Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍČINY VYPADÁVÁNÍ ŘAS A OBOČÍ

OBSAH

Jiné formy vypadávání vlasů

Alopecie areata je další forma vypadávání vlasů. Objevuje se na několika místech a způsobuje holé oblasti. V některých případech vede i ke ztrátě chlupů na těle. Někdy může vypadávání vlasů stimulovat autoimunitní onemocnění – buňky imunitního systému ničí identifikaci vlastních buněk a vlasových kořínků. Ztrátu vlasů mohou opět způsobovat psychologické faktory, jako je stres a úzkost.

Další formou je takzvaná difúzní alopecie, která je charakteristická celkovým vypadáváním vlasů. Má velmi rozmanité příčiny, například hormonální poruchy (funkce štítné žlázy, těhotenství, menopauza), ale i infekční choroby, alergie na léky nebo nedostatky ve výživě.

Někdy může vypadávání vlasů způsobit nošení pokrývek hlavy (čepice, kšiltovky, klobouky, přilby a podobně). K vyřešení tohoto problému pak většinou stačí uvolnit vlasové folikuly.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

MSM na růst vlasů, řas a obočí

Tento doplněk stravy je přírodním zdrojem síry a síra je živina, která je velmi důležitá pro zdravý růst vlasů, kůže, nehtů a chrupavek, což může být důvod, proč mnohým lidem, kteří MSM užívali, rychleji rostly vlasy. MSM doplňuje výživu vlasům pro jejich rychlý růst. U mnoha lidí byla pozorována i zesílená tloušťka vlasů. MSM může poskytnout síru, která je zapotřebí pro zdravé upotřebení kolagenu a keratinu. Keratin je vláknitý skleroprotein, který je ve vnějších vrstvách kůže, vlasů a nehtů. Síra může rovněž zlepšit krevní oběh pokožky hlavy a to pak následně vede k rychlejšímu růstu vlasů. Kromě zajištění zdravého růstu vlasů, může MSM také zvýšit lesk vlasů. MSM zlepšuje růst vlasů, díky čemuž je zahrnut v mnoha léčbách proti vypadávání vlasů. Ještě lepších výsledků s růstem vlasů při použití MSM můžete dosáhnout, když k němu budete užívat i vitamín C. Při užívání MSM se doporučuje častější doplňování tekutin, alespoň 3 litry denně, i v zimě.

Zdroj: MSM na růst vlasů, obočí a řas

Diskuze

V diskuzi RADY PROTI VYPADAVANI OBOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Franta.

dobry den.je mi 35let a druhym rokem mi neroste oboci. mam ho jen do pulky na kazde strane.Zkusil jsem nejake vytazky z bylinek,avsak bezvysledne.Prosim poradte.Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Dobrý den, vypadávání obočí z vnější strany obličeje jsem našla pod příznaky poruchy štítné žlázy před 14 dny. Příznak může souviset i s něčím jiným, nebo s ničím. Je potřeba hledat, číst, pídit se. Zdraví a kráse zdar.

Zdroj: diskuze Rady proti vypadavani oboci

Vývoj obočí podle věku

Již v 15. týdnu těhotenství začíná růst obočí a dítě dokáže měnit výraz svého obličeje. Postupně s přibývajícími lety se obočí zahušťuje a dorůstá do definitivního tvaru. Vlivem věku se objevují v obočí prošedivělá místa.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi OBOČÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Já se o své obočí snažím starat co možná nejlépe a pokud možno i pravidelně. Tady jsem našla i supr článek o tom, jak si správně obočí namalovat: www.permanent-makeup… Vůbec by mě nenapadlo si na obočí nanášet oční stíny - je to skvělý nápad a vychytávka a hned jsem to musela zkusit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Obočí

Líčení obočí

Upravené obočí je základem dokonalého nalíčení. Přírodní produkty na obočí jsou bohaté na rostlinné látky a nedráždí pokožku. Dodají obočí definovaný tvar a přirozený odstín, který podtrhne osobitou krásu.

Zdroj: Líčení

Diskuze

V diskuzi NA VYPADÁVÁNÍ NIC NEPOMÁHÁ... se k tomuto tématu vyjádřil uživatel KlaHla.

Já už jsem k jakýmkoliv přpravkům proti vypadávání, ať už přírodním nebo hormonálním spekptická. Snažím se vylepšit svoje řídké vlasy, které zeřídly po těhotenství a už nikdy nebyly tak husté jako předtím, téměř celý život. Nic mi nikdy nepomohlo. Teď se ve stáří přidává je ště přirozené vypadávání a řídnutí, takže je to horší a horší...

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Na vypadávání nic nepomáhá...

Péče o řasy a obočí

Obočí zvýrazňujte tužkou, stíny, bezbarvou řasenkou, pudrem nebo permanentním barvením. K barvení řas se nejčastěji používá barva černá, k barvení obočí světle hnědá, tmavě hnědá, u černovlásek černá nebo efektní modrá barva. Obočí je možné upravit také pomocí permanentního make-upu, který nám umožňuje na dlouhou dobu upravit šířku, délku, tvar i chybějící chloupky v obočí. Díky permanentnímu make-upu se budete cítit stále dokonale upravená, ať už ráno po probuzení, během dne, či při sportu.

Zde můžete vidět různé tvary a typy obočí.

Zde můžete vidět obočí dle Megan Fox.

Úprava obočí podle videa.

Zde můžete vidět vzhled obočí u mužů.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYPADAVÁNÍ VLASŮ LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír.

Na tuto svou otázku jsem nenašel odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď jste nenašel asi proto, že žádná léčba vypadávání vlasů pomocí lejzru není dostatečně účinná, aby mohla být veřejně zdokumentována. Vypadávání vlasů je záležitost chemických procesů uvnitř těla a zatím nebyla objevena žádná metoda, která by vypadávání zastavila a nebo dokonce obnovila růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vypadavání vlasů lejzrem

Vypadávání řas

Vypadávání řas nebo jejich řídnutí je spíše estetickým problémem převážně u žen. Příčinou vypadávání může být snížená funkce štítné žlázy, alergie na řasenku nebo make-up, špatná výživa, užívání drog nebo léků, operace očí nebo také působení okolního prostředí. Pro normální růst řas a jejich zesílení je dobré před spaním do řas vtírat ricinový olej nebo olej z vitamínu E. Z potravinových doplňků je doporučován betakaroten, B-komplex nebo pivovarské kvasnice.

Zdroj: Řasy

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Dobrý.den chtěla bych poradit.Pálí mě pokožka na hlavě jak kdybyhc měla. Nějaké vředy ale nic nemám mam jenom zarudlou kuží hodně mi vypadávají vlasy i z kořínky. přišla sem ho hodně vlasů. Moje sestra je na tom stejně. Prosím. O radu děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Vyhledejte ve svém okolí trichologickou poradnu a tam si nechte vlasovou pokožku vyšetřit. Tak nejrychleji zjistíte co je příčinou vypadávání vlasů a pálení pokožky. Podobnou pomoc můžete nalézt také v ordinaci kožního lékaře.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů

Obočí podle tvaru obličeje

Obočí dotváří vzhled a upravenost obličeje. Úprava obočí podle tvaru vašeho obličeje vám dodá zdravější výraz a možná ještě nakonec zjistíte, že se už nemusíte tolik líčit.

  • Čtvercový obličej: Obočí se snažte zaoblit, lehce vyklenutými oblouky totiž zjemníte ostré čelistní hrany.
  • Kulatý obličej: Zde jsou vhodné plné oblouky. Plné tváře nejlíp utlumíte, pokud obočí navíc jemně pozvednete.
  • Podlouhlý obličej: Klenutí obočí protáhněte a zakulaťte. Pokud budou chloupky přesahovat vnější koutky očí, obličej se vám opticky rozšíří. Ale pozor, kdybyste to s délkou linie přehnali, váš pohled by působil povadle.
  • Srdcovitý obličej: Je charakteristický drobnými čelistními kostmi, takže máte výraznější horní polovinu obličeje. Bude vám proto slušet elegantní zástřih, o hustý porost se přitom snažit nemusíte, spíš si hlídejte, abyste měla obočí vždycky pečlivě učesané.
  • Oválný obličej: Volte klasické, jemně zaoblené obočí.

Zdroj: Obočí

Diskuze

V diskuzi PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Já na vypadávání vlasů vyzkoušela snad všechno, nic nepomohlo. Dneska si vlasy zahušťuju, používám Mane, abych se cítila líp. Funguje to dobře, na vypadávání to sice nemá efekt, ale aspoň se cítím líp, že mám na hlavě zase vlasy. Můžu doporučit vyzkoušet.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padani vlasu

Barva na obočí a barvení obočí

V současné době je mnoho možností a byla vyvinuta spousta kosmetických metod, které mohou upravit obočí – přidat nebo vytrhat chloupky, změnit barvu, tvar, nebo dokonce jeho umístění. Cílem některých metod, jakými jsou vytrhávání pinzetou, depilace nití (známé zejména v arabských zemích) nebo voskem či elektrolýza, je docílit tenčího a jemnějšího obočí. Těmito metodami lze dosáhnout toho, že vytrhávané chloupky po nějaké době přestávají růst. Opačným cílem je docílit vzhledu hustějšího či výraznějšího obočí, k tomu pomáhá barvení, domalovávání tužkou, permanentní make-up nebo transplantace obočí.

Pro určení toho správného tvaru vám dobře poslouží štětec, dlouhá tužka nebo špejle. Zvolený předmět přiložíte jedním koncem ke chřípí nosu a druhým koncem určíte, kde má vaše obočí začínat a končit a kde by se mělo lámat. Tyhle body vzniknou v místech, kde se váš ukazatel protne s obočím (nebo jeho imaginární linií) po propojení nejprve s vnitřním koutkem oka, poté vnějším a nakonec se zorničkou. Snadné, že? Teď už stačí obočí vytrhat, nebo naopak dokreslit tam, kde je to potřeba.

Zdroj: Obočí

Poradna

V naší poradně s názvem VYPADAVANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Andrea.

Chtěla bych se zeptat. Vypadávají mi vlasy vůbec je jinak nenamáhám nežehlím je ani nestahuju do gumyčky a ani nedržím žádne diety ani nebarvím ale před rokem a půl jsem měl velký stres ale mslím si že od toho je to už dlouhá doba může to být stále od too ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vypadávání vlasů a stres jsou dva nerozluční přátelé. Proces vypadávání vlasů trvá nějakou dobu od svého počátku a u tebe to může být právě doba půl roku. Recept proti tvému vypadávání vlasů tedy bude, vyvarovat se opakování podobných stresových situací, zařadit do své stravy některý z moderních doplňků na podporu růstu vlasů, například tento: www.neobotanics.cz/h… Také začni jíst hodně bílkovin, nejlepší na skvělý růst vlasů je dát si před spaním proteinový koktejl z hydrolizované sysrovátky každý večer. Tímto postupem se dostanou tvoje vlasy do normálu za podobnou dobu, jako došlo k jejich vypadávání, tedy do půli roku. Když tak napiš, jaké máš pokroky a výsledky.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vypadavani vlasu

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi ŘEBŘÍČEK NA VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sára.

Tak zrovna rebříček mám doma docela ve velkém a používám ho na více různých neduh. Ale že pomáhá i proti vypadávání vlasů, to je pro mě novinka a mám z toho velikou radost. Ještě dneska zkusím ten oplach vlasů. U mě to tedy už zašli tak daleko, že jsem si nechala alespoň opticky takhle doplnit vlasy tam, kde už chyběly ar-aesthetics.cz/tri… Ale nejlepší bude vyřešit tu příčinu padání.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sára.

Pardon, tady snad funkční odkaz www.ar-aesthetics.cz… pro představu.

Zdroj: diskuze Řebříček na vypadávání vlasů

Jak se rozhodnout

Kvalitní tupé může pomoci zamaskovat řídnoucí vlasy nebo pleš na temeni, a to vše při zachování přesvědčivého přirozeného vzhledu.

I když nošení tupé nabízí určité výhody, nejedná se o léčbu vypadávání vlasů. I když to zakryje skutečnost, že jste plešatí, nošení tupé ve skutečnosti nezpůsobí opětovné dorůstání vlasů ani nezabrání budoucímu zhoršení vypadávání vlasů.

Pokud byste chtěli proti vypadávání vlasů skutečně zasáhnout, můžete si promluvit s licencovaným lékařem a získat přístup k osvědčeným, vědecky podloženým lékům, jako je Finasterid a Minoxidil.

Zdroj: Tupé z pravých vlasů

Diskuze

V diskuzi METHIONIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Klára.

Dobrý den, jaká je prosím max. DD Methioninu pro 3 měs. kůru. Užívání z důvodu post-covidového vypadávání vlasů. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Methionin

Příčiny a možnosti léčby

Nejčastější příčinou vypadávání vlasů u žen je mužský hormon (testosteron), který útočí na vlasové folikuly, takže vlasy nemají dostatek živin. Výsledkem je rychlejší vypadávání vlasů. Kromě dědičné dispozice hormonu může být také produkce vlasů ovlivněna určitými životními změnami, například těhotenství, menopauza, užívání léků. Důvody vypadávání vlasů mohou být rozmanité, léčba však bývá účinná teprve po zjištění přesné diagnózy. Léčba je často zdlouhavá a vyžaduje trpělivost pacienta. Existuje již mnoho přípravků, které dokážou zamezit vypadávání vlasů z hormonálních příčin. Může dojít k léčbě pomocí léčivých přípravků nebo kosmetické terapie, ale závisí na formě vypadávání vlasů a způsobu léčby. Včasná diagnóza vypadávání vlasů přináší větší šanci na uzdravení!

Medikamentózní léčba

Dědičné vypadávání vlasů je obvykle léčeno pomocí léků, které blokují produkci dihydro-testosteronu. Rizika a nežádoucí účinky medikamentózní léčby zahrnují trombózu, problémy s játry a výkyvy nálad. Léky jsou určeny jak pro muže, tak pro ženy, ale musí se brát v různých koncentracích po celý život.

Existují i léky, které jsou aplikovány lokálně na pokožku hlavy a blokují vznik dihydro-testosteronu. Tyto přípravky se užívají jednou ročně a zamezují vypadávání vlasů. Mezi nežádoucí účinky patří změny krevního tlaku a alergie.

Alternativní metody

Chirurgická transplantace vlasů, ale ta se ženám nedoporučuje.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Genetiku nezměníme

Genetika je významným faktorem způsobujícím vypadávání vlasů a ovlivňuje zhruba 10% všech případů (u mužů je to však podstatně více). Ostatní případy souvisí primárně se stresem, nemocemi, hormonální nestabilitou, životním stylem atd. Genetika ovlivňuje nejen to, kdy vlas vypadne (tj. fázi růstu vlasů), ale i počet vlasových folikulů, jejichž počet je nám dán už při narození.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Kam pro pomoc?

Každý vlas ležící na polštáři nemusí znamenat problém. Ten nastává, když pozorujete zvýšené vypadávání vlasů po dobu delší než 3 – 4 měsíce. Cyklus růstu vlasů je u každého člověka jiný a proto i problém vypadávání se musí řešit u každého jedince individuálně. Různé kožní onemocnění řeší lékař - dermatolog. V České republice však existují centra, které se zaměřují výhradně na problematiku vlasů. Hair Centrum Praha provádí osobní i online konzultace hlavně pro klienty, kteří nemůžou cestovat do Prahy. Více o tomto vlasovém centru se dozvíte na stránkách www.vypadavani.vlasu.cz.

Zdroj: Co se dá ovlivnit při vypadávání vlasů

Jak se stříhá mikádo

Postup, kterým se dají vlasy ostříhat na mikádo, je tady.

Zdroj: www.medaprex.cz

nebo navštivte www.facebook.com/tajemstvikrasy

Zdroj: Vypadávání vlasů u mužů a žen

Význam obočí

Obočí, odborným názvem supercilium, je ochlupení umístěné nad každým okem lidí a některých jiných savců. Hlavní funkcí obočí je zabránit tomu, aby se vlhkost, především pot, déšť a také ostatní nečistoty, jako jsou lupy a další drobné předměty, dostaly do oka. Typicky zakřivený tvar obočí a směr růstu chloupků zajišťuje, že vlhkost má tendenci proudit kolem očí do stran a stékat po spáncích a kolem nosu. Obočí, spolu s nadočnicovými oblouky, stíní oči před slunečním zářením.

Obočí má důležitou funkci v komunikaci, lze jím totiž vyjádřit nejen výrazy jako překvapení nebo zlost, ale zpravidla vždy doprovází každý náš projev a dotváří tak celkový výraz obličeje. Obočí je nejdůležitějším rysem definujícím obličej a svým tvarem definuje vzhled očí i čela.

Obočí nám může mnoho prozradit o svém majiteli. Vysoké obočí značí potřebu vybrat si své kamarády velmi pečlivě. Takoví lidé si pečlivě chrání své soukromí a mají jen pár blízkých přátel, kteří prošli sítem jejich vybraného vkusu. Být přítelem člověka s vysoko posazeným obočím je ctí. Pozor však vy, kdož máte vysoce posazené obočí, buďte tolerantnější! Naopak lidé s nízko posazeným obočím, se dokážou bavit s kýmkoliv bez rozdílu pohlaví, rasy, vyznání nebo vkusu.

Obočí je z hlediska estetické úpravy největší dominantou obličeje. Správný tvar je dokonalým rámem očí, které zvýrazní a poskytne iluzi upravenosti celého obličeje. Často však podléhá módním trendům, a to nejen u žen.

Zdroj: Obočí


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP