lék, který užíváte. Než k ní půjdete, tak si sepište seznam všech užívaných léků a to i těch volně prodejných a nebo po domácku připravených. V ordinaci je pak jeden po druhém ve svém seznamu odškrtejte podle názoru lékařky. Tyhle lékové inventury jsou prospěšné a je dobré je čas od času udělat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léky které se nesmí užívat s warfarinem

Lískové ořechy a Warfarin

Lískové ořechy ve 100g obsahují 60 mikrogramů vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat s obezřetností.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Makadamové ořechy a Warfarin

Makanové ořechy ve 100g obsahují 2 mikrogramy vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Ořechy vlašské a Warfarin

Vlašské ořechy ve 100g obsahují 2 mikrogramy vitamínu K. Tudíž se mohou při léčbě warfarinem konzumovat.

Zdroj: Warfarin a ořechy

Další upozornění

  • Pokud jste těhotná nebo otěhotnět plánujete, uvědomte svého lékaře. Warfarin je pro nenarozené dítě nebezpečný a během těhotenství by se neměl užívat.
  • Vyhýbejte se každé činnosti a sportu, při kterých si můžete přivodit traumatické zranění.
  • Drobná řezná poranění a škrábnutí mohou krvácet déle než před léčbou Warfarinem. Jedná se vlastně o žádoucí účinek léčby, neboť krevní sraženina vzniká delší dobu. Na poraněné místo přitlačte čistý obvaz a počkejte, až se krvácení zastaví.
  • Modřiny po tupých poraněních budou častější a větší. Snažte se být opatrní.

Zdroj: Průvodce pacienta s Warfarinem

Další nežádoucí účinky

  • Vypadávání vlasů: vypadávání vlasů nepředstavuje častý nežádoucí účinek léčby přípravkem Warfarin a je vratné.
  • Vyrážka: pokud se u Vás po zahájení léčby přípravkem Warfarin objeví vyrážka, uvědomte svého lékaře.

Zdroj: Průvodce pacienta s Warfarinem

Co místo Warfarinu

Nové tabletové léky na ředění krve jsou Pradaxa, Xarelto a Eliquis. Tyto moderní léky se v dnešní době mohou podávat u stejných indikací jako Warfarin, zdravotní pojišťovny je však plně hradí pouze v určité situaci.

Zdroj: Www léčba Warfarinem cz


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP