Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RECEPT NA OBARVENÍ VLASŮ POMOCÍ KAKAA

OBSAH

Může se barvit na mokré vlasy

Mokré vlasy mají diky vodě dostatečnou hydrataci a jsou pak méně nasákavé, když se barví. U mokrých vlasů se nový pigment dostává hůře do vlasového stvolu a obarvení nemá pak tak dlouhou výdrž. Když se barví normálně proschlé vlasy, tak barva dobře prostoupí do vlasu, protože ten je otevřený jako suchá šiška. Vyfenované vlasy nejsou vlasy proschlé. Nejlepší je barvit si nemyté vlasy ráno po probuzení.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Poradna

V naší poradně s názvem RUST VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Marie Kaiserova.

Dobry den,
Prosim o radu, memu synovi je 16 let. Ma velmi ridke a slabe vlasy. Nevedel by nekdo, jaky pripravek, nebo i domaci recept by mu mohl pomoci? Dekuji za odpovedi.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Ostříhat na krátko a přestat se tím zabývat. Kluci s chmýřím na hlavě jsou atraktivní stejně jako ostatní. Soustřeďte se na to, aby váš syn aktivně sportoval. Díky tomu bude mít hezké tělo, které přehluší zdánlivé nedostatky s vlasy. Současná medicína a ani domácí recepty stále ještě nedokáží obnovit nebo posílit růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rust vlasu

Rebarbora na zesvětlení vlasů

Rebarbora ve skutečnosti vlasy neodbarvuje, ale barví je na žluto, takže pokud máte vlasy plavé nebo světlé, tak tento recept může tyto vlasy i ztmavit! Před tímto zesvětlením vlasů si nejdříve opatřete sušený kořen rebarbory. Budete potřebovat asi jednu lžíci sušeného kořene rebarbory. Tento kořen vařte ve čtyřech šálcích čisté vody ve skleněném hrnci nebo v jiné nekovové nádobě 1 hodinu. Nechte směs vychladnout a poté ji scedíte přes jemné sítko. Pro silnější efekt obarvení vlasů použijte 3 šálky vody namísto uvedených čtyř šálků. Přelívejte své vlasy tekutinou z kořene, kterou pak zase hned zachytávejte v misce pod vlasy a znovu ji nalévejte na vlasy. Tento postup zanechá na vlasech trvalý blond odstín. Vysušením vlasů na přímém horkém slunci posílí vliv zesvětlování pomocí kořene z rebarbory. S rebarborou můžete při zesvětlování určitě experimentovat, zde je ještě jeden postup, jak dosáhnout s její pomocí světlých vlasů. 1/4 šálku nasekané čerstvé lodyhy od listu rebarbory, kterou uvaříte ve 2 šálcích vody a necháte vychladnout a omývejte s ní své vlasy, než zesvětlají. Místo namáhavého koupání vlasů v odvaru z rebarbory můžete odvar nalít do rozprašovače a vlasy si s jeho pomocí stříkat až do doby než se vám podaří dosáhnout požadovaného světlejšího odstínu svých vlasů. Jako alternativu můžete při vaření použít červené víno místo vody a vlasy tak dostanou ještě teplejší tón. Po odbarvení je třeba vlasy zneutralizovat pomocí jedné lžičky jedlé sody a hrnku vody, čímž se vlasy opláchnou a po masáži se dobře spláchnou čistou vodou.

Zdroj: Přírodní zesvětlení vlasů

Diskuze

V diskuzi ODBARVENÍ A OBARVENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vlasta.

Dobrý den, už asi rok si barvím vlasy na černo.( naposledy asi pred dvěma měsíci) Nyní bych se chtěla vrátit k barvě co jsem mívala kdysi bordo.Koupila jsem si na odbarvení melírovací prášek s 12% peroxidem a chtěla bych se zeptat, zda mohu ihned ten den obarvit vlasy na bordo. Děkuji za odpověd Vlasta

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Odbarvení a obarvení vlasů

Za jak dlouho znovu barvit vlasy

Jestli chcete razantněji změnit barvu typicky odbarvit na blond, tak opakované odbarvení by mělo proběhnout buď po důkladném vyfénování, ale lépe po 4 hodinách, aby vlasy pěkně proschly. Jinak se opakovaná barva nedostane dovnitř vlasu a neodstraní původní barvivo a tím dostanou vlasy nažloutlý nádech.

Pokud si chcete udržet stále šmrncovní barvu, tak by opakované obarvení mělo znovu proběhnou každých 6 týdnů, kdy se nejdříve obarví odrosty u hlavy a pak zbytek délky vlasů.

Zdroj: Barvení vlasů nebo raději tónování

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Katy.

Mě se nejvíc líbí prodloužení vlasů pomocí clip in. Dají se nejjednodušeji aplikovat.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Filipa.

Clip in mám v oblibě, teď mám ofinu s culíky. Moc hezké.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Recept proti vypadávání vlasů

Nejdříve první 2 týdny kombinujte kefírovou terapii s některou oblíbenou vyživující maskou na vlasy. Jeden den kefírová terapie a druhý den vyživující maska. To vám pomůže omezit vypadávání vlasů. Po dvou týdnech nahraďte výživnou masku na vlasy řepíkem. Koupel vlasů v řepíkovém odvaru podpoří stimulaci růstu vlasů. Tuto péči dělejte pravidelně 5 až šest dnů v týdnu po dobu 3 týdnů. Celý tento recept proti vypadávání vlasů tedy vyžaduje celkem 5 týdnů zvýšené péče, kdy by již výsledky měly být patrné. Pak si dejte několik dní pauzu a celé to opakujte, dokud nebudete spokojeni s výsledkem.
 

Zdroj: Kefír proti vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Trochu mě zaráží Vaše naprostá nedůvěra. Samozřejmě je dobré si obejít všechny lékaře. Důvod pro padání vlasů může být prostý, ale i zcela nejasný. Neříkám, že to pomůže každému, ale mé švagrové to stoprocentně pomohlo. Ona sama si obešla všemožné lékaře, i podstoupila všechny Vámi zmiňované testy a i navazující léčby a nic ji nepomohlo. To už nehovořím o vydaných penězích na rádoby zázračné léky pro padání vlasů. Netvrdím to také o každém výrobku z konopí. My máme zkušenosti z vlastní výroby. Pokud už není jiné východisko, jiné možnosti případné léčby, nevidím důvod, proč to nezkusit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Dobře Mirku, tak sem napište Lucii recept, jak jste si připravil váš šampon s domácím extraktem z konopí, ať si to může vyzkoušet a ušetřit zmíněná martiria u vlasových odborníků.

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Skladování

Výhodou je, že se jedná o ingredience, které můžete spotřebovat i jiným způsobem (sníst je). Přebytečnou směs z kakaa uchovejte pro další potřebu ve vzduchotěsném obalu v lednici. Stejně jako u mléčných výrobků platí, že i kakaové barvivo by mělo být po týdnu odstraněno, protože může nepříjemně zapáchat. Pak je lepší vytvořit si novou dávku barviva.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi PRODLOUŽENÍ VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Margita.

Za mě clip in, jednoduše se s nimi manipuluje a pomocí nich se dají vlasy prodloužit, ale taky zahustit.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Hanka.

Taky jsem o tom přemýšlela, že si pomocí clip in vlasy zahustím. Určitě to vyzkouším.

Zdroj: diskuze Prodloužení vlasů

Recept na použití

Nálev: 6 polévkových lžic sušené byliny nebo 3 lžíce čerstvé byliny přelijeme půllitrem vařící vody a necháme 15 minut luhovat. Pak scedíme. Takto připraveným vlažným nálevem si pravidelně oplachujte vlasy.

Zdroj: Řebříček na vypadávání vlasů

Poradna

V naší poradně s názvem LÉČBA VYPADAVÁNÍ VLASŮ LEJZREM se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Radomír.

Na tuto svou otázku jsem nenašel odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Odpověď jste nenašel asi proto, že žádná léčba vypadávání vlasů pomocí lejzru není dostatečně účinná, aby mohla být veřejně zdokumentována. Vypadávání vlasů je záležitost chemických procesů uvnitř těla a zatím nebyla objevena žádná metoda, která by vypadávání zastavila a nebo dokonce obnovila růst vlasů.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Léčba vypadavání vlasů lejzrem

TIP:

Prodloužené vlasy si můžete pořídit levněji na Zbozi-vlasy.cz.

Více informací ke kvalitě vlasů najdete na portálu www.vlasy.cz:

Zdroj: Prodlužování vlasů levně

Diskuze

V diskuzi POŠKOZENÉ VLASY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Dobrý den,
už asi rok si žehlím svoje vlasy, po tom co jsem si všimla jednoho černého vlasu na mé hlavě toto žehlení omezuji na ofinu po případě kudrliny na konečcích. Ale pořád se mi zdá, že mi vypadává hodně vlasů a také jako by mi ubývaly vlasy u pěšinky. Zkoušela jsem hodně šampónů ale nic nezabírá. Existuje nějaký lék nebo přírodní recept na regeneraci? Děkuji za odpověd.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Emilie.

Ahoj, zkuste vyzkoušet bioaquamol U - je volně podejný v lékárně a není ani drahy. Já ho taky používám, rostou nové vlasy a nevypadávají, navíc je i na lupy :-) Přeji hodně štěstí :-)

Zdroj: diskuze Poškozené vlasy

Trvalé efekty

Obsah kyseliny jablečné v octu a jogurtu pomáhá kakaovému barvivu lépe se vázat na vlasy. Jedinou nevýhodou je, že tato barva nevydrží na vlasech tak dlouho jako komerční barvy, které mají dlouhodobý efekt. Barva na vlasy z kakaa zůstává krásná jen několik dní. Pokud začnou vypadat vlasy vybledle, stačí jen opět použít domácí kakaovou barvu a vaše vlasy dostanou zase krásnou a přirozenou barvu.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Diskuze

V diskuzi WWW PADANI VLASU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mirek.

Obdobný problém jsme řešili se švagrovou. Po asi 1,5 měsíčním používání šamponu s doma vyrobeným extraktem z konopí má už asi 2 cm podrůsty nových vlasů. Nic jiného jí nezabíralo.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Vaclav.

zdravim mohl bych poprosit o recept na domaci sampon z konopi? dekuji

Zdroj: diskuze Www padani vlasu

Příprava barvy na vlasy

Smíchejte stejné množství kakaového prášku a jogurtu, obvykle stačí ½ hrnku pro průměrného dospělého člověka, ale pokud máte hodně dlouhé vlasy, budete potřebovat větší množství. Přidejte polévkovou lžíci medu a octa. Ze směsi by měla vzniknout pasta, která je trochu hustší než šampon. Aplikujte směs do čistých, vlhkých vlasů, můžete si obarvit všechny vlasy, nebo vytvořit melír. Nechte kakaovou směs působit ve vlasech po dobu několika minut. Po uplynutí této doby vlasy opláchněte, účinek kakaa uvidíte na první pohled. Jogurt a med slouží jako hydratace pro vaše vlasy, které nyní budou jemné, hedvábné a voňavě čokoládové barvy.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Poradna

V naší poradně s názvem CO S PŘÍLIŽ TMAVOU BARVOU VLASŮ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Kamča.

Zesvětlení obarvených vlasů nejde udělat jinak, než působením peroxidů. Takže je třeba použít barvu na blond odstín, tím stáhnout současnou barvu vlasů a pak aplikovat raději přeliv, protože u něho, když se to nepovede, tak se to za pár dní vymyje šampónem. Příště si raději nechte obarvit vlasy u zkušené kadeřnice. Ušetříte si tím trápení i zničené vlasy od nevhodné bravy na vlasy a následného odbarvování.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milda.

Na přírodní zesvětlení tmavě obarvených vlasů použijte kopřivový odvar! Jak si udělat kopřivový odvar na přírodní zesvětlení vlasů? Jednoduše, natrhejte si čerstvé kopřivové listy a přelijte je horkou vodou. Až odvar z kopřiv na zesvětlení vlasů vychladne, tak ho zceďte a opakovaně si s ním omývejte své vlasy. Po několika měsících takovéhoto opakovaného oplachování tmavých vlasů v kopřivovém odvaru obarvené vlasy zesvětlají. Tento recept ale nepoužívejte na příliš suché vlasy, protože by se mohly jseště více vysušit a zlámat nebo roztřepit u konečků. Trochu zlouhavé, ale odrosty nevhodné barvy by vám trvaly nejspíše ještě mnohem déle.

Zdroj: diskuze Co s příliž tmavou barvou vlasů

Cena za prodloužení vlasů

Zde je uveden seznam cen prodlužování vlasů.

Zdroj: Prodloužení vlasů

Další možnosti barvení vlasů potravinami

Červená řepa jako barva na vlasy

Pro světlé odstíny vlasů se používá kompot z červené řepy, ze kterého je k barvení vhodný jeho lák. Postup je jednoduchý světlé vlasy nejdříve umyjeme a necháme proschnout. Pak na požadované prameny naneseme lák pomocí rozprašovače tak, aby byla celá vlasová vlákna postříkána lákem z červené řepy. Pak vlasy zabalíme do igelitu - mikroténu a necháme asi tak hodku působit. Po této době budou vlasy mít růžový tón, který na nich vydrží 10 až 15 dní. Jde o přírodní barvení vlasů potravinami, takže účinek bude u každého individuální, ale rozhodně tento postup vlasy neničí a šetří životní prostředí.

Zdroj: Barvení vlasů kakaem nebo červenou řepou

Cibule je plná síry, proto pomáhá!

Cibule je prospěšná proti vypadávání vlasů díky svému vysokému obsahu síry. Síra je známá jako léčivý minerál, protože má schopnost stimulovat krevní oběh a omezuje záněty kůže. Síra by mohla být v této souvislosti nazvána také jako krása z nerostů, protože je nezbytná pro rozvoj kolagenu. Kolagen je jedna z hlavních bílkovin v naší pokožce, která jí propůjčuje pružnost a hladkost. Kolagen je také hlavním stavebním kamenem našich vlasů a nehtů. Tyto vlastnosti síry tedy znamenají, že správné množství síry v našem těle může pomoci proti vypadávání vlasů a zároveň podpoří opětovný růst zdravých a pevných vlasů.

Zdroj: Na vypadávání vlasů zkuste cibuli

Rady a tipy

Používání kvalitních barev na vlasy nebo trvalá ondulace nemají žádný vliv na vypadávání vlasů. Ale příliš horké sušení a kartáčování vlasů může na vlasové kořínky působit nepříznivě, takže se tomu raději vyhněte. Doporučuje se pečlivé mytí vlasů. Nedoporučuje se příliš agresivní sušení vlasů, ale jen jemné mačkání rukama. Obzvláště se nedoporučuje vázání copánků, dredy a Rasta účesy.

Zdroj: Vypadávání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen – foto

Zde jsou fotografie, na kterých je vidět řídnutí a vypadávání vlasů u žen.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Řídnutí vlasů u žen při špatné dietě

Mnoho žen si rádo naordinuje diety na rychlé hubnutí, při kterých omezí vyváženou stravu. Při špatném stravování potom může dojít k nedostatku proteinů přijímaných stravou. Proteiny (bílkoviny) jsou základním stavebním kamenem pro tvorbu vlasů. Z toho vyplývá, že špatná strava = málo vlasů.

Zdroj: Padání vlasů u žen

Mytí vlasů s kondicionérem

Používání kondicionéru by při mytí vlasů mělo být stejnou samozřejmostí, jako je používání šamponu. Při mytí šamponem se vlas otevře, aby se mohl umýt, a kondicionér ho uzavře zpět, aby byl chráněn a zacelen. Kondicionér na rozdíl od šamponu nenanášejte od hlavy, ale spíše do délek a konečků vlasů, aby vám pak účes lépe a déle držel. Vlasy ošetřené kondicionérem se navíc většinou lépe rozčesávají. Kondicionér naneste na umyté, mírně prosušené vlasy a na závěr ho důkladně z vlasů vypláchněte.

Zdroj: Jak na mytí vlasů


Autoři obsahu

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Nina Vinšová

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP