Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘETÍŽENÍ

OBSAH

Léky na akné a alkohol

Zvláštní pozornost je třeba věnovat lékům na akné, zejména těm, které jsou na předpis. Léky na předpis metabolizují v játrech a ovlivňují funkci jater, také může dojít ke změně jaterních triglyceridů a cholesterolu. Z tohoto důvodu se nedoporučuje při jejich užívání konzumovat alkohol, protože by došlo k přetížení jater. Také není dobré konzumovat alkohol společně s antibiotiky.

Zdroj: Pupínky po alkoholu

Poradna

V naší poradně s názvem NEMOCI PODLE JAZYKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel David.

Zdravím já už mám problémi 2mesice a začínalo to taky pálením az brněním jazyka ,tlaky do zubů a strašná bolest hlavY a nohou měl sem veškerá vyšetření a vše v pohodě teď poslední rtg krční páteře a mám vyhrezlou krční ploténku mezi 4a5 obratlem dost mi pomáhá magnézium a 3x denně si mažu krk a celou páteř i z nohama olfen gelem a je to lepší teď mě čeká návštěva u Doktora který mě vyšetří a řekne co dál. Ze začátku si doktoři mysleli že mám panické ataky a vše jen z páteře.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Podle obou vašich fotek to nevypadá nebezpečně. Hledejte příčinu v přetížení těch oblastí, kde se to tvoří. Přetížení může být způsobeno nárazovou námahou, špatnou obuví atd. Může se jednat také o problém s krví, při kterém se vám mohou snadno dělat modřiny po těle i takto pod nehty. S tím by vám pomohl praktický lékař popřípadě kardiolog.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Paleni hlavy,jazyka a rtu

Bezpečnost při práci

Zaměstnavatelé jsou ze zákona povinni chránit své zaměstnance před rizikem zranění.

Použití počítačů

Počítače jsou častou příčinou problémů u pacientů. I když nezpůsobují trvalé poškození očí, dlouhodobá práce u počítače může vést k přetížení, nebo může zhoršit stávající oční onemocnění. Symptomy zahrnují potíže s očima, bolesti hlavy, svědění očí a potíže se zaostřením. Doporučuje se dívat se pravidelně z okna na vzdálené objekty a dělat si časté přestávky.

Zdroj: Ochrana očí

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sandra.

Dobrý den, objevilo se mi toto na nehtu. Nejsem si vědoma úrazu. Mam obavy. Děkuji za odpověď
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V těchto oblastech se vyskytují tyto drobné výrony krve běžně. Nebude to nic vážného. Nemusí to být vyloženě jako následek úrazu, ale třeba jen jako reakce na nárazové přetížení, které si vůbec nemusíte pamatovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Dávkování

ARNICA MONTANA 15 CH a operace: je to základní lék proti bolesti a krvácení, jež způsobuje operační výkon. Užívejte 5 granulí v předvečer operace a ráno před operací, dále 2x denně 5 granulí při hojení.

ARNICA MONTANA 15 CH a stomatologické zákroky: zefektivňuje hojení (po extrakci, resekci...) a urychluje rekonvalescenci. Užívejte 2x denně 5 granulí (ráno a večer) celý týden po zákroku.

ARNICA MONTANA 15 CH a úrazy a přetížení: začněte užívat co nejrychleji po úrazu nebo akutním přetížení. Jestliže dlouhodobě přetěžujete pohybový aparát (například sportem), užívejte preventivně toto homeopatikum v ředění 9 CH, a to 1x denně 5 granulí. Objevuje-li se po fyzickém přetížení porucha spánku, i zde může arnika pomoci. Užívejte 5 granulí cca 2 hodiny před ulehnutím ke spánku.

ARNICA MONTANA 30 CH se podává při nutkavých myšlenkách na úrazovou situaci a trauma, a to 5 granulí 1x týdně, celkem 3 dávky.

Zdroj: Homeopatikum Arnica Montana

Diskuze

V diskuzi RADA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva .

Muze souviset to ze mam nyni silne akne s trombozou nyni mam i ostruhy jsem na warfarinu.Vypada to jestli me problemy nenastaly po zavedeni Mireny.Dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tutopak.

Zdravim vas
Ve vašem případě v souvislosti s žilní trombozou dolních končetin a s patní ostruhou bych to viděl na extrémní překyselení organismu
a přetížení těžkými kovy.
Jinými slovy potřebujete komletní detox pomocí naturopatie.
Dále bych doporučil pití vylisovaných šťáv se zeleniny,ovoce a prefitrované vody,neboť jste dehydrovaná. Klasická voda s chlórem je toxicky zatížená,tudíž nesplňuje podmínky optimální hydratace organismu.

Zdroj: diskuze Rada

Interakce s jinými léky

Interakce při užití s jinými léky nejsou známy. Tento lék poskytuje pouze dočasnou úlevu. Nepoužívejte jej častěji, nepoužívejte více sprejů nebo déle, než je doporučeno, protože by to mohlo zvýšit riziko nežádoucích účinků. Také nepoužívejte tento lék dlouhodobě – může se vyskytnout stav zvaný „rebound“ (přetížení). Mezi příznaky opětovného přetížení patří dlouhodobé zarudnutí a otoky uvnitř nosu a zvýšený výtok z nosu. Pokud k tomu dojde, přestaňte tento lék užívat a poraďte se se svým lékařem nebo lékárníkem. Pokud se váš stav zhorší nebo přetrvává i po 3 dnech, informujte svého lékaře.

Zdroj: Asonor proti chrápání

Poradna

V naší poradně s názvem RAKOVINA KŮŽE POD NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bára.

Dobrý den, toto jsem objevila na palci u nohy. Nevím jak dlouho je to tam. Sleduji to asi měsíc a půl, myslela jsem si že he to krevní výron a zmizí to. Nejsem si vědoma že bych se udeřila do nohy. Chvily se mi zdálo že se to zmenšuje tak jsem tomu nevěnovala pozornost, ale teď mě to přijde o trochu větší. Dost se bojím.
Děkuji za odpověď.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete být bez obav. Jde o krevní výron. Nevznikl z důvodu úrazu, ale spiše namáhavou chuzí, popřípade i tancem v obuvi na vysokých podpadcích. Z nějakého důvodu přetěžujete špičku své nohy a palec už to nedává a začíná pod nehtem prosakovat kapilární krev. Výron je skrytý pod kůží, takže ho nevidíte celý a díky postupnému odbourávání a posunu nehtu může měnit svojí velikost, která byla doposud skrytá, aniž by došlo k opětovnému přetížení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Melanom pod nehtem foto

Přestat kouřit

Ať už vás bolí jazyk kvůli BMS nebo jen z přetížení nervů, přestat kouřit je vždy dobrý nápad.

Zdroj: Pálení jazyka po cigaretě

Diskuze

V diskuzi CHELÁTORY ŽELEZA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MUDr. Martin Beránek.

Zdravím

železo se v těle skladuje pomocí "skladovací" molekuly, která se jmenuje feritin. Normální hodnoty feritinu se pohybují mezi 20 - 150 mikrogramy na litr krevní plazmy. Předpokládám, že myslíte tuto hodnotu. Hladiny 2500 mikrogramů na litr tedy jasně signalizují přetížení železem, i když se u mnohých nemocných vyskytují i vyšší hladiny. Cheláty na sebe železo vážou podle svého vazebného potenciálu a ten není bezprostředně závislý na hladině feritinu. Zjednodušeně lze říct, že určitá dávka chelátu "vychytá" určitou dávku železa. Takže ano, u kardiaků je při projevech hemochromatózy učinný i při těchto hodnotách. Dle českých doporučení je indikace chelátu (např. přípravek Exjade) indikován při hladinách feritinu nad 1000 mcg/l.

hezký den
M.B.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kateřina Hynkova.

Zdravim a dekuje jeste jednou panu doktoru Berankovi;) Omlouvam se, ze jsem nenapsala hodnotu mikrogramu na litr...puvodni hodnota byla kolem 4000mkg/litr, ale venepunkci byla zdarne snizena- tato metoda velice pomohla,ale jak sem uz zminila v prvnim dotazu-babicka ma pres 70 let a potize s dechem (dusivy kasel) a venepukce ji pomaha,ale celkove na ni nereaguje moc pozitivne, proto me zajimalo,jestli se to da necim nahradit.mnohokrat dekuji ;)
s pozdravem Hynkova

Zdroj: diskuze Chelátory železa

Bolest chodidel pod prsty

Bolest chodidel pod prsty svědčí o přetížení nohy s následnou entezopatií, tedy bolestí v místě úponu šlachy nebo vazu na kost. Zde vznikne nemikrobní doprovodný zánět s bolestí. Místo bolesti a hybnost nohy je třeba na ortopedii vyšetřit, aplikovat případně obstřik bolestivého místa. Vhodné je rovněž zhotovení rentgenového snímku a vyšetření diagnostickým ultrazvukem.

Léčba je založena na odlehčení, šetření končetiny, při těžším nálezu je předepsán i sádrový zklidňující obvaz. Později následuje rehabilitace v podobě pohybové a fyzikální léčby.

Zdroj: Bolest chodidel

Poradna

V naší poradně s názvem VÝHŘEZ PLOTÉNKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Dobrý den,
chtěla bych poprosit o radu co dál, Bolesti zad mě provázejí už řadu let, loni v červenci se problémy začaly zhoršovat a rozhodla jsem se navštívit lékaře, který po vyšetření usoudil, že se jedná o výhřez a poslal mě na MR. Než došlo k vyšetření můj stav se zhoršil, po kýchnutí nemohla jsem se hýbat, chodit, ale postupně se toto zlepšovalo( díky kapačkám). Pak následovala MR v 11/2015:
L3/4 minimální cirkulární protruze disku do 2mm
L4/5 anulární trhlina disku foraminálně vlevo-tvorba fokální protruze disku foraminálně vlevlo do 3mm- není útlak kořene L4 vlevo
L5/S1 objemná sekvestrace disku s kaudální propagací preforaminálně vlevo - velikost sekvestru asi 18x12x12mm komprese kořene S1 vlevo v lat. recesu
Paraspinální svalstvo prosáklé v okolí L3-S1 - edém z přetížení vs. Mícha beze změny signálu či fixace.
Chodila jsem pak na rehabilitace a stav se celkem zlepšil (menší bolesti levé nohy přetrvávaly stále), lékař z neurochirurgie řekl, že když jsem zlepšená, operace zatím není nutná a indikace k ní je při vrácení potíží.
No a před 10dny se výhřez zase ozval, nemohla jsem vůbec chodit bez opory, bolesti. Mám zase kapačky a stav se zase začíná zlepšovat. V pondělí jdu zase k neurochirurgovi.
Všichni kolem mi říkají, že bych měla jít na operaci, když se mi to vrátilo, ale mi se tedy moc nechce, když potíže zase začínají ustupovat.
Děkuji za odpověď. K.P.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Operace vyhřezlé ploténky je dneska prováděna jako rutina a není zvlášť náročná ani nebezpečná. Přínosy, úspěšně operace jsou obrovské, zejména v kvalitě dalšího života. Nebojte se a dohodněte se svým lékařem na termínu. Jinak se vám to bude vracet a vždy to bude otravovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Výhřez ploténky

Rizika z nadměrné konzumace bílkovin

  • Přetížení, případně až možné poškození v důsledku nadměrné tvorby amoniaku a zaplavení organismu bílkovinnými zbytky.
  • Přetížení a poškození ledvin, jde o takzvaný pseudouremický syndrom.
  • Nebezpečí aterosklerózy vyvolané zvýšenou hladinou cholesterolu při dlouhodobé nadměrné konzumaci bílkovin převážně živočišného původu.
  • Trávicí potíže, jako je nadýmání, jsou způsobeny hnilobnými dyspepsiemi při rozkládání bílkovin ve střevě.
  • Zpracování nadměrného objemu bílkovin ochuzuje organismus o energii. Tento efekt je dán nutností vynaložit energii na zpracování stravou přijatých bílkovin, přičemž podobně jako po požití alkoholu vzniká teplo. Lidé konzumující nadbytek bílkovin mají dost energie na udržení tělesné teploty, což je výhodou v zimě, ale v létě snadno dochází k přehřívání organismu.
  • Zvýšená tvorba nitrosaminů a biogenních aminů, jako vedlejších produktů rozkladu bílkovin ve střevě, představuje zvýšené riziko nádorů tlustého střeva.
  • Zvýšená tvorba podkožního, ale i útrobního tuku – ketogenní aminokyseliny.
  • Osteoporóza vyvolaná ztrátami vápníku se objevuje zejména u žen, které se předávkují bílkovinami, aniž by přitom aktivně cvičily.
  • Aminokyselinová dysbalance se objevuje v případě nadměrné konzumace některých izolovaných aminokyselin.
  • Akné, zhoršení pleti, ale i další případné alergie.
  • Dna, tedy bolestivé onemocnění kloubů, které se zhoršuje v důsledku ukládání přebytků kyseliny močové, hrozí všem, kteří konzumují hodně jater, zvěřiny, sardinek a kaviáru.

Bílkoviny jsou pro tvorbu svalů nezbytné, nic se ale nemá přehánět.

Zdroj: Potraviny s vysokým obsahem bílkovin

Alergie a přetížení

Ucpaný nos, který je jasným příznakem alergie nebo sinusové infekce, je nejčastější příčinou tmavých kruhů pod očima u kojenců. Pokud dojde ke zduření nosních dírek dítěte (tento stav způsobují žíly vedoucí od očí k nosu), dochází k dilataci a tmavnutí, což má za následek právě výskyt tmavých kruhů. Pokud má dítě tyto problémy často, je dobré, abyste se obrátili na lékaře, který vám poradí s možnostmi léčby. Jakmile dojde k poklesu alergické reakce nebo onemocnění, měly by tmavé kruhy samy odeznít.

Zdroj: Tmavé kruhy pod očima kojence

Bolest chodidel při stání

Může se jednat o podélně nebo příčně plochou nohu, přetížení vazů nebo šlach, čímž vzniká úponová bolest v místě úponu šlachy nebo vazu na kost, dále o entezopatii, bolest v souvislosti s útlakem nervu plosky nohy, změny na kloubech nohy, revmatoidní potíže, zánětlivé změny aponeurózy chodidla a další.

Při těchto obtížích rozhodně navštivte ortopeda, který provede vyšetření, prohlédne rentgenový snímek a upřesní místo bolesti. Podle výsledku vyšetření je stanovena léčba medikací a doporučena pohybová a fyzikální léčba na rehabilitaci.

Zdroj: Bolest chodidel

Co to znamená mít haluxy

Vbočený palec je vlastně deformace. Je to docela častý zdravotní problém, který se projevuje tak, že se palec postupně začne ohýbat k druhému prstu na noze. Jak haluxy vznikají ani sami specialisté – ortopedi – v podstatě nevědí. Jisté je v současnosti jen jedno: haluxy jsou dědičné. Ze zkušenosti pravidlo dědičnosti nefunguje vždy stoprocentně. Dalším možným důvodem vzniku vybočeného palce mohou být i hormonální vlivy. Právě proto je tato nemoc u mužů tak vzácná. Méně často za to může špatná obuv (boty, které mají úzkou špičku a ještě vysoký podpatek), roli hraje také klesání příčné klenby. Ženy to mají s haluxy podstatně horší tedy i proto, jaké nároky na ně klade každodenní život při výběru obuvi.

Za jak dlouho se halux udělá, je individuální. Vždy záleží na okolnostech. Nohy nosí celou váhu těla a ne všichni máme váhu správnou, tudíž nohy pěkně zatěžujeme. Neustále jste na nohou, ať je to stání, chůze nebo sportovní aktivity. Nejčastěji se však haluxy rozvíjí v pozdějším věku, ale nejsou výjimkou již kolem 20 až 30. roku života. V důsledku ochabnutí či méněcennosti vazivového a svalového aparátu dojde k poklesu podélné i příčné klenby. Vlivem přetížení vnitřní strany nohy při vbočeném postavení paty a hlezenního kloubu pak dojde k přetížení palcové strany nohy, ochabnutí a uvolnění meziprstních svalů, rotaci palce a postupnému rozšíření přední části nohy. Tah svalů a šlach následně stahuje palec do vbočeného postavení, mění se osa palce a tlakem obuvi vzniká otlak na kůži i zhrubění na kosti.

Zde můžete vidět, jak vypadají haluxy.

Zdroj: Haluxy

Bodnutí vosou a otrava krve

Vzhledem k tomu, že většina hmyzu může bodnout několikrát, může se stát, že dříve nasbírané zárodky zůstanou na žihadle a přenesou se na další oběť.

Například vosa, která předtím bodla prase, které se válelo v hlíně. Pokud vosa bodne znovu, tentokrát do lidí, může dojít k sepsi. Dochází k tomu tehdy, když na žihadle přežijí bakterie v dostatečném počtu, aby se vám zavrtaly pod kůži do vašeho masa a rozmnožily se a rozšířily se tam.

Vzhledem k tomu, že tyto bakterie lidský organismus nezná, může dojít k přetížení vlastní obranyschopnosti těla a k jejímu selhání.

Zdroj: Jak se pozná otrava krve po bodnutí hmyzem

Co znamenají zalehlé uši po probuzení

Další z častých příčin bolestí hlavy, migrén, ale také hučení v uších je přetížení žvýkacích svalů a omezená pohyblivost čelistního kloubu.

Ke zvýšenému napětí ve žvýkacích svalech či blokádě čelistního kloubu může dojít z několika různých příčin:

  • bruxismus (skřípání a cvakání zuby) – dochází při něm i k velkému opotřebení čelistního kloubu, které může vést až k artróze;
  • stres – při stresu člověk často „zatne zuby“;
  • problémy s osmičkami („moudráky“) či jejich nedávné odstranění – bolesti zubů způsobují zvýšené napětí ve žvýkacích svalech;
  • nesprávný skus – při žvýkání je zatěžována více jedna strana čelisti oproti druhé.

Zdroj: Zalehlé uši od krční páteře

Účinky

Krém Karitol vyniká rychlým a dlouhotrvajícím nástupem účinku, mírní bolest, odstraňuje otok, regeneruje svaly, přičemž se výborně vstřebává. Krém je určen pro každodenní použití, a to jak pro preventivní ošetření svalů a kloubů, tak i při jakékoliv aktivní či pasivní zátěži pohybového aparátu.

Ke zlepšení či úplnému ústupu bolesti a zlepšení mobility dochází po použití krému Karitol zejména u pacientů s akutní dekompenzací gonartrózy, akutním zánětem šlach, akutní bolestí kolen při přetížení u femoropatelární dysfunkce. V těchto případech dochází i ke zmenšení otoku. U pacientů s poúrazovými stavy dochází ke zmenšení otoku, zlepšení jizev i urychlení hojení. U pacientů s kloubním postižením krém Karitol zmírňuje bolesti i otoky a zlepšuje hybnost po delším časovém intervalu. Nejsou zaznamenány žádné nežádoucí účinky. Přípravek obsahuje účinné látky Shea Butter, kafr, mentol.

Zdroj: Krém Karitol

Chrapot a zahlenění

Chrapot vzniká porušením funkce hlasivek, což jsou vlastně dva vazy napnuté skrz hrtan, jímž prochází vzduch. Tento vzduch při výdechu (i vdechu) rozvibruje hlasivkové vazy a tím vzniká zvuk. Pokud nedojde ke vzniku zvuku, a tedy hlasu charakteristického pro daného člověka, ale vzniká pouze chrapot, je to známka toho, že s hlasivkami není něco v pořádku.

Mezi nejčastější příčiny chrapotu patří:

  • Zánět hrtanu – laryngitida – jde o vcelku běžné infekční onemocnění, které postihuje hrtan, tedy právě oblast, kde se nacházejí hlasivkové vazy. Nejčastější příčinou je nákaza viry, které v těle vyvolávají zánětlivou odpověď, jež se projeví jak místně (otok sliznice i hlasivkových vazů, bolest v krku, chrapot, při závažnějším průběhu i zúžení dýchacích cest s obtížným dýcháním), tak i celkově v podobě takzvaných chřipkových příznaků, jako je horečka, únava, bolesti kloubů a svalů. Chrapot většinou odezní do týdne až dvou.
  • Přetížení hlasivek – k časté příčině řadíme i pracovní vytížení hlasivek. Projevuje se u lidí, kteří se živí mluvením (učitelé, hlasatelé v TV, rádiu) či zpíváním. K přetížení hlasivek a ke vzniku chrapotu může dojít i jednorázovým přetížením, například fanděním na zápase, zpíváním na koncertě a podobně, a to zejména u jedinců, kteří na namáhání hlasivek nejsou zvyklí.
  • Rakovina hrtanu – jde o velmi závažné onemocnění. Rakovina hrtanu může vznikat v jeho různých částech, častěji však v oblastech, kde nezpůsobuje chrapot ani se jinak typicky neprojevuje, což je příčinou toho, že pacienti bohužel přicházejí pozdě. Pokud se však projeví chrapotem, který nepřestává ani po několika týdnech, pacient má šanci přijít k lékaři dostatečně včas, protože si chrapotu všimne. Proto by dlouhotrvající chrapot neměl být nikdy podceňován.
  • Iatrogenní chrapot – jde o chrapot způsobený lékaři. Například chrapot, který vznikl po operaci štítné žlázy – ve velmi těsném okolí štítné žlázy probíhá nerv inervující hlasivky a odpovídající za jejich funkci (nervus laryngeus reccurens). Pokud je při operaci poškozen, dochází ke vzniku chrapotu. Bohužel je tento nerv velmi citlivý, a proto může k této komplikaci dojít i při sebepečlivějším výkonu.

Zdroj: Chrapot

Potraviny

Nedoporučuje se například konzumace vody, která prošla chemickým čištěním. Voda je naším nejvýznamnějším zdrojem a měli bychom vypít alespoň čtyři až šest sklenic denně. Velmi nevhodné jsou různé limonády a džusy. Dalšími nevhodnými doplňky jsou umělá sladidla. Jedná se o chemické látky. Naopak užitečná jsou přírodní sladidla, zejména javorový sirup, slad z ječmene nebo rýže, melasa, agáve a byliny stevia. Taktéž je důležité se vyvarovat dalším umělým přísadám, jako jsou barviva a konzervační látky, které se nacházejí v různých potravinách. Tyto látky totiž zhoršují filtrační systém organismu.

Mělo by dojít k omezení environmentálních chemikálií, mezi které patří jedy, chemická hnojiva, leštidla, chemické čisticí prostředky a parfémy. V podstatě by se dalo říci, že všechny chemické příměsi způsobují přetížení jater a sleziny.

Zdroj: Rady na domácí léčbu jater a sleziny

Červené a popraskané žilky

Objevují se nejčastěji kolem nosu, na lících a bradě – tedy v místech, kde pleť nejvíce zatěžujeme. V pokožce se nacházejí malé žilky, které při přetížení anebo věkem praskají. Elasticita pokožky je nám dána už při narození, správnou péčí však můžeme ledacos ovlivnit. Předpokladem je používání kvalitních kosmetických prostředků, ochrana před UV zářením, jemná péče. Jinými slovy, vymačkávání pupínků nechejte na kosmetičce, a pokud používáte peeling, pak volte zásadně ten s drobnými částečkami. Jako prevence proti praskání drobných žilek nám poslouží plnohodnotná strava bohatá na vitaminy, minerály a aminokyseliny. Novinkou na našem trhu proti popraskaným žilkám je doplněk stravy Neobotanics Novarix Essence. Obsahuje zcela unikátní komplex přírodních a vysoko koncentrovaným látek, které zabraňují praskání žilek a posilují žilní stěny. Můžete ho užívat i preventivně, pokud máte sklony k začervenání, opuchům, praskání žilek, křečovým žilám atd.

Zdroj: Pleť – zrcadlo našeho zdraví


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP