Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RADY PRO ZDRAVÉ VLASY

OBSAH

Tipy pro zdravé vlasy

Kromě těchto kosmetických rad je důležitý i zdravý životní styl pro zdravé vlasy. K eliminaci toxinů pomáhá dostatek spánku, vyvážená strava, zelená zelenina a čerstvé ovoce. Také se doporučuje používat vlasové přípravky, které obsahují sirné aminokyseliny, zinek a vitamin B6. Díky tomu budou vaše vlasy nepoškozené a v dlouhodobém horizontu budou vypadat a cítit se zdravější.

Zdroj: Péče o mastné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem ZELENE VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana .

dobry den po pripravku reparex mi zezelenaly vlasy.nepomaha mi nic.nejdo to ani prebarvit.babske rady nepomahaji.co s tim??

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Zkušená kadeřnice si s tím poradí. Druhá možnost je ostříhat a nechat dorůst nové zdravé vlasy.

Zdroj: diskuze Zelene vlasy

Jojobový olej chrání vlasy před mastným a olejovým vzhledem

Mastnota vlasů patří mezi problémy pokožky hlavy. Je velmi těžké se s mastnotou vlasů vypořádat, zejména u lidí, kteří mají dlouhé vlasy. Většina výrobků, které jsou určeny na mastné vlasy, ztrácí účinek při sušení vlasů. Šamponování vlasů také nepomáhá, protože vysušuje vlasy. Šamponování dělá vlasy matné a nezdravé. Kondicionéry zase způsobují mastnotu vlasů.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi SUCHÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva K.

Já jsem dostala od kamarádky drahý šampon na vlasy k narozkám. Esenciální šampon od Aloxxi. Vždy jsem musela s běžným šamponem po třech měsících ke kadeřnici, protože mi vlasy hned začaly krepatět. Tento dražší šampon mě ovšem velmi překvapil, vlasy se nekrepatí, jsou krásně zdravé a lesklé.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Suché vlasy

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi PÉČE O KRÁTKÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marketa.

Dobrý večer, mám mikádo, ale mám jemné vlasy a nevím si rady i když používám kvalitní šampon, tužidlo, lak, masku, stejně mi vydrží vlasy hodinu pěkně a pak splihnou a udělám culík. Prosim o radu jak zvětšit objem vlasů. Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Tea.

Ahoj, na zplihlé vlasy je vážně skvělá tahle objemová pěna od Aloxxi - eshop.aloxxi.cz/styl… Vlasy krásně pozvedne :) Já mám teda vlasy dlouhé, takže těžší a drží perfektně :)

Zdroj: diskuze Péče o krátké vlasy

Olivový olej na suché vlasy

Suché vlasy po něm budou silné a zdravé.

Potřebujeme:

  • 1 dcl panenského olivového oleje

V mikrovlnce nahřejeme olivový olej, aby byl teplý, ale ne horký! Pak jej vetřeme do suchých vlasů, hlavně na konečky. Poté zabalíme vlasy do ručníku a půl hodiny necháme působit. Nakonec umyjeme vlasy jemným šampónem.

Zdroj: Suché vlasy

Diskuze

V diskuzi ZBYTEČNĚ ZNIČENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Olivka.

prosím, prosím o radu :) mám vlasy dlouhé přibližně pod lopatky a problém je ten, že vždycky když si je nechám, třeba jen na chvilku rozpuštěné, začnou se mi zespoda zacuchávat, někdy vypadají jako dredy, takže když to rozčesávám vlasy se potrhají, ulámou, zničí.. :/ jinak myslím že jsou vcelku pěkné a zdravé :)

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Zbytečně zničené vlasy

Babské rady na suché vlasy

Také o suché, „chemlonové“ vlasy je třeba se starat. Jsou to vlastně mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk, nejsou vyživované. Je tedy důležité suchým vlasům dodávat chybějící tuk, například je pravidelně promašťovat kokosovým olejem. Kokosový olej je na suché vlasy asi nejvhodnější. Je lepší než olivový olej, který po sobě zanechává klasický zápach a vlasy těžké, zplihlé. Připravte si tedy raději klasický vlasový zábal z kokosového oleje. Přibližně 3–4 lžíce oleje ohřejte tak, aby vás nepálil, a naneste na vlhké vlasy. Zabalte do ručníku a nechte působit půl hodiny. Poté důkladně umyjte.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Hezký den, moc děkuji za skvělé babské rady :) Hlavně teď oceňují ty rady na vypadávající vlasy. Je fajn, že příroda nám nabízí tolik možností a že třeba jen z obyčejné kopřivy se dá vytvořit něco tak zázračného. Určitě rád vyzkouším místě těch všelijakých předražených a často i nefunkčních přiípravků. Co si tedy nechám alespoň pro to zlepšení psychiky je tohle www.ar-aesthetics.cz… Když člověk sebere nějaké to sebevědomí, je jednodušší potom svůj problém řešit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na vlasy

Proteiny

Vlasy jsou z proteinu keratinu. Tuto substanci tvoří z velké části bílkoviny, což je základní struktura všech buněk. Takže se doporučuje jedení bílkovin, které jsou to pravé pro silné vlasy. Biologicky cenné bílkoviny jsou z brambor, kukuřice, sóji a také živočišné bílkoviny, jako je maso, vejce a sýr.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katka.

vlasy padaly hrozně dlouho z důvodu HA. Jednoznačně mohu doporučit sadu Vitatress Nexxus. Je přírodní, žádná chemie. Výrobce dokonce uvádí, že v USA byla zvolena jako nejúčinější na trhu. Mě rozhodně pomohla. Vlasy přestaly padat, dokonce se mě pár lidí už ptalo, co používám :-), že vlasy vypadají fakt dobře a zdravě... a to se dobře poslouchá

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Alena85.

Dobrý den, mojí dceři okolo 20. roku začaly dost vypadávat vlasy, hodně to bylo asi stresem z VŠ, změnou prostředí a tak. Hrozně se tím trápila a já teda pak vyzkoušela na doporučení tonikum od Reparexu proti vypadávání vlasů, které jí opravdu pomohlo. Samozřejmě se musela psychicky trochu stabilizovat, aby to mělo efektivní účinek a ještě právě jsem jí k tomu kupovala doplňky stravy. Tady posílám, jak to tonikum funguje v praxi: www.reparexshop.cz/b…

Zdroj: diskuze Padání vlasů diskuze

Babské rady na krepaté vlasy

Na mytí krepatých vlasů se nejčastěji používá jedlá soda, která stav vlasů výrazně zlepší. Ještě je dobré vlasy po umytí sodou opláchnout jablečným octem. Jde o to, že soda napomáhá otevírat strukturu vlasu. Suchý a krepatý vlas má totiž vzpřímené šupinky a působí pak polámaným dojmem. Vlasy se snadno zacuchávají a při rozčesávání se často lámou. Po umytí sodou a opláchnutí jablečným octem budou vlasy měkoučké a snadno upravitelné. Tato kúra se doporučuje dělat jen občas, je to taková očista pro vlas, vlastně peeling. Vhodná je i v případě, že se vám vlasy hodně mastí.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na lesklé vlasy

Aby se vám vlasy leskly, použijte k oplachování 1 šálek piva a 3 šálky vody, nechte působit cca 5 minut a poté opláchněte znovu čistou vodou.

Další možností pro zesílení a lesk vlasů je pít odvar z ovsa alespoň 1 měsíc: 1/4 hrnku zrní ovsa zalijte hrnkem vroucí vody a nechte odstát 12 hodin. Poté odvar slijte a vypijte. Můžete dosladit medem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Diskuze

V diskuzi VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Penelopa.

já se vždy raději bavím s odborníkem zdravotnictvi.adresa…

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Miska.

Informace a rady na tema vlasy najdete www.vlasy.cz/ vyuzit lze take poradnu odborniku a muzete se na ne obratit i v pripade, kdyz Vam lekar nepomohl.

Zdroj: diskuze Re: vlasy

Vitamin H (biotin)

Vitamin H působí tak, že na sebe váže vlasové buňky a úzce je připojuje k sobě. Vlasy jsou po něm husté a lesklé. Roztřepené konečky už nemají šanci. Biotin udržuje pokožku vláčnou a zabraňuje zánětu. Také je účinný proti zánětu vlasových folikul. Biotin se vyskytuje v mléčných výrobcích, mase, žloutcích, ořechách a celozrnných výrobcích.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi PADÁNÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jitka.

Z vlastní zkušenosti můžu doporučit Reneval neo, který mým vlasům opravdu pomohl. Každý den jsem užívala jednu tobolku a po několika týdnech mám vlasy zase zdravé a parádně se upravují.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Padání vlasů

Rady na zvětšení objemu jemných vlasů

  • Důležité je, aby došlo ke zvětšení objemu vlasů. Zvětšení objemu vlasů dosáhnete „opačným vysušováním“ vlasů, to znamená, že se máte při vysoušení předklonit.
  • Vyzkoušejte nové výrobky pro zvětšení objemu, v současnosti je na trhu k dispozici široké spektrum těchto výrobků.
  • Další možností pro zvětšení objemu je používání natáček.
  • Velmi účinné je si vlasy tupírovat.
  • Ideálním způsobem pro zvětšení objemu přirozenou cestou je spaní s vlhkými vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem NEROSTOU MI VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hanka.

Dobrý den chtěla jsem se zeptat je možné aby se zastavil rust vlasu?Snažím se už delší dobu si nechat narust dlouhé vlasy a přijde mi že vubec nerostou.Měla bych proto něco udělat.Už si nevím rady.děkuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Někdy se může skutečně stát, že vlasy přestanou růst. Bývá to způsobeno stresem, léky například při chemoterapii, po přestěhování a přivykání si na jinou vodu a podobně. Ovšem ani jeden z těchto důvodů se nebude týkat Tebe, Hanko. Tvoje příčina ve zdánlivém přerušení růstu vlasů bude spíše spočívat v tom, že nemáš geneticky dáno, abys měla dlouhé vlasy. V takovém případě totiž ať se snažíš, jak se snažíš, tak vlasy delší nebudou, protože buď samovolně vypadnou, než mohou narůst do delší délky a nebo se zlomí a tím se samy přirozeně zkrátí. Je třeba poslouchat své tělo a chtít od něho jen to, co Ti dokáže dát. Přizpůsob svůj účes pro polodlouhé vlasy a smiř se s tím. Jen tak budeš moci být šťastná se zdravými vlasy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Nerostou mi vlasy

Vitamin A pro silné vlasy

Velmi důležitý pro růst vlasů a kůže je vitamin A nebo Retinol. Vitamín A zajišťuje jejich silný růst a hladkost. Vitamin A pro vlasy je obsaženy v mrkvi, většině mléčných výrobků, paprice a rybím tuku. Vitamin A jako rozpustný tuk může být nebezpečný při jeho předávkování. Pokud užíváte tablety vitaminu A navíc ke stravě, měli byste dávat pozor na denní dávku. Denní dávka vitamínu A by měla být 1,5 mg.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Nevýhody silikonu ve vlasech

Vlasy jsou poskládány z keratinu, což je vlastně mrtvý protein. Jakmile jsou vlasy poškozeny, tak není možné je opravit žádným způsobem, protože postrádají novou regenerační bílkovinu. Silikon může pomoci suchým vlasům vypadat zdravě, ale je to jen krátkodobé, protože nemůže vyléčit vlasy ani změnit vlasovou strukturu či jejich přírodní texturu. Pro stálý pěkný vzhled suchých vlasů musíte používat silikon pravidelně a průběžně, aby byly vidět jeho účinky.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Způsoby použití jojobového oleje na vlasy

Před šamponováním zahřejte jojobový olej a pak ho vetřete do vlasů. Stačí jen pár kapek jojobového oleje. Nechte jojobový olej působit po dobu 30 minut. Po uplynutí této doby začněte se šamponováním hlavy. Pokud váš šampon neobsahuje jojobový olej, tak ho můžete smíchat se lžičkou jojobového oleje a jemně s ním drhnout pokožku hlavy a vlasy. Po několika minutách opláchněte vlasy a vysušte ručníkem. Nepoužívejte šampon opakovaně, protože to může vysušit vlasy. Pro lepší výsledky se uplatňuje jedna či dvě kapky jojobového oleje do vlasů po vysušení. Díky tomu budou mít vlasy zdravý lesk.

Jojobový olej patří do snadné vlasové péče. Jojobový olej se dobře mísí se všemi druhy šamponů. Můžete použít i vlastní domácí šampon. Nedoporučuje se používat produkty, které obsahují chemikálie. Velkými výhodami jojobového oleje jsou zdravé a přirozené vlasy pěstěné pomocí přirozeného způsobu.

Zdroj: Jojobový olej pro zdravé vlasy

Rady na zvýšení účinků silikonu

Silikon efektivněji udělá ze suchých vlasů, vzhledově krásnější, pokud je předem zahřátý. Účinky silikonu jsou větší, když je vystaven teplu, před tím, než je aplikován na vlasy. Pro zvláště suché vlasy se doporučuje postup, kdy se nanese silikonový produkt na vlasy a přiklopí se koupací čepicí a vleze se pak pod hodně teplou sprchu, kde se vydrží po dobu 20 minut. Teplá voda skrze čepici ohřívá silikon a ten se může tak dostat hlouběji do vlasu, čímž se zintenzivní účinek kosmetického přípravku.
 

Zdroj: Silikon na suché vlasy

Babské rady na vypadávání vlasů

Pokud chcete zabránit vypadávání vlasů:

  • Proplachujte si vlasy jablečným octem ředěným s vodou v poměru 1 : 10 nebo 1 : 5, vlasy nezapáchají.
  • Po umytí si vlasy oplachujte silným výluhem z kopřiv, vlasy budou pevnější, lesklejší, bez lupů a nebudou vypadávat.
  • Používejte odvar vyrobený z lopuchového kořene, rozmarýnu a mateřídoušky, smíchaných ve stejném poměru. Čtyři polévkové lžíce směsi povařte v 1 litru vody asi 15 minut, nechte odstát 10 minut, sceďte a takto připravený odvar si vmasírujte do pokožky hlavy. Opláchněte a opakujte alespoň dvakrát
  • Vymačkejte šťávu z umytých brambor, naneste na pokožku hlavy a nechte působit 15 minut.
  • Jezte pivní kvasnice, mandle, ořechy či kopřivu.
  • Nepijte alkoholické nápoje a potraviny slazené bílým rafinovaným cukrem.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Babské rady na zničené vlasy

Jeden z jednoduchých receptů, jak na zničené vlasy, je zábal z obyčejné majonézy. Tou si namažte vlasy po celé délce, pořádně vetřete, zabalte do potravinářské fólie a nakonec omotejte ručníkem. Takto ponechte minimálně půl hodiny, je lepší nechat klidně hodinu nebo dvě. Nakonec důkladně opláchněte a upravte, jak jste zvyklí.

Další možností na zničené vlasy je žloutkový zábal. Podle délky vlasů si vezměte 1–2 žloutky, ty smíchejte s trochou malinko zahřátého oleje (tak, abyste v něm udrželi prst) do husté směsi. Můžete přidat i trochu balzámu na vlasy. Takto připravenou směs vmasírujte do vlasů, zabalte do potravinářské fólie, omotejte ručníkem a nechte působit alespoň hodinku. Pro hodně poškozené vlasy je dobré zábal aplikovat zhruba 3 měsíce alespoň jednou týdně.

Vhodné jsou také různé oleje:

  • olivový panenský – pro výživu a regeneraci
  • kokosový – na poškozené vlasy
  • jasmínový – pro slabé vlasy
  • mandlový – na suché vlasy a regeneraci
  • ricinový – proti padání vlasů a na regeneraci

Zdroj: Babské rady na vlasy


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP