Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

JAK SI UDĚLAT LUBRIKANT

OBSAH

Domácí lubrikant

Co dělat, pokud nechcete utrácet, nebo vám lubrikační gel dojde? Zde je návod na výrobu domácího lubrikačního gelu.

Postup: Rovnou kávovou lžičku Solamylu rozmíchejte se dvěma polévkovými lžícemi teplé vody. Pak pomalu přilévejte půl decilitru vařící vody (z varné konvice) a míchejte. Takto vznikne poměrně hustý gel. Lze přidat vařící vody i víc, podle toho, jak jej chcete mít hustý nebo řídký. Pak přidejte polévkovou lžíci čistého glycerinu. Takto vytvoříte asi půl decilitru gelu. Lubrikační vlastnosti jsou perfektní. Glycerin je sladký, vše je naprosto neškodné, takže lze použít i na orální sex. Cena je jen zlomkem ceny prodávaných lubrikantů.

Nevýhody: Jedinou nevýhodou je, že lubrikant není trvanlivý, musí se připravit vždy rozumně před použitím. Vydrží „v kondici“ cca jeden den. Pak tuhne a mění se v sulc.

Zdroj: Jak se vyznat v lubrikačních gelech

Poradna

V naší poradně s názvem JAK UDĚLAT KARAMEL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Nnevíte někdo jak udělat karamel? Vím, že se vaří z cukru ale nevím kolik se tam dává másla.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Recept jak doma udělat karamel mě naučila moje baička. Do karamelu se máslo nedává. Jednoduše se vezme rendlík do kterého se nasype 2 deci cukru a přidá se půl deci vody. Tato cukrová směs se přivede k varu a na mírném plameni se za stálého míchání ohřívá. Voda se postupně odpaří a cukr začne hnědnout a roztékat se. Až bude všechen bílej cukr přeměněnej na hnědou kašičku, tak se pomalu začne přidávat voda, aby karamel zůstal i po vychladnutí tekutý. Takovýto domácí karamel je pak výborný jako zálivka k pudingu.

Jelikož se karamel vyrábí z cukru, tak je plný kalorií. Takže dietáři pozor, po karmelu se tloustne!

Zdroj: diskuze Jak udělat karamel

Cukrový peeling pro citlivou pokožku

Lidé s citlivou kůží, by neměli vonné oleje přidávat a raději by je měli nahradit s uklidňujícími protizánětlivými látkami, jako je například odvar z heřmánku, nebo řapíku a nebo použít gel z rostliny aloe vera.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem KDY ZABERE INJEKCE KYSELINY HYALURONOVE DO KOLENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Prosím kdy se projeví účinek injekce kyseliny hyaluronové do kolene? Byla jsem na této injekci před 14 dny
a zatím občas cítím při chůzi píchání v koleni a bolest lýtkového nebo i stehenního svalu.
Děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Plný účinek injekce kyseliny hyaluronové se projeví do 4 týdnů a trvá minimálně 100 dní, obvykle 400 dní. Ovšem jedna injekce nestačí, musí se aplikovat opakovaně po dobu 6 až 12 měsíců. Také je důležité vedět, že fungují lépe u mladších pacientů s méně pokročilou artritidou. Navíc u starších pacientů s pokročilejšími chorobami je méně pravděpodobné, že pocítí úlevu od bolesti. Je to proto, že injekce gelu kyseliny hyaluronové působí jako lubrikant, takže kloub funguje plynuleji, tím se zmírňuje zánět kloubů, bolest a otoky, ale neregeneruje se kloubní chrupavka.
Výsledný efekt je také ovlivněn způsobem aplikace. Gelová injekce by měla být provedena pod ultrazvukem. Ultrazvuk zajišťuje injekci kyseliny hyaluronové do kloubu a ne mimo kloub. Pokud se vstříkne kyselina hyaluronová do měkkých tkání, existuje možnost, že se u vás objeví silná bolest a otok. Injekce kyseliny hyaluronové provedená ultrazvukem má mnohem lepší účinek než injekce naslepo (bez ultrazvuku).

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kdy zabere injekce kyseliny hyaluronove do kolena

Jak udělat drdol z dlouhých vlasů

Na drdol z dlouhých vlasů postačí hřeben a gumička – nějaká pevnější. Vlasy si vyčešte, jako když si chcete udělat vysoký culík. Pak vlasy přeložte napůl a začněte je kroutit, až se stočí do sebe. Pak stočené vlasy vezměte a zahněte je ještě kolem dokola, do tvaru drdolu. Poté stačí zagumičkovat.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi LÉČIVÝ MĚSÍČEK LÉKAŘSKÝ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den,

chtěla bych si udělat mast z Měsíčku lékařského, všude se ale píše jen o čerstvých natrhaných oranžových květech (trhané v plném květu a za slunečného dne) cca 1 hrst na 0,5kg sádla.

Můžu tu mast udělat i ze sušených oranžových květů kolik však budu potřebovat gramů na 0,5 kg sádla?

Děkuji za odověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re: Léčivý Měsíček lékařský

Video, jak udělat drdol na hlavě

Zde můžete vidět návod, jak si učesat na hlavě krásný drdol.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi PARAZITI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pojka.

Co je na trhu na odčervení. Ale myslím na odčervení člověka. Pro psa máme doma tablety.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Katka.

Si na to něco radši kup. Protože ti můžou udělat nějaké větší problémy potom.

Zdroj: diskuze Paraziti

Jak udělat drdol s drátěnkou

Na drdol s drátěnkou vám postačí obyčejná drátěnka na nádobí, jedna silná a jedna tenká gumička, pérka a sponky (vlásenky), lak na vlasy a kartáč na vlasy. Vyčešte si vysoký culík a zagumičkujte silnější gumičkou. Nasaďte na culík drátěnku a rozprostřete vlasy po drátěnce, ty upevněte slabou gumičkou. Přebývající vlasy otočte okolo drdolu, připněte sponkou a upevněte k hlavě vlásenkami. Celý účes zafixujte. Vlasy na kovové drátěnce velmi dobře drží.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi RE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel HanaBy.

ne ne ošetření ať si vybere sama, těžko že bychom se jí trefily na to co chce, má to ohraničené částkou 3500kč a co si za to dá udělat je jen a jen na ní.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Re

Jak udělat drdol s vycpávkou

Na drdol s vycpávkou potřebujete podložku, pinetky a sponky, či cokoliv na zpevnění, hřeben, gumičku, je jedno jakou barvu, nebude vidět, a konečně lak na vlasy pro lepší výdrž a efekt. Nejprve si vlasy důkladně, pečlivě rozčešeme. Je velice důležité, aby vlasy byly pořádně rozčesané, jinak by ničily výsledný efekt drdolu. Vlasy vyčešeme do vysoko posazeného culíku a zagumičkujeme. Podložkou provlíkneme culík. Vlasy rozprostřeme okolo vycpávky. Postupně budeme strkat vlasy pod podložku a připevňovat sponkami. Výsledný drdol přelakujeme lakem na vlasy a máme hotovo.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Diskuze

V diskuzi RECEPTY Z VAŘENÝCH VAJEC se k tomuto tématu vyjádřil uživatel PAVEL.

NEJDE MI VYKLOPIT UVAŘENE VEJCE ZE SILIKONOVE FORMIČKY CO MAM UDĚLAT ZA NAPRAVU

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel PAVEL ŠINDLER.

nejde mi vyklopit uvařene vojičko ze silikonove formičky

Zdroj: diskuze Recepty z vařených vajec

Hlavní ingredience

Tradiční gulášová polévka obsahuje maso, cibuli a vařené brambory. Má charakteristickou červenou barvu, kterou docílíme mletou paprikou. Polévka má výraznou chuť a měla by být dostatečně hustá.

Zdroj: Zkuste si udělat bezvadnou gulášovou polévku

Diskuze

V diskuzi KLYSTÝR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobrý den,
mám jen jednu otázku.
Je možné si někde nechat ten klystýr udělat? Třeba někde v nemocnici?
Zatím jsem žádnou podobnou službu nenašel mimo hydrocolon terapie.
Žádná nemocnice to nenabízí a řekl bych, že se tomu i některé nemocnice vyhýbají i v případě, že pacient nemá možnost si tuto proceduru udělat sám. Děkuji za odpověď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Klystýr

Cukrový peeling cena

Zde je seznam obchodů a také nejlevnější cena, za kterou se dá koupit profesionální cukrový peeling: cukrový peeling cena.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘ TĚSNĚ VEDLE PIHY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den ...

Na chodidle mám malou pihu. Teď se mi podařilo těsně vedle ní udělat puchýř. Ten jsem raději píchla a vymačkala. Předpokládám, že kdyby se rozšířil až pod pihu, nebylo by to dobré. Předpokládám správně? Může se vůbec pod pihou udělat puchýř?

Děkuji za odpověď!

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Nevadilo by to. Může se udělat i pod pihou. Udržujte to teď v čistotě a suchu. Kdyby se do rány po puchýři dostala infekce, mohlo by to pak způsobit komplikace, bolesti a jizvy. Puchýře raději nepropichujte. Tekutina, která v nich je tvoří ochranou bariéru pro rychlé vytvoření nové kůže a zároveň tuto novou jemnou kůžičku hydratuje. Když to hned propíchnete, tak toto všechno zničíte a vše se pak hojí o něco déle.

Zdroj: diskuze Puchýř těsně vedle pihy

Cukrová pasta na depilaci

Recept na výrobu domácí cukrové pasty pro oholení nohou je tady: Cukrová pasta návod na její výrobu.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Diskuze

V diskuzi KARNITIN CHROM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Míša.

Tak to je úžasné, že to máš v hlavě srovnané a jsi odhodlaná se sebou něco udělat. Uvidíš, že lipoxal ti pomůže a budeš kočka :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Karnitin chrom

Jak udělat octový obklad

Ocet snižuje teplotu a působí protizánětlivě. Octové obklady se dávají na končetiny, či přímo na otok, protože snižují horkost a oteklost. Obklady můžete tedy s úspěchem použít na kotník nebo na koleno. A jak na to: Namočte látku do octa nebo octové vody a přiložte si ji na nohy. Nechte půl hodiny působit.

Zdroj: Octový zábal

Diskuze

V diskuzi ČISTÍCÍ DIETA NA 7 DNÍ-JÍDELNÍČEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Iveta Vyskočilová.

prosím o podrobný jídelníček na 7 dní

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Monika.

Ráda bych zkusila pro sebe něco udělat děkuji

Zdroj: diskuze Čistící dieta na 7 dní-jídelníček

Nejdříve si udělejte klasický culík, který vyčešte úplně nahoru, okolo gumičky culíku omotejte vlasy a sepněte je sponkami nebo dejte další gumičku. Vypadá to sice složitě, ale je to úplně snadný a taky rychlý postup. Pro přípravu vám stačí jen dvě gumičky a sponka.

Zdroj: Návod, jak udělat drdol

Cukrový peeling proti vráskám

Pokud jsou hlavním cílem vašeho boje vrásky, tak do cukrové pasty přidejte éterické oleje, které mají vysoký obsah antioxidantů, jako jsou éterický olej z rozmarýnu (rozmarýnový olej) či ze šalvěje.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Skladování cukrového peelingu

Mějte na paměti, že pokud je domácí cukrový peeling uchováván příliš dlouho, tak často rád žlukne, nebo se zkazí vlivem bakterií a vzdušné vlhkosti. Prodloužit životnost domácího cukrového peelingu lze přidáním vitamínu E (rozříznutím vitamínové kapsle) anebo také mořská sůl dokáže prodloužit trvanlivost peelingu. Nejlepší je si svůj cukrový peeling připravit vždy čerstvý.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Vůně do cukrového peelingu

Pro lepší relaxaci a hýčkání při aplikaci cukrového peelingu, přidejte do cukrové pasty pár kapek éterických olejů, jako levandulový, citrusový nebo mandlový. Tyto pohádkové vůně skvěle obohatí váš domácí cukrový peeling a umocní zdravotní účinky této domácí péče.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Cukrový peeling domácí výroba video

Video, na kterém je vidět několik různých postupů domácí výroby cukrového peelingu, je tady: cukrový peeling video.

Zdroj: Jak si udělat domácí cukrový peeling

Jak udělat octový zábal na otok

Recept na octový zábal: Smíchejte jeden díl teplé vody s jedním dílem octa a do tohoto roztoku namočte čisté kousky látky. Vymačkejte z nich tekutinu a přiložte je na kotníky a zápěstí. Zábal nechte působit. Tuto proceduru opakujte, dokud otok neustoupí. Samotná příprava zábalu je jednoduchá.

Zdroj: Octový zábal


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP