Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PO JAKE DOBE SE ZACNE PLOD VYLUCOVAT SAM PO ZAMLKLEM TEHOTENSTVI

OBSAH

Toxoplazmóza a těhotenství

Pokud dojde k nakažení nastávající maminky akutní infekcí toxoplazmózy, a to zejména v prvních třech měsících těhotenství, může to vést k potratu nebo ke vzniku plodu s hydrocefalem, což je zmnožení mozkomíšního moku v centrální nervové soustavě, i když nebezpečí není tak velké, jak se dříve tvrdilo. U infikované matky je riziko přenosu infekce na plod v prvním trimestru těhotenství, kdy jsou následky nejvážnější, asi 15–20 %. Dojde-li k nákaze a onemocnění matky ve třetím, posledním trimestru, je riziko nákazy plodu asi 50 %. V té době je již naštěstí riziko postižení plodu malé.

Zdroj: Toxoplazmóza

Diskuze

V diskuzi TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzka.

Podle mě to fáma určitě není. Je důležitá pro tělo, když se v něm vyvíjí plod.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Těhotenství

Léčba

Toxoplazmózu lze cíleně léčit antiparazitiky a antibiotiky. Tato léčba je vyhrazena pro akutní infekci v těhotenství, u vrozené formy toxoplazmózy a při postižení oka či mozku. Bezpříznakové a lehké akutní infekce se neléčí.

Z léků se používá kombinace Daraprimu a Sulfadiazinu po dobu 3 až 6 týdnů. Vrozená toxoplazmóza se léčí 6 až 12 měsíců. Při nedostupnosti Sulfadiazinu lze podat méně účinný Cotrimoxazol, Biseptol nebo Sumetrolin. Součástí podpůrné léčby je podávání kyseliny listové. Antiparazitika totiž brání tvorbě kyseliny listové nezbytné pro množení buněk, proto je nutné dodávat ji zvenčí. Podáváním kyseliny listové se snižuje toxicita a četnost nežádoucích účinků léčby. V těhotenství se volí léčba Rovamycinem nebo Dalacinem či Klimicinem, které zabrání přenosu infekce na plod, ale pro terapii probíhající infekce již nejsou spolehlivě účinné. U oční formy a vrozené toxoplazmózy se přidávají kortikosteroidy, například Prednison.

Zdroj: Toxoplazmóza

Poradna

V naší poradně s názvem KOPRIVKA V TĚHOTENSTVÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva.

U své gynekolozky jsem byla říkala jsem ji o tom jen mi řekla že je to nepříjemné mohla bych se zeptat na nějaké masticky které bych mohla použít i bez lékařského predpisu nemůže ta koprivka ublížit miminku v břiše děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Kopřivka není pro Váš plod nebezpečná. Naopak různé matičky bez receptu ordinované na slepo nebezpečné být můžou. V době těhotenství byste se měla vyvarovat zbytečnému používání léků. Budoucímu miminku tím můžete ublížit. A Vy přeci chcete zdravé a krásné dítě, že ano? Proto zajděte znovu ke kožnímu, u kterého se léčíte a sdělte mu, že léčba nemá úspěch. V léčbě kopřivky je k dispozici ještě několik dalších přípravků. Nechte si také vyšetřit krevní složky, aby se vyloučila vnitřní metabolická příčina té Vaší darmatitidy. Pokud nemáte ke kožnímu důvěru, tak si najděte jiného kožního lékaře, který Vás vyšetří a třeba se mu podaří Váši kopřivku vyléčit. Vězte, že správná identifikace příčiny v kožním lékařství je často naročná a ne vždy se podaří onemocnění vyléčit napoprvé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Koprivka v těhotenství

Dubová kůra v těhotenství

Dubová kůra se v těhotenství používá zevně, kdy využíváme jejich svíravých a stahujících účinků – při křečových žilách, hemoroidech aj. Odvar je vhodný do koupelí a na obklady při nadměrném pocení a omrzlinách. Aplikace dubové kůry v těhotenství nepoškodí ani plod ani placentu. Může se používat po celou dobu těhotenství.

Zdroj: Dubová kůra

Poradna

V naší poradně s názvem VIDUT NA CEVE V MOZKU A TEHOTENSTVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pavla.

Dobry den, v osmnacti jsem mela mozkovou prihodu, vidut na ceve, 3 tydny v koma, vedeny sunt. Jak je to s tehotenstvim, doporucujete i normalni prirozeny porod. Dekuji za odpovet. Krivankova.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pavlo, tady je spousta faktorů, které hovoří spíše pro porod císařským řezem. Jde zejména o aktuální stav vašeho cévního systému, o to v jakém stavu je prasklá výduť. Dále také záleží na velikosti plodu, velký plod vyšší riziko nové příhody. Já bych tuto situaci nejdříve zkonzultoval s vaším neurologem a podle toho bych se pak dohodl s gynekologem na vhodné volbě porodu. Samozřejmě, přírodní porod je pro plod prospěšnější, než porod v anestezii, ale potřebujete ho přežít oba, že.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vidut na ceve v mozku a tehotenstvi

Špinění v těhotenství po námaze

Zvýšenou námahou v těhotenství praskají cévky, neboť je děloha více prokrvená. V těhotenství se nedoporučuje nosit břemena těžší než 5 kg.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Poradna

V naší poradně s názvem IDIOAPATICKA SKOLIOZA PRI TEHOTENSTVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verca.

dobry den chci se zeptat planujeme s pritelem miminko mam idioapatickou skoliozu cca 32stupnu krivku bude nejaky problem pri tehotenstvi?dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ke správné odpovědi na vaši otázku je zapotřebí zhodnocení vašeho celkového stavu kostry a svalů. Doporučuji proto konzultovat tyto vaše plány s vaším ortopedem. Problémy totiž nemusí propuknout jen během těhotenství, ale až po něm a to i po dlouhé době.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Idioapaticka skolioza pri tehotenstvi

Těhotenství po IVF bez příznaků

Těhotenství po IVF bez příznaků je normální. Příznaky jsou stejné jako u běžného těhotenství. Je důležité, aby se žena v tomto období příliš nepozorovala. Není to vhodné pro její psychiku.

Zdroj: Příznaky těhotenství po KET

Poradna

V naší poradně s názvem VYNECHÁNÍ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michaela.

Dobrý den,už tri tydny mam zpozdeni menstruace,v srpnu jsem byla na umelem preruseni tehotenstvi,menstrace prisla asi o pet tydnu pozdeji,ale od te doby se menses jeste nedostavila :( Je moznost že jsem opet tehotna?stala se nam nehoda pri pohlavnim styku,(prasknul nam kondom),tehotensky test jsem si ješte nedelala..Diky za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

V tak krátké době po umělém přerušení těhotenství by bylo nové těhotenství opravdu rizikové. Co nejdříve si udělejte těhotenský test a nebo se zastavte u svého gynekologa, ať víte na čem jste a jak máte dále postupovat.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vynechání menstruace

Špinění v 7. týdnu těhotenství

Pokud krvácení v 7. týdnu těhotenství nemá intenzitu menstruace, tak pohotovost navštěvovat nemusíte. V prvním trimestru bohužel nejsou lékaři schopni těhotenství nikterak zachránit, i kdyby se jednalo o hrozící potrat, platí zde pravidlo vše, anebo nic. Špinění v 7. týdnu těhotenství však nemusí nutně znamenat potrat. Špinění v prvním trimestru je poměrně časté.

Zdroj: Narůžovělé špinění na začátku těhotenství

Diskuze

V diskuzi TĚHOTENSTVI? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

zdravím 11.10.jsem měla s manželem nechraneny styk.jenže si nedal pozor.12.10 jsem měla ms ale jen slabou a asi jen 3 dny.místo 7 to mi měla ms končit 19.10.opětovný nechraneny styk.opět si nedal pozor.mužů být těhotná.od té doby mám stále vytoky.děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel JANA.

dobrý den, mám k vám dotaz. v pondělí kolem poledne jsem užila hormonální antikoncepci, kolem půlnoci jsem měla nechráněný pohlavní styk, jenže v úterý jsem zapoměla na pilulku a užila ji až ve středu večer, jde o to že se to stalo v době plodných dnů, je tu možnost těhotenství? děkuji za odpověď

Zdroj: diskuze Těhotenstvi?

34. týden těhotenství

Ve 34. týdnu těhotenství měří plod od temene k zadečku asi 32 cm a váží asi 2 200 g. Dítě nyní rychle přibývá na váze a toto tempo si udrží až do narození. Kůže již není zvrásněná, ale naopak se s přibývajícím podkožním tukem napíná. Pokračuje vývoj plic a nervové soustavy. Duhovka dítěte je zabarvená do modra a její dobarvení bude dokončeno až několik týdnů po porodu, kdy budou očička dítěte vystavena světlu. V mozkové části miminka se nachází takzvané fontanely, kterých je celkem 6. Fontanely jsou vazivové lupínky, které jsou typické právě a pouze pro novorozence a spojují jednotlivé lebeční kosti, mezi kterými jsou dost široké mezery. Když jsou lebeční kosti blízko sebe, vznikají mezi nimi naopak lebeční švy. Fontanely se u dítěte postupně vytrácejí, zacelují a do dvou let jsou zcela zavřeny. Do konce těhotenství zbývá necelých 7 týdnů a u ženy se může objevit častější únava, výkyvy nálad doprovázené náhlým smutkem, pláčem, lítostí, horší spánek nebo tvrdnutí bříška a časté močení. S tvrdnutím břicha se také mohou objevit mírné kontrakce, kterým se říká poslíčci. Tělo se jimi připravuje na porod. Děti narozené mezi 34. a 37. týdnem těhotenství jsou sice považovány za nedonošené, ale po porodu se obvykle dobře adaptují a v delším období je jejich vývoj stejný jako u dětí narozených v termínu.

Zdroj: 33. týden těhotenství

Diskuze

V diskuzi ALAVIS NA KLOUBY DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Barbora Výsmekova.

Dobrý den,chtěla bych vědět jestli se dá užívat i v době těhotenství?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarka.

Zdravím...Alavis uživám, přerušila jsem asi na 3 měsíce, ted jsem se k tomu vrátila, protože se mi zase začaly ozyvat klouby a musím říct ,že dobry. Pak se ptám kde je sakra zakopaný pes....když existuje lék na tyto problémy jménem alavis a jen se o něm šušká. Napadá mě jedno....asi nechce farmacie zdravé lidi,ale nemocné pacienty. Slavné a drahé GS condro mi fakt nepomohl a Kamzík...podle kterého skáčete dle info reklamy je taky jen výsměch pro lidi a zúžení vaší peněženky. :-)
Přeji všem hezký den :-)
Jarka

Zdroj: diskuze Alavis na klouby diskuze


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP