Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRACOVIŠTĚ

OBSAH

Současnost nemocnice Kolín

Oblastní nemocnice Kolín (ONK) byla založena v roce 2005. V roce 2006 k ní byly přidruženy podniky nemocnic získané Středočeským krajem od státu v rámci přechodu majetku a závazků ze státu na kraje. Jednalo se o tyto podniky:

  • Nemocnice a sdružení zdravotnických zařízení Nymburk
  • Léčebna dlouhodobě nemocných na Vojkově
  • Nemocnice s poliklinikou Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

V roce 2007 byla Nemocnice s poliklinikou Brandýs nad Labem z ONK vyčleněna a zprivatizována společností PP Hospitals s.r.o. NaSZZ Nymburk získalo město Nymburk. Od roku 2010 ONK provozuje pracoviště Nemocnice Kutná Hora.

Oblastní nemocnice Kolín, akciová společnost, je obchodní společnost stoprocentně vlastněná Středočeským krajem a poskytující zdravotní péči. V současné době má tři hlavní pracoviště: Nemocnice Kolín, Nemocnice Kutná Hora a LDN na Vojkově. V prostorách Oblastní nemocnice Kolín se natáčel seriál Život na zámku.

Kolínská nemocnice pořádá odborné vzdělávací akce a konference. V roce 2014 to byly například konference s názvem Hygiena rukou – čistá péče = bezpečná péče, Základy EKG, Kardiopulmonální resuscitace a další.

Zdroj: Nemocnice Kolín

Diskuze

V diskuzi RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miluše.

dobrý den,tohle viz obrázek se mě udělalo pod nehtem na prsteníčku ruky cca před 1 měsícem. Nejsem si vědomá že bych se udeřila nebo něco tak,zatím nepozoruji zda se to posunuje,ale nevypadá to jako součást nehtu žeby to mělo odrůst ,nevím.
Pokud by to neodrůstalo ,př musí se nutně jednat o akrolentiginózní melanom , popř může to souviset jako druhotný přznak nádorového onemocnění plic,prsu?
Může to být i nějaká banálnější věc ,např související s nějakým nedostatkem vitamínu popř jeho přebytkem beru asi 2 měsíce 2000IU jednotek D3 vitamínu ..
Může udělat prvotní vyšetření krve s nějakým markerem obvodní lékař , než člověk začne pobíhat po odborných pracovištích v této špatné době s covidem a neočkovaný .
Pokud by se jednalo o onkolog nález jak důležitý je čas od prvotního nálezu do 3-4 měsíců , a kam zajít na konzultaci v případě podezření nádorového onemocnění asi někde na dermato-onkologii co myslíte , předem děkuji za odpověd Miluše

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miluše.

ještě dodám , kam se popřípadě v Brně objednat , na adekvátně erudované pracoviště ,děkuji

Zdroj: diskuze Rakovina kůže pod nehtem

Collaguard zastoupení

Zástupce pro Českou a Slovenskou republiku je firma Immomedical CZ. Společnost Immomedical CZ s.r.o. působí na trhu zdravotnických prostředků od prosince roku 2008. Společnost se orientuje na specializovaná pracoviště fakultních, krajských a regionálních nemocnic. Odborně vyškolený tým pracovníků poskytuje všem partnerům komplexní servis při používání distribuovaných zdravotnických prostředků a souhrn informací z oblasti aplikace nových technologií a dostupnosti produktů zastupovaných firem.

Zdroj: Collaguard

Poradna

V naší poradně s názvem VÝPIS Z KATASTRU NAHLÍŽENÍ PODLE JMÉNA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Irena Baarová.

Dobrý den, zemřeli mi rodiče
Ladislav Kovalčík nar. 21.3.1931 zemřel 10.11.2011
Růžena Kovalčíková nar. 15.9.1939 zemřela 27.10.2017
Prosím jak zjistím nemovitosti, pozemky po rodičích
Děkuji za odpověď Irena Baarová rozená Kovalčíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Jednoduše vyplňte tuto žádost www.cuzk.cz/Zivotni-… a doručte ji na pracoviště katastrálního úřadu.

Zdroj: diskuze Výpis z katastru nahlížení podle jména

Odstranění jizev po neštovicích

Na korekci jizev po neštovicích je třeba opakovaný laserový resurfacing. Je potřeba vyhledat laserové pracoviště, respektive pracoviště korektivní dermatologie, které se zabývá i výplněmi. Na místě zkonzultujete svůj stav s lékařem, který doporučí nejvhodnější ošetření takto poškozené pleti. Od zákroku nečekejte úplné odstranění daných jizev, ale jenom jejich korekci.

Zdroj: Odstranění jizev

Poradna

V naší poradně s názvem RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Školníková.

Dobrý den, kolegyni na pracovišti zjistili svrab, potřebovala bych vědět, jak a čím dezinfikovat pracoviště, aby se to nešířilo dál, děkuji Školníková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Stačí, když izolujete do igelitového pytle všechny věci, které kolegyně nosila. Pokud používala nějaké polstrované zařízení (židle, pohovku) tak bude potřeba tyto věci uzavřít v samostatné místnosti bez přístupu lidí a zvířat po dobu třech dní. Svrab bez přítomnosti hostitele během těchto dnů zemře. Pak můžete zase všechno normálně používat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rada

Vypuštění silikonového oleje z oka

Nutnost předoperačního vyšetření záleží na celkovém stavu a zvyklosti pracoviště, kde bude operace provedena. Zákrok je menšího rozsahu, dle zvyklosti pracoviště se provede anestezie, častěji nyní už jen lokální, za pomocí parabulbární injekce. Samotné vypuštění silikonového oleje trvá přibližně 30 minut a je bezbolestné. Do oka se zavedou vstupy, vypustí se olej, dutina se vypláchne, zkontroluje se stav sítnice a případně se ošetří nějaká část sítnice, pokud je to třeba. Operace je ukončena vyplněním oka tekutinou z infuze. Pracovní neschopnost se odvíjí od profese a diagnózy, kvůli níž byl do oka olej dáván. U pracujících jedinců je většinou pracovní neschopnost vhodná přibližně na týden. Fyzickou zátěž je nutné omezit po dobu 7 dnů, pak již dle pokynů ošetřujícího lékaře podle stavu hojení oka.

Zdroj: Rekonvalescence po operaci sítnice

Diskuze

V diskuzi KOLÍNSKÁ NEMOCNICE UČINIT DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Nešpůrková.

Dobrý den,
provádí se ve vaší nemocnici ozařování pat¨(nezhoubné).
V případě kladném, prosím, o kontakt na provádějící pracoviště.
Děkuji Nešprůrková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolínská nemocnice učinit dotaz

Lhotka

Veterinární klinika Lhotka, spol. s r.o.

Veterinární klinika Lhotka (Ve Lhotce 607/30, 142 00 Praha 4 – Lhotka) nabízí:

  • Komplexní veterinární služby
  • Zkušený veterinární tým
  • Moderní a nadstandardně vybavené pracoviště
  • Parkovací místa pro klienty veterinární kliniky

Objednání je možné na tel. čísle 774 735 735 nebo pomocí online formuláře – přednost mají akutní a objednaní pacienti.

Zdroj: Veterina Praha 4

Poradna

V naší poradně s názvem PÁLENÍ CHODIDEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý večer.mám soustavné pálení nohou včetně chodidla.Je to celý den,ale i v noci.Prosím o doporučení léků.nebo vyšetření

Existuje specializované pracoviště?

Děkuji Z. Olivová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Neuropatie nohou se může projevit jako pálení chodidel a nohou. Neuropatie bývá doprovodným efektem několika různých onemocnění, jako například diabetes, cévní problémy a nebo také může být neuropatie idiopatická, to znamená bez jiné příčiny. Pokud je neuropatie projevem systémového onemocnění, dá se mírnit kompenzací primárního zdravotního stavu. S tím vám pomůže lékař diabetolog nebo internista cévař. Pokud jde o neuropatii idiopatickou, tak pomůže neurolog nebo praktický lékař.

Zdraví Cempírek.

Zdroj: diskuze Bolesti a pálení chodidel - bříška pod prsty

Michle

Veterinární klinika Michle

Veterinární klinika Michle – MVDr. David Jíra, Ph.D., (Na úhoru 657/5, 141 00 Praha-Michle) je plně vybavené pracoviště pro zvířecí kamarády. V rámci kliniky můžete využít komplexních služeb, včetně preventivního vyšetření krve, které se provádí přímo na pracovišti. Dále si zde můžete zakoupit kompletní sortiment veterinárních diet, krmiv a doplňků pro psy a kočky.

Zdroj: Veterina Praha 4

Poradna

V naší poradně s názvem FAKULTNÍ POLIKLINIKA KARLOVO NÁMĚSTÍ 554 32 ODBĚRY KRVE HEMATOLOGIE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Brunová.

Prosím o info,
Od kolika hodin je v provozu oddělení centrálního odběru krve? Jsem diabetik a léčena pro hypofunkci štítné žlázy, tak mě odesílá lékařka z Vysočan na lačno hned ranní odběr. Vím, že je to v přízemí, ale nevím od kolika hodin.
S pozdravem Marie Brunová

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Odběrové centrum

Pracoviště:

Fakultní poliklinika (FP), Karlovo nám. 32 (budova B, přízemí)

Provozní doba:

Po - Pá: 6:30 – 14:30

Zdroj: diskuze Fakultní poliklinika karlovo náměstí 554 32 odběry krve hematologie

Co je to katastr nemovitostí

Katastr nemovitostí (KN) je soubor údajů o nemovitostech v České republice, zahrnující jejich soupis a popis a jejich geometrické a polohové určení. Součástí katastru je evidence vlastnických a jiných věcných práv k nemovitostem podle zvláštního předpisu a dalších práv k nemovitostem podle katastrálního zákona.

Katastr je zdrojem informací, které slouží k ochraně práv k nemovitostem, pro daňové a poplatkové účely, k ochraně životního prostředí, zemědělského a lesního půdního fondu, nerostného bohatství, kulturních památek, pro rozvoj území, k oceňování nemovitostí, pro účely vědecké, hospodářské a statistické a pro tvorbu dalších informačních systémů.

Rozsah a podmínky poskytování údajů z katastru nemovitostí se řídí vyhláškou č. 358/2013 Sb., o poskytování údajů z katastru nemovitostí, v platném znění. Mimo obvyklých forem vydávání informací, výpisů, opisů a kopií, dostupných přímo na katastrálních pracovištích, poskytuje ČÚZK některé výstupy rovněž prostřednictvím veřejné sítě Internet. Jsou to bezplatná aplikace „Nahlížení do KN“ (omezený rozsah informací, zdarma), placená aplikace „Dálkový přístup k datům KN“ nebo aplikace „Webové služby dálkového přístupu“.

Resortní organizace zajišťují řadu dalších datových služeb. Jde například o poskytování dat KN v elektronické podobě (tyto výstupy z databází katastru nemovitostí lze získat pouze za legislativně stanovených podmínek). Daty v elektronické podobě se rozumí data KN ve stanovených výměnných formátech, obsahující údaje souboru popisných informací (SPI), digitální katastrální mapy (DKM) a rastrová data skenovaných katastrálních map. Tato data poskytují v rámci své působnosti jednotlivá katastrální pracoviště. Výstupy přesahující rámec jednoho katastrálního pracoviště zajišťuje ČÚZK, odbor služeb uživatelům.

Zvláštní službu představuje poskytování přehledu vlastnických a jiných práv k nemovitostem evidovaným pro fyzické nebo právnické osoby v rozsahu celé ČR. Pro žadatele, kteří mají ze zákona nárok na bezplatné poskytnutí těchto informací, zajišťuje tuto službu ČÚZK, odbor služeb uživatelům. Pro ostatní zájemce poskytují tuto službu za úplatu všechna katastrální pracoviště v úředních hodinách.

Působnost katastrálního úřadu vykonává katastrální pracoviště v územním obvodu, který je zveřejněn Českým úřadem zeměměřickým a katastrálním sdělením ve Sbírce zákonů.

Zdroj: Výpis z katastru nemovitostí podle jména

Poradna

V naší poradně s názvem ŽLUČNÍKOVÉ KAMENY - ODSTRANĚNÍ BEZ OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sixtová.

Dobrý den, hledám středisko na odstranění žlučových kamenů rázovou vlnou, jsme z Prahy. Na internetu se mi zatím žádné pracoviště nepodařilo dohledat. Umíte poradit kde provádějí? děkuji s pozdravem Sixtová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odstranění kamenů rázovou vlnou se odborně nazývá litotrypse extrakorporální rázovou vlnou. Rázová vlna není příliš vhodná k odstraňování žlučníkových kamenů. Mnohem širší uplatnění má v odstraňování kamenů v močových cestách. Žlučníkové kameny se nejčastěji odstraňují endoskopicky nebo otevřeným chirurgickým výkonem. Při šetrnějším endoskopickém výkonu se zavádí endoskopický nástroj přes kožní řez nebo přirozenou cestou přes vstup ústy. Cílem výkonu může být drcení kamene, jeho vynětí v celku a nebo odstranění celého žlučníku i s kamenem.

V Praze se léčbou pomocí rázové vlny zabývá Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, kde na tamní urologické klinice umožňují klientům neoperační léčbu a postup bez užití anestézie. Jde o jedno z nejlepších pracovišť tohoto typu. Primární zaměření tohoto pracoviště je na odstraňování kamenů z močových cest.

Jak již bylo zmíněno, tak na žlučové kameny se používá endoskop. Odborný název výkonu je ERCP - Endoskopická Retrográdní Cholangio-Pankreatografie. Nejlepším pracovištěm tohoto typu v Praze je Institut klinické a experimentální medicíny IKEM a tamní Klinika hepatogastroenterologie. Pracovní doba je dána rozpisem jednotlivých lékařů na ambulancích. Obvyklá pracovní doba je od 8.00 do 18.00 hod. Noví pacienti jsou přijímáni na ambulanci po předchozím objednání a na základě doporučení praktického nebo jiného odborného lékaře. Klinika je umístěna v areálu IKEM v bloku C, ve 3. patře a telefon pro objednání je 236 052 617.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Žlučníkové kameny - odstranění bez operace

Psychiatrická klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy spánku a biorytmů

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch spánku a biologických rytmů, jako je:

  • insomnie;
  • hypersomnie;
  • poruchy rytmu spánek-bdění;
  • narkolepsie;
  • poruchy spánku spojené s tělesným nebo duševním onemocněním;
  • poruchy rytmů spánku a bdění;
  • parasomnie (noční děsy, noční můra, somnambulismus);
  • jiné poruchy spánku a biologických rytmů;
  • psychické komplikace poruch dýchání ve spánku.

Vyšetřovací metody:

  • psychiatrické vyšetření standardní a speciální;
  • somnologické vyšetření;
  • aktigrafie (vyšetření biologických rytmů).

Terapie a expertní činnost:

  • speciální psychoterapie;
  • farmakoterapie poruch spánku a biologických rytmů;
  • terapie rezistentních poruch spánku u duševních poruch;
  • expertní poradenství u poruch dýchání ve spánku.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy spánku Psychiatrické kliniky FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista před odesláním do specializované poradny Psychiatrické kliniky vybaví pacienta dokumentací obsahující:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikálního vyšetření pacienta;
  • zprávu o vyšetření u spádového psychiatra.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pokud z výše uvedených vyšetření a výsledků vyplývá, že má pacient závažné kardiální nebo respirační onemocnění, obezitu s BMI nad 30, podezření na apnoické pauzy a současně potíže s denní spavostí, je prvotní objednání vhodnější v Poradně pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy spánku a biorytmů:

  • středa: 7:00–15:30 hod.
  • čtvrtek: 8:00–16:30 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Soňa Kutílková od 8:00 do 14:00 hod.

Tel.: 495 834 932

Adresa

Psychiatrická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Poradna

V naší poradně s názvem MILIE PO OPERACI HORNÍCH VÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zajděte na kožní a nechte si tento projev pořádně vyšetřit nezávislým lékařem. Pokud to jsou milie, tak je možné je odstranit měsíc po operaci víček. Pokud to nejsou milie a jde o následek plastické operace, tak je na místě reklamace.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zina.

Dobrý den Kamčo, děkuji vám za odpověď, navštívila jsem jiné pracoviště, kde mi předepsali mast s antibiotiky i antibiotika, bohužel se stav nelepší, takže si zajdu ještě na kožní, je to strašné martýrium a beznaděj. Zaplatila jsem nemalé peníze a výsledek je příšerný a přístup operatéra neskutečný.

Zdroj: diskuze Milie po operaci horních víček

Rodičovská dovolená pro otce

O rodičovskou dovolenou může požádat i otec dítěte. Otec dítěte má díky novelizaci zákoníku práce i právo o své narozené dítě pečovat, a to téměř za stejných podmínek jako jeho matka. Otci musí k jeho žádosti zaměstnavatel dle ustanovení § 196 zákoníku práce poskytnout rodičovskou dovolenou, a to ode dne narození dítěte v rozsahu, v jakém o ní požádá, nejdéle do tří let věku dítěte, a to i v případě, že současně s ním matka dítěte čerpá mateřskou (rodičovskou) dovolenou (§ 198 odst. 1 zákoníku práce).

Právo na rodičovskou dovolenou má stejně jako zaměstnankyně i zaměstnanec, který převzal dítě do péče nahrazující péči rodičů na základě rozhodnutí příslušného orgánu, nebo dítě, jehož matka zemřela. Rodičovská dovolená se zaměstnanci poskytuje ode dne převzetí dítěte do péče nejdéle do dosažení 3 let věku dítěte, bylo-li dítě převzato po dosažení 3 let věku nejdéle však do 7 let, poskytuje se rodičovská dovolená v rozsahu 22 týdnů od převzetí dítěte, ve stejném rozsahu se poskytuje rodičovská dovolená i v případě, že dítě bylo převzato před dovršením 3 let věku, avšak do doby 3 let věku dítěte uplyne kratší doba než 22 týdnů (§ 197 zákoníku práce).

Ačkoli byla rodiči poskytnuta zaměstnavatelem rodičovská dovolená do 3 let věku dítěte, má možnost i v jejím průběhu požádat zaměstnavatele o ukončení rodičovské dovolené a o návrat do zaměstnání. Požádá-li muž o návrat do zaměstnání po uplynutí doby, po níž je zaměstnankyně oprávněna čerpat mateřskou dovolenou (tedy po uplynutí 22, či při vícečetném porodu 31 týdnů od narození dítěte), má zaměstnavatel povinnost ho zařadit zpět na původní práci a pracoviště. V případě návratu zaměstnance do zaměstnání po vyčerpání rodičovské dovolené má zaměstnavatel povinnost zařadit jej pouze podle podmínek pracovní smlouvy (v souladu se sjednaným druhem a místem výkonu práce, tedy nikoli na původní práci a pracoviště).

Zdroj: Rodičovská dovolená

Poradna

V naší poradně s názvem ROZBÍJENÍ ŽLUČNÍKOVÝCH KAMENŮ ULTRAZVUKEM LERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zbyněk Pacovský.

Dobrý den, ve svém článku se zmiňujete o možnosti rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem (LERV).
Nedaří se mi ani po rozsáhlém hledání nalézt pracoviště, které se tímto způsobem léčby zaobírá.
Můžete mě někam nasměrovat pro radu?
S pozdravem Pacovský

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Metoda LERV je vhodná pouze pro 20% případů žlučníkových kamenů. Ostatní pacienty je třeba léčit jinými metodami, nejefektivněji pomocí laparoskopie. Zeptejte se svého lékaře, zda-li je pro vás metoda LERV vhodná vzhledem k typu a umístění vašeho kamínku. Teprve pak se zaměřte na vyhledání vhodného pracoviště, kde zákrok LERV provádějí. Je to například oblastní nemocnice Kolín, Fakultní nemocnice Královské Vinohrady, FN Ostrava, Nemocnice Havlíčkův Brod, Krajská nemocnice Zlín, Krajská nemocnice Liberec a mnoho dalších.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rozbíjení žlučníkových kamenů ultrazvukem LERV

Neurologická klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy spánku
  • Spánková laboratoř

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch spánku a biologických rytmů, jako je:

  • narkolepsie, hypersomnie;
  • insomnie;
  • abnormální pohyby ve spánku (syndrom neklidných nohou, periodické pohyby končetin ve spánku, bruxismus a další);
  • noční epilepsie;
  • noční bolesti hlavy;
  • parasomnie (noční děsy, noční můra, somnambulismus);
  • poruchy spánku spojené s neurologickým onemocněním.

Vyšetřovací metody:

  • neurologické vyšetření standardní a speciální;
  • polysomnografické vyšetření;
  • video-EEG;
  • test mnohočetné spánkové latence (MSLT).

Terapie a expertní činnost:

  • terapie a expertní činnost u poruch spánku;
  • terapie poruch spánku u neurologických onemocnění.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy spánku Neurologické kliniky CPSB FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista před odesláním do specializované poradny Neurologické kliniky vybaví pacienta dokumentací obsahující:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikálního vyšetření pacienta;
  • zprávu o vyšetření u spádového neurologa nebo psychiatra.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pacienty lze objednat pouze do Poradny pro poruchy spánku, nikoli přímo do spánkové laboratoře!

Pokud z výše uvedených vyšetření a výsledků vyplývá, že pacient má závažné kardiální nebo respirační onemocnění, obezitu s BMI nad 30, podezření na apnoické pauzy a současně potíže s denní spavostí, je prvotní objednání vhodnější v Poradně pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy spánku:

  • pátek: 8:30–13:30 hod.

Objednání:

  • denně: 8:00–12:00 hod.

Tel.: 495 835 260

Adresa

Neurologická klinika FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Diskuze

V diskuzi TUKOVÉ BOULE NA ZADECH 10-TI DENNIHO STENATKS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lucie.

Zdravim,chtela jsem se zeptat zda mi nekdo neporadi..Stenatko je nejmensi z vrhu..vcera se mu za hlavickou objevila boulicka.Ma tam i stroupek.Nevim jak se mam v teto situaci chovat..zda vzit maleho na veterinu..ma jen 10dni..prosim porad te dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel MVDr. Hrachová.

Dobrý den,
posoudit oč se jedná - zvlášť u tak malého štěněte - bez pohmatu útvaru a případně punkce nelze. Objednejte se proto na veterinární pracoviště, určitě Vám poradí. Chce to ale pejska opravdu osobně vidět.
Hezký večer,
MVDr.Hrachová

Zdroj: diskuze Tukové boule na zadech 10-ti denniho stenatks

Odstranění jizev Plzeň

Medical Institut Plzeň je dermatologická klinika, která disponuje nejkomplexnější nabídkou zákroků estetické dermatologie a zeštíhlujících procedur. Má vybavení nejmodernější laserovou, radiofrekvenční a medicínskou technikou pro omlazení a hubnutí. Má 14 let praxe v oboru.

Plzeňský Medical institut poskytuje tyto služby:

  • Bělení zubů (Beyond – cold blue light)
  • Fyzioterapie (rázová vlna, ortopedie)
  • Botox, dermální výplně, mezoterapie, estetická dermatologie
  • Omlazení pleti, odstranění vrásek
  • Lékařské přístroje na zeštíhlení a redukci tuku
  • Léčba pigmentací, akné, odstranění jizev
  • Výplach střev
  • Lymfodrenáž

Adresa pracoviště: Medical Institut, Bezručova 143/16, Plzeň 3, 301 00, Česká republika

Telefon +420 775 123 527

Zdroj: Odstranění jizev

Plicní klinika

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy dýchání ve spánku

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch dýchání ve spánku, jako je:

  • prostá a habituální ronchopatie (chrápání);
  • hypopnoe a apnoe obstrukčního, smíšeného a centrálního původu;
  • porucha dýchání nemocných s chronickou obstrukční plicní nemocí (CHOPN);
  • porucha dýchání nemocných s bronchiálním astmatem;
  • porucha dýchání nemocných s plicní fibrózou;
  • porucha dýchání nemocných s kyfoskoliózou;
  • Pickwickův syndrom.
Vyšetřovací metody:
  • plicní vyšetření;
  • somnografie (spánková polygrafie);
  • polysomnografie.
Terapie a expertní činnost:
  • nastavení ventilační léčby (CPAP, BIPAP);
  • oxygenoterapie (koncentrátorem kyslíku nebo tekutým kyslíkem);
  • farmakoterapie přidružených plicních chorob;
  • expertní poradenství při posouzení indikací operačních řešení poruch dýchání metodami otorinolaryngologie nebo stomatologické chirurgie.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista zajistí před odesláním pacienta s podezřením na poruchu dýchání ve spánku do specializované poradny Plicní kliniky:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikální vyšetření pacienta;
  • popis vyšetření EKG a RTG srdce a plic (provedené v posledním roce);
  • vyšetření u spádového plicního lékaře nebo alergologa včetně spirometrie.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pacienty lze objednat pouze do Poradny pro poruchy dýchání ve spánku, nikoli přímo do spánkové laboratoře!

Předcházejí-li poruchám spánku cévní mozkové příhody, poruchy kvality spánku, usínání, psychické a/nebo neurologické poruchy, je prvotní objednání vhodnější v poradnách pro poruchy spánku Psychiatrické nebo Neurologické kliniky FNHK.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy dýchání ve spánku:

  • • pondělí–čtvrtek: 8:00–14:00 hod.

Objednání vyřizuje zdravotní sestra Kateřina Žohová.

Tel.: 495 834 775

Adresa

Plicní klinika FN a LF UK (Plicní pavilon budova č. 14)

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové

Co je to spánková laboratoř?

Spánková laboratoř je specializované zdravotnické pracoviště, které je vybaveno přístroji pro diagnostiku poruch spánku. Z pohledu pacienta má obvykle charakter ložnice, kde vyšetřovaná osoba přes noc (případně i přes den) spí. Pomocí různých sond zaznamenávají přístroje projevy spánkových poruch (například výpadky dechu ve spánku) a dávají tak lékaři podklad pro stanovení diagnózy
Spánková laboratoř se také obvykle zabývá nastavováním a správou léčebných přístrojů pro léčbu poruch dýchání ve spánku. Mezi nejobvyklejší přístrojová vyšetření prováděná ve spánkové laboratoři patří limitovaná polygrafie nebo polysomnografie.

Seznam spánkových laboratoří

Zdroj: Chrápání

Chirurgie

Chirurgické oddělení zahájilo provoz v roce 1958 na dvou standardních ošetřovacích jednotkách. Začátkem 90. let byla v rámci aseptického oddělení vybudována chirurgická jednotka intenzivní péče s 6 lůžky, která se po dokončení jižní přístavby nemocnice přestěhovala do vlastních prostor. Vzhledem ke stále rostoucí potřebě intenzivní péče a monitorace po operačních výkonech byl počet lůžek v červenci roku 2009 rozšířen na 12 a pracoviště se přestěhovalo do nových, moderních prostor.

Chirurgické oddělení nabízí komplexní péči v oboru všeobecné chirurgie, traumatologie a urologie. Bohatou tradici a vysokou úroveň má zejména chirurgie zažívacího traktu. Provádí se zde široká škála výkonů od operací jednoduchých až po radikální. V rámci operativy jsou prosazovány moderní trendy včetně rozšiřování spektra laparoskopických výkonů, terapeutických i diagnostických. Výrazně se zvýšil počet onkochirurgických radikálních výkonů. Značnou část náplně činnosti pracoviště tvoří traumatologie. Díky kvalitnímu technickému zázemí i personálnímu obsazení disponuje oddělení moderními operačními postupy při ošetření končetinových poranění i při ošetřovaní traumat břicha.

Oddělení úzce spolupracuje s vyššími klinickými pracovišti v Brně, především Masarykovým onkologickým ústavem, Úrazovou nemocnicí, FN Bohunice a FN USA. V oblasti vzdělávání (pre- i postgraduálního) je v rámci chirurgického oddělení zabezpečena činnost stážistů a mediků.

Kontakty

  • 516 491 411 – oddělení A
  • 516 491 421 – oddělení B
  • 516 491 414 – chirurgická JIP
  • Primář oddělení: MUDr. Radek Bousek – atestace II. stupně z chirurgie, atestace z traumatologie
  • Zástupce primáře: MUDr. Ivoš Novosad

Lékaři:

  • MUDr. Josef Snášel, vedoucí lékař CHJIP
  • MUDr. Jan Kubačák
  • MUDr. Miroslav Dobiášek ml.
  • MUDr. Aleš Chromý
  • MUDr. Jan Vlach
  • MUDr. Kateřina Kuklová
  • MUDr. Střítecká Zuzana
  • MUDr. Kubík Marek
  • MUDr. Koželuhová Kristýna
  • Vrchní sestra chirurgických oborů: Helena Masaříková
  • Staniční sestry:
  • Ludmila Langerová – staniční sestra JIP
  • Iveta Bílková – staniční sestra chirurgického oddělení A
  • Drahomíra Šmerdová – staniční sestra chirurgického oddělení B

Zdroj: Nemocnice Boskovice

Poliklinika Budějovická

Patří mezi největší nestátní ambulantní zařízení v Praze. Sìdlí na adrese Antala Staška 1670/80 v Praze 4. Nejlépe se do polikliniky dostanete metrem C, kde je zastávka Budějovická. S poliklinikou se dá spojit jedině telefonem na čísle 237 777 200. Po přijetí hovoru vás bude navigovat hlasový asistent. Buďte trpěliví. Čekání se může protáhnout až na hodinu.

V poliklinice působí okolo 40 ambulantních specialistů, kteří mají k dispozici nejmodernější přístrojové vybavení. Díky tomu může tato poliklinika poskytovat komplexní zdravotní péči. Špičkové přístrojové vybavení má například na gastroenterologii, v Radiodiagnostickém centru sdružujícím pracoviště CT tomograf, MR magnetickou rezonanci, denzitometrie či rentgenu. Součástí polikliniky je lékárna Pharmacentrum Budějovická se zdravou výživou Ošatka. A také zde provádí odběry krve.

Zdroj: Poliklinika Budějovická

Klinika otorinolaryngologie a chirurgie hlavy a krku

  • Pracoviště CPSB
  • Poradna pro poruchy dýchání ve spánku

Odborné zaměření

Pracoviště provádějí diagnostiku různých typů poruch dýchání ve spánku u dospělých a dětí, jako je:

  • obstrukční, centrální a smíšený typ spánkového apnoického syndromu;
  • chrápání – prostá a habituální ronchopatie.
Vyšetřovací metody:
  • ORL spánková anamnéza;
  • vyplnění dotazníku EŠS (Epworthská škála spavosti);
  • ORL klinické vyšetření (ambulantní endoskopie nosu, hltanu a hrtanu);
  • ORL speciální vyšetření – rinomanometrie;
  • Müllerovy manévry hodnocené fibroendoskopem;
  • Mallampatiho klasifikace (I–IV);
  • monitorování pacienta během spánku (somnografie, spánková polygrafie);
  • cefalometrie (ve spolupráci se Stomatochirurgickou klinikou).
Poradenská činnost a léčba:
  • konzervativní léčba (medikamentózní, instruktážní);
  • chirurgická léčba: chirurgické ošetření nosních dutin, hltanu, jazyka;
  • doporučení stomatochirurgického výkonu nebo ventilační léčby.

Podmínky pro přijetí k vyšetření do Poradny pro poruchy dýchání ve spánku Kliniky ORL FNHK

1. Informace pro objednávající lékaře a pro pacienty:

Praktický lékař nebo specialista před odesláním pacienta do specializované poradny ORL zajistí:

  • souhrn základní anamnézy, medikace a fyzikální vyšetření pacienta;
  • popis vyšetření EKG a RTG srdce a plic (provedené v posledním roce);
  • vyšetření u spádového ORL lékaře se zahájením léčby zjištěných patologií;
  • vyšetření u spádového plicního lékaře nebo alergologa včetně spirometrie.

2. Informace pro objednávající lékaře:

Pokud z výše uvedených vyšetření a výsledků vyplývá, že má pacient závažné kardiální nebo respirační onemocnění, obezitu s BMI nad 30, podezření na apnoické pauzy a současně potíže s denní spavostí, je prvotní objednání vhodnější v Poradně pro poruchy dýchání ve spánku Plicní kliniky FNHK.

Předcházejí-li poruchám spánku cévní mozkové příhody, poruchy kvality spánku, usínání, psychické a/nebo neurologické poruchy, je prvotní objednání vhodnější v poradnách pro poruchy spánku Psychiatrické nebo Neurologické kliniky FNHK.

Ordinační doby a kontakt k objednání

Poradna pro poruchy dýchání ve spánku:

  • úterý: 12:30–14:00 hod. – konzultace
  • středa: 09:00–14:00 hod. – vyšetřování nových pacientů
  • čtvrtek: 12:30–14:00 hod. – konzultace

Objednání:

• středa: 11:30–12:00 hod.

Tel.: 495 833 168

Adresa

Klinika otorinolaryngologie FN a LF UK

Fakultní nemocnice Hradec Králové

Sokolská 581

500 05 HRADEC KRÁLOVÉ

Zdroj: Spánkové centrum Hradec Králové


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Nina Vinšová

Mgr. Michal Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP