Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PŘÍZNAKY JEČNÉHO ZRNA

OBSAH

Příčiny ječného zrna

Jednou z příčin mohou být ucpané žlázy na víčkách. Pokud trpíte chronickou blefaritidou, mohou se bakterie dostat do žláz a infikovat je, takže jste náchylnější ke vzniku dalších ječných zrn. V některých případech může způsobit ječné zrno používání nadměrného množství očního make-upu či jeho sdílení s jinými lidmi. Někteří jedinci si všimnou rozvoje ječného zrna v období stresu.

Zdroj: Ječné zrno

Poradna

V naší poradně s názvem AFT V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Udělalo se mi něco v jednom oku v koutku, manžel říká, že to připomíná aft. Je to možné a jak to léčit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To bude nejspíše ječné zrno. Nejrychlejší léčba ječného zrna je pomocí léku Maxitrol, který tyto obtíže vyléčí do tří až čtyřech dnů. Maxitrol je účinný kombinovaný lék, ve kterém jsou zároveň antibiotika i kortikosteroid a je na lékařský předpis, takže bude nezbytná návštěva očního lékaře, což v tomto vašem případě jedině prospěje.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Aft v oku

Příznaky ječného zrna

Když máte ječné zrno, můžete trpět slzením očí, bolestí, svěděním, oko je podrážděné, zarudlé a citlivé na světlo. Také si můžete všimnout rudé bulky na víčku. Často se objevuje vnitřní hordeolum, tj. akutní hnisavý zánět folikul řas. Hnis, který se vytváří v ječném zrnu, může způsobit nažloutlá místa, která vypadají podobně jako pupínek. Pokud je ječné zrno bolestivé, uleví se vám, jakmile bulka praskne a hnis vyteče.

Zdroj: Ječné zrno

Poradna

V naší poradně s názvem ZÁNĚT SPOJIVEK U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dave.

Dobrý den, je něco pravdy na tom, že by mast ophthalmo framykoin mohla být příčinou ucpání slzného kanálku? Náš kocour má zánět spojivek na jednom oku. Jsou mu 3 roky. Nikdy nebyl nemocný. Oči měl do teď zdravé. Dávala jsem mu ophthalmo framykoin a oko se mu dobře hojilo. Pro jistotu jsme šli po cca 2 dnech k lékaři (na kontrolu po víkendu). Ten potvrdil zánět spojivek a změnil mast na kapky Floxal a zánět spojivek se od té doby nelepší. Je nějaký důvod, proč nedávat mast ophtalmo framykoin? Podle lékaře, kterého jsme navštívili, může mast způsobit ucpání slzného kanálku.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Ophthalmo framykoin se běžně používá i ve veterinární praxi pro kočky. Působí proti infekcí předních částí oka způsobených například bakteriálními záněty spojivky, rohovky, okraje víčka a slzného váčku, ječného zrna, vředy rohovky. Má podobné účinky jako Floxal. Pokud se stav po Floxalu nelepší, musíte o tom informovat veterináře, aby změnil léčbu. Nejspíše bude nutné udělat stěr z oka a nechat v laboratoři vyšetřit přesnou příčinu a k tomu i vhodnou léčbu.

Zdroj: diskuze Zánět spojivek u kočky

Léčba ječného zrna

  • Teplý obklad – jemně přitlačte teplou žínku proti víčku na dobu 10 minut; tento proces by se měl opakovat 4krát denně.
  • Masáže – jemné masírování postižené oblasti.
  • Použití očních kapek – oční kapky nebo antibiotické masti mohou pomoci léčit infekci. Oční lékař vám doporučí, které jsou ve vašem případě nejlepší.

Zdroj: Ječné zrno

Diskuze

V diskuzi KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomíra.

Prosím ještě telfon kvůli poště.Děkuji.Groligová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jan Víšek.

Prosím Vás, jak prodáváte kefírová zrna? Myslím tím množství, cenu, dopravu atd.Předem děkuji za Vaši odpověď.
Hezký den
Jan Víšek

Zdroj: diskuze Kefírová houba prodej

Komplikace ječného zrna

Čím déle je ječné zrno na víčku, tím větší je pravděpodobnost, že se opět objeví. Ječné zrno blokuje mazové žlázy, které se mohou dále infikovat. Ječné zrno obvykle způsobuje bolest a zánět, stejně jako tvrdá bulka na víčku (tzv. vlčí zrno). Oční lékař vám může např. nabídnout steroidní injekci ke snížení otoku.

Zdroj: Ječné zrno

Poradna

V naší poradně s názvem KOMBUCHA - TIBETSKÁ HOUBA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Drahomíra Kühnelová.

Dobrý den, prosila bych o informaci jaký je rozdíl mezi Kombuchou a Tibetskou houbou. Je-li vůbec nějaký. Děkuji za odpověď . Přeji pěkný den Drahomíra Kühnelová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kombucha i kefírová (tibetská) houba jsou známé jako tibetská houba. Pravděpodobně kvůli svým legendárním zdravotním výhodám, pro které se obě tyto kvašené potraviny vyrábějí. Kombucha také hláskována jako kombu-cha, či přeložena z japonštiny jako kombu (mořské řasy) a Cha (čaje), je často zaměňována s japonskými vodními krystaly (Tibi) nebo Tibicos, které jsou velmi podobné oné kefírové houbě. Japonská vodní zrna jsou normálně fermentována ve vodě (nebo v džusu) a cukru no a kefírová zrna naopak v mléce. Kombucha také kvasí ve vodě, čaji a cukru a nikoliv v mléce. Každý z těchto zástupců nabízí jedinečné účinky na lidské zdraví a chutný nápoj a přesto jsou odlišné.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kombucha - tibetská houba

Doporučení na ječné zrno

  • I když můžete mít silné nutkání zmáčknout nebo propíchnout ječné zrno, je lepší ho nechat samovolně prasknout, protože vymáčknutí ječného zrna může způsobit závažnou infekci oka.
  • Navštivte svého lékaře, pokud máte ječné zrno déle než dva týdny, přestože jste ho léčili pomocí teplých obkladů, nebo je stále velmi bolestivé.
  • Abyste zabránili případné infekci, měli byste se rovněž vyhnout nošení kontaktních čoček nebo používání make-upu, dokud není ječné zrno zcela vyléčené.


Zdroj: Ječné zrno

Diskuze

V diskuzi VARFARIN A UŽÍVÁNÍ GANODERMY LUCIDUM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Steinbach Hofmanvá.

Dobrý den, mohu se někde dozvědět, zda se smí užívat Ganoderma lucidum při užívání Varfarinu?
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vladimíra.

Prosím o posouzení, před týdnem mě byl v nemocnici předepsán Warfarin, moje deti mně koupily doplněk stravy Choco Lite který jsem užívala, po dobu pobytu v nemocnici jsem užívání přerušila a teť nevím jestli můžu pokračovat. Choco líne má složení zelená kávová zrna, goji, ACAI Berry, chia semínka, výtažek z houby Ganoderma lusidum a přírodní kakao. Děkuji za odpověď.

Zdroj: diskuze Varfarin a užívání Ganodermy lucidum

Celá zrna

Vláknina obsažená v celých zrnech pomáhá zlepšit hladinu cholesterolu v krvi a chránit srdce proti nemocem. Strava bohatá na celozrnné potraviny je spojena zvláště se stěnami krční tepny. Tyto tepny jsou zodpovědné za dodávání krve do mozku. Ucpávání krčních tepen způsobuje nahromadění aterosklerózy a zvyšuje riziko srdečních chorob a cévní mozkové příhody. Přidejte si tedy celá zrna do své každodenní stravy. Doporučený denní příjem je 25 gramů zrn každý den pro ženy a 34 gramů denně pro muže. Můžete konzumovat celá zrna, jako je hnědá rýže; celozrnné těstoviny; ječmen nebo ovesné vločky; případně quinou.

Zdroj: Potraviny na pročištění tepen a cév

Diskuze

V diskuzi KŘEMÍK V POTRAVINÁCH se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olina.

Jaké potraviny jíst na doplnění křemíku? Lámou se mi vlasy a nehty a proto si myslím, že mám křemíku málo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Filip.

Ovesné vločky obsahují křemík.

Křemík se doporučuje požívat především v celozrnných obilovinách, protože právě ty obsahují lehce vstřebatelnou formu křemíku. Krom těchto obilovin řadíme mezi kvalitní zdroje křemíku jablka, pomeranče, třešně, mandle, rozinky, penatové ořechy, syrové zelí, cibuli, karotku, čekanku, lilek, dýni, celer, červenou řepu, okurky, ryby, med a zrna obecně.

Jinak extrakt z přesličky rolní 125mg.

Zdroj: diskuze Křemík v potravinách

Zavařování kukuřice zrna

Ingredience: kukuřice s nepřezrálými, ale žlutými zrny

Ingredience na 1 sklenici: 2 zrnka pepře, 3 kolečka cibule

Ingredience na nálev: 1 l vody 1/4 l octa, 30 g soli, 100 g cukru

Postup: Očištěné klasy uvaříme doměkka a necháme vychladnout. Na dno každé zavařovací sklenice dáme zrnka pepře a kolečka cibule, sklenici naplníme vyloupanými kukuřičnými zrny a zalijeme horkým nálevem. Uzavřeme víčky a sterilujeme 30 minut při 90 °C.

Zdroj: Zavařování kukuřice

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marki.

Dobře napsaný článek. Osobní zkušenost a příznaky těhotenství si můžete přečíst na této stránce zdravotniradce.cz/pr…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Zdravím, já měla problémy spíše po porodu. Hlavně co se týče intimních partií. Moc jsem nevěděla co s tím, ale pak jsem narazila na kliniku: www.labioplastika-pr… kam jsem teda nakonec i zašla a byla jsem šťastná jak blecha, když jsem viděla výsledky po pár týdnech od plastiky. Opravdu je nejlepší něco s tím dělat, když nejste spokojené s tím, jak to tam dole vypadá, nebo vás to trápí i zdravotně.

Zdroj: diskuze Příznaky těhotenství

Nakládaná kukuřice

Ingredience: mladé, malé (cca 10 cm dlouhé) kukuřičky, které ještě mají mléčná zrna a málo vyvinuté vřeteno, voda na povaření

Ingredience na nálev: 1 l vody, 1 l octa, 50 g cukru, 1 nakrájená cibule, 6 zrnek pepře, 1 lžička saturejky, 3 zrnka nového koření, 1 bobkový list, špetka tymiánu, špetka estragonu, 1 lžička hořčičného semínka

Postup na kukuřičky: Kukuřičky oloupejte a řádně očistěte. V hrnci přiveďte k varu vodu a vhoďte do ní na 5 minut kukuřičky. Po vychladnutí skládejte klásky do dobře vymytých sklenic.

Postup na nálev: Do hrnce dejte vodu, cibuli, cukr a všechno koření kromě soli a přiveďte k varu. Přilijte ocet, dochuťte solí a ještě jednou krátce pod pokličkou provařte. Sítkem vyberte koření a cibuli a naběračkou nalévejte horký lák do sklenic tak, aby byla kukuřice zcela (nejlépe 1 cm) ponořená. Ihned pevně zavíčkujte a uložte v chladu. Další tepelná úprava není nutná, protože koncentrace octa sama o sobě dobře konzervuje. Receptů je mnoho, ale tento rychlý recept si určitě oblíbíte.

Zdroj: Zavařování kukuřice

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

Jak se dívám na ty příznaky, tam mám pocit, že mám taky červy. Lidi, vy tomu vážně věříte?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sylva K.

Jak říkám, moje kamarádka má velmi dobré zkušenosti. Je to jen dopněk stravy, takže ublížit svému tělu nemůžete. Proč to nezkusit s nepodpořit trochu jeho látkovou výměnu.

Zdroj: diskuze Příznaky

Pocity po KET

Těhotenské příznaky, jako je bolest v podbřišku, o ničem nevypovídají. Důležité je vynechání menstruace a dále pozitivní hCG z moči nebo krve. Netrapte se absencí těhotenských příznaků, mnoho těhotenství tyto příznaky nedoprovází. Udělejte si těhotenský test 14 dní po transferu.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Diskuze

V diskuzi KŘEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín.

Vážený pane.
S podobným problémem se "potýkám" již roky a stále se stejným výsledkem.Možná to bude tím,že se tady pěstuje nebo dováží podobný šmejd-jako např. česnek ze Španělska nebo Číny-který za nekřesťanské peníze kupujeme.Já jsem na křenu dost "ujetý" ale to co se tady prodává v poslední době je šmejd nejhoršího zrna,ještě před nějakými deseti roky se nastrouhaný křen,uložený ve sklenici v lednici mohl pálivý konzumovat ještě po několika dnech a dnes jej druhý den můžu vyhodit.Ač jsem se ptal několika lidí co s tím udělat,tak jako odpověď bylo pokrčení ramen.
Velice rád bych získal nějakou zaručenou radu,jako vy !!!! a za tu předem moc děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Dana.

Dobrý den ,tenhle problém řeším též jenže s křenem co mám doma na zahrádce a to jsem z čr bude to asi chyba při pěstovaní nic jiného mě nenapadá.

Zdroj: diskuze Křen

Příznaky začínajícího přechodu

Označení perimenopauza (premenopauza) se vžilo pro období kolem menopauzy – zhruba rok před a po ní. Zahrnuje takzvaný přechod neboli klimakterium, kdy dochází k postupnému útlumu funkce vaječníků. Už tehdy mohou ženy pociťovat první příznaky podobné jako při menopauze. Samotný přechod se u ženy objevuje kolem 45–55 let věku.

Zdroj: Přechod u žen - příznaky

Diskuze

V diskuzi PŘÍZNAKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dášena.

To máte pravdu. Tváří se to, že v tom jsou velmi zdravé látky, které nejpsíše nemohou ublížit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel SylvaK.

A hlavně příznaky, které tam jsou popsány, trápí čas od času všechny moje známe včetně mě. Takže jsem klidná :D

Zdroj: diskuze Příznaky

Nejčastější příznaky cukrovky

Lidé často trpí cukrovkou, aniž by o tom věděli. Hlavním důvod spočívá v tom, že prvotní příznaky nejsou viditelné. Mezi nejčastější příznaky cukrovky patří následující:

  • časté močení
  • nepřiměřená žízeň
  • intenzivní hlad
  • přibývání na váze
  • neobvyklé hubnutí
  • popudlivost
  • zvýšená únava
  • rozmazané vidění
  • tvorba modřin a špatná hojivost poranění
  • výskyt různých infekcí (kvasinkové)
  • svědění kůže
  • zarudnutí dásní a jejich otok
  • sexuální dysfunkce u mužů
  • necitlivost nebo brnění, zejména na nohou či rukou

Zdroj: Příznaky cukrovky

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Varovné příznaky rakoviny u mužů

  • dlouhotrvající průjem nebo zácpa;
  • stužkovitě zúžená stolice;
  • krev ve stolici;
  • nenadálý úbytek váhy;
  • neustálá únava.

Zdroj: Varovné příznaky rakoviny


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP