Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍSTROJE

OBSAH

Cena

Zde můžete vidět cenu přístroje OptiMaskPro.

Zdroj: OptiMaskPro

Diskuze

V diskuzi ZAPOJENÍ PŘÍSTROJE OSMODRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloslav navratil.

Dobrý den,
Zajimá mě vnitřní zapojení přístroje osmo dry.Jaké elektronické komponenty jsou
součástí tohoto přístroje s60% účinností.
Spozdravem.
M.Navrátil

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zapojení přístroje osmodry

Noční vidění levně

Na specializovaných bazarech se dají najít k prodeji i přístroje na noční vidění. Přístroje je třeba si ale vyzkoušet. U některých typů se nedoporučují přístroje první generace, ty nejsou již příliš kvalitní a neplní očekávání uživatelů.

Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KLINIKA HORNÍ POČERNICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Miloš.

Ja jsem byl na této operaci minulý rok v dubnu, měl jsem -5 a -6, na klinice v Horních Počernicích, a jsem spokojený, i přes ty kritické tři dny po operaci by jsme neváhal na to jít znovu, kdybych se měl rozhodnout. Měl jsem na jednom oku poměrně vysoký astigmatismus a tak jsem měl ještě pár týdnů trochu problém se zaostřováním na to oko, hlavně při práci na PC, ale i to se upravilo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ivoš.

Jejich přístroje neznám, mě stačilo, že mi na klinice v Horních Počernicích zoperovali oči tak, že nemusím mít čočky ani brýle.

Zdroj: diskuze Oční klinika horní počernice

Cena přístroje OsmoDry

Cena osmotechnologie je v porovnání s náklady spojenými se stavebními úpravami relativně nízká. Cena produktu se skládá ze dvou částí, první část, cca 21 000 korun, se platí při instalaci a druhá částka ve výši 21 000 korun se platí po 6 měsících při následném měření a úspěšném fungování.

Cena zahrnuje profesionální konzultaci, měření vlhkosti pomocí vlhkoměru, instalaci přístroje, trvalé a účinné odvlhčení přístrojem, opětovné měření vlhkosti pomocí vlhkoměru, bezplatný a trvalý doživotní servis přístroje OsmoDry.

Zdroj: OsmoDry

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ MONITOROVÁNÍ SRDCE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zázvorková.

moc děkuji za odkaz. Našla jsem tam přímo v diskusi i odkaz na stránky výrobce toho přístroje.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: domácí monitorování srdce

Ceny přístrojů

Cena za dalekohled s nočním viděním se pohybuje kolem pěti tisíc za nový přístroj, ty bazarované jsou samozřejmě levnější.

Brýle s nočním viděním

Brýle s nočním viděním se při lovu příliš nevyužívají, i tak se ale dají pořídit v rámci několika tisíc.

Noční vidění na puškohled

Cenové rozpětí je u nočních vidění na puškohled velmi rozsáhlé. K dispozici mají uživatelé noční vidění za několik tisíc, ale i ty, jejichž cena se pohybuje v rámci desítek tisíc.

Předsádka s nočním viděním

Cena tohoto přístroje se pohybuje v rámci pár tisíc korun.

Noční vidění Pulsar

Jak zaměřuje přístroj tohoto typu, si může uživatel prohlédnout třeba ve videu na odkazu: https://www.youtube.com/watch?v=G0c5z5VVDiE .

Cena přístrojů této značky se pohybují od pár tisíc korun až po desítky (výjimkou nejsou přístroje za třicet a více tisíc).

Noční vidění Yukon

Pod značku Yukon spadá řada přístrojů, takže i zde je cenové rozpětí široké. K dispozici jsou přístroje za pár tisíc, ale i přístroje za několik desítek tisíc korun.

Na webových stránkách youtube.cz jsou k dispozici videa, které zachycují, jak přístroje fungují a jaký je jejich obraz. Příkladem může být video: https://www.youtube.com/watch?v=H6oQ2c03zMc.

Noční vidění ATN

Pod značku ATN spadají o něco dražší přístroje (i přes sto tisíc korun), je to dáno tím, že se jedná často o termovize, nebo o digitální přístroje.

Ukázka obrazu je možné najít ve videích na youtube, například: https://www.youtube.com/watch?v=A9_FmxnjTwE

Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi GALVANICKÁ ŽEHLIČKA NA OBLIČEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Chtĕla bych si koupit galvanickou žehličku,ale nevím si rady jak a kterou si vybrat.Nerozumím tomu,doufám že nĕkdo poradí.Dĕkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona MartinákSolanská.

Dobrý den četla jsem vás komentář o koupi galvanickeho přístroje jestli vás zájem stále trvá tak vám velice rada poradím, v opačném případě přeji pěkný den

Zdroj: diskuze Galvanická žehlička na obličej

Omron R2 

Tlakoměr Omron R2 je přístroj s přesným měřením na zápěstí, má dobrou toleranci chyb a opakovaných měření na simulátoru. Má rychlé měření při nafukování manžety. Baterie u tohoto přístroje vydrží dlouho.

Nevýhodou tohoto přístroje jsou malé ukazatele, a že přístroj sám je poměrně velký.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Omron R2.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohunka.

Honziku ;-) ,



co se bavíme tady je německá firma, která vyrábí přístroje pro kardiaky. Shoda jmen čistě náhodná. A můj názor, ano, Biotronik kardiakům skutečně pomůže. :LY:

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Digitální přístroje

Přístroje na noční vidění s digitálním převodem mají obraz černobílý, tyto přístroje mívají vestavěné IR osvícení (díky tomu se přístroj dá využívat i ve tmě nenarušené světelným smogem). Digitální přístroje mají zvětšení obrazu zhruba 5,5 krát. Zobrazení v přístrojích bývá přesné a s velkým kontrastem.

Digitální přístroje využívají také zesilovač zbytkového světla, ale obraz je přenášen v digitálním systému. Obraz u těchto přístrojů je jasnější a ostřejší. Zároveň mají na rozdíl od analogových i lepší rozlišovací schopnost.

Nevýhodou těchto přístrojů je potřebná vysoká dávka energií. Baterie do těchto přístrojů mívají nízkou životnost, často se baterie vybijí hned po jednom večeru.

Na rozdíl od noktovizorů se mohou digitální přístroje použít i při denním světle. Naopak jejich nevýhodou je, že systém obraz seká v malých časových intervalech, a proto obraz běžící zvěře bývá špatně zachycený.

Shrnutí hodnocení digitálního nočního vidění:

Výhody digitálního nočního vidění

Nevýhody digitálního nočního vidění

Nižší pořizovací cena

Vysoká spotřeba energie = menší výdrž baterií

Více možností různých nastavení a funkcí: Wifi, GPS

Nízká citlivost na zbytkové světlo

Není nutné přihlašovat puškohled u Policie ČR

Nutné použít přísvit

Funkce nahrávání

Zpoždění obrazu

Reaguje na vyšší vlnové délky přísvitů

Větší rozměry

Možnost většího plynulého přiblížení obraz



Zdroj: Noční vidění

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tomek.

To je tedý supr přístup - borec je tlustej a kuřák a všechno v poho protože za něj pojišťovna bude platit kvanta peněz za přístroje. Je sice žalostný že je v tomhle stavu ale dokud si neuvědomí, že si za to může sám nikdo ho nezachrání.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

EasyTouch proužky

Proužky EasyTouch jsou určeny pro přístroj EasyTouch, který měří hodnoty kyseliny močové v krvi. Měření je rychlé a přesné. Každé balení obsahuje 25 kusů a kódovací čip. Proužky jsou samonasávací a stačí jen malá kapka krve.

Popis produktu:

  • Proužky jsou určené pro měření kyseliny močové u přístroje EasyTouch GCU.
  • Měření je rychlé, přesné a bezbolestné.
  • Jednoduchá aplikace proužku do přístroje.
  • Samonasávací proužky.
  • Stačí malá kapka krve.
  • Proužky jsou určeny pro jednorázové použití.
  • Dlouhá expirace (použitelnost) proužků.
  • Kalibrační čip v každém balení.
  • Balení obsahuje 25 proužků.
Technické údaje:
  • vzorek krve: plná čerstvá kapilární krev
  • velikost krevního vzorku: 4 µl
  • rozsah měření: 179–1 190 µmol/l
  • doba měření: 20 vteřin
  • skladovací teplota: 4–30 °C
  • teplota pro používání: 14–40 °C
  • doporučená vlhkost pro používání: < 85 %
  • nutné spotřebovat do 2 měsíců od prvního otevření
  • rozměry přístroje: 40 x 35 x 65 mm
  • hmotnost: 28 g

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simča.

jejdánek. Copak to tady máme za bebíčko? A doktor si taky myslí, že potřebujete budíka? Jenom si dovolím upozornit, že tyhle přístroje jsou jednak děsivě drahy a taky že to není jako si doma namontovat poličku.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zázvorková.

Myslím, že by jste neměla zlehčovat zdravotní potíže lidí, o kterých vůbec nic nevíte.



Dobrým zdrojem je stránka www.biotronik.com Tam pokračujte pacienti / příručky pro pacienty / česky. Je tam velice jednoduše popsaný chod kardiostimulátoru.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Masážní přístroje

Masážní přístroje pro relaxaci můžete použít v pohodlí domova nebo si můžete prostřednictvím těchto přístrojů dopřát masáž zad v autě po cestě do práce. Na trhu je celá škála takovýchto pomůcek.

Masážní přístroj Lanaform Tri Max LA110102

Reflexivní a relaxační masáž Tri Max LA110102 od firmy Lanaform využívá různých vibračních a masážních variací. Přístroj může zlepšit krevní oběh a tím ulehčit svalovému napětí. Reflexní metody slouží k masáži nohou, stehen, zad, pasu a lýtek, uvolňují napjaté a namožené svaly a zmírňují únavu. K tomu všemu přispívají zabudované infračervené lampy. Vysoký výkon a silné motory dodávají přístroji efektivní účinky. Reflexivní masáž TRI MAXu poskytuje 12 vibračních funkcí a 5 hřejících infračervených světel. Přístroj má automatický a manuální způsob provozu s dálkovým dotykovým ovládáním a časovačem s LCD displejem

Zde můžete vidět cenu masážního přístroje Lanaform Tri Max LA110102.

Zdroj: Masážní pomůcky

Poradna

V naší poradně s názvem SLUCHATKA DO UŠÍ PRO NESLYŠÍCÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Komendova Petra.

Dobry den,ted zjistili nasemu petimesicnimu synkovi stredne tezkou poruchu sluchu,zatim jeste nevim jake naslouchatka bude mit,ale jen pro zajimavost me zajima,jestli to u malych deti hradi pojistovna nebo platime sami.Maly je u VZP.Predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Výši doplatku vám sdělí foniatr a zároveň nabídne vhodný přístroj. Existuje několik variant s různou cenou. Až budete znát cenu přístroje, tak se pro konkrétní možnosti financování obraťte na zdravotní pojišťovnu malého.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sluchatka do uší pro neslyšící

Donut maker

Tato americká kobliha se vyrábí zhruba od roku 1950, její současné provedení nabízí různé barevné variace a chutě.

Na 100 g má americká kobliha následující nutriční hodnoty: 452 kcal, tuky 25 g, cholesterol 19 mg, sodík 326 mg, draslík 201 mg, sacharidy 51 g, bílkoviny 4,9 g, kofein 2 mg, vitamíny 60 mg.

S produktem Donut maker snadno připravíte dokonalé americké koblihy v každém okamžiku. Je ideální pro rodinné sešlosti, návštěvy nebo jen tak ke kávě či čaji. Příprava koblih je s tímto přístrojem velmi snadná. Donut maker je na elektrický proud s různým příkonem a je vybaven jamkami na koblihy s prolisovaným středem. Dovnitř se nalije těsto na koblihy, přiklopí se a tepelně se upravuje smažením. Některé přístroje jsou vybaveny i časovačem se signalizací. Donutovač je vybaven nepřilnavými deskami, přičemž jsou koblihy uzavřeny natěsno, takže nedojde k jejich deformaci při tepelné úpravě.

Důležité u tohoto přístroje je, aby desky byly nepřilnavé, dále musí řádně těsnit, jinak by se koblihy deformovaly.

Těsto se umisťuje pouze do spodní části přístroje, protože se jedná o těsto kynuté, které během technologické úpravy ještě nabyde.

Cena elektrického donutovače se pohybuje kolem 1 300 korun.

Zdroj: Donut

Diskuze

V diskuzi ŽIVOT KARDIAKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romana.

Chod přístroje platí Biotronik, s tím přístupem máte sice pravdu, ovšem kdyby se moji rodiče dostali do podobné situace, určitě bych také hledal jak jim nejlépe pomoci. A možnost domácího monitoringu považuji za úžasný pokrok. Vlastně každý krok k většímu bezpečí je dobrý.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: život kardiaka

Jak probíhá ozařování

Ozařování bohužel nepoškozuje jen nádorové buňky, ale také okolní zdravou tkáň, a proto je extrémně náročné na přesnost. Aby byla radioterapie bezpečná, musí být dodržen stanovený postup, jehož neopominutelnou součástí je precizní příprava před ozařováním, díky níž se minimalizuje množství zasažených zdravých buněk.

Lokalizace pacientky a přístroje

V prvním kroku se nastaví vhodná poloha ozařovacího přístroje vzhledem k poloze pacientky. Poloha pacientky musí být fixovaná (používají se různé pomůcky) a reprodukovatelná, to znamená pro každé jednotlivé ozařování vždy stejná. K lokalizaci ozařovacího přístroje se používá simulátor, který věrně napodobuje skutečný přístroj a umožňuje nastavit podmínky pro správné zaměření ozařování. Výstupem jsou značky zakreslené na tělo pacientky.

Lokalizační CT

Druhým krokem je lokalizační vyšetření počítačovým tomografem. Nejprve se zhotoví snímky hrudní stěny či prsu v ozařovací poloze a potom podle nich lékař na speciálním počítači zakreslí cíl a fyzik spočítá rozložení ozařovacích polí a ozařovací časy.

Simulace ozařování

Poslední přípravnou procedurou je „ozáření nanečisto“, tedy pomocí simulátoru. Cílem je kontrola správnosti výpočtu a zakreslení definitivních značek, podle nichž se ozařuje.

Zdroj: Jak probíhá ozařování prsu

Diskuze

V diskuzi PŘERUŠENÍ OZAŘOVÁNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzana Winklerová.

Dobrý den .
Chodím na ozařování. Mám za sebou jeden týden a další čtyři před sebou. Ale teď jsem již čtyři dny a vypadá to ještě minimálně na jeden den,vynechala z důvodu poruchy přístroje. Zajímalo by mě,jestli to nemůže mít negativní vliv na léčbu.
Děkuji za odpověď
Zuzana

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Přerušení ozařování

Termické kamery

A poslední a zároveň nejnovější přístroje využívají principy termické kamery, takovýto přístroj nepotřebuje, aby cíl byl nějak osvětlen. Čidla přístroje totiž přijímají teplotu pozorovaného prostředí. V přístroji jsou zobrazovány předměty s rozdílnou teplotou. Teplotní senzor měří vyzařované teplo a teplotní rozdíly na povrchu předmětů v zorném poli pak převádí na viditelný obraz. Zobrazování v přístroji je přesné.

Zpočátku byly tyto přístroje velmi drahé, v poslední době ale cena klesla, a tak se termické kamery staly pro myslivce vcelku dostupné. I tyto přístroje lze zapnout i během dne. Myslivci u tohoto typu nočních optik mohou ocenit i to, že přístroje zachytí zvěř i přes křoví, obilí a různé houštiny. U těchto přístrojů není potřeba žádné světlo.

Termovize mají různé typy zvětšení od 4,4 krát po 22,4 krát. Termo noční optika je vhodná i při nepříznivém počasí. Zároveň je schopen zachytit zvěř až na dva kilometry.

Na českém trhu se vyskytují termovize z Číny, Ruska, Běloruska a Slovenska.

Shrnutí hodnocení termovizní

Výhody termovizní noční optiky

Nevýhody termovizní noční optiky

Není potřeba externí přísvit

Cena

Pracuje při denním i nočním světle stejně


Výrazné zobrazení

Lehká konstrukce přístroje

Externí dosah


Ani v této technologii se nezastavuje pokrok, když se nezlepšuje zobrazení, zlepšuje se výkonnost strojů a zároveň se velikost přístrojů výrazně zmenšuje. I to je důvod, proč je na trhu tak obrovské množství kamer, které se liší svým vzhledem, kvalitou obrazu, způsobem zobrazování obrazu, a s tím související cenou. Na českém i zahraničním trhu se objevuje řada výrobců přístrojů k nočnímu vidění. Mezi u nás (i například v USA) oblíbené značky patří Yukon a Pulsarvyráběné v Bělorusku. I to má svůj důvod, v Bělorusku se totiž za bývalého režimu vyráběly tyto přístroje pro sovětskou armádu. V současnosti už ale tento podnik patří americké firmě, což se také odrazilo na využívaných technologií, ty již nepochází jen z Běloruska, ale využívají znalostí o technologiích i (nejen) z USA.

V současnosti se pod značky Yukon a Pulsar řadí dvanáct přístrojů, které se liší svým uspořádáním i různou technickou úrovní. Novější typy jsou vybaveny dokonce i videozáznamem.

Zdroj: Noční vidění

Výhody depilace IPL

  • Některé přístroje dle výrobců fungují i na světlé a šedivé chloupky.
  • Ošetření je rychlejší než u laseru.
  • IPL je o něco levnější než laser.
  • Co se týče účinnosti, tak zastánci této metody propagují stejné účinky jako při depilaci laserem a předhánějí se v představování stále novějších a revolučnějších přístrojů IPL.

Zdroj: Metoda IPL na depilaci

Sanitas SBM 30

Tlakoměr Sanitas SBM 30 je nejlevnější kompaktní přístroj na paži.

Zápor tohoto přístroje je v tom, že především při vyšším tlaku udává nižší naměřené hodnoty, než je skutečnost. Návod k použití je navíc vytištěn drobným písmem.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Sanitas SBM 30.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak

Elektrické přístroje pro vytápění prostor

Elektrické přístroje pro vytápění prostor jsou obecně dražší než spalovací topení, ale jsou to jediné nevětratelné teplomety, které jsou bezpečné pro provoz uvnitř vašeho domu. U elektrických teplometů se můžeme vyhnout otázkám kvality ovzduší, ale nesmíme zapomenout, že i tyto ohřívače představují nebezpečí požáru a musíme je používat s opatrností.

Pro konvekční teplomety je nelepším typem přenos tepla tekutinou, jako je například olej, který je ohříván elektrickým prvkem. Teplonosná kapalina poskytne akumulaci tepla, což při oběhu znamená méně energie a stejnoměrný zdroj tepla.

Při nákupu a instalaci elektrického ohřívače je třeba dodržovat obecné bezpečnostní pokyny:

  • Elektrické ohřívače by měly být zapojeny přímo do zásuvky ve zdi. Pokud použijete prodlužovací kabel, je třeba použít silný kabel pro těžký provoz.
  • Kupte topení s bezpečnostním spínačem, který automaticky vypne, pokud se ohřívač převrátí.

Elektrické olejové radiátory cena

Zde je uveden seznam nejlevnějších olejových radiátorů.

Zdroj: Přenosné ohřívače

Medisana MTX

Tlakoměr Medisana MTX je určen pro měření tlaku na paži. Přístroj umožňuje výpočet průměru ze tří nebo ze všech uložených hodnot pro dva uživatele. Má předformovanou manžetu.

Nevýhodou tohoto přístroje je, že sice má hodiny řízené podle rozhlasu a počítačové rozhraní, ovšem bez softwaru.

Zde se můžete podívat, jaká je cena tlakoměru Medisana MTX.

Zdroj: Čím nejlépe doma změřit krevní tlak


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Mgr. Michal Vinš

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP