Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ZVÝŠENÉ POCENÍ SVĚDĚNÍ CELÉHO LIDSKÉHO TĚLA

OBSAH

Tuberkulóza

Tuberkulóza je infekční nemoc, která se přenáší stykem s nakaženým člověkem. Je to onemocnění zasahující nejčastěji plíce, ledviny nebo také mozkové obaly, a dokonce i kosti. V podstatě ale může napadnout kteroukoliv část lidského těla. Průvodním znakem v počátečním stavu je pocení ve zvýšené míře bez zjevné příčiny, které se projevuje obzvláště v noci.

Zdroj: Co způsobuje noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Nechte si vyšetřit krevní cukr. Zkrytá cukrovka způsobuje toto svědění celého těla.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Pocení

Zvýšené pocení při stresu, během zvýšené tělesné aktivity či při pobytu na slunci je naprosto běžné. Stejně tak může některé jedince trápit i noční pocení, které často narušuje jejich spánek. Důvody mohou být různě vážné. Noční pocení například způsobuje to, že místnost, v níž spíme, není dostatečně větraná. V takovém případě je snadná pomoct: větrat, větrat, větrat. Noční pocení ale může být také příznakem některého vážnějšího onemocnění, a tak by se rozhodně nemělo podceňovat.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Diskuze

V diskuzi ANATOMIE LIDSKÉHO TĚLA ŽLUČNÍK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří Kokeš.

Dobrý den, zajímá mne jestli histaminová intolerance ovlivňuje žlučník a naopak. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Anatomie lidského těla žlučník

Příčiny svědění

  • plané neštovice, spalničky a neštovice
  • suchá pokožka
  • nadměrné pocení
  • pobodání hmyzem, zejména komáry
  • plísňové infekce, virové infekce
  • alergie

Zdroj: Svědění kůže

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Může to být svrab, přemnožené kvasinky na kůži, alergie a nebo příznak jiného onemocnění, například cukrovky. Jak vidíte, tak babské rady v tomto případě moc neúčinkují, takže pomoc hledejte v ordinaci kožního lékaře, popřípadě u internisty - imunologa.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky

Noční pocení při stresu

Noční pocení může být také způsobené stresem. Noční pocení mohou vyvolat stresové situace, které jsme již prožili, ale i ty, které nás teprve čekají. Při stresu pot vylučují hlavně apokrinní žlázy, které se nacházejí v oblastech, kde je více vlasových folikul (podpaží, genitálie). Zajímavé je, že pot vyloučený z těla kvůli stresu je více cítit.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Poradna

V naší poradně s názvem PÁSOVÁ OPAR se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Venuše.

Dotaz , když proběhne onemocnění může se ještě očkovat?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Očkovat se může, ale nemá to cenu. Jakmile se virus neštovic dostane do lidského těla a propukne onemocnění, tak v něm zůstává do konce života.

Zdroj: diskuze Pásová opar

Příbalový leták

Zde si můžete přečíst příbalový leták produktu Wurm-Ex.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Poradna

V naší poradně s názvem POCENI A BOLEST LEVEHO RAMENE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kanska Eliška.

Dobrý den,asi 4dny mě pobolívá leve rameno,bolest se šíří do cele ruky a mezi lopatky,pak příjde spocení celeho těla ,prosím poradte mi co mám dělat.Děkuji Kanská

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Může to být zánět nervu. Nejlépe to určí lékař - ortoped. Doporučuji neodkládat a navštívit tohoto lékaře. Potíže se pak většinou odstraní jednoduchým cvičením, které se naučíte na rehabilitaci.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Poceni a bolest leveho ramene

Obrázek lidského těla a vnitřních orgánů

Obrázek dutiny břišní muže.

Anatomie břicha ženy.

Zdroj: Anatomie břišní dutiny

Diskuze

V diskuzi KUZE NA HRBETU RUKY ME PALI...TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel MALOVA HELENA.

DOBRY DEN TRPIM NA MYKOZY CELEHO TELA,,NYNI VE VELKEM ROZSAHU,,PALI ME I RUCE ..HRBETY RUKY ,,KUZE CO POMUZE..DEKUJI ZA INFO

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Jarmila .

Ja mám plíseň na lokti a vždy, když se objeví, tak si to koupu v hypermanganu.

Zdroj: diskuze Kuze na hrbetu ruky me pali...trpim na mykozy celeho tela

Biologické hodiny lidského těla

Biologické hodiny ukazují dobu, kdy je v činnosti, nebo naopak „odpočívá“ ten který orgán našeho těla. Je proto důležité znát tyto hodiny, abychom orgán, který má právě odpočívat, zbytečně nezatěžovali.

Zdroj: Biologické hodiny

Diskuze

V diskuzi BYLINKY PROTI SVĚDĚNÍ KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michala .

Chtela bych zeptat,uz 2.rokem me svedi cele telo,a nekdy mam i pocit ze me furt neco picha.Vyzkousela sem vsechny druhy masticek co me doporucily na Koznim.A i sama sem toho spousty vyzkousela.A stale nic nepomaha.V bylinkarstvi sem zkousela caje na pokozku,a nic.A na Alergologii mam vse v poradku.Uz opravdu nevim si rady.Prosim o nakou radu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Eva.

Ahoj Míšo, ještě jsi na nic nepřišla skrz svědění? Já mám svědění a píchání těla též dva roky a stále nevím proč, můžeš mi napsat na email? elvickaku@seznam.cz díky

Zdroj: diskuze Bylinky proti svědění kůže

Co znamená nadměrné pocení hlavy a obličeje

Z diagnostického hlediska je důležité rozlišit pocení hlavy jako nemoc nebo pocení hlavy z důvodu tepla, stresu či cvičení. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Hyperhidróza neboli nadměrné pocení se vyznačuje větším množstvím vylučovaného potu, než je potřebné k regulaci těla. Příčinami hyperhidrózy jsou nejčastěji dědičnost (jedná se často o vrozenou dispozici), potom se hyperhidróza nazývá hyperhidróza primární. Pokud je hyperhidróza vyvolána nějakými okolními vlivy, jedná se o hyperhidrózu sekundární. Nejčastěji se setkáváme s první z těchto jmenovaných. Zvýšené pocení může být buď celkové (po celém těle), nebo lokální (na určité části těla). Ruce, nohy, hlava, obličej, podpaží a třísla patří mezi nejaktivnější oblasti pocení vzhledem k relativně vysoké koncentraci potních žláz.

Existuje několik možností léčby:

  • iontoforéza (bývá možností první volby);
  • aplikace botulotoxinu;
  • hrudní sympatektomie.

Zdroj: Nadměrné pocení hlavy a obličeje

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ KŮŽE NA TĚLE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva.

Dobrý den,mám atopický ekzém a nyní mě začala svědit kůže po celém těle, nejvíc v noci .Brala jsme na to snad už všechno-masti ,léky. Prosím, kdo máte nějakou zkušenost s léky,které opravdu pomáhají,prosím, poraďte. Děkuji předem.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Ludmila.

Již přes měsíc mne moc trápí svěděni kůže celého těla.Nevím kde jsem to sehnala,byla jsem přes 2 měsíce na LDN,nemohla jsem se postavit na nohy a pořád jsem zvracela.předtím jsem lež
ela na interně , pak na JIPCE odkud mne ne doléčení převezli na LDN.Jsem z toho pobytu zklamaná z hodně dúvodů.Moc jsem se těšila domú ale trable pokračují.
Mám nějaké masti a tabletky ale nevěřím že mne dají do pořádku
Navíc mne začaly obě lýtka těct nějaký polovičně hnisavý výtok.Taky mne to dlouho trápí ale už se to lepší,prý je to od srdce.
Moc děkuji za radu Ludmila.

Zdroj: diskuze Svědění kůže na těle

Plíseň

Svědění kůže (pruritus) je nejtypičtějším příznakem některých kožních plísní. Při svědění kůže je vhodná nedráždivá dieta, zásada nemýt pokožku příliš často mýdlem (vyjma speciálních mýdel vhodných při svědění, jako je například rašelinové mýdlo). Nenoste dráždivé prádlo a šaty a eliminujte provokační faktory, jako je prach, pocení, tření. Osvědčuje se používání rašelinové kosmetiky nebo konopné kosmetiky, která výrazně zklidňuje a snižuje svědění kůže. Úlevu přinášejí teplé koupele, vhodné jsou koupele v medicinálních olejích.

Zdroj: Příčiny svědění kůže

Příčiny pocení hlavy

Pocení hlavy není nemoc, spíše jen vsugerovaný jev. Na pocení hlavy má velký vliv počasí, zejména jeho časté změny. Proměnlivé počasí se nejčastěji vyskytuje na jaře a na podzim. Zvýšené podněty počasí způsobují bolesti hlavy, problémy s krevním oběhem, poruchy spánku, podrážděnost a snížený výkon. Tento stav je velmi nepříjemný zejména u lidí s dlouhými vlasy.

Zdroj: Jak se zbavit nadměrného pocení hlavy

Diskuze

V diskuzi SVĚDĚNÍ CELÉHO TĚLA BEZ VYRÁŽKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blanka chvátalová.

ahojik chtěla bych se vás na něco zeptat ohledně mého svědění

už asi přes půl roku mě pořád svědí celé tělo a byla jsem u paní doktorky,kde mě dala prášky a ale to nepomáhá a je to čindál horší a v noci nespím a koukám do zdi svědí mě úplně všechno a nejhorší to je v noci a ráno přes den to je lepší a svědí mě to docela dost a fakt už nevím co s tím mám dělat prášky beru dvoje,ale moc nezabírají aji mě svědí tam dole aji zadek aji nohy úplně všechno také jsem zkoušela na koupel vločkovou kaši do koupele a mám aji olejíček ale pořád nic potřebuji poradit co s tím mám dělat je to fakt k nevydržení každý den se sprchuji a pořád nic.poradíte mi prosím co s tím mám dělat nebo co na to zabírá děkuji moc a bojím se škrabat aby to nebylo pak horší ještě

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Pavla.

Dobry den, nahodou jsem narazila a ctu vas dotaz. Mela jsem uplne stejny problem, svedelo me cele telo neskutecne, mela jsem pocit ze se zblaznim. Manzel mi uz nadaval, ze jsem blazen. Doslo to tak daleko, ze jsem sla k lekari, kvuli tzv. Voleti na krku a lekarka me hned vynadala, ze jsem zanedbala stitnou zlazu a rozjelo se to do magickych hodnot, stitka mi lezla ven a bylo to videt. Diagnostikovana pak thyreotoxikoza GB typu. Za mesic a pul jsem byla po operaci totalniho odstraneni strumy a byl pokoj, nechte si odebrat krev na stitnou zlazu. Svedeni je jednim projevem problemu se stitnou zlazou. Pavla

Zdroj: diskuze Svědění celého těla bez vyrážky

Nadměrné pocení v obličeji

Jednotlivci se nepotí jen při kontaktu s okolím, ale i při běžných činnostech, jako je sledování televize, řízení motorových vozidel, vaření a mnoho dalších. Tato skutečnost znesnadňuje sociální působení a výrazným způsobem zhoršuje kvalitu života postižených jedinců. Nadměrné pocení v obličeji je problém, který bývá často více zahanbující než pocení na jiných partiích těla. Na obličejové partie byl proto speciálně vyvinut antiperspirant s anti-aging složkou, který neobsahuje aluminium chlorid.

Zdroj: Pocení

Dostupnost v lékárně

Tento produkt je běžně dostupný v kamenných i internetových lékárnách. Objednat si ho můžete tady: Wurm-Ex cena.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Vnitřní orgány člověka obrázek

Zde si můžete prohlédnout obrázek, jak vypadá lidské tělo uvnitř tzv. vnitřnosti, tedy vnitřní orgány.

Zdroj: Vnitřní orgány lidského těla

Noční pocení jako příznak rakoviny

Noční pocení bývá také příznakem některých druhů rakoviny. Rakovina se kromě pocení projevuje i pocity únavy, hubnutí a zvětšení lymfatických uzlin, je načase navštívit lékaře.

Zdroj: Noční pocení bez horeček

Na co je lék Wurm-Ex

K odčervení lidského organismu je na českém trhu k dispozici jediný volně dostupný a vysoce účinný přípravek Wurm-Ex. Nabízené balení obsahuje speciální tablety, které při postupném uvolňování současně s kombinací účinných látek radikálně redukují životaschopnost nechtěných parazitů v lidském těle. Přednostmi přípravku Wurm-Ex jsou 100% účinnost, šetrnost ke střevní mikroflóře a nekompromisnost vůči všem parazitujícím organismům.

Zdroj: Wurm-Ex na odčervení lidského těla

Noční pocení a alkohol

Pocení ovlivňuje také požití alkoholu nebo acylpyrinu. Stejně tak provází i horečku, v takovém případě je pocení léčebným procesem, který dokáže omezit množení patogenu a ukazuje, jak je silný imunitní systém.

Zdroj: Noční pocení bez horeček


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jitka Konášová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP