Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RADY PRO ZLEPŠENÍ POHLAVNÍHO STYKU

OBSAH

Jak zlepšit sexuální život v období menopauzy?

V současnosti neexistují žádné léky k léčbě sexuálních problémů u žen v období menopauzy. Kombinace estrogenu a mužského pohlavního hormonu (androgenu) je užitečná při zvyšování libida u žen. Estrogen sice pomáhá k méně bolestivému pohlavnímu styku, protože léčí vaginální suchost, ale jeho účinnost při léčbě sexuálních problémů výzkum nepotvrdil.

Není snadné hovořit o vlastních sexuálních problémech, proto se obraťte na svého lékaře, ten by vám měl doporučit poradce, který se specializuje na sexuální dysfunkce a který vám poradí na individuálním základě. Tento typ poradenství je velmi úspěšný, ale je prováděn pouze krátkodobě.

Zdroj: Sex a menopauza

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST KLITORISU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobry den,
Lecim zanet mocovych cest uz tyden,jedny ATB nepomohly,tak mam druhe silnejsi,zda se ze zabiraji,ale bolest,vylozene bolest, pri moceni a chvili I po nem presla hlavne do klitorisu,v podbrisku uz zadnou bolest necitim,je to hlavne v te dolni casti...cekam,ze ty silnejsi ATB zdolaji I toto,ale uz je beru 3.den a spise naopak..pred zjisteni zanetu mocovych cest jsem mela pohlavni styk nechraneny,tak bych se chtela zeptat jestli to nahodou nemuze byt priznak chlamydii a nebo jestli je to stale vec mocovych cest?dekuji za odpoved

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyčkejte do konce léčby a pak se poraďte se svým lékařem, jak dál. Pokud jste mu neřekla o předchozím nechráněném pohlavním styku, tak ho dodatečně informujte a požádejte ho o kontrolní stěr na chlamydie. Pokud uvidíte nezájem, tak běžte do většího města na oddělení kožní - venerologie a tam je o to požádejte. Zde jsou zkušení lékaři, připraveni řešit právě problémy vzniklé z nechráněného pohlavního styku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest klitorisu

Jak zvýšit intimitu s partnerem během menopauzy?

Během menopauzy může dojít k poklesu vašeho sexuálního života, v tomto období vám může pomoci právě poradenství, které poskytuje „návody“, jak vytrvat s partnerem v intimním vztahu. Láska a náklonnost může být vyjádřena i bez pohlavního styku. Užívejte si společný čas s partnerem, doporučují se procházky, večeře při svíčkách.

Chcete-li zlepšit svou fyzickou intimitu, zkuste následující tipy:

  • Zjišťujte si informace nejen o tělesné anatomii, sexuálních funkcích, změnách, které jsou spojené se stárnutím, ale i o sexuálním chování a reakcích. To vám pomůže překonat obavy ze selhání.
  • Zvyšte stimulaci pomocí erotických materiálů (video nebo časopisy), masturbace a změn sexuální rutiny.
  • Rozptýlení a technika zvyšují relaxaci a odstraňují úzkost. Tyto přístupy zahrnují erotické a neerotické fantazie. Zejména se jedná o cvičení pomocí pohlavního styku, hudby, videa nebo televize.
  • Praxe nekoitálního chování jako smyslné masáže. Nekoitální chování stimuluje fyzickou činnost, která neobsahuje pohlavní styk. Tyto činnosti se užívají k podpoře jistoty a posilují komunikaci mezi partnery.
  • Minimalizaci bolesti lze většinou ovlivnit sexuální pozicí umožňující ovládání hloubky průniku. Velmi užitečná je teplá koupel s vaginálními mazivy, která pomáhají ke snížení bolesti během tření. Pro relaxaci postačí jen samotná teplá koupel.
  • Komunikujte se svým partnerem o tom, co je pohodlné a co ne.

Zdroj: Sex a menopauza

Poradna

V naší poradně s názvem KRVACENI PO MENSTRUACI A ŠPINĚNÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jiří.

Dobry den , měl jsem nechráněný sex s moji přítelkyní ihned jak ji skončila menstruace a o den později měla slabší krvceni a špinění . Muže být těhotná ? Nebo je to jen nějaký hormonalní výkyv či to značí něco v nepořadku . děkuji za odpověď

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Sex ihned po skončení menstruace nikdy nemůže vést k otěhotnění. Vajíčko, které bylo připraveno na oplodnění vyšlo během menstruace ven z těla ženy a to nové v prvních dnech není ještě připraveno. Slabší krvácení po menstruaci může být jen dozvukem předchozí menstruace, které bylo podníceno masáží dělohy během pohlavního styku s vámi.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Sex po menstruaci

Antidepresiva, jak fungují?

Léky na depresi ovlivňují smyslové vjemy v mozku, čímž brání depresívním stavům. No a jak to funguje? Léčivé látky podávané v lékách na depresi se po strávení v žaludku přesunou do mozku, kde jakoby nasednou na receptory vzruchů a nedovolí jim přijímat některé impulzy a tak omezují depresi, ale bohužel nejen ji, jak sama vidíte. Je to takové podobné, jako bychom před strážní kameru umístili obrázek hlídaného prostoru a za ním jsme pak klidně navrtávali trezor – kamera nás neuvidí, podobně jako receptor v mozku. Podobně k tomu dochází i u Vás. Díky léčbě je před Váš receptor v mozku umístěn náhradní vzruch, který je stále stejný, i když se okolní situace změní, například u Vás i při erotickém dráždění. To, že své vzrušení nevnímáte správně, dokazuje nefunkční zvlhčování Vaší pochvy při pohlavním styku. Ačkoliv zažíváte sex, tak Váš mozek o tom neví a nemůže tedy ani spustit přirozené reakce, jako jsou zvlhčování pochvy a libé pocity z pohlavního styku. Toto jsou následky léčby pomocí léků proti depresi a budou trvat tak dlouho, jak budete tyto léky užívat. Po tuto dobu se s tímto projevem takovéto jakoby erotické hluchoty budete muset smířit. Nyní se určitě zeptáte, jak s tím dál žít?

Zdroj: Cipralex a milování

Poradna

V naší poradně s názvem AKUTNÍ CYSTITIDA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimír mikeš.

Sdělte mě prosím zda toto onemonění souvisí s možným pohlavním stykem s náhodným mužem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Akutní cystitida, neboli zánět močových cest může souviset i se zmíněným pohlavním stykem. Častým původcem je právě bakterie, která se dostane do močové trubice při nechráněném orálním nebo análním sexu. Přitom člověk, se kterým byl pohlavní styk uskutečněn, nemusí být vůbec nijak nemocný. V krku i ve střevě zdravého člověka se nachází mnoho různých bakterií, které při vniknutí do močové trubice mohou způsobit zánět močových cest. Nyní je třeba, abyste se po dobu léčby zdržel nechráněného pohlavního styku a než doberete antibiotika, které vám předepsal váš lékař, tak se vyhněte fyzické námaze.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Akutní cystitida

Jak se chránit před pohlavně přenosnými chorobami?

Zde jsou uvedeny některé kroky, které můžete podniknout, abyste se chránila před pohlavně přenosnými chorobami.

  • Omezte počet sexuálních partnerů. Čím více partnerů máte, tím větší je pravděpodobnost nákazy pohlavně přenosnými chorobami.
  • Používejte kondom při každém pohlavním styku.
  • Mějte pohlavní styk s jednou osobou.
  • Vybírejte si sexuální partnery s opatrností.
  • Měla byste znát příznaky pohlavních chorob.
  • Před pohlavním stykem neužívejte drogy ani alkohol, protože nemusí dojít k bezpečnému pohlavnímu styku.

Zdroj: Sex a menopauza

Diskuze

V diskuzi BABSKÉ RADY NA VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vašek.

Hezký den, moc děkuji za skvělé babské rady :) Hlavně teď oceňují ty rady na vypadávající vlasy. Je fajn, že příroda nám nabízí tolik možností a že třeba jen z obyčejné kopřivy se dá vytvořit něco tak zázračného. Určitě rád vyzkouším místě těch všelijakých předražených a často i nefunkčních přiípravků. Co si tedy nechám alespoň pro to zlepšení psychiky je tohle www.ar-aesthetics.cz… Když člověk sebere nějaké to sebevědomí, je jednodušší potom svůj problém řešit.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Babské rady na vlasy

Funkce nosu

Nos je branou, kterou do organismu neustále proudí vzduch. Má dokonce pět různých funkcí.

Filtrace

Nos zachycuje prachové částice a filtruje je, aby nezatěžovaly plíce. Prach se zachytává na chloupcích v nose a dále na řasinkách nosní sliznice. S hlenem se pak dostává do trávicího ústrojí.

Ohřívání vzduchu

Vzduch se ohřívá na tělesnou teplotu od prokrvené sliznice, příslušné partie navíc zvětšují nebo zmenšují svůj objem tak, aby se vzduch mohl ohřát správně.

Zvlhčování vzduchu

Hlenovitý povrch nosní sliznice se zároveň odpařuje, a tak zvlhčuje vzduch proudící do plic, čímž brání vysušování dolních cest dýchacích.

Čich

Nos se výrazně podílí na vnímání chuti. Jazyk totiž zachycuje jen čtyři chutě – sladkou, slanou, hořkou a kyselou – všechny ostatní chutě tvoří nos díky vůni jídla, které bylo vloženo do úst.

Obranná funkce

Sliznice nosu se jako první dostává do styku se zevními škodlivinami, může jít o alergeny, bakterie či viry a další cizorodé látky. Právě v nose vzniká přecitlivělost, která může později vést k alergii. V nosní sliznici působí obranné mechanismy zvané imunoglobuliny, které cizorodé látky likvidují.

Zdroj: Babské rady na ucpaný nos

Poradna

V naší poradně s názvem KOTVIČNÍK NEŽÁDOUCÍ UČINKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel František Rajniš.

Dobrý den do jakého věku se může kotviční i při léčení štítné žlázy děkuji za odpoěd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kotvičník zemní alias Tribulus terrestris stimuluje produkci testosteronu - mužského pohlavního hormonu. Pokud tedy nemáte v anamnéze karcinom prostaty, tak ho můžete užívat do konce života bez omezení. Štítná žláza není jeho účinkem dotčena.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Kotvičník nežádoucí učinky

Babské rady pro krásné vlasy

Zde je několik rad od našich chytrých a zkušených babiček pro krásné vlasy s velkým objemem:

  • Pokud chcete větší objem vlasů, fénujte vlasy v předklonu, tedy opačně, než jste zvyklí.
  • Používejte přípravky pro větší objem vlasů.
  • Používejte natáčky nebo vlasy tupírujte.
  • Další „vychytávkou“ je spaní s vlhkými vlasy, to je pak opravdu „afro“.

Zdroj: Babské rady na vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem DLOUHÁ MENSTRUACE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Nina.

Dobry den, je možné že můžu přijít do přechodu v 39 letech ? mám posledni rok dosti podivné nálady, bolesti havy ,nechut k sexu a další negativa ;( ted poslednich pul roku si menstruace dělaji co chtějí , jsem úplně zoufala, 7.10 jsem začala špinit do toho bolest na leve strane vaječníku a zad, bolest ustala a od 11.10 pak silné krvácení do 15.10 a doposud slabé krvácení. Nikdy jsem problém s menses neměla až poslední půl rok, tohle je asi nejzávažnější. Předem děkuji za odpoved.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

To asi ještě nebude přechod. Za výkyvy ve vašem cyklu možná může estrogen. Třeba u vás došlo k poklesu tohoto ženského pohlavního hormonu, což by chtělo ověřit laboratorním vyšetřením krve. Prodiskutujte to se svým gynekologem, určitě vám navrhne vhodné řešení, které vás zbaví těchto nepříjemností.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dlouhá menstruace

Nejlepší ochrana je kondom

I když někteří nemají příznaky, nic se nemění na tom, že mohou mít infekci, u které je důležitá včasná léčba. Infekce může vést k onemocnění či zdravotním problémům. Nejlepší způsob, jak zabránit přenosu pohlavně přenosných infekcí nebo pohlavních chorob je, že se nebudete vystavovat nechráněnému pohlavnímu styku, ať se jedná o vaginální, anální či orální sex. Ale ani tato ochrana není dokonalá, protože některé pohlavní choroby, jako herpes, můžou být předány i přesto, že se používá ochrana (kondom).

Zdroj: Sexuálně přenosné choroby

Poradna

V naší poradně s názvem HIV LECENI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lukas.

Muze clovek pri rychlem zjisteni hiv zcela uplne vylecit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Když víte, že došlo ke styku s osobou pozitivní na HIV, u kterého mohlo dojít k přenosu viru, tak existuje možnost podstoupit expresní antivirotickou léčbu, ktera musí být zahájena do 48 hodin od tohoto styku. Léčba trvá jen několik dní a má velmi vysokou úspěšnost a řadu nepříjemných vedlejších účinků. Jiný způsob léčby HIV vedoucí k úplnému odstranění viru z těla zatím neexistuje. Například při zjištění nákazy virem HIV z krve, již není možné úplné vyléčení.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hiv leceni

Jak odstranit pihy

Klasické babské rady pomohou, ale ani ony pihy neodstraní, spíš je trochu zesvětlí.

Můžete například vyzkoušet šťávu z citronu, okurky nebo křenu, bílou šťávu, která vytéká ze stonku pampelišky, či rozmačkanou kaši z jahod.

Z bylinek pomůže vlaštovičník a měsíček lékařský. Ale pozor. Každá pleť je jinak citlivá a kyseliny a další účinné látky v těchto pomocnících mohou vyvolat i nepěknou alergickou reakci, třeba vyrážku.

Zdroj: Babské rady na odstranění pih

Poradna

V naší poradně s názvem VÝROBA KOSTIVALOVÉ MASTI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava Malíková.

Prosím poraďte, je lepší použít kořen, nebo listy k výrobě masti?? Děkuji za odpověď Malíková

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na výrobu kostivalové masti je nejlepší kořen kostivalu. Pozor ale při jeho zpracování, nesmí přijít do styku s ocelí takže použijte keramický nůž.

Zdroj: diskuze Výroba kostivalové masti


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Gabriela Štummerová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP