Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PRŮBĚH LÉČBY BOTOXEM

OBSAH

Průběh a výsledky léčby botoxem

Váš lékař bude chtít vědět, zda jste během posledních čtyř měsíců nepodstoupili již nějaké injekce botulotoxinu. Jestliže užíváte léky na ředění krve, budete je muset několik dní před aplikací injekce vysadit, aby se snížilo riziko krvácení nebo vzniku podlitin. Lékař se vás bude také ptát, jestli užíváte léky na spaní nebo na alergii.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi BOTOXOVÉ VÝPLNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Valinka.

Jako vánoční dárek jsem od přítele dostala ošetření na estetickou kliniku dermastar. Chtěla bych si nechat vyplnít botoxem vrásky. Má někdo zkušenost?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botoxové výplně

Výsledky léčby botoxem

Injekce botulotoxinu začíná fungovat několik dní po ukončení léčby. V závislosti na problému léčby může účinek trvat 3 až 12 měsíců. Chcete-li zachovat trvalý efekt, budete muset podstupovat injekce s botulotoxinem v pravidelném intervalu.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi BOTOX DYSPORT DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Slávka.

Děkuji za tip. Jejich stránky www.dermastar.cz jsem si prošla, jelikož uvažuji o výplni vrásek botoxem, tak jsem se objednala na konzultaci k MUDr. Páralové.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Botox dysport diskuze

Průběh léčby botoxem

Před zákrokem

Přestože většina lidí snáší dobře aplikaci injekční stříkačkou, možná budete chtít, aby vaše pleť byla znecitlivěna před tímto zákrokem. Na výběr je několik možností:

  • lékař vám aplikuje znecitlivující lék do kůže pomocí injekce;
  • může vám být předepsán krém, který se aplikuje 60 až 90 minut před zákrokem;
  • může dojít k ochlazení kůže pomocí studeného vzduchu, který působí na pleť po dobu 10 sekund; znecitlivění trvá jen několik sekund.

Během zákroku

Lékař použije tenkou jehlu na aplikaci malého množství botulotoxinu do kůže nebo svalů. Počet potřebných injekcí závisí na mnoha faktorech, včetně rozsahu léčené oblasti. Injekce botoxu se obvykle podává v ordinaci lékaře.

Po zákroku

Hned po zákroku jste schopni normální denní aktivity. Lékař vám sdělí, jakým způsobem se následně máte o svou pleť starat, nedoporučuje se masírování nebo tření, protože to způsobuje, že toxin migruje do jiné oblasti.

Zdroj: Injekce botoxu

Poradna

V naší poradně s názvem LÉK ELIQUIS se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Horak.

na jak dlouho mam vysadit lek pred trhanim zubu dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Samovolné vysazení léku na srážlivost krve může být pěkně nebezpečné. Tento proces přerušení léčby by měl být vždy konzultován s lékařem předepisujícím Eliquis. Zavolejte svému lékaři a dohodněte s ním průběh vysazení. Nepodceňujte to, jde o váš život.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Lék eliquis

Vybírejte svého lékaře pečlivě

Injekce botoxu musí být podávány pouze pod lékařským dohledem. Informujte se u svého lékaře, který by vám měl doporučit nejlepšího odborníka v tomto oboru. Důležité je, aby měl lékař dobrou zkušenost s botoxem. Zručný lékař s příslušným certifikátem vám může poradit, jak postupovat, a pomůže vám zjistit, zda injekce botoxu vyhovuje vašim potřebám a zdraví.

Zdroj: Injekce botoxu

Diskuze

V diskuzi HNISAVÉ LOŽISKO A BOLEST ZAD U KOČKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petra.

Dobrý den,

Už to jsou tři dny, co jezdím s domácí kočkou na veterinu, protože nejedla, byla celkově dost skleslá. Veterinář ji prohlédl, a v tlamičce si všiml hnisavého ložiska. Nasadil jí proto antb, další injekci dostala na bolest, další pak s glukózou. Prohmatával jí břicho, které se mi zdá dost vytažené (ale je to cca týden co nejedla,) nic k němu ale nepověděl. Všiml si, že jí bolí záda, tak včera dostala ještě injekci B12. Teplota po celou dobu 39 - 39,2°C.
Po víkendu se už přijde pomazlit, pořád se jí ale nelíbí chování a co se jídla týče, za den sní celkem asi 4 malé sousta. Pije, na záchod chodí... Nevím zda je postup léčby v pořádku, jen po třech dnech nepřišlo skoro žádné zlepšení.. Nevím, zda se neobávat že se jedná o něco horšího.
Děkuji za radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jindra.

Vezměte kočičku na kontrolu k veterináři. Po třech dnech sice nebude ještě bakteriální infekce zažehnána, ale nic nezkazíte, když necháte zkontrolovat průběh léčby. Lékař se také může více soustředit na vyšetření dutiny břišní například rentgenem nebo magnetickou rezonancí.

Zdroj: diskuze Hnisavé ložisko a bolest zad u kočky

Průběh porodu na videu

Zdroj: Porod

Poradna

V naší poradně s názvem DOBA LECENI VYHREZU PLOTENKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Věra .

Dobrý den měla bych na vás dotaz od května jsem doma v bolestech sotva slezu z postele bolest vystreluje do pravé nohy před třemi lety jsem byla operovana v Plzni syndrom kaudy vyhrez plotýnky osm mm nyní je šest ale na opačnou stranu L 5 S 1 podstoupila jsem už druhý obstrik pod ct a nic kapacky také nepomohli doma ležím od května a zajímá mě jak dlouho trvá než mne můj neurolog někam objedná jak dlouho mne může takhle nechat doma v bolestech? Spokojená sním nejsem ale on tvrdí že odejít nemůžu od něj dokud on nedokončí léčbu je to pravda musím trpět tak dlouho v bolestech???? Děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Sepište si průběh dosavadní léčby a názvy použitých léků a normálně se obraťte na jiného neurologa. Jako pacient máte právo vybrat si lékaře podle svého uvážení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Doba leceni vyhrezu plotenky

Jak probíhá operace prostaty

Zde je několik videí, na kterých je vidět průběh radikální prostatektomie.

Zdroj: Jak se připravit na operaci prostaty

Poradna

V naší poradně s názvem UŽÍVÁNÍ CONDRA PO OPERACÍ ŽALUDEČNÍCH VŘEDŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marešová Jaroslava.

Prosím o sdělění, zda je možno bez rizika užívat GS Condro Diamant. Děkuji za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Bez rizika to bohužel není. U některých lidí, kteří užívali chondroitin sulfát a glukosamin, došlo ke zhoršení gastritidy. U jednoho užívajícího gastritida vznikla během léčby těmito dvěma látkami. Pokud jste po operaci žaludečních vředů, tak se raději poraďte se svým ošetřujícím lékařem, protože on zná průběh a vážnost vaší žaludeční choroby. Určitě užívání GS Condro Diamant možné bude, ale bude potřeba hlídat stav vašeho žaludku během této léčby. A právě na tomto hlídání se domluvte s lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Warfarin a GS condro diamant

Salmonela v těhotenství

Salmonelóza v těhotenství je onemocnění, které nenapadá plod přímo. Zda bude plod ohrožen, záleží na tom, jak těžký průběh bude salmonelóza u matky mít. Pokud bude průběh lehčí, s největší pravděpodobností bude vše v pořádku. U těžkých průběhů salmonelózy doprovázených dehydratací a minerálovým rozvratem může dojít k potratu či odumření plodu. Léčba spočívá v dietě a dostatečném pitném režimu. Těhotné ženy mohou užívat léky proti průjmům, jako je Smecta, Carbososorb či Imodium. Při teplotě mohou užívat Paralen po čtyřech hodinách. Při těžším průběhu je namístě ženu hospitalizovat na infekčním oddělení.

Zdroj: Salmonela

Diskuze

V diskuzi OČISTA TĚLA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ráďa.

Tak od soboty jdu do toho, jsem zvědavá na tu očistu organismu a celkový průběh, uvidím jak jsem odolná :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Očista těla

Průběh a prognóza deprese

I když v životě proděláte jen jednu epizodu deprese, riziko návratu depresivních příznaků je vysoké. Každá nová epizoda deprese má 10–15% riziko přechodu do chronického stavu, kdy nedojde k úplnému uzdravení a příznaky různé závažnosti přetrvávají u pacienta dlouhodobě nebo trvale.

Zdroj: Deprese a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem GUTALAX PŘÍBALOVÝ LETÁK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Tereza.

Dobry den mam problem mela jsem zacpu vzala gutalax vyprazdnila mam bolesti furt chodim vyprazdnovat je to v poradku

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Gutalax někdy působí až 6 hodin. Také když se užijete vyšší dávka, tak může být následující průběh dramatický. Zkuste si dát k jídlu jen dušenou rýži s mrkví a přestaňte užívat gutalax. Mělo by se to spravit.

Zdroj: diskuze Gutalax příbalový leták

Průběh onemocnění

Onemocnění se projevuje zvýšenou teplotou nebo horečkou. Onemocnění se nevyhýbá ani kojencům a batolatům, ty mohou mít horečku až 40 °C. Dalšími příznaky je změna chování dítěte, ale i dospělého, únava, rozmrzelost, bolestivé polykání, zduřelý čípek, zduřelé mízní uzliny na krku, nechutenství, rýma, kašel, chrapot, může se přidat i bolest břicha.

Zde můžete vidět, jak vypadá zduřelý čípek v krku.

Zdroj: Zduřelý čípek v krku

Diskuze

V diskuzi KAM JÍT? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Verča.

Nelly stačí pobíhat trošku na netu a najdeš všechno :) info o cenách např. z kliniky dermastar www.dermastar.cz/cz/… když si to tam projdeš najdeš i veškeré informace ke konkrétním zákrokem , jako délka efektu, omezení, průběh ...

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.

snadno se hledá, když víš co chceš hledat: P děkuji za pomoc, odkaz je super, mají to dobře udělané, opravdu všechny podstatné a potřebné info jsou uvedeny. Stalo se mi že jsem našla kliniky, kde byly vypsány pouze zákroky ak nim nic víc, ani ceny, ani omezeni, délka efektu .... takže ještě jednou dík

Zdroj: diskuze Re: Kam jít?

Formy deprese

Depresi a její průběh můžeme dělit podle závažnosti, podle trvání příznaků a podle charakteru převládajících příznaků.

Dělení podle závažnosti

  • lehká
  • středně těžká
  • těžká

Dělení podle charakteru převládajících příznaků

  • útlumová
  • agitovaná
  • atypická
  • larvovaná

Dělení podle trvání příznaků

  • krátká periodická
  • samostatná epizoda
  • chronická
  • dystymie

Zdroj: Deprese a její léčba

Poradna

V naší poradně s názvem POOPERAČNÍ STAV PO OPERACI KRKAVICE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

V brzké době jdu na operaci pravé krkavice, zajímá mě průběh operace, bolest a pooperační stav, děkuji za každé info

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Operace krkavice není náročná díky tomu, že tato tepna je mělko pod kůží a je dobře dostupná. Abyste necítil žádnou bolest, tak se před operací aplikuje buď celková anestezie, kdy během operace spíte a nic nevíte a nebo šetrnější lokální anestezie, kdy je znecitlivněn jen krk, ale zůstáváte při vědomí a vnímáte průběh operace. Abyste se cítil bezpečně, tak dostanete léky na uklidnění. Bolest můžete pociťovat po operaci při rotaci hlavy, ale to se řeší léky na bolest po dobu několika dní. Jak probíhá samotný operační výkon odstranění plaku z krkavice, můžete vidět tady: youtu.be/isFeXO8JXe8

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Pooperační stav po operaci krkavice

Jak deprese vzniká

Přesný a jednoznačný mechanismus vzniku deprese není dosud znám. Z dosavadních vědeckých poznatků vyplývá, že deprese je způsobena nerovnováhou biochemických látek (neurotransmiterů), které se zásadně podílejí na přenosu informací v mozku. Jsou to především serotonin, noradrenalin, dopamin, kyselina aminomáselná a glutamát.

Deprese je jednoznačně biologicky podložená nemoc. V žádném případě nejde o rozmar, osobní slabost nebo životní nekázeň. Počátek onemocnění, jeho příznaky a průběh jsou ovlivněny genetickými, biochemickými a hormonálními vlivy a také prostředím.

Zdroj: Deprese a její léčba

Neštovice v puse

Není výjimkou i výsev puchýřků v ústech. Výsevy puchýřků se objevují ve vlnách s intervalem 3 až 5 dní, proto je typický současný výskyt různých stadií vyrážky – některé puchýřky mohou být už téměř zhojené a jiné se teprve vytvářejí. Akutní fáze onemocnění trvá obvykle 4 až 7 dní, do 20 dní se pak zahojí kožní projevy. Teprve po vytvoření krust na všech neštovičkách přestává být pacient infekční.

Jako alternativní možnost léčby při výskytu puchýřků v ústech jsou pak často užívána homeopatika na neštovice. Vzhledem k většinou bezproblémovému průběhu onemocnění se použitím vhodných homeopatik může docílit jak snížení svědění či jiných příznaků, tak i urychlit hojení puchýřků. Podle fáze nemoci se podávají různé homeopatické léky:

  • Aconitum, belladonna, forum phosphoricum – při horečce na samém počátku onemocnění;
  • Rhus toxicodendron 15 CH – na zklidnění svědivých puchýřků na samém počátku prvního výsevu;
  • Mezereum 9 CH – pro snadnější a rychlejší průběh nemoci;
  • Antimonium tartaricum 9 CH – pro rychlejší hojení a lepší vstřebání případných jizviček.

Jedná se o výčet pouze těch nejzákladnějších a nejefektivnějších homeopatik. Existuje totiž množství dalších homeopatických léčiv, která vám pomohou zmírnit či zcela potlačit různé jiné případné potíže při planých neštovicích.

Zdroj: Neštovice


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP