Informace od zdravotní sestry

MENU

  

PROSTATA

  

KREVNÍ TLAK

  

CUKROVKA

  

WARFARIN

  
Téma

ROZŠÍŘENÉ CÉVKY V OBLIČEJI

OBSAH

Krémy na rozšířené cévky a proti červenání 

Doposud neexistovala žádná opravdová pomoc z kelímku. Ale po dlouholetém bádání vyvinuli výzkumníci z kosmetických firem nové receptury, které zarudnutí a rozšířené cévky zjemňují. Nejnovější objevy hovoří o zklidňujícím extraktu z lékořice. Extrakt z lékořice neutralizuje substance, které dráždí pokožku a způsobují zčervenání a změny struktury cévek. Další účinné produkty se opírají o sílu vitamínu B3, který zabraňuje uvolňování látek podporujících podráždění, například histamin. Dále je také v krémech využíváno síly výjimečně dobře snášeného vitamínu CG, který stimuluje produkci kolagenu a posiluje tak tkáň. Také krémy s vysokou dávkou vitamínu K opravují poškozené krevní cévy, čímž se postupně ztrácí i zarudnutí a metličkové žilky mizí. K posílení ochrany cév najdete také účinné krémy s rostlinnými extrakty z lískových lístků, z listnatce a z borůvek, které posilují stěny cév a zlepšují mikrocirkulaci krve. Dalším pomocníkem je extrakt z mořského bahna, který by měl posílit tenkou pokožku. Zelený čaj a vitamin E zlepšují odolnost pokožky a rostlinné enzymy utišují zarudnutí.
 

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Poradna

V naší poradně s názvem CEVKY PRASKAJÍ V OKU se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Ilona.

Dobrý den,mám takový problém,že mi často praskají cévky v očích a oko je celé červené 14 dní,co si mám koupit,aby už cévky nepraskaly.
Děkuje Ilona Šarafínová email- ilomil@razdva.cz

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Ilono, na prasklé žilky v očích je vhodný Ascorutin. Je to vitamín C obohacený o rutosid. V lékárně jde koupit bez předpisu jako potahované tablety. Je třeba ho užívat delší dobu v předepsaném množství 1 - 2 tablety 3-krát denně s jídlem nebo i na lačno. Dále jako prevenci doporučuji každodenní kvalitní osmihodinový spánek a občas si můžete dát na oční víčka obklad z černého čaje. Stačí k tomu dva použité a vychladlé čajové sáčky, které se přiloží na zavřené oči a nechají se působit po dobu 20 až 30 minut. A samozřejmě důležitá rada na závěr - nemnout si silně oči! Doporučuji také nechat si změřit hladinu cukru v krvi na vyloučení diabetu, při kterém dochází ke krvácení do očního bělma.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Cevky praskají v oku

Jak vypadá akné na obličeji

Zdroj: Uhry na obličeji

Diskuze

V diskuzi OČNÍ KOUTKY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Anajstol@seznam.cz.

mam dotaz praskají mně oční koutky a okolo očí mne svědí a zároven pálí zarudlá pokožka nevíte někdo co s tím

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Olga.

okolo oci na vickach cevky a mam jeste tmave koutky v ocich od rorene nosu a svezi to

Zdroj: diskuze Oční koutky

Proč mám rozšířené póry

Přebytky kožního mazu zvětšené póry ucpávají, póry pak na povrchu oxidují a vzhled pleti kazí černé tečky neboli komedony. Rozšířené póry se nejčastěji objevují v obličeji zejména na nose, čele a bradě, mohou se objevovat také na tvářích a dále na krku a na zádech. Protože rozšířené póry mají tendenci ucpávat se a v ucpaných pórech dochází ke vzniku zánětlivých projevů akné, je důležité věnovat pokožce s rozšířenými póry náležitou péči.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem DERMATOVENEROLOGIE KARLOVO NÁMĚSTÍ se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Kolínská.

Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jestli u Vás odstrańujete metličkové cévky, jakým způsobem, zda je možné se objednat na konzultaci a ceník výkonu. Děkuji předem za odpověď. Přeji krásný den.
Kolínská Eva

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Kožní na Karlově náměstí je spíše na léčení kožních nemocí. Estetické výkony je lepší absolvovat v centrech estetické medicíny. Kousek od Karlova náměstí je Ústav estetické medicíny, kde tyto úkony dělají na profesionální úrovni. Cena se pohybuje do 5000 Kč. Kontakt je zde: www.uem.cz/

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Dermatovenerologie karlovo náměstí

Proč praskají žilky na nose

Příčinou jejich vzniku je křehkost cévních stěn a vrozené sklony, ale mohou se objevit i po zánětlivých onemocněních či při jaterních problémech. Důvodů je celá řada a někdy se vzájemně kombinují. Jejich výskyt ovlivňují také různé fyzikální faktory, ať už UV záření, střídání teplot, vystavování suché pleti extrémním podmínkám, nebo přehnaná, hrubá péče o mastnou pleť. Žilky se roztahují a zase stahují, ale pokud tuto schopnost ztratí, zůstanou trvale rozšířené a prosvítají přes kůži.

Popraskané cévky v obličeji netrápí pouze zralé ženy, ale i dospívající slečny. Mohou se vlivem hormonálního působení objevit například u maminek v těhotenství. Na rozšířené žilky trpí samozřejmě i muži. Žilky mají tendenci praskat a vytvářet viditelnou síť. Dojde-li k prasknutí žilky, kosmetickými přípravky již stav nelze úplně ovlivnit. Prasklé žilky lze odstranit pouze laserem.

Do jisté míry vznik žilek v obličeji můžeme negativně i pozitivně ovlivnit i my sami. Prudké teplotní výkyvy, například z mrazu na horách do vyhřáté sauny na chalupě, ve městě z chladného vzduchu do vytopené kanceláře, časté saunování, strava ochucená pálivým kořením (chilli papričkami), káva, alkohol, to vše jsou spouštěcí mechanismy, které vznik červených popraskaných žilek v obličeji způsobují. Preventivně se jim lze poměrně úspěšně bránit vyhýbáním se všem těmto činnostem nebo jejich omezením, či úpravou jídelníčku.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Poradna

V naší poradně s názvem ROZŠÍŘENÉ PÓRY se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Eva Ryšková.

Dobrý den,
chci se zeptat jak je možné, že na jedné tváři mám rozšířené pory a na druhé ne. Přitom na obě tváře dávám přibližně stejné množství krému. Kosmetička říkala, že mám normální pleť, akné jsem nikdy moc neměla. Děkuji předem za odpověď.

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Dobrý den Evo, je to normální jev. Lidské tělo není zcela symetrické a to se týká i vlastností pokožky na té či oné straně těla. Budete se muset, Evo, s touto disbalancí smířit. Pro krytí rozšířených pórů použijte kosmetiku na rozšířené póry. Přehled o tom, co pro rozšířené póry nabízí trh můžete zjistit tady: www.krasa.cz/problem…

Zdraví Cempírek

Zdroj: diskuze Rozšířené póry

Póry na obličeji

Velikost pórů na obličeji a jejich viditelnost je dědičná vlastnost a nelze ji změnit. Pleť vypadá mastně a leskle a budí dojem, jako by byla „tučná“ s velkými póry. Omezte čištění pleti na ráno a večer, protože při častém čištění vyburcujete póry k většímu zásobování kožním tukem a situace pak bude ještě horší. K čištění pleti použijte jemný prostředek bez oleje určený pro mastnou pleť, ale napřed se ujistěte, že není příliš agresivní. Poté ošetřete pleť krémem na mastnou pleť.

Rozšířené póry – foto.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi KRÉM ANTIŽILKA se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Vladimíra Ondrášková.

Dobrý den, mám velké problémy na obličeji - rozšířené žilky. Chtěla bych si koupit krém Antižilka, ale nevím jak a kde si ho mám u vás objednat.
Můžete mi to, prosí, sdělit?

Děkuji. Ondrášková

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Krém Antižilka

Masky na rozšířené póry s akné

Domácí masky pro pleť s póry a akné využívají například vlastností heřmánku, šťávy z citronu či vaječného bílku. Z jednotlivých ingrediencí si připravte masku v domácím prostředí. Při takto problematické pleti je ovšem vhodná odborná péče.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi ROZŠÍŘENÉ PÓRY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Selyna.

dobri den chcela bi som poradit mam 22rokou a mam rozsirene pory na tvari a ked sa nalicim tak ich vidiet este viac skusala som kade co ale nic mi nepomohlo

Na tento příspěvěk jestě nikdo nereagoval. Chcete se k němu vyjádřit? Klikněte na tlačítko a budete moci vložit svůj komentář.

Zdroj: diskuze Rozšířené póry na obličeji

Rozšířené póry na nose

Rozšířené póry na nose se ve většině případů vyskytují u smíšené pleti. Sice existují produkty, které jsou přímo určené pro tento typ pleti, ale i tak budete muset trochu více experimentovat s různými druhy pro různé části obličeje. Na suché části obličeje můžete použít přípravky, které obsahují kyselinu glykolovou pro exfoliaci suché pleti, a na mastné plochy pak jemné přípravky proti akné.

Zdroj: Rozšířené póry

Diskuze

V diskuzi KREVNI USAZENINY A ACYPYRIN se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Josef.

....mam na mysli krevni usazeniny v cevkach v mozku, kde se ucpe prokrvovani casti mozku a lide tomu rikaji mrtvice.
Acylpyrin ma schopnost ucpane cevky procistit?

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Flekova Zdeňka.

Nevím o tom nic,ale moc by mě to zajímalo.Mám totiž ateriosklerozu(je to ucpávání cév.Taťka mi zemřel na infarkt v 55letech.Jestli můžete poraďte.Moc děkuji Fleková Zdeňka

Zdroj: diskuze Krevni usazeniny a acypyrin

Masky na rozšířené póry a černé tečky

Nečistoty, špína a kožní maz mají tendenci usazovat se v rozšířených pórech, čímž je naneštěstí ještě více zvětšují a zviditelňují. Udržovat póry čisté pomocí peelingu je tedy základním kamenem úspěchu.

Na rozšířené póry a černé tečky je určena například jílová maska Réponse Pureté, která v péči o pleť poskytuje hloubkové čištění pleti se stažením pórů, regulaci tvorby mazu a kompletní prozáření unavené a matné pleti. Díky svému jedinečnému složení je jílová maska vynikajícím přípravkem pro každou pleť.

Zdroj: Rozšířené póry

Vyrážka na obličeji u starších dětí

  • kopřivka
  • plísňová infekce
  • atopická dermatitida
  • alergická dermatitida

Zdroj: Vyrážka na obličeji u dětí

Poradna

V naší poradně s názvem TROJKLANÝ NERV se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jana Matošková.

Děkuji za zprávu ohledně trojklaného nervu ještě prosím kde dělají tyto operace a byl by vhodný i kiberneticky nůž brala jsem prášky i akupunkturu ale to bylo jen na chvíli účinek bylo mi uděleno že takový nález má spousta lidí podle příznaků bodavě bolesti do spamu a do ucha a tuhnutí krční páteře mohlo by to být děkuji jana

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Psala jste, že máte výsledky z rezonance, na kterou vás poslal lékař. Právě tento lékař vám může nejlépe poradit, jaké řešení zvolit. Z výsledků vyšetření na rezonanci vidí přesné rozmístění nervu a cévky. Zeptejte se ho na všechno a důvěřujte moderní medicíně. Lékař vám také doporučí zdravotnická zařízení, kde tyto zákroky provádějí.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze Trojklaný nerv

Masky na rozšířené póry

  • Smíchejte 1 šálek vařených ovesných vloček s jednou čajovou lžičkou olivového oleje. Naneste směs na pokožku a nechte cca 15 minut působit. Pak masku setřete a obličej důkladně opláchněte teplou vodou. Když použijete k oplachování studenou vodu, tak se sice budete cítit skvěle a krásně svěží, ale nepomůže to na uzavření pórů.
  • Na obličej naneste rozmačkanou čerstvou broskev a nechte pět až deset minut účinkovat. Pleť se očistí, vyhladí a stáhne.
  • Rozmačkejte dužinu z meruňky a rajčete a vzniklou kašičku naneste na obličej. Nechte účinkovat přibližně pět minut.
  • Nastrouhejte okurku, vymačkejte z ní šťávu, promíchejte s trochou jogurtu a naneste směs na obličej. Maska bezvadně stahuje rozšířené póry.
  • Tři tabletky aspirinu rozmačkejte na prášek, promíchejte s bílým jogurtem a kašičku naneste na obličej přibližně na dvacet minut. Směs má antibakteriální účinky, vyhlazuje a stahuje póry. Pozor, není vhodná pro lidi alergické či příliš citlivé na acylpyrin.
  • Do vody namočte na pět hodin mandle a pak je rozmačkejte. Kašičku promíchejte s několika lžičkami čerstvě vymačkané citronové šťávy. Na obličeji nechte účinkovat okolo pěti minut.
  • Stáhnout rozšířené póry může i jemná masáž kostkou ledu, jen pozor na omrzliny a je to velmi krátkodobé řešení.
  • Tradičním babským přípravkem byly obklady z černého čaje – nesmí být samozřejmě aromatizovaný ani nějak smíchaný s dalšími bylinkami. Napařování obličeje póry rozšiřuje, stejně tak jako příliš velké množství slunečního záření.

Zdroj: Rozšířené póry

Poradna

V naší poradně s názvem SKVRNY NA OBLIČEJI se k tomuto tématu vyjádřil uživatel Jan pešta.

DOBRY DEN MAM SKVRNY NA OBLIČEJI VEDLE OČI A NEVIM JAK SE TOHO ZBAVIT

Svou reakci k tomuto příspěvku přidal uživatel Cempírek.

Zajděte na kožní. Tam Vám skvrny vyšetří a řeknou Vám co je to za typ kožního projevu. Podle toho Vám také doporučí možné způsoby odstranění.

Zdraví Cempírek!

Zdroj: diskuze SKVRNY NA OBLIČEJI

Masky na ucpané póry

Ke stažení pórů by vám mělo pomoci pravidelné (2x do týdne) používání speciálních masek:

  • maska Shamask I – je určena pro pórovitou, zanesenou pleť, silně prokrvuje a čistí pleť do hloubky;
  • maska Shatex – omezuje nadměrnou tvorbu mazu, stahuje póry a zpevňuje strukturu obličeje;
  • maska Shayouth – zjemňuje póry a je vhodná na suchou, dehydratovanou pleť;
  • slupovací maska Shapeel – je vhodná pro všechny typy pleti a je ji možno použít k rychlému vylepšení před odchodem do společnosti; též omezuje růst chloupků na obličeji.

Zdroj: Rozšířené póry

Projevy

Prasklé žilky v obličeji se vyskytují jednotlivě nebo ve shlucích a tvoří nehezké mapy v obličeji. Můžete však zmírnit jejich viditelnost, když se vyvarujete kouření, pití alkoholu, nezdravého životního stylu a vystavování pleti UV záření nebo mrazu bez ochrany pleti. Rovněž není vhodné navštěvovat sauny a solária.

Zde se můžete podívat, jak vypadají popraskané žilky v obličeji.

Zdroj: Rady babiček na popraskané žilky na nose

Maskovací triky se šminkami

Okamžitou pomoc na metličkové žilky a červené fleky poskytuje dekorativní kosmetika. Nejúčinnější jsou kamuflážové makeupy s vysokým podílem pigmentů, pod kterými zmizí každá chybička pleti. Důležité je, aby barva odpovídala vašemu přirozenému tónu. Krycí makeup nanášejte jen bříšky prstů, až se přechody stanou neviditelnými. Výraznější cévky překryjete korekčními pastami. Korekční pasty vydrží krýt popraskané žilky až 16 hodin a nepůsobí jako maska. Účinné látky jako allantoin nebo včelí vosk také pomohou uklidnit podrážděnou pokožku. Jemné zarudnutí nejlépe zakryjete zelenými barevnými korektory. Aby vaše pokožka nevypadala po korekci šedivě, naneste na ni sjednocující emulzi. Jemné zarudnutí decentně překryje i denní krém se samoopalovacím efektem.

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Co způsobuje červené fleky v obličeji

Poruchy barvy kůže s projevem nachové nebo červené barvy jsou nejčastěji Névus flammeus nebo angiom. Někdy nazývané jako oheň v tváři, červerné fleky v obličeji nebo červené tváře.

  • Névus flammeus je cévní malformace patologicky charakterizována rozšířením povrchové dermální kapiláry.
  • Angioma arteriale racemosum (cirsoideum) cévní nezhoubný nádor tvořený konvolutem tepének, který připomíná klubko červů.

Zdroj: Červené fleky v obličeji

Co zvýrazní popraskané žilky

  • Sauna, parní lázně, horké obklady, tohle všechno podporuje přílišné prokrvení a zvyšuje tak viditelnost všech prasklých žilek na celém těle.
  • Agresivní mýdla a pleťová voda obsahující alkohol nebo produkty obsahující ovocné kyseliny mohou pokožku podráždit a způsobit její zčervenání – přílišné prokrvení.
  • Příliš mnoho slunce zmenšuje pevnost vaziva a cévky, které leží přímo pod pokožkou, se stávají více viditelnými.
  • Velké teplotní výkyvy namáhají jemné žilky a způsobují jejich roztažení a pak následné průsaky.
  • Příliš mastné krémy při péči o pleť, protože se pod nimi hromadí příliš mnoho tepla a to zase podporuje prokrvení.
  • Velmi kořeněná jídla a alkohol jemné žilky vyburcuje k roztažení a tím dojde k jejich zviditelnění.
  • Při kouření nikotin zase naopak zužuje jemné krevní žilky a krev jimi nemůže protékat a dochází k lokálnímu zvýšení krevního tlaku v jemných cévkách, které pak snadněji praskají.

Zdroj: Jak na červenání tváří a praskání žilek

Vyrážka na obličeji ze stresu u dospělých

Na kůži se odráží aktuální stav našeho organismu. Tvoří hranici mezi vnitřním a vnějším. Na kůži se může odrazit nejen stav a fungování vnitřních orgánů, ale i naše emoční naladění. Při stresu, obavách a úzkostech se může zhoršit chronické kožní onemocnění, jak je viditelné například u atopického ekzému, nebo se může objevit nové kožní onemocnění, kde je možné jmenovat například kopřivku.

Zdroj: Vyrážka na obličeji


Autoři obsahu

Mgr. Světluše Vinšová

Mgr. Marie Svobodová

Bc. Jakub Vinš

Mgr. Jitka Konášová


ČeskáOrdinace

O nás

Kontakt

Ochrana osobních údajů a cookies

 SiteMAP