Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

IMAZOL KRÉM PASTA SLOZENI

OBSAH

Zinková pasta na opruzeniny

Zinková mast bez parfemace je určena pro zklidnění podrážděné pokožky a působí jako balzám proti problémům s opruzeninami. Složení je uzpůsobeno těm úplně nejmenším dětem, které by neměly být vystaveny žádným alergenům. Taktéž je vhodné pro miminka, která mají sklony k reakcím na bylinné výtažky. Ve složení masti dominuje bambucké máslo, mandlový a jojobový olej.

Léčba opruzeniny pomocí pasty je ideální. Jedná se o hladkou a krémovou suspenzi, která blokuje vlhkost z dětské pokožky. Krém vytváří ochrannou vrstvu na dětské pokožce, uklidňuje ji a zbavuje ji nepohodlí.

Výhody zinkové pasty na opruzeniny

  • Zmírňuje opruzeniny a nepohodlí již od prvního použití.
  • Jedná se o krémovou formuli, která hladce klouže a snadno se utírá.
  • Působí protizánětlivě, snižuje zarudnutí a podráždění citlivé a zánětlivé kůže.
  • Tvoří ochrannou bariéru na kůži.
  • Poskytuje hydrataci pokožky.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi PERORÁLNÍ DERMATITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

Já jsem s tím také bojovala několik měsíců.krém od kožní to jen zhoršil. Nakonec zabrala nulová léčba- omývat kupovanou vodou, ŽÁDNÉ krémy, make up ani balzám na rty, dětska Zubní pasta s minimem fluoru. Pít zelený čaj. Po dvou dnech znatelne zlepšení, kůže kolem pusy byla tak suchá ze bych dala cokoliv za jakýkoliv krém ale vydržela jsem, a za 4 dny už mi bylo mnohem líp. na zahraničních diskuzích jsem nasla informace o krému 'Elidel 1%krém '. S tímto kremem jsem úspěšně zakončila léčbu. přeju všem hodně sil a zdraví!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Perorální dermatitida

Zinková pasta – videorecept

Tady je k dispozici videonávod na přípravu zinkové pasty doma.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi CUKROVÁ PASTA NÁVOD se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Laskonka.

Jen ještě dodávám, že pasta chytla barvu světlého, průhledného jantaru, takového toho do světlounce žluta, ani přídech oranžové, natožpak hnědé tam nebyl.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jana.

Zdravím :) Zkoušela jsem podle návodu cukrovou pastu a nevím, kde sem co udělala špatně, ale nepovedlo se... uvařila jsem podle návodu do světle zlatova, přelila do misky, nechala vychladnout. Mám problém s tou hmotou, když jsem ji pak ohřála, byla taková, že když jsem ji začla zpracovávat, tuhá ( i když jsem přidala vodu) až nakonec jakoby zesklovatěla a byla nepoužitelná, prostě tvrdá. Nevím čím to je, zkoušela jsem 2x a pokaždé to bylo úplně stejné :( Díky za všechny rady ;)

Zdroj: diskuze Cukrová pasta návod

Mast na opruzeniny Imazol

Účinnou mastí na opruzeniny je Imazol, který obsahuje 10 mg léčivé látky clotrimazolum (1 %) v 1 g kožní pasty.

Pasta je vhodná při komplikacích, které nejsou běžně zvládnutelné pomocí jiných přípravků. Účinná látka clotrimazol je derivátem imidazolu se širokým spektrem antimykotického působení. Je účinná na celou řadu mikroorganismů, jako jsou kvasinky, plísně, bičíkovci a grampozitivní bakterie.

Zdroj: Mast na opruzeniny u dospělých

Poradna

V naší poradně s názvem ZABALY NA POPRASKANÉ NOHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

prosím o radu,dcera má cukrovku a ted v letním počasí má velmi suché a hodně popraskané nohy až do krve.je na to nějaký domácí zábal?děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Firma Scholl dodává speciální krém určený přesně pro tyhle problémy diabetiků s rozpraskanými patami. Je to Krém na rozpraskané paty s keratinem K+, který zaceluje rozpraskanou kůži na patách již za 3 dny. Lanolin a urea, které jsou obsaženy v krému, intenzivně hydratují a zvláčňují pokožku. Keratinový komplex urychluje samoregenerační proces kůže. Krém ulevuje od bolesti a zabraňuje infekci. Krém má jemné složení, které je vhodné i pro diabetiky. Tady je cena přehled obchodů, kde se dá tento krém na rozpraskané paty koupit: www.zbozi.cz/?q=Kr%C…
Nebo ještě taky funguje léčivý krém na rozpraskanou kůži Just krém na nohy. Jeho cena je zde: www.zbozi-kosmetika.…

Zdroj: diskuze Zabaly na popraskané nohy

Mast na opruzeniny Imazol

Imazol je protiplísňový a protibakteriální přípravek se širokým spektrem účinku.

Účinek klotrimazolu zahrnuje všechny důležité druhy kožních plísní a některé bakterie. Hexamidin v přípravku Imazol Plus zesiluje účinek klotrimazolu proti kvasinkám a rozšiřuje jej o další druhy bakterií, které se podílejí na vzniku takzvané atletické nohy, což je stav, kdy se plíseň na nohou silně rozmokvá.

Imazol Plus je vhodný k léčbě plísní a silně mokvajících infekcí v meziprstních prostorách nohou. Imazol krém pasta je pro dobrou přilnavost a vysušující efekt svého speciálního masťového základu vhodná k léčbě plenkových dermatitid (zánětlivých reakcí kůže) a velkoplošných mokvajících poškození kůže.

Složení Imazol krém/pasta:

Léčivá látka: clotrimazolum 10 mg v 1 g pasty

Pomocné látky: tekutý parafín, cetylstearylalkohol, glycerolmonostearát, polysorbát, oktyldodekanol, dihydrát edetanu disodného, butylhydroxyanisol, fenylethylalkohol, oxid titaničitý, čištěná voda

Kontraindikace:

Přípravky nesmí používat nemocní se známou přecitlivělostí na klotrimazol nebo jiný derivát imidazolu a ostatní složky přípravků.

Nežádoucí účinky:

Přípravky jsou obvykle dobře snášeny, ale mohou se vyskytnout projevy přecitlivělosti v podobě zarudnutí a svědění v místě nanášení. Léčbu ihned přerušte, reakce vymizí záhy. Po přerušení používání přípravků je zapotřebí další postup projednat s ošetřujícím lékařem.

Při případném výskytu jiných neobvyklých reakcí se rovněž poraďte s lékařem.

Interakce:

Interakce nejsou dosud známy.

Dávkování a způsob použití:

Pokud lékař neurčí jinak, Imazol se lehce vtírá 2krát denně, nejlépe ráno a večer po umytí a důkladném osušení postižených míst. U silně šupinatějících mykóz, zejména na ploskách nohou, vám lékař pravděpodobně doporučí i keratolytickou léčbu (uvolňování horních vrstev pokožky). K úplnému vyléčení a prevenci opakování je nevyhnutně nutná dostatečně dlouho trvající léčba – u kvasinkových infekcí 2 týdny, u infekcí zapříčiněných jinými kožními plísněmi (dermatofyty) asi 6 týdnů.

Upozornění:

Jestliže se do doby 2 týdnů příznaky onemocnění nezlepší, nebo se naopak zhoršují, či se vyskytnou nežádoucí účinky nebo nějaké neobvyklé reakce, poraďte se o dalším používání přípravku s lékařem. Bez porady s lékařem používejte přípravek nejdéle 4 týdny.

Postižená místa je vhodné nechat nezakrytá alespoň 10 minut po použití přípravku. Je nutné často měnit oblečení zakrývající postižená místa.

Při náhodném požití přípravku dítětem se rovněž poraďte s lékařem.

Uchovávaní:

Přípravek uchovávejte při teplotě do 25 °C.

Balení:

Imazol krém/pasta: 30 g v tubě

Zdroj: Opruzenina v rozkroku

Diskuze

V diskuzi PASTA A ROUPY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Neznam22.

Funguje aj na to zubní pasta? Diky za odpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pasta a roupy

Cukrová pasta

Cukrovou pastu můžete nejlépe použít na depilaci (odstranění) chloupků na nohou. Zde je návod, jak se cukrová pasta připravuje levně doma. Potřeba na to bude bílý cukr, čerstvě vymačkaná citronová šťáva a čistá voda.

Budete potřebovat:

  • 9 odměrek bílého cukru,
  • 2 odměrky vody,
  • 2 odměrky citronové šťávy.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Diskuze

V diskuzi KOUTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
chci se podělit o mou zkušenost s popraskanými koutky v ústech . Stává se mi to jednou za čas (3-4 měsíce ) tak používám mast IMAZOL se 100% účinkem , dva max tři dny stačí .

Stalé zdraví přeje JO

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Koutky

Na očištěnou a suchou protézu naneste na 3–4 místa v tenkém proužku lepidlo, poté nasaďte protézu do úst, zkousněte na pár vteřin a vyčkejte ještě asi 5 minut, než začnete jíst a pít. Účinek vydrží až 12 hodin.

Lepicí pasta se neaplikuje přímo na dásně, vždy na protézu, zbytky lepidla odstraníte kouskem hadříku s olejíčkem, tubu udržujte v suchu, jelikož kontakt s vlhkostí by mohl zalepit uzávěr a tuba by nešla otevřít.

Čisticí tablety Kukident jsou určeny k čištění celkových zubních náhrad a částečných, snímatelných náhrad. Díky svému složení s aktivními kyselými látkami účinně odstraní 99,9 % bakterií.

O tom, zda je lepší prášek, nebo krém, si musí rozhodnout uživatel sám. Každému vyhovuje něco jiného. Tudíž rozhodování je opravdu individuální. Obecně lze říci, že uživatelé upřednostňují k fixaci zubních náhrad spíše krémy.

Zdroj: Kukident - prášek

Diskuze

V diskuzi CO NA POPRASKANÉ KOUTKY ÚST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anna Czaganová.

Dobrý večer,
trpím na popraskané koutky několik let. Vyzkoušela jsem již téměř všechno kromě některých babských rad. Ze začátku zabíral ušní maz, i když je to nechutné zřejmě i číst, ale pomáhalo to. Chvílema to bylo dobrý, ale znova a znova se mi to vrací. Několikrát jsem užívala B-komplex - bez úspěchu, 3x (ne po sobě) riboflavín, pak fungicidin, čistý líh, tyčinky na rty. Kožní paní doktorka mi (za 30,- Kč!) doporučila koupit červenou indulonu, po té to bylo ještě horší. Obešla jsem téměř všechny lékárny, všude mi poradili něco jiného. Nic nepomohlo. Nyní, jak píši, nemůžu pořádně ani otevřít pusu, koutek je oteklý, bolestivý a mám na něm i stroupek, který zřejmě praskne, když budu jíst. Je mi 62 let a nosím horní zubní protézu, kterou si pravidelně lepím, jinak by mi nedržela.
Dodržuji hygienu, protézu udržuji v čistotě. Poradí mi někdo, kdo zkouší podobně jako já? Děkuji a omlouvám se za dlouhý text.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan ozog.

Dobrý den ,
zkuste tak jako já mast IMAZOL dva tři dny 2x denně a je to ?!

Zdraví JO

Zdroj: diskuze Co na popraskané koutky úst

Co je batrafen

Batrafen je téměř bílý jemný vaginální krém. Batrafen se skládá z účinné látky ciclopiroxum olaminum, které je v jednom gramu krému obsaženo 10 mg. Batrafen se používá na léčení vaginální mykózy. ATC skupina pro lék Batrafen vaginální krém je gynekologiím a antimykotikum. Složení vaginálního krému Btrafen: Benzylalkohol, oktyldodekanol, lehký tekutý parafin, stearylalkohol, cetylalkohol, myristylalkohol, polysorbát 60, sorbitan-stearát, kyselina mléčná S a čištěná voda. Vaginální krém Batrafen se distribuje jak hliníková tuba s potiskem a s plastikovým šroubovacím uzávěrem. V balení je také 6 jednorázových aplikátorů vaginálního krému.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu

CC krém Garnier

CC krém Garnier využívá všestranné technologie pro dlouhodobou péči s jemným dotykem make-upu k docílení bleskově bezchybného vzhledu v jediném kroku. Nyní je na našem trhu k dostání pouze BB krém Garnier.

Zde můžete vidět cenu BB krému Garnier na českém trhu.

Zdroj: CC krém

Poradna

V naší poradně s názvem NEJLEPŠÍ KRÉM NA ROZŠÍŘENÉ ŽILKY OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel IRČA.

Můžete mi doporučit nějaký dobrý krém na opalování při rozšířených žilkách na obličej? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Krém na opalování závisí na tvém fototypu a intenzitě slunce. Když jsi světlý fototyp a snadno se spálíš, tak je při jasném počasí vhodný krém 50 a výše. Když reaguješ na slunce zhnědnutím, tak stačí 16 a více. Žilky při výběru krému na opalování nehrají důležitou roli. Spíše se lépe zamaskují při opálené pleti.

Zdroj: diskuze Nejlepší krém na rozšířené žilky obličej

Použití BB krému

BB krém je ideální věc pro perfektní pleť. BB krém zpevňuje pleť velmi rychle. Ale asi jako u každého multifunkčního kosmetického produktu, tak i BB krém má svá rizika, protože se mohou navzájem použité léky rušit. BB krém také přináší mnoho jiných dobrých věcí, například pro cestování je ideální, jelikož rychle zpevňuje pokožku a tvoří podobné krytí jako make up.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Poradna

V naší poradně s názvem VYRAŽKA KOLEM KONEČNIKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL FEJTEK.

dobry den přeji mam už dlouhodobé problemy s vyraškou kolem konečniku pořad mě to neustale svědi a při utřeni po stolici mě to boli nevim co s tím použivam mast imazol ale nepoma ha můžete mi poradit děkuji FEJTEK

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Požádejte svého praktického lékaře o předpis na mast Belogent a s ní pak celou oblast dvakrát denně mazejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vyražka kolem konečniku

Zinková pasta – recept

Budete potřebovat:

  • oxid zinečnatý
  • olej (dle libosti) pupalkový, mandlový...
  • lanolin
  • palmový tuk

Nejdříve důkladně rozetřeme oxid zinečnatý s olejem a vytvoříme olejovou suspenzi. Pak rozehřejeme lanolin a palmový tuk a v tekutém stavu je dobře promícháme a udržujeme teplé – tekuté. Do větší misky nalijeme připravenou olejovou suspenzi a přidáme tuk se zinkem. Ponorným mixérem vše rozmícháme, pak vložíme nádobu do misky se studenou vodou a mícháme až do vychladnutí.

Zinková pasta zklidňuje podrážděnou pokožku, působí chladivě a preventivně na místech náchylných k mechanickému podráždění – odření. Zklidňuje a kryje plně rozvinuté opary (herpes simplex). Obecně se dá říci, že zinková pasta/mast je nejvhodnější právě na mechanicky poškozenou, odřenou pokožku a na opary.

Zdroj: Zinková pasta – recept

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kajprová.

kde se dá sehnat tento krém a má s ním někdo zkušenost,--

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze krém antižilka

Matující měsíčkový krém cena

Zde můžete vidět cenu Matujícího měsíčkového krému.

Zdroj: Matující vyrovnávací krém s měsíčkem

Cukrová pasta postup výroby

Vše dejte do hrnce, důkladně promíchejte a za stálého míchání zahřívejte, až se začnou tvořit bublinky, pak snižte teplotu plotýnky a nechte probublávat, ale stále míchejte! Toto provádějte až do chvíle, kdy tekutina začne mít světle zlatou barvu. Pak to nechte vychladnout. Při vaření je důležité nezahřívat to moc dlouho, aby to nezhnědlo, protože pak se z toho udělá karamel a ten vám akorát tak zalepí hrnec, ale depilaci s tím pak už neuděláte.

Zdroj: Cukrová pasta, návod na její výrobu

Tvarohový krém s máslem

Ingredience: 1 máslo, 1 tvaroh a cukr podle chuti

Postup: Máslo ušleháme do pěny a postupně přidáváme moučkový cukr a tvaroh. Krém je lehký a zdobit s ním jde také.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

Tvarohový krém na zdobení

Ingredience: 250 g měkkého tvarohu, 1/2 kelímku šlehačky, ztužovač, 90 g moučkového cukru, 30 g másla, potravinářské barvivo dle potřeby, kakao na vaření

Postup: Máslo s cukrem vyšlehejte a poté postupně přidávejte tvaroh. Jestli chcete mít barevný krém, přidejte barvivo nebo kakao.

Zdroj: Tvarohový krém do dortu

BB krém jako bělidlo

Bělící účinek BB krému má za účel zakrývat jizvy, tmavé skvrny nebo nesrovnalosti. Bělidla mohou zesvětlit pokožku a v zásadě to dělají i některé netradiční denní krémy. V asijských zemích je rovnoměrná bledá pokožka považována za ideál krásy. Asijské ženy používají BB krém, aby se jejich pokožka neopálila, díky čemuž je BB krém používán jako každodenní krém. Bělící produkty útočí na kůži, proto by měly být používány jen s opatrností.

Zdroj: BB krém pro pevnou a bílou pleť

Batrafen vaginální krém pro děti

U novorozenců a dětí do 6 let smí být Batrafen vaginální krém podán pouze v naléhavých indikacích a pouze pod dohledem lékaře.

Zdroj: Krém na vyginální mykózu


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP