Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

POUŽITÍ ČOČEK

OBSAH

Barevné kontaktní čočky cena

Náklady na výrobu barevných kontaktních čoček jsou výrazně vyšší než u běžných čoček. Vyšší cena se pak musí vykompenzovat skvělým pocitem z dokonalé změny image, kterou barevné kontaktní čočky bezesporu umožňují. Zde je seznam nejlevnějších barevných kontaktních čoček barevné kontaktní čočky cena.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi OČNÍ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlína K..

V březnu minulého roku, jsem podstoupila laserovou operaci obou očí na oční klinice v Horních Počernicích. Kdyby předemnou byla ještě jednou tato volba, tak bych neváhala. Je to super být bez brýlí a čoček.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Janina.

Podle mé zkušenosti operace očí nebyla bolestivá a to jak se mi zlepšil život po operaci bych přála každému kdo chce být bez brýlí nebo čoček.

Zdroj: diskuze Oční operace

Základní pravidla pro výběr barvy čoček 

  • Pokud máte teplé tóny pleti (žluté či zlatavé), blonďaté nebo hnědé vlasy, tak pro Vás jsou ideální kontaktní čočky v odstínech hnědé, medové, ořechové a zelené.
  • Jestli naopak máte chladný odstín pleti a barva vlasů je laděna do červena nebo do modro-černa nebo je tmavá, tak i takový typ čoček byste si měli vybrat. Chladné barvy kontaktních čoček, jako je ledově modrá, fialová nebo švestková, mohou být v této kompozici velmi přitažlivé.
     

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Poradna

V naší poradně s názvem KOFEINOVÝ ZÁBAL PROTI CELULITIDĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela Jadová.

Jak velký pytlíček agar agar?? prodávají se různí gramáře.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Mě na jedno použití stačí půlka lžičky želatiny agar agar na 250 ml vody. Takže mi pytlíček Agaru vystačí na několik dalších použití.

Zdroj: diskuze Kofeinový zábal proti celulitidě

Jsou barevné kontaktní čočky bezpečné?

Ano, barevné kontaktní čočky jsou bezpečné, ale jejich zdravotní nezávadnost záleží na tom, jak se o ně staráte a jak je používáte. Je dobré, abyste před nákupem barevných kontaktních čoček navštívili svého očního lékaře nebo optika, který vám ukáže správné nasazování kontaktních čoček. Tím také zajistíte, jaký typ odstínu budete potřebovat a zároveň zjistíte, jak vám čočky sedí a jak jsou pro vás pohodlné a jestli vypadají přirozeně ve vašem oku.
Jako u běžných kontaktních čoček, tak i u barevných kontaktních čoček, nejsou žádné špatné následky pro vaše oči, pokud se budete řídit pokyny očního lékaře. Zejména záleží na době nošení a výměně kontaktních čoček. Pokud nosíte barevné kontaktní čočky pouze na zvláštních příležitostech a ne trvale, tak je to skvělá volba.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi POSTŘIK ŠVESTEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel AnnaHonetschlagerova.

Švestka má listy děravé jako síto.Co to způsobuje? Plody jsou napíchnuté s kapičkou.Mám ji ještě stříkat

Děkuji předem za odpovědˇ.Honetschlagerova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JAROSLAV.

Dobrý den u mospilanu 20SP SE NEUVÁDÍ MNOŽSTVÍ POUŽITÍ NA POSTŘIK ŠVESTKY,ani tam není uvedena v seznamu použití co stím?

Zdroj: diskuze Postřik švestek

Barevné kontaktní čočky podle pleti

Správná barva kontaktních čoček záleží také na barvě vlasů a pleti. S barevnými kontaktními čočkami je to podobné, jako u obrouček brýlí, aby vám co nejlépe seděli a ladili s vámi.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Nevýhody barevných kontaktních čoček

Nežli si vyberete barevné kontaktní čočky, tak byste měli mít na paměti tyto klíčové faktory:

  • I když jsou různé velikosti čoček, které se hodí většině nositelů, tak můžou občas nastat situace, kdy se může barevná část posunout mimo duhovku. Tím se vytvoří méně, než přirozený vzhled, zejména při nošení neprůhledných barevných čoček.
  • Také velikost zorničky se neustále mění a přizpůsobuje se různým světelným podmínkám, jako v noci, kdy může být zornička větší než průhledný střed barevné kontaktní čočky. V těchto případech může být průhled přes barevné kontaktní čočky mírně zhoršen.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Diskuze

V diskuzi HYPERMANGAN SODNÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gabriela.

Dobrý den,chci se zeptat na použití u koček,po použití Advete pipetka co se na nanáší za krk zvířete se ušní svrab ztratí cca2dny,a je to drahá záležitost.Kočka se drápe na spáncích do krve.Může se hypermanganem potírat kočce uši,rozdrápané spánky?děkuji za odpověd´ mecová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomas.

Dobrý den,

rozhodně ne, hypermangan není běžná desinfekce. Je jedovatý a neměl by se používat vnitřně, tedy ani na otevřené rány. Použijte standardní desinfekci na bázi jódu atd..

Zdroj: diskuze Hypermangan sodný

Pestrý výběr barevných kontaktních čoček

Při výběru barevné kontaktní čočky, je velmi důležité posoudit, jak vypadají vaše oči a následně se rozhodnout pro nejpřirozenější vzhled. Barevné kontaktní čočky jsou vyráběny v různých velikostech, zabarveních a s různými vzory a hustotami průhlednosti. Barevné kontaktní čočky můžou být i dioptrické nebo můžou upravovat astigmatizmus.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi DETOX NÁPLASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena buchtova.

Jak často, v jakých intervalech by se měly náplasti používat? Dostala jsem je bez návodu. Použití je jednoduché, ale frekvence použití není nikde zmíněna.
Děkuji za odpověď. Helena Buchtová

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Detox náplasti

Použití správných čoček

Oční test může zjistit, zda budete potřebovat nové dioptrie do brýlí nebo nové kontaktní čočky. Důležité je nosit správné dioptrické čočky. Tím se zlepší kvalita vašeho života a může se snížit riziko případných úrazů. Výzkumy zjistily, že špatné vidění bylo příčinou 270 000 pádů u lidí ve věku nad 60 let.

Zdroj: Rady pro zdravé oči ve vyšším věku

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie Dolanská.

Oční kliniku Horní počernice mi doporučila neteř, která tam byla na operaci minulé léto. Chvíli jsem váhala, ale nakonec jsem se objednala na vstupní vyšetření. Díky složitější vadě mi doporučili implantaci čoček. Operace proběhla bez komplikací, k mé náprosté spokojenosti. 

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Bábovka s arašídovým máslem

Ingredience: 200 g cukru, 200 g arašídového másla, 200 g polohrubé mouky, 1 prášek do pečiva, 4 vejce, 1 lžička citronové kůry, 125 ml mléka, 50 g čokoládových čoček

Technologický postup: Ušleháme žloutky s cukrem, přišleháme arašídové máslo a mléko. Přimícháme mouku s práškem do pečiva. Nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků a čokoládové čočky. Těsto vlijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy. Pečeme v troubě vyhřáté na 160–170 °C cca 45 minut.

Zdroj: Použití arašídového másla

Poradna

V naší poradně s názvem POUŽITÍ HYPERMANGANU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan Řepka.

smí se manganistan používat do otevřených ran?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Manganistan draselný se používá jako mokrý obklad na vysušení ran na povrchu kůže, které jsou puchýřovité nebo z nich vytéká hnis. Manganistan draselný se používá jako topický přípravek pro péči o rány nebo kožní onemocnění v komunitním a nemocničním prostředí. Manganistan draselný je klasifikován jako „oxidační činidlo“, o kterém se předpokládá, že má baktericidní vlastnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hypermangan

Volba barvy kontaktní čočky

Potom, co váš oční lékař nebo optik ověří, že barevné čočky správně sedí tak, aby byly bezpečné, pohodlné a zároveň vypadaly přirozeně tak zúží výběr barev na jednu nebo dvě, která se vám nejvíce líbí. Následně s vámi tyto dvě barvy vyzkouší nasazením zkušebních barevných čoček, na každé oko přijde jiná barva. Pak byste měli opustit ordinaci a vyzkoušet si jak vaše oči vypadají v různých světelných podmínkách na slunci. Pomocí malého ručního zrcadla můžete docílit různých světelných podmínek a úhlů dopadu, které vám mohou pomoci s výběrem barvy, pro váš nový dokonalý vzhled.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Diskuze

V diskuzi NOVOMIN PRO ZVÍŘATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kekrt oldřich.

použití novomini u psů

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kekrt.

možné použití novominu u psů

Zdroj: diskuze Novomin pro zvířata

Výběr správné barvy

Barva kontaktních čoček, které vám budou vyhovovat, záleží na mnoha faktorech, jako je barva vlasů a pleti. Barva kontaktních čoček bude záviset také na tom, jakého vzhledu chcete dosáhnout. Efekt barevných kontaktních čoček může být buď jemný a přirozený nebo dramatický a odvážný.

Barevné kontaktní čočky pro světlé oči.

Jestli chcete změnit svůj vzhled jemnějším způsobem, tak si můžete vybrat barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem, který definuje hrany duhovky a prohlubuje přirozenou barvu. Tyto čočky dokážou také smíchat vaši původní barvu s barvou čočky, takže pokud je vaše přirozená barva očí modrá a chcete experimentovat s úplně jinou barvou očí, tak můžete zvolit kontaktní čočky v šedé nebo zelené barvě. Ale jestli jste spíše pro dramatický vzhled, kterého si všichni hned všimnou, tak pak je dobré použít tak zvané teplé tónování.

Barevné kontaktní čočky pro tmavé oči.

Neprůhledné barevné odstíny jsou tou nejlepší volbou, jestli máte tmavé oči. Pro přirozené změny, byste měli zkusit lehčí medovou nebo oříškovou barvu čoček. Ale pokud chcete být opravdu výstřední, tak je dobré zvolit kontaktní čočky v živých barvách, jako je modrá, zelená nebo i fialová. Záleží také na vaší pokožce, pokud je tmavá, tak ji lze zkombinovat s jasnými barevnými čočkami a vytvořit tak nový vzhled, který vás bude fakt bavit.

Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Druhy odstínů barevných kontaktních čoček

  • Viditelný odstín, jedná se obvykle o světle modré nebo světle zelené odstíny, které jsou přidané do gelu kontaktní čočky. Barevné kontaktní čočky s viditelným odstínem jsou poměrně slabé a nemají vliv na původní barvu očí.
  • Vylepšený odstín je systém, při kterém je použita pevná, ale průsvitná látka, která je o něco tmavší než u čoček s viditelným odstínem. Už z názvu se dá usoudit, že se jedná o barevné kontaktní čočky na zvýraznění přirozené barvy očí. Barevné kontaktní čočky s vylepšeným odstínem jsou ideální pro lidi, kteří mají světlé oči a chtějí, aby jejich barva očí byla intenzivnější.
  • Neprůhledný odstín je netransparentní odstín, který může úplně změnit barvu očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem jsou nezbytné pro změnu barvy hnědých a tmavých očí. Barevné kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny se prodávají v široké škále barev, včetně oříškové, zelené, modré, fialové, hnědé a černé. Kostýmové nebo divadelní kontaktní čočky mohou také spadat do kategorie neprůhledných barevných odstínu. Kontaktní čočky s neprůhlednými odstíny byly použity v mnoha filmech a dnes jsou běžně dostupné i pro normální použití. Barevné kontaktní čočky s neprůhledným odstínem se dají pořídit i jako různé bizardní výjevy, jako například jako upíří oči, lví oči anebo úplně bílé oči.


Zdroj: Barevné kontaktní čočky

Barevné kontaktní čočky a přirozený vzhled

Jestli se vám čočky pohybují během mrkání, tak nejsou řádně nasazeny anebo jsou čočky poškozeny. V případě, že se kontaktní čočky pohybují příliš, tak nebudou mít vaše oči přirozený vzhled. To samé vzniká, pokud není barevná část čočky v zákrytu s duhovkou, také to může vytvořit nepřirozený vzhled. Obecně se dá říci, že kontaktní čočky sedí na očích pevně většině lidí.
Neprůhledné barevné kontaktní čočky, které zcela změní barvu očí, na rozdíl od některých barevných čoček, které pouze prohloubí přirozenou barvu očí, mají jasnou zónu v centru čočky, takže světlo není blokováno od vstupu na oko přes zorničku. Není-li tato zóna zhruba stejné velikosti jako zornička nebo není zcela nad zorničkou, nebudou mít neprůhledné barevné kontaktní čočky přirozený vzhled, který chcete.
 

Zdroj: Jakou barvu kontaktních čoček zvolit

Kuličky z burákového másla

Ingredience: 200 g hladké mouky, 200 g cukru krupice, 200 g burákového másla, 125 g másla, 80 g třtinového cukru, 50 g čokoládových čoček, 1 lžička vanilkového extraktu, 1 lžička prášku do pečiva, 1 lžíce mléka, 1 vejce, špetka soli

Technologický postup: Mouku prosejeme s práškem na pečení a solí. Změklé máslo ušleháme s burákovým máslem, přidáme třtinový cukr a 70 g krupice, šleháme 2 až 3 minuty. Do másla a cukru všleháme vejce, mléko, vanilkový extrakt a mouku, těsto necháme 1 až 2 hodiny v chladu. Z těsta tvarujeme kuličky, které obalíme ve zbylém cukru a pečeme v troubě vyhřáté na 190 °C asi 8 až 10 minut. Ihned po vytažení z trouby zatlačíme čokoládovou čočku hluboko do koláčku, až praskne.

Zdroj: Použití arašídového másla

Brýle nebo kontaktní čočky?

Je mnoho rozdílů mezi brýlemi a kontaktními čočkami, ale existují mezi nimi i podobnosti.

Obojí vyžaduje opatrné zacházení a čištění.

Brýle musíte nastříkat a čistit několikrát denně a kontaktní čočky zase potřebují speciální desinfekční péči v závislosti na jejich druhu.

Obojí může zlepšit korekci astigmatismu.

Astigmatizmus je nepravidelný tvar rohovky, která pak narušuje vidění. Astigmatismus je nejčastěji řešen nošením brýlí, ale moderní kontaktní čočky udělají tuto korekci astigmatismu mnohem lépe.

Obojí je cenově dostupné.

Při srovnání ceny brýlí a kontaktních čoček vycházejí kontaktní čočky o něco dráž, než neznačkové brýle, ale i tak, pokud si uvědomíte, že nošení brýlí a kontaktních čoček potřebujete den co den po celou dobu svého života, tak částka, kterou do nich investujete, je daleko menší, nežli do většiny jiných položek v šatníku, které jsou třeba jen na jednu sezónu.

Zdroj: Jsou kontaktní čočky lepší než brýle?

Do brýlí sklo nebo plast?

Děti a dokonce i někteří dospělí nemohou využívat přednosti kontaktních čoček. Pro ty, kteří dají přednost brýlím a nikoli operaci, nabízí trh hned několik řešení. Avšak rozdíly mezi brýlovými čočkami mohou být opravdu veliké. 

Pokud nosíte brýle, často se setkáváte s doporučením použít plastové čočky (polykarbonát). Běžné plastové čočky však vykazují horší optické vlastnosti (barevné vady a vizuálně méně čistý obraz). To vy sice nepoznáte, ale vaše oko ano. Plastové čočky by měly být používány spíše u dětí z bezpečnostního hlediska. Bohužel se u nich standardně používají klasické brýlové čočky z minerálního skla. Důvodem pro to je cena, protože u dětí může docházet v průběhu vývoje zraku ke změnám, a to i během několika měsíců, a tedy i k nutnosti zakoupit často nové čočky. Jenže sklo má své podstatné nevýhody. V případě rozbití se minerální sklo rozlétne na střepiny, které mohou poškodit obličej i oči.

PNX a polykarbonát

Zdroj: Výběr správných brýlových čoček

Brýlové čočky PNX

Poměrně vhodným řešením pro brýlové čočky je nový materiál na trhu, který zaručuje vysokou bezpečnost a pohodlí nošení. Čočky vyrobené z materiálu PNX jsou téměř nerozbitné a na rozdíl od skla i velmi lehké. Uživatelé brýlí si tedy již nemusí zvykat na nadbytečnou zátěž na svém nose. PNX brýlové čočky jsou skvělým řešením pro sportovce anebo pro naše ratolesti. Nespornou výhodou materiálu PNX je fakt, že nevykazuje žádné zkreslení a zaručuje dokonalý vizuální obraz bez barevných vad. Tento materiál stoprocentně chrání oči před škodlivým UV zářením, je odolný vůči chemikáliím a poškrábání a zaručuje dokonalé zobrazení a ostré vidění.  

Na našem trhu nejde o žádný nedostupný materiál a poměrně hodně optiků dává přednost vysoké kvalitě a všestrannému použití brýlí s čočkami PNX. 

Zdroj: Výběr správných brýlových čoček


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Michal Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP