Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POTŘEBNÉ VĚCI

OBSAH

Potřebné věci

  • cukr
  • sůl
  • rýže

Zdroj: Jak zastavit průjem u kojenců

Diskuze

V diskuzi BREJLE. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavol.

Je to fakt přístroj na dvě věci. Domyslete se, na jaké dvě věci. Nedají se založit na nos, když je tam chcete dát, tlačí, masažní tyčky nedosáhnou na místa, kam by měli dosáhnout. Když je reklamujete, tak nemáte kam. Fakt jsou na dvě věci. Dvakrát na ho. no.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Brejle.

Potřebné věci

  • 70 gramů vepřového sádla
  • 6 až 10 gramů ptačince

Zdroj: Domácí mast z ptačince

Diskuze

V diskuzi LÁMÁNÍ VLASŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Už jsem vyzkoušel několik přípravků i různý vitamíny. Používám teď krátce věci od toppik www.toppik.cz a už mě to trochu pomohlo. Co jste vyzkoušely z přírodních věcí?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Lámání vlasů diskuze

Potřebné věci

  • jablečný ocet;
  • šampon;
  • kondicionér na vlasy.

Zdroj: Jablečný ocet proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Školníková.

Dobrý den, kolegyni na pracovišti zjistili svrab, potřebovala bych vědět, jak a čím dezinfikovat pracoviště, aby se to nešířilo dál, děkuji Školníková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stačí, když izolujete do igelitového pytle všechny věci, které kolegyně nosila. Pokud používala nějaké polstrované zařízení (židle, pohovku) tak bude potřeba tyto věci uzavřít v samostatné místnosti bez přístupu lidí a zvířat po dobu třech dní. Svrab bez přítomnosti hostitele během těchto dnů zemře. Pak můžete zase všechno normálně používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rada

Potřebné věci k odstranění plaku

  • kartáček na zuby
  • pasta na zubní kámen

Zdroj: Jak odstranit zubní kámen?

Diskuze

V diskuzi KRÁLÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Drdová.

jj přesně. jen mě překvapuje, že ještě i v dnešní době musíme řešit podobné věci... škoda no. Bůh ale požehnej wurm-exu, který nás spasí! :-D

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

tak to podle mě budeme řešit pořád. to úplně z lidstva nevymizí. Naštěstí jak říkáte, máme wurm-ex, takže pohodka - s tím to jednudše člověk vyřeší a nemusí vůbec nic řešit.

Zdroj: diskuze Králíček

Potřebné věci pro sedací koupel

  • Vana nebo sedací kout,
  • Voda,
  • Jedlá soda.

Zdroj: Sedací koupel z jedlé sody

Diskuze

V diskuzi JAK VYTVOŘIT BALZÁM NA RTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

dobrý den,kde bych mohla sehnat všechny ty ingredience?děkuji :)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamila.

Zkus třeba Botanicus, tam tyhle věci mají.

Zdroj: diskuze Jak vytvořit balzám na rty

Před cestou

Máte-li s balením kufrů na cesty početné zkušenosti, bude to pro vás jistě snadný úkol. Pokud však cestujete mimo svůj domov po dlouhé době, a ještě navíc nikoli na pár dní, ale hned na několik týdnů, pak věřte, že se vyplatí udělat si seznam věcí, podle něhož budete balit.

Je také dobré zabalit si v předstihu, klidně čtrnáct dní před odjezdem, abyste měli čas dokoupit si (nebo si vypůjčit) vše potřebné. V úvahu vezměte i roční období, dále zda jedete do lázní ve městě, anebo uprostřed přírody, kde půjde o místo vzdálené od obchodních center, a tím i od možnosti dokoupit si potřebné věci v místě pobytu.

Důležité je i to, zda balíte pro sebe, pro partnera či partnerku (popř. jiného dospělého člena rodiny), anebo pro své dítě. Na balení věcí by se měl budoucí cestovatel a lázeňský host v jedné osobě vždy také sám podílet – samozřejmě pokud je to možné.

Chceme vám být nápomocni, a tak vám zde předkládáme základní seznamy věcí na cestu do lázní, aby vám nechyběly nějaké ty drobné nezbytnosti a aby váš pobyt byl co nepříjemnější. Seznamy si můžete doplnit či zredukovat podle svých potřeb.

Zdroj: Co vzít s sebou do lázní

Diskuze

V diskuzi JAK SNÍŽIT CUKR V KRVI CO NEJRYCHLEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IVa.

Co vam pomohlo? vyzkousela jsem uz hodne veci ale nic nezabira

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karlos.

Pomohl mi www.glukorizin.cz/. je to doplněk stravy, a pro jistotu jsem se před jeho užíváním poradil se svým lékařem.

Zdroj: diskuze Jak snížit cukr v krvi co nejrychleji

Věci, které budete potřebovat

  • nůžky;
  • hřeben;
  • fén na vlasy;
  • středně velký kulatý kartáč.

Zdroj: Jak se ostříhat na mikádo

Diskuze

V diskuzi BĚLENÍ ZUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andulka.

Ahoj, v těch komentářích se člověk dozvídá spousty užitečných věcí :-), půlku z nich jsem už vyzkoušela a bohužel bez úspěch. Záleží nejspíše na člověku :-/. Bohužel mně přírodní věci nepomáhali a musela jsem si zajít vybělit zuby pomocí laseru do ordinace www.schwarzdent.cz/. Pořád jsem se tomu bránila, ale teď jsem nadšená, během chvilky jsem měla zuby o dva odstíny bělejší :-D, prostě nádhera, žádné zdlouhavé čekání na výsledek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Markéta.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat jaké množství soli a citronu je potřeba na vytvoření pasty pro bílé zuby.děkuji za odpověd

Zdroj: diskuze Bělení zubů

Tipy pro snížení stresu

  • Učte se rozlišovat, co je opravdu důležité, a co není. Naléhavé věci řešte rozvážně, jiné věci můžete odložit nebo ignorovat.
  • Nedávejte si příliš mnoho cílů, úkolů a povinností. Práce nebo koníčky by měly váš život obohacovat, ne vás zatěžovat či přetěžovat.
  • Nezapomínejte na své oblíbené věci a činnosti – potěší a pomáhají kompenzovat stres.
  • Sport je téměř přirozenou reakcí na stres, protože stresové hormony se fyzickou aktivitou snižují.
  • Zdravá, nutričně bohatá strava posílí nervy a tělo, takže se můžete dostat přes stresující období bez větší újmy.

Nejdůležitějšími živinami jsou vitamín B1, vitamín B2, vitamín B6, vitamín B12, niacin, vitamín A, vitamín C, hořčík, selen a zinek.

Zdroj: Vitamíny na snížení stresu

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaruška.

Zkoušel někdo tu meduňku nebo klíčky na vrásky? funguje z toho něco? Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Deedee.

A to funguje jak? Mě ty přírodní věci pomáhaly hlavně na nějaké ekzémy podráždění apod... :)

Zdroj: diskuze Vrásky

Objevování nových věcí

Objevování nových věcí je důležité, umožní nahradit kouření novými, zdravými rituály. Sport, wellness, ale také podpora zdraví, pití takových nápojů, jako je zelený čaj, to vše jsou alternativy vhodné pro relaxaci při stresu. Také je vhodný kus dortu nebo čokolády jako malá odměna, která je mnohem méně škodlivá pro zdraví než kouření. Zkuste využít nabízených alternativ, budete volně dýchat, infekce budou méně časté, vnímání chuti se zintenzivní, dojde ke zpomalení stárnutí pleti a zuby zůstanou po čištění bílé.

Zdroj: Vitamíny pro kuřáky

Diskuze

V diskuzi PROBIOTIKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

prolacton je na obnovu střevní mikroflóry a dobrej na zlepšení a posílení imunitního systému

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dominika.

prolacton je na spousty veci, ale zalezi na kazdem, jak mu to zabere

Zdroj: diskuze Probiotika

Dovolená a cestování

Dovolenou většinou plánujeme několik měsíců předem, proto by nás ty nejdůležitější věci neměly zaskočit. Zkušení cestovatelé radí, že doopravdy potřebujete jen platný pas, peníze, platební kartu, léky, pojištění a zubní kartáček. Všechno ostatní včetně oblečení si zakoupíte na místě a navíc budete mít radost z nových kousků v šatníku. Pro ty zodpovědnější se nějaký ten kufr a v něm oblečení, kosmetika a pár dalších věcí určitě bude hodit. Pomůže také předem připravený seznam, podle kterého budete postupovat. Rovněž platí pravidlo, že není třeba na všechno dohlížet bez pomoci, klidně zaúkolujte polovičky a ratolesti.

Zdroj: Cestovní horečka

Diskuze

V diskuzi BOLEST JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana Kourkova ml..

Dobrý den, bolí mě jazyk na pravé straně u kořene, nejedla jsem nic dráždivého a pijí jen vodu, 1x denně kávu s mlékem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie14.

Může to být více věcí ale mě takhle vždycky začíná aft. Zkuste kloktat tantum verde nebo střiknout ten sprej.

Zdroj: diskuze Bolest jazyka

Vlasový pramen je artikl mnoha "tváří"

Pochopitelně váha vlasového pramínků se bude v případě nákupu přes „slevové portály“ výrazně lišit. Osobně jsme se setkali s vlasovými pramínky v délce 50 cm, které nevážily ani 0,5 gramu. Každý vlasový pramínek v této délce bez ohledu na způsob zpracování (keratin, trubičky, ring), váží zhruba 1 až 1,2 gramu. V případě takto zásadních objemových rozdílů je pochopitelně velice obtížné srovnávat ekonomičnost příslušné nabídky. Rozhodně doporučujeme si při nákupu zjistit, o jaké vlasy se jedná a jaké množství vlasů opravdu kupujete. Naštěstí žijeme v době, kdy míry a váhy jsou již přesně stanoveny – nezapomínejte na to. Stejně jako nekupujete jablka a hrušky v závislosti na počtu kusů, nekupujte ani vlasy podle počtu pramínků, ale v závislosti na váze.

Je dobré si uvědomit, že za kvalitu se platí. Existují věci a služby, které jsou hodně předražené, avšak výrazně levné věci rovněž nebudou kvalitní. I zde platí známé rčení "Nejsem tak bohatý, abych si mohl kupovat levné věci".

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Úspěšnost

Při pravidelném užívání se za tři dny budete cítit lépe. Po třech týdnech ve většině případů zmizí doprovodné bolesti. Pokud máte rakovinu kostí v oblasti páteře, bude léčba kořenem pampelišky trvat asi 3 měsíce, než uvidíte výsledky. Čím dříve začnete, tím rychleji zvítězíte nad rakovinou. U mladých lidí léčba probíhá rychleji než u starších jedinců, ovšem tato léčba pomůže každému. Není od věci provést si tuto léčebnou kúru i preventivně.

Zdroj: Kořen pampelišky proti rakovině

Věci, které budete potřebovat

  • ⅔ šálku destilované nebo pramenité vody;
  • ⅓ šálku gelu Aloe vera;
  • 5 kapek esenciálního oleje dle výběru;
  • skleněnou odměrku;
  • ¾ šálku mandlového oleje;
  • ⅓ šálku kakaového másla;
  • ¼ lžičky lanolinu;
  • 30 gramů strouhaného vosku;
  • malý hrnec;
  • mixér;
  • skleněnou nebo plastovou nádobu s víkem.

Zdroj: Domácí výroba pleťového krému z aloe vera

Vyšší věk a málo slz

Ve Vašem případě je třeba vzít v úvahu několik věcí. Obvykle takové to svědění a pálení očí v tom vyšší věku jednoznačně souvisí s kvalitou slz, protože tvorba slz s věkem klesá a stejně tak klesá i jejich kvalita. Takže na jednu stranu to pálení a svědění může být spojeno s nedostatkem kvalitních slz a na to by pomohlo kapání umělých slz, které jsou k dostání v lékárně. Seznam umělých slz a jejich cena je tady: umělé slzy cena.

Zdroj: Pálení očí u seniora

Může se jíst čočka při Warfarinu

Pokud byla jedinou věcí, kterou jste dnes jedli, čočka vařená se solí, tak byste museli sníst skoro 27 šálků této potraviny, abyste dosáhli 100 % doporučené denní hodnoty vitaminu K, což je 90 mcg.

Abyste dosáhli 50 % (45 mcg) denní doporučené hodnoty vitaminu K, museli byste sníst přes 13 šálků vařené čočky se solí.

A museli byste sníst skoro 7 šálků vařené čočky se solí, abyste získali 25 % (22,5 mcg) doporučeného denního vitamínu K.

Vařená čočka se solí o množství 1 šálku obsahuje 3,33 mcg vitaminu K.

Zdroj: Warfarin a čočka

Příznaky cestovní horečky

Hodiny před odjezdem bývají zkouškou nervů a to se doma válčí, křičí, zmateně pobíhá, berou se prášky na bolest hlavy. V noci většinou neusnete a žaludeční a trávicí obtíže jdou jakoby ruku v ruce se zákonem schválnosti. Určitě jste se už několikrát ptali, proč právě před dovolenou trávíte tolik času na WC. Ale doopravdy náročná chvíle nastává až při nakládání zavazadel do auta, případně na pás v letištní hale. Trpící utkvělou představou, že jste snad doma něco zapomněli, máte tendenci prohledávat dokonale uložené věci v zavazadlech, a to klidně i několikrát za sebou.

Zdroj: Cestovní horečka


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Ing. Vladimíra Krejčíková


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP