Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROTI CHEMLONOVÝM VLASŮM

OBSAH

Použití Reparexu pro ženy

Reparex pro ženy je vlasová kosmetika, která se používá proti šedivým vlasům u žen. Navrátí šedivým vlasům jejich původní barvu. Barví šedivé vlasy zevnitř, při pravidelném používání má dlouhodobý účinek.

Zdroj: Reparex pomáhá zakrýt šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Colonix mi pomohl k hustým,lesklým vlasům.Je to neuvěřitelná změna :-)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Nioxin maska na vlasy

DEEP Repair Hair Masque, obsah 150 ml, je intenzivní maska na vlasy která s hloubkovou péčí posiluje pružnost vlasů a dodává jim ochranu proti poškození – redukuje jejich lámavost. Posíleným vlasům ponechává zdravou hladkost. Úprava vlasů po ošetření je velmi snadná. Složení velmi účinných látek pro obnovu vlasů je určeno poškozeným, suchým nebo barveným vlasům. Pomáhá vlasům dodat správnou ochranu, posílí střední část vlasů proti poškození, což redukuje jejich lámavost. Maska obsahuje intenzivní, lehké ošetřující složky. Používejte dle potřeby. Doporučeno aplikovat po umytí vlasů, rovnoměrně do celé délky vlasů. Nechte působit 3–5 minut a poté důkladně opláchněte. Používejte před aplikací Ošetření pokožky. Maska je součástí 3fázového Systému Nioxin.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem AKO ODSTRÁNIŤ ŠKVRNY Z REPAREXU NA TRIČKU ČERVENEJ FARBY ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Dobrý deň,začala som používať váš prípravok-reparex a som nadmieru spokojná.Čo mi robí problém,je to že pri používaní reparexu som si zašpinila červené tričko a slabo zelené tričko,určite by som to nechcela čistiť savom a ani peroxidom.Veľmi by som vás prosila,aby ste mi poradili čím by mi zišli tie škvrny z takýchto farebných tričiek.Zatiaľ dakujem a prajem pekný deň.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Bohužel, skvrny od Reparexu z textilu vyčistit nejdou. Reparex totiž předává trvalý pigment nejen vlasům, ale i bavlně. Časem se skvrny trochu vyperou, ale až tak za 50 až 100 praní.

Zdroj: diskuze Ako odstrániť škvrny z reparexu na tričku červenej farby ?

Reparex pro ženy

Reparex pro ženy je kosmetický přípravek, který vrací vlasům jejich přirozenou barvu pomocí enzymu a-reductase. Reparex na rozdíl od jiných přípravků působí na vlas zevnitř, a tak je přirozená barva vlasům vrácena po celé jejich délce, nevznikají tedy různé barevné přechody. Reparex nemá žádný zápach ani škodlivé složky. Ženy na rozdíl od mužů mají jemnější a křehčí vlasy, proto je pro ně speciálně Reparex upraven. Přípravek se nanáší jednou denně v malých dávkách ke kořínkům vlasů a jemně se vmasíruje.

Zdroj: Reparex pro muže a ženy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Reneval neo, který mým vlasům opravdu pomohl. Každý den jsem užívala jednu tobolku a po několika týdnech mám vlasy zase zdravé a parádně se upravují.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Stejný účinek dosáhnete i když budete jíst selen v tabletách. Nejlepších účinků pro růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5.

 

Zdroj: Selen na rychlejší růst vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem COLAFIT PRI WARFARINU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radek.

mohu uživat colafit při varfarinu? děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Radku, Colafit je čistý krystalický kolagen, který dodává stavební buňky především pokožce, vlasům a nehtům a nijak neovlivňuje srážlivost krve. Takže Colafit můžete užívat společně s Warfarinem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Colafit pri warfarinu

Selen a vlasy

Před časem jsme měli možnost vyzkoušet šampon se selenem od firmy Elseve šampón Intensive proti lupům, který skutečně obsahoval selen a u některých uživatelů prokazatelně zrychlil růst vlasů. Jenže tento šampón již na našem trhu není a pro zrychlení růstu vlasů bude nutné tedy dodat selén našim vlasům klasickou výživovou cestou. Podobný účinek, jako měl ten šampon, se dá dosáhnout, když se užívá selen v tabletách. Nejlepších účinků pro rychlý růst vlasů se dosáhne, když se selen bere společně v kombinaci s panthenolem, což je vitamín B5, a zároveň se ve stravě ještě posílí kvalitní bílkoviny.

Zdroj: Na rychlejší růst vlasů je dobrý selen!

Poradna

V naší poradně s názvem CO DĚLAT KDYŽ ELEKTRIZUJÍ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena Formanová.

dobrý den,často mi elektrizují vlasy a dost mně to trápí,mohla bych poprosit o radu, ja se z toho dostat? Děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Helčo, použijte nesmývaný kondicionér, kondicionér, který se neoplachuje. Tím se vlasy obalí ochranným filmem a změní se i jejich schopnost absorbovat elektrický náboj. Občas dopřejte svým vlasům i některou olejovou masku, ta působí taky proti elektrizování vlasů.

Zdroj: diskuze Co dělat když elektrizují vlasy

Pro koho je řada určena?

Svou největší sílu ukáže AWAPUHI WILD GINGER® zvláště u přirozeně suchých a křehkých vlasů, zesvětlovaných nebo chemicky ošetřovaných vlasů, sluncem a jinými vlivy prostředí poškozených vlasů, vlasů namáhaných žehlením, kulmováním, fénováním či kartáčováním. Dodává vlasům dobrou kondici, nezatěžuje a nemastí. Snižuje lámavost vlasů o 80 %, zintenzivňuje lesk o 35 % a eliminuje ztrátu barvy o 67 %*.

Přední česká kadeřnice Blanka Hašková ze salonu Hair Area říká: „Spolu s AWAPUHI WILD GINGER® vstoupila do našeho salonu dodatečná dávka pohody. Je příjemné vidět spokojenost na tvářích zákazníků, kteří léta hledali účinný recept na své poškozené nebo namáhané vlasy, a kteří s nadšením zjišťují, že jej našli“.

Nabídka profesionální vlasové kosmetiky Paul Mitchell®

Zdroj: Myone s.r.o., zastoupení značky Paul Mitchell v ČR

*Tyto hodnoty byly prokázány nezávislou srovnávací (proti neošetřovaným vlasům) studií společnosti Keraplast Technologies Ltd. z roku 2010. Hodnoty jsou vztaženy k rozdílu v kvalitě vlasů po první aplikaci produktu AWAPUHI WILD GINGER® KERATRIPLEXTM TREATMENT.


Zdroj: Havajský bílý zázvor pro absolutní regeneraci poškozených vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie.

Dobrý den, moje přírodní barva vlasů byla vždy tmavě plavá, tak sem se chtěla trochu zvíraznit. Obarvila jsem si hlavu na tmavě hnědo, z čehoš mi vyšla skoro černá ( fotky na krabičce moc neodpovídají ). Chtěla bych zpátky světlejší odstín, ale nic mi nechce chytit.Mám vždy jenom nazrzlé odrostlé vlasy a zbytek černý...
Bojím se větších zásahu ( úplné odbarveni a ještě barva!), abych vlasům nedala moc zabrat... poraďte mi co s tím....
díky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Obnovení barvy vlasů

Chcete-li obnovit přirozenou barvu vlasů, potřebujete dodat tělu určité vitamíny. Jedná se o vitamíny, obsažené v kyselině para-aminobenzoové, kyselině listové, pivních kvasnicích a černé melase. Také je dobré užívat řasy, které napomáhají obnově vlasů.

  • Směs kopřivy, šalvěje a rozmarýnu se používá pro tmavé vlasy.
  • Henna je barvivo obsažené v rostlině, která se používá po staletí proto, aby byly vlasy světlejší. Henna funguje nejlépe na jemné vlasy.
  • Heřmánek a citron v kombinaci s hennou prospějí blonďatým vlasům.
  • Rozmarýn a šalvěj pomáhají získat lesk tmavým vlasům.
  • Ocet vyvažuje rovnováhu pH ve vlasech.
  • Chaluha a mořská voda podporují obnovu vlasů.

Zdroj: Šedivé vlasy

Diskuze

V diskuzi SILNÉ VYPADÁVÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Darina.

dobrý den mám stejný problém,je mi teprve 25 a padají mi vlasy přímo strašně,,za den načesu vlasu jako tenisový míček i více bojím se si je umývat nebo si je česat jsem už skoro plešatá a je to velmi nepříjemné mé vlasy jsou všude,na oblečení,na zemi,dokonce i na mých dětech ty je mají na sobě pokud jsem s nimi ve styky což je každodenně,mé vlasy najdete ůplně všude tam kde jsem já.už tím trpí i můj manžel a mé děti.byla jsem na testech jestli netrpím štítnou žlázou ale výsledek byl negativní.mé vlasy jsou pro mě noční můra už opravdu nevím co dělat a nejvíc tím trpím já!prosím poradte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Simona.

Dobrý den,
tuto situaci jsem také zažila. Vlasy padaly a padaly. Koupila jsem si poté produkt od Clinical Hair-care. Těmto produktům vůbec nevěřím, ale zkusila jsem to.
Produkt měl posílit pokožku hlavy, aby se vlasy udržely v pokožce, zároveň to mělo dodat ještě nějaké vitamínu vlasům.
Ze začátku žádný účinek. Ale po 14 dnech, jsem začala pociťovat, že na kartáči, mám stále méně vlasů.
Nemůžu si tento produkt vynachválit. Vlasy mi vypadávají zdravě, jak mají, ale chumáče, již s kartáče netahám. Hezký den

Zdroj: diskuze Silné vypadávání vlasů

Kupovaný pivní šampon

Pokud se nechcete patlat a chcete raději zaplatit za namíchání šamponu někoho jiného, aby pro vás připravil pivo v podobě profesionálního přípravku na vlasy, tak vás potěšíme, existuje více než dost produktů, ze kterých si můžete vybrat z nabídky trhu v péči o vlasy. Například firma Lush dělá zcela veganský šampon s názvem Cynthia Sylvia, který je složený z organického Irish Stout a z citronů pro vyhlazení kutikuly a zvětšení objemu. Další výrobky jsou vyrobeny z přírodního chmele a propůjčují vlasům zdravě vypadající strukturu a lesk. Pak jsou i pivní šampony specielně určené pro jemné nebo křehké vlasy, kde pivo bývá propagováno jako druhá složka. Pivní kondicionér zase spojuje pivní složky s měděným peptidem, vitaminu-H a bylinných výtažků k projasnění vlasů a proti vypadávání vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Diskuze

V diskuzi VYPADÁVÁNÍ VLASŮ U ŽEN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karin.

Ano, důvody k padání vlasů jsou rozmanité třeba stres, životospráva nebo špatná péče o vlasy a vlasovou pokožku, tohle jsem se dozvěděla u doktorky. Změnila jsem kvůli vlasům životosprávu s výživovým doplňkem Wecare hair, docházela do kadeřnictví na zábaly a masáže hlavy. Byl to dlouhodobý proces, ale vyplatil se, vlasy nepadají a přirůstají nové. Při domácí péči vlasy netřu ručníkem, ale jen lehce vymačkám. Foukání jsem taky na nějakou dobu vyřadila a používání laků a jiných stylingových produktů mi kadeřnice doporučila taky vynechat.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vypadávání vlasů u žen

Jak Nioxin působí

Nioxin patří mezi nejoblíbenější produkty proti řídnutí vlasů, je doporučovaný předními kadeřníky v Americe. Kompletní řada produktů dokáže dodat vlasům znatelně silnější a plnější vzhled. Více než 70 % lidí, kteří Nioxin použili, zaznamenalo pozitivní výsledky již v prvních 4 týdnech. Nioxin využívá vyspělých technologií, díky kterým vlasy získají silnější, plnější a hustější vzhled. Nioxin zásobuje náš organismus biotinem, vitamínem B12 a hlavně bílkovinami, a to je to, co naše vlasy potřebují. Nioxin využívá tři kroky systému, a to čistit, optimalizovat a pečovat. Kombinace těchto kroků tvoří kompletní péči, která optimalizuje okolí vlasové pokožky a posiluje vlasy. Sada 3fázového systému Nioxin je uzpůsobena tak, aby uspokojila různé potřeby vlasů a pokožky. Produkty Nioxin jsou určeny pro každodenní péči o řídnoucí a oslabené vlasy. Kompletní systém Nioxin tvoří čisticí šampon, revitalizér a ošetření pokožky.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Diskuze

V diskuzi CHEMOTERAPIE A VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Simona.

Po nekolika letech chemoterapie jsem se konecne dostala do stadia, kdy vlasy zacaly pomalu rust. Je to ovsem bida a bude trvat dlouho, pokud se postesti, ze mi vlasy dorostou do stavu pred lecbou. Jedine, co mi ted pomaha je vlasy zahustit pomoci Mane zesilovace. Vysledek je okamzity, pouziti setrne k vlasum. Dokonce jsem nedavno vyrazila i na sraz z byvale prace, vratilo mi to sebevedomi, i kdyz jsem 2 roky temer nikde nebyla. Lze koupit napr. na www.hustevlasy.cz nebo www.vlasyvespreji.cz

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Chemoterapie a vlasy

Reparex pro muže

Reparex pro muže je vlasová voda, která barví šedivé vlasy zevnitř a navrací vlasům jejich původní barvu. Princip fungování přípravku spočívá v tom, že oxidovaný bezbarvý melanin, který je v šedivých vlasech, je pomocí enzymu obsaženého v přípravku Reparex redukován a zbaven kyslíku. Přípravek nanášejte na pokožku ke kořínkům vlasů v malých dávkách a ihned vmasírujte do pokožky konečky prstů.

Zdroj: Reparex pro muže a ženy

Poradna

V naší poradně s názvem DÖTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Umacena lenka.

Dobry den, precetla jsem si barveni a pripravu barvy z orechovych skorapek.
Nevim co je ..cerny orech.. znam jen orech normalni a take zda tato barva barvi 100% sedive vlasy. Jestli nekdo ma zkusenosti s touto barvou rada bych vedela podrobnosti.
Jsem po chemoterapiich asi 7 mesicu a dva po bioterapiich,
Nechci byt sediva a paruku nosim a uz me to dost obtezuje.Na normalni barvu nemam odvahu, abych si nezpusobila nejake problemy.
Dekuji moc za jakekoliv rady a poznatky

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Tahle barva ze skořápek bohužel šediny nezakryje. Dokáže zvýraznit původní tmavou barvu vlasů. Šediny zakryjete jen barvou s oxidačními činidly, kterou můžete koupit v drogérii. Po chemoterapii je celé tělo v jiném stavu než dříve a i u barvení vlasů hrozí vyšší riziko popálení nových vlasů nebo náhlá alergická reakce. Po chemoterapii je možné nové vlasy nabarvit, ale měl by to provést odborník - zkušená kadeřnice. Ta taky dá vlasům nový tvar a objem, který tolik potřebují. Doporučuji svěřit barvení vlasů po chemoterapii do rukou kadeřnice.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dötaz

Hena

Keř heny se používal v Egyptě po více než 5000 let jako zdroj barvy kaštanového odstínu na vlasy i vousy. Hena představuje bezpečné barvivo, neboť na vlasech vytváří jen slabou vrstvu. Dnes je k dispozici v práškové formě nebo jako pasta, která se aplikuje na vlasy. Tmavým vlasům dodává hena červenozlaté odstíny, na světlých vlasech mohou být odstíny červenooranžové. Hena by měla být ve směsích s jinými bylinami.

Zdroj: Barvy na vlasy z bylinek

Nevýhody silikonu ve vlasech

Vlasy jsou poskládány z keratinu, což je vlastně mrtvý protein. Jakmile jsou vlasy poškozeny, tak není možné je opravit žádným způsobem, protože postrádají novou regenerační bílkovinu. Silikon může pomoci suchým vlasům vypadat zdravě, ale je to jen krátkodobé, protože nemůže vyléčit vlasy ani změnit vlasovou strukturu či jejich přírodní texturu. Pro stálý pěkný vzhled suchých vlasů musíte používat silikon pravidelně a průběžně, aby byly vidět jeho účinky.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Majonéza

Nejčastěji se majonéza používá k přípravě pokrmů nebo sendvičů, ale může být použita i na lámavé a suché vlasy. Nebojte se majonézu používat. Trik, jak na to, je velmi jednoduchý, stačí důkladně vypláchnout majonézu z vlasů po určité době působení. Majonéza má na vlasy velmi silný účinek a její používání vede k hedvábným vlasům.

Naneste tenkou vrstvu majonézy na suché a lámavé vlasy a nechte ji působit po dobu 20 minut, poté ji opláchněte studenou vodou. Po opláchnutí si umyjte vlasy šamponem, který pomáhá s odstraněním zbytků majonézy z vlasů.

Zdroj: Majonéza a pivo v péči o vlasy

Pivo na vlasy

I když je sporné, zda kukuřice, rýže, nebo pšeničný protein v pivu může skutečně proniknout do vlasů a vytvořit zde zpevňující film, tak není pochyb o tom, že po pivu vlasy vypadají hustší. Právě tento volumizující účinek může být přičítán proteinům zanechaných na vlasovém vláknu, ale patrně také bude souviset, že vlasy mírně nabobtnají po nanesení piva. Díky bobtnání vlasů po pivní masce, je proto pivo ideální právě pro jemné vlasy.
Pivo jako péče na vlasy je i levná alternativa domácí péče, ve srovnání s komerčně prodávanými volumizéry – zahušťovací tonika, která jsou dostupná na trhu za pěti násobné ceny, než je lahev piva. Použijete li pivo na vlasy, tak zabije dvě mouchy jednou ranou. Jednak pivem přidáte svým vlasům na objemu a k tomu ještě současně potáhnete kutikuly se zářivým leskem. Je to díky tomu, že pivo dodá vlasům kromě vitamínů B i proteiny pocházející ze sladu a chmele, které opraví poškozené vlasy a posílí celkovou strukturu vlasu. Mezitím, maltóza a sacharóza, což jsou cukry v pivě, utáhnou vlasové kutikuly pro zvýšení lesku vlasů.

Zdroj: Šampon z piva pro silné a lesklé vlasy

Nioxin 4

Sada Nioxin 4 osahuje revitalizér, šampon a očištění pokožky. Revitalizér Systém 4 (300 ml) je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Čisticí šampon Systém 4 (300 ml) čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Ošetření pokožky Systém 4 (100 ml) je neoplachující péče, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů

Nioxin 2

Sada Nioxin 2 osahuje šampon, revitalizér a očištění pokožky. Čisticí šampon Systém 2 má obsah 300 ml. Šampon čistí mazem ucpané folikuly, mastné kyseliny a zbavuje vlasovou pokožku přebytečných nečistot. Čistí a vlasy zároveň získávají silnější vzhled. Revitalizér Systém 2 s obsahem 300 ml je odlehčený kondicionér, který pomáhá získat pružnost a dodává vyváženou hydrataci výrazně řídnoucím vlasům. Ošetření pokožky Systém 2 s obsahem 100 ml je tvořen nesplachující péčí, která obsahuje důležité antioxidanty, rostlinné výtažky a methylnikotinát, který obnovuje okolí pokožky. Obsahuje UV ochranu, která chrání pokožku výrazně řídnoucích vlasů.

Zdroj: Nioxin na posílení hustoty vlasů


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP