Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

RETINOL C

OBSAH

Seznam doplňků stravy, které účinkují na šedý zákal

  • Kyselina alfa-lipoová,
  • Borůvka,
  • Cystein,
  • Quercetin,
  • Vitamin A (retinol),
  • Vitamin B1 (thiamin),
  • Vitamin B12 (kobalamin),
  • Vitamin B2 (riboflavin),
  • Vitamin B3 (Niacin),
  • Vitamin C (kyselina askorbová),
  • Vitamin E.

Zdroj: Bylinky proti šedému zákalu

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Anett.

toto sérum je velmi koncentrované, používá se jednoduše, je ho třeba zamíchat do nočního hydratačního krému, takže vydrží tak dlouho jako samotný krém. Konkrétně ten 5 ml stojí např.. v awa centru 1960kč. Další info najdeš i na www.awashopbrno.cz/p…

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Vitamin A pro silné vlasy

Velmi důležitý pro růst vlasů a kůže je vitamin A nebo Retinol. Vitamín A zajišťuje jejich silný růst a hladkost. Vitamin A pro vlasy je obsaženy v mrkvi, většině mléčných výrobků, paprice a rybím tuku. Vitamin A jako rozpustný tuk může být nebezpečný při jeho předávkování. Pokud užíváte tablety vitaminu A navíc ke stravě, měli byste dávat pozor na denní dávku. Denní dávka vitamínu A by měla být 1,5 mg.

Zdroj: Výživa pro zdravé vlasy

Diskuze

V diskuzi RETINOL DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Zuzanka.

Ahojte, jak vidím i v článku doporučují na vrásky retinol, podařilo se mi vygooglit Medik8 Retinol 40 Boost sérum 5ml, máte s ním někdo zkušenosti? Jak dlouho vydrží a jak se takové sérum vlastně používá a kolik asi tak stojí?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Nelly.

retinol je opravdu velmi účinný, také jsem měla sérum, ale není tak koncentrované jako to, které tu zmiňujete. Teď mám krém s obsahem retinolu. Skvěle funguje na vrásky, téměř všechny mi zmizely. Neměla jsem vrásky příliš hluboké, takže krém krásně zabral a nemusela jsem jít na injekce.

Zdroj: diskuze Retinol diskuze

Jak předcházet míliím

Míliím se dá předcházet pravidelným peelingem, například exfoliace pleti se jeví v tomto směru boje proti míliím jako velice prospěšná. Dalším podpůrným faktorem, který dokáže omezit výskyt nových mílií je léčba retinolem. Retinol je vitamín A a je rozpustný v tucích. Retinol se přírodně vyskytuje především v živočišných produktech, jako například mléko, máslo a především rybí olej. Jako doplněk stravy se v případě léčby retinolem doporučuje užívat 3 krát denně jedna kapsle Omega 3 rybí olej forte.

Zdroj: Mílie, tvrdé kuličky pod kůží

Vitamíny

Vitamin A (retinol)

Vitamin B1 (thiamin)

Vitamin B2 (riboflavin)

Vitamin B3 (niacin)

Vitamin B5 (kyselina pantotenová)

Vitamin B6 (pyridoxin)

Vitamin B7 (biotin)

Vitamin B9 (kyselina listová, folát)

Vitamin B12 (kobalamin)

Vitamin C (kyselina askorbová)

Vitamin E (tokoferol)

Vitamin K (naftochinony)

Cholin (vitamin Bp)

Zdroj: 46 esenciálních živin

Vrásky pod očima

Křehká pokožka pod očima je náchylná ke tvorbě vrásek. Kůže pod očima ztrácí kolagen a elastin a rychle ochabuje. Neustálým svrašťováním pokožky při smíchu, mračení či mhouření se vytvářejí drobné linky v blízkosti očí. Jemnou pokožku kolem očí je třeba jak hydratovat, tak i posilovat. Důležitá je cílená noční péče s krémem, který obsahuje retinol.

Vrásky pod očima foto

Zde můžete vidět, jak vypadají vrásky pod očima.

Zdroj: Vrásky

Monoderma A15

Vitamín A pomáhá při regeneraci kožních buněk, pročišťuje póry a reguluje tvorbu kožního mazu. Je známým a efektivním prostředkem i při dalších nerovnostech kůže (pigmentové skvrny, jemné vrásky). Má protizánětlivý účinek a na pleť působí jako silný antioxidant. Čistý vitamín A (retinol) je velmi vhodný pro pleť s akné v každém věku. Novinka na trhu Monoderma A15 obsahuje vitamin A v koncentrované formě 0,15%. Tento přírodní produkt neobsahuje alergeny, garantuje BIO kvalitu.

Autor: redakce, zdravi-lecba.cz

Zdroj: Přírodní recepty proti akné

Krém s hadím jedem na vrásky

Krém s hadím jedem vyhlazuje vrásky a oddaluje vznik nových, redukuje výrazové linky a obnovuje elasticitu pleti. Neobsahuje minerální oleje, kvůli kterým by byla pleť mastná a neprodyšná. 4% hadí sérum zmenšuje struktury těch nejhlubších vrásek a výrazových linek. Efekt je posílen i působením dalších látek, jako je kyselina hyaluronová, retinol, koenzym Q 10, kolagen a elastin, které jsou v krému obsaženy. Vitamíny B a E chrání pleť před předčasným stárnutím pleti v důsledku nadměrného UVA a UVB záření.

Zdroj: Hadí jed v kosmetice

Krém na pigmentové skvrny

Pokud se pigment uloží v povrchových vrstvách kůže, mohou pomoci krémy na bělení pokožky. Krém byste měli aplikovat 3–6 měsíců, dokud pigmentové skvrny nezblednou. Pokud se však objevujete často na slunci, riskujete, že se skvrny rychle objeví opět. V případě aplikací krému během léta se efekt nemusí dostavit vůbec. Ideální je začít s léčbou během podzimu nebo v zimě. Aby byl kosmetický přípravek v odstraňování pigmentových skvrn skutečně účinný, musí obsahovat nejen správné aktivní látky, jako je vitamín E a C, AHA kyseliny nebo retinol, ale látky musí být koncentrovanější.

Zdroj: Pigmentové skvrny ze slunce


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová

Mgr. Marie Svobodová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP