Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RÁNO

OBSAH

Co znamená bolest chodidel ráno

Skřípnutí nervu nebo blokace nervu se projevuje bolestí vystřelující do okolních míst. Když ráno vstanete a šlápnete na nohu, dojde k podráždění vnitřní tkáně tou měkkou vnější a následně k blokaci nebo skřípnutí nervu, který pak způsobuje onu nepříjemnou bolest. Zkuste horký zábal na postižené místo. Pokud bolest nezmírní, navštivte neurochirurgii.

Zdroj: Bolest chodidel zespodu

Diskuze

V diskuzi TONARSSA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Petr.

V poslední době při užívání tohoto léku ráno 8/5 večer 4/5 po jedné tabletě mám ráno při vstávání lehkou motolici- a přes den při ohýbání také. Je to způsobeno tonarssou?

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Tonarssa

Dávkování detoxikační česnekové tinktury

Smíchejte kapky česnekové tinktury s trochou teplé vody. Tuto směs pijte vždy půl hodiny před jídlem, aby směs prošla žaludkem, jakmile začnete jíst. Užívejte kapky opatrně, protože mohou dráždit sliznici. Pokud stále nepřicházejí viditelné změny, tak si dávkujte česnekovou tinkturu jen jednou denně.

Rozpis dávkování česnekové tinktury na 10 dní

1. den jedna kapka ráno před snídaní, 2 kapky před obědem a 3 kapky před večeří.

2. den 4 kapky ráno před snídaní, 5 kapek před obědem a 6 kapek před večeří.

3. den 7 kapek ráno před snídaní, 8 kapek před obědem a 9 kapek před večeří.

4. den 10 kapek ráno před snídaní, 11 kapek před obědem a 12 kapek před večeří.

5. den 13 kapek ráno před snídaní, 14 kapek před obědem a 15 kapek před večeří.

6. den 15 kapek ráno před snídaní, 14 kapek před obědem a 13 kapek před večeří.

7. den 12 kapek ráno před snídaní, 11 kapek před obědem a 10 kapek před večeří.

8. den 9 kapek ráno před snídaní, 8 kapek před obědem a 7 kapek před večeří.

9. den 6 kapek ráno před snídaní, 5 kapek před obědem a 4 kapky před večeří.

10. den 3 kapky ráno před snídaní, 2 kapky před obědem a 1 kapku před večeří.

Často se stává, že lidé s nahromaděným odpadem si nevšimnou po prvním užití žádných velkých změn. V tomto případě je vhodné opakovat léčbu po 3 až 4 týdenní přestávce znovu. V opačném případě stačí lék užívat jednou za rok.

Pokud při nebo po užívání česnekové tinktury trpíte bolestmi kostí, kloubů nebo svalů, tak je možné, že se vám už začaly rozpouštět toxiny v těle. Je to stejné jako u všech detoxikací, musíte pít dostatek vody s nízkým obsahem minerálů, aby se jedy z těla vyplavily.

Zdroj: Detoxikace a čištění pomocí česnekové tinktury

Diskuze

V diskuzi ZAKRSLÝ KRÁLÍK - NEMOCI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zdenka.

Dobrý deň,môj zajačik náhle umrel,ešte ráno bol v poriadku,poobede hnačkoval,bol ospalý,neskôr už nechcel ani behať.Ráno už bol mŕtvy.Srsť mal peknú,žiadne problémy ani zmena stravy.dakujem

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Bag.

Králičí mor... Je to rychlý - v řádu hodin..

Zdroj: diskuze Zakrslý beránek má průjem

Co je to Colageina 10 

Colageina 10 je z části rozpustný prášek ve vodě, se kterým se připraví koktejl s obsahem kolagenu, elastinu, keratinu a vitamínu C. Kolagenový koktejl se připraví ze dvou lžiček přípravku Colagiena 10 a pije se to jednou deně, ráno nebo večer. Podrobný návod v češtině je k dispozici zde: Colageina 10 návod v češtině. Je to strojový překlad, ale je z toho pochopitelné k čemu Colageina 10 je.

Zdroj: Colageina 10

Poradna

V naší poradně s názvem BOLEST HLAVY V ZÁTYLKU RÁNO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marta.

Každé ráno kolem třetí hodiny plus-minus 1 hod. mě vzbudí úporná bolest hlavy vzadu v týle. Trvá to již 2 měsíce a ještě se nestalo, že by jedno ráno bolest nepřišla. Musím si vzít Indometacinový čípek a potom to přejde. Zase vydržím celý den. Už se bojím večer chodit spát a nevím si rady, ani lékaři ne. Co s tím mám dělat. Poradí mi někdo ?

Marta

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Zajděte za ortopedem a požádejte ho o analýzu polohy, ve které spíte. Zřejmě na začátku prázdnin u vás došlo k namožení krční nebo hrudní oblasti, které se nadále stimuluje způsobem vašeho ležení ve spánku. Obvykle stačí přes tak zvané trigger pointy uvolnit trapézové svaly a přitahovače lopatek a problémy ustoupí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Bolest hlavy v zátylku ráno

Bolest ostruhy

Ve skutečnosti ostruha nebolí. To, co bolí, je obvykle zánět šlach a tkání kolem ostruhy. Důležitým rysem bolesti patní ostruhy je, že se zlepšuje, když se pohybujete, a zhoršuje se, když začnete chodit po chvíli sezení. Můžete také pociťovat ostrou bolest paty, když poprvé ráno začnete chodit.

Zdroj: Octové obklady na ostruhy

Diskuze

V diskuzi DOBRA HLEDINA CUKRU V KRVI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Durkova.

prosim o radu posledni měsic mam rano na lačno 4 6 4 9 hladinu cukru mam si brat tablety Siofor beru je vždy rano po jidle Durkova 1950 děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Dobra hledina cukru v krvi

Postup na detoxikaci jater

Na detoxikaci jater je třeba pravidelně každé ráno po dobu jednoho měsíce na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Uvedené ingredience užívejte přesně v uvedeném pořadí za sebou. Tuto domácí očistu organismu olejem, medem a citronem provádějte jednou do roka.

Zdroj: Olivový olej, citron a med na detoxikaci

Poradna

V naší poradně s názvem CUKROVKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Bohumil.

Již delší dobu mám cukrovku II .typu. V poslední době se hodnoty při měření ráno na lačno pohybují přes 10 mmol . Přesto že beru léky Glimepiryd Sandoz 3 mg ráno, večer a EUCREAS 850 mg. nedaří se hodnoty snížit . zkoušel jsem i
potravinové doplňky Dialevel, Gurmám Mizín bez efektu.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vysoký ranní cukr v krvi je častým jevem u diabetu II. typu. Můžou za něj hormony, které se vylučují během spánku. První volbou jak to řešit je změna léčby, proto navštivte svého lékaře a prodiskutujte to s ním. Zárověň si vezměte svůj domácí glukometr a v ordinaci porovnejte jeho měření s tím lékařským.
Pomoci si můžete i sám změnou některých zvyklostí.
- Například je vhodné před spaním sníst něco malého s obsahem sacharidů do 20 gramů. Například jogurt bez tuku, trochu hummusu, malý kousek ovoce a nebo zmrazené hrozny.
- Snížení tělesné hmotnosti má obrovský vliv na ranní glykemii. Máte li nadváhu, tak se snažte zhubnout změnou jídelníčku.
- Zvýšení tělesné aktivity během dne vede k omezení ranní vysoké glykemie. Při jakékoliv tělesné aktivitě se tělo učí pracovat s inzulínem a lépe pak ovládá hladinu cukru v krvi během spánku. Není rozhodující kdy aktivitu vykonáváte. Důležité je dělat ji každý den, abyste se zadýchal a spotil.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cukrovka

Doplňky stravy na suchou pokožku

Z doplňků stravy lze užívat Colafit (kolagenové kostičky). První měsíc je vhodné užívat 2 kostičky ráno, poté postačí 1 kostička denně.

Z času na čas doporučujeme aplikovat parafínové zábaly, tuto službu provádějí vybrané kosmetické studia, cena se pohybuje kolem 250 Kč.

Ruce by se dále neměly namáhat chemickými čisticími prostředky – myti nádobí přenechte jiným členům rodiny.

Zdroj: Vrásčitá pokožka rukou

Poradna

V naší poradně s názvem KREVNÍ TLAK BĚHEM DNE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaromír.

Dobrý den,

přes den mi vychází průměrná hodnota krevního tlaku při dlouhodobém měření 130/76, ale ráno před užitím léku a před snídaní 146/86 a večer před večeří 140/81. Užívám jen 1 lék a to na tlak PRESTARIUM NEO.
Je mi 69 let. Jsou pro mě vyšší tlaky ráno a večer nebezpečné ?


Díky za odpověď a přeji příjemný den.

Jaromír

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Vyšší krevní tlak je jen jeden z mnoha ukazatelů nějakého nebezpečí. O tom jestli tyto výkyvy krevního tlaku jsou pro vás nebezpečné, může rozhodnout jen váš ošetřující lékař, protože jedině on zná váš celkový zdravotní stav. Zapisujte si tyto naměřené hodnoty a po nějakém čase je vždy proberte se svým lékařem.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Krevní tlak během dne

Opatření při léčbě ostruhy

Pokud máte nadváhu, snažte se snížit váhu, abyste snížili tlak na paty. Mezi další účinné domácí prostředky na patní ostruhu patří držet se dál od vysokých podpatků, nosit boty s fixací chodidla a vyhýbat se chůzi naboso. Nošení dlahy v noci může pomoci zmírnit ranní bolest paty. Zkuste si také protáhnout lýtkové svaly, než ráno uděláte první krůčky.

Zdroj: Octové obklady na ostruhy

Poradna

V naší poradně s názvem GLYCERINOVÉ ČÍPKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ladislav.

Dobré ráno, můžete mi poradit? V úterý 15.2. jedu na magnetickou rezonanci do Prahy. Ráno mám použít čípek na vyprázdnění konečníku. Chci si ho vzít v 6:00 hodin, mohu se pak nasnídat v 7 nebo v 8 hodin? Vyšetření mám ve 13:30, 4 hodiny předtím nemám jíst. Předem Vám děkuji za radu. S pozdravem Ladislav.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Můžete se nasnídat, ale změňte jídlo. K snídani použijte tekutý výživný nápoj, který můžete koupit v lékárně. Jedno balení nahradí jedno jídlo. Kupte si jich víc, ať si můžete dát ještě jeden do 4 hodin před vyšetřením a pak hned po něm.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Glycerinové čípky

Pomalé domácí čištění organismu olejem, recept jak na to.

Pokud se vám zdá první recept moc drastický, tak můžete použít lehčí variantu, která důkladně očistí tělo od toxinů během půl roku. Při této pomalé detoxikaci jater je třeba každé ráno na lačno užívat 1,5 lžíce olivového oleje, 1 lžíci medu a 1 lžíci čerstvé citronové šťávy. Vše v pořadí, jak je zde napsáno a hned za sebou. Pomalá domácí očista organismu olejem se provádí jednou do roka.

Zdroj: Čištění organismu olejem

Poradna

V naší poradně s názvem HLADINA CUKRU V KRVI - TABULKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Blaha.

Dobre rano.Chci se zeptat,dnaska ve 2.30 rano mě začwla brnět ruka.Prsti mě brni na dotek necitim 3 prsty.Mam cukrovku 2 stupně.Beru inzulin a prašky.Když jsem se měřil měl jsem 5.6.Muže byt brněni ruky součast cukrovky?Dik za odpověď.Blaha Zdeněk

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Cukrovku doprovází onemocnění neuropatie končetin, které se takto projevuje. Zároveň ale může být tato necitlivost způsobena přeležením, pak je jen krátkodobá. Poraďte se se svým diabetologem na dalším postupu.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Hladina cukru v krvi - tabulka

Kokosový olej na vlasy – zábal

Kokosový olej je skvělý jako regenerační maska pro namáhané a poškozené vlasy. Ať už po chemickém zásahu, nebo použijete-li ho, protože Vaše vlasy jsou suché a bez lesku. Kokosový olej se nejlépe aplikuje do rozčesaných, nejlépe lehce provlhčených vlasů, a nechá se působit. Dobu působení rozhodně nezanedbejte – čím déle, tím lépe. Pokud se nebojíte mastného polštáře, klidně si přes vlasy přehoďte ručník a olej smyjte až ráno. Nebo ho nechte působit 2 hodinky: i to pro základní regeneraci stačí.

Postup: Kokosový olej rozehřejte na příjemnou teplotu a vmasírujte ho do vlhkých vlasů. Zabalte ručníkem a nechte působit co nejdéle. Můžete ho použít i na noční péči, tj. nechat zábal působit přes noc. Ráno ale vstaňte o něco dřív než obvykle, abyste ho mohli důkladně vymýt šamponem. Díky svojí velmi malé molekulární struktuře proniká do vlasových folikulů a hydratuje tak vlasy do větší hloubky než ostatní oleje.

Zde se můžete podívat, jaká je cena Kokosového oleje na vlasy.

Zdroj: Kokosový olej na vlasy

Diskuze

V diskuzi KAZDE RANO MAM NA HORNIM RTU U PUSY BILY POVLAK NEJAKE SRACKY!? CO TO JE? se k tomuto tématu vyjádřil uživatel JAX.

Co to muze byt? Kdyz kazde rano vstavam, a mam cely horni ret oslizly nejakym bilym povlakem.? Po mlecnych vyrobkach to je vic! C to JE? A jak se branit pomozte Dekuju?!

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kazde rano mam na hornim rtu u pusy bily povlak nejake sracky!? co to JE?


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Jana Fábryová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP