Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

INFEKČNOST PRO OKOLÍ U ERYSIPELU

OBSAH

Inkubační doba

V případě pásového oparu je inkubační doba sedm až čtrnáct dní. Nakažlivý je jedinec ještě před výsevem puchýřků a maximálně asi pět dní po jejich objevení. Infekčnost pásového oparu vzbuzuje obvykle nepřiměřený strach, ve skutečnosti je ale minimální, na rozdíl od neštovic, jimiž jedno dítě spolehlivě nakazí celou školku. Zatímco neštovice jsou nakažlivé extrémně a v nemocnicích jsou důvodem umístění do karantény, u pásového oparu je k nakažení třeba styk kůže na kůži a ještě by potenciální nakažený musel mít nějakou oděrku, aby byla cesta k nemoci otevřená. Při dodržování běžných hygienických pravidel se tedy bát nemusíte.

Zdroj: Pásový opar a jeho léčení

Poradna

V naší poradně s názvem ERYSIPEL (EPYPEL) ALIAS RŮŽE V UCHU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarmila Urbánková.

Dobrý den, mám dotaz ohledně růže (nemoci) v uchu. Jak často postihuje toto onemocnění ucho. Dále prosím o radu zda při tomto onemocnění může být opakovaně naměřen vysoký krevní tlak? Dále bych se chtěla zeptat zda s touto nemocí souvisí otok rukou, nebo to může také souviset s nošením respirátorů, protože za ušima se mi vytvořilo zarudnutí až skoro poškození kůže. Dále se ukázalo, že mám zánět močových cest. Můžete mi prosím poradit, jak mám postupovat při těchto příznacích? Na růži v uchu jsem užívala antibiotika. Děkuji za radu Urbánková Jarmila

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

S uchem budete muset na ušní, jinak to nepůjde, protože bude potřeba udělat stěr, ze kterého se pak pozná, co to v uchu máte a jak to rychle vyléčit. Existuje popsaný případ výskytu erysipelu (růže) v uchu. Infekce byla doprovázena teplotou 38°C a prokázala se až laboratorním vyšetřením vzorku.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Erysipel (Epypel) alias růže v uchu

Jak na pánské pohlaví?

U mužů je otázka holení v těchto oblastech stále více probírána, většinou se vyholeným vytýká zženštilost či sklony k homosexualitě. V dnešní době už je ovšem normální minimálně zastřihávání ochlupení v okolí mužství. Nechejme ale polemik a podívejme se na dostupné metody.

Zdroj: Jak správně oholit penis a varlata

Poradna

V naší poradně s názvem PŘENOS NEMOCI RŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Antonín Kročil.

Jak moc je nemoc nebezpečná pro nejbližší okolí.Jak se trochu obrnit doma ?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Za určitých okolností je možné nakazit se od nemocného růží dotykem. Proto je vhodné v domácnosti s růží používat zásady osobní hygieny, zejména antibakteriální mýdlo, desinfekci na prádlo (místo aviváže) a vlastní ručníky a oblečení, i obuv. Člověk s celistvou pokožkou a normální imunitou by se pak růží nakazit neměl.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Přenos nemoci růže

Flegmóna obličeje

Flegmóna obličeje je akutní infekce difúzně se šířící v kůži, podkoží i podél fascie, šlach a svalů. Původcem je obvykle Staphylococcus aureus, ale může být vyvolána i streptokoky skupiny A nebo některými gramnegativními bakteriemi. Tato hluboká pyodermie vzniká nejčastěji jako komplikace poranění a odřenin nebo přestupem jiných ohraničených stafylokokových kožních infekcí do okolí v kůži a hluboko do podkoží. Může být i komplikací chirurgických zákroků, kdy postupuje do kůže z infikovaných operačních ran. Flegmóna se projevuje plošným, teplým, červeným až červenofialovým šířícím se edémem kůže a podkoží, který není tak ostře ohraničený jako u erysipelu a je mnohem bolestivější. V hlubších vrstvách může dojít k rozpadu tkání a tvorbě abscesů. Nemocný má horečku, a pokud není léčba včasná a dostatečně intenzivní, hrozí celková sepse.

Terapie

U pacientů s flegmónou se volí celková antibiotická léčba.

Fotografie

Zde můžete vidět flegmónu obličeje.

Zdroj: Flegmóna cellulitis

Diskuze

V diskuzi TIBETSKÁ KEFÍROVÁ HOUBA PRODEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena.

Nabízím Tibetskou houbu na OČISTU těla/ celoročně/ - léčebný kefír s probiotickými látkami nahradí ACTIMEL za cenu mléka, které zvyšují imunitu v těle, / pomáhá řešit onk. a gynek. problémy/, příznivě působí na cévy, střeva, žlučník a žaludek, obsahuje vit. B, léčí záněty v těle, má chuť kyselého mléka/výborné /, mohou užívat osoby citlivé na laktózu, zašlu na DOBÍRKU mladé houbičky, STERILNĚ zabalené + návod na přípravu a uchování houby + další recepty, napište mi adresu a já Vám oznámím den dodání, cena 100 Kč+pošt, email:jasinkocin@seznam.cz PORADÍM- OSOBNÍ DLOUHODOBÁ DOBRÁ ZKUŠENOST s uchováním kvalitní houby a to je DŮLEŽITÉ!!!
Uživatel rovněž přidal ke svému příspěvku i obrázek, který můžete vidět, když kliknete na tento odkaz přiložený obrázek.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Zdena kučerová.

koupím tibetskou houbu plzen a okolí díky

Zdroj: diskuze Tibetská kefírová houba prodej

Lokální otoky

Lymfostatický edém

Při poruše lymfatické drenáže intersticia se v něm hromadí bílkoviny a roste osmotický tlak intersticia. Lymfedém je lokalizovaný, tuhý, asymetrický otok (na končetině vede ke vzniku elefantiázy). Příčinou je blokáda lymfatických uzlin a cév.

Může být primární:

  • nádor (nejčastěji metastázy karcinomu v lymfatických uzlinách),
  • zánět,
  • parazit (vlasovci – Filaria),
  • trombóza lymfatik – u erysipelu (růže – streptokoková infekce).
Nebo sekundární:
  • po chirurgickém odstranění lymfatických uzlin.

Vzácné jsou hereditární lymfostatické edémy, u nichž klinický obraz dokreslují žluté nehty.

Zánětlivý edém

Vlivem zánětových mediátorů roste permeabilita kapilár pro vysokomolekulární látky (exsudace).

Příčiny

Nejčastější příčinou je nespecifický zánět. Otok je pak jednou z klasických známek zánětu (tumor). Vzácnou příčnou otoku je například sarkoidóza, u níž se otok může projevit jako erythema nodosum.

Zdroj: Z oteklých nohou teče voda

Poradna

V naší poradně s názvem NĚCO NA VRÁSKY VÁČKY POD OČI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ludmila Šudáková.

něco proti vráskám a váčkum pod očima kdo poradí

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Pytlíky od čaje. Použité a vychladlé pytlíky od čaje každý den přikládat na oči a provádět masáž v okolí očí.

Zdroj: diskuze Něco na vrásky váčky pod oči

Nakažlivost nemoci růže

Streptokoky se přenášejí vzdušnou cestou, přímým i nepřímým kontaktem. V těle se pak při erysipelu šíří lymfatickými cestami nejčastěji z drobných poranění, prasklin vzniklých při plísňovém onemocnění prstů, z chronických ekzémů nebo z porušené kůže při chronické žilní nedostatečnosti, z dutiny nosní či zevního zvukovodu. Poměrně často bývá vstupní branou infekce otevřená rána při proleženinách, bércových vředech či diabetické noze. Když se nedodrží přísné sterilní podmínky při převazech, infekce může vniknout i operační ránou.

Zdrojem infekce je velmi často sám nemocný pacient, někdy i druhá osoba s jinou streptokokovou infekcí. Recidivy většinou vznikají opětovnou aktivací streptokoků již přítomných v organismu nebo na kůži. Až 20 % populace jsou totiž bezpříznakoví nosiči, jejichž kůže nebo nosohltan jsou kolonizovány streptokoky. Kolonizace kůže je častým důsledkem prodělané infekce, koncentrace bakterií je však mnohem nižší. Inkubační doba se pohybuje od několika hodin do 2 dnů.

Zdroj: Kožní onemocnění růže

Diskuze

V diskuzi MALTEZACEK STENATA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Milan.

Koupím štěně fenečku bez pp,maltézáček nebo bišonek,okolí Mladá Boleslav.Děkuji za nabídky

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Maltezacek stenata

Rýma a její infekčnost

Rýma bývá nejprve způsobená viry – rhinoviry, coronaviry, virem Haemophilus influenzae A a B, parainfluenzae či RSV (respiratory syncytial virus), u kojenců a batolat pak adenoviry. Sliznici oslabenou virovou infekcí snáze napadnou bakterie, nejčastěji Staphylococcus aureus, Streptococcus pyogenes a Branhamella catharalis. Podle průběhu se rozlišuje rýma akutní a chronická.

Zdroj: Inkubační doba rýmy

Diskuze

V diskuzi VRÁSKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Koculda.

Je mi 27, mám citlivou pleť někde suchou, normální a mastnou a vyzkoušela jsme toho fakt dost. nejvíc mi vyhovuje Bioderma Sensibio na odlíčení a na den a noc kokosový olej purity vision, je fakt super, pleť se neleskne a je konečně v klidu:)

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kačka.

Ahoj, ten kokosový olej používáš i na oční okolí? Přemýšlím, že bych si ho koupila. Pomáhá ti i proti vráskám?????

Zdroj: diskuze Vrásky

Propadlá fontanela

Při nedostatečné hydrataci, při průjmu, zvracení nebo nedostatečném příjmu tekutiny je velká fontanela propadlá a na hlavičce můžete nahmatat propadlinu. Naopak při zvýšeném tlaku v hlavičce, který může být způsoben například infekcí CNS, meningitidou, krvácením, zánětem mozkových blan, je fontanela napjatá, vystupuje nad okolí, je tužší a často pulzuje.

Zdroj: Fontanela

Diskuze

V diskuzi NUTRIE NA MASO se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Karel Klímek.

Našel jsem spoustu receptů na maso z nutrií, ale kde to maso koupím, jsem nenašel. Jsem okresu Nový Jičín. Můžete poradit? Děkuji.
Karel Klímek

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Milan.

Zdravím kde se dá koupit nutrie okolí Rokycan

Zdroj: diskuze Nutrie na maso

Fontanela u dětí

Fontanela u dětí je vazivová destička mezi lebečními kostmi novorozenců a malých dětí. Fontanela umožňuje pohyblivost příslušných kostí a změnu tvaru hlavičky během porodu. Na novorozenecké lebce jsou obvykle čtyři fontanely, které s postupným srůstáním lebečních kostí zanikají. Při pravidelném pediatrickém vyšetření kojence se sleduje velikost, pružnost a poloha vzhledem k okolí.

Zdroj: Fontanela

Diskuze

V diskuzi KOLIKA U MIMINEK se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Romča.

Je fakt, že snad všichni v našem okolí si prdíky u mimča prožili...a nejlíp zabíral Espumisan...u nás teda v kombinaci s přitahováním nožiček nebo masážema bříška.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Kolika u miminek

Nemoc růže

Růže je nebezpečné akutní infekční povrchové onemocnění kůže, jehož původci jsou v drtivé většině případů bakterie z rodu streptokoků Streptococcus pyogenes. Tyto mohou běžně způsobovat i angínu, revmatickou horečku či impetigo. Ve výjimečných případech mohou onemocnění růže způsobovat i stafylokoky, a to Staphylococcus aureus, který je původcem mnoha jiných onemocnění po celém těle. Ve velmi výjimečných případech mohou onemocnění způsobit i jiné druhy bakterií, a to především u pacientů se sníženou imunitou. Onemocnění postihuje častěji ženy, ale u mužů se většinou projeví dříve.

Onemocnění růže má velmi krátkou inkubační dobu, v podstatě pouhých několik hodin, příznaky se rozvíjejí velice záhy po proniknutí streptokoků do těla. Je to onemocnění postihující v současné době asi v osmdesáti procentech kůži na dolních končetinách. Onemocnění může také zasáhnout pokožku obličeje. Charakteristickým znakem onemocnění v obličeji je poměrně pravidelné rozšíření infekce ve tvaru připomínajícím motýla, jehož pomyslná křídla zasahují nad lícní kosti a jeho tělo je pak na kořeni nosu. Vstupní branou infekce jsou čerstvá nebo stará poranění.

Příznaky a projevy růže většinou vznikají velmi náhle a jsou provázeny celkovými příznaky, jako jsou různě vysoké teploty, zimnice či třes. Nemoc může ve svých počátcích připomínat běžné onemocnění, jako je třeba chřipka. Nemocný může mít i zažívací potíže, trpět nevolností a zvracet. Postižená kůže má velmi dobře definovaný a zvednutý okraj, je zarudlá, červená, může být i dolíčkovaná jako při klasické celulitidě, kdy má vzhled pomerančové kůry. Kůže je výrazně teplá a oblast je zvětšená otokem. Může docházet i k tvorbě puchýřů a při jejich prasknutí k tvorbě erozí. Pokud dojde v podkoží k zanícení a vyplnění abscesem, mluvíme o erysipelu abscendens. Dalšími projevy může být takzvaná purpura, purpurové pláty, které vznikají v důsledku krvácení do kůže. Často jsou postiženy příslušné mízní uzliny, které bolí, jsou zvětšené a hmatatelné.

Zde můžete vidět, jak vypadá onemocnění růže.

Zdroj: Kožní onemocnění růže

Diskuze

V diskuzi SIRNÁ MAST BEZ RECEPTU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jaroslava.

dobry den koupila jsem si mletou siru a lékařskou vaazelinu a michala je dohromady ....zatím v malem množství ...mam obvy abych si neposkodila kuži zkusila jse natrit na ruce nic nepali ani nečervena ......svedi me okoli konecniku uz delší dobu vždy v noci a při styku s horkou vodou myslim že jsem nekde vysedla svrab ....uz jsem tři dny natirala a ted tyden vynechala a zlepseni se dostavilo ale ještě v noci pocituji svedeni ...vse peru a vyvřim na 90stupnu .....ted opakuji natirani znovu a věřim že to už uplne vymizí ....

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Karolína.

Pokud vás svědí pouze okolí konečníku, půjde pravděpodobně o střevní parazity a ne o svrab. Doporučuji navštívit lékaře a přeléčit se tabletami.

Zdroj: diskuze Sirná mast bez receptu

Mast na svědění konečníku

DOXIPROCT 1 X 30 GM mast je určena k léčbě vnitřních i zevních hemoroidů, svědění konečníku, ekzému konečníku a okolí, zánětu žlázek a papil konečníku (cryptitis, papillitis) či povrchových trhlin (fissur) při řitním otvoru. V těchto výše uvedených případech si může pacient aplikovat přípravek sám. V případě, že potíže přetrvávají déle než 5 dní, nebo se v průběhu léčby zhoršují, je třeba se poradit s lékařem. Při vzniku náhlých prudkých bolestí nebo výraznějšího krvácení je nutno neprodleně vyhledat lékaře.

Zdroj: Svědění konečníku u dospělých

Diskuze

V diskuzi BORAX N A TVRDÉ PÁJENÍ MOSAZÍ /KDE JEJ MŮŽU KOUPIT ?/ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Hofrmeister Viktor.

V okolí Plzně kde bydlím, již rok Borax sháním-a nic. Poraďte

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Michal.

Při příjmu pouhých 50 mg/kg tělesné váhy musíme počítat s tím, že může dojit ke zdravotním potížím. Klasifikace produktů s obsahem boru se tak v současnosti zásadně změnila. Iniciátorem těchto změn jsou průzkumy, které byly provedeny jménem dánského ministerstva životního prostředí. V roce1996 byla zadána studie na prozkoumání účinných látek na ochranu dřeva. Na základě výsledků této studie byly v roce 1997 produkty s borem označeny jako reprodukčně toxické a musí být od roku 1999 v Dánsku označeny symbolem „jedovaté“ (lebka se zkříženými kostmi). Mezitím reagovala také EU a přijala příslušné směrnice. Nato Spolkový institut pro bezpečnost práce a ochranu zdraví (www.baua.de) boritany zařadil na listinu CMR (karcinogenní, mutagenní nebo reprodukčně toxické činnosti a procesy) v příloze I směrnice 67/548/EWG, TRGS 906. Přechodné období pro značení skončilo 30/05/2009, takže od 1. 6. 2009 jsou tato opatření právně účinná. To platí také pro označení borax/boritany.

Totální kecy, sprosté lži farmafie... Borax osobně užívám, nejsem sám, NIKOMU to nikdy neublížilo, za to pomohlo s každým problémem, především těmi problémy které moderní medicína, tedy v překladu novodobá kultivovaná mafie, léčit neumí, nebo nechce.. Nemůžete sehnat ? Nevím jestli lze použít k pájení mosazi, ale ve Fichema .cz to prodávají klasický tetraboritan sodný.

Zdroj: diskuze Borax n a tvrdé pájení mosazí /kde jej můžu koupit ?/

Kde koupit horský jalovec

Vážení zákazníci, jsme rádi, že vám v našem portfoliu vybraných výrobků můžeme nabídnout produkt značky Just - Nahrin Horský jalevec. Prosíme, abyste nejdříve zvážili možnost nákupu u vašeho poradce a v případě, že vám způsob prodeje přes poradce nevyhovuje, či nemáte ve svém okolí možnost objednání, rádi vašemu požadavku vyhovíme. Výrobky této značky dodáváme do 10 pracovních dnů. V případě potřebné konzultace jsme vám přirozeně k dispozici. Pro vaše dotazy využijte kontaktní formulář.

Zdroj: Just Horský jalovec 500 g

Nebezpečí při neléčení

Chlamydia pneumoniae způsobuje velmi závažná onemocnění, jako je roztroušená skleróza, chronický únavový syndrom, astma, artritida, fibromyalgie, chronická sinusitida, kardiologická onemocnění, intersticiální cystitida, prostatitida, Crohnova choroba, zánětlivá střevní onemocnění, Alzheimerova choroba.

Zdraví máme jen jedno a je na nás, abychom si ho udrželi, co nejdéle. Někdy musíme být tvrdí nejen na sebe, ale i na okolí a vyžadovat svá práva. V případě chlamydiových infekcí to platí dvojnásob. Budeme-li k problému přistupovat laxně, můžeme si bolestivě zkomplikovat život.

Zdroj: Plicní chlamydie


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP