Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍRODNÍ RECEPT PROTI VŠÍM

OBSAH

Prevence proti vším

Účinnou prevencí proti vším by měl být šampon s přídavkem tea trea oleje. Jeho vůně vši odpuzuje a přidává se i do řady odvšivovacích prostředků.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Poradna

V naší poradně s názvem ČEMU SLOUŽÍ BÍLÉ PŘÍRODNÍ VÍNO A ROZMARÝN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Polenová Marta.

chtěla bych se dozvědět jak se to namícha a užívá , naco má blahodárné učinky.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept na letní limonádu z rozmarýnu a bílého vína, popřípadě i recept na léčivé červené rozmarýnové víno je tady: www.ceskaordinace.cz…
Je zde i výčet léčivých účinků těchto nápojů.

Zdroj: diskuze Čemu slouží bílé přírodní víno a rozmarýn

Nové trendy v boji proti vším

Naprosto nový směr udávají přípravky působící čistě mechanicky - vši zadusí a navíc jim naruší lepkavou vazbu mezi hnidami a vlasy, čímž je uvolní a umožní tak jejich snadnější vyčesávání. K usmrcení vší dochází zadušením, které je zajištěno použitím olejů – nejčastěji Tea Tree Oil, Eucalyptus, Ylang–Ylang a dalších. Na tomto principu je založen přípravek Paranit (Omega Pharma). Je volně prodejný v lékárnách a svou účinností se řadí mezi nejlepší prostředky proti vším na trhu.

Paranit spray obsahuje tři druhy rostlinných olejů z kokosu, anýzu a Ylan-Ylangu. Součástí balení je praktický hustý kovový hřeben určený k vyčesávání vší a hnid. Manipulace s tímto prostředkem proti vším je obzvláště jednoduchá, což hodnotíme velice kladně. Přípravek je šetrný, založený na přírodní bázi a je vhodný i pro citlivou pokožku.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Diskuze

V diskuzi MUCHOVNÍK MARMELÁDA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anežka Kuchařová.

recept na povidla z muchovníku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Muchovník marmeláda recept

Přírodní prostředky proti vším

Velmi účinné přírodní prostředky proti vším jsou následující:

  • jemný hřeben
  • nimbový olej
  • jablečný ocet
  • kokosový olej
  • česnek
  • tymián
  • éterické oleje

Přírodní přípravky bývají často šetrné k pokožce hlavy, ne vždy jsou však schopny zahubit všechny škůdce. Sáhnete-li po nějakém chemickém přípravku, například Diffusil, pak jistojistě zabijete všechny lezoucí vši a zpočátku budete mít na hlavě příjemný pocit, který se však v následujících dnech změní v palčivou svědivost, jež se utlumí vždy jen umytím vlasů šetrným šamponem nebo louhováním v odvaru z řepíku.

Další účinnou léčbou vší je jejich odstranění pomocí kovového hřebenu a kondicionéru. Tato léčba by se měla opakovat alespoň jednou týdně. Kondicionér působí podobně jako olej, protože zanechává vlasy mastné, vši se tak začnou pohybovat a jejich odstranění není tolik namáhavé. Posléze je důležité kvalitní vyčesání vlasů. Bílý ocet je rovněž doporučovaným prostřdkem pro odstranění vší. Je důležité, aby došlo k opláchnutí vlasů právě bílým octem. I po této aplikaci by mělo dojít k vyčesávání pomocí hřebenu, protože je důležité, aby všechny vši byly z vlasů odstraněny.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Poradna

V naší poradně s názvem ČESNEKOVÁ TINKTURA RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamila.

Dobrý den, jak mají česnekovou tinkturu užívat děti od 6 let? Děkuji. Kamila.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

U přírodní tinktury z česneku se pro školní děti dávkování snižuje na polovinu dávky pro dospělého. Četnost užívání je pro obě skupiny stejná.

Zdroj: diskuze Česneková tinktura recept

Olivový olej na vši

U většiny éterických olejů bylo prokázáno, že jsou účinné při odstraňování vší. Před aplikací oleje je důležité, aby se provedl takový malý test na kůži, zda netrpíte vy, nebo vaše dítě alergií na daný olej. Jedná se o vzácný jev, nejčastěji se tato reakce vyskytuje u tea tree oleje. Oleje prokazující účinnost proti vším:

  • tea tree olej
  • levandulový olej
  • nimbový olej
  • hřebíčkový olej
  • eukalyptový olej
  • olej z máty peprné

Recept na přípravu domácího odstraňovače vší:

Smíchejte 1 dl olivového oleje s 15 až 20 kapkami esenciálního oleje tea tree. Tuto směs aplikujte na vlasovou pokožku. Nechte tuto směs na pokožce hlavy přes noc, nejméně 12 hodin. Po uplynutí této doby by mělo dojít k vyčesání a umytí vlasů.

Alternativním způsobem je smíchat 15 až 20 kapek esenciálního oleje tea tree se 4 dl čistého alkoholu. Tato směs by měla být nalita do rozprašovače, z něhož je aplikace na vlasy snadnější. Opět platí, že by měla zůstat ve vlasech po dobu 12 hodin.

Jakmile jsou vši odstraněny, může být tento účinný lék použit jako preventivní léčba.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Poradna

V naší poradně s názvem PROSÍM O RECEPT NA VYSYCHÁNÍ KLOUBŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislav Sláma .

Dobrý den,otec Pleskač říkal v rádiu recept na vysychání kloubů.Chtěl bych poprosit o recept.Moc děkuji za recept.Sláma Stanislav

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept proti vysychání kloubních pouzder podle Otce Pleskače: V potravinách si kupte želatinu, kterou si večer připravte v množství dvě lžičky rozmíchat do vody a ráno to vypijte. Takto postupujte každý den po dobu jednoho měsíce. Tady je záznam z rádia, kde o tom Otec Pleskač hovoří (48. minuta):
prehravac.rozhlas.cz…

Zdroj: diskuze Prosím o recept na vysychání kloubů

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Diskuze

V diskuzi BYLINNÁ MAST Z LEVANDULE RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lennanov.

Díky za skvělý recept. Určitě vyzkouším, jak se mi povede. Ještě sháním recept na takovouto levandulovou mast. Neznáte náhodou někdo takový? www.oveckarna.cz/byl…

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bylinná mast z levandule recept

Na jakém principu to funguje

Elektronický odvšivovací hřeben účinně zneškodňuje vši bez použití chemických prostředků. Přístroj používá napětí mezi zuby, které při doteku okamžitě ničí jak vajíčka, tak i samotné vši. Použité elektrické napětí je natolik nízké, že ho uživatel necítí a je pro něj zcela neškodné. Používání elektronického odvšivovacího hřebene můžete kombinovat s jinými přípravky proti vším.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Poradna

V naší poradně s názvem LEVANDULOVÝ OLEJ RECEPT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím o recept na výrobu domácího levandulovéhooleje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Tady je recept na výrobu domácího levandulového oleje: www.zdravi-lecba.cz/…

Zdroj: diskuze Levandulový olej recept

Octový zábal prtoti vším

Jiné babské rady doporučují použití octa. Ocet totiž narušuje povrch vajíček - hnid, do kterých se pak lépe dostává prostředek na hubení vší. Zábal z octa na vši se udělá jednoduše tak, že se do vlasů nastříká neředěný ocet pomocí rozprašovače a ten se pak důkladně promne mezi vlasy a přikryje igelitem na 5 až 15 minut, podle vlastních pocitů. Ocet může trochu pálit, ale ne moc.

Zdroj: Přírodní prostředky na vši a hnidy

Poradna

V naší poradně s názvem KERÝ LÉKAŘ MI NAPÍŠE LÉK PRADAX se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Moje lékař mi říkala že tento lék Pradaxa 150 mg mi nemůže napsat na recept.Tak kde mi ten recept napíšou.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Každý lékař může normálně Pradaxu předepsat, ale problém je s úhradou od pojišťovny. Abyste nemusel lék platit za plnou cenu (aktuálně 2 105 Kč za 60 tablet), tak je nutné dodržet tyto podmínky:
1. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog a angiolog a hematolog v prevenci cévní mozkové příhody a systémové embolie u dospělých pacientů s nevalvulární fibrilací síní indikovaných k antikoagulační léčbě při kontraindikaci Warfarinu, tj.:
- nemožnost pravidelných kontrol INR
- nežádoucí účinky při léčbě Warfarinem
- nemožnost udržet INR v terapeutickém rozmezí 2,0 - 3,0; tzn. 2 ze 6 měření nejsou v uvedeném terapeutickém rozmezí
- rezistence na Warfarin, tj. nutnost podávat denní dávku více než 10 mg a to
a) v sekundární prevenci (tj. po cévní mozkové příhodě, tranzitorní ischemické atace nebo systémové embolii),
b) v primární prevenci za předpokladu přítomnosti jednoho nebo více z následujících rizikových faktorů: symptomatické srdeční selhání třídy II či vyšší podle klasifikace NYHA, věk vyšší nebo rovný 75 let, diabetes mellitus, hypertenze.

2. Přípravek předepisuje internista, neurolog, kardiolog, angiolog, hematolog, ortoped, chirurg v indikaci léčby a sekundární prevence hluboké žilní trombózy nebo plicní embolie:
a) po dobu tří měsíců pokud rizikový faktor vzniku trombózy pominul - v případě "sekundární trombózy", např. po operaci, po úrazu, po porodu,
b) po dobu šesti měsíců pokud nebyl vyvolávající faktor vzniku zjištěn, tj. jedná se o idiopatickou trombózu,
c) po dobu dvanácti měsíců u nemocných s významnou trombofilií, zejména vrozenou (deficience antikoagulačně působících proteinů nebo kombinace heterozygocie mutací faktoru V a II, případně jejich samostatná homozygotní forma, pozitivita lupus antikoagulans), případně jde-li o recidivu proximální flebotrombózy nebo symptomatické plicní embolie a při zvýšeném riziku recidivy na podkladě získaného, trvajícího trombofilního stavu (hormonální léčba, kterou nelze ukončit nebo přerušit, nefrotický syndrom, chronické autoimunitní onemocnění, nespecifický střevní zánět, pokročilé stavy srdeční nebo respirační insuficience - NYHA III a IV).

Specializace předepisujícího lékaře:
-ortopedie a traumatologie pohybového ústrojí, traumatologie
- neurologie, dětská neurologie
- kardiologie, dětská kardiologie, angiologie
- vnitřní lékařství
- hematologie a transfúzní lékařství, dětská onkologie a hematologie
- chirurgie, dětská chirurgie, cévní chirurgie, hrudní chirurgie, kardiochirurgie, orální a maxilofaciální chirurgie, neurochirurgie, plastická chirurgie, traumatologie.

Když jsou dodrženy tyto podmínky, tak doplatek je jen 214 Kč, což je zhruba 10% z prodejní ceny léku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kerý lékař mi napíše lék pradax

Šípkový čaj

Sušené plody šípku rozdrtíme a louhujeme několik hodin ve studené vodě. Poté směs šípků zahřejeme zhruba na 70°C, scedíme a ihned podáváme. Jedině tak si plody uchovají dostatek vitaminu C. Čaj ze šípků se používá při nachlazení nebo jarní únavě, snižuje krvácivost a je účinný při zánětu močových cest a proti zácpě.

Zdroj: Šípkový čaj přírodní zbraň proti chřipce

Diskuze

V diskuzi RECEPT NA NÁPOJ Z ALOE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Babička.

Dobrý den,mám prosbu,potřebovala bych recept na domácí výrobu nápoje z Aloe.Mám metabolický syndrom,to znamená vyský tlak,cukrovku a cholesterol.Slyšela jsem že nápoj z Aloe je úžasný.Děkuji za recept.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce krasojizda.

Dobrý den, domácí výroba nápoju z aloe se obecně nedoporučuje, protože aloe obsahuje také látky, které ve vyšším množství způsobují průjmy, připadně dávení. Těchto látek je aloe prodávaná v obchodech již zbavena. Druhým a důležitějším důvodem je skutečnost, že aloe ztrácí účinné látky již několik hodin po sklizni. Nejdůležitější z nich jsou polysacharidy, které určují biologickou aktivitu aloe vera - jinými slovy její kvalitu. Zachování těchto látek při domácí výrobě je zcela nemožné. Zpracováním doma v hrnci by jste sice měla šťávu z aloe, ale zbavenou všech účinných látek, které jsou organismu prospěšné. Jedním z dalších důvodů je náročnost pěstování aloe, která potřebuje hodně slunce a tepla, jedině tak je schopna nabídnout požadovanou kvalitu. To bohužel v našich podmínkách není možné. Pokud tedy chcete pro sebe udělat něco dobrého, doporučuji zajít do lékárny a pořídit si některý z již hotových výrobků, např. Activ aloe od značky Barnys je nepochybně tím nejlepším, co trh nabízí. Jako jediný výrobek garantuje více než 10% účinných látek ve svém obsahu. Ve srovnání s jinými výrobci, kteří uvádějí max. 5% nebo dokonce neuvádějí nic. Active Aloe je garantovaná kvalita s nejvyšší biologickou aktivitou, více informací o této aloe najdete na www.activaloe.cz. To samé se týká i pro aloe mast výroba doma. Účinnou mast z aloe vera si sami svépomocí prostě doma nevyrobíte.
Hezký den, Jana

Zdroj: diskuze Recept na nápoj z aloe

Jak se zbavit vší?

Odvšivení může proběhnout několika různými způsoby. Doposud se používaly především chemické insekticidy, jejichž účinnost je založena na poškození nervového systému vší. Jsou však poměrně toxické a to i pro pacienta. Pacientům může jejich používání způsobit nemalé potíže v podobě například alergických reakcí. Avšak v poslední době přestávají být účinné, neboť si na ně vši vytvořily rezistenci - vši se staly odolnými. Často se v boji proti vším používají také šampóny na bázi olejů a dalších účinných látek. Zde však dochází k ředění účinné složky vodou, a proto je lze doporučit jen jako doplněk k samotné léčbě.

Zdroj: Vši, jak s nimi bojovat?

Diskuze

V diskuzi MĚSÍČKOVÝ KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lennanov.

Velice díky za recept. Určitě vyzkouším, jak se mi povede. Sháním ještě recept na výrobu takovéhoto měsíčkového krému. www.oveckarna.cz/byl… Neznáte náhodou nějaký??

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Měsíčkový krém

Jak použít hřeben proti vším

  • Používejte elektronický odvšivovací hřeben pouze na suchých vlasech. Dříve než použijete hřeben, vlasy rozpleťte a rozčesejte.
  • Přístroj zapněte přesunutím vypínače dopředu (nahoru). Vysoký bzučivý zvuk indikuje, že je přístroj zapnutý.
  • Držte hřeben pod úhlem 45–90° a pomalu jím pročesávejte vlasy.
  • Během pročesávání vlasů je bzučivý zvuk přerušen, když dojde k zneškodnění vši nebo vajíčka. Jakmile bzučení přestane úplně, jsou zuby hřebene plné. Vypněte hřeben a malým kartáčkem vyčistěte zuby hřebenu. Následně pokračujte v používání. Dopřejte si dostatek času k tomu, abyste vlasy řádně pročesali.

Zdroj: Elektronický odvšivovací hřeben

Výživové poradenství

Výživové poradenství určené pro hypoglykemiky je v podstatě stejné jako pro diabetiky. Spočívá především v každodenním příjmu správných (čistých) tuků. Je potřeba se vyhýbat tepelně zpracovaným a přepalovaným tukům, margarínu. Doporučují se konopné oleje.

Zdroj: Přírodní prostředky proti hypoglykémii


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP