Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

PUCHÝŘKY NA HORNÍM PATŘE

OBSAH

Oteklé horní patro

Otok na horním patře může souviset s virovým nebo bakteriálním onemocněním. Pokud je otok na horním patře spojen se zvětšenými uzlinami na krku, zvětšenou štítnou žlázou či otokem tkání, je dobré provést ultrazvuk, který tyto patologie odhalí.

Zdroj: Odřené patro v ústech

Diskuze

V diskuzi BOLESTIVA BULKA NA HORNÍM PATŘE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Sabina Ksandrova.

Dobrý den je mi 17 let a asi tak 3-4 dny mam na horním patře v přední části bouli červenou spíše na levé straně. Na dotek neboli ale když zatlačím jazykem tak to dost bolí.. pár dní zpět jsem měla chřipku poté se udělala ta bulka. proti bolesti beru paraleny. A mam furt rýmu.. děkuji za odpověď vůbec nevím co to je a dost se bojím..

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bolestiva bulka na horním patře

Příznaky

Může se projevovat zarudnutím a zduřením sliznice, bolestivostí, tvorbou puchýřků, aft až vředů. Může se vyskytnout bolest při polykání na horním patře. Příčinou těchto příznaků jsou nejčastěji infekce virového původu, případně bakterie, popálení, mechanické poškození sliznice, kousnutím do dásně.

U lidí je nejčastějším typem takzvaná herpetická aftózní stomatitida neboli herpetická gingivostomatitida, způsobená lidským herpesvirem HSV-1. Projevuje se tvorbou bolestivých aft o velikosti do 0,5 cm na dásních, jazyku a lícních částech sliznice ústní dutiny. U nemocných jedinců se může vyskytnout horečka, nechutenství, nadměrné slinění.

Zdroj: Odřené patro v ústech

Poradna

V naší poradně s názvem DOTAZ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den chtěl se zeptat je mi 23 let na horním patře mám pár svích zubu a mástek mám nárok na zubní protézu od pojištovny děkuji za odpověd

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Každá zdravotní pojišťovna má vlastní podmínky úhrady zubních náhrad. Poraďte se se svým stomatologem, co je možné s vašimi zuby provést a pak požádejte zdravotní pojišťovnu o úhradu.

Zdroj: diskuze Dotaz

Streptokoková infekce krku

Jde o infekci, která postihuje hrdlo a mandle. Za tuto infekci je zodpovědná skupina bakterií zvaných Streptococcus.

Drobné červené skvrny zvané petechie na horním patře úst jsou běžným příznakem.

Mezi další příznaky infekce streptokoky patří:

  • horečka;
  • bolest při polykání;
  • červené a oteklé mandle;
  • zduřené lymfatické uzliny na krku

Pokud máte podezření, že máte streptokoka v krku, měli byste navštívit praktického lékaře nebo specialistu na uši, nos a krk. Léčba obvykle zahrnuje léčbu antibiotiky, pití velkého množství tekutin a odpočinek.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené streptokokovou infekcí krku.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi LEUKOPLAKIE V ÚSTECH PO OPERACI-ODSTRANĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Prosím poradte dcera prodělala odstranění lekoplakie v ústech na horním patře dutiny ústní... jak jíst,co jíst...co pomůže aby se co nejdřív a bez bolesti z toho dostala,nikde není žádná diskuze a rady.Je nepříjemné mít díru na patře,hůř se to hojí,po týdnu ji praskla cevka a měla plnou pusu krve,odvezla ji rychlá a zacelili ji to.
Prosím poradte...máma za dceru....děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Leukoplakie v ústech po operaci-odstranění

Příčiny červených teček na patře

Existuje mnoho možných příčin červených hrbolků nebo červených skvrn na patře úst. Mezi běžné příčiny patří podráždění z jídla, zubní protézy nebo infekce úst nebo krku.

Červené skvrny na horním patře úst mohou být dráždivé, ale obvykle jsou neškodné a měly by zmizet samy. Pokud máte obavy nebo nevíte, co je příčinou skvrn, poraďte se s praktickým lékařem nebo stomatologem, či lékařem ORL, protože to může být také příznakem něčeho vážnějšího.

V tomto článku se podíváme na faktory, které mohou způsobit červené skvrny na patře úst, na obrázky, které pomohou identifikovat příčinu, a prevenci.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi VZP NA CO PŘISPÍVÁ ZUBNI IMPLANTÁTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal kóňa .

Dobrý den , chtěl bych se zeptat mám paradentózu a chtěl bych náhradu zubů na jaké zuby bych dostal příspěvek a na jaké ne z pozdravem Michal Kóňa

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Daniela.

Dobrý den, je mi 66let pravděpodobně mě čeka zubní protéza horních předních zubu,prosím kolik by stála nadlehčená protéza která by mě v hornim patře v puse nedělala zažívaci potíže mám nemocný žaludek , děkují za odpověd. Daniela

Zdroj: diskuze Vzp na co přispívá zubni implantáty

Vředy v ústech

Vředy se vyskytují v ústech a na horním patře. Způsobují nepohodlí a mohou ztěžovat jídlo a pití.

Vředy v ústech mají tendenci vymizet do 2 až 4 týdnů, ale v některých případech mohou přetrvávat, krvácet nebo se infikovat.

Některé běžné faktory, které přispívají k vředům v ústech, jsou:

  • dehydratace;
  • špatná péče o ústa nebo ústní hygiena;
  • těžké užívání alkoholu;
  • užívání tabáku;
  • nedostatek bílkovin ve stravě;
  • nedostatky vitamínů;
  • některé léky nebo léčby, jako je radiační terapie.

Konzumací měkkých, nevýrazných jídel a pitím vlažné vody mohou lidé získat určitou úlevu od vředů v ústech. Jednotlivec se také může chtít vyhnout potravinám, které jsou hrubé, slané nebo kyselé, dokud vředy z úst nezmizí, protože mohou dráždit postiženou oblast a zvyšovat nepohodlí.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené vředy v ústech.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY NAD HORNÍM RTEM U STARÝCH LIDÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

Prosím mám stále suché rty a pocit stahu pokožky nad horním rtem-proto mám i vrásky.byla bych velmi vděčná,kdyby mi někdo poradil účinný přípravek ke zmírnění těchto potíží.Je mi 65 let.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Vrásky nad horním rtem u starých lidí

Nemoc rukou, nohou a úst

Nemoc rukou, nohou a úst, nazývaná také Sedmá Dětská Nemoc, je běžná virová infekce. Obvykle postihuje děti, které jsou mladší 5 let, ale onemocnět mohou i starší děti a dospělí.

Prvním příznakem je často horečka. Po 1 až 2 dnech se mohou v ústech a na horním patře vytvořit bolestivé vředy. Lékaři tomu říkají herpangina. Vřídky obvykle začínají jako malé červené skvrny a běžně se objevují v zadní části úst a horního patra. Tyto skvrny mohou vytvářet puchýře a mohou být bolestivé.

Sedmá dětská nemoc často také způsobuje vyrážku na dlaních a chodidlech a někdy na kolenou, loktech a genitáliích. Většina případů je mírná a někteří lidé mohou prodělat toto onemocnění bez jakýchkoli příznaků.

Neexistuje žádná léčba, používají se volně prodejné léky ke snížení bolesti a horečky. Ústní vody a ústní spreje mohou pomoci zmírnit bolest v ústech.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené nemocí rukou, nohou, úst.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Poradna

V naší poradně s názvem PUCHÝŘE NA JAZYKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Helena.

Dobrý večer, hledám informace ohledně svého problému a to.....tvoří se mi občas na jazyku puchýře naplněné krví. Nejčastěji se tvoří na jazyku, občas na vnitřní straně tváře a před několika dny dokonce na horním patře.
Jsem žena 56 let, léčím se s psoriatickou artritidou a užívám lék Arava.
V minulosti jsem prodělala mononukleózu, boreliózu ,toxoplazmózu.
Za případné informace děkuji.

Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Puchýře naplněné krví jsou jedním z nejčastějších problémů, které zubař slýchá ve své ordinaci. Ve většině případů jsou tyto krevní puchýře, vzniklé kdekoliv v ústech, neškodné vředy. V některých případech však vyžadují další vyšetření.

Krevní puchýř se vyskytuje častěji než infikovaná afta nebo léze po kousnutí. Můžete se kousnout do vnitřní strany tváře nebo jazyka a způsobit si traumatický vřed, který může být extrémně bolestivý. Pokud se vřed nehojí správně, napadnou ho mikroorganismy, které mu dají tmavě načervenalý nebo dokonce tmavě hnědý vzhled. Jak je to patrné i na vaší fotografii.

Takový stav se většinou vyléčí sám. Návštěva zubaře je nutná pouze v případě, že by vám puchýř na jazyku překážel při žvýkání nebo mluvení neustálým pronikáním mezi zuby. Zubař pak při prohlídce odstraní všechny ostré nebo zubaté hrany ze zubu, který může za toto pokousání a zakulatí jej.

Pokud vám puchýř naplněný krví způsobuje bolest, postačí vám k úlevě volně prodejné léky proti bolesti.

Pokud by se krevní puchýř stále zvětšoval nebo se ani po dlouhé době nehojil, měla byste navštívit svého zubaře.

Existují také situace, kdy si všimnete, že to, co začalo jako krevní puchýř, začíná měnit barvu nebo se v tom místě objevuje pocit pálení. I to je potřeba bedlivě sledovat.

Také pokud jste kuřák nebo požíváte tabák v jakékoli jiné formě, tyto příznaky by měly okamžitě spustit poplach, protože mohou být prvotním příznakem rakoviny jazyka. Stejně jako u jakéhokoli jiného typu rakoviny je včasná detekce klíčem k minimalizaci následků, které s sebou přináší léčba rakoviny.

Ačkoliv to nevypadá na váš případ, přesto to zmíním. Pokud by puchýř naplněný krví byl na jazyku přítomen dlouhodobě, bez dalších průvodních příznaků, jako je bolest, tak se může jednat o hemangiom. Nejhorší, co v této situaci lze udělat, je pokusit se pupínek propíchnout. Hemangiom je nezhoubný nádor, který vyrůstá z cév. Obvykle není dostatečně velký, aby vyžadoval jakoukoli léčbu, ale pokud se zvětší, již způsobuje estetický problém, který je nutné odstranit elektrokauterizací.

Rakovina dutiny ústní i hemangiom jsou velmi vzácné, ale když se objeví, klíčem k úspěšnému výsledku je včasná detekce a léčba.

Může za vaše problémy s jazykem lék Alvara? Nedá se to vyloučit, neboť vznik takových puchýřů, které máte na jazyku, jsou způsobeny infekcí. Infekce propukne, když selže váš imunitní systém. Lék Alvara obsahuje účinnou látku leflunomid, který působí na imunitní systém a tlumí ho. Přesněji řečeno tlumí leflunomid mitochondriální enzymy nutné k syntéze DNA a RNA a tím je mimo jiné narušeno množení bílých krvinek, které jsou nutné pro správný průběh imunitních reakcí.

Promluvte si se svým lékařem, od kterého dostáváte předpis na lék Alvara, že se vám tvoří tyto puchýře a ukažte mu svou fotografii s puchýřem na jazyku. Lékař zváží, zda-li přínos léčby lékem Alvara převyšuje tento negativní účinek.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Puchýře na jazyku

Moučnivka neboli orální kandidóza

Je to kvasinková infekce, kterou způsobuje houba Candida. Téměř každý má Candidu přítomnou v trávicím traktu nebo na kůži, ale za určitých podmínek se houby množí a způsobují infekci.

Některé specifické faktory zvyšují riziko moučnivky v ústech:

  • zubní protézy;
  • pravidelné kouření;
  • neléčené HIV nebo AIDS;
  • cukrovka;
  • rakovina;
  • některé léky na sucho v ústech nebo na astma.

Mezi běžné příznaky moučnivky patří:

  • bílé nebo červené skvrny na vnitřních tvářích, jazyku, horním patře úst a hrdla;
  • červené skvrny, které bolí;
  • ztráta chuti;
  • vatový pocit v ústech;
  • bolest při jídle a polykání.

Pokud máte podezření, že máte moučnivku, můžete se o svých příznacích poradit se svým praktickým lékařem nebo zubařem. Lékař může moučnivku obvykle diagnostikovat vyšetřením úst. V některých případech může požádat o ústní výtěr z úst nebo hrdla, aby se na to podíval pod mikroskopem.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené moučnivkou.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi POTREBUJI ZUBNI PROTEZU KOLIK BUDE STAT se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Pekar milan.

je mi 54 let mam asi 7 zubu potreboval bych kompletni novou protezu u zubare jsem nebyl 40 let co mam delat a kolik to bude stat

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Lenka krčálová.

od roku 2013 jsem chodila k zubařce jen mě pořád vrtala 2zuby ale že mám už 20letna horním patře obroušené svoje zuby a na nich na pevno nasazenou protézu neřešila už mě povolovaly nakonec jsem přešla na kliniku kde mě řekli že to něco bude stát a rok jsem tam chodila a nic udělali mě konské zuby a podle revizní zubařky špatně odvedená práce takže už jsem byla pro ně problémová a je 2017 a já stále nemám udělané zuby mý kamaradi mají všichni zuby já nic jsem už nervozní protože začínám šišlat poradí mě někdo děkuji

Zdroj: diskuze Potrebuji zubni protezu kolik bude stat

Afty

Afty jsou malé vřídky, které se tvoří na patře nebo uvnitř úst. Vředy vypadají jako vředy s šedým, žlutým nebo bílým středem a plochým červeným okrajem. Začínají červenou skvrnou nebo hrbolkem a mají tendenci se během několika dní zvětšovat.

Přesná příčina vředů zůstává neznámá, ale některé rizikové faktory zahrnují:

  • genetickou predispozici;
  • únavu;
  • emoční stres;
  • některé potraviny, které způsobují podráždění (často to bývají rajčata).

Na rozdíl od oparů, které způsobuje orální herpes, afty nejsou nakažlivé a hojí se 7 až 10 dní. V této době můžete zmírnit nepohodlí používáním volně prodejných lokálních krémů, gelů a antimikrobiálních ústních vod.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené afty.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi ŽLUTÉ SKVRNY LÉČIL SE NA CHOLESTEROL se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Michal.

Jde mi oto na horním výčku v řasach mám pupínek nebo se začíná dělat tukovi vacek. Jde nějak odstranit?
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Žluté skvrny léčil se na cholesterol

Fyzické zranění

Jedním z nejčastějších důvodů červených skvrn nebo vředů na patře úst je akutní zranění, jako je říznutí, škrábnutí nebo popálenina. K tomu může dojít v důsledku pití něčeho příliš horkého nebo tvrdého ostrého jídla, které způsobuje modřiny při kousání nebo žvýkání.

Další stavy, které by mohly vést k fyzickému zranění v ústech, jsou:

  • zubní protézy, které již správně nesedí;
  • okraj zlomeného zubu;
  • nerovnoměrné zubní výplně nebo zlomené korunky nebo můstky;
  • citlivost nebo alergická reakce na některé složky některých zubních past nebo ústních vod.

Doporučuje se počkat 2 týdny, aby se poškozená tkáň zahojila. Pokud červené skvrny přetrvávají, doporučuje se kontrola u zubaře, aby diagnostikoval stav.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené fyzickým zraněním.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Diskuze

V diskuzi BÍLÉ RTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana.

dobrý den mám otázku zjistila jsem na horním rtu že mi od koutku pomalu bělá ret ,,nevíte co to znamená,.? děkuji za pdpověd

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Bílé rty

Vředy v ústech

Vředy se vyskytují v ústech i na horním patře. Způsobují nepohodlí a mohou ztěžovat jídlo a pití.

Vředy v ústech mají tendenci vymizet do 2–4 týdnů, ale v některých případech mohou přetrvávat, krvácet nebo se infikovat.

Některé běžné faktory, které přispívají k vředům v ústech, jsou:

  • dehydratace;
  • špatná péče o ústa nebo ústní hygiena;
  • těžké užívání alkoholu;
  • přemíra tabáku;
  • nedostatek bílkovin ve stravě;
  • nedostatky vitamínů;
  • některé léky nebo léčby, jako je radiační terapie.

Konzumací měkkých, chuťově nevýrazných jídel a pitím vlažné vody mohou lidé získat určitou úlevu od vředů v ústech. Jednotlivec se také může chtít vyhnout potravinám, které jsou ostré, slané nebo kyselé, dokud vředy nezmizí, protože mohou dráždit postiženou oblast a zvyšovat nepohodlí.

Obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie červených skvrn na patře způsobených ústními vředy: fotografie horního patra dutiny ústní.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní

Diskuze

V diskuzi VODNATÉ PUCHÝŘKY NA NOHOU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdeněk.

Již delší dobu se mi tvoří puchýřky které jsou podlité tekutinou která velmi často praskne a odtéká. Kožní lékařka mi doporučila na léčbu gázovým polštářkem IalugenPlus po této terapii se mi vše zhojí ale po několika dnech se zase tyto puchýřky objeví a je to velmi nepříjemné. Otékají mě kotníky na obou nohách. Mám chronickou obstrukčí nemoc, a diabetes druhého typu. Jak bych měl pokračovat v léčbě?
Zdeněk Kopeček Děkuji za kladnou odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kozlova marie.

mám nateklé nohy puchýřky které praskají a tečou

Zdroj: diskuze Vodnaté puchýřky na nohou

Erytroplakie

Erythroplakie je červená skvrna v ústech. Lékaři zcela nerozumí příčinám erytroplakie, ale je častější u lidí, kteří nadměrně užívají tabák nebo alkohol.

Charakteristiky erytroplakie zahrnují následující:

  • hladké, sametové léze, které jsou jemné na dotek;
  • léze obklopené dobře definovaným okrajem;
  • bolestivý, palčivý pocit;
  • kovová pachuť v ústech.

Podle Mezinárodní agentury pro výzkum rakoviny je erytroplakie často časným příznakem rakoviny dutiny ústní.

Pokud máte podezření na erytroplakii, měli byste navštívit svého praktického lékaře nebo zubaře. V některých případech může lékař doporučit odstranění tkáně chirurgicky nebo laserovou léčbou, aby se zabránilo rozvoji rakovinné tkáně.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené erytroplakií.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Orální herpes

Virus herpes simplex způsobuje otevřené vředy, nazývané také opary, v ústech nebo kolem nich.

Opary se nejčastěji vyskytují na okrajích rtů, ale mohou se objevit i uvnitř úst, včetně horního patra. Často se objevují jako bílé otevřené vředy, i když mohou také vypadat jako červené skvrny, zvláště když se teprve začínají tvořit a také když se hojí.

Více než polovina populace ve věku 14 až 49 let je nositelem tohoto viru. Můžete si všimnout, že se u vás opary objevují, když je oslabený váš imunitní systém, například v chladném počasí nebo po jiné infekci či nemoci.

Opary obvykle zmizí samy do 2 týdnů. Během tohoto období byste se měli vyhýbat blízkému fyzickému kontaktu s ostatními a vyvarovat se sdílení osobních věcí, jako jsou holicí strojky, zubní kartáčky, balzámy na rty a ručníky, aby se zabránilo přenosu viru.

Obrázky

Zde se můžete podívat na červené tečky na horním patře, způsobené orálním herpes.

Zdroj: Co znamenají červené tečky na patře?

Vodnaté puchýřky na rukou u dětí

Vodnaté puchýřky na rukou dětí mohou být projevem infekce, alergie, podráždění nebo poleptání.

Příčiny

Vodnaté puchýřky na rukou často doprovázejí mykózu. Pokud tomu tak je, je lepší navštívit kožního lékaře, který zhodnotí stav dítěte a rozhodne o případné léčbě.

Léčba

Jako první pomoc můžete zkusit jednak koupel ve vodě s octem (6 lžic na 1 l vody), jednak krém Canespor. Pokud tento postup nebude úspěšný, navštivte dermatologa.

Zdroj: Vodnaté puchýřky na těle

Kde se v ústech vyskytují?

Afty se nevytvoří na kterémkoliv místě v dutině ústní, ale pouze tam, kde sliznice není na povrchu takzvaně keratinizována. To znamená, že je nikdy nenajdeme na tvrdém patře a dásních. Afty nacházíme častěji v přední části úst (ve „vestibulu“), na hranách a spodině jazyka. Méně se afty vyskytují na patrových obloucích, měkkém patře a mandlích.

Zdroj: Afty v puse

Petechie na patře a v ústech

Petechie na patře a v ústech mohou být způsobeny kouřením, pak jde o takzvanou nikotinovou stomatitidu. Pokud se tento příznak objeví, je dobré navštívit svého stomatologa, který posoudí zdravotní stav a vyloučí závažnost onemocnění.

Patrová petechie bývá pozorována u streptokokové angíny, není patologická. Tyto hemoragické skvrny se mohou vyskytnout i u infekční mononukleózy, zarděnek, roseole, virové hemoragické horečce, trombocytopenie a patrového traumatu. Petechie na měkkém patře jsou hlavně spojeny s infekcí hltanu u streptokokové infekce. Rovněž dušení může být příčinou petechie. Petechie v oblasti úst vznikají v důsledku traumatu.

Zdroj: Různé projevy petechií

Streptokoková infekce krku

Infekce streptokokem postihuje hrdlo a mandle. Za tuto infekci je zodpovědná skupina bakterií zvaných Streptococcus.

Drobné červené skvrny zvané petechie na patře úst jsou běžným příznakem infekce streptokoka v krku.

Mezi další příznaky infekce streptokoky patří:

  • horečka,
  • bolest při polykání,
  • červené a oteklé mandle,
  • zduřené lymfatické uzliny na krku.

Pokud má člověk podezření, že má streptokok v krku, měl by navštívit lékaře nebo specialistu na uši, nos a krk. Léčba obvykle zahrnuje léčbu antibiotiky, pití velkého množství tekutin a odpočinek.

Obrázky

Zde si můžete prohlédnout fotografie červených skvrn na patře způsobených streptokokovou infekcí: fotografie horního patra dutiny ústní.

Zdroj: Červené skvrny na patře v dutině ústní


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP