Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘEKYSELENÍ ORGANISMU JAK SE PROJEVUJE

OBSAH

Překyselení organismu – jablečný ocet

Užívání jablečného octa odstraňuje překyselení organismu (acidózu), které je dáváno do souvislosti s nadměrnou únavností, chronickými bolestmi hlavy, alergiemi, artritidou, cukrovkou, rakovinou, roztroušenou sklerózou a dalšími civilizačními nemocemi. Ačkoli je ocet kyselý, v organismu vyvolává zásaditou reakci.

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi ČIŠTĚNÍ ORGANISMU OLEJEM POMALOU FORMOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karla.

Já tyhle očisty těla olejem provozuju vždy 10 dní v kuse a jsem pak jak znovuzrozená. Kamrádka to dělá taky, ale ta vydrží vždy jen 7 dní se stejnými účinky. U každého to funguje jinak, ale mělo by to být provozováno vždy několik dní za sebou v kuse.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Mirka Bylinka.

Ten olej je výborná věc ale pro dokonalé vyčištění je potřeba přece jenom více.Stejně jako v přírodě, tak i u člověka je překyselení škodlivé.Jsme nemocní a ztrácíme životní sílu.Tělo se brání a pokouší se kyselé látky neutralizovat.K tomu odčerpává bunkám bazické minerály jako draslík,hořčík...To vede ke vzniku neutrlizačního odpadu.Tělo onemocní.Co musíme udělat pří překyselení organismu? vyčištění-odkyselení-remineralizace organismu.Ráda Všem poradím.Bylinka

Zdroj: diskuze Čištění organismu olejem pomalou formou

Jak dosáhnout odkyselení organismu?

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi ROZPOZNÁNÍ PŘEKYSELENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel ADELA HOLCOVA.

dobry den mam uz dlouho velky problemy prujmy velkou unavu ted me zacaly strasne padat vlasy citim se hrozne spatne nemam chut zit poradte my prosim co mam delat dekuju moc alena

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Maria.

Zdravím,

měla jsem stejné příznaky a dva roky jsem držela dietu zaměřenou na odkyselení organismu a pak mi zjistili anémii a celiakii ( nesnášenlivost lepku).

Přeji hodně zdraví a věřím, že se Váš stav zlepší.
Maria

Zdroj: diskuze Rozpoznání překyselení

Jak na odkyselení organismu

Účinnou zbraní proti překyselení mají být údajně dechová cvičení a relaxace, fyzická aktivita, změny ve stravování a životním stylu a podobně. Protože samotná myšlenka překyselení vznikla pravděpodobně jako komerční tah, je samozřejmě v prodeji i bezpočet nijak zvlášť levných přípravků, pomůcek a prostředků, jak s tímto problémem bojovat.

Zdroj: Odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .

Muze souviset to ze mam nyni silne akne s trombozou nyni mam i ostruhy jsem na warfarinu.Vypada to jestli me problemy nenastaly po zavedeni Mireny.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tutopak.

Zdravim vas
Ve vašem případě v souvislosti s žilní trombozou dolních končetin a s patní ostruhou bych to viděl na extrémní překyselení organismu
a přetížení těžkými kovy.
Jinými slovy potřebujete komletní detox pomocí naturopatie.
Dále bych doporučil pití vylisovaných šťáv se zeleniny,ovoce a prefitrované vody,neboť jste dehydrovaná. Klasická voda s chlórem je toxicky zatížená,tudíž nesplňuje podmínky optimální hydratace organismu.

Zdroj: diskuze Rada

Babské rady na odkyselení žaludku

Překyselení žaludku spadá také do kategorie překyselení celého organismu, a proto na „léčbu“ překyseleného žaludku využívají lidé i předcházející rady. To znamená, že se také doporučuje pít voda s citronem, s jedlou sodou, různé zásadité koupele, studená voda.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi OČIŠTĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Linda.

Mě na pročištění organismu pomohla goldenyacca,cítím se velmi dobře a plná energie.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očištění organismu

Zavodnění při menstruaci

Častou příčinou, proč se zdražuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být tělo zavodněno i před menstruací, po ní však problém ustoupí.

Zdroj: Zavodnění organismu

Diskuze

V diskuzi TABLETY NA ODVODNĚNÍ ORGANISMU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena šejvlová.

vhodný přípravek na odvodnění organismu

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tablety na odvodnění organismu

Jak se projevuje překyselení

Některé příznaky a projevy, které jsou typické pro překyselený organismus, berou mnozí jako projev dané nemoci nebo obecně jako nějaké menší problémy.

Mezi tyto příznaky mohou patřit následující: dlouhodobá únava, nedostatek energie, oslabená imunita, bolesti hlavy, migrény, časté průjmy, zácpa, plynatost, nadýmání, časté pálení žáhy, různé zažívací obtíže (vředy, záněty), bolesti břicha, svalů, zhoršené hojení ran, ekzémy, vyrážky, studené nohy, paradontóza, plísňová onemocnění, časté infekce.

Zdroj: Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení

Co způsobuje zavodnění organismu

Mezi příčiny, proč se zadržuje voda v organismu, patří mimo jiné přehnané solení, nadměrná konzumace cukru, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může zavodnění těla nastat před menstruací, přičemž po ní ustoupí.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Poradna

V naší poradně s názvem KOPŘIVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ida Kořínková.

Dobrý den začaly se mi objevovat zhruba před měsícem příznaky že nejdříve mne začne nesnesitelně svědit kůže,když to začnu lehce škrábat tak se objeví červené skvrny a v nich bílé ložiska jako od poštípání komárem(např.) a opuchá to.pak jsem měla asi 3 týdny pokoj a nyní se to objevilo znovu ale opuchají mi i rty můžete mi prosím poradit co to může být?Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takhle bez pohledu se dá ta vaše dermatitida špatně identifikovat. Může to být kvasinkové nebo plísňové onemocnění, ale také to může být příznak vaší vnitřní nerovnováhy, třeba překyselení organismu. Nepíšete jak je to velké a kde se to objevuje, ale mohly by to také být nějaké exantémy, například vířivkový exém. Na léčbu budete nejspíše potřebovat nějaké masti s kortikoidem nebo s antibiotiky a ty nezískáte jinak než na předpis. Takže vám doporučuji neotálet a zajít ke kožnímu lékaři. Je to v tuto chvíli nejlepší způsob, jak se toho rychle zbavit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kopřivka

Příznaky zadržování vody v těle

Zavodnění organismu se projevuje otoky, zhoršováním celulitidy, nadměrným pocením, pocitem nafouknutí a dalšími projevy. Častou příčinou, proč se zadržuje voda v organismu, je přehnané solení, cukr, antikoncepce, překyselení organismu nebo nemoci. Někdy může být zavodněno tělo před menstruací a po ní ustoupí.

Přestože v současné medicíně existuje bohatý výběr účinných syntetických preparátů vhodných k léčbě všech druhů onemocnění, jsou přírodní odvodňovací prostředky stále užívané. Rostlinná diuretika způsobují zvýšení průtoku krve ledvinami, zvyšují filtraci a tvorbu primární moči, ovlivňují vodní bilanci organismu. Proto jsou vhodná ke zvýšení tvorby moči a k odvodnění organismu, ale naopak nevhodná k léčbě hypertenze. Při vysokém krevním tlaku má odvodnění organismu jiný smysl než zvýšenou tvorbu moči a mělo by být vždy řízené lékařem.

Zdroj: Příčiny zavodnění těla

Diskuze

V diskuzi TENISOVÝ LOKET DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila Drábová.

moje zkušenost s opichama není dobrá....bolelo to jako čert a vůbec to nepomohlo. Ba naopak mě zase trochu pomáhaly mastičky, ale nebylo to trvalé. Ale dozvěděla jsem se, že by to mohlo být překyselení organismu, že prý to může ta příčina. Začala jsem o tom něco zjištovat na netu, kde je hromada informací, jako třeba i tady bolesttela.cz/bolest… Nějakou dobu mám již upravený jídelníček, zlepšila jsem pitný režim a pozoruju zlepšení - zmírnění obtíží. Z toho mám radost, protože cpát se práškama, chodit na injekce...to není řešení. Ostatním držím pěsti ať se jim to taky zlepší.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tenisový loket diskuse

Příčiny překyselení organismu

Překyselení organismu vychází jako většina onemocnění ze špatné životosprávy a životního stylu.

Hlavní problém může být v nevyvážené stravě. Tady pozor, to, že některé potraviny patří ke kyselým látkám, neznamená, že i chutnají kysele! Chuť potravin s tím vůbec nesouvisí. Problém mohou mít jedinci, jejichž jídelníček obsahuje mnoho masa, ryb, vajec, mléka a mléčných výrobků, obilí a luštěnin, mouky, těstovin, pečiva, uzenin, cukrů, kávy a různých nápojů s umělými sladidly a v neposlední řadě i alkoholu.

Příčinou mohou být také různé léky, alkohol a nikotin. Vliv může mít také ale i stres, nahromaděné napětí, nebo i nedostatek času na jídlo. Pokud člověk totiž nestíhá a jídlo odbývá jen v rychlosti, tak se u něj netvoří dostatek slin, které by pomáhaly s alkalizací přijímané potravy.

Tyto příčiny vychází ze špatné životosprávy, ale překyselení organismu mohou způsobovat i jiné příčiny.

Překyselení organismu může být například důsledkem selhání ledvin, které by zpomalilo, nebo narušilo odstraňování kyselých sloučenin z těla. Překyselení organismu se může také objevit u cukrovkářů, kteří se léčí pomocí inzulínu. Jejich tělo produkuje mnoho ketolátek, které se řadí ke kyselým látkám.

Překyselení organismu se také objevuje u lidí, kteří dlouhodobě hladověli, opět to souvisí s produkcí ketolátek.

Příčinou překyselení organismu mohou být také různá respirační onemocnění, která ztěžují vydechování oxidu uhličitého, jenž vznikl v důsledku reakce těla na překyselení organismu. Lidé trpící tedy třeba zápalem plic a jinými plicními onemocněními mohou mít v době nemoci také problémy s překyselením organismu.

Zdroj: Babské rady na odkyselení organismu

Diskuze

V diskuzi TENISOVÝ LOKET DISKUSE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

ahojte, moje zkušenost s opichama není dobrá....bolelo to jako čert a vůbec to nepomohlo. Ba naopak mě zase trochu pomáhaly mastičky, ale nebylo to trvalé. Ale dozvěděla jsem se, že by to mohlo být překyselení organismu, že prý to může ta příčina. Začala jsem o tom něco zjištovat na netu, kde je hromada informací, jako třeba i tady bolesttela.cz/bolest… Nějakou dobu mám již upravený jídelníček, zlepšila jsem pitný režim a pozoruju zlepšení - zmírnění obtíží. Z toho mám radost, protože cpát se práškama, chodit na injekce...to není řešení. Ostatním držím pěsti ať se jim to taky zlepší.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tenisový loket diskuse

Citrón na překyselení organismu

Kyselý citrón se díky vysokému obsahu zásadotvorných minerálních látek chová při trávení zásadotvorně. Citrón je sice kyselý, ale v organismu se chová zásadotvorně, to znamená, že neutralizuje nadměrnou kyselost. Je tedy nesmírně důležitý při začínajících onemocněních, kdy pomáhá vyburcovat naši imunitu tím, že odkyselí organismus. Odkyselením organismu se zlepší činnost našich buněk, které jsou zodpovědné za obranyschopnost organismu. Kyseliny je ničí, zásaditá směs minerálních látek zesílí jejich účinky.

Zdroj: Alkalická dieta

Diskuze

V diskuzi DOKONALÉ PROČIŠTĚNÍ ORGANISMU -COLONIX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Boženka.

Jsou levnější produkty na vyčištění organismu. Výrobky jsou také na bylinné bázi, dokonce v BIO kvalitě. Jsou to české výrobky v té nejlepší kvalitě. Colonix stojí 1300,- Kč, InPure stojí 490,- Kč a jde sehnat ještě levněji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel E..

Dobrý den,

musím souhlasit s paní Boženkou, mám téže vynikající zkušenosti s In Pure od firmy Sunkins, stojí podstatně méně, vše je v bio kvalitě, jde o český výrobek, navíc je vynikající i pro alergiky:-).

Máte-li zájem napište email pošlu Vám zkušenosti ...

Zdroj: diskuze Re: Dokonalé pročištění organismu -COLONIX

Rizika při domácím odkyselení

Hodnota pH ovlivňuje všechny buňky organismu. Tělo jen těžko snáší nadměrné výkyvy rovnováhy kyselin a zásad. V podstatě celá látková výměna závisí na vyrovnaném vnitřním prostředí. Překyselení ovlivňuje celý náš život a vede k nejrůznějším chorobám. Všeho moc škodí. Stejně jako není pro náš organismus vhodné překyselení, není vhodný ani druhý extrém, a to zásaditý organismus, takzvaná alkalóza. Vykazuje-li naše tělo hodnoty pH nad 7,44, je třeba s odkyselováním rozhodně přestat. I alkalóza může být velice nebezpečná. Těžká alkalóza může vést k selhání orgánů s poruchou vědomí, ba i k úmrtí. Lehčí formy se projeví například změnami koncentrace krevních iontů, zejména vápníku a draslíku (rozvoj hypokalcémie a hypokalémie), s příslušnými příznaky (zvýšená svalová dráždivost, bolesti svalů, zvýšená tendence ke vzniku křečí a podobně).

Zdroj: Překyselení organismu a zrádnost jeho jednoduchých řešení

Čaje

Čaj na překyselení organismu

Složení:

  • 200 g pampelišky
  • 50 g mochny husí
  • 50 g řepíku
  • 50 g benediktu
  • 50 g třezalky
  • 50 g dobromysli
  • 100 g řebříčku
  • 200 g kopřivy
  • 20 g květu měsíčku
  • 150 g plodů hlohu

Dávkování: 1 lžičku směsi na 1 hrnek vody. Vařit 3 minuty a pít 2x denně před snídaní a večeří.

Čisticí čaj

Složení:

  • 25 g pelyňku
  • řepík
  • 50 g kořenů pampelišky
  • květ měsíčku, meduňky
  • semeno lichořeřišnice větší

Dávkování: 1 polévkovou lžíci směsi zalít 1/4 litrem vroucí vody a nechat vyluhovat 8 minut. Užívat 2x denně (ráno a večer) 20 minut před jídlem. Zpočátku může být tmavá moč (asi 5 dní), asi v barvě „světlé kávy“ – jde o čištění organismu.

Čaj na překyselení ledvin

Překyselení ledvin vzniká, když ledviny nestačí vylučovat z těla kyseliny a toxické látky a vylučují čpavek.

Složení:

  • 50 g pampelišky
  • květ černého bezu
  • lipový květ
  • kůra bílé vrby
  • zlatobýl
  • kořeny jehnice trnité
  • řebříček
  • třezalka
  • 100 g fazolových lusků

Dávkování: 1 lžičku směsi na hrnek vody, vařit 3 minuty a pít 3x denně šálek 30 minut před jídlem.

Zdroj: Alkalická dieta

Odkyselení organismu a hubnutí

Pokud patříte mezi zastánce teorie o překyselení a myslíte si, že by tento problém mohl být jednou z příčin vaší nadváhy, měli byste vědět, že mezi hlavní údajné důvody vzniku překyselení patří špatná skladba jídelníčku a nevhodný životní styl. Zejména pak:

  • přemíra masa a mléčných výrobků
  • jednoduché cukry
  • alkohol a kofein
  • kouření
  • těžká tučná jídla, konzervovaná a chemicky upravovaná jídla
  • znečištění prostředí a potravin (v důsledku intoxikace půdy chemikáliemi)

Výše uvedené věci byste se tedy měli snažit ve svém životě omezit nebo zcela vynechat – u některých faktorů to samozřejmě bude velký problém (těžko ovlivníte znečištění ovzduší a půdy). Ať už v překyselení věříte, či nikoli – omezením kouření, alkoholu, tučných a těžkých jídel či cukrů rozhodně nic nepokazíte, právě naopak. Vaše nadváha půjde téměř jistě dolů, ať už bylo její příčinou cokoli.

Zdroj: Odkyselení organismu

Odkyselení organismu a hubnutí

Pokud patříte mezi zastánce teorie o překyselení a myslíte, že by tento problém mohl být jednou z příčin vaší nadváhy, měli byste vědět, že mezi hlavní údajné důvody vzniku překyselení patří špatná skladba jídelníčku a nevhodný životní styl. Zejména pak:

  • přemíra masa a mléčných výrobků
  • jednoduché cukry
  • alkohol a kofein
  • kouření
  • těžká tučná jídla, konzervovaná a chemicky upravovaná jídla
  • znečištění prostředí a potravin (v důsledku intoxikace půdy chemikáliemi)

Výše uvedené činitele byste se tedy měli snažit ve svém životě omezit nebo zcela vynechat – u některých faktorů to samozřejmě bude velký problém (těžko ovlivníte znečištění ovzduší a půdy). Ať už v překyselení věříte, či nikoli – omezením kouření, alkoholu, tučných a těžkých jídel či cukrů rozhodně nic nepokazíte, právě naopak. Vaše nadváha půjde téměř jistě dolů, ať už bylo její příčinou cokoli.

Zdroj: Rady na odkyselení organismu

Překyselení organismu – příznaky

  • únava
  • bolest hlavy
  • nespavost
  • zadržování vody v těle
  • migréna
  • kožní onemocnění
  • zažívací problémy
  • záněty kloubů, osteoporóza
  • obtížné polykání
  • pálivý pocit v ústech
  • nízký krevní tlak

Zdroj: Alkalická dieta

Příčiny překyselení organismu

Překyselení organismu způsobuje hlavně strava. Ta je vždy základem pevného zdraví a příčinou nemocí. Dále jsou to nadměrná fyzická námaha, která vytváří velké množství kyseliny mléčné, kterou tělo nestačí odbourávat, hladovění, drastické hubnutí, zejména z omezení příjmu sacharidů a nadměrného příjmu bílkovin, a také rychlé odbourávání tuků. Dále metabolické a hormonální poruchy, cukrovka, onemocnění ledvin, které nezvládají vylučovat škodlivin z organismu, sedavý způsob života a sedavé zaměstnání v uzavřeném prostoru. To způsobuje mimo jiné únavu a bolest hlavy, a proto je po práci vhodný pohyb na čerstvém vzduchu, který okysličí krev. Také průjem, při němž se z těla vylučují zásadité látky. Nemoci ledvin, dýchací choroby a střevní problémy. Z psychiky tento problém způsobují negativní emoce (strach, hněv, závist) a také stres.

Zdroj: Alkalická dieta


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP