Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROZMARÝNOVÝ SPREJ NA VLASY

OBSAH

Rozmarýnový sprej pro lesklé vlasy

Do poloviny obsahu rozprašovací láhve nalijte čištěnou nebo destilovanou vodu a k tomu nakapejte osm až deset kapek domácího oleje z rozmarýnu. S množstvím oleje můžete experimentovat a vytvořit si vlastní perfektní kombinaci, která vám přesně sedne. Dále do směsi přidejte lžičku aloe vera gel a 1/2 čajové lžičky jojobového oleje. Jojobový olej je hydratační, ale není tak těžký jako klasický kondicionér. Tato kombinace aloe vera gelu a jojobového oleje udrží vůni rozmarýnu ve vlasech až na několik hodin, takže se tím perfektně na dlouhou dobu vlasy krásně osvěží. Dále přidáme 2 lžíce oblíbeného kondicionéru, protože kondicionér hydratuje vlasy a vlasové kořínky a také prodlužuje vůni ve vlasech. Dobře to protřepejte, aby se zcela promíchaly všechny přísady. Několikrát odstříkněte na prázdno, abyste se ujistili, že rozprašovač funguje správně. Nyní je váš rozmarýnový sprej na vlasy připraven k použití.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Poradna

V naší poradně s názvem RICINOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eliska Chaloupkova.

Dobrý den,
Mám uz nekolik měsíců velice suché vlasy, dále mám problém i s vypadavanim i růstem. Pořídila jsem si tedy ricinovy olej i 100% rozmarynovy olej (také dále mám arganovy a třešňový olej). Poradila by jste mi jak tyto oleje smichat abych vytvořila nejlepši kombinaci na moje vlasy?

Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča.

Na suché vlasy plně postačí kvalitní šampon a arganový olej. Stačí ho jen malinko vetřít do mírně vlhkých vlasů.

Zdroj: diskuze Ricinový olej

Rozmarýnový olej použití

Olej z rozmarýnu má stimulující účinek a celkově slouží k oživení – revitalizaci. Tyto jeho stimulační funkce se projeví jak na psychické tak i na fyzické stránce těla. Rozmarýnový olej je také vhodný na pokožku hlavy, pokud ji máte suchou nebo svědící. Rozmarýn také hydratuje a zjemňuje vlasy, které pak jsou silné a se zdravým leskem. Přidáním rozmarýnového oleje do rozprašovače osvěží mdlé a matné vlasy a zanechává ve vlasech příjemnou vůni.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Poradna

V naší poradně s názvem CLOTRIMAZOL SPREJ NA NEHTY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Mila.

V textu SUKL tvrdi, ze clotrimazol je urcen na plisen nehtu, ale v peibalovem letaku u leku nic takoveho neni, jen ze je urcen na ruzne plisne na kuzi

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek .

Z anatomického hlediska jsou nehty součástí kůže, stejně jako vlasy a chlupy.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Clotrimazol sprej na nehty

Nebezpečí při použití rozmarýnového oleje

Při použití rozmarýnového oleje na blond vlasy buďte opatrní, protože pokud používáte rozmarýnový olej na blond vlasy, tak je možné že tyto vlasy olej ztmaví. Rozmarýnový olej je velmi silné přírodní léčivo a neměl by být používán u epileptiků nebo u osob náchylných na svalové záškuby a křeče. Také použití rozmarýnového esenciálního oleje v průběhu těhotenství není vhodné, protože může způsobit stahy dělohy a tím vyvolat předčasný porod. Pokud místo rozmarýnového oleje použijeme rozmarýnovou silici, tak ji nikdy nesmíme používat neředěnou, ale musí být vždy řádně smíchaná s nosnými oleji nebo zředěná nějakým jiným způsobem. Silice z rozmarýnu je opravdu moc silná.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Diskuze

V diskuzi JAK VYROBIT ROZMARÝNOVÝ OLEJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Alena Veselá.

Prosím o radu. Děkuji

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Jak vyrobit rozmarýnový olej

Domácí sprej pro jemné vlasy

Budete potřebovat:

  • 1 citrón
  • ½ šálku vody

Rozkrájejte citrón a přidejte ho do hrnce s vodou. Tuto směs vařte, dokud se hladina tekutiny nesníží na polovinu. Poté ji přefiltrujte a přelijte do lahvičky s rozprašovačem. Nakonec přidejte ½ šálku vody. Sprej na vlasy z citrónu můžete používat kdykoli v případě potřeby, protože je velmi jemná a neobsahuje alkohol ani žádné jiné chemické přísady. Tento přípravek lze tedy používat i do dětských vlasů. Směs by měla být vždy čerstvá nebo ji můžete nějakou dobu uchovávat v ledničce.

Zdroj: Jemné vlasy

Diskuze

V diskuzi DOMÁCÍ FACE LIFTING OBLIČEJE DISKUZE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Lenka.

Ahoj mate nekdo prosim s pocenim obliceje problemy? chtela bych vyzkouset nejaky ten osvezujici sprej na leto, ale nevim moc po cem se koukat a hlavne po jake znacce. Uvitam kazdou zkusenost. Dekuji

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Sara.

Ja mam od znacky LA ROCHE-POSAY ten sprej na osvezeni a objednavala jsem si to mam pocit z notina a je to fakt skvelej sprej.

Zdroj: diskuze Domácí face lifting obličeje diskuze

Účinný přípravek na krepaté vlasy

Na eliminaci krepatých vlasů je vhodné použit takzvanou Anti-Frizzy vlasovou kosmetiku, která zabraňuje krepatění a zacuchávání vlasů. V tomto případě se nejedná o šampony nebo kondicionéry, ale o speciálně vyvinutá séra a gely na vlasy. Například Evolution Finish Beauty Frizzy sprej od fy Edelstein svým speciálním složením obohaceným o lněná semínka zabraňuje krepatění vlasů.

Zdroj: Suché a krepaté vlasy

Diskuze

V diskuzi SPREJ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Dana.

Já používám s mořskou vodou, ten je nejlepší. Na zánět má i obsaženou měď.

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Sprej

Domácí sprej na elektrizující vlasy

Co pomůže na elektrizující vlasy? Existuje mnoho variant antistatických sprejů. Zde je kombinace domácích prostředků, která je odzkoušená.

Budete potřebovat:

  • 1 lžíce isopropylalkoholu;
  • 1 lžíce kondicionéru;
  • 200 ml vody;
  • 10 kapek esenciálního oleje;
  • 1 lahvička s rozprašovačem.

Výroba antistatického spreje

Existují snadné recepty jako pár kapek esenciálního oleje rozmíchaných v extraktu z vilínu virginského, které fungují také jako antistatický sprej. Pro náš recept v podstatě potřebujete jen 2 lžíce kondicionéru smíchané s asi 1 šálkem vody.

Přidejte asi 1 až 2 polévkové lžíce lihu, aby se tekutina z vlasů odpařila o něco rychleji. Pokud chcete, přidejte si své esenciální oleje. Postačí asi 10 kapek. Důkladně promíchejte a vložte do rozprašovače. Před použitím protřepejte a podle potřeby nastříkejte na vlasy.

Zdroj: Babské rady jak na elektrizující vlasy

Poradna

V naší poradně s názvem RÝMA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Janka.

Co je vhodné na rýmu pro děti?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Smrkání, odsávání, mořská voda a případně sprej do nosu. Sprej do nosu musí být určen pro děti obvykle od dvou let. U dětí nejdou použít spreje pro dospělé.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Rýma

Rozmarýnový olej video

Video, na kterém je vidět několik různých způsobů domácí výroby rozmarýnového oleje, je zde: rozmarýn výroba video.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Poradna

V naší poradně s názvem WWW GRANULOX SPREJ LEKARNY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jarda.

Kde se sezene GRANULOX sprej a zakolik.Dekuji.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Kamča .

Sprej Granulox v ČR není k dostání. Koupit se dá v lékárně v Německu, kde vyjde asi na 120 euro. Můžete si ho také objednat na internetu a nechat si ho poslat do Čech. Tady je odkaz na internetový obchod: www.amazon.de/gp/aw/…

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

K výrobě rozmarýnového oleje budeme potřebovat:

Čerstvý rozmarýn, skleničku s víčkem, nějaký přírodní rostlinný olej, například mandlový olej, olej z meruňkových jader, olej z hroznových semínek nebo olivový olej. Pokud budeme používat rozmarýnový olej na pokožku nebo do vlasů, tak je dobré zvolit olej z hroznových jader, protože je to velice lehký olej.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Odvar z rozmarýnu

Silný rozmarýnový odvar bezvadně čistí mastnou pleť a je také vhodný k potírání atopických ekzémů, na rány a pohmožděniny. Silný rozmarýnový odvar se připraví ze sušených nebo čerstvých lístků rozmarýnu, které se přelijí horkou vodou a nechají se luhovat až do vychladnutí. Pak se to zcedí a tekutina se používá jako přírodní rozmarýnová čistící voda na mastnou pleť.

Zdroj: Přírodní péče o mastnou pleť

Diskuze

V diskuzi ARTHRONEO SPREJ CENA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Otto Schierl.

Chtěl bych si opakovaně ArthroNEO objednat, jaká je dnes cena?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel LIDMILAStudenovska.

objebnavan

objednavam 2 ks arthroneo sprej

Zdroj: diskuze Arthroneo sprej cena

Sprej proti svrabu

Spregal je účinný sprej proti svrabu. Je klasifikován jako minimálně toxický lék. Používá se v kombinaci s jinými léky. Jedná se o kombinovaný produkt. Obsahuje 2 účinné složky – esdepalletrin a piperonil. Vzhledem k vysoké penetraci do kůže se okamžitě projeví účinek po ošetření pokožky.

Smrt parazita se rozvíjí po paralýze nervového systému, kvůli porušení metabolismu iontů. Parazit umírá do jednoho dne, ale je třeba přípravek používat několik dní, aby byl zajištěn léčebný efekt. Sprej je pro lidi a děti netoxický. Léčba tímto sprejem trvá několik dní. Aplikace se provádí večer. Nestříkejte na tvář a vlasy. 12 hodin po posledním použití se vykoupejte. Je nutné ošetřit kůži mýdlovou vodou. Lék je mimo jiné určen pro indikaci svrabu u novorozenců, těhotných a kojících. Aplikuje se s benzylbenzoátem, sírovou mastí. U nás tento sprej není běžně dostupný.

Zdroj: Jak zabít svrab

Poradna

V naší poradně s názvem JAK NA OPRUZENINY KŮŽE se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Beata.

Ako liečiť kožné vyrážky, aleno svrab. Kde sa dá kúpiť sprej Spregal?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní vyrážky jsou velmi časté a jejich příčin je opravdu mnoho. Pro úspěšnou léčbu kožní vyrážky je potřeba nejdříve určit o jaký druh vyrážky jde a co ji způsobuje, teprve pak může být její léčba účinná a rychlá.

Sprej Spregal se v zahraničí používá k léčbě svrabu. Sprej Spregal obsahuje dvě účinné látky Esdepallethrine a Piperonylbutoxid. V rámci EU je k dostání pouze v Řecku a nebo v Litvě. Také jde sehnat ve Francii, ale tam se to jmenuje Para Special Poux a nebo na Maltě, kde se to jmenuje Para. V České ani Slovenské republice sprej Spregal zatím k dostání není.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Www granulox sprej lekarny

Složení léku Clotrimazol

Léčivá látka tohoto roztoku je clotrimazolum, přičemž 1 ml léčivého roztoku obsahuje látku clotrimazolum v množství 0,01 g. Pomocnou látkou je propylenglykol. Clotrimazol AL spray je kožní sprej, čirý bezbarvý roztok.

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů

Rozmarýnový olej na vypadávání vlasů

Rozmarýnový olej léčí vypadávání vlasů tím, že podporuje jejich silný a zdravý růst. K výrobě tohoto oleje bude zapotřebí trochu zatopit, protože při výrobě se musí olej zahřát. Pro výrobu budeme potřebovat dobře proschlé lístky rozmarýnu, které umístíme do skleněného nebo nerezového rendlíku a zalijeme je olejem z hroznových jadérek, aby byly všechny lístky potopené. Ohřejte směs na teplotu 70 stupňů Celsia a udržujte při míchání takto tři hodiny. Pak směs prolisujte, abyste získaly čistý rozmarýnový olej. Tento olej pak slijte do skleničky, kterou dobře uzavřete a skladujte ji na temném a chladném místě. Rozmarýnový olej se používá proti vypadávání vlasů prostřednictvím masáže ihned po umytí vlasů. Masíruje se několik minut a pak se spláchne teplou vodou. Masáže se provádí často a za několik týdnů se projeví tyto blahodárné účinky proti vypadávání vlasů. Tento olej také pomůže brunetkám vrátit zpět krásný lesk jejich vlasů.

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Rozmarýnový olej – recept na domácí výrobu

Odpoledne, za slunného teplého a suchého dne, si natrhejte několik větviček rozmarýnu, ze kterých otrhejte od stonku jeho lístky (jehličky) a nechte je přes noc zaschnout nebo i déle. Toto noční zaschnutí je důležité, protože pomůže zbavit rostlinu přebytečné vody. Pokud bychom k výrobě použili příliš vlhkou rostlinu, tak by pak výsledný olej byl zakalený a brzy by nám zplesnivěl. Až bude jehličí rozmarýnu suché, tak ho vložte do čisté zavařovací skleničky a všechno ho zalijte rostlinným olejem. Ujistěte se, že skutečně všechny části rostliny jsou potopeny v oleji nebo jinak to bude fungovat. Skleničku pak dobře uzavřete a umístěte ji na slunném místě, jako je například parapet okna nebo do skleníku na dobu asi 6 týdnů. Každý den směs protřepeme. Po 6 týdnech, olej přecedíme nebo lépe vylisujeme pomocí malého domácího dřevěného lisu na ovoce. Hotový rozmarýnový olej skladujte na chladném a tmavém místě.
 

Zdroj: Recept na rozmarýnový olej

Péče o chemlonové vlasy

I chemlonové vlasy je třeba pěstit. Chemlonové vlasy jsou suché mrtvé vlasy, kterým chybí především tuk. Takže hlavní péčí o chemlonové vlasy bude jejich pravidelné promašťování kokosovým olejem. Kokosový olej je na chemlonové vlasy vhodnější než olivový olej, protože nezanechává po sobě typický olivový zápach a zanechává vlasy jemně hydratované a nezplihlé.
 

Zdroj: Slabé chemlonové vlasy

Šampon pro jemné vlasy – cena

Zde je seznam cen šamponů na jemné vlasy.

Zdroj: Jemné vlasy

Clotrimazol AL spray 1% cena

Aktuální přehled nejlevnějších nabídek Clotrimazolu na trhu je zde.

Zdroj SÚKL, autor ©Mgr. Marie Svobodová

Zdroj: Clotrimazol - kožní sprej na plíseň nehtů


Autoři obsahu

Mgr. Marie Svobodová

Mgr. Světluše Vinšová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jana Fábryová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP