Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PUCHYR NA VAGÍNĚ

OBSAH

Kdy se může udělat puchýř na jazyku

Existují různé formy puchýřů a každá z nich se objeví z jiného důvodu. Patří sem: puchýřky na jazyku při horečce; opary; afty; slintavka, která se projevuje puchýři na jazyku; kvasinková infekce; avitaminóza; alergie; nedostatek vitamínu B, poranění jazyka, kousnutí se do jazyka.

Zdroj: Puchýře na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

DOBRÝ DEN JSEM JITKA A MÁM STRAŠNEJ PROBLÉM JSEM UŽ ZOUFALÁ A I BREČÍM SVĚDÍ MĚ VAGÍNA A I MOČOVÝ MĚCHÝŘ A MŮŽU SI UVAŘIT BYLINKOVEJ ČAJ NA MOČOVÉ CESTY A ALE TO JE MÁLO A EXISTUJE PROSIM VÁS MASTIČKA NA TOTO SVĚDĚNÍ ? A MOC VÁM PŘEDEM DĚKUJU ZA ODPOVĚĎ A NADHLEDANOU A MĚJTE SE SUPER
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zřejmě máte vaginální mykózu. To je normální v tomto parném období. Ve vaší vagíně přemnožila kvasinka Candida Albicans a tu teď musíte zase dostat pod kontrolu. K tomu by bylo nejlepší navštívit svého gynekologa, aby vám provedl lékařské vyšetření a zjistil co přesně způsobuje vaše problémy se svěděním. Pokud nemůže z nějakého důvodu k lékaři, tak můžete zkusit rady, které tento problém řeší a pomůcky k nim můžete volně koupit v lékárně. Zde je návod jak se zbavit svědění ve vagině: www.ceskaordinace.cz…
Vznik a rozvoj kvasinek rovněž podporuje příliš kalorická strava založená na cukrech a obilninách, takže koláček, se kterým jste vyfocena, je pro kvasinky vítaná posila.

Zdroj: diskuze SVĚDĚNÍ VAGÍNĚ I V MOČOVÉM MĚCHÝŘE CO TEĎ ?

Puchýř na jazyku

Pokud se vám objevily na jazyku malé bolestivé puchýřky, jde pravděpodobně o afty. Afty na jazyku často souvisí s oslabenou imunitou, pacient by měl dbát na doplnění vhodných vitamínů, které slouží především jako prevence. Jde zejména o vitamín B12, který najdeme v mléce, vejcích, masu a vnitřnostech, a také o kyselinu listovou, která obsahuje vitamín B9 a je přítomna v zelenině. Důležitý je rovněž vitamín C, který podporuje naši obranyschopnost. Najdete ho v různých druzích ovoce i zeleniny. Vitamíny můžete přijímat také prostřednictvím kapslí nebo doplňků stravy, které zakoupíte v lékárně.

Ačkoli afty samy o sobě nejsou nijak závažným onemocněním, jde o dost nepříjemný a bolestivý problém. Bolest aft na jazyku pomáhá zmírňovat cucání kostky ledu, čímž si ostatně také vhodně doplňujete tekutiny. Doporučuje se kloktání odvaru ze šalvěje lékařské, která má antiseptické a léčivé účinky. Dbejte také na pravidelnou ústní hygienu: čištění zubů a výplachy.

Zdroj: Puchýřky na jazyku

Poradna

V naší poradně s názvem VŘEDY NA VAGÍNĚ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Livia.

Uz skoro 1 rok mam vredy jeden mi ide dole a zasse ini najdem newjem co uz mam robiť velmi sa.bojím
.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Měla byste jít na gynekologii!!! Vaginální herpes je nebezpečný pro Vás i pro Vaše sexuální partnery. Můžete nakazit jiné lidi a riskujete vznik nebezpečných nádorových onemocnění. Na Slovensku i v ČR máte vyšetření na gynekologii zdarma, tak to co nejdřív udělejte.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Vředy na vagíně

Co je to rozedma plic

Rozedma plic je chronické plicní onemocnění, které vede k narušení plicních funkcí a může nemocného omezit na kvalitě života, případně jej ohrozit dalšími komplikacemi. Podstatou chorobného stavu je destrukce přepážek mezi plicními sklípky. Člověk následně ztrácí schopnost vydechovat vzduch z plic a ten pak začne být zadržován v plicních sklípcích. Kromě toho je snížena plocha, na které může docházet k výměně dýchacích plynů mezi plicní tkání a krví.

Wikipedie uvádí, že plicní emfyzém (neboli rozedma plic, latinsky Emphysema pulmonum) znamená trvalé abnormální rozšíření dýchacích cest distálně od terminálních bronchiolů. Toto onemocnění je charakterizováno úbytkem plicní tkáně.

Emfyzém je klasifikován podle toho, jakou část dýchacích cest postihuje. Rozeznávají se čtyři typy a stadia emfyzému:

  • Centroacinózní emfyzém: Postihuje centrální úsek respiračního bronchiolu, plicní sklípky zůstávají nepostiženy. Tento typ emfyzému je charakteristicky spjatý s kouřením. Často bývá spojený s chronickou bronchitidou a spolu se nazývají chronická obstrukční plicní nemoc.
  • Panacinární emfyzém: Postihuje jak bronchiolus, tak plicní sklípky. Typicky se vyskytuje u pacientů, kterým chybí enzym alfa-1-antitrypsin.
  • Distální acinární emfyzém: Postihuje převážně plicní sklípky. Může zasahovat až pod poplicnici jako emfyzematózní bula (vzduchový puchýř), jejímž prasknutím vznikne spontánní pneumotorax.
  • Nepravidelný emfyzém: Je asociován s jizvením, kdy jizva retrahuje (vtahuje) okolní plicní tkáň. Plíce jsou postiženy nepravidelně.

Zdroj: Rozedma plic

Diskuze

V diskuzi PUCHÝŘ NA NOZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Š arka.

Je možné ze když se puchyř nepropichna aby se sám vstrebaval a
kůže se opět prilepila.A nebo se vzdy sloupne?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Puchýř na noze

Ranunculus acris

Tento druh je hojně rozšířený v celé Evropě kromě nejsevernější a nejjižnější části a západní Sibiře. U nás je pryskyřník častý na celém území od nížin až po podhorský stupeň. V horách se vyskytuje zřetelně vzácněji. Má rád vlhčí travinné porosty, jako jsou louky, pastviny, okraje cest, bez ohledu na podklad.

Ranunculus acris je vytrvalá bylina, vysoká 20–100 cm, s velmi krátkým, do 1 cm dlouhým oddenkem. Lodyha je přímá, lysá nebo v dolní polovině přitiskle řídce až hustě chlupatá. Přízemní listy dlouze řapíkaté, čepel dlanitě 3–7klanná, listové úkrojky cca do 2/3 nebo až k bázi zastřihované, čárkovitě kopinaté, 0,3–0,8 mm široké; lodyžní listy jsou podobné přízemním. Květní stopky vcelku oblé, přitiskle chlupaté. Korunní lístky jsou žluté a lesklé, kališní lístky poměrně přitisklé ke koruně, krátce až dlouze chlupaté; nitky tyčinek jsou lysé. Nažky mají okrouhle vejcovitý tvar, jsou lysé s hákovitě zahnutým zobánkem. Kvete od května do srpna.

Na našem území se mohou objevit dva další poddruhy pryskyřníku prudkého, lišící se širšími úkrojky listů a oddenky až 10 cm dlouhými. Západoevropský pryskyřník prudký Friesův (R. acris subsp. friesianus (Jordan) Rouy et Fouc.) občas zplaňuje v parcích a zahradách, má listy měkké, na rubu hustě přitiskle chlupaté, na okrajích úkrojků s četnými hustými zuby. V Bílých Karpatech se vyskytují rostliny velmi blízké poddruhu R. acris subsp. strigulosus (Schur) Hyl. (pryskyřník prudký hřebílkatý), který má listy tuhé, řídce štětinaté, na okrajích úkrojků jen s řídkými zuby, a nitky tyčinek řídce pýřité; vyskytuje se ve východní a jihovýchodní Evropě. Oba poddruhy nejsou příliš vyhraněné, existuje mnoho přechodných typů k nominátnímu poddruhu.

Druh je jedovatý, obsahuje toxický protoanemonin, který má silně dráždivé účinky a u citlivých jedinců může vyvolávat na pokožce puchýře. Jméno pryskyřník je odvozeno ze staročeského slova pryskýř – puchýř. Tato látka způsobuje rovněž odpornou palčivou chuť, kvůli níž dobytek rostlinu nežere. Sušením se jedovatost ztrácí. Zde můžete vidět, jak vypadá tento jedovatý druh, který běžně naleznete na našem území.

Zdroj: Ranunculus


Autor obsahu

Mgr. Světluše Vinšová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP