Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PSYCHOGENNÍ POTÍŽE SE SRDCEM

OBSAH

Pálení na hrudi ze stresu

Když je člověk ve stresu, mění se i napětí jeho svalů, například v krku a ramenech, což může vést například k zablokování obratlů páteře a následným bolestem. Je pravda, že když se člověk víc pozoruje, začne si víc všímat, že má různé příznaky, často i na hrudníku. To se děje například i pacientům po infarktu myokardu. V takové chvíli je třeba rozlišit, co vás zabije, a co je v podstatě neškodné. Každopádně infarkt se projevuje svíravou bolestí spojenou s dušností, únavou, nemohoucností, strachem. Ostrá, píchavá, dobře lokalizovaná bolest či pálení někde na hrudníku většinou se srdcem nesouvisí.

Zdroj: Pálení na hrudi

Diskuze

V diskuzi ALAVIS MSM NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Františka.

Já mám taky nemocný srdíčko s aritmií a na klouby mám od vnuka Geloren. Je to taky pro koně a já si ty kapsle krajim nožem. Nemám s tím žádný problém ani se srdcem ani se žaludkem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena.

dekuji za info super

Zdroj: diskuze Alavis msm na klouby diskuze

Co se skrývá za nemocnými hlasivkami

Dysfonie nebo chrapot se může objevit jako důsledek jakékoli poruchy uzávěru hlasivek, vibrací nebo symetrie samotných hlasivek. Hrubý hlas nejčastěji ukazuje na lézi (jako jsou uzliny, polypy, cysty, vazivové útvary, pseudocysty a nespecifické léze) na vibračním okraji hlasivek. Dušnost nebo slabý hlas mohou naznačovat zhoršené uzavření hlasivek, jako v případě ochrnutí hlasivek. V případě, že neexistuje žádný konkrétní anatomický „viník“, jako je nádor, dochází u pacientů s hyperfunkční dysfonií, tedy nefyziologickým zvýšením tonu hlasivek při fonaci, řeči či dýchání, k výrazným řečovým potížím s doprovodným chrapotem. Ženy jsou postiženy častěji než muži.

Příčiny chrapotu mohou být:

  • akutní a chronická laryngitida (zánět hrdla nebo hrtanu),
  • funkční dysfonie,
  • benigní a maligní nádory,
  • neurogenní faktory jako paralýza hlasivek,
  • fyziologické stárnutí,
  • psychogenní faktory.

Zdroj: Kalciová injekce na hlasivky

Diskuze

V diskuzi MOHOU RÝMOVNÍK UŽÍVAT DĚTI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra K.

Dobrý den,
je rýmovník, resp. sirup a čaj z rýmovníku vhodný pro děti? Pokud ano, od jakého věku a v jakém dávkování?
Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Babka kořenářka.

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může zpusobit problemy se srdcem, hlavně arytmii popř.dýcháním.

Zdroj: diskuze Mohou rýmovník užívat děti?

Tenormin

Je lék na vysoký krevní tlak ze skupiny beta-blokátory s účinnou látkou atenolol. Tenormin primárně používaný k léčbě vysokého krevního tlaku a bolesti na hrudi spojené se srdcem. Mezi další použití patří prevence migrén a léčba určitých nepravidelných srdečních tepů. Může být také použit s jinými léky na krevní tlak. Tenormin je lék na vysoký krevní tlak, který je plně hrazen pojišťovnou a pacient ho v lékárně dostane zdarma na lékařský předpis.

Zdroj: Léky na vysoký krevní tlak plně hrazené pojišťovnou

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lavandula.

Můj otec má defibrilátor já mám pocit že je mu pořád nějak špatně. On sice říká že je v pořádku, ale já si myslím, že kdyby byl, tak by vypadal jinak. Vždyť od toho má přece ten přístroj aby za něj pracoval se srdcem. Je možný že to má špatně nastavený? Nastavujou se vůbec nějak anebo to prostě pro všechny lidi funguje stejně?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Balmain Ivoire

Balmain představuje novou reedici oblíbené vůně Ivoire de Balmain z roku 1979. Parfém Ivoire je populární květinově dřevitá vůně, která přišla na trh v roce 2012. Zachovává dědictví a bohatství původní vůně a způsobuje nostalgii. Hlavou parfému Balmain Ivoire de Balmain jsou lístky fialky, pryskyřice, mandarinky. Srdcem parfému Balmain Ivoire de Balmain je kosatec, ylang-ylang, jasmín, růže. Základem parfému Balmain Ivoire de Balmain je vanilka, pačuli, cedr, vetiver.

Zde můžete vidět cenu vůně Balmain Ivoire.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem LZE VYLÉČIT MALOBUNĚČNÝ NÁDOR PLIC U ŽENY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeňka Novotná.

Je mi 56 let a v lednu 21.1.2016 mi po CT plic pan doktor vyřknul straašlivou diagnozu Rakovina plic malobuněčný nádor přes celou levou plící podle všech různých vyšetření metastáze do kostí, nádor ze vzorku 80% rakoviny. Nádor prorostl do druhé plíce uzlinami, dýchám prý jen malou štěrbinou.
Jsem po 4 chemoterapii a 5 ozáření křížové páteře, mám prý zlomenou obratel, tak chodím stažená do pásu.
Po první a druhé chemoterapii jsem přestala chodit, bylo mi moc špatně, zvracela jsem, po 4 chemoterapii jsem zvracela tak a zároveň měla děsný průjem 6 dní, shodila jsem od ledna přes 20 kg. Dělám vše, co mi lékaři radí, piju čaje, smetanku kořen, rakytník, ledvinový čaj, bezinkový čaj, jím veškkeré ovoce, jahody, broskve, jablka, banány, meruňky, třešně. Snažím se jíst i hodně okurek ze skleníku s kefírem, kefír samotný, prostě co m kdo poradí, to do sebe dostávám.
Dá se tento nádor porazit, ale aby se už nevrátil? Moc bych se chtěla uzdravit a žít zas normální život.
Hodně jsem kouřila, to jsem okamžitě po vyslechnutí diagnozy ukončila, ale bojím se, že pozdě.
Prosím pomožte mi s pozdravem Zdeňka Novotná

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Obraťte se na Boha. Existuje generacemi ověřené rčení "Víra tvá tě uzdraví." Nemusíte věřit v Boha, stačí jen když přijmete víru ve vzkříšení. Uleví se vám a budete moci vychutnat život do poslední chvíle. V každém svatostánku vás přijmou se srdcem na dlani a poskytnou vám návod, jak se vyrovnat se svým osudem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lze vyléčit malobuněčný nádor plic u ženy

Calvin Klein Euphoria

Euphoria je opojná orientální vůně, plná exotického ovoce, svádivých květin s bohatým smetanovým podpisem. Design flakonu byl inspirován orchidejí v rozkvětu. Hlava parfému obsahuje granátové jablko, tomel, zelenou nótu. Srdcem Euphorie je černá orchidej, lotosový květ. Základ tvoří jantar, mahagonové dřevo, černá fialka, pižmo, smetanový akord.

Zde můžete vidět cenu vůně Calvin Klein Euphoria.

Zdroj: Nejoblíbenější parfémy pro ženy

Poradna

V naší poradně s názvem CRP A LYMFATICKÝ OBĚH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý večer,

mam už 5let problémy s lymfamy.Mam doma masážní kalhoty,které denně používám.
Nyní mam ale problém.Mam zvýšenou hladinu CRP 17.Zajímalo by mě,jestli s touto hodnotou můžu provádět masáž v lymf.kalhotech a jestli hodnota může být zvýšená díky právě mému problému .



děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

CRP je předevšim ukazatel zánětu v těle. Bakteriální infekce zvýší CRP na vysoké hodnoty nad 100. Virová infekce naopak pod 100. Mírně zvýšené CRP 10 až 20 může ukazovat na problém se srdcem nebo cévami. Pro správnou odpověď, zdali provádět lymfatickou masáž nebo ne, bude zapotřebí nejdříve zjistit příčinu zvýšeného CRP. Proto bude nejlepší, když se na dalším postupu dohodnete se svým lékařem, buď s praktickým lékařem a nebo s kardiologem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Crp a lymfatický oběh

Příčiny dušnosti

Příčinami dušnosti mohou být:

  • Fyzická kondice či nadváha: Lidé s malou fyzickou kondicí či nadváhou se zadýchají i při malé námaze.
  • Onemocnění dýchacího ústrojí: Patří sem onemocnění dýchacích cest (horních či dolních, pohrudnice či celkově hrudní stěny). Poruchy se dále dělí na restrikční a obstrukční. U restrikční dušnosti je zpravidla pacient v klidu bez obtíží. Problémy se objevují při námaze.
  • Kardiovaskulární nemoci: Jsou velmi častým důvodem dušnosti. Vycházejí z problematického městnání krve v plicním krevním oběhu. Kromě dušnosti se objevují i další potíže. U kardiovaskulárních nemocí jsou časté noční záchvaty dušnosti.
  • Mimohrudní příčiny: Mezi nejčastější příčiny dušnosti, jež nesouvisí s kardiovaskulárním systémem ani dýchací soustavou, patří nádory mozku (poruchy dechového mozkového centra), chudokrevnost (nedostatečná transportní kapacita krve), cukrovka, selhávání ledvin po požití některých léků.
  • Psychogenní dušnost: Existuje i dušnost, u které nelze zjistit objektivní patologický nález. Její původ může být v psychice člověka. Objevuje se zpravidla při záchvatech, a to často u lidí trpící fobiemi. Tyto lidé mají většinou subjektivní pocit, že se dusí.
  • Na vině mohou být i některá vzácnější onemocnění, například myastenia gravis, při kterém je narušen přenos nervového vzruchu mezi nervem a svaly, v tomto případě dýchacími.

Zdroj: Dušnost

Diskuze

V diskuzi JAK ODVODNIT NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavel Hlaváček.

Mám dlouhodobě problémy se srdcem (hypertense a arytmie). Na otoky nohou mi dali
Furorese 125 (1-1-0), ale bez úspěchu po ranní dávce močím až v poledne, po druhé je to večer a v noci, ale nic moc, jako by to druhá tabletka brzdila. Kdysi v nemocnici mi dali ranní injekce furosemidu a za pár dnů jsem přibral 10 kg. Pak mi to snižovali úspěšně postupným dávkováním do žíly (celé dny). To se podařilo.
Jiné léky jsem nezkoušel. Kvůli polyneuropatii levé nohy jsem téměř nepohyblivý, doktory nemohu obíhat (je mi 82 let). Co mi poradíte? Děkuji P.H.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak odvodnit nohy

Pálení na hrudi v těhotenství

Velmi časté bývá například pálení na hrudi v těhotenství spojené s postižením svalů nebo nervů – nazývá se muskuloskeletální. Na hrudi se projevuje i pálení související s refluxem, tedy nežádoucím vzlínáním žaludečních šťáv do jícnu, jemuž se lidově říká pálení žáhy. Další možností jsou pocity pálení způsobené různými záněty, například infekcemi dýchacích cest. Existuje také řada stavů, které se označují jako psychogenní, kdy si pacient sám vsugeruje, že jej něco trápí. Pociťované pálení na hrudi pak nemá žádnou zjistitelnou organickou příčinu.

Mnoho žen se setká s pálením na hrudi poprvé až v souvislosti s těhotenstvím. Těhotné ženy začíná trápit na začátku třetího trimestru a je spojené s pálením žáhy. Pálení žáhy způsobuje zejména růst dělohy, která stlačuje okolní orgány v dutině břišní. Také je na vině hormon progesteron, který snižuje napětí svěrače mezi jícnem a žaludkem. Toto způsobuje návrat žaludečních šťáv do jícnu a dochází k nepříjemnému pálení žáhy. S porodem je trápení spojené s pálením žáhy ukončeno.

Zdroj: Pálení na hrudi

Poradna

V naší poradně s názvem VELKÝ ÚNIK MOČI OPERACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna.

Je mě 72 roků a už asi 3 roky se trápím s únikem moči,je to stále horší.Nyní už je velké množství moči,které nezvládám.Navíc mám stálé opakování zánětu močových cest,bakterie ecoli,letos už 6x antibiotika.Lékař nenavrhuje žádnou razanní akci.Cystoskopie moč.měchýře dopadla dobře.Pokleslý moč.měchýř mám.Kdo mě poradí jestli si říct o operaci,jestli by pomohla a jak je to těžká operace v mém věku:Jsem docela akční na svůj věk,nemám problémy se srdcem atd.snad bych to zvládla,věřte,že mě to hodně komplikuje život.V noci jdu i 7x na malou.Nevyspím se atd.Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Víte, tělo se během života opotřebovává stejně jako vodovodní baterie. Jen si vzpomeňte, kolik jste jich za svůj život už nechala vyměnit. Podobná situace je i s vaším svěračem u močového měchýře. Patrně zde došlo k nevratným změnám, které nedovolují jeho pevné sevření a při větším naplnění měchýře propouští moč. Bohužel močový svěrač vyměnit ještě nedokážeme. Takže se budete muset snažit o nápravu trochu sama. Za prvé je třeba posílit svaly svěrače zadržováním moči při močení, takové to kegelovo cvičení. Pak také bude vhodné posílit svaly pánevního dna a břišní svaly. To vás naučí na rehabilitaci, kterou dostanete zdarma, respektive pojišťovna ji za vás zaplatí. No a okamžitá pomoc při úniku moči jsou jednoznačně pleny pro dospělé. Bez jakýchkoliv předsudků do nich běžte. Nikdo nic nepozná, vy se v klidu vyspíte a uleví se vám. Na plenách není nic špatného. Nosí je i přední sportovci, aby se nezdržovali močením. Pleny pro dospělé mají vysokou absorpční schopnost a okamžitě pohltí veškerou tekutinu a pokožka je tak stále v suchu, i po vymočení. Postupně se sžijte s novými funkcemi svého těla. Čím dříve se s tím smíříte, tak tím rychleji budete zpět svůj původní život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Velký únik moči operace

Jak často pít čaj z rýmovníku

Rýmovník je bezpečný a může se používat dlouhodobě každý den.

Podávají se 2 polévkové lžíce pro děti a čtvrt hrnku pro dospělé čtyřikrát denně k vytlačení sputa z dýchacích cest, k léčbě kašle, bronchitidy a ucpání nosu a plic. Pití čaje se opakuje každý den až do vymizení příznaků. Poslední užití čaje z rýmovníku v jednom dni by mělo proběhnout 3 hodiny před spaním, aby se v plicích nehromadil ztekucený hlen během spánku.

Pro lidi s astmatem a alergickou dušností bude velmi účinné, pokud se čaj užívá každý den.

Rýmovník pro děti

Není zakázán, ale nedoporučuje se u dětí mladších 3let. Miminku do 1roku absolutně ne. Může způsobit problémy se srdcem, hlavně arytmii popř. problémy s dýcháním.

Zdroj: Čaj z rýmovníku

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

nedá mi to abych se nepřipojila. Domácí monitoring má můj manžel, je mu nyní už 64 let (já jsem o dost mladší) a já osobně si nemohu vynachválit, že to máme doma. Nejdřív jsem byla vcelku skeptická, ale už se stalo několikrát, že mu bylo špatně, museli jsme jet na kontrolu, cestou se jeho stav změnil, srdce reagovalo na rozrušení a lékaři nebyli schopni situaci vyhodnotit. Takhle dostal nové prášky a po dvou dnech mu svítil ten přístroj, on zavolal lékaři a po telefonu se domluvili na návratu původních léků, které jsem já vyzvedla. Manželovi dokonce ještě ani nebylo špatně a jeho doktor už věděl o změněné situaci se srdcem.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Vyhřezlý konečník – léčba

Rektální výhřez může být buď částečný, což zahrnuje jen sliznici, nebo může být kompletní, což zahrnuje celou stěnu konečníku. Tento problém může nastat u dětí, ale je mnohem častější u starých lidí. K léčbě rektálního prolapsu je vhodná operace. Většina operací rektálního výhřezu se provádí pod celkovou anestezií. U starších pacientů se používá epidurální nebo spinální anestezie. Existují tři typy operací rektální prolapsu.

  • U zdravých dospělých se provádí operace břicha. Tato operace se provádí v celkové anestezii, kdy lékař vede chirurgický řez břichem a poté odstraní část tlustého střeva.
  • Někdy může dojít k tomu, že se objeví měkký kus tkáně kolem konečníku. Tento problém se pak řeší pomocí laparoskopické operace.
  • U starších osob nebo osob s jinými zdravotními problémy se provádí operace přes konečník.

Prolaps konečníku nebo tlustého střeva lze léčit z pánevního dna, kdy lékař odstraní část tlustého střeva a konečník spojí s okolní tkání.

U dětí s rektálním prolapsem nemusí dojít k operaci.

Rizika léčby

Rizika spojená s anestezií:

  • dýchací potíže, pneumonie;
  • problémy se srdcem;
  • reakce na léky.

Rizika spojená s operací:

  • krvácení;
  • infekce.

Další rizika:

  • velmi častá zácpa;
  • inkontinence;
  • znovuobjevení prolapsu.

Zdroj: Vyhřezlý konečník

Poradna

V naší poradně s názvem PŘÍZNAKY PŘI ONEMOCNĚNÍ LEDVIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Již delší dobu mám otoky kotníku,dušnost,unavu,je možné že by se mohlo jednat o onemocnění ledvin? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ano, otoky dolních končetin a únava můžou být příznakem onemocnění ledvin. Dušnost by ale spíše ukazovala na kardiovaskulární problém. Nejlépe bude, když svůj zdravotní stav zkonzultujete se svým praktickým lékařem. Popřípadě "na vlastní pěst" můžete na poliklinice v Lipníku nebo lépe v Olomouci navštívit přímo nefrologii s ledvinami a kardiologii se srdcem a cévami.
Otoky dolních končetin můžete korigovat zvednutím nohou vleže a jejich opřením o svislou stěnu, popřípadě nošením kompresních punčoch. Únavu vám pomůže zmírnit odkyselení organizmu a užívání probiotik. Dušnost, tu až podle její příčiny.
Svůj stav nepodceňte a nechte se vyšetřit.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Příznaky při onemocnění ledvin

Projevy ekzému ve vlasech

Může začít již v prvních měsících života, na pokožce se objevují červené mokvavé krusty, které svědí, nejčastěji jsou v obličeji, vlasech, pod plenami, na končetinách. U starších dětí a u dospělých bývají zejména v loketní a podkolenní jamce, na víčkách, šíji a zápěstí. Někdy dochází i k dalšímu rozšíření nebo se ložisko infikuje bakteriemi. Po léčbě se povrch kůže olupuje. Pacienti mívají často celkově suchou kůži.

Výskyt a zhoršení ekzému vyvolávají různé spouštěcí faktory. Mezi ně patří například alergeny potravinové i roztoči, plísně a bakterie v domácím prachu, pyly dřevin a travin, srst zvířat, bakteriální flóra, faktory psychogenní (stres) a fyzikálně-chemické faktory (vysoká teplota, chlad, dezinfekční prostředky, tření oděvem, nevhodná kosmetika).

V osobní i rodinné anamnéze pacientů se často vyskytují i příznaky respirační alergie.

K charakteristickým rysům náleží poškození kožní struktury a funkce kůže jako bariéry se sníženou hydratací a s její zvýšenou dráždivostí. Onemocnění může (jeho závažné formy) ovlivnit osobní, společenský i profesní život pacienta.

Zdroj: Ekzém ve vlasech

Diskuze

V diskuzi STENATKO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Renata.

Dobrý den,prosím o radu .Máme 6ti týdení stenatko border kolie.Problem je v tom,že když je samo zavřené ve velkém konci,tak pořád hlasitě kňučí,neříká az to rve srdcem

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Stenatko

Je pomelo vhodné pro diabetiky

Pomelo je největší citrusový plod. Obsahuje především kyselinu citronovou a vitamín C, tedy látky, které pomáhají eliminovat volné radikály. Extrahovaná šťáva obsahuje cukr, kyselinu citronovou a minerální látky.

Pro diabetiky je pomelo skvělým ovocem, neboť přispívá ke snížení hladiny cukru v krvi, a to dvěma způsoby. Zaprvé pomáhá snížit sekreci inzulínu, což tlumí chuť k jídlu. A zadruhé při slané chuti sníží spotřebu sacharidů, což rovněž snižuje tvorbu cukru v krvi. Podobně toto ovoce pomáhá obézním lidem při redukci váhy. Pomelo také redukuje hladinu cholesterolu, což snižuje riziko vzniku vysokého krevního tlaku a poruch souvisejících se srdcem. Vitamín C obsažený v pomelu podporuje imunitní systém a draslík pomáhá pravidelně odvádět moč z organismu.

Zdroj: Pomelo a cukrovka

Účinky

Delifiber shake s obsahem lněného semínka, kakaa, karobu a stevie podporuje trávení a kontroluje naši hmotnost. Produkt neobsahuje žádné konzervanty, sladidla či umělé látky. Neobsahuje lepek a je vhodný pro pravidelné užívání. Použité suroviny jsou vyráběny jako BIO potraviny. Delifiber shake neslouží jako náhrada pestré stravy. Není určen po děti do 3 let, těhotné a kojící ženy.

Len, respektive jeho semínka byla už od pradávna našimi babičkami využívána pro své blahodárné účinky při problémech se zácpou, při zánětech žaludku a střev a při vředech. Vhodná jsou také pro jedince s vysokým cholesterolem nebo pro ty, kdo mají potíže s játry.

Karob, známý také jako svatojánský chléb, je plodem rohovníku obecného, který nám v podobě karobu přináší jedinečnou superpotravinu. Dříve běžná součást jídelníčku se bohužel v dnešní době příliš neobjevuje, přestože umí například kontrolovat hmotnost a pomáhá rychleji získat pocit sytosti, což je v dnešní době mnoha lákadel a dostupného jídla potřeba. Karob přidaný do nápoje umožní tělu získat rychle pocit zasycení, takže je vhodný v době, kdy nemáte čas na plnohodnotné jídlo anebo se snažíte regulovat svou hmotnost.

Kakao známe především z čokolád, které nám mnoho odborníků zdravé stravy nedoporučí. Přesto kakao díky své komplexnosti patří mezi superpotraviny. Obsahuje široké spektrum minerálů, vitaminů a antioxidantů, které naše tělo potřebuje pro správný chod organismu. Navíc má stimulující účinky a je důležitým zdrojem hořčíku, jehož nedostatek může způsobit problémy se srdcem.

Stévie je dokonalou náhražkou cukru ve 100% přírodní podobě. Tato rostlina je ideální pro osoby trpící hypertenzí a cukrovkou, které nemohou běžný cukr používat. Zapomeňte na umělá sladidla, jde to čistě přírodní cestou!

Zdroj: Delifiber fruits

Potíže kloubů a páteře

Pokud máte potíže s klouby, nejste sami. Potíže kloubů sužují miliony lidí po celém světě, a přestože se příčině nelze zcela ubránit, nyní můžete o své klouby pečovat jednoduše a účinně tak, aby se vám ulevilo. Nejčastější příčinou potíží kloubů je osteoartróza neboli prostě artróza, při které dochází k destrukci postiženého kloubu. Zpočátku se potíže dostavují pouze při pohybu, později přicházejí i v klidu, a to se stupňující se intenzitou. Typická je citlivost na chlad a změny počasí. Ve zdravém kloubu existuje rovnováha mezi zatížením kloubních ploch a odolností chrupavky a kosti. S rostoucím věkem nebo při nadměrné zátěži, ať již v důsledku fyzické námahy nebo nadváhy, dochází k postupnému opotřebení chrupavky, kterou jsou klouby potaženy. Je čím dál méně elastická, přestává chránit kostěnou část a pružně tlumit tvrdé nárazy. Dochází k omezení pohybu a nastupují potíže. Velmi dobré výsledky v léčbě těchto potíží jsou zejména s látkami glukosamin sulfát a chondroitin sulfát.

Zdroj: Účinná kloubní výživa

Přírodní prostředky na menstruační poruchy

Péči o menstruační potíže přirozeným způsobem je možné provést pomocí bylinných a domácích prostředků. Některé ženy používají léky proti bolesti, jiné pro úlevu zkoušejí různé domácí prostředky. Níže uvádíme některé z nich.

  • Petrželová šťáva je vhodná na menstruační poruchy. Šťáva se vyrábí pomocí petrželové šťávy s přidáním jiných rostlinných šťáv, mrkvové nebo okurkové. Vše smíchat ve stejném poměru.
  • Velmi účinné jsou i banánové květy, které jsou vhodné zejména pro ženy trpící menoragií.

Zdroj: Babské rady na potíže při menstruaci

Špatná koncentrace a potíže se spánkem

Anémie zabraňuje okysličení mozku, což vede k nespavosti, potížím se soustředěním a závratím.

Zdroj: Příznaky chronického onemocnění ledvin

Kdy je nutná lékařská pomoc?

Pokud se u vás objeví tyto příznaky, obraťte se na svého lékaře:

  • závrať;
  • sípání;
  • potíže s dýcháním;
  • tlak na hrudi;
  • otok jazyka, rtů nebo obličeje.

Zdroj: Kopřivka


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP