Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROJÍMADLO GUTALAX

OBSAH

Zácpa

Osobní strážcové: voda, ovoce plné šťávy a vlákniny, jablka či hrušky. Denně se doporučuje konzumace až 35 gramů vlákniny – toto množství zaručí správné fungování trávícího ústrojí. Tuto dávku snadno pokryjete konzumací 5-6 ks ovoce či zeleniny denně, musí však být bohaté na vlákninu. Hlídejte si dostatečný přísun tekutin. Pokud hledáte něco, co zabírá na zácpu, tak je to tekuté projímadlo Gutalax. Gutalax jde koupit běžně v lékárně bez předpisu a perfektně dokáže ulevit od zácpy..

Nepřátelé: Několikrát zpracované potraviny, tučná a těžká jídla, mražené polotovary, káva, drobné pojídání v průběhu celého dne (je důležité dopřát tělu odpočinek a dodržovat přestávky mezi jídly).

Na průjem je nejlepší Smecta. Smecta je přírodní jíl a je to nejlepší domácí lék na průjmy.

Zdroj: Nadýmání, zácpa, menstruační křeče, pálení žáhy a bolestivé klouby

Diskuze

V diskuzi GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdenka.

Projímadlo Guttalax,
Dobrý den je to 14 hodin co jsem si vzala projímadlo a vůbec jsem nebyla na wc.Nikdy jsem projímadlo neužívala.
Čím by to mohlo být,že jsem se nevyprázdnila? Děkuji za odpověď Z.P.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Příbalový leták

Zde může vidět příbalovou informaci k léku Guttalax.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Poradna

V naší poradně s názvem GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Gutalax někdy působí až 6 hodin. Také když se užijete vyšší dávka, tak může být následující průběh dramatický. Zkuste si dát k jídlu jen dušenou rýži s mrkví a přestaňte užívat gutalax. Mělo by se to spravit.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Gutalax pro psa

Gutalax je projímadlo určené pro lidi. Vhodné je upravit stravu, podávat více tekutin a na upravení tvrdé stolice použít Duphalac. Dávkování je na láhvi, velké balení stojí kolem 200 Kč. Je důležité najít správné dávkování, aby se pes neuchodil na stolici. Přípravek je sladký, tak by neměl být problém s jeho přijímáním.

Zdroj: Tvrdá stolice u psa

Poradna

V naší poradně s názvem JAK SE PŘIPRAVIT NA KOLONOSKOPII se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den.Beru léky na tlak.Kdy si je vzít v závislosti na projímadle?Může mi projímadlo nějak poškodit střevo když v něm přes noc zůstanou zbytky?Měla jsem užít projímadlo od 19-20h.A teď ráno znovu.Na vyšetření jdu v odpo.hodinách.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Jak vám dopadlo vaše vyšetření. Měla jste čistá střeva?

Zdroj: diskuze Jak se připravit na kolonoskopii

Za jak dlouho účinkuje glycerinový čípek

Účinek se dostaví nejpozději do 30 minut po použití.

Zdroj: Projímadlo čípky

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalovou informaci léku Guttalax.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ PROJÍMADLO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Nějaké přírodní babské rady aby se vyprázdnit??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Marcela Strouhalová.

Dobrý den, muj manzel mel nekolik let velke problemy se stolici. Vyzkousel co se dalo, marne. Nahodou jsme cetli o Zajecicke horke. Zazrak! Manzel je v pohode. Je potreba vyzkouset jake mnozstvi a jak casto pit. Je to individualni. Ale pomaha a neni to zadna chemie. Drzim palce! Marcela

Zdroj: diskuze Domácí projímadlo

Kdy navštívit lékaře?

Průjem po pití alkoholu by neměl trvat déle než 48 hodin. Jakmile tělo metabolizuje alkohol, neměl by na tělo nadále působit.

Pokud průjem trvá déle než 48 hodin, může způsobit dehydrataci a další potenciální zdravotní problémy. V takovém případě je na místě vyhledat lékařskou pomoc a léčbu. Můžete totiž potřebovat perorální rehydratační roztok, který by nahradil ztracené soli a elektrolyty.

Při zácpě byste měli pít hodně vody, jíst potraviny s vysokým obsahem vlákniny a věnovat se fyzickému cvičení. Pokud je zácpa přetrvávající, může lékárník doporučit mírné projímadlo Gutalax.

Je důležité navštívit lékaře, pokud je stolice tmavá nebo je v ní jasně červená krev, která se objevuje i po několika dnech abstinence. Tyto příznaky mohou naznačovat závažnější zdravotní problém.

Můžete také vyhledat radu lékaře, pokud alkohol nepříznivě ovlivňuje váš život. Mezi známky potenciálního problému s alkoholem patří pití více, než bylo zamýšleno, rizikové chování a neschopnost omezit konzumaci alkoholu. Alkohol pak může dráždit trávicí systém a změnit způsob, jakým tělo vstřebává tekutiny. Může změnit pravidelnost stolice a může mít za následek průjem nebo zácpu.

Nadměrné pití alkoholu může časem poškodit žaludek a střeva. Omezení příjmu alkoholu, jídlo před jeho pitím a udržení hydratace při pití alkoholu může předejít problémům v následujících dnech.

Zdroj: Je běžná černá stolice po alkoholu?

Proč je důležitá dieta před kolonoskopií

Průběh kolonoskopie závisí na kvalitě přípravy před vyšetřením. Aby mohlo být střevo správně vyšetřitelné, je nutno ho dobře vyprázdnit. Z tohoto důvodu se doporučuje 3 dny před vyšetřením konzumovat pouze tekutou a kašovitou stravu. Den před plánovanou kolonoskopií je zdravotnickým zařízením, v němž je výkon prováděn, naordinováno ještě projímadlo nebo klyzma. Klient užívající projímadlo musí počítat s tím, že by měl být celý den poblíž toalety.

Zdroj: Strava před kokonoskopií

Diskuze

V diskuzi ZÁCPA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Martin.

Čas od čase se u mě zácpa objeví. Dával jsem si Gutalax, ale moc se mi to nelíbilo. Pak jsem musel na toaletu zase častěji. Nedávno mi v lékárně řekli o PrebioLaxu. Vyzkoušel jsem ho a jsem spokojenej.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zácpa

Nejúčinnější projímadlo

Ricinový olej byl a je používán při problémech s vylučováním stolice. Klystýr s přídavkem ricinového oleje je opravdu stoprocentně účinný a má doslova bleskový efekt. Přírodní ricinový olej má velmi nepříjemný zápach a je slizký. V obchodech je tento olej nabízen zcela bez zápachu, ale o stejné konzistenci. Proto je vhodné si jej před konzumací míchat s pomerančovým džusem nebo mléčnými koktejly, které zamaskují slizkou konzistenci. Poté by mělo být všech spláchnuto horkým nápojem, nejlépe čajem.

Zdroj: Projímadlo s okamžitým účinkem

Diskuze

V diskuzi VÝMARSKÝ OHAŘ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kateřina kempfová.

dobrý den chtěla jsem se zeptat jak často se musí chodit ven, chodíme s ním třikrát denně a je pořád aktivní. Děkuju kempfová kateřina

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Adéla.

Já mýmu klukovi dávám xanax a abych po něm nemusela sbírat když se vyvenčí tak kapu gutalax. Chodím s ním dvakrát denně a je v pohodě. Než si venku nalakuju nehty, je vybehanej a vysr...nej a doma je úplně jak beránek.

Zdroj: diskuze Výmarský ohař

Ricinový olej jako projímadlo

Ricinový olej poslouží jako dobré projímadlo, když potřebujete relativně rychlý výsledek. Existují sice i přírodní prostředky s možná vhodnějšími účinky, ale výhodou ricinového oleje je to, že patří mezi prostředky, které by měly být v každé domácnosti. Ricinový olej je totiž praktický a multifunkční, proto se jej vyplatí mít stále v zásobě. Pokud potřebujete projímadlo častěji, pak se raději poohlédněte po něčem jiném. Pokud chcete jen upravit stolici nebo něco s mírnějšími účinky, pak ricinový olej také není to pravé ořechové. Jestli ale výjimečně potřebujete rychlé a účinné projímadlo, pak není co řešit, vytáhněte ze skříně ricinový olej. Jde ostatně o velmi tradiční prostředek, který používaly generace našich předků. Dávkování bývá dost individuální, od poloviny polévkové lžíce po 50 a více mililitrů, takže budete muset experimentovat. Lépe je začít na menším množství a dávky postupně zvyšovat. Účinek se projeví přibližně za 2,5 hodiny a může přijít bleskově. Takže je dobré s tím počítat.

Zdroj: Ricinový olej

Diskuze

V diskuzi AGAVE SIRUP se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala.

Jdu do desetidenni ocisty a misto javoroveho sirupu mam agave sirup. Pry je i hodnotnejsi.
Projimadlo je super kura z krusiny, nedela takovy krece jako senna
drzte mi palce
jdu si varit prvni caj :-)
kdyby chtel nekdo se mnou sdilet pocity , budu rada diky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ali.

Tak já jdu dnes také na to. Byla bych moc rád, kdyby mi někdo napsat jak zvládal deset dní jen pít citronádu. Jakékoliv komente jsou vítány.

Zdroj: diskuze Agave sirup

Glycerinové čípky v těhotenství a po porodu

Glycerinové čípky jsou vhodné i k řešení zácpy u těhotných či kojících žen.

Zdroj: Projímadlo čípky

Diskuze

V diskuzi JAK LÉČIT ZÁCPU ZPUSOBENOU DEPRESÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iva Karasová.

Dobrý den,mohli by jste mi poradit čím odstranit zácpu vzniklou vždy při depresi? Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vlasta.

Mám maniodepresivní psychózu, která je často doprovázená i zácpou. Léčím ji tak, že užívám Psyllium, což je zdravá vláknina a když mám hodně tuhou stolici, tak večer dávám jednorázově Gutalax nebo Fenolax a navýším denní příjem tekutin na 3 litry vody denně, první pití hned po probuzení na lačno. Dá se to takhle v pohodě zvládnout a chodím pak pravidelně ráno po probuzení na velkou jenom jednou denně.

Zdroj: diskuze Jak léčit zácpu zpusobenou depresí

Cena projímadla Guttalax

Kapky:

GUTTALAX POR GTT SOL 1 × 15 ml – 88,06 Kč

GUTTALAX POR GTT SOL 1 × 30 ml – 135,66 Kč

Tablety:

GUTTALAX POR TBL NOB 20 × 5 mg – 77,53 Kč

Tento lék si pacient hradí sám.

Čípky Guttalax

V České republice jsou zaregistrovány pouze výše uvedené lékové formy.

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Dulcolax čípky - příbalový leták

Zde můžete vidět příbalový leták produktu Dulcolax čípky.

Zdroj: Projímadlo čípky

Osmotické projímadlo

Osmotické projímadlo je látka, která působí fyzikální cestou. Zvětšuje objem vody ve střevech a tím dochází k podpoře peristaltiky a k vyprázdnění vodnaté stolice během 1–3 hodin. Tato laxativa mohou používat těhotné i kojící ženy. Používají se k přípravě na lékařská vyšetření (kolonoskopie). Některé přípravky obsahují látky, které představují jak osmotické, tak kontaktní laxativum.

Zástupci na našem trhu: soli hořčíku (například epsomská sůl, Šaratica), laktulóza (Laktulosa, Duphalac), glycerol (glycerolové čípky), rostlinné polysacharidy (Fructolax), makrogol (Fortrans)

Vzorec laktulózy

Laktulóza je dalším významným disacharidem v mléce. Získává se z laktózy izomerací v alkalickém prostředí. Laktulóza je pro člověka nestravitelným disacharidem. Je poněkud sladší a má slabě laxativní účinky, v medicíně se používá jako projímadlo. Kromě toho stimuluje růst bifidogenní mikroflóry.

V =

100.a

---------

b - c

kde je

V ... výtěžnost (%) v čase t

a ... obsah laktulózy (%) v čase t

b ... počáteční obsah laktózy (%)

c .... obsah laktulózy (%) v čase t

Zdroj: Lactuloza

Cena projímadla Guttalax

Kapky:

  • V GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 15 ML – 88,06 Kč
  • GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 30 ML – 135,66 Kč

Tablety:

  • GUTTALAX POR TBL NOB 20 X 5 MG – 77,53 Kč

Tento lék si pacient hradí sám.

Čípky Guttalax

V České republice jsou zaregistrovány pouze tyto lékové formy:

Kapky:

  • V GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 15 ML
  • GUTTALAX POR GTT SOL 1 X 30 ML

Tablety:

  • GUTTALAX POR TBL NOB 20 X 5 MG

Zdroj: Projímadlo Guttalax

Vnitřní užití

Vnitřní použití ricinového oleje slouží k pročištění střevního traktu a detoxikaci. Pomáhá jako projímadlo při zácpě a žaludečních potížích. Má však silné projímavé účinky, proto je třeba dbát na přesné dávkování. Ricinový koktejl na vyvolání porodu se používá po vypočítaném termínu porodu jako stimulace.

Zdroj: Účinky ricinového oleje

Zkušenosti a recenze

V pojmu zácpa je vždy ukryt i subjektivní pocit nemocného. Proto neexistuje jednotná definice zácpy. Nejčastěji je chronická zácpa (latinsky obstipace) obvykle definována jako dlouhodobě obtížné vyprazdňování stolice v intervalu delším než 3 dny a o objemu menším než 80 g. Chronická zácpa v naší populaci tak postihuje přibližně každého pátého z nás.

Zdroj: Projímadlo čípky


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP