Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PROTIPLÍSŇOVÉ KOUPELE NOHOU

OBSAH

Epsomská sůl do koupele

Koupel v epsomské soli je výborný způsob, jak zmírnit bolest svalů, křeče, bolesti kloubů a modřiny. Z tohoto důvodu se jedná o skvělou koupel po intenzivním cvičení. Po koupeli v epsomské soli budete uvolnění a zrelaxovaní. Je vhodné si ji připravit večer před ulehnutím do postele.

Do teplé lázně, tak teplé, jak jen snesete, dejte 2 šálky soli. Pořádně ji rozmíchejte, aby se ve vodě dokonale rozpustila. Nejlepších výsledků docílíte, ponoříte-li se do lázně na 15–25 minut.

Do koupele můžete přidat nejen epsomskou sůl, ale i himalájskou sůl a sodu bicarbonu, nejen že si příjemně oddychnete a doplníte hořčík (epsomská sůl), ale i minerály (himalájská sůl) a soda bicarbona se postará o vytvoření zásaditého prostředí.

Koupel s epsomskou solí a jablečným octem

Do horké koupele přidejte 100 g epsomské soli a ½ šálku jablečného octa. Po dobu koupele lehce masírujte pokožku, aby se póry otevřely. Koupel provádějte nejlépe před spaním. Napomáhá k lepšímu a klidnějšímu spánku. Druhý den po koupeli se pak cítíte plni energie a odpočatí. Jablečný ocet zanechá vaši pokožku jemnou a hladkou, jako byste použili krém na zjemnění kůže.

Koupele nohou s epsomskou solí

Nemůžete-li si dopřát plnohodnotnou koupel, zkuste alespoň koupel nohou v epsomské soli. Koupel nohou v epsomské soli nejen zmírní jejich otoky a vytáhne z těla toxiny, ale navíc zničí plíseň a zbaví vás nepříjemného zápachu nohou. Do větší nádoby s teplou vodou nasypte ¼ šálku soli. Nohy do koupele ponořte na 10 až 15 minut.

Zdroj: Epsomská sůl

Poradna

V naší poradně s názvem GLAUBEROVA SŮL OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel VLASTA.

Mám plíseň na nehtách u nohou i šlapkách a prstech. Slyšela jsem, že jsou dobré koupele nohou s Glauberovou solí! Je to pravda ?Děkuji Vlasta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Glauberova sůl vám na plíseň moc nepomůže. Podle vašeho popisu to vypadá, že máte rozsáhlejší infekci kožní plísně a tady pomůže už jen lék z lékárny. Nejdříve zkuste použít Clotrimazol ve spreji a když to po měsíci každodenního používání nepomůže, tak požádejte kožního lékaře o předpis na Prokanazol.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glauberova sůl očista těla

Už jste si vybrali nějakou koupel, která je vaším favoritem?

Už jste někdy vyzkoušeli jednu z těchto koupelí? Nebo máte svou oblíbenou přísadu? Tyto koupele jsou pro vaši inspiraci k mládnutí kůže a jejímu zlepšení, tak je jen na vás, co si z ní odnesete.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Diskuze

V diskuzi DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel EVA Škaroupková.

DAJÍ SE DĚLAT KOUPELE NOHOU MLETOU SÍROU A V JAKÉM POMĚRU
DĚKUJI

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dotaz

Svědění nohou večer

Svědění nohou večer, jak již bylo popsáno výše, může způsobovat svrab. Svrab je infekční kožní onemocnění, které způsobuje roztoč jménem zákožka svrabová a jde o relativně častou dermatózu.

Zdroj: Svědění kůže na nohou

Diskuze

V diskuzi POCENÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alka.

Pocení nohou mě trápilo dlouho. Koupele, bylinky, spreje ani mastičky nikdy na dlouho nepomohly. Antipe byla pro mě malý zázrak. od doby, co ji používám, je pocení pryč.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Pocení nohou

Pálení nohou od ledvin

Pacienti s dlouhotrvající insuficiencí, zejména pacienti s dialýzou, často trpí na uremickou nebo i nefrogenní polyneuropatii. Nejčastějšími symptomy jsou noční křeče v lýtkách, symetrické poruchy senzibility nohou i motorický neklid nohou a pálení. Příčinou zde bývá poškození způsobené usazováním látek podobných moči.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘE NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

Dobrý den, je mi 63 let (mám jen mírně zvýšený cukr), puchýře se mi začaly dělat přibližně před rokem POTÉ, CO JSEM ZAČAL CHODIT PLAVAT NA BAZÉN v zimě. Začalo to jako svědivá začervenalá skvrna nahoře nad třemi prsty na jedné noze. Lékař mi na to dal mast Triamcinolon , která pomohla a svědivá skvrna za pár dní zmizela, avšak problém se přesunul pod prsty na chodidlo kde se začaly tvořit puchýře, stále na stejných místech a stále dokola, nelze se jich zbavit i když jsem používal řadu mastí ( Clotrimazol, Imazol, Cotylena ). Nic nezabírá, puchýře se tvoří opakovaně jakoby "z hlouby nohy " nakonec prasknou a musím je dezinfikovat a hlídat proti zánětu. Do té doby než jsem začal navštěvovat bazén jsem nic podobného nikdy neměl, prý podobně se lze tímto "nakazit" kdekoliv ve veř. prostoru, např ubytovnách, nemocnicích apod. Ale co s tím a co to je ?? Stále nevím. S pozdravem Petr

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zkuste koupele nohou v hypermanganu a přestaňte chodit do bazénu. Píšete o tom, že víte, že je to infekční (nakazil jste se), takže vydezinfikujte vše, co přichází do kontaktu s nohou, aby se infekce zastavila. Také berte v potaz možnost, že puchýře mají jiný původ, než infekci a konzultujte svůj stav s dalšími lékaři. Více hlav více ví.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýře na nohou

Svědivá vyrážka na nohou – léčba

K základnímu ošetření patří podávání léků proti alergii a vyvarování se kontaktu s alergenem. Pro zlepšení stavu pokožky se používají zvlhčující krémy.

Zdroj: Alergická vyrážka na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem JSOU VHODNE UHLICITE KOUPELE PO KYRETÁŽI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Stanislava Schusterova.

Prosim chtela jsem se zeptat ,mam objednane Podebrady a mam tam i uhlicite koupele.
Kyretaz mi byla provedena 16.2. a do Podebrad mam odjizdet 11.3. jestli to neni kratka doba,jelikoz nyni mam mit klidovy rezim 14 dni a potom jdu na kontrolu.
Dekuji Schusterova

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Není to krátká doba, nebojte. Klidně do lázní jeďte a využijte všeho, co vám bude nabídnuto. V lázních budete pod dohledem lékaře a odborných zkušených pracovníků, kteří vám neudělají nic, co by vám ublížilo. Hezky si to užijte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jsou vhodne uhlicite koupele po kyretáži

Zdravotní účinky derivační koupele

Je založena na hydroterapii, která je známá pro své úžasné léčebné účinky od počátků civilizace. Hydroterapie využívá vodu k úlevě od bolesti, zvýšení pohyblivosti, zmírnění příznaků a všeobecně ke zlepšení celkového fungování organismu. Hlavní funkcí derivační koupele je pomoci tělu díky vnitřní termální reakci eliminovat toxiny a přebytečný tuk. Představuje ideální domácí prostředek pro ty, co hledají jednoduchý způsob, jak dosáhnout optimálního zdraví a udržet si ho.

Zdroj: Derivační koupel

Diskuze

V diskuzi PLÍSEŇ POD GELOVÝM NEHTEM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hela.

zkušenost-savo ve vlažné vodě, provádět koupele nehtů.funguje

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Prosím,jakou značku Sáva a jaké množství vody a Sáva.dekuji vám.
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Zdroj: diskuze Plíseň pod gelovým nehtem

3. koupel v hořké soli – svůdnější než si myslíte

Chcete se cítit, jako po masáži celého těla, aniž byste museli opustit váš dům? Tak si udělejte domácí lázeň v hořké soli. Je vědecky dokázáno, že při koupeli dodává epsomová sůl tělu hořčík. Je to právě magnesium, které vás uvolňuje, zklidňuje bolavé svaly, reguluje krevní tlak, regeneruje a hojí kožní buňky. Namáčení v hořké soli snižuje otoky, pomáhá léčit modřiny a detoxikuje váš systém. Jedná se o kvalitní omlazovací koupel. Když si přidáte do této koupele pár kapek esenciálního oleje, tak nebudete jen omlazeni, ale zažijete i příjemnou relaxaci.
Jak udělat koupel z hořké epsomové soli: přidáním 1 – 2 šálků hořké soli do koupele, řádně zamícháte vodu a pak se můžete nechat omladit a odreagovat.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Poradna

V naší poradně s názvem LUPÉNKA (PSORIÁZA) A LÉČBA POMOCÍ PŘÍRODNÍCH LÁTEK. NOVÉ VĚDECKÉ ZJIŠTĚNÍ. se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarkamanky@seznam.cz.

prosím jaké bylinky jsou na léčbu lupénky?poradíte děkuji Jarka

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Kupříkladu měsíček lékařský je vhodný na koupele lupénkou postižených oblastí.

Zdroj: diskuze Re: Lupénka (psoriáza) a léčba pomocí přírodních látek. Nové vědecké zjištění.

Které typy kožních plísní nám hrozí nejakutněji při koupání ve volné přírodě?

Jako úplně nejakutnější postižení by se daly považovat postižení kůže v meziprstních prostorách dolních končetin a to hlavně ve čtvrtém a pátém meziprstí. Tam plíseň na nohou nejčastěji začíná.

Zdroj: Plíseň na nohou, nedílná součást každého léta

Poradna

V naší poradně s názvem JAK ODSTRANIT OTOKY NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ema.

Mám oteklé kotníky, hlavně když dlouho sedím. Někdy mě nohy při chůzí neposlouchají musím odpočívat. Ráda bych alternativní léčbu. Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Na bolavé a oteklé nohy vyzkoušejte přípravek Mobivenal Micro, který je volně prodejný v lékárně. Prospěšné je jednou až dvakrát týdně si dopřát lymfodrenáž respektive lymfomasáž. Také pomáhá často procvičovat lýtka prostřednictvím výponů na špičky. Výpony je vhodné dělat několikrát v průběhu dne. Také opírání nohou v leže o stěnu, aby směřovaly vzhůru. Takto je potřeba vydržet 15 až 30 minut. Také střídání teplé a studené koupele je prospěšné při takto bolavých nohách. Dělá se to tak, že ponoříte po kolena nohy do nádrže s velmi teplou vodou, necháte je tam 5 minut a potom je ponoříte do stejné nádrže, ale se studenou vodou a zase je zde necháte 5 minut. Takto to vystřídáte dokud bude voda dostatečně teplá a bude vám to příjemné.
Pokud byste chtěla profesionální pomoc, tak ji najdete u lékaře internisty - kardiologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Jak odstranit otoky nohou

Nebezpečí plísně nehtů na nohou

Plíseň nehtů není život ohrožující onemocnění, ale neměla by být brána na lehkou váhu. Plíseň může omezit funkci zasaženého prstu nebo celé nohy a pacienti pak mají potíže při chůzi.

Zdroj: Jak bojovat s plísní nehtů na nohou

Poradna

V naší poradně s názvem OTÉKÁNÍ NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Máchová.

Dobý den,
mé vnučce, která má 16 let, občas otékají kotníky na obou nohou. Také se jí někdy objeví na nohou červené větší skvrny Prosím o radu.
Děkuji
Máchová

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Takové problémy by mohly souviset s žilní nedostatečností v dolních končetinách. Doporučuji vyšetření na interně, protože se bude jednat o systémové onemocnění a na to žádné domácí mastičky nepomůžou.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Otékání nohou

5. změkčení a zmírnění ovesnou kaší

Tato lázeň je ideální pro úpal, vyrážku, suchou kůži, ekzémy a lupénku. Protože ovesné vločky uklidňují kůži. Tato koupel není jen pro lidi se suchou a svědivou pokožkou, tato koupel je ideální i pro pleť s akné, mastnou pleť a na stárnutí kůže. Stačí se pouze potřít a vykoupat, následně se cítíte, jak znovu zrození.
Jak si udělat koupel z ovesných vloček: naplňte ponožku bez otvorů do ½ poloviny ovesnými vločkami, vložte jí do koupele a vymačkejte jí ve vodě, aby se do ní dostaly účinky z ovesných vloček. Pak si vlezte do vany a až budete mít ponožku vymačkanou, tak si s ní potřete celé tělo. Pak teprve uvidíte a pocítíte její účinek.

Zdroj: Recepty na omlazující koupele

Diskuze

V diskuzi SUCHÁ KŮŽE VE VLASECH PROSIM POMOZTE!!! se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal Novotoný.

Dobrý den,

Už nějakou dobu mam silně nemocnou pokožku ve vlasech. Sucha odumřela bíla pokožka kterou odlupuju ne po častech ale po KUSECH o velikosti 1 cm i s vlasy což mi děla velký problém, protože denně přijdu o stovek vlasů. Nevím co s tím dělat a budu rád za každou radu.

Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Redakce.

Dobrý den, Michale,

je nutné obratem navštívit dermatologa pro přesnou diagnózu. Z popisu bychom to tipovali na plísňové onemocnění, ale rozhodně osobní konzultace u lékaře řekne víc.

S pozdravem, Zdravi-lecba.cz

Zdroj: diskuze Suchá kůže ve vlasech PROSIM POMOZTE!!!

Odborná pomoc

V některých případech pomůže opravdu jen návštěva dermatologa.

Zdroj: Jak změkčit tvrdé nehty na nohou

Mravenčení nohou z cukrovky

Získané polyneuropatie jsou častější než vrozené. Nejdůležitějšími příčinami jsou přitom diabetické, alkoholově-toxické i uremické polyneuropatie. Při diabetické polyneuropatii dochází k poškození nervů – pravděpodobně následkem chorobných změn malých cév, které je zásobují (čili následkem takzvané mikroangiopatie), – jakož i k poruše látkové výměny sorbitolu. Objevuje se zejména v nohou a chodidlech, projevuje se poruchami senzibility, mravenčením nebo pocitem „dřevěných“ nohou, pálením, křečemi v lýtkách a slabostí svalů. Autonomní polyneuropatie (spoluúčast vegetativního nervového systému) se projevuje poruchami srdečního rytmu, poruchami regulace krevního tlaku spojenými se závratěmi a nevolností, poruchami vyprazdňování žaludku, poškozením střevní peristaltiky průjmem nebo zácpou, poruchami vyprazdňování měchýře a impotencí.

Zdroj: Polyneuropatie – bolest nohou a rukou


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Nina Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP