Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRASKAJÍCÍ ÚSTNÍ KOUTEK

OBSAH

Ústní vody

Ústní vody jsou níže seřazeny podle nejdůležitějšího kritéria, a tím je prevence zubního kazu. Testy prováděl dTest. Dostatečné množství fluoridu by měla bezpodmínečně obsahovat každá ústní voda.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ PŘÍČNÉ KLENBY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav Marek.

Při delší chůzi mně začne hrozně bolet noha zespodu za prsty prsteníček a prostředníček. Domnívám se, že mně padá příčná klenba. Prosím Vás o radu co se s tím dá dělat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Václav.

Delší doubu trpím pálením - štípáním dutiny ústní včetně rtů, dásně jsou příliš citlivé až bolestivé a je to čím dál horší.
Co by se na to dalo použít?

Zdroj: diskuze Padání příčné klenby

Meridol ústní voda

Jako prevence zubního kazu s obsahem dostatečného množství fluoridu je voda Meridol určena pro citlivé zuby. Druhou nejdůležitější funkcí ústní vody je prevence vzniku zubního plaku a zánětů dásní. Ústní voda Meridol obsahuje skutečně účinné látky v dostatečné koncentraci.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Meridol.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Poradna

V naší poradně s názvem POPRASKANÉ ŽILKY V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aja.

Dobrý den,mužou prosím Vás ustní vody,konkrétně fialová listerine,za popraskané žilky na tvářích.Děkuji za odpověd!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ústní voda Listerine podle mého názoru nemá vliv na popraskané žilky na tvářích. Už jen z toho důvodu, že ústní voda se používá na výplach dutiny ústní a nemá přijít do kontaktu s pokožkou na tvářích.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Popraskané žilky v obličeji

Babské rady na popraskané koutky úst

Pokud se u vás nemoc ústních koutků objeví, ihned vynechejte kosmetické přípravky, a to až do úplného vyhojení. Jediné, co lze používat, je přírodní forma jeleního loje bez příměsí parfémů, který okolí koutků vysušené léčbou zvláční. Pokud byly v době propuknutí nemoci použity například lesk na rty nebo rtěnka, raději si potom pořiďte nové, aby citlivé místo nebylo případně infikováno znovu. Totéž platí i o jelením loji, který se aplikoval v době hojení problému.

Naše babičky prasklý koutek léčily naprosto jednoduše. Prasklinu potřely mazem z ucha. Do druhého dne prý zahojeno.

Zdroj: Anguli infektiosi – ústní koutky

Diskuze

V diskuzi ŠTÍPÁNÍ A PÁLENÍ DUTINY ÚSTNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Václav.

Nemohu se zbavit častého, téměř trvalého štípání a pálení dutiny ústní včetně rtů. Používal jsem různé masti. ale nic mi nepomáhá.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Štípání a pálení dutiny ústní

Příčiny praskání koutků úst

Prasklý koutek úst má řadu možných příčin, které většinou pochází z úst nebo kolem úst, i když to ve vzácných případech mohou způsobit i systémová onemocnění nebo léky. Popraskané koutky se často vyskytují u mladších lidí, kteří slintají během spánku, nebo u starších lidí s hlubokými vráskami po stranách úst, které zvyšují pravděpodobnost výtoku slin a popraskání ústních koutků. K tomuto stavu může také přispět dlouhodobá expozice ve větru nebo chladu, špatně padnoucí zubní protézy nebo nedostatek zadních zubů, které pomáhají udržet napnutou strukturu obličeje.

Prasklý koutek na rtech bývá spojený s nedostatky ve stravě, včetně nedostatku železa a vitamínů B1, B2, B6 a B12.

U pacientů s prasklým koutkem se mohou také vyvinout kvasinkové infekce z kmene zvaného candida albicans. Tato plísňová infekce se pak může šířit celými ústy, což výrazně zesiluje fyzické nepohodlí.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Diskuze

V diskuzi PROBLÉMY S LÍCNÍHO NERVU PO CHIRURGICKO STOMATOLOGICKÉM ZÁKROKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Před půl rokem mi trhali dva dva oční zuby při kterých jsem měla komplikace a zákrok byl na chirurgickou stomatologické pohotovosti. Nyní mám pokleslý pravý koutek úst nateklou tvář vystřelující bolest až k uchu. Občas my brní pravá tvář poté je slabě necitlivá. Je možné že by vznikl problém po tak dlouhé době po trhání zubů?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Problémy s lícního nervu po chirurgicko stomatologickém zákroku

Prasklé koutky – čeho je nedostatek

Prasklé koutky vznikají z nedostatku železa a vitamínu B. Proto by mělo dojít k doplnění těchto chybějících prvků. Nejlepší cesta je skrze potraviny, ale to neznamená, že nemůžete vyzkoušet i lékárenské doplňky. Většinou pomohou. Prasklý koutek může být způsoben i nedostatkem zinku.

Zdroj: Prasklé koutky

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁPACH Z ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xavi.

Chci se zeptat, jestli má někdo podobnou zkušenost z lékem na tlak Tezeo 80. V mém případě mi způsoboval nepříjemný zápach z úst.
Podotýkám, že ústní dutinu, hygienu mám v naprostém pořádku/ zuby atd./
Používám kvalitní zubní í pasty a ústní vody.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

A mezizubní prostory taky čistíte? Každý den?

Zdroj: diskuze Tezeo 40 a alkohol-diskuze

Elmex Sensitive Plus s aminfluoridem

Chlorid draselný v ústní vodě Elmex Sensitive snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Elmex Sensitive Plus s aminfluoridem.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi DUTINA ÚSTNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr Jezdik.

Dobrý den má přítelkyně má v dutině ústní něco jako bradavici a mám pocit že to mužebyt nakazlive jelikož něco podobného mi vyrostlo v oblasti penisu nyní jsem začal uzivat mast z propolisu. Děkuji za zprávu a radu.


Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jiri.

Dobrý den mám dlouhý čípek v krku a jeto nepříjemné co stim dělat diky

Zdroj: diskuze Dutina ústní

Léčba prasklých koutků

K léčbě popraskaných koutků se často používají lokální masti se steroidy snižujícími záněty a masti s oxidem zinečnatým, který má antifungální vlastnosti, aby poskytl bariéru narušenému prostředí během procesu hojení. Pokud dojde ke kvasinkové infekci, můžeme ji léčit perorálními nebo topickými antifungálními léky, jako je Nystatin pro celá ústa a výplachy chlorhexidinem (obsažen v ústní vodě), který má antibakteriální vlastnosti.

Léčbě prasklých koutků pomáhá také přijmout několik preventivních opatření, která mohou minimalizovat jejich výskyt. Pokud například nosíte zubní protézy, jejich časté čištění (včetně proplachu chlorhexidinem) a jejich vyndavání na noc omezuje růst bakterií a plísní. Je dobré také zjistit, zda vaše zubní náhrady správně sedí. Náhrada chybějících zubů poskytuje lepší podporu obličeje a může minimalizovat vrásky kolem úst. A samozřejmě každodenní čištění zubů a mezizubních prostor pomáhá zajistit zdravá ústa bez chorob.

Zdroj: Prasklý koutek duchovní příčina

Poradna

V naší poradně s názvem HYPERMANGAN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renáta Růžičková.

Je možné použít hypermangan na dezinfekci dutiny ústní.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Je to možné. Hypermangan se používá jako ústní voda, pomůže na vředy v ústech nebo na bolest dásní, popřípadě při angíně a to tím, že dezinfikuje ústa. Na kloktání se používá velmi zředěný roztok! V jednom litru horké vody se rozmíchá 100 mg hypermanganu. Tekutina se nechá vychladnout a pak se kloktá. Zvláštní pozornost je třeba brát v případě, že jsou v ústech umělé zuby. Hypermangan rozpouští keramické korunky.

Zdroj: diskuze Hypermangan

Odol Classic ústní voda

Jako prevence zubního kazu s obsahem dostatečného množství fluoridu je voda Odol classic určena pro citlivé zuby.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Odol Classic.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi KERASTASE ZKUŠENOSTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Máte někdo zkušenosti s kosmetikou od Kerastase při onemocnění lupénkou ve vlasech? Pomáhá vám Kerastáze na lupénku anebo naopak lupénku zhoršuje? Dostala nějaké šampony a kondicionery od Kerastase o Vánocích. Svou lupenku ve vlasech mám nyní zklidněnou a nechtěla bych si ji tím zase rozbouřit. Prosím poraďte mi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marketa.

Můj tchán trpí už dlouho lupenkou po celém těle, ale největším problémem jsou praskající paty. Nyní k fototerapii dostal doporučenou chytrou houbu biodeltu a na promazání biogamu. Moc se mi líbí celý princip fungování přípravku, vše na biologické úrovni, ale nemáme zatím příliš mnoho zkušeností. Jak přesně bude přípravek nejlépe učinkovat atd. Zatím to vypadá, že se opravdu pokožka zlepšuje, ale ráda bych zjistila jaké zkušenosti mají i ostatní. Děkuji

Zdroj: diskuze Kerastase zkušenosti

Sensodyne Mouthwash for sensitive teeth

Chlorid draselný v ústní vodě Sensodyne snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Sensodyne Mouthwash for sensitive teeth.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Diskuze

V diskuzi JAK OŠETŘIT ZÁNĚT DÁSNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliška.

Ahoj před pár týdnama jsem dostala zánět dásní nevím jak se toho zbavit poradíte mi někdo jak se ošetřit tento problém? Nejlepší by bylo kdyby léčba probíhal doma...:-D děkuji všem kteří mi napíší nějaké řešení.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Elisko, v lékárnách je k dostání přípravek určen pro záněty v ústní dutině - Corsodyl, ve formě roztoku k oplachům ústní dutiny. Přesto je vhodné navštívit zubaře, jelikož jak popisujete, zánět přetrvává několik týdnů. V případě opakujících se zánětů užívejte Koenzym Q10, který je vhodný pro regeneraci tkání a odborníci ho doporučují i při ustupujících dásní. Hezký den.

Zdroj: diskuze Jak ošetřit zánět dásní

Colgate Whitening s difosfáty

Ústní voda Colgate Whitening s difosfáty má nedostatečnou ochranu proti zubnímu plaku.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Colgate Whitening s difosfáty.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Poradna

V naší poradně s názvem ÚSTNÍ MYKÓZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Někdy může vzniknout v ústech i mykóza způsobená kvasinkami Candida Albicans. Taková kandidóza dutiny ústní se označuje jako soor. Kandidóza bývá typická u kojenců a u lidí, kteří jsou celkově oslabení anebo také u lidí v dlouhodobé nemocniční péči, kteří užívají antibiotika. Kandidóza dutiny ústní někdy přechází v kandidózu jícnu, která je typická taktéž u jedinců oslabených a v dlouhodobé nemocniční péči s antibiotickou terapií. Tyto kandidózy se projeví buď bolestivostí při polykání nebo může být i bez příznaků a pak bývá obvykle objevena při gastroskopii, což je fibroskopické vyšetření žaludku pomocí kamery. Někdy se kandidóza dutiny ústní projevuje bílými splývavými povlaky na sliznici dutiny ústní, které se dají lehce setřít. Nejlepší obrana proti častým kandidám je sacharidová dieta. Jako akutní lék je možné použít Clotrimazol spray, který je volně prodejný v lékárnách. Z bylinek pak na ústní mykózu zabírá výplach dutiny ústní čajem ze šalvěje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Ústní mykóza

Použití ústní vody

Po každém jídle užívejte ústní vodu, která odstraní přebytečné části potravin, které by mohly zapříčinit výskyt zubního plaku.

Zdroj: Jak přirozeně odstranit plak ze zubů?

Aquafresh 3 in 1 Mouthwash Mint

Jako prevence zubního kazu s obsahem dostatečného množství fluoridu je voda Aquafresh 3 in 1 Mouthwash Mint určena pro citlivé zuby. Druhou nejdůležitější funkcí ústní vody je prevence vzniku zubního plaku a zánětů dásní. Ústní voda Aquafresh 3 in 1 Mouthwash Mint obsahuje skutečně účinné látky v dostatečné koncentraci.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Aquafresh 3 in 1 Mouthwash Mint.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Corsodyl Parodontax

K léčbě akutního zánětu dásní je určena ústní voda Corsodyl, která je na trhu ve dvou variantách lišících se koncentrací účinné látky chlorhexidin-diglukonát. Ústní voda Corsodyl 0,2 % se používá krátkodobě a jednorázově. Corsodyl 0,1 % je určen k opakovanému použití ve dvoutýdenních cyklech. Ústní vodu Corsodyl je vhodné používat v kombinaci s terapeutickou pastou Parodontax.

Zdroj: Parodontax

Gum Sensi Vital

Dusičnan draselný ve vodě Gum Sensi Vital snižuje při každodenním dlouhodobém používání citlivost zubů s odhalenými zubními krčky. Ústní voda Gum Sensi Vital obsahuje látky, jejichž účinek na prevenci plaku a zánětu dásní nebyl dostatečně vědecky prokázán.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Gum Sensi Vital.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Odol Stoma Paradentol ústní voda

Ústní voda Odol Stoma Paradentol není sice deklarovaná jako prevence paradontózy, ale její název je přinejmenším zavádějící. Navíc poskytuje pouze uspokojivou ochranu proti vzniku zubního plaku a zánětu dásní, takže ani tvrzení o prevenci paradontózy účinným odstraňováním zubního plaku neobstojí. Ústní voda Odol Stoma Paradentol neobsahuje fluorid žádný, respektive pouze zanedbatelné množství, a nesplňuje tak základní požadavky na kvalitní ústní vodu.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Odol Stoma Paradentol.

Zdroj: Nejlepší ústní vody

Colgate Plax Multi Protection Cool Mint Mouthwash

Druhou nejdůležitější funkcí ústní vody je prevence vzniku zubního plaku a zánětů dásní. Ústní voda Colgate Plax Multi Protection Cool Mint Mouthwash obsahuje skutečně účinné látky v dostatečné koncentraci.

Zde můžete vidět cenu ústní vody Colgate Plax Multi Protection Cool Mint Mouthwash.

Zdroj: Nejlepší ústní vody


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP