Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SE ZBAVIT ČERVENÝCH FLEKŮ V OBLIČEJI

OBSAH

Příčiny červených fleků na kůži

Červené fleky na kůži připomínají angiomy, ale nepředstavují žádnou hrozbu pro celkové zdraví a trvalý tón pleti. Tyto skvrny jsou obvykle spojeny s pobytem na slunci, častěji se vyskytují na částech těla, které jsou náchylnější ke spálení. Fleky, které jsou asymetrického vzhledu nebo se stále zvětšují, se mohou objevit po dosažení věku padesáti let a musí být zkontrolovány kožním lékařem, aby byl vyloučen vznik rakoviny kůže. Zde jsou časté příčiny červených skvrn na kůži:

  • Červené fleky jsou spojeny s nadměrným sluněním a objevují se v místech, která jsou náchylná ke spálení.
  • Červené fleky mohou být genetického původu. Některé skvrny jsou přítomné od narození, zatímco jiné mohou být patrné až v průběhu let (puberta).
  • Červené fleky na kůži mohou být výsledkem infekce kůže.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem NA ČERNE PIGMENTY MASTIČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

porat temi jak se mám zbavit černých fleku na obličejí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Heleno, černé flíčky se dají dobře a rychle zakrýt pudrem nebo makeupem. Zajděte do drogérky, kupte si tam Dermacol krycí pudr nebo krém v odstínu vaší pleti a pak to s ním zakryjte. Trvale se dají různé barevné odlišnosti pleti odstranit například laserem a nebo přípravky na bělení kůže. Více o přírodním bělení pleti je napsáno zde: www.ceskenemoci.cz/s…

Zdroj: diskuze Na černe pigmenty mastička

Přirozené odstranění fleků na kůži

Červené fleky na kůži jsou ve většině případů neškodné, ale i tak je důležité, abyste se poradili se svým kožním lékařem, zejména v případě, že si povšimnete nových fleků nebo náhlého zvětšení. Je nutné vyloučit rakovinu kůže nebo melanom. Jakmile je jasné, že jsou červené fleky na kůži neškodné, můžete vyzkoušet různá opatření, která vám pomohou s jejich odstraněním:

  • Lokální masáž silikonovou kuličkou – tato technika je založena na tlakové terapii, která pomáhá se zklidněním pokožky, ale také snižuje zbarvení kůže, čímž dochází k zamaskování skvrn. Tato technika je dlouhodobá, měla by trvat od šesti až do osmi měsíců, ale výsledky jsou velice slibné.
  • Lokální aplikace oleje z pšeničných klíčků s několika kapkami Tea tree oleje – pšeničné klíčky mají uklidňující účinek, zatímco Tea tree olej je vhodný při léčbě různých druhů kožních infekcí.
  • Velmi užitečné jsou homeopatické léky, které se používají při léčbě skvrn.
  • Na léčbu kožních znamének se doporučuje Thuja tinktura. Lokální aplikace této tinktury je užitečná rovněž při léčbě červených skvrn.

Pokud domácí léčba nepřináší žádné výsledky, existují i jiné možnosti léčby, které zahrnují zmražení (kryoterapie) nebo chemický peeling. Tyto metody vám zaručeně pomohou s odstraněním červených skvrn.

Zdroj: Červené fleky na kůži

Poradna

V naší poradně s názvem MASTNÁ PLEŤ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Natálie.

Dobrý den už od 15 let mám akné,rozneslo se mi snad všude na obličeji,na dekoltu,na zádech.Mám i fleky,protože si nemůžu pomoct,ale vadí mi když mám černé pory nebo bílé velké akné,potřebuji poradit jak se mám zbavit těch fleků.Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zbavte se v první řadě akné tím, že vyčistíte svůj organizmus změnou stravování a aktivním pohybem. Zde je seznam článků, kde se řeší souvislost akné a špatné životosprávy a několik typů na detoxikaci: www.zdravi-lecba.cz/…
Zničená kůže od akné a fleky po akné zůstávají na celý život. Stejně jako ostatní jizvy, je nelze nijak odstranit, jen se dají maskovat makeupem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Mastná pleť

Jak odstranit červené fleky v obličeji

K odstranění červených fleků na obličeji se nejčastěji používá laser. Laser dokáže odstranit nejen červené fleky v obličeji, ale také jizvy po akné. Nejmodernější laserové systémy dnes dokáží tyto poruchy odstranit, aniž by zanechaly po sobě jizvy. U některých lidí se laserem dá oheň na kůži odstranit zcela, u některých jen z části. Léčba laserem spočívá v úzkém zaměření laserového paprsku, který reaguje na hemoglobin - červené barvivo a jeho působením se zataví cévní kapiláry, které se pak přirozeně po zákroku zahojí - tělo je vstřebá a nejsou pak tolik vidět. Trvání laserové léčby a počet ošetření závisí na typu a rozsahu vady kůže a může se u každého lišit. Často je nutné absolvovat více sezení k dosažení optimálních výsledků. Tyto zákroky jsou prováděny v rámci estetické mediciny a nejsou tedy hrazeny zdravotními pojišťovnami. Z finančního hlediska je třeba u tohoto zákroku počítat s jistými náklady, které pro odstranění těchto vad bude nezbytné obětovat. Bližší informace získáte v některém z laserových center, například zde http://www.asklepion.cz/problemy/metlicky-modre-zilky-cevni-zil.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi ODSTRANĚNÍ ČERVENÝCH FLEKŮ NA KŮŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobry den , chtela bych se zeptat beru atb. a byla jsem chvilku na slunci,ale udelal se mi cerveny flek na nose,chtela jsem se zeptat jesli to zmizi a mam cekat,nebo to nechat odstranit ? dekuji za odpoved.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odstranění červených fleků na kůži

Make up na červené fleky

Levnější řešení s okamžitým výsledkem je použití krycího make-up. Tento způsob vám váš problém sice trvale neodstraní, ale pomůže vám zamaskovat vaše nedostatky. Například přípravek COVERDERM CLASSIC. Je to tuhý make-up balený v 30ml kelímku s uzávěrem zabraňujícím jeho vysychání. Poslouží vám bezvadně k zakrývání nedostatků pleti a to nejen projevů červených fleků v obličeji, ale schová se s ním pigmentová skvrna, také jizvy po akné, sluneční skvrny, stařecké skvrny a pigmentové skvrny, jizvy i tetování a můžete ho použít i proti pihám. Má perfektně přilnavý, dlouhotrvající efekt maskování a vydrží na pokožce i více než 24 hodin. K dostání je v 9 odstínech. Nedráždí, je vhodný pro všechny typy pleti a je vhodný na celodenní použití a neodolá před ním ani stařecká skvrna. Odstíny si vyberete podle stávajícího tónu své pleti. Je lepší mít dva pro střídání. Vaše pleť má totiž jiné zabarvení v létě a jiné v zimě. Odstín Classic 0 - bílý se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů modré nebo černé barvy například již nechtěné tetování. Odstín Classic 8 - šedozelený se používá jako podklad v případě výrazných barevných odstínů červené, což je právě angioma a nebo také akné. Všechny tyto produkty lze dostat u vizážistů sdružení PEI, ve vybraných lékárnách a na internetu na adrese www.vizazista.cz.

Držíme vám palce a přejeme, ať se vám podaří býti ještě krásnějšími.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi PODKOŽNÍ TUK NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Asus.

zdravim mam takovej problem udělaly semi asi dvje kuličky na obličeji jsou pohiblive a kdiš se pokoušim je vimačknout tak mi zních teče takova vodička nevim coto je a jak setoho zbavit čet jsem že napřovat z heřmankem pak to propichnout jehlou a vimačknou chtěl bych radu jak to udělat abych se toho mohl zbavit a jestly mi nezustane na obličeji nějaka ta durka nebo něco takoviho prej jsou to milie nebo jak se tomu spravně řika prosim napište mi do mejlu děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladka.

byla jsem na kosmetice, kde mi několik milií odstranily. U vnějšího koutku oka se mi druhý den po odstranění udělala bulka o velikosti hrášku, zprvu to bolelo nyní je to v klidu. Obávám se, že se to nevstřebá a budu muset navštívít chirurgi.

Zdroj: diskuze Podkožní tuk na obličeji

Příčiny nákazy

Růst a šíření plísní umožňuje překyselení organismu, naopak zásadité prostředí (alkalóza) pohyb kvasinek zpomaluje a způsobuje jejich setrvávání a hromadění na jednom místě, což může vést ke vzniku cyst nebo i zhoubných nádorů. Kvasinky se mohou snadno rozmnožit a zbavit se jich může být pak velice obtížné. Zejména při častém a mnohdy i zbytečném užívaní antibiotik můžete očekávat invazi kvasinek do vašeho organismu.

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek

Poradna

V naší poradně s názvem PATER PLESKAČ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka Zapletalová.

Dobrý den pane Pleskači.
Mám prosím dotaz,
Měla jsem zánět trojklanného nervů. Obličej jsem mazala třezalkovým olejem na uvolnění bolesti. Bolest po týdnu povolila, ale na tváři mě zůstal 3cm červený flek.Použila jsem už spoustu mastiček a po 3 měsících flek stále nemizí. Prosím moc o radu, jak se fleku zbavit.
Dekuji za odpověď
Hezký den,
Zapletalová Blanka.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Opalte se na sluníčku. Slunce zbarví vaší pokožku do hněda a tím červený flek splyne s okolní kůží a nebude vidět. Až vám opálení na konci léta vyprchá, tak stopy po flíčku zmizí a pokožka bude jako dřív.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pater pleskač

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Polévka z červených fazolí z konzervy

Ingredience: 50 g anglické slaniny, 2 cibule, olej, 4 konzervy sterilizovaných červených fazolí, sůl, 3 lžíce hladké mouky, 1 kostka bujónu

Postup: Na oleji opražíme nadrobno nakrájenou cibulku, zasypeme moukou. Tuto cibulovou jíšku zalijeme studenou vodou, pečlivě rozmícháme a přidáme kostku bujónu. Poté přidáme fazole z konzervy a provaříme. Nakonec vmícháme nadrobno nakrájenou a osmahnutou slaninu a polévku dochutíme solí a polévkovým kořením. Polévku z červených konzervovaných fazolí podáváme s tmavým chlebem.

Zdroj: Fazolová polévka z červených fazolí

Diskuze

V diskuzi ZÁNĚT KŮŽE V OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra.

Prosím o radu nebo zkušenost. Prodělala jsem pásový opar v obličeji. Je to už rok a od té doby mám stále vyrážky na čele v obočí a u kořene nosu. Nikdy předtím jsem na vyrážky jakéhokoliv druhu netrpěla. Nevím, jak se toho zbavit. Díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tnt.

Pomuze hliva ustricna. Brat cca ctvrt roku

Zdroj: diskuze Zánět kůže v obličeji

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Diskuze

V diskuzi ČERVENÉ FLEKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dajda.

ohledně červeného fleku, psala jsem článek, nyní vím, že se Vám může ukázat červený flek, když jste alergičtí na AVIVÁŽ. Nikdy jsem žádný flek neměla, ale najednou jsem se ho nemohla zbavit. Trošku někdy svěděl, ale jinak nepomohlo nic.Až jednou měla to samé kamarádka, jen jí to svědělo více.Šla k lékaři a tam jí řekli, nepoužívejte AVIVÁŽ. Dostala mastičku na alergii AFLODERM a pomohla.Mě také. Jaká Aviváž to byla nevím, ale kamarádka používala jinou. Mast okamžitě zabrala, ale musíte flek hlídat a postupně prodlužovat mazání fleku, dokud nezmizí. Kamarádce zmizel, tak se přestala mazat a flek se jí opět ukázal.Tak postupně začala prodlužovat to jeho mazání a zatím vynikající. Jen jsem zde chtěla všem napsat, že z Aviváže na těle můžou zůstat zbytky chemie a je hned problém.Již ho nepoužívám a je klid.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Helena.

Take jsem dostala afloderm na cervene fleky od kozni lekarky na oblicej zatim ho pouzovam 2 dny ale oblicej m stale plny fleku des.js z toho cela zoufala jestli to vubec prejde.poradte prosim s pozdravem

Zdroj: diskuze Červené fleky

5. Dermabraze dokáže pleť zbavit nedokonalostí i pigmentu

Podobně jako chemický peeling, tak i kosmetická procedura dermabraze odstraní povrchovou vrstvu kůže. Ale místo kyseliny zde působí rotační kartáč a písek, který odstraňuje pokožku. Dermabraze je mechanický peeling.
 

Zdroj: Jak dostat pigmentové skvrny z obličeje

Diskuze

V diskuzi HNĚDÉ FLEKY V OBLIČEJI A NA ZÁDECH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jk krasojizda.

Dobrý den,

v poslední době jsme obdrželi několik dotazů, jak se zbavit hnědých fleků nejen v obličeji, ale i na zádech. Bohužel čtenáři neuvedli správně svoji mailovou adresu, tudíž jim nemohla být odpověď doručena.

Při aplikaci přírodních prostředků je potřeba mít na paměti, že mohou vyvolávat alergické reakce. Platí to nejen o česneku - viz zkušenost paní níže, která namísto doporučené lokální aplikace zkusila rovnou masku na celý obličej - ale týká se to všech bylin, esenciálních olejů a extraktů z rostlin. Proto než se pustíte do výroby vlastních domácích preparátů, důkladně čtěte návod či případná doporučení.

Na bázi přírodních látek je vyvinuta koupel Balneol. Obklady z této koupele připravené přesně podle návodu je potřeba aplikovat na pokožku zad zhruba 2 týdny. Zkušenosti čtenářů jsou pozitivní a ke zlepšení stavu dochází již po týdnu pravidelné aplikace. Nemáme však žádnou informaci, jestli tuto koupel aplikovali i na obličej, kde je pokožka citlivější.

Pro hojení zánětů na pokožce pomůže zinek a pupalka (olej z pupalky dvouleté).

Hezký den, zdravi-lecba.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Hnědé fleky v obličeji a na zádech

Boj proti akné jen na povrchu kůže? Nesmysl!

Ano, boj proti akné v dospělosti jen na povrchu kůže je marný boj. Tělo nám zde totiž dává najevo, že je něco v nepořádku. Když budeme pokožku postiženou akné léčit jen zevně, tak je to stejné, jako bychom zakrývali blikající blinkr u auta a mysleli si, že už nebliká. Zevní péče proti akné má smysl jen v kombinaci s výše zmíněnou očistou jater. Na prvním místě je zde čištění pleti pleťovou vodou a pak ošetření vhodným krémem. Pokusy proti akné, jak se zbavit, jako je med se skořicí proti akné nebo rgulace kyselosti povrchu kůže pomocí sody bikarbony, by měly přijít na řadu jen v ojedinělých případech, u takzvaných experimentátorek a experimentátorů. Podle našeho názoru na zbavení se beďarů, valného účinku mít nebudou.

Zdroj: Akné, proč ho máme a jak se ho zbavit?

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE ZBAVIT PODKOŽNÍHO TUKU NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vasca.

Dobry den, mam na obliceji podkozni bulku o velikosti male boruvky asi 2cm nad pravym rtem. Muzete me poradit jak se toho muzu zbavit prirozenou cestou?
Dekuji predem
S Laskou Jezise
Vasca

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové bulky na tváři se dají přirozeně odstranit pouze s pomocí chirurga. Ten nejdříve zjistí strukturu a druh objektu a potom provede buď odsátí injekční jehlou nebo bulku vyřízne kožní excizí. Ostatní pokusy o odstranění v domácích podmínkách často vedou k nepěkným ranám a jizvám na celý život. Normálně se obraťte na svého kožního lékaře a prokonzultujte sním své možnosti.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak se zbavit podkožního tuku na obličeji

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji

Jednoduchá fazolová polévka

Ingredience: 250 g středních červených fazolí, 2 brambory, 1 cibule, 2 stroužky česneku, máslo, sladká paprika, kmín, sůl, oregano

Postup: Fazole namočíme, nejlépe přes noc. Zvlášť uvaříme brambory nakrájené na kostičky, okmínujeme. Na másle zpěníme cibulku, poprášíme sladkou paprikou, zalijeme vodou a přidáme propláchnuté fazole, které uvaříme doměkka. Brambory scedíme, rozmačkáme na kaši a zahustíme jimi polévku. Dochutíme česnekem, oreganem, solí a pár minut ještě povaříme. Můžeme ozdobit petrželkou.

Zdroj: Fazolová polévka z červených fazolí

Léčba kvasinek v pochvě

Domácí samoléčitelství nebývá úspěšné, může způsobit i dlouhodobé vleklé potíže. Proto by žena měla neprodleně navštívit svého gynekologa, který provede odborné vyšetření, nechá vyšetřit stěry a předepíše konkrétní způsob léčby. Protože se zánět častokrát vrací, je více než vhodné dbát na lékařova slova a léčebný režim striktně dodržovat. A nezapomínat na zdravý životní styl!

Zdroj: Jak se zbavit kvasinek


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP