Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘEDÁVKOVÁNÍ

OBSAH

Předávkování hořčíkem

Při běžném užívání předávkování hořčíkem nevzniká. Vyšší množství hořčíku je regulováno samotným organismem (při vyšších koncentracích vstřebávání klesá) pomocí ledvin. Projevy silného předávkování se projeví až při konzumaci vyšší dávky koncentrovaného doplňku. A o jakých projevech že to mluvíme? Převážně se jedná o silný průjem a nevolnost. Pokud organismus nedokáže vyšší dávky zpracovat nebo vyloučit, může se projevit i slabost, letargie, zmatenost a poruchy srdečního rytmu. Při nadbytku hořčíku dochází ke snížení krevního tlaku, což vede ke vzniku závratí.

Zdroj: Jak funguje hořčík

Poradna

V naší poradně s názvem CHLORELLA NEŽÁDOUCÍ ÚČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den, včera jsem si vzala 6 tablet chlorella organic a došlo u mě k šílené reakci (opravdu silný průjem a intenzivní zvracení,které přešlo až acidonemické fáze ?!?!?). Vše trvalo asi 4h. Je to možné ? Případně, zda je tedy pro mě vhodné ji užívat???
Děkuji za info.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Průjem je normální účinek chlorelly, ale zvracení takové intezity svědčí spíše na předávkování. Zkuste snížit počet tablet na polovinu a v detoxikaci pokračujte. Podobná předávkování se stávají, když koupíte tablety s opravdovou chlorellou a dávkujete je jako předchozí, které nebyly tak kvalitní.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Chlorella nežádoucí účinky

Rizika z předávkování

Výskyt selenu se zjišťuje laboratorními metodami, konkrétně atomovou absorpční spektrofotometrií. Dále můžeme vyšetřovat i jeho hladinu v séru. Předávkování selenem a následná toxicita je vzácná. Předávkování se projevuje česnekovým zápachem potu a z úst, vypadáváním vlasů a nehtů, kožními puchýřky, poškozením zubů.

Předávkování zinkem je poměrně vzácné, projeví se především tehdy, pokud nedodržíme stanovené denní dávkování a budeme užívat značně vyšší dávky, než je doporučeno. Pokud dlouhodobě užíváte dávky vyšší než 100 mg, můžete pociťovat závratě, nevolnost přecházející do zvracení a průjem. Nadbytek zinku se také projeví poruchami imunity a snížením hladiny prospěšného cholesterolu na úkor hladiny cholesterolu škodlivého. Největším nebezpečím souvisejícím s dlouhodobými vysokými dávkami zinku je vznikající chudokrevnost, která vzniká v důsledku snížení vstřebávání ostatních důležitých stopových minerálů. Dále pak poruchy trávení a vážné poruchy metabolismu cukrů.

Zdroj: Selen a zinek

Poradna

V naší poradně s názvem OTRAVA LÉKY NA SPANÍ A ANTIDEPRESIVY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Roman Horák.

Dobrý den, chtěl bych se zeptat, jak nebezpečné je předávkování lékem Trittico 150 mg a zda se může pacient z tohoto léku otrávit a při jak velké dávce? Předem Vám moc děkuji za odpovědi a přeji pěkný zbytek dne.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Co se předávkování týče, tak Trazodon (Trittico) se zdá být relativně bezpečnější než jiná antidepresiva nižší generace, zejména pokud je užíván jako jediný přípravek. Úmrtí jsou vzácná a i po požití dávek 6 000–9 200 mg (60 tablet Trittico 150 mg) byla hlášena neobvyklá zotavení. V jedné zprávě bylo 9 z 294 případů předávkování fatální a všech devět pacientů také užívalo jiné látky tlumící centrální nervový systém (CNS). Pokud dojde k předávkování trazodonem, měli by lékaři pečlivě sledovat nízký krevní tlak, což je potenciálně nejzávažnější toxický účinek.
Pro Trazodon neexistuje žádné specifické antidotum. Řízení předávkování by proto mělo být symptomatické a podpůrné. Každá osoba podezřelá z předávkování by měla být co nejdříve vyšetřena v nemocnici. Aktivní uhlí a vynucená diuréza pomocí léků na odvodnění mohou být užitečné při usnadnění eliminace léčiva. Bylo prokázáno, že výplach žaludku není užitečný, pokud není proveden během první hodiny po příjmu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otrava léky na spaní a antidepresivy

Předávkování vitamínem C

Předávkování vitamínem C nebývá časté, přesto mají dlouhodobé vysoké dávky na organismus neblahé účinky. Vysoký příjem vitamínu C například zvyšuje riziko vzniku ledvinových kamenů. Ty se tvoří vzájemnou spoluúčastí kyseliny šťavelové jako vedlejšího produktu, který tělo produkuje při likvidaci nadbytku vitamínu C a vápníku. Při jednorázovém předávkovaní se u citlivých jedinců objeví kožní vyrážky, takzvaná kopřivka. Předávkování vitamínem C má ve velkých dávkách výrazné projímavé účinky, typicky (pro zdravého člověka) v množství 5–20 gramů denně, rozdělených do několika dávek, ačkoli vážně nemocní lidé mohou užívat 100–200 gramů bez projevů předávkování tímto vitamínem.

Zdroj: Vitamín C

Poradna

V naší poradně s názvem PŘEDÁVKOVÁNÍ WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Dobrý den.
Otec měl mozkovou příhodu. Bral malé dávky warfarinu.
Týden před než se mu to stalo navštívil doktora na kontrolu.
Vše bylo v pořádku. Jenže za týden měl mozkovou
pŕihodu a řekli mi že měl vysokou dávku warfarinu
která mu tu příhodu způsobila a to až 7!!!
Optimální je 2-3. Bral to poctivě dle předpisu.
Dodnes mi nikdo nevysvětlil tak rapidní předávkování.
U doktora si stěžoval na malátnost, spouštěla se
mu krév z nosu.
Netušíte někdo co mohlo způsobit tak zvýšené
hodnoty warfarinu?
Dekuji za odpověď.
Jarda

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Warfarin je zvláštní lék, co se týče jeho vstřebávání. Po spolknuti předepsané dávky se asi jen 3% vstřebají do organismu a zbytek se vyloučí z těla ven bez užitku. Míra vstřebávání se ale rapidně zvýší, když se sní například grep, některé doplňky stravy a nebo se zvýší příjem vitamínu K, který je v zelených potravinách. To pak schopnost Warfarinu vstřebat se do organismu stoupne několikanásobně a trvá delší dobu než se z těla vyloučí. Ta doba je delší, než čas do další dávky, která je rovněž ještě akcelerována, jako ta předchozí, takže se roztáčí spirála předávkování se všemi riziky zvýšeného krvácení. Proto se musí v případě užívání Warfarinu dodržovat stravovací opatření, které zabezpečí stále stejné množství vitamínu K v přijímané stravě. K tomu jde ruku v ruce pravidelné a časté měření srážlivosti krve, tak zvaný Quickův test INR. Ke změření by měl váš otec docházet každé 3 týdny. Warfarin je skvělý lék a dokáže za málo peněz zachránit mnoho životů, ale jen když se dodržuje neměnný jídelníček a často se měří jeho účinky. Jen tak může být bezpečný.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Předávkování warfarinem

Předávkování

Je nutno přesně dodržovat dávkovací schéma určené předepisujícím lékařem, tím je obvykle psychiatr. Dávkování u dospělého se většinou začíná jednou tabletou denně o síle 10–20 miligramů a může se časem zvýšit až na 40 miligramů denně.

Při předávkování nebo náhodném požití léku dítětem se poraďte s lékařem. Symptomy předávkování mohou zahrnovat nevolnost, závratě, rychlé bušení srdce, třes, únavu, ospalost.

Zdroj: Citalec

Poradna

V naší poradně s názvem ŠALVĚJ LÉKAŘSKÁ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gregor.

Prosím mohu salvejovy caj s Warfarinem? Díky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Šalvějový čaj je opravdu lahůdka. Bohužel, vzhledem k Warfarinu má trochu nepříjemné vlastnosti. Když se látky vypité v šalvějovém čaji matabolizují v játrech, tak zaměstnávají průchod, kterým prochází i Warfarin. Vysledkem pak je zdržení Warfarinu v séru a to až do doby, kdy užijete další tabletku. Normálně by ve vás Warfarin už nebyl, ale se šalvějí ano a další tabletkou si způsobíte předávkování. Míra předávkování závisí na množství vypitého čaje a stavu vašich jater. Když nemusíte, tak šalvějový čaj při Warfarinu radši nepijte a nebo jen jeden šálek ob dva dny.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Šalvěj lékařská

Příznaky předávkování Warfarinem

Warfarinem se lze snadno předávkovat. Staří lidé dlouhodobě užívající Warfarin si mohou brát vyšší dávky, než jim lékař předepsal, a pak jim hrozí krvácivé projevy. Nejprve se u nich tvoří velké modřiny při jakémkoliv poranění (stačí slabý náraz), může se objevit krev v moči, krev ve stolici a častější krvácení z nosu. U těžkého předávkování může dojít k vnitřnímu krvácení a ke smrti.

Při předávkování Warfarinem je nutno jej ihned vysadit. Jediný lék, který při předávkování Warfarinem alespoň trochu funguje, je vitamín K (preparát Kanavit). Je-li potřeba rychle upravit narušená srážlivost, podává se pacientovi krevní plazma transfuzí.

Zdroj: Warfarin – nežádoucí účinky

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef Bezděkj.

Eliqvist jsem užíval rok,déle ho pojišťovna nehradí a dávat 2000 Kč za měsíc z důchodu se mě nelíbilo. Nepomohlo ani odvolání,tak jsem se nechal převést na warfarin.Teď se musím hlídat.Proč ten lék pojišťovna nehradí když je všechno jednodušší a levnější.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pro pojišťovnu je právě jednodušší a levnější vás převést na Warfarin. Cena Warfarinu je za zlomkovou cenu z ceny Eliquisu. Léčba Warfarinem je i bezpečnější, protože při předávkování stačí aplikovat vitamín K, kdežto při předávkování Eliquisem není jak zastavit vzniklé krvácení. A to platí i pro akutní operace a krvácivá zranění. Warfarin díky své nízké ceně a skvělé spolehlivosti dokázal prodloužit životy mnoha lidí. Pro správnou léčbu Warfarinem stačí vyladit pouze dietu, jinak máte jistotu, že lék vždy dostanete za minimální cenu, narozdíl od drahých léků jako je například Eliquis.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lecba walfarinem

Předávkování Warfarinem – příznaky

Jestliže jste užili více přípravku Warfarin, než jste měli, musíte se poradit se svým lékařem, který vám sdělí další instrukce. Byla-li užita velmi vysoká dávka, lze jako první pomoc podat živočišné uhlí, ale přesto musí postižený co nejdříve kontaktovat svého lékaře.

Warfarinem se lze vcelku snadno předávkovat. Staří lidé dlouhodobě užívající Warfarin si mohou brát vyšší dávky, než jim lékař předepsal, a pak jim hrozí krvácivé projevy. Nejprve se u nich tvoří velké modřiny při jakémkoliv poranění (stačí slabý náraz), může se objevit krev v moči, krev ve stolici a častější krvácení z nosu. U těžkého předávkování může dojít k vnitřnímu krvácení a ke smrti.

Zdroj: Lék warfarin

Poradna

V naší poradně s názvem CO NEJÍST PŘI UŽÍVÁNÍ TABLETEK XARELTO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír Foldyna.

Čeho v jídelníčku se vyvarovat při užívání léku Xarelto

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Lék Xarelto účinkuje podobně jako Warfarin - brání srážlivosti krve. Oproti Warfarinu má však jednu zásadní výhodu. Lék Xarelto nevyžaduje žádnou speciální dietu během užívání. S lékem Xarelto se nesmí užívat aspirin ani přípravky, kde je obsažena kyselina acetylsalycilová. Nevýhodou léku Xarelto je jeho vysoká cena. Za balení 28 tablet o obsahu 15 mg pacient zaplatí okolo 670 Kč, přičemž pojišťovna k tomu doplatí 1 320 Kč. Naopak levný Warfarin stojí jen 30 Kč za 100 tablet o síle 3 mg a pojišťovna uhradí 120 Kč. Další nevýhodou u léku Xarelto je nemožnost zastavení účinku při předávkování, protože zatím neexistuje antidotum. Není li antidotum, tak předávkování lékem Xarelto znamená jistou smrt vykrvácením.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Co nejíst při užívání tabletek xarelto

Předávkování

Rivotril je návykový, působí na centrální nervový systém. Má zklidňující, tlumivé účinky, uvolňuje svaly a působí proti křečím a úzkostem. Při jeho užívání se může objevit anterográdní amnézie. Jednoduše řečeno, jde o „okno“, kdy si nepamatujete, co jste po požití Rivotrilu dělali, případně si pamatujete jen malé části. Pokud se Rivotrilu předávkujete, hrozí vám kóma. To může trvat i několik hodin. Na Rivotrilu vzniká závislost. Proto by jeho vysazení mělo probíhat prostřednictvím postupného snižování dávky. Jeho účinky mohou mírně podpořit sebevražedné tendence, a to hlavně u těch osob, které jsou depresivní nebo mají sebevražedné myšlenky. Lék také výrazně ovlivňuje dechovou soustavu, proto by ho neměly užívat osoby trpící nějakým onemocněním plic, užívají opioidy nebo alkohol. Rivotril lze zakoupit v lékárně výhradně na lékařský předpis.

Předávkování Rivotrilem by vás nemělo ohrozit na životě, tedy pokud není užit jako doplněk k alkoholu nebo opioidům. Tato kombinace totiž výrazně zvyšuje riziko předávkování s následkem smrti.

Zdroj: Rivotril

Poradna

V naší poradně s názvem ALERGICKÁ REAKCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Gábina.

Dobrý den, v pátek jsem začala užívat ostropestřec mariánský a v sobotu jsem se mi po celém obličeji udělaly červené pupínky, nejvíc na čele a okolí pusy. Užívám ještě antibiotika tak nevím jestli to není redakce i k nim. Ostropestřec jsem vysadila a zkusím ho začít užívat až po dobrání antibiotik. Budu doufat, že pupínky zmizí co nejdříve.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Společně s antibiotiky byste vůbec žádné bylinky používat neměla, protože to může způsobit předávkování nebo naopak poddávkování. Bylinky mohou způsobit zpomalení vylučování antibiotika a při další dávce to způsobí předávkování, protože to, co mělo být z předchozí dávky pryč, je stále v těle. Jiné bylinky zase naopak mohou urychlit průchod trávicím traktem a způsobit nedostatek antibiotika v těle, což vede ke vzniku rezistentních bakterií, které pak nejdou vyléčit stejným antibiotikem. Takže ještě jednou: společně s antibiotiky se nesmí užívat žádné bylinky! Pokud si chcete pomoci při léčbě antibiotiky, tak jedině doplňkovou léčbou probiotiky. Probiotika udržují střevní flóru v rovnováze, kterou právě antibiotika ničí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Ostropestřec mariánský vyrážka kožní

Lexaurin a alkohol

Během léčby přípravkem Lexaurinem se nesmí v žádném případě požívat alkoholické nápoje. Časté kombinování s alkoholem pro zvýšení účinků je život ohrožující z hlediska smrtelného předávkování.

Zdroj: Lexaurinem proti depresi

Diskuze

V diskuzi PŘEDÁVKOVÁNÍ ZÁZVORU JAKO PŘÍČINA SÍŇOVÉ FIBRILACE SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Minka Sedláčková.

Prodělala jsem paroxysmální síňovou fibrilaci srdeční bez jiné zřejmé příčiny než je několikatýdenní pití koncentrovaněho zázvorového čaje v množství 1 l denně

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Předávkování zázvoru jako příčina síňové fibrilace srdce

Co dělat při předávkování

Pokud dojde k předávkování, je nutné neprodleně navštívit lékaře. Jako prevence je nutná řádná edukace pacientů, kteří užívají warfarin. Dostatečná informovanost pacientů je základním předpokladem pro bezpečnou a účinnou antikoagulační léčbu. Úroveň edukace pacientů je však v reálné klinické praxi často nedostatečná, a to především co se týká rizika krvácení jako nejzávažnější komplikace léčby. Pacienti by měli být řádně poučeni ještě před zahájením léčby, a to minimálně v níže uvedených bodech.

Zásady při užívání warfarinu:

  • Nutnost dodržovat doporučené dávkování a pravidelných kontrol INR.
  • Možné komplikace léčby, především riziko krvácení.
  • Nutnost informovat vždy lékaře o užívání warfarinu, zejména před invazivními výkony.
  • Pozor na riziko lékových interakcí, včetně volně prodejných léčiv (analgetika/antipyretika).
  • Dietní interakce, vliv doplňků stravy.
  • U žen reprodukčního věku – v případě gravidity nutnost co nejdříve ukončit warfarinizaci.
  • Každý pacient užívající antikoagulační léčbu by měl být vybaven průkazkou, jejíž součástí je údaj o diagnóze, doporučené rozmezí INR, pravidelné záznamy o naměřených hodnotách INR a data kontrol. Je vhodné pacientovi předat i edukační materiální o léčbě v tištěné podobě.

Zdroj: Předávkování Warfarinem

Poradna

V naší poradně s názvem PŘEDÁVKOVÁNÍ WARFARINEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Cempírek.

Warfarin je zvláštní lék, co se týče jeho vstřebávání. Po spolknuti předepsané dávky se asi jen 3% vstřebají do organismu a zbytek se vyloučí z těla ven bez užitku. Míra vstřebávání se ale rapidně zvýší, když se sní například grep, některé doplňky stravy a nebo se zvýší příjem vitamínu K, který je v zelených potravinách. To pak schopnost Warfarinu vstřebat se do organismu stoupne několikanásobně a trvá delší dobu než se z těla vyloučí. Ta doba je delší, než čas do další dávky, která je rovněž ještě akcelerována, jako ta předchozí, takže se roztáčí spirála předávkování se všemi riziky zvýšeného krvácení. Proto se musí v případě užívání Warfarinu dodržovat stravovací opatření, které zabezpečí stále stejné množství vitamínu K v přijímané stravě. K tomu jde ruku v ruce pravidelné a časté měření srážlivosti krve, tak zvaný Quickův test INR. Ke změření by měl váš otec docházet každé 3 týdny. Warfarin je skvělý lék a dokáže za málo peněz zachránit mnoho životů, ale jen když se dodržuje neměnný jídelníček a často se měří jeho účinky. Jen tak může být bezpečný.

Zdraví Cempírek!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarda.

Zdravím pane Cempírku.
Děkuji za vyčerpávající odpověď.
V podobném duchu mi odpověděl i pan primář na JIP.
Jen jsem chtěl odpověď i z druhé strany.

Jarda

Zdroj: diskuze Předávkování warfarinem

Vitamín A

Vitamin A je antioxidant. Udržuje vlasy i pokožku hlavy hydratované. Pomáhá produkovat maz v pokožce hlavy. Nedostatek vitamínu A má za následek lámavost vlasů a šupinatou kůži.

Zdrojem vitamínu A jsou například mrkev, citron, grep, sladké brambory, meruňky, broskve, špenát, zelí a rybí tuk, maso, mléko, sýr, vejce. Pokud přijmete denně správné množství vitamínu A, budou vám vlasy růst rychleji a nebudete mít problém s tím, že by byla suché.

Dávkování: Denní dávka představuje 0,8 mg/den. Užívání v těhotenství je nutné konzultovat s lékařem, ale ve většině případů se toto množství nedoporučuje.

Předávkování a nežádoucí účinky: Vitamín A je jedním z mála vitamínů, jimiž se lze předávkovat. Nadbytek vitamínu se ukládá v játrech, což může způsobit otravu a osteoporózu. V praxi je toto naštěstí skoro nemožné. Při konzumaci běžných potravin se předávkování obávat nemusíte.

Zdroj: Vitamíny proti padání vlasů

Vitamín H

Vitamín H (biotin) vytváří keratin, který je důležitý pro zdravý růst vlasů. Vlas se skládá hlavně z bílkoviny s názvem keratin. Ten je přítomen i v nehtech. Podporuje růst buněk a metabolismus, který pomáhá růstu vlasů a zabraňuje křehkým, lámavým vlasům. Jeho nedostatek může vést ke ztrátě vlasů, řas nebo obočí. Pravidelný příjem vitamínu H může pomoci při prevenci vypadávání vlasů a jejich šedivění. Zdrojem jsou například kvasinky, celozrnné obiloviny, žloutky, játra, rýže, mléko, sýr, arašídy, syrový květák, maliny nebo avokádo.

Dávkování: Doporučená dávka biotinu, pokud se chcete zbavit problémů s vlasy, je asi 30 mikrogramů až 50 mikrogramů denně.

Předávkování a nežádoucí účinky: Při předávkování se může objevit nevolnost, zvracení, bolesti v oblasti břišní a někdy i bolesti hlavy.

Zdroj: Vitamíny proti padání vlasů

Příznaky

Skořice je pravděpodobně nejsilnějším alergenem mezi kořeními a ochucovadly. Lidé, kteří jsou alergičtí na skořici, bývají současně alergičtí i na bobkový list. Mezi projevy této alergie patří kopřivka, bolesti hlavy a astma (poruchy srdečního rytmu).

Zdroj: Skořice – předávkování

Kyselina listová předávkování

Při požití většího množství kyseliny listové není vitamín toxický, snadno se totiž nadbytečné množství vyloučí močí. Výjimečně se mohou vyskytnout nadýmání, podrážděnost, poruchy spánku a podobně. K vymizení těchto nežádoucích příznaků dojde do 3 týdnů od jejího vysazení.

Zdroj: Kyselina listová

Předávkování Hypnogenem

Člověk předávkovaný hypnotiky může mít následující příznaky: euforii, uvolněné chování, apatii a útlum, hrubost nebo agresivitu, labilitu nálady, zhoršení pozornosti, poruchy paměti, zhoršení psychomotorického výkonu, rušivý vliv na výkon běžných denních činností.

Zdroj: Hypnogen proti nespavosti

Doporučení

Většině příčin způsobujících hyperkalcémii může být zabráněno. Například si dejte pozor na nadměrný příjem vitamínu D, který zvyšuje vstřebávání vápníku a může tak zvýšit riziko vzniku hyperkalcémie. Promluvte si se svým lékařem o potravinových doplňcích s obsahem vápníku a vitamínu D, aby nedošlo k předávkování těmito látkami.

Zdroj: Hyperkalcémie vyplývající z vysokých dávek vápníku

Následky

Skořice by se neměla užívat při žaludečních a střevních vředech. Skořice také může způsobovat alergii, pokud se tedy u vás objeví příznaky alergické reakce, nepoužívejte ji. Vliv většího množství skořice v těhotenství není znám. Objevují se protichůdné názory na vliv skořice na dělohu. V nízkých dávkách (respektive v přiměřených, na které je organismus zvyklý), je užívání skořice bezpečné. Skořice by stejně jako jiná koření neměla být podávána dětem do dvou let.

Zdroj: Skořice – předávkování


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP