Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POSILOVÁNÍ

OBSAH

Nevěřte reklamám

Drahé domácí stroje na cvičení nejsou o nic lepší než „staromódní“ cvičení. Mezi nejúčinnější pohyb stále patří jízda na kole, posilování a běh.

Zdroj: Osm rad na břišní tuk

Diskuze

V diskuzi POSILOVÁNÍ A ANTIDEPRESIVA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

andepresiva a anabolické sterody(beru citalon,rivotril,prosulpin) mohu nebo ne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Posilování a antidepresiva

Význam bazálního metabolismu při hubnutí

I když samotný bazální metabolismus moc ovlivnit nelze, zdravým životním stylem je možné výrazně posunout metabolismus k aktivnější podobě, a to pravidelným sportováním a posilováním či rozdělením stravy do více menších jídel denně. Jistý význam zde hrají i některé doplňky stravy, které dokážou donutit organismus spotřebovávat tuky jako přednostní zdroj energie při dodržení stravovacích návyků potřebných pro úpravu tělesné hmotnosti. Jejich odbourávání je za splnění podmínek o trochu jednodušší, nikoliv však bezpracné. Za zmínku stojí extrakt ze zeleného čaje, guarana, karnitin, ale dokonce i samotné tuky jako CLA nebo omega 3 nenasycené mastné kyseliny, které dokážou metabolismus tuků ovlivnit. Je potřeba i varovat před drastickými dietami a přílišným omezením příjmu stravy, kdy se metabolismus příliš zpomaluje a posléze po obnovení příjmu původního množství stravy dojde k ještě většímu nárůstu přebytečného tuku. Kdo pravidelně sportuje, ví, že po posilování a aerobní aktivitě je metabolismus zvýšený i několik hodin po sportování, a to dokonce i v klidovém stavu. Sport, a zvláště pak posilování v kombinaci s aerobní aktivitou, je pokládán za nejlepší způsob, jak bojovat proti nárůstu nadbytečného podkožního tuku.

Zdroj: Bazální metabolismus

Poradna

V naší poradně s názvem POSILOVANI PO OPERACI VYHREZLE PLOTENKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Pokud od osmého měsíce po operaci vyhřezlé ploténky běháte a nemáte z toho žádné bolesti, tak můžete zkusit i posilovnu. Na začátku každého cvičení bych se věnoval krátkému rozehřátí a pak rozcvičení se strečinkem. V posilovně si vybírejte izolované cviky na strojích, které vás lépe přimějí ke správné poloze. Úplně vyraďte mrtvý tah a nahraďte ho hyperextenzí. Se zátěží to nepřehánějte. Máte za sebou dlouhou pauzu a tělo ztratilo dřívější tonus ve svalech. K tomu je třeba přizpůsobit i pozvolnou zátěž. Bavte se tím cvičením, ale nehuntujte se!

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Děkuji Vám,moc jste mi pomohl. Konečně někdo,kdo mi dokázal konkrétně odpovědět . Ještě jednou díky :)

Zdroj: diskuze Posilovani po operaci vyhrezle plotenky

Natržený sval v třísle

Natržený sval v třísle je dosti časté zranění, které si člověk způsobí tím, že nesprávně chodí nebo běhá, eventuálně používá nevhodnou obuv, nebo provede nepřiměřený pohyb. Účinným prostředkem je prevence posilování svalů, jedná se o posilování svalů přední strany stehna, vnitřní strany stehna, přední a zevní strany stehna.

Zdroj: Natržený sval

Poradna

V naší poradně s názvem CVIČENÍ OKA PO OPERACI MAKULÁRNÍ DÍRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Mařincová.

je možné zjistit nějaké cvičení nebo posilování oka po operaci makulární díry 3 st, které by zlepši,lo vidění.?
děkuji Mařincová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Jediný způsob jak si pomoci k nejlepším výsledkům operace makulární díry je držet hlavu otočenou tváří k zemi nepřetržitě po dobu 20 až 30 dní, než se vstřebá plynová bublina. Aby vás nebolelo za krkem ze stále svěšené hlavy, tak zkuste tato dvě doporučení:
1. Návod jak si zařídit pohodlný posed youtu.be/BMD6tWEI7eA
2. Návod jak upravit lůžko pro spánek youtu.be/wHdiiPUzE_I

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cvičení oka po operaci makulární díry

Prevence

Jediná prevence u bolestí páteře je nepřetěžovat opěrný systém a pravidelně cvičit. Cviky by měly být zaměřeny na posilování hlubokého stabilizačního systému a musí být prováděny správně. V opačném případě mohou obtíže spíše zhoršovat.

Zdroj: Lumbalgie

Diskuze

V diskuzi TESTOSTERON TABLETY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamil.

Cvičím a rád bych si zvýšil hladinu testosteronu, poradíte mi které tablety na testosteron si mám koupit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Martin.

Dobrý den ,je mi 38 let,beru denně 50 mg Betaloc ZOK na vysoký tlak a 10 mg Cypralex -- nyní chci brát Testosterol na zvýšení hmotnosti a kondice při posilování -- je pro mě nezávadný ??? Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Testosteron tablety

Zkušenosti

Forfemina na odvodnění obsahuje výtažky z klikvy velkoplodé, extrakty z kopřiv, jablečný ocet a zinek. Spojení výtažků má příznivý vliv při léčbě onemocnění močových cest, udržuje normální chuť k jídlu a spaluje přebytečné tuky. Forfemina přispívá také k posilování pohybového aparátu a udržení svalů, kloubů a šlach.

Zdroj: Forfemina - příbalový leták

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍN B12 PŘIBÝVÁNÍ NA VÁZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALCA.

Diky za radu , ale ve svych letech s nemocnymi klouby asi tezko budu pouzivat erobik a ruzne skakani, ale dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

I ve vyšším věku je pohyb důležitý a možný. Například chůze s hůlkami (nordic walking) po místech, které vás zajímají. Nebo posilování břišních svalů doma v leže na podlaze. Nebo mávání rukama, ve kterých současně držíte pet lahve s vodou. Způsobu je mnoho a uděláte líp, když nebudete hledat důvody proč necvičit, ale zaměříte se na ty proč cvičit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín b12 přibývání na váze

Jak působí cibule na vlasy

Cibule má v sobě velmi prospěšné látky, které hrají důležitou roli při posilování růstu vlasů. Obsahuje nejen síru, která má přímo kouzelný vliv na vlasy, ale i spoustu vitamínů a minerálních látek jako draslík, hořčík, germanium, vitamín B6 a vitamín C. Ty jsou pro vlasy a vlasovou pokožku velmi důležité. Cibule umí stimulovat a aktivovat vlasové cibulky a podpořit vlasy v růstu. Takže pokud chcete mít vlasy zdravé a krásné, určitě vyzkoušejte cibulovou masku. Jak správně použít cibuli na vlasy se dozvíte v našich receptech.

Zdroj: Cibule na silné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem VITAMÍN B12 PŘIBÝVÁNÍ NA VÁZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ALENA.

Poradi mi nekdo s premirou vitaminu b v tele byl mi aplikovam injekcne a porad pribiram na vaze a mam desnej hlad diky za radu alca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Přibírání na váze a zvýšená chuť k jídlu můžou souviset s nárůstem příjmu vitamínů řady B. Nadbytky vitamínů řady B se v těle ukládají a spotřebovávají se postupně. Nejlepší způsob, jak rychle spotřebovat zásoby vitamínů B je zvýšená fyzická aktivita, což znamená cílené posilování svalů a aerobní pohyb. Toto Vám pomůže zbavit se popisovaného problému.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vitamín b12 přibývání na váze

Léčba skoliózy

Léčba skoliózy musí být komplexní. Je určovaná stupněm zakřivení páteře, typem skoliózy a věkem pacienta. Konzervativní léčba sestává z intenzivního posilování svalstva zad a břicha pod dohledem zkušeného rehabilitačního pracovníka. Léčba využívá možnosti vhodných symetrických i nesymetrických cvičení, aktivních i pasivních, která vedou ke zlepšení svalového pnutí a zlepšení elasticity svalstva.

Cvičí se aktivně také dechová gymnastika. V rámci fyzikální léčby je vhodné aplikovat elektroléčbu, která vede ke zlepšení svalového napětí trupu. Také se využívá balneologie a masáže zádového svalstva. Výraznější deformace páteře, které nelze ovlivnit jen rehabilitací, je nutné odborně vyšetřit s cílem zvážení možnosti léčby korzetem.

Korzet

Po vyšetření odborníkem na ortopedickou protetiku je indikován korzet. V současné době je možnost výběru z poměrně široké palety korzetů s ohledem na individuální potřebu každého pacienta.

U skoliotiků je nevyhnutelné dbát na pravidelné cvičení a dodržování denního režimu. Vhodné je plavání, sportovní hry se doporučují v menší míře, s cílem nezatěžovat pacienta jednostranně. Doporučuje se vyhýbat se tvrdým doskokům a běhům. Mimo správné cvičení je potřeba, aby se pacient naučil i vhodně relaxovat.

Pacient s těžkou skoliózou by měl mít dvoje učebnice, aby si je nemusel nosit ze školy domů a naopak. Je kladen důraz na výběr správného lůžka, polštářů a židliček. Při používání korzetu je potřeba, aby si pacient uvědomil, že korzet není samospasitelný, bez soustavného vhodného posilování svalstva zad může docházet vlivem používání korzetu i k oslabení svalstva.

Zdroj: Jak poznat skoliózu

Poradna

V naší poradně s názvem NECITLIVOST DVOU PRSTU V NOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Ahoj je mi 23 let a pracuju jako Nanny v Britanii... v Dubnu kdyz jsem mela volno jsem sedela na gauci a zacala me brnet leva ruka.. myslela jsem ze to nic neni, ale zachvilku me zacala brnet leva pulka obliceje a jazyk.. zpanikarila jsem, tak jsme zavolali zachranku, mela jsem velky strach...do 20 minut brneni ustalo...zachranari vysetřili srdce, a rekli ze to byl nejspiš skriply nerv.. druhy den jsem sla k obvodnimu lekari a ten mi vzal krev.. vysetrini negativni... nic mene na vysetreni k neurologvi me neposlal... par noc potom jsem se budila a brneli me ruce.. Mohlo to byt i psychicke... na chvilku jsem mela pokoj... ale zacatkem zari se to opet opakovalo, ale opacne jedriv necitlivost leveho rtu a zubu..pote necitlivost ruky...opet do 20 minut ustalo... Opet jsem zasla k lekari a ten mi rekl ze to urcite bude od krcni patere, ze to muzu mit z toho jak nosim male deti... a nebo ze to by to mohl byt typ migreny... ale ze se pry nemam obavat.. na neurologii me neposle protoze mi tam pry nepomuzou, mam si ry zajit k fizioterapeutovi... Kazdopadne se ted v noci budim a necitim malicek a prstenicek leve ruky...kdyz s nimi pohnu do minuty je citim... psychycky uz me to depta a vsechno desne pozoruju... potrebuju s tim poradit... Mam zkusit navtivit jineho lekare a trvat na vysetreni u neurologa... moc dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dejte na radu svého lékaře a běžte řešit svůj problém s fyzioterapeutem. Tyto problémy bývají nejčastěji způsobeny namáhavou jednostranně přetěžující činností. Je třeba najít vhodná kompenzační cvičení ve formě posilování a strečinku. Nehledejte závažné onemocnění tam, kde žádné není. Po správném cvičení a uvolňování by brnění mělo přestat. Navíc se zpevníte a zlepší se vám postava - budete krásnější. Nezbytné je trvale se zbavit zlozvyků s přetěžováním těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Necitlivost dvou prstu v noci

Maniodepresivní psychóza kniha

Deset tváří úzkosti – Hans Morschitzky a Sigrid Sator

V současné době onemocní nějakou formou úzkostné poruchy v průběhu svého života každý čtvrtý člověk z populace. U žen je toto onemocnění nejčastějším psychickým problémem, u mužů druhým nejčastějším po problémech s alkoholem. Zkušení autoři řady úspěšných knih popisují ve své knize „deset tváří“ úzkosti, tedy forem úzkostných poruch. U jednotlivých poruch vysvětlují názorně jejich vznik, dynamiku, specifické projevy a nabízejí osvědčené přístupy k jejich překonání. Ty vycházejí jak z mnohaletých odborných zkušeností autorů, tak z nejnovějších poznatků kognitivně-behaviorální terapie a mentálního tréninku. Autoři nabízejí přístup zahrnující konfrontační terapii, mentální trénink, kognitivní terapii, tělesný trénink, trénink emocí, posilování sebevědomí a trénink zvládání stresu.

Zde naleznete bližší informace o knize Deset tváří úzkosti.

Zdroj: Maniodeprese

Poradna

V naší poradně s názvem VYHŘEZLÁ PLOTÉNKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie Minaříková.

Dobrý den, již delší dobu mne trápí bolesti v zádech. Chtěla bych se zeptat na Váš názor na mou diagnozu...posílám v příloze kopii mé zdrav. dokumentace, děkuji mnohokrát, s pozdravem Lucie Minaříková.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte značně zanedbanou páteř. Celý život bez cíleného posilování kosterního svalstva si teď vybírá svou daň ve formě bolestivosti a vyhřezávání plotének. Nyní se musíte zamyslet jak dál a rozhodnout se, zdali zůstanete ve stejném stylu života jako doposud s těmito nepříjemnostmi a nebo zkusíte trochu cvičit a předejít dalším komplikacím. Sama změnu nezvládnete, proto bude lepší obrátit se na zkušeného fyzioterapeuta, který Vás naučí jak se správně starat o důležité svaly kolem páteře. Váš stav se sám od sebe nezlepší.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyhřezlá ploténka

Po porodu

Drobnou pupeční kýlu má po porodu mnoho žen, většina to vůbec neřeší nebo o ní ani neví. Faktem ale je, že pokud se pupík nezatáhl, je předpoklad, že se kýla v druhém těhotenství mírně zvětší. Pokud ale plánujete další děti a máte malé miminko, je načasování operace komplikované. A kýla by se měla operovat co nejdříve. Po operaci se doporučuje 6 týdnů nezvedat, nenosit těžké věci, ani děti. Po operaci se další těhotenství doporučuje zhruba za rok, aby byla jistota, že pupík bude držet. Ideálně se u malých kýl po porodu doporučuje kýlu nechat kontrolovat po půl roce, kdyby by se rozbolela, pak dříve. Přelepování nemá smysl. Pozitivní vliv má posilování břišních svalů, ale pozor, jen šikmých. S cvičením poradí každý fitness trenér či fyzioterapeut, cvičit můžete začít hned. Je nutné se vyvarovat zatínání břišního lisu a přímých svalů, například při smrkání, kašlání, tuhé stolici, a pupík si přidržet. Co se týká obavy z omfalektomie (odebrání pupíku), je zcela zbytečná. Přistupuje se k ní při operacích velkých pupečních kýl, kdy je pupík profialovělý a je zde obava o jeho „životnost“ po operaci.

Zdroj: Pupeční kýla u dospělých

Vlastnosti křemíku

Křemík je pro organismus potřebný při prevenci a léčení osteoporózy a artrózy, jelikož působí pozitivně na klouby, kosti a šlachy, srdce a cévy, pokožku, vlasy, nehty, slizniční výstelky. V průběhu stárnutí lidského organismu se v těle množství těchto látek snižuje a lidské tělo neumí v organický křemík přeměňovat křemík anorganický. I přes všeobecně panující přesvědčení o opaku, anorganický křemík není asimilovatelný lidským organismem. Strava moderní doby (bílý chléb, rafinovaný cukr, ovoce a zelenina bez slupek a ne v bio kvalitě) je na křemík velmi chudá, proto je nezbytné ji obohacovat o minerální látky, protože jen minerální látky mohou do hloubky působit na život buněk v našem těle. Co se týče fyziologických vlastností, křemík představuje jeden ze základních stavebních kamenů svalových tkání, šlach a kostí lidského těla, je rovněž základním stavebním materiálem pro zdravou strukturu cévních stěn a je důležitý pro udržení integrity pojivových tkání a pružnosti kůže. Hraje významnou roli i při posilování imunitního systému, má úlohu antioxidantu.

Zdroj: Křemík nejen pro krásné nehty

Poradna

V naší poradně s názvem CELULITÍDA - KOFEÍN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nikola.

Dobrý den,
chtela jsem se zeptat tedy kofeín taky pomáha k výsktu celulitídy? nadměrní uživání? Já piju kafé raz za den nebo i někdy jednou za 3 dny, celulitídu jsem nikdy neměla až na poledního půl roku, už 6 rok chodím ke konim a vždy jsme makali i přes zimu, ale tuhle zimu jsme u koní nebyly, byly fujavice a 2-3 měsíce se nic nedelalo, taky jsem přibrala asi 4 kilá po zime, a bylo tam i málo pohybu tak se domnívam že to je určite tím nedostatkem pohybu. Tak bylo psano někdecže se celulitida může vytvářet i kvůli anatikoncepci je to pravda?

Díky za odpovědi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Celulitida přichází s věkem. Podporuje ji přibírání na váze a necvičení. Tím, jak se hromadí tuk pod kůží, vznikají nerovnoměrné ďůlky. Nejčastěji se to projevuje na stehnech a na hýždích. Káva pomáhá proti celulitidě, ale ne sama o sobě. Káva obsahuje kofein, který zrychluje krevní oběh a ve spojení s intenzivním pohybem dokáže odbourat podkožní tuk. Chcete-li se zbavit celulitidy, tak začněte sportovat. Ideální je běh na jednu hodinu. Pak posilování svalů celého těla ve fitness. Pomáhá také jízda na kole po dobu několika hodin denně. A samozřejmě je nutné přizpůsobit stravu, kde je nutné omezit přijímané tuky a vyřadit přílohy u večerních jídel.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Celulitída - kofeín

Může za mžitky nedostatek hořčíku

Ano, nedostatek hořčíku může být příčinou mžitek před očima. Hořčík pomáhá svalům a nervům správně fungovat. Udržuje stálý srdeční rytmus, podporuje zdravý imunitní systém a zároveň se podílí na posilování kostí. Tento základní minerál pomáhá regulovat hladinu cukru v krvi, podporuje normální krevní tlak a je potřebný k výrobě a udržování energie. Jsme-li ve stresu, naše buňky – které ve svém klidovém stadiu obsahují hořčík – projdou změnou. Vápník, který je jinak vně buněk, do nich vchází a tím se zvyšuje jeho hladina. Jde o aktivní stav, při němž se například buňka svalu stáhne a napne sval. Poté opět hořčík vytlačí vápník z buňky a ta se dostane do klidového stavu. Můžeme si také představit, že to funguje jako vypínač: vypnuto je hořčík, zapnuto vápník. Co se však stane s buňkou, která není v rovnováze, je v ní například nedostatek hořčíku? Zjednodušeně řečeno se nikdy zcela „nevypne“. To znamená, že vápník neustále proniká do buňky a stimuluje její činnost („zapnuto“). Výsledkem je stres doprovázený jedním nebo více symptomy nedostatku hořčíku.

Zdroj: Mžitky před očima

Prevence

Zde je pět preventivních kroků pro krk bez vrásek:

  • Pečlivé čistění. Pokožka na krku je po celý den vystavena ataku nečistot a škodlivin. Při ranní a večerní očistě pleti proto nekončete na bradě, ale pokračujte pečlivě až dolů k dekoltu.
  • Pravidelné krémování. Další důležitou součástí každodenní péče je nanášení krému. V této části těla je pokožka tenčí a jemnější než jinde, proto potřebuje pravidelný doping a výživu. Kromě krému jí občas dopřejte o stupeň lepší péči v podobě séra.
  • Správný směr. Nevhodným nanášením krému můžete napáchat více škody než užitku. Pro maximální efekt postupujte vždy střídavě plochou obou rukou zdola nahoru k hraně čelisti, nikdy ne obráceně. Rozhodně se nedoporučuje kůži v této oblasti hrubě třít či roztahovat do stran.
  • Hlavu vzhůru! Stejně jako v oblasti dekoltu, tak i na krku si můžete způsobit zbytečné vrásky špatným držením těla. Předcházet problémům je vždy lepší, proto zlaté pravidlo zní: za všech okolností se držte pěkně vzpřímeně s hlavou vzhůru.
  • Cvičení pro zpevnění. Domácí posilování horní části krku nezabere příliš času a můžete ho provádět kdekoli. Naznačte hluboké zívnutí, ale držte přitom ústa zavřená. Soustřeďte se na zatnutí všech svalů.

Zdroj: Domácí triky na vrásky na krku

Aerobní cvičení

Aerobní cvičení je aktivita, která trvá delší dobu, vyžaduje velký přísun kyslíku, avšak není tak náročná, aby se kyslík ve vašem těle vyčerpal. Jedná se spíše o vytrvalostní cvičení, při němž nejsou příliš namáhány svaly. Řadíme sem běh na delší vzdálenosti, posilování, lyžování, squash, plavání, cyklistiku, aerobik, tanec aj.

Anaerobní cvičení je intenzivní trénink při tepové frekvenci od 75 % MTF výše, kdy tělo musí vynaložit velkou sílu, respektive pracuje vysokou frekvencí. V prvé řadě si musíme stanovit cíl, čeho chceme dosáhnout, abychom se pohybovali ve správných tréninkových pásmech vymezených podle procenta naší maximální tepové frekvence. Běžné rozmezí aerobního cvičení se nachází mezi 55–80 % MTF. Cvičíme-li s vyšší intenzitou mezi 80–85 % MTF, přestává být náš organismus schopen dodávat svalům potřebné množství kyslíku a narazíme na tzv. anaerobní práh. Pokračujeme-li déle (více než 90 sekund), přepínáme na kyslíkový dluh, svaly se „zakyselí“ a cvičení musíme přerušit. Je-li vaším hlavním cílem snižovat nadváhu, při slabé fyzické kondici nebo jste-li začátečníci, měli byste se pohybovat na nižší úrovni MTF (cca 55–70 %). Intenzita by ale neměla dlouho klesat pod 60 % MTF, poněvadž pak již nepřináší kýžený efekt v podobě zrychlené látkové přeměny a nezbavujete se tuků. Cvičení by mělo trvat dostatečně dlouho, protože tuk začíná tělo využívat jako energetický zdroj až přibližně po 20 minutách činnosti. Chcete-li při aerobním cvičení zvyšovat kondici, pak je nejúčinnější pohybovat se v pásmu přibližně 80 % MTF neboli těsně pod hranicí anaerobního prahu.

Zdroj: Aerobní a anaerobní cvičení

Glukopur při posilování

Glukopur se dostává do krevního řečiště přibližně během dvou minut. Jde tedy o nejrychlejší zdroj energie. Takto rychlý účinek je pozitivní v případech, kdy je potřeba okamžitě zvýšit hladinu cukru v krvi. Pravidelné užívání se však nedoporučuje. Hroznový cukr má stejnou energetickou hodnotu jako normální cukr, avšak díky svému rychlému účinku navozuje brzy pocit hladu, čímž následně podporuje růst tělesné hmotnosti. Glukopur tedy užívejte pouze v případech vyššího energetického výdeje, případně při nechutenství, a nikdy nepřekračujte doporučenou denní dávku. V kulturistice je Glukopur vhodný zejména po tréninku společně s proteinem. Během dne se preferují sacharidy z běžné stravy.

Glukopur se dávkuje společně po kulturistickém tréninku s proteinem a kreatinem, a to s ohledem na náročnost tréninku. Obvykle se podává až 1 g na 1 kg tělesné hmotnosti, a to tím způsobem, že se 30 g Glukopuru rozředí cca ve 400 ml vody. Glukopur podporuje účinnost kreatinu.

Při nabírání svalové hmoty v kulturistice se doporučované množství sacharidů pohybuje v rozsahu 5–6 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti. Uvedené množství je ale pouhý orientační údaj, je třeba si množství upravit dle vlastního tělesného typu, intenzity a způsobu tréninku. Rozsah 5–6 g se může měnit oběma směry, pokud například začnete na 4 g sacharidů na 1 kg tělesné hmotnosti a cítíte, že máte méně energie a hmotnost ani síla se nezvyšují, je třeba si množství sacharidů navýšit. Naopak nebezpečí nadměrných dávek sacharidů spočívá v tom, že zahltí svaly glukózou a zbylý cukr se rychle přemění na tuk, v tomto případě je zase třeba množství sacharidů snížit. Mezi těmito dvěma extrémy si každý jedinec musí najít svoje optimální množství, které mu vyhovuje a při kterém přibírá na svalové hmotě, ale stále v určité kvalitě (tedy bez velkého nárůstu tukových zásob).

Zdroj: Glukopur

Zkušenosti s lékem Forfemina

Existuje mnoho důvodů, proč je voda v těle zadržována, ale většina z nich je spojena s nevyváženou stravou, hormonálními poruchami, užíváním antikoncepce a nedostatkem pohybu. Forfemina pomáhá odstraňovat přebytečnou vodu z těla, pomáhá udržet normální tělesnou hmotnost, přispívá k detoxikaci organismu, brání vzniku otoků dolních končetin a rozvoji celulitidy.

Složení Forfemina přirozeně napomáhá odstranění přebytečné vody z těla, čímž zároveň přispívá k udržení zdravé váhy tím, že poskytuje optimální podmínky pro odstranění toxických látek z těla: extrakt z klikvy velkoplodé pomáhá k udržení zdraví močového ústrojí, přispívá ke zdraví močových cest, má příznivý vliv na močový systém, pomáhá eliminovat patogenní bakterie z močového ústrojí. Extrakt z kopřivy je nápomocný při léčbě zánětlivých onemocnění dolních močových cest a je pomocnou látkou při prevenci a léčbě ledvinového písku a kamenů. Dále podporuje vylučovací funkci ledvin, pomáhá udržovat normální funkci vylučovacího systému. Rovněž napomáhá posilování pohybového aparátu a udržení pružných svalů, kloubů a šlach. Jablečný ocet působí jako remineralizér a tonikum, pomáhá udržovat normální chuť k jídlu a spalovat přebytečný tuk. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu sacharidů a normální syntéze mastných kyselin a proteinů.

Složení 1 kapsle: 80 mg prášku z brusinek (klikvy velkoplodé), 50 mg extraktu z kopřivy, 50 mg prášku z jablečného octa, 12 mg zinku (120 % doporučené denní dávky).

Dávkování: 1 kapsle denně zapijte vodou.

Balení: 30 kapslí, tedy dávka na 1 měsíc.

Upozornění: Přípravek „Forfemina – přípravek na odvodnění těla cps.30“ je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Forfemina

Příbalový leták

Forfemina – přípravek na odvodnění těla je doplněk stravy, bylinný přípravek s minerálem. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu sacharidů. Zinek přispívá k normálnímu metabolismu kyselin a zásad.

Existuje mnoho důvodů zadržování vody v těle, ale většina z nich je spojena s nevyváženou stravou, hormonálními poruchami, užíváním antikoncepce a nedostatkem pohybu.

Forfemina:

  • pomáhá odstraňovat přebytečnou vodu z těla
  • pomáhá udržet normální tělesnou hmotnost
  • přispívá k detoxikaci organismu
  • brání vzniku otoků dolních končetin a rozvoji celulitidy

Složení Forfemina přirozeně napomáhá odstranění přebytečné vody z těla, to také přispívá k udržení zdravé váhy tím, že poskytuje optimální podmínky pro odstranění toxických látek z těla:

  • extrakt z klikvy velkoplodé pomáhá k udržení zdraví močového ústrojí, přispívá ke zdraví močových cest, má příznivý vliv na močový systém, pomáhá eliminovat patogenní bakterie z močového ústrojí
  • extrakt z kopřivy je nápomocný při léčbě zánětlivých onemocnění dolních močových cest a je pomocnou látkou při prevenci a léčbě ledvinového písku a kamenů; dále podporuje vylučovací funkci ledvin, pomáhá udržovat normální funkci vylučovacího systému, rovněž napomáhá posilování pohybového aparátu a udržení pružných svalů, kloubů a šlach
  • jablečný ocet působí jako remineralizér a tonikum, pomáhá udržovat normální chuť k jídlu a spalovat přebytečný tuk
  • zinek přispívá k normálnímu metabolismu sacharidů a normální syntéze mastných kyselin a proteinů

Složení 1 kapsle:

80 mg prášku z brusinek (klikvy velkoplodé), 50 mg extraktu z kopřivy, 50 mg prášku z jablečného octa, 12 mg zinku (120 % doporučené denní dávky)

Dávkování:

1 kapsle denně se zapije vodou.

Balení:

30 kapslí – dávka na 1 měsíc

Upozornění:

Přípravek Forfemina – přípravek na odvodnění těla cps.30 – je registrovaný jako doplněk stravy. Nemá schválené léčivé účinky a nejedná se o lék. Doplňky stravy nejsou určeny jako náhrada pestré stravy. Nepřekračujte doporučené dávkování.

Zdroj: Forfemina přípravek na odvodnění


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP