Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRACÍ PRÁŠEK

OBSAH

Prací prášek pro batolata

Pokud je batole zdravé, je dobré dodržovat obecnější rady. Místo pracího prášku je vhodnější používat prací gel nebo kapsle. Nastavte prací program se dvojím mácháním, aby se prádlo zbavilo všech zbytků pracího gelu, místo aviváže je možné použít dvě lžíce jablečného octa, ten nepáchne jako obyčejný ocet a prádlo je po něm příjemně měkké, to se týká hlavně nových bavlněných plen. Ty jsou totiž bez aviváže nebo octa i po vyprání na dotek dost nepříjemné.

Zdroj: Batolecí věk

Poradna

V naší poradně s názvem KAM NALÍT TEKUTÝ PRACÍ PRÁŠEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel RADOMIR SUCHAN.

MAME PRACKU ZNACKA LORD POUZIVAME TEKUTE PRASKY DAME DO ZASOBNIKU PRASEK NA PREDPIRKU I NA PRANI A TAKE AVIVAZ A PRI NAPOUSTENI SE VSE SPLACHNE PRI PREDPIRCE A NEVIME PROC PROTO SE PTAME A POTREBUJEME PORADIT DEKUJEME

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Zřejmě používáte program, který nemá předpírku a proto spláchne prací prostředek s obou komor. Zvolte jiný program. Pokud se ale spláchne na začátku i aviváž, tak to vypadá spíše na poruchu.

Zdroj: diskuze Kam nalít tekutý prací prášek

Dávkovač na prací gel

Na trhu jsou dostupné i praktické nádoby pro dávkování pracích prostředků přímo do bubnu pračky. Odměrka na prací gel se vyrábí v několika variantách a tvarech.

Klasická odměrka na tekuté prací prostředky i prací prášek má objem 150 mililitrů. Díky kulovitému tvaru do odměrky pohodlně nalijete tekutý prací prostředek a rovnou ho vložíte do bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi FORMIL PRO DĚTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milka.

Používáte někdo Formil pro malé děti. CHci mít jistotu, že s tím má někdo dobré zkušenosti, že se nevyskytuje alergie u dětí na tento prací prášek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Formil pro děti

Nádobka na tekutý prací prostředek

Nádobka na tekutý prací prostředek je ve většině případů vrchní víčko, které slouží k dávkování přípravku.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Naďa Wichová.

Chtěla bych se zeptat na svědění boků,můj přítel už tři týdny trpí svěděním obou boků, nemá žádnou vyrášku,ale uškrabal by se, už jsem vyměnila prací prášek, mýdlo má dětské, kučníky vyvařené, pořád to svědí a nevím co stím,už byl u dvou lékařů a neví co stím, prosím o radu

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zkuste koupit lék Claritine a použijte ho podle přiloženého návodu po dobu 30 dní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění

Kam se leje tekutý prací prášek

Doma byste měli mít tři základní typy pracích gelů: na bílé, tmavé a barevné prádlo. Poslední dva jsou šetrnější k barvám. Prací gely jsou obecně šetrnější k prádlu na rozdíl od sypkých prášků. Prací gel je navíc vhodný i pro ruční praní.

Kam se dává tekutý prací prostředek? Gel se lije do dávkovací nádržky u automatické pračky pomocí nádobky na tekutý přípravek. Gel se pomocí proudu vody dopraví k znečištěnému prádlu, které se nachází v bubnu pračky.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Formil detergent prášek

  • aktivně chrání barvu proti šedivění a snižuje přilnavost znečištění;
  • vysoká čisticí síla i při nízkých teplotách pro dokonalou čistotu a péči světlého oblečení;
  • v uzavíratelném balení;
  • prášek vhodný pro 80 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Poradna

V naší poradně s názvem RUDÉ FLEKY NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Veronika.

ahoj lidičky,
ráda bych se Vás na něco zeptala. Všimla jsem si, že mám na nohou červené fleky - spíše kruhové a maximálně dvoucentimetrové. Vypadají trochu jako komáří štípnutí, ani moc nesvědí, ale já se bojím, že by se mohlo jednat o začínající svrab. Máma jej kdysi měla a vypadalo to dost podobně.
Nežiju ve špíně a v žádném zařízení jsem nebyla, ale přesto mám obavy.
O co by se mohlo jednat?
Díky za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Veroniko, spíše půjde o alergii například na prací prášek (špatné vymáchání) nebo na zapářku nohy v uzavřené botě a nebo Vás mohlo i něco pokousat, například pavouk, patrně v noci. Zkuste na to mazat Fenistil gel a Panthenol ve spreji, nebo to nechejte přirozeně odeznít.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rudé fleky na kůži

Formil Ultra Plus Color

  • nejvyšší čistota a péče;
  • ochrana a zářivě barevné prádlo;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Diskuze

V diskuzi ALERGIE?? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hana H..

Dobrý den, již od srpna mě pravidelně např. jednou za týden oteče nějáká část těla.. paže, stehno pod zadkem, břicho, prso.. vždy se jedná o malý červený flíček, který se za pár hodin rozlije do gigantických rozměrů třeba 10-15cm jakoby oteklá mapa, je to většinou dost teplé a svědí to. 2x se mi již stalo že mi otekla i pulka obličeje se rtem a to většinou přes noc.
Na Alergologii jsem objednaná až na leden..ale ta nejistota je šílená.. z čeho to je? proč to je? Na jídlo na které jsem měla podezření jsem si dávala pozor,ale zrovna dneska jsem zase otekla na vnitřní straně paže.
posílám i foto, kdybyste náhodou věděli z čeho takový otoky můžou být.. děkuji s pozdravem
Hana H.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miloš.

Dobrý den,

mockrát Vám děkuji za sdělení zjištěných příčin této zákeřné alergie. Jako chlap nevěnuji způsobu praní moc pozornosti, tak nám tato možná souvislost trochu unikla. Po více jak roční dietě se vzhledem k přetrvávajícím potížím také přikláním k možné kontaktní alergii, proto jsem zmínil i těžké kovy obsahující zejména nikl.

Prací prášek ukrytý v oblečení, lůžkovinách, nebo ručníku, tedy v neustálém přímém kontaktu s pokožkou, může být obzvláště při zvýšeném pocení zdrojem veškerých uvedených alergických projevů. Používáme sice jiný prášek z DM, ale předpokládám, že složení většiny prášků bude obdobné jako u PERSILU. Otázkou zůstává která složka tyto problémy způsobuje a jaký prášek je tedy vhodný a zároveň dost účinný. Můžete poradit co používáte?

Děkuji, Miloš

Zdroj: diskuze Alergie??

Formil Ultra Plus čisticí prostředek

  • brilantně bílé prádlo;
  • s bělícím efektem;
  • účinný již při 20°C;
  • prášek vhodný pro 30 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Poradna

V naší poradně s názvem SVRAB se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martina.

Zdravím všechny a prosím o radu, koment...už jsem zoufala, léčíme s přítelem svrab už přes měsíc a stále neúspěšně. Infectosvrab mastičku jsme aplikovali již 2x, tak týden poté to bylo ok, ale vždy se nám to vrátí a to jsem vše vyprala, zmrazila, vystříkala, už nevím jak předejít tomu, aby se nám to nevrátilo. Mažeme se i teetrea olejem, abychom pomohli hubení. Pokud máte nějakou zkušenost jak se toho zbavit, budu ráda za každou radu, jelikož už vááážně nevím co víc pro to udělat. díky moc M.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zřejmě se neustále dostáváte do kontaktu se zdrojem svrabu. To může být židle v práci, sedačka v autě, domácí zvíře, kolega v práci, atd. Zamyslete se nad tím a zkuste to najít. Také ke důležité ověřit, že jde skutečně o svrab.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svrab

Tipy

Způsob dávkovaní závisí na tom, jaký druh pracího prostředku používáte. Univerzální prací prostředky se dělí podle konzistence na sypké, tekuté a předdávkované (tablety, gelové kapsle).

Sypké prací prostředky – doporučenou prací dávku dávkujeme přímo do přihrádky v pračce.

Tekuté prací prostředky – doporučená prací dávka se ponechává v odměrce a vkládá se přímo do bubnu na prádlo nebo se lije do přihrádky u pračky.

Předdávkované prací prostředky – požadovaný počet gelových kapslí se vkládá pod prádlo přímo do bubnu pračky; práškové tablety se vkládají přímo do přihrádky pračky.

Jak si co nejtransparentněji porovnat ceny a tak zjistit, který prací prostředek je nejlevnější? Stačí, když si cenu pracího prostředku vydělíte počtem pracích dávek. A máte to! V mnoha obchodech již najdete uvedený přepočet ceny za 1 prací dávku. Nezapomínejte, jedna prací dávka je standardně stanovená, a tudíž pro všechny výrobce stejná.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Poradna

V naší poradně s názvem PARAZITI POD KŮŽÍ V ŠOURKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenek .

Svědění šourku mě trápí už asi rok.Nemám žádné projevy na kůži,takže kožní vyšetření je negativní a ani urolog,ani neurolog nenašel možnou příčinu.Svědění začalo asi před rokem v době,kdy jsem za pomocí Champixu přestával kouřit.Je fakt,že jsem kouřit přestal,ale svědění se zbavit nedokáži.Je možné,že by svědění mohlo mít původ tady??Nebo může být spouštěčem svědění plíseň uvnitř těla??Žlučník,žlučovody,játra,střeva a podobně??Připadá mi,jako by se varlata uvnitř šourku pohybovala a kůže se napínala a zase smršťovala a při tom probíhá to svěědění.Má někdo podobné zkušenosti??Dokáže mi někdo poradit??Svědění je opravdu hodně nepříjemné......

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pohyb varlat a smršťování a natahování kůže šourku je normální jev a probíhá u každého muže. Je velmi nepravděpodobné, že by za svědění mohl nějaký parazit bez projevů jeho přítomnosti na kůži. Jsem přesvědčen, že Vaše svědění souvisí s kožní reakcí buď na kvasinky, plíseň nebo i na prací prášek. Doporučuji natřít svědivá místa tekutým pudrem s mentolem zejména před spaním a pak ráno po sprše. Zkuste to takto dělat nepřetržitě 7 dní a svědění by mělo přestat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paraziti pod kůží v šourku

Formil detergent koncentrát tekutý

  • aktivní pro zářivě bílé nebo barevné prádlo;
  • účinný proti skvrnám při nízkých teplotách;
  • prášek vhodný pro 20 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Poradna

V naší poradně s názvem ARTROZA NEMOC Z POVOLANI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miroslav holub.

Pred 2 roky mi zjistili artrozu kolene pracuji 38 let u drahy jako posunovac loni v lete jsem v praci upadl a muj stav se zhorsil ze pro bolest jsem musel jit na nemocenskou jedinne reseni je Tep. Kolena ale termin mam az v dubnu 2017. ted mi spo roku skoncila nemocenska muse jsem zazadat o inv duch.nahr.praci kterou bych zvladl nemaji chodim o fr holi mohlo by se jednat o nemoc z povolani dekuji.je mi 56 let.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Váš případ nepůjde uznat jako nemoc z povolání. Budete si musetještě na deset let najít novou práci, u které nebudete muset chodit. Hledat práci můžete buď sám prostřednictvím internetu a telefonu a nebo vám v tom může pomoci příslušný Úřad práce. Nová práce Vám zvedne znovu sebevědomí a uspokojí to přání být užitečný. Jste ještě mladý. Vyřiďte si invalidní důchod a tu novou práci dělejte pro zábavu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Artroza nemoc z povolani

Použití

Pokud si nechcete pořizovat více prášků na praní a toužíte po univerzálním pracím prostředku (na bílé i barevné), sáhněte po gelu. Tekuté prášky vám v tomto ohledu vyjdou vstříc právě díky absenci bělidel a optických rozjasňovačů, které blednutí barev zapříčiňují. Používáním gelu na praní neztratíte syté barvy, ale bohužel větší zašpinění nezmizí.

Pokud používáte tekutý prací prostředek na potřísněné barevné oblečení, doporučujeme před samotným mytím látku se skvrnou očistit nejdříve mýdlem nebo nalít prací prostředek přímo na ni.

Každý prášek či gel obsahuje na obalu informaci o doporučeném dávkování. Berte ohled na to, kolik dávek prací prostředek obsahuje. Čím větší dávka, tím větší ekologická zátěž. Velké objemy totiž vyžadují velké obaly, velké obaly jsou zase náročnější na výrobu, skladování i dopravu. To všechno zanechává v přírodě otisk, a to jenom z toho důvodu, aby měl zákazník pocit, že toho za své peníze dostává hodně. O prací účinnosti toho příliš nevypovídá, objemy prášků i gelů totiž tvoří hlavně plnidla, respektive voda.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Diskuze

V diskuzi LÉK NA ŘEDĚNÍ KRVE XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Zeman.

Jaký výsledek je po léčbě XARELTO?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marie.

Dobrý den, beru Xarelto 20mg každý den v 11:00. Dnes jsme si zapomněla vzít prášek a vzpomněla jsem si pozdě večer/ brzy ráno (2:00h). V příbalové informaci píšou, že si prášek mám vzit co nejdříve si vzpomenu, ale neužívat ho vícekrát za den. Prosím kdy si mám vzít další prášek? Normálně v 11:00 následující den (což je 9 hodin od posledního prasku)? Nebo déle?

Zdroj: diskuze Lék na ředění krve xarelto

Nejlepší prací prostředek

Test pracích prášků a gelů ukázal, že kvalita nemusí vždy znamenat vyšší cenu a že naopak i některé dražší prostředky neodvedou dobrou práci.

Pokud máte velmi znečištěné prádlo a chcete jej co nejlépe vyprat, potom je prášek lepší volbou. Během laboratorních zkoušek, při nichž byla látka ušpiněna bahnem, trávou, krví, kečupem, hořčicí, kávou nebo čajem, byla daná látka většinou čistší právě při použití prášku.

Prášek využijte i v případě, že chcete oblečení udržet dokonale bílé a rádi byste zamezili jeho zešedivění. Prášky totiž obsahují bělidla, která prací prostředky v tekuté formě postrádají.

Při praní barevného prádla je však třeba mít na paměti, že čím větší je prací síla, tím hůře odolávají barvy na oblečení. Zkrátka prášek s bělidly účinně vypere bílou košili, ale pestrobarevnému triku prokáže – zejména při dlouhodobém používání – spíše medvědí službu. Proto by se při praní barev měly používat prostředky na barevné prádlo, které je chrání a bělidla neobsahují.

Pokud v domácnosti ale nechcete shromažďovat více pracích prostředků pro jednotlivé barevné odstíny a spíše vás zajímá, který patří k těm univerzálním, hodícím se na bílé i barevné prádlo, dobrou volbou pro vás bude tekutý prací gel. Tekutá forma zpravidla neobsahuje bělidla a optické rozjasňovače a barvu vašeho prádla udrží i po několikanásobném praní v původním nebo velmi podobném odstínu.

Podobně účinné jsou i prací kapsle, které se liší od tekutých gelů zejména svou formou. Prodávají se v již předdávkovaném množství, takže usnadňují manipulaci.

Pokud používáte tekutý prací prostředek na skvrnami potřísněné barevné oblečení, doporučuje se před samotným mytím látku se skvrnou očistit nejdříve mýdlem nebo nalít prací prostředek přímo na ni.

Ať už používáte kterýkoliv typ pracího prostředku, doporučujeme skvrnami zasažené oblečení předem namočit do vody s lehkým přídavkem klasické jedlé sody. Přímo v pračce ho nepředpírejte, ušetříte tím vodu, energii i samotný prací prášek.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek

Formil speciální prací prostředek tekutý

Bílý Formil:

  • ochrana proti předčasnému blednutí;
  • optimální péče o bílé nebo světle barevné prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Černý Formil:

  • jemná péče a ochrana černého oblečení;
  • optimální péče o černé nebo tmavé prádlo;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Formil cena

Prací prostředek Formil můžete zakoupit ve všech prodejnách Lidl po celé České republice.Aktuální cena je vždy uvedena na cenovce nad daným produktem v obchodě. Pro okamžité zjištění ceny prášku Formil můžete navštívit stránky prodejce Lidl a spojit se s prodejcem prostřednictvím bezplatné telefonní linky. JInak aktuální ceny pracího prostředku Formil jsou vidět také tady Formil cena.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Formil vlna/Jemný prací gel

Jemné oblečení:

  • jemná péče o vlnu, hedvábí a viskózu;
  • jemně pečuje o vlákna;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Mírný detergent:

  • pečuje o vlákna a barvy;
  • jemná péče o jemné tkaniny;
  • chrání oblečení před vyblednutím;
  • přípravek vhodný pro 41 praní.

Zdroj: Prací prostředky Formil

Přihrádka na aviváž

Aby prádlo zůstalo po každém praní nadýchané a hebké, doporučuje se používat aviváž. Stejně jako u pracích prostředků je informace o přesném dávkování aviváže k dispozici na zadní straně obalu, přičemž doporučené dávky jsou podobně jako u pracích prostředků standardně určeny pro pračku o obsahu 4–5 kg suchého prádla. Dávkování je velice snadné. Například k odměření správného množství aviváže Silan jednoduše použijte uzávěr lahve. Do něj tekutinu odměřte a vlijte ji do dávkovače pračky, do přihrádky určené pro aviváž. Která to je, máte uvedeno v návodu k pračce.

Zdroj: Kam nalít tekutý prací prášek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP