Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PREVENCE DĚTSKÉ KVASINKOVÉ INFEKCE

OBSAH

Příznaky vaginální kvasinkové infekce

Kvasinková infekce způsobuje svědění, bolestivost, bolest nebo pálení při močení či při sexu. Některé ženy mohou mít výtok, který nezapáchá, vypadá jako tvaroh a objevuje se asi týden před menstruací.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi KVASINKY V KRKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Markéta.

A kvasinkové infekce svědčí o oslabené imunitě, takže by tady mohl i dobře pomoci wobenzym jako podpůrná léčba.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marta.

Ano, oslabená imunnita dává prostor celé řadě onemocnění a wobenzym je na podporu imunity skvělý. Kvasinky ovšem mohou být úzce spjaté se stresem a s překyseleným organismem.

Zdroj: diskuze Kvasinky v krku

Čajovníkový olej tea tree oil proti kandidě

Namočte menstruační tampon do rozředěného oleje tea tree oil a nechte v pochvě přes noc.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi LÉČBA KVASINKOVÁ INFEKCE NA ŽALUDU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel.

Na kvasinky výborně zabírá sucho. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu. Nepoužívat mýdlo, jen vodu. A vyléčí se to výborně. Jen se musí hlídat, aby to bylo v suchu pořád, i v noci. Pokud se střídá vlhko a sucho, to pak nemá vůbec smysl. Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tomáš.

Dobrý den, ve Vašem článku léčba kvasinkové infekce na žaludu píšete. Stačí mít žalud 2-3 týdny větraný v suchu.Na internetu jsou návody, aby předkožka zůstala, držet vzadu. Bohužel žádný takový návod se mne nepodařilo dohledat. Nebylo by možno dát např. odkaz, nebo popsat vlastní provedení.
Děkuji Tomáš

Zdroj: diskuze Léčba kvasinková infekce na žaludu

Příznaky kvasinkové infekce penisu

Někdy se příznaky nemusí objevit, čímž však nastává problém, protože pokud nedojde ke zjištění, jste přenašečem pohlavní nemoci. Pokud jsou přítomny příznaky kvasinkové infekce, patří mezi ty nejznámější:

  • podráždění a bolestivost žaludu
  • silné svědění žaludu
  • tvorba bílých fleků či puchýřků
  • zarudnutí žaludu
  • tvorba puchýřů na žaludu

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi POPRASKANE KOUTKY KVASINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dáša.

Kromě nedostatku vitamínu B mohou být popraskané koutky následkem kvasinkové infekce, tak zvané kandidozy anebo mohou ukazovat také na nedostatek železa v těle. Jako léčbu popraskaných koutků od kvasinek můžete zkusit přírodní Colostrum www.zbozi-kosmetika.… a k tomu nějaká probiotika. Neuškodí ani zvýšit příjem železa, které obsahují vnitřnosti, luštěniny, případně kapky s železem, k dostání v lékárně.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anajstol@seznam.cz.

ic mám oční koutky na očním jsem byla dvakrát a nic,mám prý jít na alergologii,alergie se neprokázala a na kožním taky nic jen mi dali ophtalmo-hydrokortison mast nezabrala a tak jsem použila ophtalmo-framykoin mast kterou mám pro psi a tak jakž takž zabírá v tom ,že sklidní to svědění,ale po všech hledáních jsem nabyla přesvědčení,že mám oslbenou imunitu a potřebuji vyčistit organismus a tak začínám detox čaj Lerox,Chlorella,B-komplex štávu z červené řepy.uvidíme a vám děkuji za rady.Jana

Zdroj: diskuze Popraskane koutky kvasinky

Borová voda na kvasinkové infekce pochvy

Rychlé a účinné řešení by mohl být výplach pochvy borovou vodou, kde borová voda je vodný roztok boritanu. Borová voda je kyselina boritá (H3BO3) v nízké 2% koncentraci. Mnohdy pravidelný výplach pochvy borovou vodou dokáže vyléčit kvasinkové infekce, které do teď léčbě odolávaly. Výplach pochvy borovou vodou se provádí dvakrát týdně až do vymizení příznaků vaginální mykózy. Borová voda se dá nahradit čípky s 600mg kyseliny borité. Cena a místa, kde se dá borová voda koupit, jsou zde: borová voda cena. Podobným lékem je i Jarišova voda (Jarischův roztok), což je obohacená borová voda o glycerin. Zde jsou podorbnosti i s návodem na přípravu Jarišovy vody: Jarišova voda návod k přípravě a použití.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Poradna

V naší poradně s názvem BÍLÉ FLEKY NA PENISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Vytvorili jse mi na spicce penisu a a predkozce takove bile fleky. Neboli ro ale pri moceni ro obcas pali. Nevite co to je? Diky
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na fotografii je vidět mužská kandidóza - kvasinková infekce u mužů.
Mužská kandidóza, běžně známá jako moučnivka penisu, je způsobena kvasinkou Candida. Tato houba nejlépe prospívá ve vlhkých podmínkách a penis poskytuje dobré prostředí, zejména pod předkožkou, pro jejich přežití.

Příznaky mužské kvasinkové infekce jsou:

Svědivá vyrážka, která může být bílá což vede k tvorbě bílých skvrn na penisu. Případný otok žaludu způsobuje záněty penisu - onemocnění známé jako balanitis. Svědivé pupínky se můžou zanítit a způsobit červené boláky na penisu. Rovněž můžete cítit bolest při pohlavním styku a v pokročilém stádiu může být pozorován bolestivý pocit na špičce penisu při močení. Rovněž může být přítomen konstantní neobvyklý bílý výtok pod předkožkou.

Léčba

Ve většině případů se kvasinková infekce léčí použitím jednoduch antimykotik, která jsou předepsána lékařem potom, co schválil, že je to určitě kvasinková infekce, která způsobuje tyto bílé svědivé skvrny na vašem penisu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bílé fleky na penisu

Diagnostika vaginální kvasinkové infekce

Pokud si nejste jistá, jakým onemocněním trpíte, navštivte svého lékaře, který podle popsaných příznaků nemoc stoprocentně rozpozná. Jestliže jste těhotná, určitě podstupte vaginální vyšetření u svého gynekologa.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Poradna

V naší poradně s názvem ZINNAT A SLUNCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Aneta.

Dobrý den,mohu na slunce s antibiotiky zinnat?A co citrusove plody ci mleko aj..?..dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když užíváte antibiotika Zinnat, tak normálně můžete na sluníčko. Nebyly hlášeny žádné nebezpečné reakce na slunce. Z citrusových plodů nesmíte jíst grepy. Grapefruitový džus zpomaluje dobu, za kterou je tělo schopno odbourat účinnou látku a to by mohlo způsobit, že hladina antibiotika v krvi stoupne nebezpečně vysoko. Mléko v tomto případě můžete.
Antibiotika Zinnat rovněž zvyšují riziko vzniku opruzenin, dále mohou způsobit nevolnost, zvracení a průjem, problémy s ledvinami, kvasinkové infekce a alergická reakce. Tato antibiotika snižují účinky hormonální antikoncepce a během léčby tak může dojít k otěhotnění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Zinnat a slunce

Svědění v pochvě ukazuje na kvasinkovou infekci

Váš problém bude zřejmě zaviněn kvasinkovou infekcí, při které dochází k nezdravému přemnožení bakterie kandida (Candida albicans). Proti této kvasinkové infekci jako domácí léčba skvěle zabírá česnek, živý jogurt, speciální hlína, ale i vhodná dieta. Dále se v článku podíváme, jak tyto přírodní látky proti kandidě působí.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valda.

prevence je nutná, já beru pravidelně vitamíny, curenzym a sportuju.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Projevy plísně na penisu

Plísňové infekce jsou způsobeny plísněmi, zejména mikroorganismy. Některé velmi běžné druhy plísňových infekcí jsou způsobeny houbami. Jiným typem jsou mykotické infekce (kvasinkové infekce) způsobené houbou Candida albicans. Tento typ mykotické infekce může infikovat pohlavní orgány. Kandidóza je způsobena neškodnou kvasinkou, která žije na lidské kůži, v ústech, střevech a ve vagíně. Někdy se však trochu vymkne kontrole a začne se množit víc, než by měla. Pokud se to stane, vyvolává nepříjemnosti v oblasti genitálií.

Zdroj: Mykóza na penisu

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina.

Jak že na toho alzheimera přijdou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Lze zabránit vaginální kvasinkové infekci?

Dobrá hygiena genitálií může pomoci předejít této infekci:

  • Udržujte vagínu a její okolí čisté. Používejte jemné, neparfémované mýdlo a vodu.
  • Po močení se utírejte zepředu dozadu, aby se zabránilo šíření kvasinkové nebo bakteriální infekce z řitního otvoru do pochvy nebo močových cest.
  • Noste spodní prádlo z materiálu, který nezadržuje teplo a vlhko. Doporučuje se nošení bavlněného spodního prádla.
  • Vyvarujte se nošení přiléhavého oblečení, protože zvyšuje tělesnou teplotu a vlhkost v genitální oblasti.
  • Nenoste mokré plavky, způsobují vlhkost v genitální oblasti.
  • Často vyměňujte vložky nebo tampony.
  • Sprcha, tampony, deodoranty, spreje a prášky mohou narušit rovnováhu organismů v pochvě.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Diskuze

V diskuzi ÚČINNÁ PREVENCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Honza S..

To určitě ne. Tenhle druh informací fakt patří spíš ke kartářkám. Jedná se o nemoci geneticky podmíněné (např. infarkt, rakovina prsu, cukrovka, obezita…je jich asi dvacet). Takže když ti teď řeknou že do patnácti let budeš mít nejspíš cukrovku, teď můžeš udělat to, že změníš jídelníček a budeš se aktivně hýbat, dokud jsi mladá a zdravá a nebude ti to dělat žádný velký problémy s tím začít.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: účinná prevence

Příčiny vzniku

Mezi kvasinkové infekce patří moučnivka a plenková dermatitida. Moučnivka postihuje hlavně novorozence a kojence. Moučnivka se u dětí po porodu může objevit v případě, že jejich matka měla vaginální kvasinkovou infekci, dále při kojení z matčiných prsů, při léčbě antibiotiky či u dětí s poruchami imunitního systému. Plenková dermatitida se vyskytuje v místech zakrytých plenkami. Častou příčinou je nadměrná vlhkost způsobená močí a potem pod plenkami.

Zdroj: Kvasinková infekce u kojence

Diskuze

V diskuzi KREVNÍ DESTIČKY - FUNKCE V TĚLE A PREVENCE KE SNÍŽENÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Gerlová.

U lékaře mně naměřil krevní destičky "50" a dnes "110". Za půl roku mám kontrolu. Je nějaká prevence jak snížit hladinu - strava, cvičení apod.
Kolik by měla být správná hladina?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krevní destičky - funkce v těle a prevence ke snížení

Léčba vaginální kvasinkové infekce

Pokud jste měla dříve kvasinkovou infekci a dokážete rozpoznat příznaky, ale hlavně pokud nejste těhotná, můžete se léčit sama léky, které lze koupit bez lékařského předpisu. Většinou se používají fungicidní krémy nebo čípky, které vložíte do pochvy, nebo antimykotické tablety, které se užívají perorálně. Pokud jsou příznaky mírné, můžete počkat, zda se uklidní samy. Kvasinková infekce se však může objevit i během těhotenství, v tom případě byste neměla používat přípravky na kvasinkovou infekci bez konzultace s lékařem.

U mnoha žen dochází k opakující se infekci. Jestliže jste měla čtyři nebo více kvasinkových infekcí za rok, navštivte svého lékaře. Budete se muset podrobit testům, které zjistí, zda není kvasinková infekce způsobena jiným zdravotním problémem, například cukrovkou.

Zdroj: Vaginální kvasinková infekce

Poradna

V naší poradně s názvem PLÍSEŇ NEHTŮ U DĚTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavlina.

Dobrý den mám 2 měsíční miminko chlapečka a má na prstíku ( prsteníček)plíseň,má to pod nehtem a je to takové nažloutlé a jsou tam takové žluté flíčky a ještě má na palečku vedle nehtu puchýř a má to kolem červené,nemohlo ho něco píchnout? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Červený puchýř na palci může být od štípnutí komárem a žluté zbarvení nehtů u kojence může souviset s vývojem novorozeneckých nehtů. Určitě by bylo fajn, kdybyste to ukázala a zeptala se na to u vaší dětské lékařky při pravidelné kontrole.

Zdroj: diskuze Plíseň nehtů u dětí

Atopický ekzém

Atopický ekzém je zánětlivé neinfekční kožní onemocnění provázené svěděním, suchostí kůže, projevy však mohou být různorodé.

Příznaky

Příznaky atopického ekzému se rozdělují do tří fází. Takzvaná kojenecká forma začíná ve 3 měsíci života červenými pupínky až puchýřky se šupinami nebo mokváním na tvářích. Ekzém výrazně svědí, děti jsou neklidné a nemohou spát.

Při druhé, dětské formě se ekzém postupně stěhuje z obličeje do loketních a podkoleních jamek. Svědění způsobuje nové kožní projevy. Atopický ekzém se může sdružovat s řadou dalších onemocnění (astma, senná rýma, alergie, migréna, ichtyóza).

Co s tím dělat

Podle fáze ekzému a případného výskytu infekce si lze při péči o atopickou pokožku vystačit s mastí obsahující zinek, hydratačním pleťovým mlékem nebo nemastným krémem, mastným krémem a v nutných případech (infekce ekzému kvasinkou, zlatým stafylokokem nebo jinými mikroorganismy) ještě s genciánovou violetí. Léčbu atopického ekzému mohou komplikovat i virové infekce (moluska, bradavice, opar herpes simplex).

Obrázky

Takto vypadá atopický ekzém u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Potničky u miminka

Potničky u miminka obvykle vznikají, když je venku horko nebo se dítě zapaří ve více vrstvách oblečení.

Příznaky

Vyrážka vypadá jako kapičky potu na kůži, později mění barvu v červenou.

Co s tím dělat

Na potničky pomáhá Sudocrem a jiné dětské pudry, které kůži lehce vysuší.

Obrázky

Takto vypadají potničky u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Kopřivka u dětí

Pro lékaře je mnohem obtížnější určit příčinu chronické kopřivky než té akutní. Je však známo, že chronickou kopřivku vyvolává citový stres, pobyt na slunci, studená voda nebo chladné počasí a druh kvasinkové infekce zvané kandidóza.

Příznaky

Kopřivka se projevuje svědivými pupínky na kůži, které se tvoří jako reakce na látky, na něž je dítě citlivé. Tyto se obvykle vytvoří náhle, trvají několik hodin až několik dnů a pak zmizí. Jakmile se ztratí, tvoří se nové. Zduřeniny mají plochý povrch a zřetelně ohraničené okraje. Když se tvoří, obvykle svědí nebo pálí. Mohou se vyskytnout kdekoli na těle a mohou být velikosti gumy na tužce až velikosti talíře. Někdy se spojují a vytvářejí celé pláty. Kopřivka vyskytující se kolem rtů, očí nebo genitálií může způsobit nadměrné otoky, které se nazývají angioedémy. Tělo dítěte na látkové podněty reaguje uvolňováním látky zvané histamin. Akutní případy kopřivky trvají obvykle 3 až 5 dnů (ale mohou trvat až 6 týdnů), zatímco chronická kopřivka může trvat celé roky.

Co s tím dělat

Nejlepším způsobem, jak zvládnout kopřivku, je vyhýbat se látkám, které ji vyvolávají. Pokud se kopřivka hned neztratí, může lékař předepsat antihistaminika užívaná ústy. Pokud nejsou účinná, přidá kortikosteroidy, například prednisol, opět užívané ústy. Antihistaminika účinkují nejlépe, když jsou užívána pravidelně jako prevence proti tvorbě svědivých pupenů. Dítě po nich může být malátné; lze však předepsat antihistaminika, která malátnost nevyvolávají.

Jestliže má dítě oteklé oči a rty, dá mu lékař obvykle injekci adrenalinu do horní nebo dolní končetiny. Otok postupně zmizí, ale dítě bude velice obtěžovat svědění. Přikládejte mu na postižená místa studené, vlhké obklady a potírejte je tekutým pudrem.

Vykazuje-li dítě známky anafylaktického šoku nebo má potíže s dýcháním, okamžitě zavolejte lékaře nebo odvezte dítě na pohotovost. Anafylaktický šok může ohrozit jeho život. Děti trpící alergií na potraviny by měly mít vždy při sobě odměřenou dávku adrenalinu pro případ, že snědí něco, na co jsou alergické. Děti, které mají kromě alergie na potraviny ještě astma, by měly v takovém případě vždy vyhledat lékařskou pomoc.

Obrázky

Takto vypadá kopřivka u dětí.

Zdroj: Dětské pupínky

Doplňky stravy na kandidu

Probiotika

Užívá se 10 až 30 miliard baktérií v jedné kapsli nebo práškové formě. Bere se během jídla ráno. Zde je cena probiotik: probiotika cena.

Kyselina kaprylová

Kyseliny kaprylová patří mezi mastné kyseliny a nejvíce ji obsahuje kokosový olej. Kyselina kaprylová napadá stěny kvasinek a tím je usmrcuje. Kyselina kaprylová se vstřebává velmi rychle, takže je vhodné volit kapsle s pomalým uvolňováním účinné látky. Kyselina kaprylová se užívá v dávce 1 gram třikrát denně s jídlem. Zde je přehled nejlevnějších cen kyseliny kaprylové: kyselina kaprylová cena.

Čaj pau d’arco

Kůra stromu lapacho se přelije horkou vodou a nechá se 5 minut odstát. Pak se čaj pije třikrát denně mezi jídly.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Domácí olej z oregana proti kandidě

Na přípravu budeme potřebovat panenský olivový olej, 200 ml. Pak čerstvé oregano (dobromysl), které nasekáme na řezanku. Oregana bude potřeba 100 gramů. Nasekané oregano smísíme s olejem a zahřejeme na teplotu kolem 40 *C, ne vyšší! Takto to udržujeme teplé po dobu jednoho týdne a každý den to několikrát promícháme. Pak to pomocí plátna a malého dřevěného lisu vylisujeme. Takto získaný oreganový olej je velice silné přírodní antimykotikum, antibiotikum, antivirotikum a antiparazitikum. Oreganový olej je tak silný, že může během těhotenství přivodit i potrat. Oreganový olej se aplikuje do pochvy buď prsty anebo pomocí v oleji namočeného menstruačního tamponu. Taktéž je vhodné na kandidu užívat olej z oregana vnitřně třikrát denně jednu čajovou lžičku.

Zdroj: Domácí léčba vaginální kvasinkové infekce

Rychlé účesy pro děti

Všechny maminky touží mít to nejkrásnější dítě na světě. Při výběru účesu je třeba si uvědomit, že dětské vlásky jsou velmi jemné a ne každý střih je pro ně vhodný. U dětí platí totéž co u dospělých – výběr účesu závisí na tvaru obličeje a na kvalitě vlasů. Růst se u každého dítěte liší. Některé děti mají v roce vlasy na ramena a některé jen krátké chmýří. Doba prvního stříhání je tak individuální.

Dětské účesy můžeme rozdělit dle věku, a to střihy pro děti mladší 12 let a střihy pro děti starší 12 let. Starší děti už obvykle hledají populární trendy účesů a chtějí vypadat dobře. Oproti tomu mladší děti obvykle nepotřebují moderní a stylové účesy. Jsou pro ně vhodné praktické střihy a jednoduché úpravy účesů, ale stále je nejlepší volbou roztomilý vzhled. Do této kategorie patří dětské účesy z krátkých vlasů.

Zdroj: Dětské účesy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP