Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROGESTERONOVÝ TEST

OBSAH

Injekce s progesteronem

AGOLUTIN INJ 5X2ML/60MG: Léčivou látkou tohoto přípravku je progesteronum 30 mg v 1 ml olejového roztoku. Pomocnými látkami jsou benzylalkohol, benzyl-benzoát, olej na injekci. AGOLUTIN je hormonální přípravek, který obsahuje léčivou látku progesteron. Progesteron je přirozený hormon s důležitými fyziologickými funkcemi. AGOLUTIN se používá při nedostatečné produkci progesteronu žlutým tělískem vaječníků, při nedostatečné funkci menstruačního cyklu nebo při dysfunkčním děložním krvácení. V těhotenství pak při nedostatečné produkci progesteronu, k udržení těhotenství v případě opakovaného, respektive hrozícího potratu. Dále se používá při premenstruačním syndromu. Diagnosticky se využívá na progesteronový test při nedostatečné produkci progesteronu žlutým tělískem vaječníků, k vyvolání krvácení a rychlého odloučení děložní sliznice.

Zdroj: Progesteron

Diskuze

V diskuzi PROGESTERON KRÉM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milena.

Já kupuju progesteronový krém normálně na Amazonu ze Spojených států. Bez problémů to pošlou do ČR a je to tady do 10 dnů od objednání. Tady je odkaz na nabídku krémů s progesteronem: www.amazon.com/gp/aw…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Soňa Sobotíková.

Mileno, děkuji Vám za pomoc.
S pozdravem Soňa

Zdroj: diskuze Progesteron krém

Test na bipolární poruchu

BITEPT test rozpozná nejčastější duševní poruchy: mánie, deprese, obsese, úzkostná porucha, bipolární afektivní porucha (maniodepresivní psychóza), různé fobie, panické poruchy, hypochondrická porucha, neurastenie a další. Mnoho lidí si dělá starosti se svým duševním stavem, ale nepokusí se o žádné řešení. Tento test vám pomůže zjistit, jestli se obáváte právem nebo zbytečně. Zjišťuje možnost přítomnosti základních kategorií psychických onemocnění, jako jsou bipolární porucha, schizofrenie, panická porucha, hypochondrická porucha a jiné.

Zde si můžete provést test.

Zdroj: Bipolární porucha

Poradna

V naší poradně s názvem NAHLY CERVENY FLEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mgr. Hana Foltová.

Vloni se mi na břiše objevil naprosto stejný červený flek. Po několika dnech sám zmizel. Po roce mám velké problémy s bolestí kloubů, brněním rukou i nohou. Napadá mě, zda ten flek nemohla být borelioza. Neměla jsem ale klíště, tedy aspoň o tom nevím. Měla jsem však štípance od jiného různého hmyzu a to s velkými alergickými reakcemi ve formě fleků a otoků kolem štípanců.
Děkuji za odpověď, s pozdravem Hana

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Máte-li podezření na boreliozu, tak není nic jednoduššího, než si udělat test, který ji prokáže. Test uděláte doma za pár minut a hned budete vědět výsledek. Test se dá objednat tady www.prozdravi.cz/tes…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nahly cerveny flek

Menopauza test Laboquick

Tento test slouží k prokázání menopauzy dle vyšetření moči. Cena je cca 49,49 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu

Poradna

V naší poradně s názvem HIV A CRP TEST se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Xxx.

Dobrý den,
projeví se na CRP HIV?
Popř. jak. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zvýšení hladiny CRP při nákaze HIV se může projevit, ale jen u někoho. Více se objevuje zvýšené CRP u mužů nakažených virem HIV, zhruba tak v 50%. U žen se korelace CRP a HIV téměř neobjevuje. CRP je marker zánětu a HIV ho zvyšuje vlivem replikace viru, kdy se aktivuje autoimunitní systém.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv a crp test

GGT test zkušenosti

GGT je měřena pomocí pravidelného odběru krve. Obvykle se odebírá krev z předloktí.

Zdroj: GTT/GMT – test gama-glutamyltransferázy

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ŠPINĚNÍ SIGNALIZUJE UHNÍZDĚNÍ VAJÍČKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Monika.

Dobriden hci se zeptat dostala sem drif mesicki 4 dni dvadni byli takovi ani silni ani slaby a na treti den sem je nemnela jenom sem spinila tak ze us mne byto mnelo skoncit mne sicki a pres noc sem zas mnela kref a rano sem ju zas nemnela prosim muze mi negdo rict co to znemena muzu byt tehotna dekuji za od povet

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Pokud jste měla v posledních deseti dnech nechráněný pohlavní styk, tak můžete být těhotná. Více vám prozradí těhotenský test, který koupíte v lékárně. Použijte ho hned druhý den ráno, až půjdete po probuzení čůrat. Nejdříve trochu vyčůrejte do záchodu a pak trochu do čisté skleničky, ve které pak provedete těhotenský test. Test může odhalit těhotenství již třetí den po obvyklém termínu menstruace.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak špinění signalizuje uhnízdění vajíčka

Oční test barvosleposti

Test na barvoslepost se nazývá Ischiharův test. Tento test má odhalit druh a rozsah poruchy barvocitu. Pro diagnostiku se používají obrazy složené z teček různých barevných odstínů. Běžný Ishiharův test je složen až z 38 různých obrazců. Na internetu si můžete vyzkoušet orientační testy. Ovšem tyto jsou pouze ukázkového typu. Přesné testy musí provádět odborník.

Zdroj: Testy očí

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN RENEVAL NEO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Berta.

nemohu nikde najít, zda se dá k warfarinu brát reneval neo. Nevíte někdo? Děkuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Renewal Neo můžete užívat i když berete Warfarin. Nechte si ale hned po začátku léčby změřit srážlivost krve INR. Test si nechte udělat nejlépe druhý až třetí den po prvním polknutí Reneval Neo. O test srážlivosti můžete požádat praktického lékaře. Až s touto doplňkovou léčbou skončíte, tak si nechte znovu změřit INR.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin reneval neo

Test na menopauzu Dr.Max

V lékárně Dr.Max seženete tyto testy.

Test na menopauzu si v této lékárně můžete individuálně objednat. Ochotný personál vám sdělí i cenu vybraného produktu.

Zdroj: Test na menopauzu

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta.

Dobry den chtela jsem se zeptat mam bazalni teplotu 37.7.myslite ze je moznost abych byla tehotna?predem dekuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Bazální teplota 37,7 může být příznakem počátku těhotenství. Počejte na příští menzes a když nepřijde, tak si udělejte těhotenský test z lékárny.

Zdroj: diskuze Dotaz

Test na cukrovku droždí do moči

Test na cukrovku pomocí droždí? Tak tuto metodu praktikovaly naše prababičky. Rozdrobily kvasnice a pomočily je (nebo do moči kvasnice vhodily). Když kvasnice reagovaly, znamenalo to, že je v moči cukr a onen člověk má cukrovku.

Zdroj: Domácí test na cukrovku

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ TEST NA CUKROVKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Skomro czeslaw.

mam testovaci prožki ale ne mam navot jako barva je vpožodku

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Domácí test na cukrovku

Jak na to?

Test se provádí ponořením absorpční části testovací kazety do vzorku moči a získáním výsledků na základě barevných proužků. K provedení testu použijte první ranní moč, která obsahuje nejvíce hormonů a která vám poskytne nejpřesnější výsledek testu. Pokud stále máte menstruační cyklus, proveďte test během prvního týdne cyklu. Druhý test si udělejte o týden později. Pokud již máte nepravidelný menstruační cyklus, udělejte si první test kdykoliv během měsíce a druhý test o týden později. Výsledek je znám již během 5 minut s 99% spolehlivostí.

Zdroj: Test na menopauzu

Poradna

V naší poradně s názvem WARFARIN A PIVO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Halaš.

Já vypiji 2 piva deně jednou týdně4 a to v hospodě vadí to moc,když užívám warfarin

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Alkohol z piva ovlivňuje účinky Warfarinu a správně by se neměl pít po celou dobu léčby. Pokud ale tento způsob konzumace již provozujete a nechcete se ho vzdát, tak bude třeba provést častější odběry krve na test její srážlivosti (Quickův test), aby se případně upravilo dávkování Warfarinu. Domluvte se na kontrolních odběrech se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pivo

Test na menopauzu Pepino

Jedno balení obsahuje dva tyčinkové imunologické testy za účelem zjištění přítomnosti folikuly stimulujícího hormonu (FSH) v moči. Po 10 minutách se objeví výsledek. Doporučená cena balení 199 Kč.

Zdroj: Test na menopauzu

Poradna

V naší poradně s názvem SEDIMENTACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra Řezníčková.

Dobrý den
Už dlouhodobě mám zvýšenou sedimentaci , nyní 62/90
Jsem pod kontrolou alergologa , mám různá vyšetření- negativní.
DG: Asthma alerg.pers. pod kontrolou
alergickou rýmu
dermatitidu v obličeji (rosacea facieí)
recidivující záněty DC,GER
vertebrogenní potíže
hepatopatie

Moje závodní lékařka neřeší , prý chronická , nemám se tím zabývat.
Jsem pořád unavená , spavá .
Dá se něčím léčit , nebo aspoň nějakým přírodním preparátem snížit ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste změnit lékaře. Najděte si odborníka na hematologii, popřípadě lékaře vnitřního lékařství a poraďte se s ním, co by u vás mohlo pomoci. Takhle přes internet těžko dostanete radu, která povede ke zlepšení, protože vaše problémy potřebují komplexní přístup. Rovněž si zkuste udělat test na přítomnost helicobacter pylori v žaludku. Test si uděláte sama doma, při vyprazdňování. Test je možné koupit tady: www.prozdravi.cz/imu…
Další volbou, která by mohla zlepšit stav vaší růžovky jsou probiotika, které když nepomůžou, tak určitě neuškodí. Užívejte probiotika po dobu 30 dnů, koupit je můžete například tady: www.prozdravi.cz/omx…

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sedimentace

A jaké jsou recenze?

V podstatě jsou většinou pozitivní a zní takto: Test je velmi rychlý a spolehlivý. Jednoduchá manipulace.

Na trhu je mnoho spolehlivých testů, které vám pomohou zodpovědět ty nejzásadnější otázky. Nyní jsou k dostání i ty na menopauzu...

Zdroj: Test na menopauzu

Diskuze

V diskuzi DROŽDÍ JAKO LÉK: UPOZORNĚNÍ V COVIDOVÉ DOBĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pete Petan.

Upozornění: Užíval jsem mimo jiné přes 5 roků dlouhodobě kostku droždí denně. Přínosem bylo pro mne zajištění dostatku vitaminů B a snížení bolestivosti zad, mám diagnostikovánu 25 let polyneuropatii dolních končetin a jsem 20 let diabetikem 2 typu, dostávám mimo léků injekce Milgamma týdně přes 10 let, nyní jsem už 3 roky na inzulinu, 77 let, diabates v mém rodě je dědičná! Před 1,5 rokem jsem dostal přes okamžitou předběžnou ochranu antibiotikem a Isoprinosinem velmi těžký průběh covidu, 15 dní pobyt na JIP (nové antibiotikum, kortikoidy, kyslík až 7,5 l/min bez masky, a dalších 15 dní doma na kyslíku 2 l/min. Po následných dvou očkováních proti covidu jsem v červenci a srpnu byl testován v Brně na protilátky, 1.test výsledek 2.7.2021 protilátky 89,4% P, IgM 0 N, IgG 0 N, manželka rovněž po covidu a dvou očkováních ve stejné době jako já s lehčím průběhem covidu měla hodnoty IgM a IgG obě větší než 20, droždí neužívala, očkována a testována byla ve stejné době jako já. Týden jsem pátral a na internetu jsem zjistil, ze droždí je ve střevech velmi agresivní, střevní mikrofloru a mikrobiom silně mění, přestal jsem droždí hned užívat a hodnoty výsledeky 2.testu 16.8.2021 byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 N.

Moje otázky mi nebyly nikde nikým zatím zodpovězeny:

1. Mohl být můj průběh covidu mnohem těžší díky droždí, u kterého jsem měl hodnoty IgG a IgM zřejmě v čase nákazy nulové?
2. Jaký význam pro odolnost na vznik nákazy nejen u covidu má test těchto protilátek zejména u lidí, kteří obecně nemají problémy s imunitou?

Droždí už proto nekonzumuji, považuji jeho účinek za sporný.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pete Petan.

Oprava 2.test byl: protilátky 81,3% P, IgM 0,2 N, IgG 20,4 P!!!.

Zdroj: diskuze Droždí jako lék: upozornění v Covidové době

Prodej

Zde můžete koupit Proužky EasyTouch – kyselina močová, určené pro přístroj EasyTouch.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Oční test barvocitu

Oční test barvocitu se provádí nejčastěji za pomoci pseudoizochromatických tabulek, které obsahují body různých barev a jasu. Barevné body vytvářejí určité číslice, písmena nebo tvary na odlišně zbarveném pozadí. Osoby s poruchou barvocitu tyto tvary neidentifikují správně.

Zdroj: Testy očí

Princip Tinelova testu

V klinické diagnostice syndromu karpálního tunelu se používá několik provokačních testů. Pokud se objeví bolesti či parestézie při poklepu nad průběhem nervu medianus v oblasti zápěstí v jeho inervační zóně, hovoříme o Tinelově příznaku. Pozitivní bývá asi u 60 % postižených. Pokud se iritační příznaky objevují v distálním předloktí a pokračují dále i směrem proximálním, mluvíme o takzvaném obráceném Tinelově příznaku. Tinelův test spočívá v poklepu kladívkem nebo prstem na místo nad karpálním tunelem. U postiženého jedince Tinelův test vyvolá krátký bolestivý vjem v senzitivní zóně nervu medianu. Často postačí jen přímý tlak prstu na karpální kanál.

Tinelův test na videu.

Zdroj: Tinelův test

Jsem sangvinik, cholerik, flegmatik, nebo melancholik?

Na internetu je celá řada testů osobnosti. Jedním z nich je i tento test osobnosti, který si sami můžete vyzkoušet. Vyhodnotí vám, zda jste spíše sangvinik, melancholik, cholerik či flegmatik a jaké máte kladné a záporné vlastnosti. Test je vyhodnocen na číselné ose, a pokud budete odpovídat pravdivě, je i dost věrohodný.

Zdroj: Sangvinik

Cena a prodej

Domácí test na kyselinu močovou provedete pomocí multifunkčního monitorovacího systému EasyTouch. Tento přístroj i náhradní testovací proužky jsou běžně dostupné v síti lékáren po celém Česku. Objednat si je můžete i na internetu, kde obvykle získáte lepší cenu. Zde je odkaz na seznam internetových nabídek včetně aktuální prodejní ceny: Multifunkční monitorovací systém EasyTouch cena.

Zdroj: Domácí test na kyselinu močovou

Test nejlepších instantních polévek

Zde můžete vidět porovnání instantních polévek.

Zdroj: Instantní potraviny


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP